Halloj hejsan!

Hejsan på er alla glada läsare där ute, ja tjenamoss på alla er som klickat er in hit av en eller annan anledning. Jag hoppas att ni tycker det är roligt att läsa mina inlägg så det är därför ni tittar in. Ibland kanske det inte händer så mycket utan det går dagar utan ett nytt inlägg men då får ni ha tålamod. Man kan ju inte blogga jämt utan jag försöker hinna med andra saker också.En stor del av tiden ägnar jag ju åt mina tre guldhamstrar.Därför tar de också över vissa inlägg här på bloggen helt och de har ju en egen spalt. Jag måste få säga att jag verkligen har tre väldigt unika personligheter. En del saker har de ju förstås gemensamt men sedan har var och en sina egenheter som är unika. Vissa kanske inte sätter så stort värde på dem men jag skulle aldrig vilja byta ut någon av de guldkorn som bor hos mig just nu utan de får stanna livet ut och jag passar på att njuta av varje stund tillsammans med dem. För det är något jag tror man får lära sig mer med djur, att leva i nuet och ta vara på de där små ögonblicken för en guldhamster blir ju inte så gammal. Så man får vara glad för att man får lära känna dem och komma dem så nära inpå livet. Ja en guldhamster är kanske ingen hund men tro mig när jag säger att de kan bli väldigt tillgivna om man håller på med dem mycket och har tålamod.
Det här är alltså mitt äldsta guldkorn Timon som jag haft sedan April 2015. Han var visst lite äldre redan då jag köpte honom ca 4-6 månader sa de men nog är det fortfarande gott gry i gossen som ska visa att han minsann också kan även fast han blivit lite stelare. Han är en liten upptäckare och har gjort sig en karta över lägenheten på de gånger han lyckats överlista mig och smitit ut. Fast lite tycker han ändå om att sitta och mysa i soffan men helst ska det gå undan med denna kille.
Nästa guldkorn in i hushållet var Stuart Little som jag köpte i Juni 2015. Kunde inte låta honom vara ensamk kvar i kullen när jag såg honom i butiken. Det gick bara inte utan han fick följa med mig hem.då anade jag inte hur helmysig denna lilla gladiator skulle bli. Vi kan kalla honom för det eftersom han fortfaande tycker det är kul att gå armgång i taket. Samtidigt kan han ligga i armvecket eller på magen om man har honom i soffan och då passar han gärna på att ta sig en mikrolur. Fast efter tio minuter är han less och vill gå ut i hallen igen.
Sedan är han såklart nyfiken av sig men också lite blygare än de andra två.
Och sist in i hushållet kom så denna lilla hamsterhona i September 2015. Jag hade ju egentligen inte alls planerat för en trea så tänkte jag att jag kanske skulel kunna ta emot en omplacering ändå. Då dök hon upp på en annons nere i Göteborg. Eftersom hon inte hade det så bra i sitt första hem så drog jag i de trådar jag knude och hon fick göra en resa norrut. Om jag ångrar mig ? Aldrig även om vi fotfarande har lite olika åsikter ibland och hon tar fram tänderna då hon inte får som hon vill så älskar jag min Ariel. Vet faktiskt inte om det går att få tag på en mer nyfiken, pigg och envis fröken. Hon hittar verkligen på allt då hon är vaken om hon får vara ute och man kan inte lämna henne ensam i två sekunder. Nej gör man det och vänder ryggen tilldå hon är ute i hallen så har man snart en liten fröken som klättrat över brädan och kilar omkring i lägenheten. Matskålen kan hon däremot inte motså men det är en plåga då matte lyckas fånga in en för då åker man ner i hinken.
Så nej, jag håller verkligen inte med den som någonstans sa att guldhamstrar är tråkiga som husdjur. Då ahr de inte träffat mina tre guldkorn kan jag säga. Visst sover de på dagarna, nej inte Ariel hon vaknar vid 16 -tiden på eftermiddagen och får då sin egentid med mig. Sedan så är hon vaken till ca 19 tiden innan hon går och lägger sig igen. Klockan 20.00 ca vaknar Stuart och då får han sin runda i hallen innan Timon vaknar vid 20.30. Ibland så  är de vakna alla tre på morgonen mellan 6-10 men i regel så sover åtminstone Ariel då. Så då passar jag på att umgås mer med gossarna. Man kan säga att jag har en hamster igång nästan hela tiden utom mitt över dagen då.Dessutom är de ju nattdjur så då är de såklart vakna men det är inget jag märker då jag sover. Ibland kan jag ju höra hur Stuart springer i hjulet och de andra två som håller på att stöka men jag känner mig tvärtom bara trygg då jag hör vd de gör.
 

Hallojsan!

Hejsan på er alla glada bloggläsare där ute.
Ja nu har det gått ett par dagar igen sedan det blev några rader. Fast ändå så händer det ju saker här hela tiden men det har blivit mycket TV nu och vila eftersom min mage fortfarande krånglar. Så det var då tydligt att det är en enveten bakterie att bli av med den här gången. Hoppas dock på att det ska ordna upp sig snart så jag kan , man kan ju ändå inte göra något mer än att se till att äta bra och ta det lugnt. Fast det är ju klart fortsätter det så här en vecka till kan man ju börja undra vad det är. Kort sagt ingen rolig omgång att ha i vajre fall, jag som sällan blir magsjuk men den här varianten var jag tydligen inte immun mot. Nej nog om detta nu till något roligare. Har ju upptagit spelandet på på ännu ett gammalt hushåll i Sims 3.
Nämligen huset Kasumura som bara består av Rae. Eller om det nu är så bara eftersom hon är lite speciell. Hon började jobba inom vården men har sadlat om till spökjägare. Hennes hus kryllade av med men sedan hon blev befodrad så är de puts väck borta allihopa.
Lite synd är det att spökena är väck för nu har Rae ingen som hjälper henne med att diska längre
Fast och andra sidan slipper hon ha någon som bevakar henne då hon ska äta
Hennes lilla kök har blivit riktigt hemtevligt
Nej Rae är inte rädd för spöken, numera jobbar hon ju med att driva ut andar men ett tag så fick de hennes säng att sväva

Etage I: Hall,Vardagsrum, Tvättstuga, kök WC och trapphus
Etage II: Hall med soffhörna, två sovrum, WC och balkong
Etage III: Sovrum, WC och balkong
Trots utbyggnaden uppåt så ser exteriören på huset fortfarande lika fin ut tycker jag. Det kanske verkar lite att ta i med alla våningsplanen eftersom Rae fortfarande är singel men ja hon har kanske träffat någon som verkar dela en del av hennes intrssen, ja de kan i alla fall stå och prata konst hela dagarna.
 

Morsning!

God dagens på er alla bloggläsare där ute i den stora vida världen. Tittade på termometern idag och trodde först att jag såg i syne så jag blev ju tvungen att titta en gång till. Nej den visade inte ens fel- det är nollgradigt och ändå är det bara i slutet på Januari. Så nog kan man minst sagt säga att vädret är lite upp och nervänt men jag tror inte våren kommer ännu, det lär dröja några månader till. Bara vänta så kommer det med största sannorlikhet bli iskallt och snorhalt på det. Annars så fortsätter jag mest bara att ta det lilla lugna här. Kan inte göra så mycket mer eftersom jag troligtvis ju gått och dragit på mig någon slags magsjuka som inte vill ge sig. Fast det har ju och andra sidan bara gått snart två dagar så jag tänkte försöka svälta ut eländet så får jag hoppas att det ger med sig till sist innan man börjar fundera på några mer åtgärder. Det går ju tydligen magsjuka just nu och jag brukar ju egentligen vara den som klarar mig men tydligen inte denna gång.
Hur som helst så skulle jag bara skissa lite igår kväll. Men att göra något halvhjärtat går ju inte så när jag hade ritat med blyerts så kände jag mig fortsatt inspirerad. Valde att färglägga den md pennorna och till sist ser det ut så här:
Typiskt mig när jag skissar utan eftertanke, men det är oftast då teckningarna blir som allra bäst med. Nu måste jag bara få till en fin bakgrund med.
Sedan så försöker jag ju trots allt också att umgås lite med guldkornen.Det blir ju kanske inget mys med Stuart i soffan men de måste ju få gå ut i hallen och leka& få rent och fint i sina burar.
 

God morgon!

 
Morgon på er alla läsare där ute. Ni har säkert märkt att det har gått några dagar igen då jag inte har skrivit så mycket. Fast det har ju och andra sidan kanske inte hänt så mycket heller, men det beror ju på hur man ser det hela. Hade tänkt gå ner och försöka fota sidensvansar idag eftersom jag sprang på en flock i går då jag var ner på affären för att handla lite .Vet ju att de brukar hålla till där bland buskarna, så man kan alltså komma dem riktigt nära om man står still och visar att man inte är farlig men det blev inte av. Delvis på grund av att det är -10 grader kallt och jag vet hur bra kamerabatteriet brukar tycka om det. Även om man laddar fullt så är man utan efter en liten stund. Sedan så hade min mage fått för sig att göra uppror idag så jag funderade ett slag om jag skulle bosätta mig på toaletten.Hur jag än funderade kom jag inte på att jag ätit eller druckit något olämpligt så kanske är det en bakterie efter städningen?
Hur som haver vågar jag inte gå ut än även om det har lugnat ner sig för tillfället . Nej jag får nog stanna inne istället och ta det lilla lugna ändå tills det lugnat ner sig helt och hållet. Guldgossarna har trots allt fått vara ute varsin stund och sniffat in hallen på nytt. Brukar ju inte torka golvet där så ofta för deras skull men i Lördags tyckte jag att det var dags. Vattnet i hinken efteråt visade att jag hade rätt. Det blir ju smågrus från skorna varvat med spån och en liten gnutta hamstersand. Faktiskt inte så mycket damm dock så det går ju lite dåligt för Timon när han försöker övertyga mig om att han är en stor dammråtta som ska upp på skyffeln.
Han är faktiskt jättelurvig just nu :) så lurvig att jag fått lov att börja borsta honom så att han inte ska få tovor. Fast han är ju måttligt road av kammen och flyr snarare då han får syn på den!
Om jag har tränat med honom? Jo det har jag men han tycker helt enkelt inte om skönhetsbehandlingar. Han är ju Columbus äventyraren och ingen primadonna som ska ställas ut!
Vidare så är Stuart Little alltid lika underbar :. Man kan ligga i soffan och mysa på kvällen med honom och han sätter sin lilla nos mot mattes näsa. Annars sitter han förnöjt i hopkurad i ena armvecket och halvslumrar eller putsar sig. Så lugn kan han vara i tio minuter innan han tycker att det är dags att få gå ut i hallen.
Ariel kom ut en stund och åt på sin kräcker och kollade in läget innan hon gick tillbaka in i sitt hus och somnade om som hon brukar. Hon är för lustig den lilla fröken :) och även om hon fortfarande kan ta till tänderna ibland så känner jag ju att det går framåt med henne. Hon är så nyfiken och klättrar verkligen på allt. Hennes senaste trick är att försöka gå ut via mattes arm då man ska byta sanden åt henne! Så att försöka städa med henne i buren är en omöjlighet men det är det även med att ha henne i hallen samtidigt. En stund är hon nöjd men sedan SKA hon som ni vet bara ta sig över den där förbaskade brädan. Vet inte om det är för at hon känner lukten av Stuart eller om hon bara vill vara i samma rum som matte, kanske lite båda delarna. Sedan så finns det ju så många härliga lådor att undersöka.
 
 Så det händer ju egentligen nästan alltid något då jag har mina tre guldkorn att dela vardagen med och jag gör ju en del annat också så det blir inte bara guldhamstrar min vardag kretsar kring.  Fast det är rätt bra att ha dem som inspiration då jag ritar:
 
 
 

Hallojsan!

Hejsan på er alla glada bloggläsare där ute. Då ramlar jag in här igen för att skriva ner några rader så ni får något att läsa. Jag har faktiskt lyckats att börja sortera lite bland alla prylar här hemma. Tro det eller ej men ibland får man helt enkelt för mycket saker och måste ha en liten utrensning. Redan blivit av med några kassar fast jag har ju ett par ställen att gå igenom fortfarande. Lådorna under sängen är ett sådant och hyllorna i klädkammaren är en annan plats där det lätt hamnar blandade föremål. Ibland sparar man ju helt enkelt en massa bra och ha föremål, utan att man riktigt vet varför. Vissa av dem kommer till användning medan de allra flesta dock blir dock liggandes utan att man vet vad man ska ha dem till. Då kan det behöva städas ibland. Även om det är rätt jobbigt att göra det så brukar det känna bra efteråt när man väl har fått det gjort för då kan man slappa av och känna sig nyttig ett tag, tills nästa utrensning. Fast nu skulle jag väl inte bara skriva om städning för det är något jag inte brukar tycka om att göra annat än då det finns ett behov av att göra det. Nj nu måste jag passa Ariel istället. Hon fick just gå ut i hallen efter att hon hade somnat om förut men hon har ju sin egna lilla mat och sovklocka som ringer lagom tlil matte ska äta middag.Då brukar hon sätta igång och vilja gå ut. Sedan har hon ju en underbart rolig personlighet har det visat sig. Hon älskar verkligen att klättra på saker. Ja inte ens Stuart Little klänger runt numera som den här tösen gör. Hennes favoritsysselsättning utan att tveka är att klättra på allt som går att ta sig upp på.Ibland så hinner ju inte matte med heller och hon lyckas ta sig över brädan och ner på andra sidan. Då är det en väldigt nöjd liten guldfröken som försvinner in under sängen. Lika belåten är hon inte då matte får tag på henne genom att stoppa ner henne i en hemsk,grön hink

 
Har matte tur blir tösen upptäckt i tid och hon kan fångas in och flyttas tillbaka ner på hallgovlet.Endera så fångar man in lilla bustösen med en vantförsedd hand eller så stoppar man ner henne i en hink. Vilket som fungerar numera men man ser riktigt ibland hur hon försöker smyga över för att jag inte ska märka av hennes tilltag.
 
 
För när Ariel är ute i rummet syns bara oftast den här delen av den kvicka lilla tjejen som tycker att uflykter är det bästa som finns!
Har man väldigt , väldigt tur lyckas man få en bild på henne in action då hon far runt på golvet och sniffar.
Vid det laget har matte såklart hunnit hämta den där läskiga hinken också blir man infångad till sist i alla fall!
Men man kan visst sitta och se bedårande söt ut också utan att rymma men då ska man vara bra sugen på något annat för att kunna lyckas annnar är det släpp ut mig matte nu jag vill gå uuuuut!
 
 

God morgon

Morgon på er alla läsare där ute i mörkret. Ja ibland när man kliver upp tidigt är det fortfarande alldeles svart utanför fönstret. I alla fall nästan med undantag för alla lampor som är tända. Må hända att det känns motigt att kliva upp då men snön lyser ju alltid upp lite till. Temperaturen ligger än så länga på den mer behagliga sidan. Ja det är rena Rivieran om man jämför med den kyla som varit här vissa dagar på sistone. Fast än har det inte blivit någon skidåkning och idag lär det inte heller bli av eftersom jag ska till min syster som fyller år. Hur som helst så rullar det annars på så sakteliga här. Har ju tittat en hel del på film på sistone men nu har det blivit mycket sport på TV ett tag också har jag ritat en del och givetvis spelat Sims. Kunde ju aldrig ana när jag skapade en viss familj att jag skulle bli så här nöjd med dem och det känns kul!
Äntligen börjar familjen McCrofts hus bli klart
Och det har hänt en hel del på tomten med. Visserligen bor de ju vid havet men jag tyckte ändå att de kunde få ha en liten pool som barnen kan få lära sig simma i först och främst. Just nu är Kayla småbarn och Alistair är fortfarande bebis även om de är tvillingar, fast han växer ju också om ett par dagar så då lär de få fullt upp! Funderar på om jag ska låta Lara byta karriär medan barnen är små men jag vet inte, fast de har ju gott och väl tjänat ihop så att hon skulle kunna göra det.För om jag ska vara helt ärlig så är den där barnvakten de har inget vidare!
 

Guldstund

Guldstund med de tre små guldkornen, eller ja så små är de inte längre någon av dem men jag säger ändå det. Varsin utestund i halen och det funkade jättebra idag med att lyfta Ariel mellan med bara vanthanden också får man ta henne intill sig, hon bet inte. Dock en liten nafs sedan i buren men jag tror ändå hon börjar komma på bättre tankar om matte tösen och det känns så roligt! Dessutom försöker hon ju klättra upp via armen om man har tröja på sig, så nog är hon mer kavat än rädd. men det är så roligt att känna att man gör framstegen och jag är så stolt. Även om hon kan få återfall ibland så ag ångrar jag inte att jag lät henne flytta in hit till oss. För hon passar verkligen in i mitt lilla guldgäng :) och det är så intressant att se hennes naturliga klocka. Hon kan vakna vid två på eftermiddagen men då vill hon i regel bara umgås lite innan hon går in och knyter sig igen för ett par timmar. Sedan kommer hon ut vid fyra och är vaken till ca 19.00. När killarna vaknar, vanligen runt 20.00 brukar hon ha gått och lagt sig igen Också är ju alla tre igång en stund på morgonen mellan sex till åtta.
Ändå har jag inte medvetet försökt styra deras tider utan de får ha sina egna tider och komma upp när de känner för det så gott det går.För jag tror man har igen det sedan om man har tålamod med dem och låter dem få sin sovtid utan att springa och störa dem i tid&otid. För hamstrar är ju som vi alla känner till nattdjur men hos oss i fångenskap så kan de vara vakna på morgonen med eller små stunder på dagen då de går ut för att dricka, kissa eller plockar in mat till sitt skafferi. Då kan man också passa på att ta upp dem för att umgås om man har möjlighet men enligt min erfarenhet brukar de vara tämligen trötta så och ha fullt schå med att hitta fram till vattenflaskan. Hur man gör hamstern tam ? Ja jag tror inte det finns något enkelt recept eller någon genväg till framgång här. Man får helt enkelt ha en stor dos tålamod och sitta och prata lugnt med dem. Absolut inga häftiga rörelser eller höga ljud får heller förekomma i närheten för det kan skrämma dem. Såklart kan det sedan alltid fungera med en godbit för att få hamstern att våga komma fram till handen men kom ihåg att även fast de är små så är de individer och det är verkligen olika vad de gillar!
Det den ena tycker om kanske den andra ratar, här måste jag få berätta om min Stuart Little. Ibland på kvällarna när han ska få en godsak så får han en lliten bit fingermarikex. Detts för att jag hade läst om någon som gett sin hamster mariekex och det såg så lustigt ut. Provade vanliga guldmarie på Stuart men han ratade dem, bara gnagde lite innan han lämnade dem på golvet utan att visa mer intresse. Sedan hade jag köpt ett paket fingermarie åt mig själv och jag provade ge honom en liten bit, oj  vad han älskade det och han drog på en gång in det lilla han fick i sitt skafferi. Sedan hörde jag hur en nöjd hamster låg och snaskade så det knaprade.Har provat ge honom vanliga mariekex sedan med men nu snusar han bara på dem och låter dem ligga!
Vad kommer du med matte? ett vanligt mariekex, nej ursch det kan man inte äta! Fast det är mer undantag än regel att de får äta kex. I vanliga fall blir det mer nyttiga belöningar så som solroskärnor, gurka,sallad,, majs och ärtor.När det är säsong får de även maskrosblad och en del klöver och såklart får de gå ut så länge det går, i endera selen eller så ställer jag ut hagen.
Stuart Little på väg genom gräset., bättre än så tror jag inte man kan ha det som liten guldhamster. Klart det finns ju olika teorier vad som är rätt i hanteringen och skötseln av dem men som djurägare ser man ju om de mår bra eller om de verkar vantrivas. För som i mitt fall kan jag inte ha världens största burar åt dem i lägenheten och jag skulle känna mig otrygg med en massa prylar åt dem i större burar eftersom jag vet hur snabbt det kan gå och vad små guldkorn kan hitta på. Vissa säger att man bara ska ha plastburar, men jag kan inte ha Stuart eller Ariel i sådana för de gnager. Dessutom så undrar jag hur ventilationen i ett akvarium blir, visst kan man byta ut locket eller låta bli det men jag tror ändå att de känner sig mer instängda i en glas/plastlåda. Så det är därför jag gjort valet att ha mina i gallerburar som gått och väl uppfyller jordbruksverket minikrav för guldhamster samt att de får komma ut och leka i  hallen MINST 30 minuter om dagen så nog tror jag att mina småttingar har det väldigt bra och vid kontrollvägningen som jag gjorde rätt nyligen hade alla tre lagt på sig några gram men det är ju också individuellt och inget man ska stirra sig för blind på dock är det skönt att veta att lilltösen väger normalvikt för sin ålder. Det är ett stort under med tanke på vad hon har i bagaget.
Numera pigg och glad Ariel, full av bus i blicken och hela tiden i jakt på nya äventyr eller i färd med att lista ut var hon kan klättra upp.
 
 
 

Hejsan hoppsan!

Hejsan på er alla morgonpigga läsare. Ja en del av er kanske redan har vaknat och är på väg till skola eller jobb. Somliga andra kanske gör precis som jag som just har ätit frukost. Fast mina dagar börjar ju med att städa åt guldkornen som vaknar vid sex,sju, åtta tiden. Då är de i regel igång en stund mina gossar och får sin kvalitetstid med matte och varsin lekstund i hallen medan jag rengör burarna. Nej jag släpper inte ut dem samtidigt , de får givetvis turas om! Ariel däremot hon vaknar bara ibland på morgonen. Annars kan hon sussa och vakna mitt på dagen istället men oftast tittar hon ut kring fyratiden på eftermiddagen och tycker det är dags att gå upp först då. Har inte försökt ställa om henne tidsmässigt någonting utan hon har varit så här sedan hon kom i September men det passar ju fint att hon har en annan klocka än gossarna. För jag har inga problem att ägna lika mycket tid åt alla tre. Visst blir det kanske lite mer tid med Stuart Little eftersom han är så gosig att han kan sitta i soffan och bara mysa fast Ariel gör ju framsteg hela tiden också om man jämför hur rädd hon var i början då jag inte kunde stryka på henne utan att hon snodde runt och bet, men hon har alltid varit nyfiken och kommer ju fram och tar godis ur handen. Tar jag på mig en vante nu så får jag stryka på henne utan problem och jag kan fånga in henne då hon klättrar över brädan. Fast hon har listat ut att hon inte behöver gå in i bollen så numera har jag en liten hink hon får gå ner i,istället för det är bara vissa gånger hon är så lugn att jag kan ta ett bra grepp och lyfta ner henne tillbaka i hallen. Tror dock att hon känner sig trygg där i hinken även om hon är glad då hon får komma därifrån för innan hon ska in i buren kan hon vägra gå ur den fastän jag säger åt henne. Hon sitter kvar och plirar på mig med den där busiga blicken och det är klart, det är ju sp mycket roligare att vara ute och springa speciellt i lägenheten där man egentligen inte får! Det ör ju inte för inte ag kllar henne för hamstervärldens svar på Lara Croft!För egentligen tror jag inte att hon är så räddhågsen av sig nu längre , nej jag tror att hon snarare är en väldigt kavat liten fröken.
Vissa håller ju tungan rätt i mun. en koncentrerad guldhamster har svansföringen istället

Hejsan!

Ja hallojsan på er alla läsare där ute. Ja såklart hej till alla ni som brukar kolla in min blogg regelbundet eller ni som bara råkat klicka er in hit. Kanske besöker ni mig för första gången. Hej till alla oavsett anledningen bakom att ni kollar in här. Det där var det långa sättet att hälsa folk välkomna och jag hoppas att ni ska känna er som hemma här på bloggen. Ni får ursäkta om jag skriver mycket om mina små guldkorn ibland men djur är ett av mina största intressen förutom Sims, foto,rita,skriva, läsa m.m
Man kan säga att jag gör en hel del då andan faller på, ändå finns det de som säger att jag inte har något liv, att jag borde växa upp men jag undrar vem det egentligen är som borde tänka efter. För alla har vi ju våra olika bagage här i livet och jag vet inte vad jag hade gjort utan naturen. För där hittar man det mesta man kan behöva tycker jag. Förutom möjligen kylan då. Nu har ju snön äntligen kommit men de senaste dagarna har vi haft ordentligt kallt. Idag visade termometern ner mot - 23 grader så nej jag tänker inte gå ut. Igår var det lite varmare så då passade jag på att ta mig lite luft men det får jag nog leva på ett tag. Faktiskt varit tvungen att sätta för andra ventilationsluckan som de satte in i det gamla vädringsfönstret för några år sedan. Denna åtgärd gör jag eftersom jag bara hade 16 grader inne första vintern när den ändringen sedan var gjord. Jag menar nog för att jag kan klä på mig men jag har ju guldkornen som är känsligare för det här med drag och kyla. Nu får jag i alla fall upp innetempen till 19-20 och det är åtminstone snäppet bättre både för mig och de små.
Men det gäller ju fortfarande att klä på sig och det har blivit mycket TV-tittande ett tag här fast de har visat så mycket bra filmer på dagarna också så då har man kunnat gosa ner sig i soffan med en mysig filt och bara tagit det lugnt.
Sedan har jag fått lite annat gjort mellan varven. När man väntar på långa laddningstider i Sims 3 till exempel kan man sitta och skissa. Här är ett av de resultaten som blivit när jag bara ska rita lite.
Blev faktiskt rätt så nöjd med den. Visst skulle jag kunna dra i konturerna med en ifyllningspenna men då blir det en annan teckning tycker jag. Så nog är det så att man får göra noggranna övervägningar vilka tekniker man ska använda ibland fast jag färglägger ju helst med gammeldags färgpennor. Även om man får slita till tusen för att fylla ytorna helt så är det oftast värt det när man ser slutrsultatet. Ska man göra jättestora ytor kan man ju alltid göra pauser och låta det ta längre tid, det är så skönt när man inte har en tid man måste vara klar till och slippa passa någon deadline. Helt enkelt bara få göra saker för att de är roliga :) men visst vore det samtidigt ku´l att någon gång få ha en utställning så fler får se vad man kan än som nu dp jag bara sätter in mina alster i plastfickor i en pärm som sedan blir liggande.En gång fick jag höra av någon att jag borde sälja små tavlor som man skulle kunna sätta upp i exempelvis barnkammaren. Men då kommer vi in på det området igen. Skulle folk kunna ta emot beställningar ?, ja men då har vi det där med tidspressen där igen och jag vill ju bara göra saker för att det är roligt utan måste. För när jag börjar känna måstet, ja det är då saker oftast har en tendens till att låsa sig. Dock så vet jag mycket säkert en sak idag som jag tänker försöka hålal det där rådet jag en gång fick:Sluta aldrig rita eller måla! Det tänker jag inte heller för ibland sprutar kreativiteten ur mig och då mår jag bra, ibland går det segare att komma igång med något men för det mesta så finns ändå ventilen att skapa saker där och det är ju så kul att till exempel se en teckning utvecklas från några streck på pappret till ett färdigt resultat!

Hallojsan!

Hejsan och god morgon till er alla läsare där ute. Ja hej till alla som av en eller annan anledning tittat in här. Ja både ni som regelbundet läser det jag skriver och till er som råkar titta in här för allra första gången. Ibland på sistone har ni säkert märkt att jag inte skrivit så frekvent som jag gör andra gånger men det beror på mest att jag tycker att jag inte haft något säkerskilt att delge er. Då tar jag hellre en liten paus och återkommer när jag har något att berätta. Det har jag idag. Vaknade tidigare, klev upp och städade åt guldkornen. Killarna har fått varsin stund ute i hallen och Ariel är nöjd med att bara vara ute i buren och pyssla med annat. Normalt brukar hon ju inte ens vara vaken så här dags på morgonkvisten men ibland händer det alltså. Hur som helst så var de alla tre inne i sina hus då jag först hörde något ute i hallen. Tänkte att det lät som Timon men han låg ju och sov. När jag tittade ner ser jag en skugga kila över golvet. Blev faktiskt tvungen att kolla så att båda småttingarna i rummet var instängda och de kan ju inte smita ut eftersom de verkligen är inlåsta och de var båda kvar i sina burar. Jag har ju märkt av skuggan tidigare men idag blev den så himla verklig när den kom runt hörnet på lavoaren. Klart Meeko får ju gärna vara här och hälsa på så länge han inte skrämmer slag på mig eller någon av mina bofasta guldkorn men jag kan ju inte tro annat än att det var han igen som var här och kollade läget. För visst trots dem så tänker jag ju på honom ibland och känner saknad men utan honom hade jag ju aldrig haft de andra guldkornen som jag har nu heller och när det känner mer så kan jag ju gosa med Stuart&stryka lite extra på honom då vi sitter i soffan och myser. Dessutom är det ju en liten tröst att veta att han kanske är här i alla fall och tittar till oss ibland men det lustiga är att han alltid passar på då de andra sover. 
Meeko , mattes lilla guldängel men utan dig hade jag aldrig haft Timon,Stuart och Ariel heller.
Ska man vara med på kort är det bäst att man putsar sig tycker Timon.

Var är Stuart ?
Jo där kikar Stuart Little fram, eller är det ett ovanligt gulligt chips ?
Häromdagen såg jag på Tomb Radier som gick på TV. Hade ju sett den förut men nu slog det mig att om Ariel har en människa som idol förutom matte ja då ligger nog Lara Croft bra till för min lilla tös är precis lika äventyrlig av sig.

Morgon

God morgon på er alla glada läsare där ute eller jag kanske borde skriva frusna istället. Fast det beror ju på vart ni sitter förstås. Här är det i alla fall ordentligt kallt idag. Rumstermometern visade - 22 grader och den som sitter på utsidan i köket visade på -15 så nej jag tror det är bättre att hålla sig inomhus. Fast det har i alla fall blivit riktigt vitt på marken nu och vita små flingor kommer singlande. Så vi fick i alla fall snö till sist! Men det behövde ju inte bli så här kallt, men nu ska vi inte klaga när den äntligen är här. Det enda jag skulle kunna vara utan annars är blåsten, men jag tänkte ju i alla fall inte gå ut. Nej det blir till att Simma runt lite ovh få fason på ett uppstartsprogram som vill hänga sig trots att jag inte laddat ner några nya saker på sistone. Det knepiga är att om jag startar om datorn så fungerar det utan problem sedan. Ibland kan man bli tokig på spelet då det ska krångla sådär men ja hoppas i alla fall att det ska lösa sig ändå. Hur som helst så har jag ju ett hushåll jag spelar mest igen.
Trodde verkligen att Sullivan &Alyss skulle trivas ihop med tanke på hur fort det gick för dem att bli ihop
Ibland blir det dock inte riktigt som man planerar och jag märkte det först på att Sully verkade olycklig då han hellre letade sällskap på annat håll. Detta fastän han inte alls har någon egenskap som är jobbig och Alyss gjorde samma sak även hon.
Så de fick flytta isär istället. Även om de inte bråkat eller har skilt sig än så tror jag det blir bäst så här för alla parter . Annars kanske de bara börjar gå varandra på nerverna igen till sist.

RSS 2.0