God dagens!

Tjenamoss alla ni bloggläsare där ute. Ja hejsan till alla er som såklart brukar kolla in här men även till er som bara råkat klicka er in av någon okänd anledning.Nu har jag äntligen fått inloggningen att fungera igen. Fast inte i Internet Explorer på datorn hemmavid, där funkar det fortfarande inte av någon konstig anledning. Så jag får alltså logga in här via Firefox istället. Ja ibland kan man få fnatt på det tekniska krånglet. Annars så skiner faktiskt solen ute och det kändes skönt i luften då jag var ut tidigare på en liten prommis för att fixa några ärenden som jag hade men nu har jag landat här hemmavid igen och ska fixa lite saker så här på dagtid då hamstrarna sussar sött. Stuart var vaken i morse så han fick komma ut och leka i hallen och mysa en stund. Fick han själv bestämma skulle han nog vilja bosätta sig i hallen dock :P men nu fick han iaf vara ute medan jag städade åt de andra och bytte vatten. Lillan kom ut en stund innan hon gick in igen och Timon var ute på toaletten och drack lite innan han tyckte det blev för ljust.Så jo så dagarna flyter på här :). Kom ju dessutom igång med min planerade familj i Sims 3 också
 
Familjen Fitzpatrick , från vänster pappa Gerald, Stanley, Rosie, mamma Trisha också tonåringen Faith
Från början hade de inte ens ett hus, utan de fick bo på brandstationen
Som turligt nog hade tillräckligt många sängar och ett kök.
Sedan började bygget av ett tvåfamiljshus.
Så nu har de i alla fall tak över huvudet, även om mycket jobb fortfarande återstår med bygget
 

Hejsan på er!

Hallojsan på er alla glada bloggläsare där ute. Ja till alla er som brukar kika in hit. Nu har det åter igen passerat några dagar sedan jag senast skrev några rader här. Fast nu har jag alltså lyckats komma in trots den senaste tidens inloggningsproblem. Tror mer och mer att det är min webbläsare som fått fnatt ändå. Någon mer än jag som har IE och känner igen sig i de problem jag haft ?
Ni vet man skriver rätt lösenord men det blir bara versaler i texten även om man inte har caps lock inne. Det kan ju onekligen bli lite frustrerande i längden. Fick för mig att jag skulle prova en annan webbläsare och med Firefox funkar det utan problem. Nåja ibland blir man inte riktigt klok på dessa tekniska apparaturer. Annars så har vi väl börjat landa här igen i vardagen. Trots att det var några jobbiga dygn då jag väntade på min lilla hamstertjej men nu är hon alltså här. Frågan är bara vad hon ska heta för jag gillar egentligen alla namn på förslagslistan. De är Ariel, Arista, Belle, Hope eller Stella :P. Kanske borde jag dra lott , eller så får det bli Ariel som ju var det namn jag satt och tänkte på ett tag då jag inte var säker på vad Timon egentligen var. Visst låter det bra men ..ja jag vet han är ju långhårig och har inte alls lika hmm framträdande bak som Stuart .P
Ska dock inte skriva allt för mycket luddigt i det här inlägget eftersom jag bara är glad över att jag har kommit in här igen och jo det har blivit en till familj i Sims 3 med. Trots att jag inte skulle göra en blir det mer ofta att jag gör det då lusten faller på så här ska byggas hus! Sedan kanske ni får träffa dem och läsa lite mer hamsteraktigt när lillan som jag än så länge kallar henne för har landat mer. Än så länge är hon ju lite blyg men det är inte konstigt efter allt hon gått igenom men hon är snäll och har inte bitit mig trots att jag fick lov att fånga in henne då hon smet ur sin tillfälliga bur som hon kom i. Vilken liten busjänta man fått, men jag känner ju igen mycket av hennes beteende mot för hur Stuart var.
Nej nu får det räcka med dessa rader för dagen men vi ses eller vad man ska skriva!

Morsning på er!

Hejsan alla glada bloggläsare där ute. Ja nu kanske ni undrar igen vad som händer då jag inte har skrivit här på några dagar igen. Har haft problem med att logga in och har det fortfarande. Fastän jag skriver rätt info i rutorna så kommer jag inte in stundtals på datorn där hemma. Utan den rödmarkerar som jag skrivit fel och även om jag försöker ändra de stora bokstäverna till små så fungerar det inte.Någon mer som känner igen sig i sådant strul ?
För det är just så som jag skulle välja att beskriva problemet på. Eller kalla det tilltrassalt för jag har provat starta om nätet och datorn men inget hjälper utan felet kvarstår. Nej nu ska jag gå ut en sväng i det fina höstvädret med pappa och syrrans vovve!
Finns det något som är mer härligt+ Nej jag tror i alla fall att det är väldigt svårslaget.

Morsning!

Oj nu har det visst gått en hel vecka sedan jag skrev här senast! Det hör verkligen till ovanligheterna men ibland blir det så. Händer det inget speciellt så kan jag faktiskt göra uppehåll mellan inläggen. Allt hänger på vad jag gör på dagarna fast nu har det börjat bli höstväder här så då blir det i alla fall inte så mycket fotande som annars. Idag har jag bara varit nere på stan en sväng och gjort lite ärenden. Såg att det regnade imorse så jag var åtminstone klok nog att ta den jackan som är regntät. Tur var väl det, för halvvägs nerför backen kommer det världens skur! Nu snackar vi slagregn. Så en del av mig förblev i alla fall torr. Resten kan vi diskutera men nu slipper jag lägga med de jeansen imorgon då jag ska tvätta :) och sockarna slipper också åka med ner till tvättstugan. Annars har jag som sagt inte gjort så mycket mer, pysslat, sett på TV och såklart spelat Sims 3 där det mesta går som simmarna själv vill som vanligt. Skulle ju göra en galen uppfinnare men istället så blev det Stuart Harper, en cowboy. Ingen aning om hur det gick till men det var min ena lilla guldgosse som inspirerade mig till att skapa honom.
Sedan har jag en fråga , är det någon mer ön jag som har blogg.se som har problem med att logga in? Ibland fastän jag skriver rätt info så kommer jag inte in utan lösenordrutan blir rödmarkerad och det går inte heller att trycka på knappen där man loggar in. Jag får i regel vänta tills jag får upp den andra rutan där man också kan fylla i login innan den släpper in mig!
 
Så här såg hans lilla hus ut från början
Som sagt, han skulle bli uppfinnare men när han valde intressen själv så föll han för hästarna och jag ville ju inte vara elak mot honom.
La till ett garage åt honom på tomten, än så länge fattas stallet , trädgården och hage.
Ändrade lite i planlösningen mot för hur huset såg ut från första början och nu ser det ut så här. Sedan fick han också två mindre odlingslotter på vardera sida om entrétrappen.

Hejsan hoppsan!

 
Hejsan hoppsan på er alla glada bloggläsare som kollar in just här. Nu har det gått några dagar sedan jag skrev igen . Fast det är ju lätt hänt att det blir så då det kanske inte händer saker jämt i livet. Utan man har ju helt enkelt en grå vardag som flyter på i sakta mak. Dock så ska man vara väldigt tacksam för det också för det kan lika gärna ändras så fort. Fast det blir ju kanske inte så intressant att läsa om i längden men det beror ju på vem som läser förstås. Nej nåja nog pratat om den saken. Här börjar det i alla fall bli höstlikt och de senaste dagarna har varit gråa, kalla och lite småregninga. Det är sådana dagar då man helst inte går ut-om man inte måste.Speciellt skönt är det att slippa då man har det som mig- tror mer på att det är ännu en infektion i kroppen. Nåja det är bara att härda ut, den försvinner ju förr eller senare. Fast lite frustrerande kan det bli då man vill göra en massa saker men känner att man inte har något flås men det är just då det brukar vara viktigt att man är försiktig med så det läker ut. Man får inte sätta igång för tidigt.Så det blir heller alltså inga stora pysselprojekt för tillfället utan jag knåpar på lite då jag känner att jag orkar med att rita och spela Sims 3. Min senaste familj har faktiskt flyttat. Ja jag fick inte ordning på taket på deras hus så de fick köpa en annan tomt men jag utgick från de gamla ritningarna i alla fall.
Så här ser deras hus ut från yttersidan. Här hade jag inte hunnit få fönstren på plats ännu.

Hade egentligen bara planritningen från våning I att utgå från det gamla huset som ni ser innehåller den
kök med öppen planlösning än så länge, ett badrum samt ett rum som nu får vara en kombinerad plats för träning och forskning.
På plan II har de än så så länge sovrum,,finrum,korridor,entrérum samt ett till fullstort badrum
Plan III består av ett enda rum med tillhörande badrum. Här bor tonårsdottern Erin som gillar att skriva och dessutom tycker det är spännande med rymden.
Hon är ju inte så intresserad av hästar egentligen, det kan väl med lillasyster April bli i framtiden som gillar country men hon kunde inte motså att försöka hälsa på den här vildhästen som gick förbi huset
 
 

Moffsan moff!

Moffsan på er alla glada men morgontrötta hamstervänner där ute. Idag är det äntligen jag Timon som har hunnit fram till tangentbordet först. Ja matte kanske måste få sova efter äventyren som blev igår kväll. Fast hon får ju skylla sig själv som skulle ha TVn igång och symaskinen påslagen när jag var i hallen. Fast nu kanske hon har lärt sig något, men det borde hon ju ha gjort långt tidigare. Hon vet ju ändå om att jag tycker om att utforska världen och kan man knuffa till plankan så att man kommer ut, ja då gör man det. Jag hamnade i alla fall på ett spännande ställe. Det var visserligen mörkt och trångt där men det är ju bara mysigt! Matte blev mörkrädd då hon kom ut i hallen och hennes ena guldgosse verkade ha gått upp i rök. Medan jag hade jättekul som lekte kurragömma med henne bakom spisen. Jo det är sant, nu så har jag äntligen utforskat den änden av lägenheten med. Sedan hörde jag att matte blev mer och mer orolig men till sist så avslöjade jag ändå mig genom att fnysa. Då hörde hon var jag höll hus och gick och hämtade matburken. Tro nu inte att jag gav upp för lätt heller för hon fick säkert lirka med mig i en kvart innan hon till sist fick tag på mig.Nej jag trivdes ju så bra där bakom i mörkret så där hade jag kunnat stanna ett tag. Det var bara ett problem egentligen med det hela och det var ju faktumet att jag blev jättehungrig! Så det kanske var tryggast att komma tillbaka hem till buren i alla fall. Matte har nog aldrig sett mig hamstra så mycket som då!, jag kom faktiskt knappt in i mitt hus med min breda last. Hade jag fått bestämma så hade jag hellre dock bara hämtat matsäcken och fortsatt vara ute men det gick inte matte alls med på ! Fast nu är jag alltså i tryggt förvar igen. Sedan hörde jag att Stuart också sysselsätter henne för fullt. Han hoppade ner på golvet i hallen. Ett skutt från mattes händer på kanske 20-30 cm. Han slog inte ihjäl sig utan han landade fint på alla fyra tassar så det gick ju bra(attans). Fast för mattes skull så var det bra men jag hörde att hon sa att hon hade blivit alldeles svettig av att jaga oss båda. Så nu får hon vara mer beredd på att det alltid händer saker då vi är ute helt enkelt. Nej nu har jag blivit helt slutkörd av att skriva det här inlägget så jag ska gå och knyta mig igen men vi hörs!

/Timon Upptäckaren

Moffsan på er!

Moff moff på er! Nu har det äntligen blivit så att jag Stuart har lyckats springa ifrån matte i hallen och hunnit före henne till tangetbordet. Nåja hon kanske får assistera med att skriva för annars skulle ni knappast förstå min dialekt.Det gör inte matte heller utan hon tycker mer att jag låter som en fågel stundtals än som den lilla guldgosse jag är. Fast så liten kanske jag inte riktigt än heller, jag börjar faktiskt växa på mig rätt så bra. Dock så har jag mycket av min personlighet kvar och det märker matte då jag är ute och springer. För jag är nyfiken på allt och pigg på att kolla in det mesta som kan vara av intresse för en hamster.Det finns visserligen saker jag gillar att göra mer än andra....Förutom att vara ute på en massa upptåg så är det skönt att bara få sitta hos matte ibland i soffan och mysa men allra helst så är jag ju ute på språng. Fast jag menar man måste ju passa på att leva medan man kan eller hur ? Jo det är nackdelen att vi inte blir så gamla men det är väl därför matte fotar oss så mycket, för då är minnena lättare att kommma ihåg. Själv tycker jag det räcker om jag minns hur buren, hallen och köket ser ut. Då är min lagringsdata rätt full men det blir ju ändå till en liten karta som jag kan navigera mig efter. Vad Timon gör? min stora hushållskompis ligger nog och drar sig. Hann brukar titta fram då matte ska gå och lägga sig men jag vill ju passa på att ha lite kul innan!
Matte har lagt fram en bra kartong åt mig och Timon. Vi håller på att med gemensamma krafter förvandla den till en häftig tunnel. Jag hoppas det fungerar som i Spegel Spegel, ni vet matte älskar den serien fortfarande där några barn reste genom tiden igenom en antik spegel just! Det vore väl coolt om det skulle funka ?
Fast ibland är det bra att hålla koll på var hon är någonstans.
Jag har nog inte riktigt modet för att ta körkort än, men att inspektera den här mystiska saken går ju bra.
Jag begriper inte varför det här hörnet är förbjudet för oss hamstrar, matte säger det gång på gång och flyttar mig så snart jag närmar mig området men det är så svårt att motstå den där gnagvänliga kartongen som hon har ställt för.
Är det den här vägen man kommer ut ?
Det är mysigt att provsitta mattes skor.
 

Nu äntligen!


 
Nu så är jag här igen . Ja först och främst hej och goddagens på er alla ni som läser min blogg regelbundet eller ni som klickat in er här för första gången. Har haft några dagars uppehåll i skrivandet. Dels har jag som vanligt på hösten ngt skit i kroppen. Endera är det väl förkylning eller något annat. Vi ska i alla fall inte dyka ner allt för djupt i det träsket utan jag ska uppdatera er lite vad jag gör ananrs förutom att vila, äta halstabletter och se på tv.
Försöker att pyssla lite mellan varven. Har ju mitt stora projekt här hemma men det har stått lite still, i väntan på att jag ska få mer ork också måste jag beställa hem mer material sedan men det går framåt pinne för pinne kan man i alla fall säga. Annars så försöker jag ju i alla fall att skapa en del saker i mindre skala och det går fortfarande lika bra att bara tänka att jag bara ska skissa lite....
Vet inte hur jag bär mig åt men det kan bli så mycket mer än en skiss ibland.
Det här blev visst en riktig stadshäst, men man får ju prova ibland att sätta in dem i lite andra miljöer än vad man brukar.
Den här är jag dock riktigt nöjd med. Ett fint litet fuxsto omgiven av öar, vatten också en fyr i bakgrunden. Här tänkte jag bara att jag ville försöka få in hästen i en omgivning som jag gillar men samtidigt något mer än bara gräs ,träd och himmel. Det är ju inte alltid jag lyckas med mina skisser heller så därför det kanske känns extra roligt när det blir så här bra resultat med! Och guldgossarna mår utmärkt. De hittar på små lustigheter varje dag nästan. I morse så såg jag att Timon kommit på hur han skulle nå högre upp på sin kräcker. Han puttade helt enkelt dit sin rulle och balanserade ovanpå den för att nå. Stuart ville inte vara sämre . Han fick ju en ny kräcker igår med nötsmak som han tycker mer om än det förra. Idag var han ut en stund och kom på ett helt nytt sätt att nå upp. Han ställde sig helt enkelt i hjulet och sträckte på sig, då blev avståndet visst perfekt.
Sedan har Stuart hittat till tältet nu och börjar utforska det mer och mer, allt eftersom lillen blir modigare.
 

RSS 2.0