Hejsan på er!

 
Hallojsan och hejsan på er igen alla ni läsare som sitter någonstans där ute framför en skärm, Vissa av er kanske redan har kikat in hit idag och kollat inlägget som jag redan skrivit. Medan det kanske är första gången för vissa andra av er som klickat er in just hit. Oavsett anledning till varför ni valt att kolla in just min blogg så säger jag ett enkelt hej till er alla. Har ju visserligen redan skrivit ett inlägg idag men ibland kan det ju bli flera då det har gått ett tag mellan varven innan. Dessutom så måste jag ju bara få lov att visa upp ett par söta bilder på Ariel tillsammans med en av mina modellhästar. Alltså ibland är hon så otroligt nyfiken på saker och i synnerhet hästarna ska hon alltid kolla in om hon får chans till det. Däremot duger det inte med vad som helst det är tydligt för jo jag försökte ge henne en egen tinkerhingst från schleich men den ratade hon nästan på en gång och var ointresserad av. Vet inte varför men hon blev kär på en gång då hon fick träffa Murdoch  så hon kanske tror att CarltonLima Emma är en liten version av honom.
Ariel tillsammans med sin nuvarande pojkvän Murdoch, ja vi kan nog kalla honom för det för hon verkligen älskar då jag tar ner honom och hon får snusa eller då täcket är på för då försöker hon klättra upp på hans rygg.
 
Vad är det här har Murdoch krympt ?
 
Nej jag tror visst att den är lite för liten men jag måste ju kolla in den grundligt i varje fall. Ingn häst lommer oanmält in i lägenheten åtminstone INTE då Ariel är vaken. Sedan hittade jag en speciell blogg idag minst sagt, i varje fall namnet Vuxna människor har inte hamstrar kändes väldigt nedlåtande och fördomsfullt. Fast så säger jag kanske bara eftersom jag tillhör den kategori av folk som känner sig väldigt mycket utpekad också. Jag vill egentligen bara säga att man visst kan ha hamster då man är vuxen för de är alldeles underbara små liv som förtjänar att få minst lika mycket respekt som något annat djur här i världen!
 

Hallojsan!

 
 
Hejsan hoppsan på er alla ni läsare som kollar in här för att se om jag har skrivit några nya rader. Som jag började mitt inlägg igår så händer det ibland att det dröjer några fler dagar ibland innan jag skriver saker. Det beror delvis på hur mycket lust jag har men också på dagsformen men ibland så vill man helt enkelt bara inte. Fast idag så tänkte jag försöka åstadkomma några fler rader igen så det finns något för er att kolla igenom och begrunda. Jag har ju skrivit om det här ämnet förut men nu gör jag det igen eftersom jag såg ett program på TV igår som gjorde mig väldigt upprörd och arg, Eller ja jag kände kanske egentligen alla känslor på en och samma gång då det handlade om jakten på elfenben. Om vissa av oss tycker att rovdjuren är kallblodiga så då är det verklligen långt ifrån hur barbariska tjuvskyttarna är. Visst handlar det om pengar& försörjning men man måste tänka på helheten i naturen med och kunna se hur varje art är viktig och spelar roll för ekosystemet. Så tar man alltså bort en art så är det stora värden som påverkas då allt annat runt om den också riskerar att kollapsa .Sedan är det ju en sak att se skulpturer, kranium och betar för visst även om det också skapar känslor så är inget så jobbigt som att se dessa stackars små föräldralösa elefantungar som blir kvar. Många av dem överlever inte men en del har tur att bli hittade i tid. Tack och lov för det men hur ska det gå i framtiden om det fortsätter i den sanslösa takt det gör idag. Det är en viktig fråga som jag tycker att man bör ställa sig. Sedan så tycker jag att man också måste fokusera på att bekämpa okunskapen hos konsumenterna som handlar med de här varorna. Vissa av dem verkar så skrämmande likgiltiga i sitt förhållningsätt till att de håller på att utrota världens största nu landlevande djur och det är bara tragiskt.
För elefanter är otroliga djur med ett komplicerat språk där alla medlemmar i hjorden står nära varandra. Det visade ju inte minst serien om Echo. För alla er som inte sett den kan jag varmt rekommendera att leta upp den, den gav åtminstone mig en ny bild av hur en elefant är.Från att jag varit rädd för dem sedan jag var liten och hade en som försökte ta min glass där jag satt i barnvagnen på djurparken till idag då jag faktiskt lärt mig att de är just så fantastiska som de är. Sedan känner jag mig lite kluven i en fråga och det har ju varit mycket diskution kring cirkusarna. Numera finns det inte längre någon svensk cirkus med elefanter och det är naturligtvis bra men samtidigt så måste man komma ihåg att de elefanter som uppträdde här oftast bara var inlånade. En cirkus turnerar ju dessutom bara under sommarhalvåret och på alla mina besök i stallare under pauser har jag aldrig någonsin sett ett djur som farit illa och det är jag glad för. Fast nu skulle ju mitt inlägg handla om elefanter i första hand men det blir lätt att man halkar in på den andra delen med eftersom Djurens Rätt vill förbjuda vilda djur helt och hållet i samband med cirkusar. Då är frågan vad man räknar till just vilda djur me rätt så intressant men för mig så innebär just själva årdoet cirkus åtminstone doften av sågspånet i manegen och att få höra hästarnas frustningar så snälla ta inte bort den biten den kulturskatt som cirkusarna utgör. Hur skulle man annars sysselsätta alla som arbetar kring djuren på dem har man tänkt?
Visst kan man undra vad de tänker på och vad de ser
 
En av de bästa dressörer som finns i svenska cirksuvärlden är utan tvekan Anton Frank. Han klarar av att jobba med allt från hästr till just det, elefanter.
En personlig favorit för mig på Cirkus Mamimum som är den cirkus jag varit mest på under åren är utan tvekan den lilla godingen, falabellan Pajazzo. Han ser väl inte ut att vantrivas direkt heller, inte sant ? Dessutom vet jag att han älskar att bli kliad under manen.
När det gäller just hästarna är det kanske det djur som jag fastnat mest för på cirkus med men det kanske inte är så konstigt eftersom jag tycker om dem så mycket annars också. Fast jag mår illa då jag hört vissa påståenden om skadade hästar som gått med på föreställning också vidare. För jag tror aldrig att man skulle riskera hälsan på djuren då det faktiskt handlar om en stor del av levebrödet men visst förekommer det rötägg även i den här branschen men det gör det väl och andra sidan överallt. Det blir ju inte bättre heller att man drar alla över en kam och håller så hårt på regler&lagar att vissa mindre verksamheter tvingas lägga ner.Visste ni föresten att en cirkushäst inte är fädigutbildad förän vid tio år ålder?  Så det säger väl något om den tid det faktiskt tar. Sedan är det inte alla hästar helelr som tar sig till manegen men då försöker man sortera ut dem redan tidigit i processen och de säljs istället som ridhästar.
 

Morsning!

Hallojsan , hejsan på er alla ni läsare där ute i den stora vida världen eller ja i alla fall hej till den lilla skara av er som brukar titta in här för att kolla vad jag pysslar med. Ni har kanske märkt att det har passerat en vecka igen utan att någonting har hänt men jag tycker inte jag kan skriva om alla små detaöjer i vad jag gör på dagarna för vissa vardagssaker är tråkiga måsten och då kanske man inte behöver tala om det för hela världen . Fast det är så jag tänker och dessutom kan det vara skönt att ta det lugnt ibland och göra andra saker än att sitta vid skärmen hela tiden. Passar ju på att skämma bort Ariel lite extra också, och det är för otroligt fortfarande hur fin och tillgiven hon har blivit. Det hade jag ju aldrig vågat drömma om när jag ändå bestämde mig för att ta in henne och då hade jag ju ändå både Stuart och Timon kvar. Fast hon är verkligen en liten härlig guldtös ...även om hon har så otroligt mycket energi. En sak är säker och det är faktumet att man alrig kan ha långsamt eller tråkigt då hon är i farten ute. Två minuter och hon drar över brädan. Ibland lyckas hon fortfarande finta bort mig och springer in under sängen men köket bommar jag för med hjälp av kartonger numera men man ser hela tiden hur nyfiken hon är på allt. Sedan efter att hon varit ute på kvällen stoppar hon i regel in skafferiet i kindpåsarna och går upp och lägger sig en stund i kojjan elller försöker övertala matte om att få gå ut på picknick. Och ja som ni ser hon är väldigt bra på att sno all uppmärksamhet för det är något som hon inte kan få för mycket av :).
Mamma, mamma se så stor jag är eller hur lång en hamster kan bli då man vill ta sig upp här i världen.
 
Full koll är det som gäller när Ariel är på språng ute i hallen, jag har koll på henne och hon har lika bra koll på mig.
Så här går det då man försöker ta grepp på henne. Hon sprattlar tills hon kommer lös, eller så biter hon till om man håller på för länge så därför har jag gett upp den tanken, säkrare att låta prinsessan Ariel bestämma.
Fullastad ser hon onekligen ut som en ..hm liten fickplunta. Jag som inte ens förtär några alkoholhaltiga drycker men hur ska man annars beskriva den här formen..kanske som en fanta-flaska ?

Halljosan på er!

Hallojsan hejsan på er alla ni glada läsare som tittar in just hit till min lilla blogg igen. Kände på mig att det hade gått lite för lång tid mellan inläggen den senaste tiden men trodde ändå inte att det skulle röra sig om en hel vecka men så blir det ibland. Har helt enkelt pysslat med andra saker än att sitta vid datorn och då har jag inte prioriterat skrivandet heller. Dessutom känns det fortfarande bitvis konstigt att bara ha Ariel att tänka på numera men tills det andra löser sig så får det nog bli bäst så. Hon är faktiskt så otroligt underbar ändå hela hon att det är rent otroligt att vi har kommit så här långt tillsammans. Ja tänk jag som egentligen inte skulle ta en hona men ändå avgjorde att just hon kändes så rätt från första början. Fast visst vägen fram kanske inte varit helt lätt heller men nog är hon mattes prinsessa , absolut och idag var faktiskt första gången hon stte si till rätta en liten stund i mitt ena armveck och kunde mysa lite. I och för sig var hon väl trött och hade bara kommit ut för att dricka men det är väl kanske då man får passa på att ta upp dem om man har möjlighet.
Ska vi spela boll matte ?
Vad har matte gömt i alla de där påsarna hon har liggande framme ?
Fånga mig den som kan !

Hejsan!

 
 
Hej och god morgon på er alla ni läsare där ute som kikar in hit på min lilla blogg för att kolla om jag har skrivit något nytt inlägg. Idag tänkte jag försöka hålla mig ifrån vädret men det har ju inte hänt så mycket på den fronten än utan det är faktiskt rätt så mörkt ute fortfarande och ibland kan man undra om det verkligen är morgon eller om man ska dra upp täcket och somna om. Fast nej det är klart då skulle Ariel nog bli fundersam men hon var ute för tidigt och gnagde på gallret men jag har i alla fall fått se henne så då är jag lugn.Gav henne nytt toapapper igår att bädda med och mjo det tyckte honom så till den milda grad att hon bommat för ena öppningen på sitt hus totalt. Det är sådant som guldtjejer kan roa sig med. I alla fall så såg jag på handbollen igår , synd nog gick det åt pipsvängen men jag menar Danmark var ju ändå favoriterna så det var ju lite väntat. Så jag såg inte på Idrottsgalan men jag hade röstat på Peder i alla fall så när jag hörde om vinsten på nyhetern senare blev jag så himla glad! Det är bara andra gången en ryttare kammar hem det men oj så välförtjänt det kändes efter hans och All Ins insats under OS med ett silver och så många felfria rundor. Det är bara en sak som gnager och det är SVTS årskrönika för 2016. Om man nu skulle sammanfatta alla fjolårets sportsliga framgångar och hade tagit med många mindre sporter så som motorsporten varför hade man då inte ens nämnt Peder eller när man tog upp Paralympics men inte heller där nämnde ridsporten vad sitter det i då ? Dessutom tycker jag bara att det är löjligt att det ska spekuleras i röstfusk så fort en ryttare vinner Det fanns enligt räkningen som gjorde 2010 drygt 360.000 hästar i landet. En stor del av dessa är såklart ridhästar men de talrikaste är de varmblodiga travarna. Så hästnäringen är så långt mycket större än vad gemene man verkar tro men egentligen är det väl bara tragiskt om några fortfarande går runt och tror att eliten leker runt på hästryggen och inte ser allt slit bakom och alla år av träning. Dessutom så är det långt ifrån säkert för de allra flesta att det går vägen för det krävs så mycket för att hitta en bra häst. Enbart aveln är ingen garanti utan det är som ett lotteri. Sedan så vill alla inte tävla heller utan många nöjer sig med att bara ha en kompis att lufsa runt i skogen med men det är nog minst lika härligt skulle jag vilja påstå! Därför så tycker jag att mycket av samtalet som blev efter att Rolf-Göran hade vunnit blev barnsligt och jag hoppas att klimatet ska ha blivit bättre nu men visst ser man fortfarande hur unga killar hackar ner på hästtjejerna och det är bara tråkigt då ridningen är så mycket mer accepterad i den övriga delen av Europa och världen!
 
 

Hejsan på er!

Hallojsan på er alla ni läsare som tittar in hit. En del av er kanske besöker min lilla blogg för allra första gången och några av er kanske tillhör den lilla skara som läser min blogg lite mer regelbundet. Hej till er alla i varje fall och jag hoppas att ni ska hitta något som in tycker är intressant att läsa om eller så kanske ni bara vill kolla på fina foton. Oavsett anledning så hejsan på er alla. Som ni ju vet lämnade Rafiki jorden för ett par dagar sedan. Det känns bitvis fortfarande konstigt att han inte finns där i hallen och väntar på en när man kommer hem längre. Jag vet fortfarande inte varför men förloppet gick jättesnabbt, från att ha varit pigg så blev han tvärdålig på bara ett dygn så det får väl vara en klen tröst i det hela att det i alla fall inte behövde dra ut på tiden. Påminde faktiskt om det som hände medf Stuart men jag vet ju hur noga jag hade tvättat ur buren mellan och alla saker var ju också sanerade och renskrubbade men vad vet man. Fast de viktigaste sakerna som hus och vattenflaska byter jag ju jämt ut så till största delen tror jag att det var oturen som låg bakom. Kanske är det så att man ska vara skeptisk om en hamster verkar för snälll, för då är risken större att det är något fel på dem men sådant kan man ju inte heller veta. Finns ju de som köper djur med stamtavla också och har otur så det finns ändå inga garantiner för att sådana saker inte ska hända. Sedan är det ju lite mer jobbigt för mig nu eftersom det har gått så snabbt mellan mina killar också. Fast det kanske kommer något bra ur det ändå, åtminstone så måste jag försöka tro att det vänder men just nu ska jag bara ta det lugnt ett tag och nöja mig med att ha min lilla guldtjej att pyssla om och skämma bort lite extra. Inte för att jag vet om jag kan skämma bort henne mer än vad jag redan gör men det blir ju lätt så när man har de små liven hos sig för en så begränsad tid. Då gäller det att man tar vara på varje minut för slutet för dem kan komma när man minst anar det. Så man får uppskatta alla de där små stunderna tillsammans och det kan man verkligen säga att jag gjorde med Rafiki, den korta tid jag nu fick ha honom i min ägo. Dessutom så märks det mindre på Ariel den här gången , eller ja igår så var hon rastlös och sprang runt i halllen och pep sedan jag hade sanerat den och hon fick gå tillbaka dit men idag är hon mer sig själv och det är skönt att se det i ett sådant här läge.
Attans matte lyckades få mig på bild igen...men vad har hon nu ställt för konstigt hus i hallen och var är alla vanliga prylar någonstans ?

Rafiki har vandrat vidare

Stort sorg idag och tomhet i hjärtat, lilla fina luddtassen Rafiki har somnat in för gott. Märkte redan igår morse att något var fel då han hade ögon stängda på morgonen och verkade slö , han kom inte ut som han brukar och reagerade lite på när jag höll i honom. Satt med honom i soffan men han blundade hela tiden och sökte sig nära mig. La ner honom i buren i sitt hus och då pratade han lite men han verkade fortsatt svag. Fina lilla prinsen som varit så snäll från första dagen...och nu finns han alltså inte mer. Han kommer tt begravas tillsammans med Timon senare i vår men just nu känns det bara så oerhört tungt och tomt.Tänk att man blir så oerhört fäst vid var och en av dem på så kort tid och på något sätt kändes det som vi ju fortfarande höll på lära känna varandra också händer det här... som egentligen inte SKA hända. Fast det är ju lätt att säga också men faktum är att den här dagen brukar vara en turdag för mig normalt men så blev det alltså inte i år.Så kort tid fick han hos mig ändå så fick jag lära känna en så liten och underbar kille!  så det kommer att kännas konstigt att bara ha Ariel ett tag framöver men jut nu får det nog ändå bli så och jag kommer att sakna Raffe precis lika mycket som jag har saknat mina andra killar då de vandrat vidare.
" A sante sana squash banana, we we nuga me me apana"
 

Hallojsan!

Hejsan på er alla ni bloggläsare där ute som klickar er in hit för att se efter om jag gjort någon spännande ny uppdatering. Eller ja bland kanske det inte är så intressant att läsa det jag skriver men jag försöker för det mesta se till att det finns gott om bilder som ni kan titta på. Idag har jag däremot bara tagit det lugnt och slappat i soffan. Sett på skidåkningen men det mest spännande jag ramlade över var ett program om Storbritanniens dinosaurer ...nej jag ar inte kommit ifrån den där Jurassic Park fasen än utan tycker det är så fascinerande med alla nya fossila fynd som görs. Sedan är det hu såklart också roligt när det upptäcks nya , nu levande djur och växter med men det där forntida är ännu lite mer lockande. Det kanske också förklarar varför jag tycker om hajar för den delen fast nu tänkte jag skriva om en helt annan sak idag nämligen ett udda epost jag fått av moviestarplanet.se. De påstår att jag inte varit aktiv på minst två månader och omber mig att svara på en rad frågor. Saken är bara den att jag loggar in minst varannan dag...om inte så är det på sommaren då jag gör längre uppehåll men mer än två månader har jag knappast varit frånvarande! Dessutom tycker jag att då borde de ha skickat mejlet i samband med den frånvaron men det kom alltså först nu. Fast jag kunde i alla fall göra enkäten för att hjälpa dem lite på traven för det finns vissa saker med sidan som jag tycker är oroande. Om man nu vänder sig främst till barn och ungdomar som man påstår varför är det då så många som verkar ha svårt för att förstå reglerna ? Det verkar ju inte spela någon roll hur många gånger support säger till för jag ser det här varje dag eller åtminstone varje vecka då jag är inne. Folk som bråkar i chattrummen och kallar varandra saker eller de som skriver olämpliga trådar i forumet! Varför förekommer det då reglerna egentligen är väldigt enkla och finns på så många andra stöllen på nätet ? Dessutom kan det väl inte vara så svårt att tänka sig in i den andres sits heller innan man häver ur sig något för öga mot öga skulle man ju aldrig våga yppa en del av de där sakerna som nu tycks ha blivit allt mer vanligt förekommande. Dessutom känner jag att jag måste få lov att ta upp en till sak och det är priserna för sidan som har skjutit i höjden. Jag kan kanske acceptera att man tar ut en liten summa för VIP men 700 kr gör att det knappast känns värt den delen för det är ju inte barnen själva som betalar utan merparten betalas nog av deras föräldrar. Vilket medför att alla inte har råd för att det kostar för mycket. Det hade ju varit kul om man kunde vinna diamanter via speluppdragen men nej är man inte vip får man istället lov att betala extra för dem och det tycker jag inte är rätt men var och en har ju sin egen åsikt, nu har jag i alla fall sagt min mening om vissa saker! Fast jag tänker ändå avsluta med att säga attt såå länge de har de dyrare priserna nu och om klimatet fortsätter att förändras så tror jag tyvärr att sidan kommer att tappa fler användare än att de vinner nya! För det vore inte den första sidan som får den utvecklingen i sådan fall och jag undrar varför det ska vara så svårt att ha en reklamfri bra sajt då det ju gick utmärkt förut.
För att avlsuta i god ton ämdå väljer jag att stanna kvar tills vidare för jag tycker fortfarande om grundtanken med spelet men det finns helt klart alltid utrymme för support att göra förbättringar.

Hejsan svejsan

Hejsan på er alla ni läsare där ute. Ja hej till den lilla skara av er som brukar kolla in här för att se om jag skrivit någonting nytt. Såklart även hejsan till ni som kanske tittar in hit för första gången men det brukar jag ju säga så jag hoppas att ingen känner sig bortglömd i inledningen på dagens inlägg.I dag kan man hålla sig inomhus med gott samvete , termometern här visade på -23 grader *brrr* kanske har vintern äntligen kommit. Redan nu ryktas det däremot om att det ska bli varmare igen redan till veckan så ingenting verkar säkert då det gäller vädret just nu. Fast jag är i alla fall glad att vi inte har så kallt som ännu längre norrut eller översvämningarna som har blivit söderut. Nej nu har vi avhandlat väderleken färdigt för den här uppdateringen. Nu vidare till något helt annat nämligen hamstrarna. Rafiki är verkligen bara för mysig helt enkelt och han lär sig hela tiden mer och mer. Det är så roligt att bara sitta där och iaktta honom när han utforskar sin omvärld.
Spännande lukter finns det överallt.
Vampyr? Nej men väl rafiki som överfaller kartong.
Mjo nog är de duktiga på att klättra,Rafiki är inget undantag
Alltså..nej Rafiki vet inte alls hur mn klättrar över brädan
Nej det är en dammråtta som kommer farandes
Dammråtta var det ja...
Kan man se mer oskyldig ut än så här ?
Rafiki kanske tänkte bli cirkusartist ?
Med målmedveten blick, jo nog lär sig de små liven snabbt hur man ska bära sig åt.

Hallojsan!

Hejsan på er alla ni läsare som gjort valet att kika in hit på min lilla blogg för att se efter om jag har skrivit någonting nytt sedan senast. Fast jag har inte hunnit med att göra så många saker än på det nya året men det kan ju vara lite så också att det kan vara lite trögt att komma igång och det mesta flyter ju på som vanligt. Fick däremot häromdagen veta något tråkigt , att systerns ena häst fått kolik och tyvärr inte klarde sig trots snabb insats från veterinären som satte in dropp. Ibland går det alltså åt pipsängen och det känns så oerhört ledsamt att det skulle behöva drabba dem, inte minst hennes ena dotter för det var ju tänkt att han skulle bli hennes tävlingsponny också blir det så här istället. Sedan är det så lätt att peka finger åt något håll och börja säga om eller varför och att försöka leta en förklaring men det är ju inte alltid som den går att hitta och vad hjälper den honom just nu kanske inget men likväl är det en viktig del av sorgeprocessen att ställa sig de frågorna. Sedan om man kan komma fram till något slags svar så underlättar det ju såklart en massa men ibland gör man alltså inte det utan man får mer försöka lägga ett pussel och kanske sakta om man gör det bit för bit att man uppnår ett resultat. I det här fallet så gick hästarna på lösdrift med en ligghall som de kan gå in i när de vill. Det verkade lugnt hela nyårsnatten och de fick regelbunden tillsyn mellan smällarna men det fanns inget tecken till tragedin som skulle inträffa dagen efter. Sedan får jag lov att anta att min syster har rätt bra koll på fodret eftersom den andra hästen i familjen haft problem med fång en längre tid men nu äntligen är frisk igen. Så då måste man ju kolla på andra faktorer och fastän de bor på landet så hade det tydligen smällt en hel del där.och hästar är ju personligheter som reagerar olika på stress men det är också en anledning som kan ligga bakom varför de får kolik. Nu behöver det ju naturligtvis inte vara den orsaken heller men jag tror ändå att man ska ta det i beaktning då det här var en ponny som de bara hade haft drygt i ett år och som aldrig hade visat några tecken på att få det innan. När man gör det så känns smällare och raketer bara än mer onödiga och är det verkligen värt att smälla upp alla dessa pengar då så många djur får lida av oväsendet och kanske rentav bli ihjälskrämda. Nej det kan jag verkligen inte tycka. Dessutom så ser vi ju bara hur våra husdjur påverkas , då kan man tänka sig hur rädda de vilda ute i skogen ska bli, De har visserligen den fördelen att de kan springa iväg och gömma sig men nog torde de bli lika skräckslagna. Sedan är det inte bara djur heller som tycker smällarna är obehagliga utan vad tror ni alla som kommer hit från tex krig tycker eller äldre personer med svaga hjärtan?
Visserligen kanske det är fel väg att gå med ett totalförbud men det kan ju vara berättigat då man ser hur raketer har börjat användas som vapen. Sedan tror jag också att man måste se över knallarna i dem som jag tycker blivit värre nu efter att de förbjöd bomberna för några år sedan.


Hejsan!

Hallojsan!
God dagens på er alla ni läsare som tittar in hit på min lilla blogg just idag för att kolla om det har hänt något nytt sedan senast-. Hoppas att alla hade en lugnt nyårsfirande och har fått en god forsättning på 2017. Själv så var jag bara hemma med guldkornen i år och tog det lungt framör TVn. De verkade inte alls stressa upp sig över oljudet av alla raketer ute heller men egentligen var det kanske bara ett par-tre smällar som var riktigt illa. Fast jag förstår fortfarande inte varför det det ska vara så roligt med alla dessa pengar som går upp i rök och samtidigt orsakar panik både hos fyrbeningar och tvåbeningar! Nej nog måste det finnas roligare sätt att roa sig på än att skrämma upp andra på det viset som raketerna gör. Nog om detta fast jag tycker det är lite konstigt att det måste vara samma visa varje år med folk som inte alls förstår sig på djurägare utan tvärtom är otrevliga och sarkastiska i tonen mot dessa. Då blir jag arg, för det är inte djuren som rår för att de reagerar som de gör på sitt naturliga sätt och även om man kan förebygga genom att vidta vissa åtgärder kanske man inte kan eliminera alla risker totalt om nu vissa måste smälla. Man kan fira på andra sätt med. Men nu ska jag inte bli för långrandig utan komma till det jag egentligen skulle skriva om.
Läste den här artikeln: http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/B9gjG/teorin-darfor-sjonk-titanic--egentligen och jag måste säga att visst, även om delar av teorin kan vara trovärdig så finns det ju även en massa andra påståenden som har förekommit genom åren. Så vad ska man egentligen tro, för det är klart att isberget var en viktig del ändå i kollisionen men sedan var det ju den mänskliga faktorn som spelade in. För kaptenen var erfaren och om han kände till alla riskerna så varför beordrade han ändå full fart framåt i maskin? Nej vissa gåtor kring Titanic lär förbli olösta men då kanske det är meningen att det också ska vara så Visst kan vetenskapen klarlägga en del av hur det gick till då *Drömmarnas skepp* mötte havsbottnen men jag tycker det är viktigare att man ser på arvet efter olyckan och den ökade sjösäkerheten den bidrog till. För oavsett hur mycket fakta vi än får reda på så ändrar det ju ingenting...hon ligger ändå kvar på havets botten.

RSS 2.0