Morsning!

Hejsan på er alla ni läsare som klickar er in hit och har vägen förbi min lilla blogg så här på morgontimmarna. Ja vissa av er kanske kollar bloggen någon gång senare under dagen med eller ikväll. Hej i alla fall på er oavsett vilken tid på dygnet som ni har klickat er in hit.
Idag lär det bli sämre väder ute igen om jag förstått det heöa rätt så jag tänkte hålla mig inne, spela lite Sims 4 och se på skidåkningen på tv medan guldkoren sover. Ja ni får ursäkts mig om det blir mycket pladder om dem ett tag här men Theodor är ju en så underbar liten kille. Tänk att jag lyckas hitta dem varje gång, eller om det är de som hittar mig. Han var ju lite orolig första dygnet men nu verkar han vara helt trygg och han kan sitta och putsa sig både när han är ute i hallen eller när han har suttit i mitt knä i soffan.Sedan är han fortfarande lite blyg av sig och tycker inte om att bli infångad men det är något vi får jobba på för han sitter nyfiket på hustaket och vill gå ut eller så kastar han omkring på huset för att få uppmärksamhet! Det funkar ju, fast när han gjorde det imorse halv sju gick jag bara upp och bytte ut vattnet i deras flaskor &sa åt honom att tagga ner och det verkade fungera för sedan så har det varit lugna gatan.
Sedan var jag bara tvungen att fota Ariel lite med, i den perfekta kartongen, att jag inte tänkt på det förut eller så har de inte haft hålet där tidigare. Hur som haver så passar ju texten perfekt ihop med ena guldkornet med!
Inget gnisslande läte där inte men väl en godissugen tös som bara SKA ha droppen.
Theodor gillar dem inte alls men Ariel älskar verkligen de där godisdropparna
Vad säger man om den där blicken ?
 

Hallojsan!

Hejsan på er allihopa. Ja hej alla ni läsare som av en eller annan, kanske ibland lite oklar och diffus anledning klickar en in just hit till min lilla blogg, En del av er kanske kollar vad jag har för mig mer regelbundet och för andra kanske det här är första besöket. Jag hoppas att ni oavsett varför ni är här ska hitta något som ni gillar också vill jag passa på att varna er lite så här i början för en total sötchock. Som ni kanske sett så har det alltså flyttat in en ny liten hamsterkille här i helgen och egentligen hade jag ju tänkt att han skulle få det lite lugnt från början.Fast eftersom han ändå är samma ålder som Timon var i då han kom bestämde jag mig för att det var lite lugnare att börja hantera honom.Dessutom tror jag att han åtminstone är soicaliserad eftersom han lär komma från en liten privat uppfödning på orten från början innan jag plockade upp honom i butik. Hur som helst så tycker han inte om att bli infångad allsutan då muttrar han eller lägger sig på rygg men tar man av gallret från buren så går det bättre och när han väl fått vara ute en stund slappnar han av och blir mer nyfiken. Det blev både en stunds mys i soffan och hallspring för honom igår och mjo det gick bra att få tag på honom sedan han hade varit ute. På en gång då han kom tillbaka till buren satte han sig i sandbadet/toaletten och putsade si i godan ro innan han gick för att gnaga på sin kräcker.
Hela tiden då Theoodor som han fått heta var ute i hallen satt Ariel så här i hörnet på sin bur och undrade vad som stod på. hon kanske inte ser honom men nog både hör hon och luktar för så som henens lilla nos gick då jag satt med henne i soffan var det längesedan jag såg att den arbetade.Fast det är klart hon har ju en förmåga att bli kär i alla hamstrar av manligt kön, min llla flörtkula.
Här är han alltså nu Theo på väg ut i hallen på äventyr
Det fnns ju en massa spännande lukter så det gäller att passa på att sniffa in sig.
Theodor på väg framåt för att kolla in något.
B
Kolla vad jag kan matte!
Klart att Theodor ska göra allt som en stor hamster kan, men när han klättrade upp på skohyllan blev han snabbt nerplockad därifrån. Ni kanske funderar över vem han är döpt efter. Nej det är inte någon amerikansk prsident även om Roosevelt råkar ha samma förnamn fast med ett e på slutet. Så är inte fallet alls utan han är döpt efter en viss liten sjungande ekorre från Alvin&Gänget .Såklart jag måste hålla mig kvar på disneytemat!
 

Halljosan på er!

Hejsan på er alla ni läsare som klickat er in hit till min lilla blogg av en eller annan orsak. Några av er kanske alltid kollar in här för att se vad jag har skrivit, om det Inns några nya inlägg och för vissa andra kanske det är första gången ni tittar in. Eller så kanske ni bara råkat klicka och landar här, Nåja jag hoppas att ni ska känna er välkomna och att det ska finnas något som ni alla tycker är intressant att läsa om eller så kanske ni bara vill titta på foton. Fast det var inte det här dagens inlägg skulle kretsa kring. Nej istället tänkte jag berätta om en helt annan sak men jag måste få börja med att skriva om en guldhamsters matsedel. På vissa sidor och i en del böcker finns det rätt bra information om vad de får äta och inte medan det på andra håll förekommer lite mer tivelaktiga uppgifter vad det gäller färskmaten. Så jag tänkte försöka bena ut det här men en huvudregel är att man inte ska ge dem för mycket av något, för det är då de kan bli överviktiga eller sjuka.
Hur som haver så skulle jag säga att det går bra att ge de flesta grönsaker så som gurka,paprika, broccoli,sallad, majs, ,morot ,ärtor,groddar mfl.
Det man ska komma ihåg är att skölj och skala frukt& grönt noga innan man serverar det. När det kommer till frukter så har mina fått smaka äpple,päron,vattenmelon och vindruvor (skalade&kärnfria) utan problem. Ja de har till och med fått blåbär fast det var mer poppis att enbart äta det gröna riset eller så var det himla bra att bädda med i boet. Sedan kan man också servera kokt potatis och de älskar ägg och rå köttfärs. Fast det finns helt klart vissa saker man inte alls bör ge med som citrusfrukter,kryddor, choklad eller saker som innehåller laktos också ska man inte heller ge stenfrukter. Men man bör också moderera intaget av solrosfrön och nötter som ju innehåller mycket fett men det skadar ju inte om de får en jordnöt att skala själva ibland!
Sedan finns det ju massor av smaskens man kan plocka in utifrån om sommaren som maskrosblad,klöver och prästkragar men det är samma regler som gäller där, skölj noga och ge inte för mycket. Sedan har jag sett ett par frågor om man kan ge dem björkvistar att gnaga på men på våren har jag förstått att björk innehåller mycket garvsyra som kan innebära problem för så små djur.Så då är min lilla fundering på det varför alls ge björk om det kan ge magknip ?
Sedan ska man undvika grenar av barrträd på grund av kådan men vill man ändå ge dem något så passar grenar från fruktträd eller sälg utmärkt. Fast det är inte alla hamstrar heller som vill gnaga på trä, jag har erbdjudit det till de flesta av mina men de vill inte ha det utan föredrar de sockerfria kräckerserna som jag hängt in åt dem eller tuggpinnar&tuggringar istället som finns att köpa både på nätet och i zoobutiker. Nu håller jag ju som bäst på att lära känna mitt nya tillskott i hushållet så det återstår väl att se om han är sugen men rent generellt tycker jag inte att det verkar som om just syriska hamstern har lika stort gnagbehov som andra arter av just gnagare. Jag har då på de individer jag haft aldrig råkat ut för någon som har haft problem med vare sig klor eller tänder. Så därför tycker jag att det är överdrivet att klippa klorna på dem eller slipa tänder hos veterinär om det verkligen inte behövs. Sedan är det ju en annan sak om man får tag i en som har problem men alltså annars kan jag inte se att det behövs.För där tror jag att det är så lätt att hamstrar blandas ihop med tex råttor, marsvin,kaniner eller andra gnagare men varje art är sin egen och har sina kännetäcken.Om vi ska se till vår vilda svenska natur så är hamstern faktiskt närmast släkt med fjällämmeln!
Här är han alltså mitt senaste guldkorn in. En tre-fyra månaders långhårig hane, Inköpt i zoobutik men kommer från början från en liten privat uppfödare på orten så han hade inte hunnit sitta där så länge, max två-tre veckor. Tänkte från början ha honom i Timons gamla bur men det visade sig vara en dålig idé eftersom mina trähjul inte ryms där.Så jag fick helt enkelt pllocka upp Stuarts gamla bur och hoppas att det ska funka men den har ju varit på ordentlig sanering med den här gången. I alla fall så trivdes Theodor som fisken i vattnet  för på en gång jag hade lyft över honom så sprang han som en...hamster och efter att han sprungit runt i den andra buren och lyft på huset, kastat runt på toaletten och varit allmänt muttrig så blev han med ens lugn som en filbunke!
Så idag återstår det bara för mig att säga välkommen hit Theodor!

Hejsan på er!

Hejsan på er alla bloggläsare där ute i vårt avlånga land eller ja åtminstone till er som klickat er in just hit på min lilla blogg av en eller annan anledning. Idag har det varit fint väder ute fast det flyger omkring lite snöflister och just nu är lite småkallt. Men jag har ändå hunnit ut på en välbehövlig promenad på förmiddagen :) så ajg har fått i mig lite luft. Sedan har jag nog inte gjort så mycket utan mestadels bara tagit det piano och avklarat en del tråkiga måsten som att gå med soporna och sådana saker. Det är ju emellertid kanske inte så intressant att läsa om men det är skönt att göra bort de där sakerna så kan man hitta på roligare grejor sedan. Som att skissa lite när lusten så faller på plats:
Påbörjade denna för ett par kvällar sedan och just nu ser den ut så här. Har inte riktigt bestämt mig än vilken färg hästen ska vara eller om jag ska hålla mig till en sorts pennor vid fägläggningen eller blanda som jag gör då och då. För en del gånger är det ju finare med vanliga träfärgpennor och vissa andra gånger är det kul att få fram den där effektetn av tecknat med copics eller promarkers. Så valet är inte alltid enkelt men det brukar ju visa sig vad det blir efter ett tag.  Fast det får ta sin lilla tid helt enkelt. Också har jag börjat skriva igen. Har ju alltid gillat den men haft uppehåll ett längre tag men så kände jag hur suget började komma tillbaka.Satte mig med en gammal historia och beslutade mig för att ändra formatet på den och hitills går det mycket bättre i den form jag körpå nu så vi får se om det håller i sig, hoppas i alla fall på det. Sedan så finns det ju något annat med som jag måste fä skvallra om..eller ja jag kanske borde hålla tyst men imorgon kommer det att flytta in en liten gosse här ige. Eller ja så liten är han ju inte utan han är redan 3 eller 4 månader men det är faktiskt en rätt bra ålder att få börja med dem i också för då har de i regel lärt sig det viktigaste-att göra toaletten i ett hörn och att dricka ur flaskan.
 

Morning!

Hejsan på er alla ni läsare som ramlar in eller råkar hitta hit på annanväg. Vissa av er kanske brukar läsa min blogg mer regelbundet och somliga kanske hittar hit för allra första gången. Ja oavsett anledning till att ni ägnar den ett klick så hejsan på er. Idag har väderleken lugnat ner sig lite så jag passade på att göra bort några ärenden tidigare.Visserligen så snöar det men blåsten har i alla fall lagt sig för igår var det verkligen stundtals snöstorm utanför fönstret. Med andra ord var det en sådan där dag man kände sig tacksam över att få sitta inomhus på och man gick helt enkelt inte ut om man inte var absolut tvungen til det. Fast det ska ju faktiskt fortfarande vara vinter så här års. Åtminstone här uppe i Norrland men efter kusten har vi ju haft lite märkliga vintrar de senaste åren så man kanske bara ska vara glad om det nu kommer lite snö till sist. För naturen behöver ju också den här viloperioden och jag undrar hur det går med flyttfåglarna som kanske har varit för tidigt ute om de kan hitta någon mat eller om de får lov att vända om och flyga söderut igen på grund av kylan?
För det vill jag berätta om ett minne jag har. Ett år så kom sångsvanarna för tidigt och de samlades som de brukar borta på tjärnen som ligger i närheten av mitt föräldrarhem. Fast just det året var de för tidigt ute och hittade ingen föda utan de låg ute på isen i flera dagar och skrek. Att höra en svan låta på det viset gör att det går kalla kårar genom kroppen& jag ryser än idag vid blotta tanken på det minnet. Hur som helst så trodde många som passerade fåglarna att de hade frusit fast i isen men så var ju tack och lov inte fallet utan de var bara hungriga. I alla fall så tyckte vi att det vr så jobbigt att höra deras klagosång att vi åkte till en livmedelsbutik och köpte eller fick ta reda på överblivet bröd som vi for dit och kastade ut åt dem så de i alla fall  skulle ha något att äta.Det var ju på den tiden man fortfarande fick göra det och kanske så räddade vi livhanken på någon av dessa fina fåglar. Så allt sedan dess tror jag att just sångsvanen har en speciell plats i mjtt hjärta, jag som annars är mer insnöad på skrakar, allehanda mesar och inte minst rovfåglar.
 

Hejsan!

Hejsan på er alla ni läsare som tittar in hit till min lilla blogg just idag för att kolla om jag har hittat på något nytt roligt eller kanske något spännande att skriva om. Fast jag hoppas att ni inte blir allt för besvikna när jag börjar med att säga att jag inte hunnit med så mycket ännu. Det är ju fortfarande bara morgon och det tar ju ett tag innan man kommer igång. Hade ju planerat att försöka ta mig en sväng ner på stan för att göra bort ett par ärenden jag har dit men med den rådande väderleken, snö och blåst vet jag inte om jag alls är lika sugen på att gå ut. Nej det ser ut att stundtals ta i ordentligt i trädtopparna så de där sakerna kanske kan vänta tills imorgon istället om det har lugnat ner sig då. Hur som helst så bestämde jag mig för att ge "Det stora fågeläventyret " en chans igår trots att jag tvivlade lite då jag hade sett trailern med Anders Bagge.men jag vet inte om jag gillar att man måste tävla i allt och bli utslagen allt eftersom! Naturen är ju faktiskt något som tillhör oss alla oavsett om vi är proffs eller inte på alla olika fågelarter som finns i luftrummet. så därför tycker jag att tävlingsmomentet blir ointressant men det var ju roligt att få testa sina egna kunskaper med. Jag missade bara en av de uppstoppade som hade radats upp och det var slagugglan, visste ju att det var en uggla men kunde inte pricka in den ändå. Sedan blev jag lite förvånad då Martin sa att domaren var vår enda professionella kvinnliga fågelskådare, hade han verkligen rätt när han sa det eller hade han inte kollat upp faktan ordentligt innan? Vet ju att det finns så många duktiga tjejer där ute och det finns ju till och med en förening för kvinnliga skådare som heter Rapphönan om jag inte minns helt fel. Visst kunde man sedan känna igen en hel del av innehållet men det där med att man kan bli sittandes i två timmar för att vänta ut en fågel var nog det jag fastnade mest för. Det är sällan jag vet vad jag ska titta efter då jag går ut och spanar som den glada amatör jag är. Ibland kanske jag vet det på ett ungefär men oftast inte, jag ser det jag ser helt enkelt men det kanske är bättre så man slipper bli besviken om man inte lyckas få syn på just den där fågeln och mjo jag kan vara ute en halv dag ibland med kameran och kikaren hägnades runt halsen och ibland har man tur att fp uppleva sådana där magiska stunder bara man har tålamodet att sitta där  flera timmar, vara alldeles tyst och bara lyssna till ljudet av naturen.
Just ett sådan ögonblick fick jag uppleva en gång då jag gick längs ett populärt promenadstårk som går runt en äkta fågelsjö. Just då var det inte speciellt mycket folk i farten och jag såg att den ena sångsvanen låg en bit ut så jag satte mig på ett omkkullfallet träd där vid strandkanten och fick helt magiska bilder. Fågeln var helt lugn med att jag satt där och småpratade med den, ja den var så lugn att den helt obekymrat kunde lta mat under vattenytan. Orolig blev den däremot då det kom folk och gick på stigen som hade en liten hund springande löst men när de hade gått så slappnade den av igen och fortsatte med sitt. När man får komma dem så pass nära som jag fick här inser man utan tvekan hur stora fåglar det är men också hur tillitsfulla de kan vara ändå har man hört vissa berättelser om svanars aggressiva sida men det är långt ifrån vad jag hitills har upplevt. Man måste bara läsa av dem först för då kan man få studera dem utan att behöva riskera att anfallen för att man har gått för nära och är det häckningstid ska man lämna dem ifred!
Sedan så finns det ju så många olika artter där ute att man egentligen aldrig har problem med att få syn på någon av dem. Åtminstone inte om man kan slita sig från telefonskärmen en stund och titta upp. För spelar man bara Pokemon Go eller chattar med sina vänner går man miste o så mycket av det där fina som omger oss. Det där fina som jag tycker att fler borde lära sig se och uppskatta för det är faktiskt vårt jobb att förvalta naturen men jag undrar hur det egentligen går då det bara tycks ha blivit ett större problem med nedskräpningen i städerna som om det inte räckte med all skit....som dumpas i haven varje år. Snälla varför är det inte fler som verkar bry sig om det här då det faktiskt angår oss alla  och varför finns det fortfarande människor som skrattar åt de som orkar bry sig och kallar oss naturvänner för barnsliga ?
Ja tillåt mig verkligen att fundra över varför det ser ut som det gör på det området men det kanske fokuseras för mycket på att lära ut fel ämnen i skolorna.För visst matematik är viktigt men det är också minst lika viktigt att barn får upp ögonen för livet i skogen.
En av mina absoluta favortfåglar sedan jag först stötte på den har kommit att bli storskraken, Det här paret lyckades jag få fota på nära håll då de kom glidande i detlat invid promenadstråket. Hanen var först lite mer avvaktande än honan och jag trodde det var ett par viggar somkom glidande på vattenytan.Så jag satte mig ner på huk och blev glatt överraskad då de kom närmare så jag såg vilken art det rörde sig om. Till sist så vågade de simma förbi och jag fick en sådan där otrolig natur upplevelse till.
Sedan kan man ju tycka vad man vill om måsfåglarna men jag gillar dem för de är så otroligt anpassningsbara varelser och de är mycket smartare än vad man tror då de drar nytta av oss både för att hitta mat och boplatser. Det är ju inte konstigt att de söker sig till stan liksom då det finns gott om bägge delarna där! Samtidigt så blir riskerna också större och jag har under flera år fått följa ett par häckande fiskmåsar som återkommer nästan vare sommar men jag vet hur dåliga oddsen är. Förra sommaren tappade de båda ungarna, den ena försvann redan på ett tidig stadium och den andra förolyckades då den precis hade fått luft under vingarna. Så vet man det kanske man förstår varför de är så ihärdiga försvarare av både ägg och ungar. Dessutom så får man ju räkna med att de finns till om man bor i längs kusten, måsarna hör absolut havet och sommaren till.
Så det kanske är därför som just fiskmåsen kommit att ligga mig varmt om hjärtat men alla underarter i släktet har ju sina goda sior och sina mindre smickrande drag men vem har liksom inte för och nackdelar? Det har vi nog alla och egentligen så är fåglarna väldigt smarta och de har väldigt god syn vilket gör att de kan upptäcka mat på långt håll.
Sedan finns det ju fler arter som är lite missförstådda av många men när man väl börjar studera kråkfåglarna på närmare håll så ser man faktiskt vilka kloka och intilligenta varelser de är!  Min pappa har en nära relation med just en kråka som kommer varje gång han går ut och visslar på den .Den har lärt sig att förknippa visslingen med mat men ibland så kommer den också och slår sig ner i ett träd i närheten om man är ute och går i området som om den bara satt och väntade på att få något gott men jag tror också att den är social av sig och det är så roligt att se hur den beter sig! Så man kan nog säga att jag har fått pippi på fåglar men det finns ju en art för alla och det är så man lär sig hur kretsloppet i naturen fungerar.
 
 
 
 

Min första idol

 
Häromdagen beskrev de en låt på radion men kunde inte komma på vem artisten var...lite hes röst och första raden lyder I don´t want to see you ever sad. För mig var det enkelt och jag visste det på en gång eftersom jag älskade den låten och fortfarande tycker att hela skivan är så bra! Så jag är glad att den fortfarande finns i min skivsamling här hemma synd bara att hans karriär dog efter sin osympatiska roll i Beverly Hills 90210 som Ray Pruit men han verkade ju ändå ha fått nog av rampljuset och jobbar faktiskt idag som brandman och ambulanssjukvårdare i L.A. Fast skivorna finns ju kvar och spåren håller ju fortfarande..inte bara Hold On utan Jamie är så mycket mer, åtminstone om du frågar mig men han var utan tvekan min första stora idol som jag kan komma ihåg förutom alla dessa pojkband då som Backstreetboys, Five och Westlife som jag också lyssnade mycket på under en period. Sedan kom jag från det spåret och började lyssna mer på country men nog finns det en hel del andra skivor som ligger undanstoppade i lådor men som åker fram ibland då jag städar.
På den tiden kunde man ju fortfarande göra musik....idag känns vissa låtar bara massproducerade och artisterna poppar upp som svampar men försvinner lika fort igen. Det kanske förekom även på den tiden men tekniken har ju förändrats en hel del på den här tiden. Vill i alla fall varmt rekomendera er att lyssna på fler låtar från plattan så kanske ni kommer att se Hold On var ingen One Hit Wonder, killen kunde verkligen sin musik.
Han hade ju en stor hit även senare med den här låten https://www.youtube.com/watch?v=csATriX8Ed0 som också är bra!
Snyggare skiva får man fortfarande leta efter, tycker designen är så himla läcker fortfarande.

Hoppla hejsan!!

Hejsan på er alla ni morgonpigga läsare som haft den goda smaken att klicka er in hit till min lilla blogg för att se om jag har skrivit några nya rader igen. Ja hej till er andra också som kanske bara tittar förbi som snabbast eller besöker bloggen för första gången.
Till att börja med måstejag säga något om den senaste deltävlingen i Melodifestivalen. Har ju bara följt årets tävling lite sporadiskt hitills och inte tyckt att den varit speciellt bra men nu senast blev jag överraskad av att det faktiskt fanns minst tre bidrag som jag tyckte om. Tyvärr åkte ju Christa ut och det var synd för hennes låt var verkligen inte så dålig heller. Sedan så gillade jag Owe även om själva låten var lite upprepning av den där korvlådan men det funkar ju i den inhemska finalen. Mest överraskad blev jag att FO&O bara gick till andta chansen för deras låt var bäst! men det är kalrt jag säger så eftersom den ena av deras låtskrivare har jobbat en hel del ihop med Bryan Adams som ju är en av min stora favoritartister här hemma. Det började redan 1994 med att jag föll som en fura för Everything I Do och sedan har det bara fortsatt efter det.
Sedan så tänkte jag fortsätta dagens lilla inlägg genom att säga att det finns filmer som berör en mer än andra.En av de bästa filmer jag sett är Dolphin Tale som handlar om hur delfinen Winter mot alla odds överlever efter att ha förlorat sin stjärtfena. Så jag blev så glad häromdagen då jag såg att det fanns en uppföljare som gick på TV. Bestämde mig därför att se den men blev så besviken för trots ämnet om en marinpark med rehabilitering av vilda djur så kändes den mycket sämre än orginalet :/ men så är det väl oftast. Så nej ni behöver inte se uppföljaren men jag vill absolut ändå tipsa er om att se Dolphin Tale! Vidare blev jag också förgrymmad då jag hittade en artikel på aftonbladet.Det är för mig obegripligt hur man kan behandla ett litet djur på det här sättet: http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/ko6aQ/mikaela-hittade-kompis-i-pase-lyckliga-pelle
Man kan inte skylla på okunskap heller tycker jag med alla dessa källor till information som finns idag, nog måste man begripa att detta är rena djurplågeriet att göra på detta sätt ändå händer det fortfarande att smådjur bara dumpas och det gör mig så arg&ledsen.
Nu hade ju Ariel det inte lika illa på långa vägar men hon kommer ju också från en krass bakgrund som är ett under att hon klarade sig igenom helskinnad men hon var ju livrädd från början och det har fodrats mycket tålamod för att locka fram henne ur det där skalet hon hade. Så jag vet hur mycket jobb som krävs för att vinna den där tilliten om de farit illa men att det finns människor som gör sådana saker som att dumpa dem i en påse känns hemskt att veta. Kan man inte ha ha hamstern kvar så varför inte lägga ut en annons på blocket eller ta den till en zoobutik och fråga om de kan ta in den. Har man köpt den av uppfödare så brukar de flesta sådana dessutom kunna ta emot djuret igen om man skulle ångra sig eller få förhinder. Så det finns absolut inga omständigheter enlgit mig som kan försvara ett sådant handlande utan det är enbart ren och skär grymhet.
Det här var första bilden jag såg på Ariel, en förskrämd liten hamster som gömt sig i tunneln och jag kände omedelbart att jag bara inte kunde lämna henne där.
 
 
Så här såg hennes bur ut, full av spisbröd och gamla kokta grönsaker som möglat
Visserligen hade hon ett sanbad men sanden kom från en sandlåda som hade funnit ute på gården där hennes första ägare bodde. Så jag drog igång Operation Rädda Hamstern. Enlgit den vänliga själ  som först tog hand om henne var buren i värre skick än det syns på bilderna så den var bara att slänga.
Hon fick vila ut en vecka i den här lyxiga bostaden innan transporten gick vidare norrut.
Men till sist så landade hon här hemma och jag har aldrig behövt ångra det där valet jag gjorde för även om vi hade våra duster i början och jag fick ha vantar på mig en period för att kunna hantera henne så är hon utan tvekan numera min lilla prinsessa
Ochj ag kan inte vara nog tacksam över alla som hjälpte mig att få hem den här underbara lilla fröken!
 

Hallojsan!

Hejsan svejsan på er alla ni läsare av denna blogg som tittar eller jag kanske borde skriva klickar er in hit idag och god morgon på er med för den delen. Idag skiner faktiskt solen för första gången här på ett tag och det känns så mycket ljusare när den gör det. Annars har vi ju haft minst sagt en lite konstig vinter i år och det känns lite trist då det inte har varit så mycket vitt på marken som det brukar. Somliga kanske inte gillar snön men jag menar det, allt i naturen behöver ju den där viloperioden på sig. Det var dagens lilla fundering om naturen som så ofta brukar komma med på åtminstone ett litet hörn i de flesta av mina iinlägg. Nu till ett helt annat ämne som jag faktiskt skrivit om en del på sistone nämligen Sims 4. Har börjat spela mer regelbundet igen och jag vet inte hur jag burit mig åt med familjen Willoughby. Först bodde Harry&Maggie tillsammans med sina två tonårsflickor utanför stan.Allt eftersom tiden gick flyttade Penny och Ariel som de heter hemifrån till en liten schabbig lägenhet i stan. Redan innan flytten hade Ariel träffat George och blivit kär trots den stora ålderskillnaden mellan dem.Fast det sa ju verkligen klick redan från början.Sedan föddes lilla Matthew och livet flöt på så sakteliga tills Penny också blev kär i en  annan äldre man som fanns i närheten.var det möjligen så att hon såg hur bra hennes syster hade det och ville försöka få samma sak ? Jav et inte kanske..hur som helst så föddes ännu en pojke som fick namnet Alistair och George dog elelr ja han blev ett spöke. I samband med det tyckte de att lägenheten börjat bli för trång och därför så flyttade Ariel och Matthew ut för att börja om och starta ett nytt liv.
Penny och Ali som hennes son kallas bor däremot kvar i stan och hon måste börja fundera över om lägeneheten räcker eller om hon ska hyra någoting bättre fast det kanske egentlgen räcker med en renovering.
 
 
 
 
 

Hejsan!

Hejsan på er alla ni läsare där ute som klickat er in hit till min lilla blogg ikväll. I dag har jag inte gjort så mycket eller ja det beror ju på vilket synsätt man har men vissa dagar är det nog med att gå några vändor till tvättstugan. Det är lagom intressant att vänta på att torkskåpet ska bli klart men jag hade sådant ur att det var ledigt så jag kunde ta båda två och då gick det ju fortare att klara av det. Så den här gången blev det bara ett par småsaker som inte hann torka & det känns nästan ovant att inte ha fullt med tvätt hängandes överallt här uppe men SKÖNT är det att slippa det någon gång med då man bara kört ett par maskiner. Det var kvällens lilla utläggning om tvätten men nog sagt om den biten, nu till någonting helt annat och mycket roligare nämligen Ariel. Ibland då jag sovit dåligt på natten så missar jag det där första morgonpasset med henne då jag somnar om men i regel kompenserar jag det på kvällen då hon får vara ute en längre stund. Först släpper jag ner henne i hallen och där är hon kanske fem-tio minuter sedan så pratar jag med henne och säger tydligt: Du vet vad jag sagt om hamstrar som klättrar över brädan. Då sätter hon sig vid huset, ser på mig och drar över med en väldig fart precis som hon förstod vad jag sagt! Eller så kanske jag bara inbillar mig men undra kan man ju helt klart göra. Vidare så brukar jag inte ge godis utanför buren men ikväll gjorde jag ett undantag och vad gör fröken ? Jo hon drar iväg bakom leklådan och sitter där och snaskar. När hon inte kommer fram så drar jag fram den och vad ser jag ? Jo en belåten liten tjej som gnagt i sig halva skalet men nöten den ligger fri på hyllan. När jag sedan lägger den i matskålen så blåvägar hon att ta den utan hon vill bara få fortsätta vara ute. Så nog tror jag att hon har blivit lite mer bortskämd prinsessa nu då hon är ensam hamster i hushållet för tillfället helt klart!
Kopplar man på den här minen så kan man ju kanske försöka charma matte
Det gäller att man sniffar noga för att komma på åt vilket håll man ska gå.
Hmmm vad har man fångat i håven ?
Glöm det jordnöten är visserligen bara halv men den är MIN,MIN,MIN och ingen får smaka!
 

Hejsan svejsan

 
Hejsan på er alla ni trevliga små bloggläsare som tittat in just hit idag och god morgon på er som klickat er in just hit. till min lilla blogg. Några av er kanske läser här regelbundet medan för vissa andra kanske det är första gången ni kommit in. Oavsett anledning så hejsan på er allihopa. Tänkte försöka ta tag i bloggandet lite mer nu, åtminstone de stunder om jag känner att jag har mer ork så det händer något så ni inte bara får läsa gamla inlägg. För det kan ju bli lite tråkigt i längden även om det finns en hel del intressanta bilder med som ni kan kolla på. Eftersom det var ett tag sedan jag skrev något måste jag ju få passa på att uppdatera er om läget på mitt Sims 4 med. Fastnade faktiskt i spelandet igår hos en av mina familjer nämligen hushållet Willowby. Det består av mamma Maggie, pappa Harry också tonårsflickorna Connie och Peggy. De bor i ett färdigt hus som ska renoveras då de skrapat ihop tillräckligt mycket med kontanter i hushållskassan eller om de får flytta till stan. Pappa Harry jobbar som uppfinnare och mamma Maggie arbetar inom restaurangnäringen. Sedan så är systrarna också lite olika. Båda två har bra betyg i skolan medan den ena gillar konst och den andra tycker mer om naturen och att vara ute och fiska. Man kan kanske säga att de har fått en liten del av mig var och en av dem men det är ju jag som har skapat dessa karaktärer.Sedan blev jag så sugen på att rita med så jag satte mig och började skissa lite. När jag var färdig så hade jag lyckats åstadkomma det här :
Fast riktigt nöjd med den är jag inte ännu så jag ska nog ge den en till vända med att fylla i konturerna ändå också lägga på copic på bakgrunden. Gillar ju verkligen att jobba med dessa pennor som jag helt oväntst fick i julklapp!  Sedan idag så ska jag nog roa mig med lite måsten som att städa skafferiet. Ibland är det ju lite opratiskt att ha det och överskåpet på samma ställe men bor man trångt är det en sak man får ta och samtidigt är det kanske bra för att man just får hålla lite mer koll på sakerna som man stoppar in dit.  Också ska jag tvätta imorgon då det har blivit lite överfullt i korgen men det är alltså sådana där måsten som egentligen inte är så roliga att skriva om.
 

Halljosan på er!

Hejsan svejsan på er allihopa där ute och god kväll till den lilla skara läsare som nu brukar titta in hit på bloggen för att se om jag har gjort någon ny uppdatering. Har inte haft så mycket ork till att sitta vid datorn den senaste tiden så då har det blivit mindre av den biten men nu känner jag lite mer lust till att skriva igen så då tänkte jag passa på att författa några rader så ni får lite nytt att läsa. Först och främst så måste jag säga att efter de två första deltävlingarna i årets melodifestival vet jag inte om det är värt att se på tävlingen längre. Tycker det handlar allt mindre om musiken och mer &mer om framträdandena eller något annat istället för själva låtarna. Trist utveckling tycker jag. Klart det finns fortfarande enstaka bidrag som är bra men det har istället varit pausunderhållningen tycker jag som räddat större delen av showen, åtminstone hittills Så jag får se om jag ska skippa att se resten och vänta tills finalen istället. Dessutom känns det orättvis det här med appen som ger Hjärt-röster, för man kan ju inte utgå från att alla har den sortens teknik! Fy skäms SVT, det här borde de nog tänka över känns det som om systemet ska vara kvar. Sedan har jag legat mycket i soffan och sett på TV ett tag och igår så ramlade jag över ett ruskigt bra program igen. Hade bara sett första delen tidigare men nu kom jag in på slutet och fick se hela biten i jakten på Dr.Josef Mengele. För er som inte vet vem han var så var han den läkare som utförde sadistiska experiment på tvillingar i koncentrationslägret Auschwitz. Jag vet inte varför det har blivit så men tidigare på högstadiet när jag och en fd kompis gjorde en utställning på temat så var det dessa barns öde som fångade mig allra mest och fortfarande så förvånas jag över att de inte fick fast honom. Samtidigt är det också svårt att bara tycka illa om honom eftersom han var en produkt av den tidens sjuka värderingar så frågan är inte så enkel som man kan tro då man läst bakgrunden och vet hela historien. För från början var även han helt normal som vilket annat barn som helst Det var först under studierna som han fick sin diaboliska personlighetsuppfattning. Fast nog om detta nu, åtminstone för denna gång eller nej förresten är någon nyfiken på att läsa mer så rekomenderar jag er varmt boken Eldens barn av : Lucette Matalon Lagnado & Sheila Cohn Dekel. Nu över till någonting helt annat nämligen Ariel. Efter allt så mår tösen bra och hon blir mer bortskämd nu än förut mycket eftersom att hon är ensam hamster i hushållet för tillfället. Finns långsiktiga planer på att ta in en , kanske två nya hanar senare men det ligger en liten bit framåt i tiden. Så just nu är det prinsessan som njuter som aldrig förr av att få springa lös i hallen på kvällarna & inte har hon någon lust att gå in heller. Utan hon drar iväg då matte kommer så man får muta in henne med godis! Vilket litet bustroll hon har blivit så här.
Klart man ska få lite gott på Alla hjärtans dag när man är så söt. Matte fick hålla till godo med gamla kex fast det var så halkigt och blåsväder ute så det var bättre att stanna inomhus.
Sedan hittade jag en så fin bild från när jag var yngre och umgicks med ett gäng tjurkalvar varje sommar.De var mina allra bästa kompisar på sommarstugan och jag är så tacksam som fick vara där och gosa med dem. Visst avskydde jag att behöva åka hem varje höst men jag såg hela tiden fram emot nästa års kalvar. Då fanns det fortfarande en möjlighet för de små hobbyjordbruken att fungera...det är något som saknas numera sedan EU gjort sitt intåg och allting bara har blivit mer och mer storskaligt och allt fler bönder tvingas ju lägga ner då det inte fungererar längre ekonomisskt. Samtidigt importeras allt mer basvaror som vi tidigare varit så gott som självförsörjande på, är inte storskaligheten då fel väg att gå undrar man ? För dessutom bidrar ju nötkreaturen inte bara till livsmedelsindustrin heller utan de bidrar också mycket till den biologiska mångfalden där vissa arter riskerar att gå förlorade om man inte tar hand om naturen runt dem på ett ansvarsfullt sätt! Jag vet inte heller varför det ska vara så svårt att få det här att fungera för istället är det viktigt att hela vårt avlånga land får leva!
 

Hejsan på er!

Hejsan svejsan på er alla ni som av någon ibland lite diffus och oklar anledning råkat hitta vägen in hit till min lilla blogg och god kväll på er med för den delen. Försöker skriva något inlägg här ibland även om det kanske inte alltid blir varje dag så blir det för det mesta åtminstone någon gång i veckan. Jag vill ju försöka hålla det lite intressant och inte upprepa mig allt för mycket. Sedan blri det ju kanske så att man ändå upprepar sig vid vissa tillfällen men jag hoppas att ni hittar något som intresserar er så det är av den anledningen ni väljer att klicka er in.
Dessutom så måste jag bara få visa er några nya bilder på Ariel. Eftersom jag sett att vissa ger oskalade jordnötter till sina hamstrar som godis tänkte jag att jag var tvungen att prova för att se om det föll henne i smaken.
Det är ju bara så att varje hamster är sin egen unika personlighet och det blev alldeles tydligt då hon fick den första jordnöten. Såklart roffade hon åt sig den som hon brukar göra med allting gott , sedan gick hon in i huset och låg där och knaprade. När jag lyfte på det ett par timmar senare fanns inte ett spår av saklet kvar men nötterna låg prydligt nergrävda i spånett! Det är mattes lilla tjej det verkligen hon måste ju bara hitta på något hyss helt enkelt men vad vet jag är det någon annan som har en hasmter som gör samma sak och äter upp skalet istället för jordnötterna? Så nu tror jag att hon får ta det lungt i ett par dagar...dessutom glömde jag plocka med mig dne från päronen, typiskt nog nu när jag äntligen lyckats med att hitta en butik som had oskalade,osaltade på påse!
 
 

RSS 2.0