Höstprommis

 
Nu har jag varit ute på en höstpromenad och samlat ihop tankarna lite. Det kanske behövs en dag som denna då de kanske flyger åt en massa olika håll annars. För det har varit mycket idag känns det som på vissa punkter. Först den tråkiga nyheten om fd fotbollspelaren Klas Ingessons bortgång. Inte för att jag någonsin varit speciellt intresserad av det spelet, det ska sägas men jag såg dokumentären om honom i somras och blev så berörd av den. Han var så mycket mer än den där mittfältsgeneralen man såg honom som och det känns lite konstigt ändå att han inte längre finns med oss :/. Allt stöd till de som kände honom och stod honom nära då han verkade vara en fin människa som brann för idrotten & för de han älskade.
Sedan är det verkligen kontrasternas dag och glädjen över att modiga Malala som får både Nobles Fredspris och Barnens eget pris! All stryka till denna modiga tjej med och jag hoppas att hon vågar fortsätta sin kamp för flickors rättigheter till utbildning i Afghanistan i många år till. Tror jag har nämt de två viktigaste händelserna idag. Det är två stora nyhetshändelser i världens men det är också saker som berör även om de ligger till synes långt bort.
Så det var skönt att komma ut en stund i naturen fast jag höll sannerligen på att blåsa bort. Så nu kanske man kan säga att hösten är här på allvar. Änderna låg mest ute på broggorna och kurade &inte ens skatorna såg ut att vara så sugna på att behöva ge sig ut och flyga.
 

FÖRBANNAD

Nu börjar jag få nog när det gäller moviestarplanet. Det är inte på något sätt så att jag lessnat på själva spelet och det finns faktiskt fortfarande vissa guldkorn kvar som hitills gjort att jag orkat hänga mig kvar i fyra år fastän många av de vänner jag hade från början slutat. Fast nu funderar jag alltså seriöst på att lägga av jag med. Anledningen bakom mitt funderande är att jag tycker klimatet på sidan bara blivit kyligare och vissa häver ur sig mer elakheter&taskiga saker än förut. Till exempel så blev jag nyligen kallad ful för att jag klätt ut min figur inför Halloween. När jag sedan försökte förklara att det inte är så lämpligt att säga en sådan sak till någon man inte känner, ja då fick jag höra att det var jag som är taskig och otrevlig istället! Jag undrar jag..vad problemet egentligen bottnar någonstans ? Så nu vet jag inte om jag orkar känna någon glädje kring spelet längre tyvärr men jag kommer i alla fall att logga in tills vidare för att sköta om mina boonies &så. Så helt att sluta tänker jag kanske ändå inte göra..åtminstone inte än för det vore också lite att låta de där fega personerna påverka och bryta ner en. och det strider ju mot allt jag tror på. Fast jag undrar också hur sådana här saker kan förekomma då sidan har väldigt tydliga regler mot den här sortens språk som förekommer ?
Visst att supporten inte kan sitta och bevaka allt som sker jämt och ständigt men folk ska väl inte behöva sluta för att man känner sig påhoppad av andra ? Jag trodde MSP var en sida som man skulle ha roligt på och göra nya bekantskaper. Fast just nu vet jag inte riktig var sidan är på väg men jag vill säga åt alla ni som spela detr och ser saker som strider mot reglerna, rapportera istället för att släppa det! Det är alltid bättre att göra support uppmärksamma på problemet än att hålla med de som vänder kappan efter vinden, det är det värsta man kan göra, utna stå på er och våga säg ifrån mot taskigheter och internetmobbning som det handlar om många gånger!
För att döma en person utifrån hur ens figur på ett forum ser ut och det är verkligen lågt gjort. Visst jag kanske borde släppa det men att acceptera de, att bli kallad sådana t innebär också att man ger fritt spelrum för X som sårar en själv och andra som också drabbas i slutänden. Säg NEJ istället och ta inte emot skiten!
Avslutningsvis säger jag igen till er vuxna som har barn som spelar, håll koll på vad era telingar gör på nätet så att sådant här inte behöver hända för det är bara tragiskt i slutänden att sådana här saker ska måsta ske på en sida som är till för barn& ungdommar!

Mums sa hamstern!

Jag vet inte om somliga kanske tycker jag skrivit lite väl mycket om hamstern på sistone här. Fast det blir lätt så eftersom han har gjort ett intryck på mig sedan han flyttade in. Dessutom så gillar jag ju djur som de flesta av er redan borde känna till om ni följt den här bloggen ett längre tag så helt konstigt är det ju kanske inte att det blir några rader om mitt lilla husdjur.Speciellt inte när hn har hittat på något nytt och visar sin underbara lilla personlighet.
Provade ju bjuda honom på lite nya godsaker igår och så här tyckte han om muffinsgoiset med nötter i.
 
Han tyckte visst att det var säkrare att sitta i karongen och mumsa så matte inte skulle komma åt att sno hans gobit. Lirkade ut hnoom och då hade han lyckats med konsten att dela muffinsen i två, den ena biten låg kvar i kartongen och den andra...den hade han såklart trollat bort i ena kindpåsen.
Sedan fick han gå tillbaka hem till buren efter att ha varit ute. På en gång gömde han bort den ena biten av godsaken i huset, sedan låg han och knaprade en stund på den innan han kom ut och plockade in den andra biten. Han lär kanske inte bli så glad över att jag flyttade ut hans snutteboll för fotografering heller men i sådana fall får han plocka in den igen. Så här ser i alla fall den populära leksaken ut.

Godis åt hamstern

En sak som är säker med min lilla hamster är att han sannerligen är en äkta finsmakare. Helst så ska det ju vara färsk frukt eller grönsaker som han kan sätta tänderna i men eftersom jag år dålig på att äta det själv blir det bara ibland han får sådana lyxsaker. Sedan tycker han inte om att gnaga på pinnar så försöket att få honom till det har jag faktiskt gett upp. Istället får han husmans som han kan ligga och knapra i sig av. Det verkar i alla fall gå lika bra och jag tror inte det går någon nöd på honom heller. Åtminstone så verkar han ju må bra :). Fast han har en favorit och det är VITAKRAFTS salladsdroppar. Jag har försökt ge honom utav de andra sorterna med men de bara ratar han. Dessutom har jag hört fler gnagare som gör likadant, däremot tycks de andra sorterna duga fint som kattgodis! Ja så egna idéer kan de ju verkligen ha ibland. Hur som haver så har jag köpt lite roliga saker åt honom nu som jag ska prova och se om något kan falla honom i smaken. Salladsdropparna var såklart som väntat slut men det kan ju vara bra om man hittar något mer han faktiskt tycker om att äta så man kan variera lite ibland. Sedan får han ju inte mer än en/två godbitar per dag heller, det får ju inte bli för mycket åt den lilla hamstern. Om han själv skulle få bestämma ja..då skulle han inte få plats i huset för all mat. Det får han ju ändå problem med eftersom han så gott som varje kväll/morgon envisas med att dra in sin ena lilla leksak dit med. Aldrig kunde jag ana att den gamla fågelleksaken skulle bli en snutteboll för hamstern!
Så vi får se vad han kommer att tycka om de här sorterna :) , men något borde ju falla honom i smaken kan man tycka. Fast när det gäller Meeko vet man ju aldrig så noga heller. Ratar han någon sort har jag ju kanin &marsvin i bekantskapskretsen som kanske tycker bättre om dem. Vi får se hur han gör. Också gick jag ju egentligen ner för att köpa spån så det blev en del att bära hem :)

Som ni...

Som de flesta av er redan vet. Åtminstone ni som följer min lilla blogg regelbundet har nog koll på vem jag delar min lägenhet med. Jo det är nämligen en liten söt guldhamster gosse som heter Meeko. Han fick namnet eftersom jag tycker mycket om Disney och kanske Pocahontas som det är hämtat ur är min riktigt stora favorit av alla filmerna därifrån. Om ni undrar vem det är spm bär namnet så är det en viss liten tvättbjörn som är kompis med Flit och som ständigt råkar i bråk med den lilla bortskämda hunden Percy. Va ? Har ni inte sett den än? men då tycker jag att ni ska ta och leta upp den eftersom de där två verkligen är underhållande. Fast nu var det inte Pochahontas det här inlägget skulle handla om utan det ska snarare handla om hur duktig min lilla hamster faktiskt är. Han var ju visserligen redan handtam när jag köpte honom i våras men efter tidigare erfarenheter visste jag att jag kunde få vara beredd på det mesta. Dock så har han inte bitit mig en gång än, kanske något litet tjuvnyp men det var mer från början när han skulle säga ifrån. Numera så biter han inte alls, utan han undersöker tvärtom min hand och ser om det är något som han kan äta istället. För jag tror att han önskar att han hade en mil till botten ibland. Sedan så är han också så duktig då han får springa lös i hallen. Han undersöker alla skrymslen, vrår och kartonger plus att han använder matte som en klätterställning ibland men inte en gång att jag kommit på honom med att uträtta några behov under något skåp inte. Är det vanligt att ha en så pass rumsren hamster ?
Också kommer han som ett skott när man prasslar med påsen till hans favoritgodis & då ser han sådär löjligt söt och förväntansfull ut så bara därför brukar han få en innan han blir nedlyft i buren igen. Det brukar synas på honom att han egentligen inte tycker om det fast han får ju i alla fall en stund kontrollerad frihet morgon eller kväll beroende på när han är vaken. För det är just det när man har en nyfiken liten hamster, att man måste se efter vad de gör så de inte går och drattar ner från skohyllan eller något liknande. Kommit på en sak som borde uppfinnas också, nämligen en fallskärm för smådjur eller om det är bättre med en trampolin ?
Ja ni hör att man kan få idéer av att studera dem, det kanske är ett tecken på att man umgås för mycket med dem ? *skratt*. Men såklart är det ju mest roligt att umgås med honom och se att faktiskt till och med varje liten hamster har sin personlighet, ingen är den andra lik utan de är just sina egna och har olika vanor.
Fast de kräver ju också mycket tålamod och man måste ha tid att sitta med dem en stund varje morgon/kväll för att socialisera dem om man ska få dem att lita på en fullt ut. Riktigt tama blir de kanske inte heller för han har kvar sitt beteende av att vara bytesdjur. Kommer man för hastigt på honom så lägger han sig på rygg så jag försöker undvika det så gott det nu går med min äldre bur där öppningen är i taket. För det mesta så kommer han ändå fram numera och ska kolla om jag har något ätbart att bjuda på så då passar jag på att plocka upp honom. Se dan kan han ju också sprattla till ibland men hittills har det gått bra då han för det mesta varit nere i buren då det har hänt, eller så har jag försiktigt satt ner honom på golvet i det läget och låtit honom dra iväg. De som säger att hamstrar inte är snabba har aldrig träffat racer-Meekodini den saken är klar. För fort går det och ibland kan han konsten att finta bort mig men jag vet ju var han har sina favoritställen att sitta på som tur är. Klart är i varje fall att han är väldigt underhållande även om han bara är en liten hamster som ligger och sover större delen av dagarna. Jag brukar inte störa honom utan låter honom sova eftersom jag vet att han kommer ut sent på kvällen eller tidigt på morgonen. Det sägs ju också att man inte ska störa dem för då kan man förskorta livslängden på dem och nog ligger det något i det då man känner det lilla hamsterhjärtat slå.  och man behöver inte skaffa en massa dyra leksaker åt dem heller, det bästa Meeko vet är att massakrera toalettrullar. Tror han hämnas på dem eftersom han fastnade i en, en gång. Eller så tycker han också om att leka med sin lilla gallerboll med bjällra i(egentligen en fågelleksak) och han älskar kurragömma i kartonger!

Nej jag ska inte...

Nej jag ska inte bli tokig utan bara nästan fast jag försöker låt bli. Hade tagit med mig kameran för fösta gången på ett tag ut på promenaden och tänkte plåta lite höstbilder. När jag försökte få den att fokusera på ett par änder så får jag upp meddelandet: Felaktigt minneskort på skärmen. Trots några försök så får jag det inte att funka så till sist ger jag upp och lägger ner den i ryggsäcken igen eftersom jag inte tagit med mig något extra kort ut. Kommer hem , packar upp varorna också sätter jag mig med kameran som fotfarande säger samma sak. Provar att byta kort men inget hjälper. Då går det upp ett ljus för mig. Plastbiten som är ditsatt för att kortet ska gå och trycka in i läge ligger för ena kontakten. Flyttar på plastbiten och vips så fungerar korten igen :). Ibland är det till att ha tur fast jag tänker då inte skicka in den på lagning av kortmekanismen även fast jag borde. Är minst sagt skeptisk till reparation ställena sedan min förra kamera kom tillbaka i sämre skick än den var då jag lämnade in den. Så nej då klurar jag hellre ut själv hur jag ska fästa plastbiten så kortet går att trycka in helt.
Nej det får bli så att kameran får följa med ut imorgon igen om det blir lika fint väder som det har varit idag. För efter den senaste tidens höstrusk så är det mer än härligt att få se solen glittra på fjärden. Fast ibland blir det helt enkelt för ljust med, så då får man titta åt något annat håll, blunda eller ta fram kepsen igen.

Många skratt

Hejsan på er alla ! Nu har jag landat här hemma igen efter att ha varit på annan ort i helgen. Är ju hemma för det mesta så det är mest bara roligt att få komma iväg lite och vara social även om det ibland blir påfrestande men jag kan ju välja hur jag vill göra och det känns skönt. Vissa kanske skulle säga att jag är lite egoistisk men jag tycker faktiskt inte det. Det handlar ju om att göra saker som man mår bra av i slutänden och det är skönt att kunna ägna sig åt sina intressen fullt ut, utan att ha någon som gnäller på en att göra si eller så. Hur som haver så såg vi på en jättebra film idag. Med tanke på de senaste veckornas sökande ute i skärgården så blev det verkligen lyckat att titta på Hundraåringen som gick ut genom ett fönster och försvann med Robert Gustafsson. Må hända att den blev lite seg ibland men det fanns ändå många småroligheter i den som gjorde att man kunde dra på smilbanden. Om ryssarna sett den så skulle de med all största sannorlikhet skratta åt oss i dubbel bemärkelse också. Fast det fanns ju som sagt fler saker i den som var roliga men ubåten stack ut med tanke på de senaste händelserna. Sedan tror jag också att man kanske måste ha visst bakgrundsfakta för att förstå de här små vitsarna som är inbakade i handlingen. Visst kan man se den utan att veta med , men för att förstå sammanhanget så är det bra om man kan lite. Sedan så har jag jobbat på mitt ena projekt och det går sakta framåt. Nu är det inte mycket kvar vad det gäller själva grovarbetet sedan utan nu kan jag fokusera på detaljerna sedan. Som alltid har jag ju lite andra saker på gång med men jag brukar nästan alltid ha ett lite större projekt igång också. Sedan tar jag det lugnt och myser med Meeko mellan varven. Han hade lyckats med att sprätta ut nästan all sand från sitt sandbad och toalettrullen var det inte heller mycket kvar av så nog har hamstern också jobbat på i helgen.

Coralines Drömmar

 
Ni som läst här förut vet att jag har en Sim som är väldigt speciell. Ja hon är faktiskt en av de jag tycker om att spela mest. Det otroliga är kanske att det inte är Maya som jag ju faktiskt hälsar på hos då& då på helgerna. Nej den här simmen skiljer sig från de andra jag brukar skapa men hon är en av anledningarna till att jag än så länge tycker mer om trean kontra Sims 4. Hon heter alltså Coraline och är passande nog nu det snart är Halloween en äkta häxa. Fast hon klär sig inte alls så, åtminstone inte ännu utan hon försöker balansera så gott hon kan och vara lite modern, dessutom behöver hon praktiska kläder i sitt yrke som trädgårdsmästare.
 
Som de flesta av mina simmar är hon dock väldigt kreativ och hon tycker om att måla. Fast hon gör det bara för att få ihop till en  extra slant-
Vidare så tycker hon också om att resa. Kina är favoritlandet än så länge.
Dessutom har hon jobbat hårt för att kunna köpa sitt drömhus, men nu har hon äntligen kunnat förverkliga den drömmen till sist.
Dessutom så fick hon en drake som hon döpte till Spyro inpå köpet
Nu ser huset ut så här invändigt efter en del renoveringsarbeten. Lite återstår förstås men jag tror det kommer att bli riktigt hemtrevligt till sist.
 
 

Moff på er!

Tjaba tjena på er alla. Nu är det jag världens största lilla Meekodini som är här och skriver några rader igen. Fast jag får väl se om det kan bli några meningar, det kan hända att det bara blir ord med. Jag förstår inte varför matte ska envisas med att mitt hus ska stå rakt, det står mycket bättre på snedden. Dessutom så måste mitt skafferi ligga helt rätt och det blir så svårt annars om det inte gör det. Nåja jag får väl ta och fixa till det i helgen annars för jag har hört att hon ska iväg igen* suck* . Egentligen tycker jag inte alls om när hon åker och lämnar mig så här i sticket men jag vet ju att hon kommer hem igen om ett par dagar Dessutom har hon fyllt på mina lager så att jag inte ska gnaga mig ut ur buren och själv ge mig på jakt efter mat.
Ibland får jag springa fritt i hallen och det är klart jag måste inspektera där folk kommer ut och in lite närmare. Snälla matte kan du öppna så jag får ett riktigt äventyr ?
Hur ska jag nå godbiten på andra sidan ?
Aha det är så man gör!
Jag skulle bara hjälp matte genom att ta upp min favoritbit som hamnat längt ner på botten.
Det tyckte inte matte var en så bra idé så hon fick hjälpa mig att komma upp. Men jag menar något kan man väl få hitta på ?

Huset

Var ju inte riktigt nöjd med bygget som jag gjorde igår. Sagt och gjort så var det bara att försöka göra om grunden på något vettigt sätt. Gjorde som jag brukar då jag är osäker och skissade upp en liten ritning på papper först. Så nu är jag åtminstone nöjd med våning ett. Det andra planet blev kanske inte lika bra men då får jag jobba lite mer med det tills jag känner att det är lika bra där. Fast det är ju lite svårare att få till det med tanke på hur trappen är placerad men ingeting är omöjligt. Dessutom måste jag lösa problemet med bron först & främst så de kan komma in men det är ju inte jag som byggt grundhuset faktiskt. Vidare så valde jag också en tillfällig färgsättning men det känns som att ett blått hus passar in eftersom det ligger vid havet och allt. Tror jag ska ge mig på att vräka grannarna och riva deras bostad med. Inte för att det är så snällt av mig , jag vet men det känns som jag vill ha en tom tomt där istället. Hoppsan ser ni Theos dotter Palmira kom visst med på bilden tillsammans med barnvakten.

Kyla

Idag har jag en sådan där dag då jag försöker göra bort en del måsten igen. Egentligen skulle jag vilja hålla med Skalman att sådana ord inte borde finnas men de gör ju trots allt det. Eller så får man försöka hitta något annat ord för saker som ska bli gjorda. Något som inte låter fullt så måste så kanske det blir roligare att göra dem också. Nåja det handlar för det mesta om mer vardagliga ting som att städa och att tvätta. det här har i alla fall inneburit att jag inte kommit mig ut på någon promenad mer än till just tvättstugan. Fast på bara den lilla korta biten kände jag hur mycket kyligare det har blivit på radion nu så jag tror det snart är dags för vinterkläder när man går ut. Har ju hittills klarat mig fint med ett extra lager men nu börjar det bli så att det biter i kinderna också bara man är ute en kort stund. Jo det är visst varnat för snöfall också men här efter kusten så brukar det ju åtminstone så här från början bara töa bort och bli slask istället. Måste ju ändå säga att jag föredrar snön framför snöblask. Så det är skönt att få kunna vara inne sådana här gråkalla dagar och pyssla lite med andra saker fast snart så tror jag att  det börjar likna någon slags ordning här och det är alltid ett framsteg. Sedan trivs jag ju egentligen bättre när det är lite oreda men det är alltid lättare att hitta saker om man städar upp lite i alla fall. Det är ju alltid bra om man kan se golvet och tar sig fram i lägenheten. Då är det ingen större fara kan jag tycka :)

Kensington/Medina

Egentligen så hade jag ju flyttat ut den här kategorin från bloggen eftersom jag kände att den inte riktigt passade in här längre. Nu har jag dock bestämt mig för att flytta tillbaka den in hit eftersom den är en så pass stor del av mig. Sims är ju också ett slags spel så då blir det ju mest naturligt ändå att jag bloggar om mitt spelande här istället. Alltså så tar jag bort Simsbloggen helt igen istället också får ni läsa här, kanske blir roligare och mer blandat också. Hur som haver fick jag ju göra om kvarteret eftersom spelet la ner. Nu vet jag att jag inte ska hålla på att växla för mycket mellan Sims och Windows heller. Fast nog dividerat om det då jag trots allt har börjat komma igång igen. Dessutom har jag fått ändra en del då det gäller Claire. Numera jobbar hon som ingrediensansvarig och är tillsammans med Theodor som har en dotter Palmira. Eftersom tösem och Claire verkar komma bra överens med så tanken är att de ska få flytta ihop så småningom alla tre.
Vet inte om huset kommer att se ut så här när jag är klar, blev inte riktigt nöjd med det så jag får ta och sätta mig och skissa på en ritning på något som passar dem bättre men de måste ju börja någonstans i alla fall.

Dramatik

Jag hade egentligen inte tänkt skriva något mer om den här saken än det inlägg jag gjorde tidigare. Fast det har kommit en hel del kommentarer från media i veckan som jag inte kan låta bli att reflektera över. Visst vi är många just nu som undrar över vad som händer i Stockholms skärgård. Det vore mer konstigt om vi inte funderade eller åtminstone reflekterade över de senaste dagarnas händelser. Fast jag tror mer att det är tidningarnas skriverier som faktiskt kan skrämma upp folk och jag litar på försvaret. Visst ska de ha en viss öppenhet med vad som händer och de har faktiskt valt att informera allmänheten men samtidigt kan de inte gå ut med för mycket fakta heller. Skulle de gå ut med mer , skulle de riskera att motparten får reda på känsligt material. Så jag tycker det är viktigast att de får göra sitt jobb utan att bli störda. Vi lär ändå aldrig få alla detaljer kring händelsen och det är nog faktiskt lika bra att vi inte vet allt heller. Sedan skrattade jag åt en kommentar som löd: Alla fakta kan vi inte säga inte ens till journalister, så vi går ut med det vi kan. Kring det tänker jag bara, nej speciellt till dem ska man väl undvika att röja saker man vill hålla hemliga ?Också tycker jag att aftonbladets reportrar har varit för närgångna med. Åtminstone de första dagarna när man skulle söka med sonar innan säkerhetsavståndet upprättdes. Fast det tycker jag media borde kunnat lista ut själva också, att ska man lyssna av under vattenytan då kanske det inte är så smart att ligga alldeles i närheten ?
Dessutom så är tanken med en ubåt att kunna  överraska sin motståndare så det vore ju inte speciellt smart att avslöja heller var våra egna ligger. Som någon expert sa så använder vi ju oss inte heller av våra ubåtar inomskärs utan deras främsta uppdrag är att ligga utskärs och bevaka. Mer än så behöver man ju inte gå in på det, utan där tycker jag att man kan släppa det.  För så roligt tror jag inte att det är heller att bo mitt i skärgården just nu och behöva ha all uppståndelse runtikring eller att man ska behöva vara på sin vakt jämt och ständigt.
Fast och andra sidan så är det här ju bara hur jag tänker kring allt det här men jag tycker i alla fall att media ska visa större respekt och inte ge sig in och snoka på områden som inte är tillåtna.
 
 

Snart är det vinter

Idag så kom den allra första snön. Fast den försvann ju lika fort men ett tag föll den riktigt ymnigt. I det läget funderade jag på om det snart är dags att stoppa undan träningskorna och ställa ner kartongen i förrådet. Fast sedan upphörde det ju lika plötsligt som det hade kommit så nu tror jag att den får vara framme ett tag till. Fast visst märker man att det blivit kyligare i luften så det är nog inte allt för långt borta heller till att den tänker ligga kvar. Jag hör till det släktet som faktiskt längtar efter det där vita. Jag gjorde det inte förut men nu uppskattar jag vintern mer måste jag säga. Det beror nog mycket på att jag börjat tycka det är roligt att åka längdskidor igen också. Det är både bra för motionen men framför allt är det avkopplande att kunna ta sig fram i naturen den här kalla årstiden. Man kommer till sådan ro på något konstigt sätt. Jag ska nog inte ge mig in på att analysera det för mycket in i minsta detalj för det går inte. Det här står verkligen i konstrast till vad jag känt tidigare men jag tror att mycket av skolands idrott blir ett tvång & då blir det ju inte heller att utöva den. Speciellt inte om man upplever att man inte riktigt kan hänga med i andras takt, men det är det fina nu när man kan ge sig ut och bara njuta. För det är det man gör när man är ute.
 
Inget är väl mer vinter än att möta snöröjare :)
Ibland kan man fånga det där underbara ljuset.
Vintern har klätt in skogen
Hoppas på att få se strömstaren även i år.

VIKTIGT

Hejsan på er alla!
Idag så känns det extra viktigt att få skriva av mig. Vet inte riktigt varför den känslan har infunnit sig men jag tror en av de bidragande anledningarna är det spända läget i Stockholms skärgård som media rapporterar om. Eller ja det är väl egentligen fel av mig att kalla läget spänt när det handlar om signalspaning. Fast nu ska vi inte gå in på detaljer allt för mycket heller. Hur som haver så tycker jag att det känns väldigt olustigt att en sådan här sak inträffar :/. Det är jag nog inte ensam om att tycka heller men det blir än mer beklämmande då det känns som att försvaret inte riktigt har koll på hemmaplan. Är det ett resultat av alla effektiviseringar , nerläggningar av förband och besparingar vi ser ? Ja satsningen mot att göra mer internationella insatser mot att slopa värnplikten har verkligen fått konsekvenser. Det är sådana här gånger man ser baksidan av det. Fast samtidigt så tror jag inte att det finns någon källa till oro heller. Så media med sin bevakning sprider nog egentligen bara mer osäkerhet ut i samhället om vad som egentligen sker. Snälla lämna militären ifred och låt dem sköta sitt jobb! och dra inte fram vissa historiska snedsteg. Vissa saker är det faktiskt bättre att de inte läcker om för landets säkerhet & nu är det kanske ett sådant fall att de inte kan avslöja några detaljer. Det kan faktiskt vara så att allmänheten inte behöver veta allt om vad som händer alltid. Inte in i minsta beståndsdel i alla fall eller är det så att vi är så fast i att allting ska analyseras ?

Skönt väder

Hejsan på er alla!
Idag så skiner solen här och det är sådant där fint höstväder. Visst är det lite kyligare i luften nu men då får man ju klä på sig mer istället om man ska ut. Jodå jag har både börjat med mössa&vantar och tagit på mig långkalsongerna. Det är liksom ingen idé att inte vara förberedd så här års när man bor mer norrut i det här landet. För jag ser mig som en norrlänning även om jag bor i den södra delen. Men man är väl tvättäkta om man bor norr om Sundsvall *skratt*. Fast nu var det ju inte det jag skulle skriva om idag utan jag skulle berätta för er hur underbar min promenad var. Kunde inte motstå att gå en sväng i det här vädret, synd bara så tog jag inte med mig kameran men det blir så. Man kan inte ta med sig den jämt. Solen sken och glittrade så vackert på fjärden. Det var nära på så att man fick blunda för att inte bli bländad av naturens skönhet. För visst finns den också mitt inne i staden. Undrar bara hur många som verkligen tar sig tid att njuta av den. Passade på att sätta mig på en bänk en stund också och bara njuta innan jag gick vidare. Fick se några gräsänder som letade mat, drakarna(hanarna) är ju så fina så här års med sina gröna halsar&huvuden och en småskrake hade dröjt sig kvar med. Så det här var en välbehövlig stund att ladda upp batterierna på som det kändes. Nu ska jag ta itu med lite saker under dagen. Har både en del pyssel som ska göras klart samt att jag måste försöka få någon ordning i klädkammaren. Fast annars så tar jag det väl mest lugnt på dagarna för tillfället i alla fall då jag bara går hemma. Visst kanske det blir långtråkigt ibland med men samtidigt så är det skönt att kunna få ta vara på de där små sakerna som ändå är viktiga för en.  Egentligen så har jag ju flyttat min fotokategori till cottonblue.blogg.se men jag måste ändå få visa lite bilder här med i fortsättningen.
 
Gräsänder är vackra , speciellt nu på hösten fast det är ju inte alltid man kommer dem så pass nära att man kan få bra bilder heller. Jag brukar försöka gå ut tidigt på morgonen och lurpassa vid stadens kanotränna.
Det är en metod som brukar ge resultat. För även om de är vaksamma så brukar de till sist acceptera mig och tolerera att jag står där.
Den här tycks säga:Försök inte, jag ser dig nog!
Favorit i  repris men jag älskar verkligen skrakarna, både den större varianten men även den här mindre.Det är roligt att stå och studera deras förehavanden och man kan fascineras när de försvinner ner under ytan för att dyka upp flera meter bort.
Sedan kan det se ut så här vissa morgnar på hösten. Staden vaknar upp, insvept i ett vitt täcke.
Sedan kan det se ut så här som det gjorde i morse. Man får blunda eller titta på sidan för att inte bli allt för bländad, men vackert är det.
 

Kreativitet

Jag är rädd för att det jag tänker skriva nu om MSP inte är något bra igen. Egentligen så borde jag sluta på sidan men samtidigt vore det att låta alla de där som skriver elaka& taskiga saker att vinna. Så det tänker jag INTE göra. Om jag väljer att en dag göra det så ska det vara på mina egna villkor för att jag tröttnat, inte för att någon annan skrämt iväg mig. Ja nu har jag bestämt mig för att dela med mig av en del av de ord jag fått höra sägas om mig i chattrum, något annat kanske kommit via privata meddelanden men ska man behöva ta sådan här skit på en sida som egentligen är till för barn/ungdomar?
Visst kan jag se mellan fingrarna med en del händelser med men samtidigt så rinner bägaren över någonstans, Åtminstone så tycker jag att gränsen är passerad sedan länge när man får höra elakheter som hora eller att bli kallad en äcklig råtta. Eller vad säger ni ? ska man bara ignorera sådant beteende och låta det passera ? som om ingenting hade hänt. Det finns inte på kartan för min del och jag har vidtagit alla åtgärder man kan i båda fallen. Får se vad supporten på sidan säger men enligt mig är det vidrigt eftersom trakasserier strider mot deras regler! Som man borde ha läst innan man valde att bli medlem och jag tror att flera av de som beter sig på det här viset är fullt kapabla till att förstå vad man får göra och inte. Ändå sitter folk och slänger ur sig sådana här saker.*suck* Fast det känns som jag är inne på rätt spår med, det är den här kylan och elakheten hos vissa individer som får andra att må skit. Har man behovet av att trycka ner någon i skorna kan man göra det på någon annan plats. Till er troll säger jag bara att man aldrig är osynlig utan lämnar spår efter sig på internet med så vill man spåra går det utmärkt.Det är alltså ingen idé att försöka vara kaxig och gömma sig för ni kan ändå bli hittade. Dessutom så tror jag inte att ni vill ta konsekvenserna av ert eget handlande, eller ni kanske inte känner er oroliga över dem ?
Vad vet jag egentligen, en del i alla fall tillräckligt för att skriva den här texten.

Då var det dags igen

Då var det snart dags för årets firande av Halloween igen och butikerna har börjat sälja varor inför. Fast hur många är det som egentligen har koll på vad Halloween egentligen är och vet varför vi firar det? Egentligen så hittar man ursprunget i den keltiska skördehögtiden Samhain som man tog med sig då man började emigrera till Amerika.. Så i själva verket är det här en högtid för att fira skördeårets slut. De keltiska druiderna tände stora bål varifrån var och en kunde hämta glöd för att tända hushållselden med. Traditionen med pumpor kommer från att man gick runt med rovor som hade utskurna ansikten, men just pumpan är också från USA. För på Irland så visste man inte vad pumpor var eller så var folk för fattiga för att man skulle kunna odla dem.
Enligt sägen så föreställer ansiktet smeden Jack som hade varit för ond för att få komma till himlen , men han hade också lurat djävulen så han kunde inte komma till helvetet heller. Istället fick han irra runt på jorden och för att hitta vägen hällde han glödande kol i rovorna han ätit. Så därför kallas de alltså Jack O Lantern.
Traditionellt firas i Sverige sedan Alla helgons afton och Alla helgons dag med högtidighållandet av döda släktingars minne genom att besöka och utsmycka deras gravar. Halloween firas den 31 Oktober och Alla Helgons den 1 November men ofta brukar man lägga Halloween firandet någon vecka i förväg för att man på så sätt ska respektera de som inte firar men enligt traditionen så var alla hem utan pumpa utanför dörren fredade. Dock så har aldrig traditionen med att fira Halloween vuxit sig så stor här.Åtminstone inte ännu för även om det firas i allt större utsträckning så har det inte fått det där genomslaget som man trodde att det skulle få från början.
Personligen så är jag mer lagd åt att tycka om Alla Helgons. Sedan med att tända ljus på gravarna kommer visserligen från Sydeuropa men jag tror inte det finns något mer rofyllt man kan göra än att få sällskap till en kyrkogård med någon och gå omkring och se alla dessa ljus som formligen lyser upp mörkret.

Tjoff

Hejsan och tjoff på er.Nu har det blivit dags för världens största lilla trollkonstnär att kidnappa en bit av mattes blogg igen(hehe). Dessutom så är jag faktiskt inte bara bra på att trolla, jag är tyngdlyftare också. Fast i natt när jag skulle lyfta huset så fastnade jag bakom det och hjulet. Då var det all bra tur att matte hade hört mig böka och kunde komma till min undsättning. Så ibland är hon faktiskt bra att ha den där stora konstiga, hårlösa primaten. Ja en kalufs har hon ju på huvudet förstås och kommer jag åt så är hennes hår roligt att leka med. Fast nu kanske hon har lärt sig att inte ställa in mig i mörkret förrän hon ska göra natten. Vad tror ni ?
Att jag sedan välte huset nu på morgonen med kan jag råka glömma nämna. Matte såg det och skrattade när hon ställde det på rätt köl igen men oh så praktiskt det var att ha någonstans att gå in igen. Nej nu har det blivit hög tid för mig att gå och nanna men på återhörande/Meeko

Många skratt och äntligen!

Jag tror det var länge sedan jag har skrattat så mycket som jag gjort under den gånga helgen. Ja, hejsan på er föresten, kanske borde börja med att säga det.Det har snudd på varit så att jag fått träningsvärk faktiskt i magmusklerna men det sägs ju just att det gott skratt förlänger livet så det kanske strämmer. Kul har det i alla fall varit. On ni undrar vad som kan vara så roligt så har pappa & jag suttit och sett på en massa gamla Martin Ljung klipp på youtube. Om ni inte vet vem han var så var han en av våra största komiker &underhållare, alla kategorier. De två sketcherna jag tyckte mest om var utan tvekan den om den stackars hypokondriske Viking och den klassiska om Fingal Olsson. Det var på gränsen att jag skrattade så tårarna sprutade. Sedan gick ju minnenas television med en stor del av den svenska humoreliten som Magnus Härenstam, nyligen bortgångne Brasse Brännström, Sten-Åke Cederhök och Tomas Von Brömssen. Hjälp vad bra de var/är! Tänk om man kunde göra sådan här bra & dråpligt rolig komik också idag, istället för att det ska behöva bli plumpt och elakt. Visst finns det enstaka bra program även nu men under en period gjordes det väldigt mycket som var bättre, jag tänker inte minst på Eva Rydbergs lysande skådespeleri i många revyer. Jag menar kiknar man inte av skratt efter att ha sett någon av dem, då vet jag inte om man har någon humor. Dessutom så var det ju äntligen åremiär för den femte säsongen av Downton Abbey. En del tittar har ju som jag förtsått svikit den , men det kan jag inte förstå varför för både jag& mamma tycker fortfarande om den. Sedan tror jag att det är fel att gå i fällan och börja analysera en serie för mycket. Visst kan man det men samtidigt måste man ju komma ihåg att det är en serie skapad för att underhålla och då ska man nog inte analysera för mycket. Vidare finns det ju fortfarande massor av frågor som inte är besvarade än utan de hänger i luften och det är kul att fundera över karaktärerna & deras problem, men låt oss njuta av att titta på en serie utan att vi ska behöva dyka allt för djupt in i den

FOX

Just nu storsatsar FOX här för att locka nya tittare till kanalen. Personligen så brukar jag inte tycka om när kanaler visar gratis en kort period så här och jag brukar undvika att titta på dem för att inte fastna för någon serie. Igår så låg jag och flippade runt men det fanns ingenting som var tillräckligt lockande att se förän jag landade just i en serie som var gratisvisning. Suck jag behöver ju inte en till serie att följa, det finns tillräckligt många att se gratis eller ja ni vet vilka alternativ det finns i dag. Fast om man vill se dem på tv, vilket jag föredrar. Hur som haver så heter serien i alla fal The secrets of Crickley Hall. Tyckte om den men på något sätt är jag ändå glad över att det var sista delen i en miniserie av tre. Så jag slipper lägga till en kanal bara för att jag måste se EN serie. Nej det tänkte jag försöka akta mig för. Annars så är jag just nu i ett litet vakum då det gäller serier. Flera som jg tyckt är bra har slutat gå eller så har de nya säsongerna inte börjat än. Så då får man fördriva tiden mellan med att se annat, pyssla, umgås med Meeko eller spela Sims men det går ju det med :)
Så jag tänkte säga med det här, fastna inte för någon serie på någon gratis kanalvisning, det är livsfarligt!
Eller ja kanske inte men det kan ju leda till stora hål i plånboken om man vill se allting. Sedan tycker jag gott att våra svenska kanaler kanske skulle kunna plocka in lite mer  bra serier istället för att visa poönglösa realityshows, är det ändå inte dags att skrota dessa helt nu eller ?
Nej just nu väntar jag mest på femte säsongen, kanske den sista av Downton Abbey som är en sådan där serie som jag verkligen kommit att älska. Vidare finns det ju mängder av andra bra serier med men för att rekomendera några så räknar jag upp McLeods döttrar som finns på DVD box med alla åtta säsonger, Brottskod Försvunnen, Nacy CSI, Kallt Spår, Chicago Fire, Hjem, Broadchurch, ja som ni märker finns det en hel del att välja bland så tråkigt har man inte fastän det blir höst och gråväder. Nej då kan man göra fika, krypa upp i soffan under en varm filt och se på en god serie eller film. Det är höstmys det!

Sjusovare

Idag så har jag känt mig väldigt trött , slö och allmänt hängig och seg.
Hoppas dock att det bara är höstvädret som lockar fram det här känslorna hos mig igen. Fast jag har haft lite ont i huvudet med och mådde illa ett tag men nu känns det bättre. Så förmodligen behövde jag bara komma igång lite. Ställde in promenaden med eftersom det duggade och nu ikväll så regnar det än mer. Enligt vad prognoserna säger lär det bli samma väderlek imorgon, om det inte blir mer regn till och med. Sådana här dagar passar man med andra ord på att göra andra saker helt enkelt. Det har jag också gjort. Passat på att städa en del och pysslat om Meeko. Så det är med andra ord väldigt lugnt och skönt just nu. Inte för att det brukar hända så mycket annars heller men ändå. Det är ju trots allt lite skillnad när jag lyckas ta mig ut och promenera eller när jag blir sittandes vid datorn som nu. Har ju såklart såelat en hel del sims och vill ni läsa om det så finns det på simplicitydesigns.blogg.se

Moef på er!

Moff, moff på er och god morgon på er alla som läser min lilla spalt här på mattes blogg. Ja nu är hamstern här igen. Fast i och för sig är jag ju här hela tiden. Det är bara så att jag inte syns då jag ligger inne i mitt hus på dagarna och sover. Utan jag är mer av ett nattdjur som tycker matte borde vända på dygnet och vara uppe med mig istället. Fast hon är konstigt nog inte lika förtjust i den tanken. Hur som haver så har jag redan fått henne att skratta idag, fast jag begriper knappt varför jag är så rolig då jag pratar eller lycks med att få ner min ena leksak i matskålen. Ni kanske förstår det här bättre än jag ? Nåja fick i alla fall komma upp och mysa en stund nu på morgonen, något äventyr i hallen blev det inte men det kan ju bli efter att hon har ätit middag också. Sedan så är det faktiskt rätt mysigt att få komma upp och sitta med henne i soffan också. Nog för att jag tycker att hon kan ge mig en bit av det där tyget hon har på sig, så jag får något mer att bädda med inne i mitt bo men hon envisas i det fallet med att ge mig de där toarullarna också får jag dra in spån själv.Borde jag klaga ? Ja kanske fast samtidigt så tar hon ju hand om städningen så jag kanske har det bra ändå. Fast i natt så gormade hon när jag väckte henne vid tretiden då jag var ute och gnagde lite på gallret &stökade runt. Då åkte jag in i det där svarta hålet igen fast jag tycker det är lite mysigt att vara där med. Så det blev till att campa ute igen men nu var jag i alla fall vaken den här gången då matte kom upp för att titta till mig. Också var hon tvungen att städa en massa efter mina nattliga turer. Passade på att hoppa ner i matburken igen för att granska den där maten jag får. Hittade några godbitar som jag tog med mig upp och in i boet men min lilla ovana att hoppa ner i burken stör matte lite men hon låter mig samtidigt hållas eftersom hon tycker att jag är så charmig. Har ni hört på maken va?
Nej nu ska jag gå in och sova lite, ja jag tror faktiskt matte tycker det är fuskigt sådana här gråtrista dagar att jag kan sova bort dem men det är en fördel man har när man är en hamster.
 
/Ciao Meeko

Hallojsan!

Hejsan på er alla glada bloggläsare. Ja hej till alla er som ramlar in här och tycker det är roligt att läsa det jag skriver. Vet att ni som läser regelbundet inte är så mänga men det gör inte mig något. Hellre glädja några få än att skapa hysteri bland folkmassorna :P
Klart några fler läsare hade inte skadat men det är inte det viktigaste,. Nej nu tänkte jag inte trassla in mig i ett sådan samtal med mig själv, absolut inte. Idag tänkte jag faktiskt skriva om en film jag såg på i helgen. I början tyckte jag faktiskt att den var riktigt bra men efter halva började jag tvivla och i slutet var det bara ett stort NEJ, de tre musketörerna och luftskepp hör inte ihop. Bortsett från det så var den okej.. men absolut inte mer. Föredrar nog det vanliga traditionella där man håller sig mer till historiska fakta. Sedan var jag också bara tvungen att se på Jurassic Park: Lost World igen även om jag har sett den serien X antal gånger vid det här laget. Ja ni som känner mig vet nog redan att jag är lite barnsligt förtjust i dinosaurier fortfarande och älskar Landet för längesedan men jag tror inte att jag för den sakens skull, skulle vilja möta en T-rex eller en charmig liten velocirapor. Även om den senare är en av mina favoriter så nej jag är tacksam över att de är utdöda. Fast det är också fascinerande att se till expemel krokodiler & hajar på tv och tänka att de har funnits så länge som de har.Visst kan de djuren också framkalla rysningar men hade de inte varit så anpassningsbara som de är hade de aldrig funnits kvar. Det måste man i alla fall kunna säga.

Hejsan svejsan

Var hemöver idag en sväng för att häma lite saker som päronen hyr in i min frys. Passade på att städa åt Meeko och pappa skrattade när han såg hur den lilla hamstern baxat in toarullen framför öppningen till sitt hus. Fast det är ju så han brukar göra min lilla kille :), han har sina egna ideér om det mesta som ni säkert har märkt vid det här laget. Det är väl det som gör honom så härlig också . Han får mig att skratta och jag ångrar inte att jag valde att skaffa hamster igen. Absolut inte. Faktiskt så var det nära att det hade blivit en till också men då jag inte fått något svar så antar jag att hon redan är såld :/. Inte för att jag hade tänkt avla men det hade varit kul att ha en rexhamster. Nåja får se om det dyker upp något annat tillfälle framöver annars så är jag ju väldigt glad över att bara ha Meeko med och de är ju inte direkt soicala mot varandra. Fast det som fick mig att börja fundera är ju att jag har världens största leklåda i hallen, vad mer kan en guldhamster önska sig ?
Sedan så håller jag på och pysslar lite som vanligt . Lyckats med att börja på ännu en teckning. Så går det när man väntar på att pennorna som gör att man ska kunna fortsätta på den andra kommer. Nu har jag dock planer på att verkligen gå igenom alla mina skisser och slänga det som absolut inte ska vara kvar. Annars är det väldigt lätt hänt att man har papper som dräller runt överallt. Inte för att oredan stör mig egentligen men det är ju bra om man hittar saker med. Så det är väl en del projekt jag får ta mig i kragen med men det ska nog gå vägen då jag känner mig kreativ.
Lägger in en del när det är klart på cottonblue.blogg,se

Hejsan

Hej på er alla glada bloggläsare där ute.
Tänkte börja försöka ta kontrollen här igen. Nog för att Meeko är charmig men bloggen kan ju inte enbart kretsa kring en liten svart/vit guldhamster även om han själv säkerligen tycker något annat. Hur som haver så är det ännu en sådan där fin höstdag här just nu. Såg inte så ut imorse utan då var det väldigt grått och jag funderade på om det ens skulle bli någon promenad idag. Fast efter lunch så skingrades molnen och jag knude äntligen komma mig iväg. Det var faktiskt riktigt varmt i luften också för att vara höst, dessutom blåste det inte så otroligt som det har gjort nåra av de andra dagarna som jag har varit ute. Skippade kameran idag med utan gick bara och njöt längs kajen. Såg inte så mycket heller. på vattnet. Fast det kanske beror på hur man ser det men det som återfanns var en ensam tankbåt som hade lossat och var på väg ut samt några knipor som låg på vattnet och guppade. Kunde egentligen ha stannat kvar längre men hade ett litet ärende som behövde fixas. Uträttade det och vandrade vidare hemöver och nu itter jag alltså här igen,. Funderar på om jag ska starta upp Sims eller försöka jobba lite med en av mina teckningar efter att jag sopat golvet efter hamsterns framfart igår kväll.

Moffsan!

Tjena på er allihopa.
Nu är jag här en liten stund igen . Ni kanske tror att jag tagit över mattes blogg helt men så är det alltså inte. Det är ju så att matte hjälper mig att skriva inläggen, annars så skulle det inte gå så här bra med stavningen kan jag lova. Matte ja ...gissa vad hon gjorde imorse ?
Jag som hade hittat ett så bra ställe att bädda på, egentligen hade jag ingen lust alls att bli väckt i min nattsömn men till sist blev det för ljust för att jag skulle kunna fortsätta sova. Dessutom skulle hon som alltid nödvändigtvis städa i buren med. Jag vet inte varför hon tycker att jag är bra på att stöka ner vad tror ni ? Fast lite schysst är hon väl när hon ger mig sallad och andra godaker. Fick dessutom en ny toalettrulle eftersom jag hade trollat bort den förra. Det är en av mina strösta talanger. Sedan blev hon fundersam när jag inte ville komma in igår kväll efter att fått motionerat i hallen.Fast det är ju rätt självklart att jag hellre ville vara ute på äventyr där än att vara i min lilla bur.Till sist så hade hon ändå fått tag i mig och jag var tvungen att gå hem, rackarns också!
Nej nu medan jag skrivit dessa rader så har jag hunnit bli trött igen så nu är det dags för mig att gå och knyta mig.
Ha en fin dag alla och på återseende ikväll kanske eller om jag ska låta matte skriva något då.
 
                                 /Meeko

Historien om det lilla facket och det stora paketet

Nu har det alltså hänt igen.
Visst blir man lika glad varje gång. Skulle ut och tömma mitt lilla postfack igår och vad tror ni jag ser ? Jo brevbäraren har öppnat frpnten och stoppat in ett paket i mitt fack. Problemet ?
Jo det är för stort för att jag ska kunna likra ut det. Kanterna är ivägen på höjden. *Morr*
Man vill ju inte mangla sönder det heller dessutom kan ju grannarna undra om man ska mörda någon när man står med en kniv i högsta hugg i trapphuset. Allt jag begär är att folk tänker sig för och har lite ögonmått. Varför öppnar någon fronten och stoppar in paketet när de mycket väl vet hur liten springan blir där man kan ta ut saker ? Det här är inte heller första gången det här händer utan det har skett vid minst ett par tillfällen tidigare. Hellre då att jag tar emot en avi och får gå ner på Hemköp för att plocka ut saker än att det blir så här. Antar att jag inte är något vidare fan av Posten just nu. Dessutom undrar jag hur svårt det kan vara, att de kollar på dörrarna om man bor på samma plan som facken finns och knacka på ? Förut på den gamla goda tiden när man hade postfacket i dörren så plingade de ju i alla fall på när man hade större paket som skickats med dem. Nej nu måste jag hålla mig hemma idag och vakta till brevis kommer och kan låsa upp så jag får plocka ut min lilla låda.

Moff!

Hejsan på er alla som kollar in det här.
Nu kmomer den senaste uppdateringen från den största lilla lysande stjärnan där ute i universum. Hjälp vad pratar jag om ?
Jag vet ju knappast vad det är men buren och hallen känner jag verkligen till. Fast det är kanske det där andra som matte stänger in mig i varje gång jag gnager ? Allt jag vet är i alla fall att det blir alldeles becksvart. Som ni kanske känner till har jag ju ingen vidare syn men jag har bra hörsel &känsel istället. Så på något dätt känner jag mig trygg i det där mörkret och det är mycket roligare att campa utanför boet. Fast matte håller ju inte med på att jag borde sova där såklart, så varje morgon när jag sovit borta får hon ett fasligt schå med att ståda till efter mig. Det är så kul att höra henne skratta och kalla mig Meeko-plutten. Då det är hon som inte förstår varför jag väljer att sova ute när jag blir instäng i mörker. Sedan tyckte jag att jag varit smart som flyttat en del av mitt skafferi till burens ena hörn, det höll hon inte heller med om såklart. Vad vi är övrens om jag och matte ? Jo att det är skönt att sitta och gosa ihos henne emellanåt och att hon gärna för ge mig godsaker( enligt henne dock med viss begränsning). Har ni hört det ?, men det är så här det är att vara Meeko. Nej nubörjar jag bli sömnig så jag tror det är dags för mig att gå in i mitt bo igen och knyta mig så hörs vi kanske framåt kvällskanten!/Er tillgivne Meeeko

RSS 2.0