Morsning

Hejsan på er och god dag.
Idag så tog jag mig lite sovmorgon. Kan ju vara skönt när man kan passa på att göra det ibland med om man är ledig. Fick ju mig en klämdag med så. Nåja nu har jag kommit igång i alla fall. Eller ja det var faktiskt ett tag sedan. Varit ute redan med päronen på en morgonpromenad i det härliga vädret. Solen skiner och det blåser en del men det är så att det fläktar skönt utan att vara för kallt ändå.
Annars så har jag nog inte gjort så mycket mer ännu, jo matat taloxarna eller borde jag säga talgostarna ett par vändor redan också har vi stått och lyssnat på deras ungar i holken. Kan inte säga hur många som trängs där inne men fullt liv är det i alla fall.
Dessutom så ska jag på cirkus i eftermiddag med mamma, syrran och hennes barn. Det var ju ett par år sedan man var sist men det ska i alla fall bli kul. Har ju varit mest på Maximum förut men nu blir det alltså Brazil Jack den här gången.

God morgon på er!

Hejsan . Jag vet att jag brukar vara rätt dålig på att dela med mig av personliga saker som händer . Kanske för att jag har svårare att lita på folk och inte vill släppa dem för nära inpå mig. Detta eftersom jag blivit sårad ordentlgit ett par gånger tidigare. Fast nu känner jag att jag ändå måste skriva om en stor förändring som kommer att ske. Jag blir bara kvar på min nuvarande sysselsättning fram till midsommar. Detta på grund av platsbrist säger man från arbetsplatsen och visst men samtidigt vet jag ju kommunens krasssa inställning. På grund av mitt osynliga handikapp står jag inte heller till den öppna arbetsmarknadens förfogan utan går under LSS och har blivit bollad runt en massa i systemet. Nu när jag äntligen började trivas och landa på en plats så nej då får jag inte vara kvar här heller. Så nu är jag less och måste sätta mig och fundera på vad jag ska göra för rent seriöst så tycker jag inte att det är hållbart Jag vill inte hamna på ännu en ny plats med folk jag inte känner. Visst lät det som en plats skulle kunna vara på gång men det var tidigast om ett år och inte ens då var det klart att det skulle bli något av den. Så här står jag nu och funderar för ge upp tänker jag inte göra utan det gälelr väl bara att på något sätt försöka hitta tillbaka till den där stigen då igen.På tal om stig så hoppas jag att det här ska ge mig tillfälle att spendera mer tid ute i naturen som jag älskar och som får mig att må bra.
Vill jag ha kontakt med annat folk kan jag ta det med sådana människor som får mig att bli glad istället för sådana som gör att jag tivlar på mig själv och tar min energi. Den sortens kontakter är ju aldrig bra i längden utan energitjuvar ska man passa sig för. Vissa kanske tycker att jag låter hemskt egotrippad men faktum är faktiskt det att jag många gånger varit för snäll och satt andras behov framför mina egna. I mina försök att passa in så kanske jag var på väg att tappa bort mig själv fast nu börjar jag sakta kunna lägga ihop det där pusslet igen.
För vem är det egentligen som bestämmer normerna om hur man ska vara, se ut och tänka ?
Nej huvudsaken är väl att man mår bra i sig själv och att andra faktiskt accepterar en för den man är utan att titta sådär snett ?Så nej det gäller att hålla huvudet ovanför vattnet och fortsätta simma utan att sjunka ner i depressionens mörka djup igen.

God morgon

God morgon...nej det är ändå god dag på er.
Fast det känns onekligen som morgon för vissa. Vaknade imorse och insåg att jag inte skulle komma långt från sängen idag.
Eller jo tog mig till soffan och försökte se lite TV . fick i mig lunch men sedan kände jag att det var lika bra att sova. Vaknade inte förän nu på eftermiddagen och hade världens diarée *suck* men jag tog mig i alla fallpå toan ett par omgångar innan det äntligen verkar som om det har lugnat ner sig.
Så nu tänkte jag försöka göra bort lite saker medan det känns ok och hoppas på att det fortsätter hålla sig lungt för det blir mer gjort då men man vet aldrig så noga.Det är som med Sims 3.
Man vet aldrig hur det funkar. Igår började jag i alla fall spara var femte minut och det ser ljust ut än så länge men den här gången vågar jag inte ta ut något i förskott. För säkerhetskull har jag dessutom sparat ner ett par versioner till av kvarteret bara utifall att något skulle hända men bättre det. Så slipper jag kanske börja om helt från början med det i alla fall.Fast jag hoppas på det bästa såklart eftersom jag börjat tröttna på dessa felkoder som poppar upp. Tycker dessutom att det vore väldigt konstigt om ett så pass dyrt spel inte ska fyungera till VISTA längre då det har gjort det förut. Har dock läst att det är fler än jag som verkar ha samma problem med F12, F16 eller F15. Ändå så har jag ominstallerat hela spelet och börjat om men det verkar fortsätta uppträda då man spelar just Destination Världen.Känns som man borde kunna skriva en uppsats om ämnet snart
Det är dock just på grund av det här som jag inte vill skaffa Sims 4. Sett människorna och tycker de verkar mer plastiga faktiskt. De bilder jag ett på bygglägget imponerar inte heller och jag undrar om det inte kommer en massa expansionpsack igen som de försöker tjäna pengar på. Nej tack den här gången håller jag fast vid trean och önskar mig istället en patch eller uppdatering som fixar till problemen. För det har ju faktiskt fungerat bra tidigare så det lutar ju åt att det är en uppdatering från EAs håll som ställt till det.
Och mjo..vill ni veta vad jag fyndade igår då jag gick igenom en del av mina gamla spelkartonger ?
Har typiskt nog skivorna till spelen hos päronen men man kanske ska damma av THEME HOSPITAL :)
Nej nu ska jag snart starta om datorn och titta in till Cassie. Dessutom så sitter jag och ögnar på tv. Med andra ord , en fortsatt väldigt lugn dag.
 

Konstigt

Fy vad drt kändes konstigt. Vi var ju till systern i helgen för att fira hennes make som fyllt år. TOMT var käslan när ingen kom och mötte oss vid bilen längre. Himla tomt. Fast det är väl så det kommer att kännas bitvis ett tag. Man måste ju vänja sig vid det här ny faktumet att hunden är borta, Det lär nog ta ett tag innan det faktiskt sjunker in på riktigt. Just nu har jag ju min lilla Meeko att snutta på men det kändes bra att få klappa om systerns hästar med. Kallblodet var på väldigt kelhumör, mer än vad hon brukar tyckte jag faktiskt men det beror nog mestadels på att hon just nu inte får göra ngt pga fång och står i en tillfällig box. Sedan kunde jag inte hålla tassarna borta från en viss liten shettis. Tror faktiskt att hon uppskattade att få bli av med ännu lite mer päls.Undrar om hon hinner byta helt innan hon ska sätta vinterrocken igen?
Vi får väl se :) också kikade jag på de tre nya små kattungarna förstås och höll i två av dem lite. Det blev två grå honor och en randig hane i år. Som alltid jättefina men tyvärr är jag ju allergisk mot just katt men lite snuttande kan jag klara av med medicinen. Tur det. Också blir jag inte tokig på sims...inte alls fick felkod F12 igen igår hemma trots att det funkade bra hela kvällen att spara innan. Den här gången så hade jag själva grundspelet kvar och nu har jag varit smart att spara en ny version så vi får se hur länge det fungerar..men jag tror visst att spelet är kompatibelt med Vista för som sagt varför skulle det lägga ner bara sådär ? Nej jag tycker det hela är märkligt. Ska försöka spela om idag och spara oftare så får vi se om det går vägen idag mwen nu har jag ju åtminstone sparat grundversionen också,

TOMT

Även fast det var väntat att det skulle hända så kom det så plötsligt igår. Beskedet om att min systers hund är borta.
Så nu finns inte den älskade Svartvargen mer. Fast samtidigt som det rinner tårar nerför mina kinder till och från så är jag glad att han slipper ha ont mer.För det var inte lätt med artrosen den senaste tiden och man såg att han hade det jobbigt. Ändå då känns det så tomt just nu. Det känns liksom som en stor bit saknas men det är ju så här det brukar kännas i början. Hur tomt ska de inte vara att komma hem till päronen utan att han ligger där i hallen, viftar på svansen och ivrigt vill hälsa när man kommer innanför dörren ?
Jag tänker bara säga det, att det kommer att kännas väldigt ,väldigt konstigt. Man har ju blivit så van att han helt enkelt bara finns där...som människans bästa vän för det var han verkligen.Alrig hade jag kunnat tro första gången vi möttes att jag senare skulle komma att sitta på golvet med den där stora, läskiga svarta saken i knät.Men det var sådan han var, Skrottis en riktig knähund.
Sedan tror jag också det är så här att även om de inte finns med oss på jorden längre så bär man dem ändå alltid med sig i hjärtat och nu sitter han säkert undetr ett träd där uppe tillsammans med sin mamma&syskon och spanar efter någon osalig ekorrande. De här orden kom jag på när Bianca lämnat osss, de finns där på hennes sten och nu skriver jag dem till Pavva: Sov så sött Pavarotti.
 
 
 
Pavarotti 1997-2014
 
 

Hejsan svejsan!

 
 
Hejsan på er alla och god morgon.
Ja det är faktiskt morgon än så länge. Idag så råkar det vara ett alldeles strålande väder här igen. Fick man välja så skulle man hellre vara ute än att sitta inne vid datorn på jobbet helt enkelt. Nåja några timmar fram till lunch får jag i alla fall försöka med att klara mig. Gick i alla fall en snabb runda innan det var dags att börja och jag måste säga att morgnar som denna är det lätt att säga varför man ska bo här. Ni ska få se själva men det var sådär underbart vackert. Dimma och solen sken på fjärden. Kan det bli mycket finare än så ?
Fast det första som gjorde att jag fick stanna upp var en silvertärna som hade placerat sig lite strategiskt på en lampa.
 
 
 
Sedan kunde jag inte gå förbi utan att försöka få en bra bild på stenskvättan men jag kom inte så nära som jag ville. Ska göra ett nytt försök senare.
 
Fick i alla fall ett bra kort på fru Storskrake som var ute och fiskade tillsammans med sin make.
 
 
 
 
 
 
 

Väderomslag

Har nog aldrig blivit så här glad över att vakna upp till en dag med gråväder. Fast det käns verkligen som om vi behövde det här regnet nu. Just nu så regnar det dock inte utan är mer dimmigt och grått men det hade passerat i natt. Hoppas bara att markerna blir ordentligt blöta nu så vi minimerar risken för brandfara. Det är ju faktiskt inte bra när det blir torka någon längre tid och jag tror det är fler än jag som gläds åt det här vädret. Till exempel alla som har trädgårdsland eller andra odlingar.
Och nej jag tycker inte vi ska klaga för att vi får lite vatten , tänk på hur de har det nere på balkan just nu.Där kan vi verkligen tala om naturkrafterna och se hur små vi människor verkligen är när det faktiskt kommer till kritan.Så vi ska nog inte gnälla så mycket över vädret som man ser astt vissa gör ibland. För vad är väl lite väderväxlingar mot fullständigt kaos, jo ingenting. Dessutom så kan man alltid passa på att göra bort saker inne som måste göras för det blir ju ändå en del sådana grejer även om man försöker att minimera måsten och skyndan.
Eller så kan man dra på sig regnkläderna och gå ut och njuta av vädret och göra något ännnu mer positivt av det. För det hjälper inte att enbart se problemen utan man måste kunna se alla goda saker som ett regnväder för med sig,

Nej nu

Jag var ju så nöjd med min senaste familj..och vad tror ni händer igår kvääll när jag ska spara spelet ?
Mjo felkod F12. Jag avskyr verkligen dessa speciellt då det inte går att spara om efter att ha tagit bort sparfilen. Fick fortfarande felkod.
Blev fusterad men startade om datorn, laddade spelet och hittade grundversionen av familjen. Det andra var helt borta trots att sparfilerna låg kvar. Såg ingen annan utväg än att börja om med Hemingways men man vågar ju inte hoppas för mycket. Vips fungerade det såklart att spara igen. Ska jag spela Sims så ska jag tydligen göra det direkt när jag kör igång datorn eller så får jag lov att starta om den själv. Vet ju i och för sig att support sagt att Sims 3 inte är kompatibelt med just Vista men varför skulle det inte fungera då det gör det efter omstart och varförf har det då fungerat tidigare ?
Nej tekniken kan verkligen göra en tokig ibland. Fast jag måste säga att jag ju har Sims på en annan dator med, med win 7 som OP och där krånglar det INTE så här så nu hoppas jag kanske ändå mest på att jag ska få byta till den datorn för så här blir väldigt jobbigt att hålla på. För även om jag får det att fungera genom att göra på det här sättet så ligger ju problemet ändå kvar i botten med Vista och jag kan inte kliva runt det som det verkar.
Kom i alla fall på en bra sak  och det var att jag ju kunde ladda upp Cassie på Sims-3 forumet så då har jag henne kvar även om jag måste byta dator. Funderade på att spara henens nya hus med men filen skulle nog bli för stor och risken är ju alltid att man får med några föremål som inte finns på den andra maskinen. Nog för att man kan få med något sådant när man flyttar simmen med , men risken är ju i alla fall mindre.

Värme

 
 
 
Just nu så undrar jag hur sommaren ska bli.
Inte helt konstigt kanske för idag har vi väldigt varmt här i luften.
Kollade på termometern nu som ändå ligger i skuggan och den visade på 24.2 grader, innetemp 222.
Är jag i tropikerna ? Nej långt ifrån. Det här är mellersta norrland.
Visst, värmen är underbar på många sätt men samtidigt så är jag av den sorten som inte gillar den speciellt. Delsvis har jag lätt för att få värmeslag men sedan har jag också så ljus hy att jag lättare bränner mig och ni vet väl att risken för att få hudcancer ökar om man solar ?
När säsongen är som värst brukar jag alltid smörja in mig bara för att vara säker även om jag försöker vara inne så mycket det går och om jag ska gå ut försöker jag alltid att klä på mig. Har vid ett par tillfällen glömt det och då får man sota direkt. Så det är väldigt onödigt att faktiskt chansa från början då. Tog mig i alla fall en härlig promenad idag med och det var inte långt ifrån att jag hade följt tärnornas exempel *plask* men tyvärr har vi bakterier i fjärden så då blir man ju inte så sugen på att doppa fötterna ens.
Sedan tycker jag att det är lite väl tidigt på säsongen med. Hur länge ska det vara så här varmt ? Blir det så här från början nu är ju risken stor att resten av sommaren regnar bort istället och det är ju aldrig bra.
Vi får se vartåt det kommer att luta men jag tycker inte att man ska behöva ha dålgit samvete för att man hellre sitter inne då solen skiner ute.  Dessutom finns det en till baksida med värmen. Det kan bli värmeåska och jag vill inte tänka på vad en blixt kan antända då markerna är torra som fnöske.
För några år sedan brann det enpå ett berg  bit från mina föräldrars hus. Någon hade varit oaktsam vid släckning på en grillplats, men jag lärde mig en sak. Hur snabbt det kan gå om elden väl får fäste och hur svårt det är att släcka eftersom det kan ligga i undervegitationen och pyra.
Fortfarande på samma plats om man vet var man  ska kolla så kan man se spåren och jag lovar det var inte kul att se den kala bergsidan efter så lite slarv kan orsaka mycket skada. Nu var det ändå tur den här gången att brandkåren snabbt var på plats och att elden inte hann få ordentligt fäste
 

ILSKEN

Jag måste få säga en sak.
Visserligen spelar jag inte alls MSP lika ofta som jag gjorde förut men jag hänger kvar och går in för att sköta mina boonies & samla sc.
Annars är jag för det mesta tyst och det har sina orsaker. Fick höra idag av en tjej att en av mina vänner i alla fall en person på min vänlista skulle ha påstått saker, pratat skit om mig och dst kommit med hot om saker hon skulle göra. Det är precis sådant här beteende från folk som gör att jag inte är så sugen på att spela numera som jag var tidigare Vet ju inte om detta är sant heller men likande saker har hänt ett par gånger förut. Jag undrar vad det beror på att folk inte kan klara av att skötra sig för reglerna finns ju ändå där. Man kan nog säga att man minst sagt blir besviken :/
Så det är därför jag väljer att skriva om det så här öppet med för jag tycker supporten borde jobba mer med att rensa upp. Ser fortfarande många som delar personlig info också vidare lite hur som helst trots att man ju egenligen inte ska det heller men sådana här saker ska man inte behöva påminna om gång på gång utan det ska sitta i ryggmärgen. Också tycker jag att man fortfarande ser att det pågår regelrätta bråk ibland. Varför försöka svara emot ? Ser man ngt olämpligt som inte hör hemma är det mycket enklare att rapportera på en gång istället för att taden där onödiga disskutionen som det blir många gånger. Eller ska vi behöva införa Netikett som ämne i skolan ?
Ja kanske men huvudsakligen tycker jag att man kan hålla sig till att behandla andra så som man själv vill bli behandlad på nätet med, det tror jag faktiskt att man i slutänden kan komma väldigt långt på.
För om man nu ska behöva betala för att komma åt vissa saker på sidan då ska man väl åtminstone kunna kräva att sådant här material tas bort  eller ? Sedan tycker jag egentligen att det är fel att göra sidor med premiuminnehåll för barn för vilka blir det då som betalar egentligen ?
Men den disskutionen kan vi spara till någon annan gång. Nu skulle det tillstörsta delen handla om bruket av språk som bara tycks bli allt mer tuffare och otrevligare också längre ner i åldrarna..för jag tror inte det är så bra att slå in på den vägen för mycket. Isjälva verket så skadar det bara oss mer för det innebär att vi får allt svårare att prata med varandra och att kunna överbrygga våra olikheter.Dessutom är svenskan ett spr¨k som är synnerligen rikt på ord så det borde inte vara så såvrt att hitta dem.

En underbar dag

 
Imorse sedan jag städat hos Meeko efter hans lilla nattliga äventyr så funderade jag ett slag på om jag skulle ta mig en promenad. Till sist så bestämde jag mig för att ta mig ut. Solen sken och det var ett sådant där underbart väder ni vet. Ibland så blåser det fortfarande lite småkyliga vindar men vad gör det.
Fick lov att byta om först eftersom jag egentligen hade planerat att stanna inne och vila men som sagt blev vädret allt för lockande.
Dessutom så var det så lungt att slippa stressa iväg till jobbet utan bara kunna vara ute och njuta av naturen. Man hittar ju sina gröna oaser i stan med och jag har då hittat min där jag skulle kunna sitta i flera timmar , dagar som denna. Tänk er det inga måste utan att bara få sitta där i lugnet. Nåja nästan, ett tivoli hade slagit sig ner vid evenemangarenan men jag tror att jag lyckades stänga ute ljudet från de rätt bra..vem behöver sådana saker när man kan sitta och se på när tärnorna &skrakarna fiskar ?
Som sagt blåste det till lite ibland och vågorna gick rätt så bra också inne i fjärden.Egentligen så brukar jag se mer fåglar när havet ligger lungt men det var ju rätt varmt i luften idag men jag hade ändå inga större förhoppningar. Går det sådana här vågor brukar till och med skrakarna dra sig för att glida ut och fånga fisk.
Blev hur som helst glad när jag fick syn på den första småskraken men jag trodde inte jag skulle få några bra bilder då han låg alldeles för långt ut.
 
 
Men just när jag var klar och skulle gå dök han upp alldeles invid strandkanten. Det var bara att säga tack och passa på att fota helt enkelt
Det blev faktiskt bland de bästa kort jag tagit på just småskrake och visst är de fina :)
Han noterade visserligen att jag stod där men han verkade inte så rädd av sig utan jag kunde ta kort i godan ro medan han guppade på vågorna, då och då försvann han ner under ytan för att leta mat.Flög gjorde han först när det kom några andra och gick.
Insåg dessutom hur svårt det är att få den där helt perfekta bilden på en tärna...
Flygbilder börjar jag kunna få till rätt bra tror jag, eller när de sätter sig för två sekunder men att fånga dem då de dyker...

Det kan jag ge upp så det fick bli en serie med flygbilder istället.
Också var jag tvungen att ta lite andra kort med som på vattenytan som låg och glittrade
Fast jag blev inte så badsugen , inte ens när jag såg tärnorna och skrakarna som dök.Det är nog inte så lite för kallt än.Sedan höll jag på att snava över ännu en fågel när jag var på väg hem nämligen en liten sädesärlasom trippade på vid sidan av vägen. Stenskvättan däremot sken med sin fullständiga frånvaro.
 
 
 
 
 

Min lilla Meeko

Ibland blir jag full av skratt när jag ser vad min lilla hamster har hittat på under natten. I morse tog jag lite sovmorgon också eftersom jag hade varit spak igår och stannade hemma i lgh.
Hur som haver så tittade jag in i Meekos lilla lya bland det första jag gjorde och tur var nog det. Det var spån över hela buren. Han hade till och med lyckats spärtta ner en del på golvet, hans toalett låg upp och ner. Dessutom så var hans nya tunnel genomsur. Tur att jag bara använder toarullar som han får krypa igenom för nu måste den bytas. Jag måste verkligen dock undra vad i..hela hisingen min lilla hamster gör ibland på nätterna. För det är inte alltid som det är en sådan här oreda. Tack och lov, då skulle jag bli knasig. Fast det är väl bra att han verkar trivas i buren men..disco tja. Hur som haver var det bara att ta fram sopen och börja städa. Flyttade tillbaka buren där den brukar stå också fick han komma upp lite men som han åmar sig. Nåja han blir väl mer van sedan. Han har åtminstone lärt sig en bra sak nu. Såg att han drack från flaskan för första gången. Äntligen kan jag kanske ta bort skålen och minimera risken för att få spånsoppa serverad till frukost men frågan blir nog då vad han hittar på istället ?
 
Meeko i sin boll. Första gången han fick komma upp i den var han osäker på hur den fungerade men kom på det efter ett tag. Andra gången han var i bollen fick han upp faslig fart och han fick mig att skratta då han optimistiskt nog försökte ta sig in i badrummet,över tröskeln.
 Tråkigt att ha hamster ? Nej det kan jag verkligen inte säga för det händer något nära på jämt när han är vakem . Glömde jag säga det ? Mjo igår var han i sin leklåda en stund och då klättrade han upp på taket till tältet och försökte se om han kunde rymma ur den genom att ta den vägen. Nog är han en liten houdini :P faast då är jag glad att jag skaffade en leklåda i plast åt honom för jag förstår verkligen att de kan rymma om de får en hage av galler istället, Sedan så gäller det väl också att kanterna är tillräckligt höga och man får absolut inte st'lla saker för nära dem för då kan man få jaga liten hamster över hela bostaden.

Morgon på er!

God morgon på er alla. Då var jag här igen och en ny dag har tagit sin början. Funderar verkligen på vilket väder det kommer att bli. Imorse var det molnigt och det såg ut som om det hade regnat under natten men nu skiner solen fram lite bakom molnslöjorna.
När det är så här osäkert kanske man borde ha tagit paraplyt i väskan kanske några säger men nej jag valde att gå utan. Så vi får väl se hur det går. Dock så tog jag jag ju åtminstone på mig min australiensiska allväderhatt. Har man en hatt av den kvalitéen så ska man väl bära den på huvudet ibland. Den ska inte bara ligga där på hyllan som en prydnad. Blir det sol har jag ju rem på så jag kan ha den hängandes eller använda den som solskydd. Det är ju inte för inte den heter allvädershatt.

Little Sparrow

 
Här är ett av mina andra ekipage. Hästen och dockan är ett limeted set, alltså i begränsad upplaga från breyer.
Från början när jag fick hem det och såg henne tyckte jag baraatt hon var stel men efter att ha fotat dem så här kanske jag får lov att ändra uppfattning trots allt. De passar faktiskt bra ihop.
Har inte gett henne något namn än men funderar på om hon ska få heta Cassie eller Grace.
Hästen heter i alla fall Little Sparrow och är en quarterhingst.
 
 

Willoughbys Riverdance

Jag gjorde ju ett riktigt fynd för ett tag sedan. Visst jag har inga andra KWPN eller Holländska varmblod i stallet men jag kunde faktiskt inte motstå den här killen när jag fick erbjudande om att köpa honom. Det gick helt enkelt bara inte. Har ju sett en holländare IRL med och jag säger bara mums vilken häst det var. Det gjorde beslutet ännu lättare om att ta in den här killen i stallet. DFast jag har fått vänta på att kunna gå ut och fota lite nya bilder på honom men idag tog jag mig ut trots blåsten och det blev åtminstone några stycken så länge.
 
 
 

Tokig ?

Nej det är inte dags för mig att bli tokig än men snart. Kanske.
Vadan källan till denna reaktion nu kanske ni frågar er?
Jo anledningen stavas TORKSKÅP. Bor i bostadsrätt och för att spara på energin så har de bytt ut de gamla motnyare vitvaror i båda tvättstugorna. Visst är det bra om vi kan spara in vår energiförbrukning men... hjälp vad less jag blir när man måste köra två vändor för att sakerna ska bli torra om de ens blir det på den tiden. Därför brukar jag alltid boka in mig på två tvättider istället för en , just för att jag vet att de nya skåpettar dubbelt så lång tid. Sedan så finns det bara ett gradtal på det och det är 30. Jag menar varför när de flesta sakerna ändå ska tvättas i 40 ? Då måste det ju vara smidigare om torksåpen också går på det eller ?
Nej jag vet inte det kanske bara var en onödigt lång utläggning från min sida. Hur som haver slutar det också med att jag får ta upp saker och hänga det på galgar i hallen. Tror faktiskt att det torkar snabbare på det viset faktiskt. Det skulle i varje fall inte förvåna mig men hellre att jag hänger saker på tork i lgh och det blir ordentligt torra än att jag väntar på ett torkskåp som tar flera timmar på sig innan sakerna ens är halvtorra.
Tror det får räcka så.är det någon som känner igen sig och också har lust att gå upp i limningen över en sådan här liten detalj ibland ?

Morgondags

Morgon på er allihopa.
Idag blev det en promenad utan kameran. Bara för det simmade paret storskrake förbi på lagomt avstånd också. Fast det är väl lite typiskt men man kan inte ta med sig den jämt. Gjorde valet att gå utan eftersom jag har ont i nacken igen. Nej ni behöver inte bli oroliga. Jag vet varför. Min ena kudde jag har i sängen är tydligen alldeles för mjuk men nu vet jag det så den ska bytas ut så fort jag kommer hem. Dessutom ska jag ju tvätta idag så det blir lite sådär men jag får väl gå två gånger kanske så jag slipper bära för tungt.Senast det blev så här hjälpte det ju rätt bra att bara sitta rätt upp och ner eller att göra nackövningar så jag ska försöka göra samma sak nu så får vi tro att det blir bättre.Det är ju liksom åt ena sidan jag har mest ont men det är tack och lov ingen nackspärr, har inte haft det sedan jag var liten men kommer fortfarande ihåg känslan. Nej kudden åker helt enkelt väck.Meeko var såklart vaken en stund som vanligt nu på morgonen och jag tränade honom lite + att han fick ett litet maskrosblad. Det åkte snabbt in i kindpåsarna så jag tror han tyckte om smaken i alla fall.
Han vågade sig dessutom på tt provsmaka på mina fingrar men jag är tacksam att han insåg att de inte gick att äta , han liksom bara kände sig för till skillnad mot mot första hamster en hona. Stack jag ner handen för att byta i buren så sprang hon ut och högg mig i nagelbandet. AJ säger jag bara. Så det är jag verkligen  tacksam över att min lilla sambo inte gör....än så länge och jag hoppas att han inte kommer att börja med den taktiken heller.
Hur som haver så satt jag och tecknade lite annars igår , ögnade på TVn och spelade Sims.Jag vågar knappt ens säga det men nu vill Cassie ha ännu ett barn med Gerard.De har ju redan två pojkar, Callum och Alistair så jag tror de ska ta det lite lungt ett tag på den fronten ändå. Börjat jobba med deras tomt också. I går fick de ett trädgårdsskjul med en liten lägenhet på övervåningen  sedan ska de få just det, en trädgård med och ett litet stall.
 

Bilder

Här är bilderna som jag fotade idag. Det var lite kyligare och mer molnigt än vad det var igår men jag tror ändå att jag lyckades få till några fina kort på några av våra bevingade vänner.Fick göra lite avvägningar hur nära jag kunde gå motiven men det kändes bra för alla parter.
 
Ett par fiskmåsar satt på kajen och såg lite söminga ut så då passade jag på. De verkar inte bli störa nämnvärt av min närvaro.De satt lungt kvar sedan jag hade tagit ett par fina bilder på den ena av dem och gick därifrån
 
Sedan så hörde jag ett konstigt ljud när jag skulle gena över parkeringen på väg till jobbet.Tog ett tag innan jag registerade tärnan som låg mitt upp i allt. Vet inte om de hade tänkt sig ruva där men det verkade då verkligen vara långt ifrån den optimala platsen för häckning. Gick vidare och höll mig på behörigt avstånd. Såg att de satte sig på gångbron där jag skulle passera. På varsin sida så jag funderade ett slag på att gå runt men bestämde mig för att de fick flytta på sig om de ogillade mig när jag gick förbi. Den ena flög nästan på en gång men den andra satt lungt kvar och betraktade mig innan den bestämde sig för att det också fick vara nog.
 
Sedan hade jag också turen att hitta en ensam drake som simmade runt i kanotrännan men jag hann inte ta mer än ett par bilder innan jag tyckte att det var dags att dra sig mot jobbet och att lämna honom ifred åt morgonbestyren.
 
 
 
 

Morsning korsning!

Ja hejsan på er allihopa. Nu har jag varit ute och gått en runda igen. Fast jag kände mig lite stressad idag. Vaknade vid halv ett av Meeko som sprang i hjulet, Flyttade först in honom i badrummet men där var han superorolig när jag var tvungen att gå på toa en stund senare. Ville ändå kunna sova så det slutade med att jag stängde in honom i klädkammaren, i buren såklart. Det funkade.Vakande av väckaren imorse, låg och drog mig en stund innan jag klev upp och då var det full fart på honom faktiskt. Så jag socialiserade med honom och petade i all hast i mig lite frukost sedan han hade fått provspringa i sin boll.Han var nog inte så lite tveksam heller men sedan när han väl kom på hur det funkade då fick han upp farten och styrde in under databordet den lilla rackaren. Hur som haver fick han bara vara ute en kort stund  eftersom jag var tvungen att göra mig klar och gå men han har tydligen som rutin att vara vaken runt sex-sju snåret på morgonkvisten med. Han lägger sig dock fortfarande på rygg när jag ska plocka upp honom ur buren och gapar men jag tror det är hans sätt att visa underkastelse på och idag var första gången som han vågade sig fram för att slicka på min hand när jag städade lite åt honom. Han har fortfarande inte hittat flaskan så jag byter vattnet i skålen morgon och kväll, på morgonen innan bytet är det dock mer ofta en spånsoppa där som han har rör till under natten.
Så jag förstår mig inte på de som säger att en hamster är ett tråkgit husdjur, jag tycker Meeko bevisar motsatsen till viss del för det händer nästan allltid något när han är vaken.
 
 
 

Fotostund

Idag var det en sådan härlig morgon att jag kände för att ta en promenad ner längst kajen innan jobbet. Det var ju ett tag sedan jag gick så tidigt men jag behövde ändå gå ner och boka en tid i tvättstugan med.Så det var lika bra att starta morgonen.Dessutom så strålade solen så fint. Hur som haver tog jag mig ut och det första jag får syn på där nere när jag står och spejar ut över havet är.
 
Storskarv som provar fiskelyckan.
Idag var den dessutom inte ensam utan hade med sig sin partner.
 
Sedan när jag gick vidare tyckte jag att jag hörde något mer än tärnorna.Tittade ner bland sprängstenen och vilka fanns inte där om makarna stenskvätta-dock inte helt enkla att ha som motiv.
 
 
Sedan lyckades tärnan skrämma slag på mig , jag satt där i godan ro en stund och tittade på småskrakehanen som låg och vilade på vattenytan när det skedde ett stort plask mitt framför mig. Fick tyvärr inte fram kameran men upp kom tärnan med en fisk.Nyfångad frukost.
 
Sedan passade jag på att njuta och ta en del andra kort med men det är verkligen härligt att gå ut sådär tidigt på morgonen. Så om jag får säga det själv hade jag ingen vidare lust att gå till jobbet men till sist var jag ju ändå tvungen att slita mig. Annara hade jag nog kunnat sitta där em hel dag och betrakta fåglarna i deras förehavanden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Meeko-Här är han

Ikväll så ägnade jag tiden åt att försöka få en av leksakerna till Meekos lilla lekhörna klart. Till sist så blev jag så nöjd med resultatet att jag kände att det bra att låta honom prova sin låda redan ikväll.
Gjorde bort allt jag var tvungen till först innan jag spånade upp den och ställde in lite saker.Däribland den nygjorda tältunneln.
Väntade och till sit var han så vaken att jag kände att det gick braatt störa honom en stund. Flyttade över honom till lådan, la locket på sniskan över också passade jag på att städa i buren. Hela tiden höll jag ett öga på vad han hade för sig och han tyckte nog närmast att han hade hamnat på något helkonstigt ställe men han snusade i alla fall in alla saker grunligt och sprang lite genom tunnlarna. Vidare satt han mest och sniffade runt och försökte komma underfund med om hanskulle gilla mattes påfund med den nya campingplatsen. Vet inte riktigt vad omdömmet blev eftersom det här var första gången som han fick rasta där. Skönt var det i alla fall att kunna ge honom lite kontrollerad frihet. Dock så var han rätt så snabb på att se om han kunde ta sig uppför kanterna men det är en hög plastlåda från Claes Ohlsson så det borde inte kunna gå. Fast man vet aldrig..han kanske borde heta Houdini i sådana fall :P men en viss tvättbjörn är ju också rätt så busig.
 
Här är han min lilla guldhamster kille som jag bor ihop med .
 
Var är Meeko ?
Här är han på upptäcksfärd i den konstiga plastlådan matte fått för sig att ha ner honom i.
Buren skulle visst städas hmmm.
 

Simmar runt igen

Vidare så höll jag helt på att glömma bort det.
Jag spelar ju en hel del Sims just nu. Fast jag har inte skrivit om det här på länge. Det har nog att göra med allt strul som har varit fast just nu fungerar det åtminstone på båda de datorer jag har tillgång till och har installerat det på. Så då kanske jag börjar landa och komma något så när till rätta efter alla problem igen. Kompatibelt eller ej, men det vore ju märkligt om man inte skulle kunna spela det på VISTA med. Nåja jag är nöjd så länge det fungerar.
Hur som haver så har jag en familj jag oftast spelar med som jag tycker är rolig. Familjen heter Hemingway och består av pappa Gerard, mamma Cassie, lilla Alistair och minstingen som föddes igår, Callum. Hade hoppats att de skulle få en tjej men det blev visst inte så. Nåja.Hade ju inte planerat att de skulle ha fler barn så här direkt heller men då det dök upp på bådas livsönskningar gav jag med mig.Båda gossarna har dessutom ärvt sin pappas musikaliska ådra och godheten från sin mamma så det ska bli spännande att se hur de utvecklas. Har inte ens hunnit göra huset åt dem riktigt klart eller tomten fast nu går det väl lättare att jobba med den saken då de börjar få en stabil ekonomi.

Filmtajm

Igår kväll så hade jag helt enkelt lite att göra. Spelad e Sims i stort sett hela kvällern innan jag tröttnade vid niotiden och la ner. Kom på att det skulle visas en bra film på trean så jag satte igång tvn istället.
Från första början kände jag inte igen den men när jag hade sett ett tag så verkade filmen väldigt bekant . Tror att jag kan ha sett delar av trailern kanske eller om den har gått på TV förut. Det är i alla fall en rätt ny film som kom 2010 så det är väl mest troligt att jag sett trailern. Går ju inte på BIO så ofta. Tror att den senaste film jag såg där var Ice Age 4 :P
Hur som haver så tyckte jag att Lyckan,kärleken och meningen med livet var en bra film. Den blev inte sådär smörigt kladdig som många andra filmer i den kategoring har en förmåga till för även om den kanske var lite förutsägbar så lockade handlingen en ändå att se vidare. Sedan var ju också Julia Roberts bra i huvudrollen vilket kanske bidrog till att filmen fick ett högra betyg av den enkla anledningen också.Gillar ju hennes andra filmer med, i alla fall de flesta av dem sedan tror jag att även om hon kanske har hamnat i ett litet fack så kan hon egentligen göra så mycket mer än det. Det visar hon ju om inte annat i Erin Brokowitz.
Vad jag tänkte hitta på annars under dagen ?
Först ska jag jobba lite och sedan har jag några småärenden att göra bort. Måste köpa mat, godis+spånbal åt Meeko. Han måste ju få bra underlag i leklådan också. Först ska jag dock inhandla en liten hobbysåg så jag kan göra den där saken som också ska ner i leklådan. Är ni nyfikna ?
Ja ni får se när det är klart.

ESC

Såg såklart också på finalen av ESC. Det är svårt att missa den. I alla fall om man är lite musikintresserad. Visst kan man skippa spektaklet helt men jag tror inte det är så lätt . Speciellt inte i Maj månad i varje fall. Hur som haver så hade jag mina favoriter efter att ha sett första semin och kollat in bidragen till den andra. Fast det var ovanligt svårt att tippa vilket bidrag som skulle gå ut som segare i år. Sedan är jag glad att låten som vann faktiskt gjorde det. Man får väl tycka vad man vill om Conchita men låten är verkligen både stark & berörande , det går inte att säga annat.Såklart blev jag också glad när Nederländerna kom på andra plats med sin fina countryballad. Jag smälte, fast jag kanske är aningens partisk i bedömningen av den. Sedan vill jag säga att Sanna gjorde en bra insats då hon till sist hamnade som trea. Tyckte hon verkade lite spänd i början av framträdandet men det är ju inte helt konstigt men den pressen som måste ligga på dem de äntrar scenen. Vidare så hade jag och min kära far redan pratat om det innan men samtliga låtar som fanns uppe i toppen efter tävlingen igår var bitar där sången verkligen fick komma till sin rätt. För det är väl faktiskt så att det är texten och melodin man egentligen tävlar med och inte resten som händer på scenen. En del gör ju väldigt påkostade scenshower men jag tror att vissa sådana bidrag faller på att det blir för mycket och för rörigt.
Sedan undrade jag hur Polen kunde få några röster överhuvudtaget men jag har ju sett att jag inte är den enda som tydligen har missat deras skämt. Tyckte verkligen inte att det bidraget hörde hemma nu på 2000-talet utan kände mig grymt besviken för de har faktiskt haft rikigt bra bidrag vissa år.Smaken är väl dock som baken, delad med andra ord men ibland måste man ju ändå få undra hur andra människor tänker. Förstår däremot inte hur det kunde gå så dåligt för Malta som hade en så glad och trallvänlig låt men det är väl samma där och Irland...som faktiskt vunnit x antal gånger tog sig ju inte ens till final.
Nej..säga vad man vill men jag hoppas att tävlingen igår kan sända ut ett litet eko om att man ska låta texterna och sången höras mer i låtarna så de inte bara försvinner i bruset av en massa andra ljud.

Hejsan svejsan

Nu så har jag landat hemma efter en helg hos päronen.
Har tagit det rätt så lungt . Spelat en del Sims och jobbat med några av mina projekt. Det går långsamt framåt men det går i varje fall åt rätt håll- framåt. Hade ingen kamera med mig och lte ström i mobilen men jag lovar att det kommer att dyka upp bilder här sedan så småningom,
Planerat för en ny sak som ska göras också har jag städat åt Meeko. Jag blri full i skratt.Efter att han fått utrymme i två dagar och jag kommer hem, mjo nog har han proppat hela sitt lilla hus fullt med spån, sådär så att man inte kan se honom. Visst är det hans natur och jag har inget emot att han gör så men problemet är att han kissar inne i huset så det luktar inte så gott om det får stå ett par dagar, Har aldrig känt den här lukten på veckan när jag är hemma men nu..oboy. Så jag fick vara elak matte. Tror att han tycker det även om han får godis. Lyfte över honom i transportburen , städade och gav honom både ny mat och fräscht vatten innan han fick gå hem Också fick han såklart ett par små bitar gurka med. som han kan tugga på när han blir sugen. Fast ni må tro att han blängde på mig när jag skulle ta upp honom ur transportburen och ha tiillbaka honom. Annars brukar jag för det mesta bara få höra hur snäll jag är men jag tror inte min lilla hamster tycker det just nu. Nåja det blev i alla fall städat i buren och han gick in och la sig för att sova nära på direkt igen. Dessutom gjorde vi ett framsteg. Provad att låta honom snusa på min hand när han satt i transportburen och mjo nog var han försiktigt nyfiken i alla fall men sedan kom han på att han kanske skulle se sig om och kolla om han kunde ta sig upp så jag fick lägga ner locket. Än så länge har jag faktiskt alla fingrar i behåll . Vet inte om det här kommer sig av att han faktiskt blev hanterad redan från början eller om det är så att han har börjat vänja sig vid mig ändå. För han kommer fram till gallret om jag sitter och pratar med honom och stoppar jag ner handen i buren för att byta vatten eller rengöra lite ja då kan han sitta och snusa på en men att bli upptagen är fortfarande obehagligt tydligen.Det känns i alla fall fint om han har börjat lita på mig och jag känner mig snudd på ond som måste plocka upp honom så här ibland men jag hoppas att han ska börja slappna av och inse mer att jag faktiskt är rätt trevlig så småningom.
Nog med hamsterrapport för idag men resten kommer i ett till inlägg så det här slipper bli för långt att läsa men just nu är jag i alla fall inne i en sådan där tokrolig kreativ fas.

Mors!

God morgon på er alla.
Nej idag kan man knappast säga att det är något höjdarväder här.
Utan det är grått, trist och regnigt. Fast det står inte som spön i backen än och tur är väl det för jag glömde paraply hemma, eller glömde jag tog inte det med mig eftersom det bara småduggade. Hur som haver hade jag och Meeko en trevlig stund nu på morgonkvisten då han kikade ut och var vaken ett tag. Passade på att bekanta mig mer med honom och konstaterade glatt att han låter sig klappas nere i buren & han snusar lungt på min hand utan att bitas. Dock så gillar han inte att bli upplyft utan försöker man med att fånga in honom så pilar han snabbt iväg, in i huset och säkerheten. Antar att det är något vi får jobba på helt enkelt. Köpte i alla fall in material på Panduro igår för att kunna göra en sak till hans leklåda. Vad det blir får ni kanske se i helgen då jag ska försöka jobba lite på den. Sedan väntar en del jobb med dockhuset också :). såklart. Har ju ett par väggar i badrummet som ska göras om klart också måste jag tapetsera i hallen. Det blir helt klart ett par projekt i alla fall som ska göras utöver att jag ska umgås, spela lite Sims och se på eurovision finalen. Gillar Maltas låt men tyckte att framträdandet på scen blev lite platt men det kanske inte gör så mycket. Annars var det väl allt för många spretiga bidrag i år som gjorde att jag valde att fokusera på finalen istället. Tror att det är mer lätt hänt att det blir så då med. Sedan har jag också ett par hästar som ska fixas till och målas men det går i alla fall framåt med sakerna. Så det som stod i mitt horoskop i tidningen häromdagen kanske inte var helt fel för det sa nämligen att jag enligt de astrala tecknnen skulle vara väldigt kreativ just nu och det är faktiskt så jag känner mig trots allt.
Fast igår var jag lite deppig...kanske berodde på vädret det också eller så var det något annat som fick mig att än en gång tänka på Dickie Rock. Dock så är det väl så det fungerar med sorg. Vissa gånger känner man av den mer och andra gånger går det lättare när man minns de fina stunderna som man ändå hade ihop. Även om de blev alldeles för få och visst är det som så att vad jag än gör så kommer han alltid att ha en plats i mitt hjärta den hästen, det är inget som jag varken kan eller vill ändra på.
Finns en fin låt som förklarar allt och det är There You'll Be med Faith Hill, temat till Pearl Harbour så visst vet jag att man kan älska en häst som en vän. Det är inte det minsta konstigt eller barnsligt heller utan  om man får den nära relationen till ett djur kanske det bara i själva verket tyder på att man är en väldigt bra människa innerst inne.Det var dagens lilla tanke från min sida Kunde inte låta bli att nynna på en låt idag heller men då blev det istället den här. Den kansle är lite deprimerande men det finns ändå något slags försiktigt hopp i den tycker jag, för visst även om jag aldrig kommer att få tillbaka Dickie så har jag ju fortfarande det där varma minnet av honom som lever vidare Även om det med åren kanske kommer att blekna så kommer han ändå alltid att finnas där någonstans eftersom han lärde mig så mycket. Vet inte om jag gjort det här förut då vi pratat, nej det kanske jag inte har men jag vill säga ett STORT tack till hans fd ägare för att jag fick lära känna er klippa till ponny..undrar om han alltid hade varit så underbar men det tror jag.
 
 
 
"Den lilla hästen med det stora hjärtat"
 
 

Hejsan svejsan!

Hejsan på er allihopa. Hade hoppats på att jag skulle kunna gå ut med kameran idag . Visst hade jag kunnat ta den med mig men eventuellt kommer det att regna senare så det kändes inte som någon bra idé att göra det riktigt. Det var faktiskt rätt grått och trist väder när jag tittade ut i morse med också är det lite småkyligt i luften. Till veckan skulle det visst bli bättre så då kanske jag får ta mig den där promenaden då istället.Finns ju saker att göra ändå hela tiden :) om man väl funderar en stund. Har ju sagt några dagar att jag ska gå med panten men det har inte blivit av så det ska jag passa på att göra bort också måste jag se om jag kan köpa blompinnar någonstans. Tänker överraska Meeko med en liten sak i leklådan. Risken är att han kommer att trivas väldigt bra där sedan när det är dags för invigning men det tar vi då i sådana fall...tanken är ju att han ska få komma dit en stund varje kväll och leka av sig men vi får se hur det fungerar. Dessutom så har jag hamsterbollen åt honom med som jag funderar att presentera för honom i eftermiddag bara för att han ska få vänja sig vid att bli hanterad eller så tar jag bara upp honom en stund och sätter honom i transportburen. Tog ju upp honom häromdagen när jag städade i buren och det gick bra ,man får ha tålamod från början också gäller det att få dem så lugna att de känner ett så bra förtroende för en att man kan ta ett fast grepp. Från bostaden till transportburen var inga problem , lite mer svårfångad var han faktiskt när han skulle tillbaka hem men till sist lugnade han ner sig så pass att jag kunde få ett bra grepp och flytta ner honom. Sedan får han ju en hel del godis så här från början men det är bara för att jag ska kunna hantera honom sedan. Otroligt vad långt man kan komma med mutor. Sätter jag ner handen i buren nu så kommer han i alla fall fram och snusar på en även fast han inte riktigt gillar när man klappar honom . Så lite reserverad är han ännu men jag tror att det finns hopp. Han har ju inte ens bott hos mig en vecka än så det finns ju massor av tid kvar , åtminstone om man ser på saken ur hamsterperpektiv. Dessutom så kommer han fram till gallret om man bara står och pratar med honom , sitter och lyssnar och ser ut som han väntar på något gott. Såklart vill jag ju inte heller stressa honom utan han får ta saker och ting i sin takt helt enkelt och jag har redan nu lärt mig vad jag gjorde för fel med den första hamstern jag hade. Allt genom att bara sitta och studera Meeko lite mer när han gör sina små rundor i buren på morgonen &gör vad en hamster brukar.Fast det är väl så att det är lätt att man gör fel innan man vet hur de fungerar som, sedan är faktiskt alla små hamstar olika och de har sina egna personligheter också helt klart. Ingen av mina fd hamstrar har tex varit så förtjusta i att gräva eller klättra. Meeko gör glatt båda delarna + att han hittar på små finurliga saker ibland och ändå har jag ju inte haft honom så länge men man lär sig alltid nya saker ändå.
Så jag förstår inte de som säger att hamstrar är tråkiga husdjur. Visst de sover mestadels på dagarna eftersom de är nattaktiva och det kanske är en utmaning att få dem tama men tråkiga, nej då har man aldrig tagit sig tiden att lära känna en närmare.
 
 
 
 

Morgonstund

Morgon på er alla. Idag skiner verkligen solen.
Satt hela kvällen och renkrev igår sedan måste jag ha knycklat till nacken på något sätt för det känns ont idag. Åtminstone i vissa lägen. Nåja det går ju i alla fall över men jag får försöka att inte ha ett berg med kuddar i sängen. Hur som haver så har Meeko varit vaken en stund igen. Han verkar hålla sig till att göra en sväng ut nu på morgonkvisten så då får jag försöka umgås med honom den här tiden med. Visserligen så drar han sig undan när man har handen nere men nu snusade han i alla fall på mig och tog godbiten som jag höll i så vi kanske håller på att bryta isen. Dessutom får han mig att skratta. Såklart valde han fel hörn att kissa i så jag fick byta plats på hjulet också undrar jag vad han egentligen sysslar med på nätterna. Han hade lyckats få loss stegen på sin trapp också låg toarullen i vattenskålen. En rulle mindre för den var verkligen genomsur och bara att kasta. Han fick i alla fall nytt vatten också gav jag honom en bit paprika som han kan gnaga på när han vaknar fast kvisten ligger där orörd. Jag tror att han inte fått lära sig gnaga på sådana ting förut. Också måste jag verkligen försöka få honom att dricka ur flaskan. Som ni märker händer det trots allt en del när man har guldhamster med.
Vidare hann jag också med att spela Sims 3 igår. Det fungerade faktiskt fint. Trodde min sim stötte på problem när hon gick och blev kär i en ensamvarg
Fast det visade sig att de är helt perfekta för varandra och nu kan de inte slita sig utan de gör faktiskt allt tillsammans.
Ja jag säger ju det. Allt till och med att spela schack. Normalt tycker jag att simmarna brukar vara rätt bra på att göra saker var för sig men det är ju bra om de kan hitta på roliga saker ihop också. Dessutom så verkar de lita på varandra fullt ut :). Så frågan är om inte Cassie och Gerard tar hem priset för hur bra det kan gå eller om de är på samma nivå som Maya& Youssef.
 
 

God morgon på er!

Morgon på er alla glada bubblare där ute och hejsan för den delen på alla er andra som trippar in hit. Nu har det gått ett par dagar igen sedan senaste inlägget men tro inte att jag har legat på sofflocket direkt. Nej istället så fick jag ett väldigt efterlängtat litet paket igen som gjorde att jag kunde ta tag i ett av mina projekt som jag haft ståendes ett tag. Tog faktiskt en bild som jag ska lägga in här så ni får se hur det artar sig, ni som inte har mig på fb och har sett det där. Sedan jobbar jag ju såklart på att bli kompis med Meeko. Just nu här han nog i en tillväxtfas eftersom jag tycker han sover mer än mina gamla gjorde men ingen av dem var ju lika ung när de kom heller. Hur som haver så springer han hellre in när han ser mig än gosar fast jag jobbar på med mutorna och än har han ju inte bitit mig så det får jag se som ett framsteg ändå. Dessutom så fick jag för mig att slänga kartonger igår.Bäst som jag rensade i klädkammaren hittade jag en gammal historia i ett av alla dessa block som jag har liggandes och jag blev fast. Började renskriva den och är redan uppe i 11 sidor :) å nu kan jag bara hålla tummarna att det kommer att gå bra för mig att fortsätta på den också, Det tar väl ett litet tag innan man kommer in i det igen men skam den som ger sig.
För det är ju faktiskt så att det är en av de saker jag tycker är roligast sedan har det inte blivit något gjort på ett tag men det beror nog på en del andra saker som hänt och tagit min energi. Nu kan jag försöka fokusera lite igen så får vi se var det landar den här gången och jag har ju lärt mig vilka saker jag måste tänka på.

Ojdå

Trillade in här och insåg att det gått länge sedan jag skrev något igen.Fast så kan det säkert bli ibland. Åminstone när man inte har så mycket att skriva av sig om eller dela med sig av. För det blir väl faktiskt så för alla ibland. Speciellt om man inte vill fylla ut bloggen med en massa onödiga saker bara för att. Men då skriver jag kanske lite mer sällan istället och gör längre inlägg då jag väl sitter här.Hur som haver så har jag varit lite ledig. Kopplat av ute hos päronen och åkt hem för att se till Meeko. Hitills så går det bra med att ha hamster igen. Har bara vaknat en natt när han var ute i hjulet och sprang men jag måste jobba på att få honom handtam så han kan bli flyttat till en leklåda sedan. Mutade honom med en bit gurka idag också har han fått en färsk sälgkvist som han kan gnaga på om han får lust. Vad gör man inte för att de små liven ska trivas och få ha det bra :)
Vet ju att man helst ska undvika att väcka dem också så gurkan var kanske lite fredsgåva för att jag kikade in i hans hus då han hade proppat igen båda öppningarna med spån.
Han hade i alla fall inte hamstrat någon mat än vad jag kunde se och till sist drog han in gurkbiten och la sig för att sova igen.
Sedan passade jag på att fota lite under ledigheten innan jag satte igång med mina projekt som jag har ståendes där ute hos päronen.
I två veckor har denna ringduva gått och plockat frön från backen under päronens fågelbord.
Fastän det har blivit Maj så kommer fortfarande massor av fåglar dit för att proviantera men duvan är den med bäst klocka, morgon och kväll.
Visst kan det vara lite svårt att se vilken fågel det är som fungerar som jordfräs men jag kan avslöja att det är en rödvingetrast. Av alla sorters trastar tror jag att jag gillar den och koltrasten mest.
Den här tycks undra vad det är fär konstiga ljud som kommer inifrån den underliga lådan (huset)
 

RSS 2.0