Hejsan hoppsan!

Hejsan på er alla trevliga bloggläsare där ute och god morgon på er. Tänkte bara skriva några rader och berätta om vad jag pysslat med på sistone. Har ju kanske inte varit så aktiv här som jag brukar men jag försöker skriva inlägg när jag har lite mer att komma med istället.
Annars finns det ju de som skriver rent och skärt nonsens med som vad de åt till frukost men sådana texter roar inte mig det minsta. Jag menar äta och vissa saker måste vi ju ändå göra för att vi ska klara livhanken så länge det går. Vet inte varför det blivit så här men jag har nog aldrig varit så intresserad av matlagning och dylkt, nej det finns andra saker som lockar mer än de där måstena helt enkelt. Nog om detta, nu till dagens guldstund. Städar alltid åt hela gänget på morgonen, byter vatten och rengör deras toaletter samt fyller på mat om jag måste i skålarna. Hur som helst så får de ju alltid varsin utestund med i hallen. Killarna skötte sig bra idag, ja det var bara Stuart som försökte sig på att komma över brädan och ut på äventyr på andra sidan. Fast jag har helt klart en busfröken. Hon brukar ju normalt inte vakna alls på morgonkvisten men nu kikade hon fram ur sin bostad så jag tänkte att hon skulle få komma ut en stund eftersom hon ändå var vaken. En stund var hon helt nöjd i hallen innan hon började söka flyktvägar. Hon går liksom och spanar över brädan, det gör även Stuart och Timon. Nåja de brukar ju inte ta sig över men vad tror ni den lilla flickan gör? Jo först fintar hon bort matte och går in bakom lavoaren. Hon brukar ju gå upp på det lilla sängbordet jag har bredvid Timons bur men istället så går hon åt andra hållet och jag hinner se henne ta mark på andra sidan brädan. Jaha tänker jag: Hamster på rymmen.
Tar det lugnt och hon drar i vanlig ordning in under sängen. Efter en stunds lockande med mat kommer hon fram och ser så oskyldig ut. Får in henne i bollen till sist men hon får gå tillbaka en stund i hallen varpå hon försvinner för att sedan dyka upp på hyllan bakom Timmys bur. Han är ju vaken men brukar inte bry sig så nämnvärt annars men nu sitter han och vädrar efter henne. Klurar på hur det ska gå , har ju ena vanten på mig men vill samtidigt inte ta henen för hårt om hon skulle bitas. De får sniffa på varandra genom gallret men sedan får jag henne som tur är att gå in i bollen igen. Man ska ju ha något för att man lärt henne att det är roligt att vara i den. Ibland vill hon faktiskt inte gå ur den heller utan sitter kvar trots att jag håller bollen mot sidoluckan på buren så att hon enkelt kan kliva in och ur själv.
Snälla matte kan jag inte få gå över på andra sidan ?

Hallojsan!

Hejsan svejsan på er alla glada bloggläsare där ute i mörkret. Ja för det är verkligen kolsvart nu, åtminstone morgon och kväll. Dagen kan ju fortfarande komma med lite ljus fast idag var det då grådaskigt och regnrusk här. Ingen snö i sikte fortfarande. Känns lite trist men man får göra det bästa av situationen. Idag så var jag faktiskt ut en sväng och såg på när ena syskonbarnen hade uppträdande i showdans. De var fantastiskt duktiga och jag blev smittad av en postitiv bacill eftersom de dansade till två låtar som jag gillar nämligen Robbie Williams Let Me Entertain You och den magiska låten från Bumbibjörnarna. Det kan inte hjälpas, jag verkligen älskar den men så är jag en bumbinörd som kan den utantill fortfarande också har jag nog sett varje avsnitt som finns snart. Ibland dyker det upp något gammalt, eller något som jag inte känner igen och då är det alltid lika kul att kolla.
Sedan så hann jag med att se lite på världscupen i skidor och matinén från globen. fast den senare fick jag lov att se på play eftersom SVT inte kan direktsända den på TV längre. Tyckte att vissa inslag var roliga och Lorentzo är alltid magi med sina vackra Camargue hästar som får en att drömma om Rhonedeltat i södra Frankrike. Dessutom var det en fröjd att se hur de busade då de gick lösa och kom på att man måste snygga till sig i spånet under pågående föreställning. Sedan var det magiskt att se Mistral dansa fram med bara halsrem , vit och röst som hjälper men som en kommentator sa: Det är inget man ska försöka sig på där hemma i första taget och nej det är inte samma form av dressyr som förekommer på tävlingsbanorna runt omkring i landet. Visst är den vackrare, eftersom den är mer som en konstform men jag tror inte det är något man ska försöka sig på med till exempel en fälttävlanshäst eller hopphäst. Nu är visserligen dressyren grunden till all ridning, men alla hästar passar inte för att gå bettlöst heller.
Nog om det nu eller ja jag kan föresten spinna vidare på hoppning. Jag har hittat en talang hos Ariel som hon är en fena på . Till skilllnad från mina guldgossar så skuttar damen nätt igenom My Little Pony ringarna så det kanske är hon som får bli en champion i guldhamsterhoppning istället. Hon verkar då mer med på noterna, gossarna kanske kan ställa upp som funktionärer ?
Sedan har jag kommit igång på dockskåpet igen. Har egentligen bara en vägg kvar som ska göras iordning också ska jag fixa en rad smådetaljer på det innan det kan klassas som färdigt, äntligen!
Så det går framåt sakta men säkert :) och ja jag har gjort en till ny familj i Sims, tänkte först göra vampyrer men när jag såg den första karaktären växa fram så blev det något helt annat. Det är väl oftast så det brukar gå då det gäller mig och simmarna. Jag tänker en sak fast det blir något helt annat men det är ju genomgående till exempel då jag ritar med Om jag börjar med ett blankt papper utan minsta tanke ppå vad jag ska rita, ja då kan det bli riktigt bra. Om jag däremot tänker innan vad jag ska göra då kan det lika gärna bli pannkaka och skissen åker i pappersåtervinningen eller blir uppklippt till lappar som jag kan använda till annat. Här är ett av mina senaste verk. Från början hade jag ingen tanke och till sist så satt jag där med en liten ponny på pappret.

Sindy Johnson

 
 
Ni som regelbundet brukar läsa mina inlägg vet ju att jag tycker om att spela Sims 3. Jag gör det en hel del faktiskt just nu på dagarna om jag inte har annat för mig då guldkornen sover. Ibland skissar jag också samtidigt då jag väntar på laddningstiderna eller löser korsord. Kort sagt kan man säga att jag gör det som faller mig in. Hur som helst så börjar jag ha några karaktärer nu, men trots detta kommer jag fortfarande på intressanta simmar som måste skapas. Den senaste i den raden är alltså fröken Sindy Johnson.
Här är alltså Sindy. Tycker ni att hon är olik mina andra simmar, ja kanske men jag ville göra henne annorlunda från första början.
Hon flyttade från start in i det här lilla huset och tog jobb på den lokala sportarenan. Eftersom hon är atletisk sinnad trodde jag verkligen att det livet skulle passa henne.
Hon träffade sin första sambo Paco då han var på utryckning i jobbet som brandman och de verkade tämligen lyckliga ihop.
Enda problemet var att han jämt hade sådan otur. Han överlevde visserligen hajattacken men sprickan kom nog redan innan. För sedan träffade Sindy, Rajan och blev blixförälskad
Han omkom dock tragiskt efter ett fall av uttorkning då han inte hittade till duschen så nu vet jag att det är farligt för sjösimmar.Sind blev djupt olycklig efter tragedin och åkte på en resa för att hitta sig själv. Väl där hade hon lite för bråttom då hon träffade Samir som det också tog slut med då hon kom fram till att de trots allt var för olika.Den som egentligen funnits där hela tiden och varit hennes chef på hennes gamla jobb är Teodor. De utvecklade en stark vänskap som höll på att ta slut då Teo anklagade henne för att vara otrogen.
Eftersom Teodors dotter inte ens hade en egen säng att sova i så har Sindy adopterat tösen. Efter det så har Teo tänkt om och vill tydligen lappa ihop den trasiga relationen men frågan är om Sindy faktiskt vill förlåta honom och jo det är ju ett till problem att han är en vampyr. Behöver Sindy verkligen fler problem eller ska hon kanske koncentrera sig på att ge Palmira ett bra hem hädanefter?
Sedan är jag jättenöjd med deras nya hus. Utgick ju visserligen från en ritning den här gången som jag ju gör ibland då jag behöver lite hjälp för att komma igång med bygget. Ett tag såg huset hlt annorlunda ut men sedan kom jag på att det var så här jag skulle göra med det. Det kanske är litet med bara ett plan men allting de behöver finns liksom mer samlat på det viset.


God morgon!

Hejsan och god morgon på er alla glada läsare av min blogg. Ja hej på både er som alltid brukar kolla in hit och till er nya som kikar in för första gången. Nu kanske vi undrar vad jag gör uppe så här i ottan ? Ibland blir det så då man har tre små guldkorn här hemma, speciellt en som hänger på låset och inte ger med sig förän man går upp. Ibland beror säkert rastlösheten på fullmånen med. Ja det kanske är lite båda delarna men nu vaknade jag åtminstone inte förän vid klockan sex så då kunde jag lyssna på radion en stund och prata med Stuart innan jag kände att det var dags att kliva upp. Annars skulle det vara väldigt lätt med det här mörkret att bara dra upp täcket över huvudet igen och somna om. Mörkt på morgonen, grått på dagen och mörkt igen på kvällen. Fast det är väl så här det ska se ut då det borde ha kommit snö men ännu inte gjort. Det lilla som kommit har ju försvunnit i regnblask istället som det brukar.
Nåja nu har jag i alla fall städat åt guldkornen och killarna har varit ute båda två medan Ariel är enliten sjusovare. Hon kanske rentav är som matte då det gäller det här med dygnsrytmen? För hon kommer ut endera på dagtid , tidig eftermiddag eller just före man ska äta kvällsmålet. Ibland kan hon sitta ute i ett hörn av buren  där hon putsar sig och bara lyssnar på vad jag gör med. Annars är det full fart på henne . I bollen tycker hon om att rulla in under sängen eller så kommer hon farandes om hon hör att jag står och diskar i köket. Då sätter hon sig mellan mina fötter och använder de där öronen igen men det ser precis ut som hon hade tänkt hjälpa till.
Hon har dessutom hittat en ny rolig klätterväg i hallen och kommit på att man kan ta sig upp på det lilla sängbordet är det står en del egendomliga julsaker, för att sedan ta sig vidare upp på lavoaren också klänger man sista biten upp på Timons bur. Då är man onekligen på toppen av världen! Så nog måste matte sitta med och bevaka tösen för det är ju inte alltid hon har lust att gå in i bollen heller men man kan ju samtidigt inte motstå då man får godsaker. Nej då måste man gå in även om det innebär att man får komma tillbaka till buren.
Fast nu tänkte jag inte enbart skriva om mina små pälsbollar idag. Nej jag har också en sak till jag vill delge er men det får nog bli ett till meddelande i alla fall. Väldigt så lätt det går att de små liven tar hela handen om man ger dem lillfingret ibland!

Tur i oturen

Ibland kära läsare har man tur i oturen när det händer saker.
Glömde luckan till Stus bur öppen en kort stund idag, ingen bra idé kan jag direkt säga. Kollade i huset om han hade gått in och lagt sig men icke. Får ju panik då jag tror han har ramlat ner från skåpet buren står på. Tar matburken och går in i köket och rasslar..ingen Stuart kommer, går tillbaka ut i rummet och gör om samma sak med burken varpå en liten oberörd hamster kommer gåendes över golvet. Hur i fasen tog han sig ner den lilla busen..önskar han kunde berätta det så jag vet men nej hädanefter blir det verkligen till att stänga luckan, om jag så bara ska fylla på mat åt honom så han inte får för sig att göra någon fler utflykt på egen hand. Visserligen har det ju gått bra hittills men man vet aldrig vad de hittar på de små liven. Jag tycks ha väldigt påhitta små guldkorn dessutom som verkligen tar chansen om man ger dem det. Ja i och för sig kanske de flesta hamstrar tar hela handen om de får lillfingret. Hur som helst så hade jag ju planerat att gå och handla idag. Sagt och gjort, kollade så att Stuart verkade okej igen när jag väl fått in honom i buren och han var precis som vanligt det vill säga klättrade i taket, sprang i hjulet och gnagde på låset som om ingenting hade hänt. Inga ben brutna och ingen hjärnskakning som det verkar så jag tror han har gått ner via soffan som står bredvid, annars skulle man ju hört en duns med. Bustrollet är det helt klart att han är! Snabbade mig ändå på med inköpen och tittade till honom när jag ställt in varorna varpå han tittade på mig nyvaket med blicken; måste du väcka mi sådär matte, jag som just precis hade somnat så gott. Så han verkar ju ha klarat sig bra och det är nog jag som oroar mig mest,Stuart själv tar hela episoden med ro och eftersom det verkar ha gått bra kanske jag ska följa hans exempel men ett litet extra öga kommer jag allt att ha på honom ändå.
Så nej jag håller verkligen inte med på de som tycker att hamstrar är tråkiga husdjur, här händer det alltid något stort eller smått när de är ute på sina dagliga äventyr. Nu ska jag försöka göra lite matnyttigt och simma runt innan Ariel vaknar. Hon brukar ju göra det endera på eftermiddagen eller på tidiga kvällen lagom till nästa mål mat man ska äta. Så de går alltså om varandra lite i vakentiderna men det är faktiskt väldigt skönt så inte alla tre är i gasen jämt.
Håller på att stöka fram julen inför advent nästa helg och jag tror Ariel verkar sugen på att ta sig en liten ridtur på Murdoch som snällt står still och låter sig tränsas. Nu fattas bara att hon får ridstövlar, säkerhetsväst och en lämplig ridhjälm i storlek för en guldhamster.

Haskells

 
 
Ni vet ju hur det brukar gå för mig då jag söger att jag absolut INTE ska göra en till karaktär i Sims 3. Vanligtvis så går det faktiskt rakt åt pipsvängen och det blir ännu ett kvarter att spela i. Så blev det också den här gången bara för att jag fick en tanke om en karaktär jag faktiskt inte hade gjort än här hemmavid. Sagt och gjort så skapade jag min äventyrare, fröken Miranda Haskell.

Här är hon , mitt senaste tillskott Miranda Haskell
Lät henen träffa Yousef i alla fall, hon behövde ju dessutom prata med honom ändå eftersom hon utförde ett uppdrag.
Dykbrunnar är väldigt spännande att utforska
Så här såg hennes första hem ut.
Ett litet charmigt hus , fast det var inte byggt på grund ens.
Hon lärde sig det här med skulptering snabbt
Sedan träffade hon på kråkan Crocket som numera också  ingår i familjen.
Också sa det klick mellan henne och Youssef, ja de är faktiskt mer tokiga och upptagna av varandra än vad han är med Maya. Så nog är han förtig alltid men det är ju tur att han är så familjekär med så han håller sig till sin nya fru tillika livs kärlek.
Gjorde valet att flytta dem till en annan lite större tomt och i samma veva fick de ett lite större boende.

Som jag faktiskt är väldigt nöjd med att ha byggt om jag får vara stolt :). Det återstår ju såklart en del jobb med tomten men huset är helt klart också fick de en liten sidobyggnad med skaparrum på nedre plan med möjlgighet att bygga på ett andra etage om det skulle behövas,
.

Hallojsan

 
 
Hejsan på er alla glada bloggläsare där ute i universum. Ja fast främst hallojsan till den lilla skara av er som brukar titta in här. Både till er som regelbundet läser det jag skriver och till er nytillkomna läsare med. Ja för enkelhetens skull så hej till alla,
Idag har jag legat i lite och börjat städa här hemma. Annars är det verkligen ingen av mina favoritintressen men ibland så måste det helt enkelt göras. Nej jag är ju lite mer så att jag städar då jag tycker att det finns behov. Är det för mycket ordning så slarvar jag bara bort saker. Klart det kan hända ändå men risken ökar om jag har det prydligt omkring mig. Tror det där har att göra med att jag är lagd åt det lite mer kreativa hållet så då blir det kanske mer av organiserat kaos ibland. Sedan är det ju ändå rätt så intressant att städa ibland för man kan hitta saker som man glömt bort att man faktiskt ägde och ibland hittar man ting man kan undra över varför man haft kvar från första början. Det är ju sådant som man kan börja fundera på emellanåt och en tid på året vill jag i alla fall ha det städat och det är till jul. Så det blev en bit nu och resten får jag göra allt eftersom så är jag nog klar i lagom tid i år med :).
Också har jag gjort framsteg med Ariel. De får ju en,två eller till och med tre vändor ute per dag. Endera i bollen eller hallen brukar de få vara. Nu satt jag med henne på golvet i hallen eftersom jag måste se så hon inte hittar på något bus. Bäst vad det är märker jag att jag har en liten hamstertös i knät. Då har hon på egen hand klättrat upp via benen. Efter en stund gick hon ner självmant bara för att komma tillbaka igen ytterligare en gång. Jag får ju visserligen inte hålla henne i handen än, nej det är hon inte bekväm med än men det är ju roligt om hon börjar tycka att jag är spännande att ha som klätterställning.Sälvförtroende är inget som den lilla tösen har någon brist på alls!
Hmmm såklart man måste inspektera om matte lagt något godis i vagnen idag..inte det nehej men det luktar ju i varje fall intressant ändå, undrar om Stuart varit ut innan kanske.
Ingen kant är för hög, man måste klättra överallt där det går att ta sig fram. Fast när man försöker hoppa och klättra på tapeterna då skrattar matte och tycker det går lite till överdrift.
Visst är lila en snygg färg som passar mig ?
Vad tittar ni på ? Här sitter jag och smider nästa lömska busplan, matte är fullt upptagen då jag springer omkring ute som ni kanske märker.

Hejsan hoppsan på er!

Hallojsan på er alla glada bloggläsare där ute. Ja hej till alla er som ramlat in här av någon anledning. Endera kanske ni brukar läsa min blogg regelbundet eller så är vissa av er här kanske för första gången. Oavsett vilket så säger jag hej till alla. Idag så startade dagen tidigt för min del. Inte på grund an någon förkylning eller jo halsen envisas ju med att krångla nu också men Stuart gnagde på sitt hänglås så det smällde. Ett under att inte grannarna klagar :P men han fick finna sig i att stanna kvar i buren tills klockan var halv åtta-åtta. Då hade de dock hunnit med att gå och lägga sig igen så de missade morgonturen men så går det om man väcker matte för tidigt. Städade som vanligt åt dem varpå Ariel kom ut för att inspektera vad som hände innan hon gick tillbaka in i sitt hus. Så det blev en lugn start på dagen. Burit ner lite mer saker som inte behövde vara uppe till förrådet också har jag passat på att göra bort handlingen med. Sedan har jag försökt sortera bort vad jag ska läsa i media och inte om händelserna i Paris. Det är tragiskt alltihopa, men jag tror som någon sa med; man ska inte läsa för mycket för det kan vara farligt det också. Att man kan bli för negativit påverkad när man trots allt ändå måste låta vardagen fortgå. Det kanske låter galet, men så är det ju att även om det är otäckt och man blir rädd så kan man inte bara gå runt och vara rädd hela tiden för att något sådant ska hända på närmare håll. Fast jag går inte ut då det är mörkt längre. Inte för att jag egentligen är mörkrädd av mig eller rädd för djuren som finns ute i naturen, nej det finns snarare fler läskiga människor som gör att man aldrig vet vad som händer. Nej nu har jag skrivit ett par rader om det i alla fall men det får räcka så men jag skickar samtidigt en tanke också till alla drabbade offer och deras anhöriga men det får räcka så. Nej istället tänker jag skriva om Ariel som varit på en liten utflykt utanför bollen. Hon rullade in under sängen & det blev märkligt tyst. Gick dit för att kolla varpå bollen ligger öppen med locket av. Nåja ingen idé att få panik tänkte jag. Hämtade matburken och killarnas boll för att kunna fånga in henne i den. Hörde först inget men sedan kom det krafsande ljud från en av kartongerna jag har ståendes där. Rasslade med maten och vips tittar det upp en liten nöjd hamstertjej från en av lådorna.Fick henne som tur var att gå in i bollen också fick hon gå tillbaka till buren. Helt nöjd det är hon ju inte såklart så det får kanske bli en sväng i hallen sedan. Hur som helst så kollade jag till hennes boll men begriper fortfarande inte hur hon kunde få loss locket, har hamstertjejen kanske fått superkrafter eller är det jag som har turen att få sådana här härliga personligheter som hittar på massor av saker ? Det beror nog på hur man väljer att se på det skulle jag tro men jg har ju lärt mig hur jag ska göra av de gånger gossarna varit på egna utflykter så därför var det ju enklare att vara beredd nu. Fast jag ska verkligen kolla upp locket på hennes boll eller så kanske hon kan önska sig en ny i julklapp ? Det blir bra också kan gossarna få godsaker så är de nog nöjda så kan jag klura på vad jag ska få av dem sedan. Sedan blir det ju en del simmande också eller vad man ska kalla det då man spelar Sims 3. Har haft lite flyt på slutet och kommit på den ena nys, roliga karaktären efter den andra men nu tror jag att jag faktiskt ska lära känna de olika simmarna lite mer ett tag.

Troll

Nej nu tror jag att det börjar gå troll i det här med att få mig ett par nya vinterkängor som passar,. Var ju för sent ute i fjol så jag tänkte vara ute i god tid i år. Hittat en modell som jag gillar. Visst är den lite dyrare men vad gör man inte om de håller i si sådär tio år då man tröttnat på konstläder som spricker efter en säsong. Glad i hågen gick jag ner och köpte mig ett par. Des sita av storleken och färgen som fanns hemma just där. Trodde jag. När jag väl kommer hem så upptäcker jag både att ena skon är mindre men att det står fel storlek på kartongen. Jag skulle ju ha 38, har nu fåt en 37 a och en rätt i den mindre skons kartong. Bättre service hade man ju verkligen väntat sig. Så nu ska jag ta kvittot och gå tillbaka och fråga vad som hela friden står på.! Är det så här det ska gå till ? Nej det känns trist eftersom jag verkligen behöver ett par riktiga vinterkängor också men efter det här tänker jag nog en gång till innan jag går på Crispin igen!
Fast först måste jag hämta upp sista vändan från torkskåpet eftersom jag gjort bort att tvätta idag. Började imorse med att köra ett par maskiner men det där skåpet tar alltså sin lilla tid då man måste gå och starta det en gång i timmen. Så det känns ju sådär , sovit dåligt i natt med på grund av förkylningen eller vad jag går och dras med, segt är det i varje fall och det verkar ju sitta i halsen. Sedan spelar jag ju en del Sims 3 men jag återkommer till hur det går sedan. Först så startade jag dagen med att byta åt guldgossarna. Timon är ju nöjd sedan han har fått rent i buren och fått vara ute en stund. Stuart vill inte alls gå in på morgonkvisten, nej lillplutten tycker det är mycket roligare att vara med precis överallt om man kan. Igår låg vi och mös lite i soffan och då fick jag mig en hamsterpuss. Så social är han alltså min Stuart Little vem kan tro det då han fortfarande leker gladiator stundtals och går i taket ? Vidare så fick även Ariel komma ut en stund i morse och springa av sig lite i hallen. Nu fick matte sitta helt stilla eftersom tösen börjar bli modigare och undersöker inte bara hallen mer & mer. Nej hon har kommit på hur kul det är att krypa in i byxben också, lyckligtvis kommer hon ju inte längre upp än till knähöjd innan det tar stopp om man sitter men det killas ändå. Faktiskt så hittar hon ut själv och än har hon inte nafsat. Tror det beror på att hon får bestämma helt själv då om hon ska ta kontakt eller inte. Annars gör jag det säkra före det osäkra och har vanten på då jag ska vänja henne vid närhet. För visst tar hon godis ur handen utan problem eller klättrar upp och tar det mumsiga saken är den att hon kan tvärvända och hugga. Tror dock att det beror på att hon inte är van vid närkontakt utan det är något man får jobba på så smått. Hon kommer ju ändå ut då man pratar med henne och är nyfiken och social. Inte alls som min första hona jag hade som bet en så fort man stoppade ner handen. Visst kunde man ju mindre på den tiden och kanske hade jag för bråttom med Snuttan som hon hette eller så var det något konstigt med henne. Vilket som så är Ariel trevligare så nu ska jag bara komma på varför hon gör som hon gör.
Det sägs ju att honorna är mer revirhävdande så jag tänker mig att det kanske kan vara något sådant men jag ill ju ändå kunna ta i henne framöver. Fast jag får ha tålamod och här är det utan tvekan en liten guldtös som bestämmer!
Ariel har hittat en ny favoritplats , i min ena gummistövel om hon fick skulle hon helst av allt stanna kvar i den och bygga sig en litet fint bo.
Killarna tycker inte om att krypa genom saker, den enda passage de nyttjar är makaronkartongen men Ariel älskar att gömma sig i saker såå man får onekligen kolla var man har henne.
 

Hallojsan

Hejsan på er alla glada bloggläsare där ute. Ja hej till alla er som klickat er in hit av en eller annan, kanske okänd anledning. Vad pysslar ni med en dag som denna ? Själv så har jag hållit mig inne merparten av tiden då det varit riktigt ruskväder här. Det finns väder då man är glad att man slipper gå ut. Som idag då det både regnade och blåste. Nej det är långt ifrån någon väderlek man vill ge sig ut i. Så jag väntade tills det hade mjonat och regnet hade upphört. Tog på mig reflexerna och gick en kortare promenad så jag åtminstone skulle få lite luft. Det skadar ju aldrig men jag tror att jag ådragit mig katarr igen.Har i alla fall de symptomen men jag vet ju vad det är så det är bara att härda ut eländet. Rätt många går ju runt nu och snörvlar och har sig så det är ju inte ett dugg konstigt om man dragit på sig någonting igen. Annars spelar jag en hel del Sims 3 nu förutom att jag umgås med hamstrarna och hittar på småsaker mellan varven.

Planerade att göra en familj snobbar i Sims 3 men det gick inte riktigt som jag hade planerat. Här är familjen Hathaway. Från vänster är det lillan Lorraine, msmms Elisabeth, pappa Ralph och tonåringen Lily.
Pappa Ralph är kanske lite barnsligare än många andra vuxna..
Till sist fick de i alla fall ett nytt hus men innan man kommer igång ser det mer ut som en grå skokartong utan fönster och dörrar.
Men nu börjar det faktiskt likna ett hus.
Etage I: Finrum,Tvättrum,WC och kök med matplats
Etage II: Allrum, Kammare,WC och två mindre sovrum

Hejsan svejsan!

Hejsan på er alla små och stora bloggläsare som bestämt er för att kolla in här. Idag är det kladdkakans dag. Hörde det först på radion imorse så jag passade på att köpa mig en bit då jag gick ner förut och handlade. Var helt enkelt tvungen till att köpa mjölk trots det gråa, lite småregniga vädret. Fast det kanske är fel att säga att det regnade också, då det var mer som dugg i luften. I alla fall var det mest typiskt höstväder.Ibland är man dock tvungen att gå ut ändå fast är det grått och trist väder blir det kanske så att man skjuter upp det så länge det nu går. Tog mig i alla fall ut en liten vända och införskaffade det jag skulle. På vägen hem så gick jag förbi polishuset och såg alla ljusen som var tända för att hedra den 26 åriga tjejen som omkom i Torsdagens tragiska olycka. Kollade inte närmare på hälsningarna utan traskade hemöver istället men det var så fint och så rörande att se detta lilla ljushav vid ena entrén. Alltid tragiskt när det händer olyckor och när unga människor mister livet. Dessutom så kanske en liten stad/by/ ort eller samhälle påverkas mer och även utomstående som jag kan bli rörda av det. För även om man inte kände den iblandade så får det ju en ändå att börja reflektera över livet. Tycker många bara gnäller över saker men man ska faktiskt vara glad för det man har, man vet aldrig när det är över! Det kanske låter äckligt klyschigt men jag gillar talespråket "Fånga dagen". Nu skulle jag inte enbart skriva om deppiga saker tänkte jag. Nej jag måste få med den positiva biten också. Timon gick på upptäcktsfärd igen igår. Hade glömt stänga ena garderobsdörren och han var inte sen att smita in dit. Sedan klättrade han upp på andra hyllorna och snusade på kläderna innan han kom fram så jag kunde fånga in honom. Han såg ut att vara mäkta belåten med sig själv . Imorse så fick dessutom Stuart för sig att han skulle jaga sopborsten i halllen. Endera var han bara hjälpsam som vanligt eller så vet han inte om att han är en liten guldhamster. Så nu har matte alltså lärt sig att alla dörrar ska vara stänga då de är ute och nej det går inte att städa i närheten av Stuart för då ska han bara hjälpa till. Dessutom så var första gången idag som Ariel doftmarkerade mig så hon börjar kanske se mig som sin matte nu trots allt.
Så här kan det gå om jag försöker mig på att rita något jag inte teckant förut. Skulle rita en liten ko men det blev tre kalvar och en åsna istället.

Hallojsan

Hejsan på er alla glada bloggläsare där ute som är vakna och ramlat in här. Idag så vaknade jag tidigt på grund av min hals som börjat göra ont igen. Kunde i varje fall inte somna om riktigt men det tror jag killarna blev glada för eftersom jag klav upp och städade åt dem. De fick varsin stund ute också, Timon i hallen och Stuart i buren. Passade på att rengöra åt Ariel också men hon gick tillbaka in i huset. Sedan när jag var klar så la jag mig igen och lyckades sova ett par timmar till ändå. När jag tog mig upp ur sängen var Ariel såklart vaken så då var det hennes tur att få vara ute ett tag.Det är verkligen full fart på tösen nu så man får passa henne hela tiden medan hon leker. För hon är så typiskt , på unghamstervis väldigt orädd när hon klättrar runt.
Ska jag..eller ska jag inte hoppa det är den svåra frågan men den här gången hann matte dit med bollen som jag kunde kliva in i och komma ner säkert. Lyckligtvis tycker hon om den så det går bra att fånga in henne i den då hon vistas på mindre bra ställen ibland. Visst skulle jag kunna spärra av ena vägen men samtidigt så måste hon ju få vara liten nyfiken unghamster också.
Fast nu skulle jag inte bara skriva om guldkornen idag var det tänkt. Nej mitt Sims 3 krånglade igår igen. Visserligen inte på något allvarligare vis men hästarna var osynliga. Läste mig fram på nätet och provade ett par saker innan jag hittade ett tips som fungerade. Får man detta problem så kan man prova med att spara ner familjen till biblioteket , radera den aktiva familjen och sedan flytta in familjen på nytt. På det viset lyckades jag rädda Erins häst som hon nyss fått och ska börja lära känna men också ett par till hushåll till där hästkrafterna är en lika självklar del. Varför felet uppstått vet jag inte, någon skrev att et kunde ha blivit fel på något man laddat ner men det är ju konstigt om det skulle hända bara sådär över en natt om man inte har spelat och det har fungerat bra innan.
 

Nu så

 
 
Hejsan på er alla glada bloggläsare där ute. Nu fungerar äntligen min inloggning som vanligt i Internet Explorer igen. Undrar vad den hade fått för fnatt men jag hittade ju trots allt en tillfällig lösning med Firefox. Så nu har jag två webbläsare på datorn men det kanske är bra att behålla det så utifall att det skulle hända igen. Jag är i alla fall glad att det verkar ha ordnat upp sig till sist, alltså var det ju inte så att jag hade ändrat några inställningar heller. Nej man blir inte klok på det här med tekniken ibland. Var ner på apoteket idag för att köpa eeze mot min migrän som jag har ibland och då krånglade deras ena kassaapparat. Det kanske är en sådan dag då elektroniken ska strula ? Vad vet jag...fick i alla fall vänta en stund innan hon fick igång den. Sedan har jag haft en del att göra med guldarna de senaste dagarna eller ja med en av dem rättare sagt Ariel. Hon älskar verkligen att klättra och har hittat en ny väg i hallen upp bakom lavoaren där hon kan landa på taket till Timon bur. Ja man får verkligen hålla koll på henne då hon är ute Tror i alla fall på att hon nog ska trivas här ändå, eftersom hon börjar bli mer och mer självsäker då hon börjar utforska sina omgivningar sådär.Hon är helt enkelt på väg att bli en riktig liten busmaja precis som en liten unghamsterhona ska vara och det är så skönt att se :)
Nog för att hon fortfarande kan sno runt då hon är nere i buren och bitas då hon håller på att klättra upp i handen men jag undrar om det inte egentligen är mer för att hon markerar reviret. För när hon ute i hallen går det ju bra att fånga in henne utan att hon gör så. Honorna sägs ju vara mer territoriella än hanarna så det kan ju ligga något i det sättet faktiskt. För rädd känns det inte längre som att hon är, snarare tvärtom.
Hmmm vad luktar det för spännande här ?
Hörnet har dragningskraft på alla hamstrar, behöver ni hjälp med att tapetsera om, ring mig så tar jag med en liten guldrivare som är sugen på att hjälpa till med renovering.
Hur var det nu man kom upp på skohyllan igen?
Plattfisk ? nej men det är faktiskt första gången jag har noterat brunstbeteende hos hamster. Kan inte minnas att min andra hona jag hade gjorde så här men det är ju länge sedan & hon bodde ju ensam. Nu finns det ju två stiliga killar i närheten men det funkar faktiskt bättre än jag trodde. Visst känner Timon av henne och han sniffar ju runt intresserat men han blir inte på långa vägar så tokig som Stuart. Lillen både slickar på saker och klättrar i taket igen. Samtidigt så kan de fullständigt ignorera henne också då hon inte är brunstig. Då är det snarare tvärtom lilla Ariel som vill umgås mer med dem eller så får hon fnatt och springer in och gömmer sig i huset.
Stuart är verkligen intresserad men det blir inget förän Timon rest över till andra sidan tidigast. För visst vore det lite synd att inte avla då lillen är så underbart som han är. Fast det blir ju först sedan i sådana fall och dessutom måste jag kolla upp eventuellt intresse då också så jag inte blir fast med en massa små guldkorn :p
För även om det är roligt så får jag inte plats med fler här om jag ska rymmas själv också och det kan ju onekligen vara bra eftersom de behöver skötas om. Läser ni min blogg regelbundet vet ni ju hur hjälpsamma de är, men det kanske inte skulle vara så lyckat att låta dem hjälpa till med städningen. Nej det slutar oftast med att de sätter sig på skyffeln och försöker låtsas som att det regnar eller hoppas på att jag inte ska se dem så de kan smita ut då soporna ska ner i hinken. Fast nyfikna är de ju såklart...
Vad är det där för en konstig sak som ligger på golvet ?

RSS 2.0