Otäck känsla

Jag vet inte vad ni har för känsla idag. Jag fick i alla fall en otäck känsla i kroppen när jag slog på radion i morse och hörde om dödsmisshandeln i samband med en fotbollsmatch.Det är så himla onödigt när det behöver gå så långt. Kan inte alla enas istället om att våld och idrott inte alls hör ihop ?
Egentligen tycker jag också att man borde förbjuda försäljning av alkohol på sportarenorna. Framför allt så ska väl familjer våga besöka dessa evenemang utan att vara rädda ?
Fortsätter det här tror jag knappt att vi som räknar oss till vanliga supportrar oavsett idrott kommer att våga oss ut. De som förlorar på det i längden är bara klubbarna själva, oavsett idrott.
För folk som är ute på det här sättet och söker upp bråk är egentligen inte alls intresserade av det sportsliga.De är bara ute för att bråka och då borde det gå att öka kontrollen av sådana individer före &efter större matcher. Detta säger jag trots att mina ena erfarenheter är att ha sett polishästar in action före match när jag satt i en buss på väg till en Åbokryssning men det var tillräckligt för att jag skulle hinna bilda mig en uppfattning om ämnet. Den gången var det ändå ganska lugnt på stadion men ändå, man vill inte vara mitt i smeten.

Morsning!

Mors på er alla glada bubblare där ute.
Och hejsan på resten av er som kikar in här för den delen.
Har kanske inte skrivit något på några dagar men det beror på att jag gjort annat istället och varit lite social istället. Ibland är det rätt skönt att vila och göra så fast nu tänkte jag hinna skriva några rader här.Idag är vädret lite gråmulet och det ska eventuell regna så jag får se om det blir någon prommis. Annars så ska jag gå hem och förbereda för en sak...vad får ni veta tids nog.
Sedan har jag ett par täcken som ska göras klara och en teckning som jag ska lägga ner ett kol på så att den inte bara blir liggandes. Dessutom måste jag fortsätta på jobbet i hallen...håller på att strippa tapet från mina två garderober. Jo visst låter det skoj?, inte det nej kanske inte men det är ett bra jobb om man behöver avreagera sig på något. Nu tror jag i alla fall att jag vet varför Sims 3 har krånglat för mig. Kollade på den andra datorn och där låg spelfilerna under en annan mapp i registret så det måste vara så att Vista klatrar här hemma :/ har Win 7 på den andra datorn.Märkligt dock att det börjar krångla sådär men jag tror att det kan vara svaret på problemen. Hur som helst så får jag väl nöja mig med att resa på helgerna :/  och jag är ju ändå  mest nöjd med Verona och hennes lilla familj.Jag menar de kan ju fortfarande ändå göra en hel del saker även om de inte kan resa.
Sedan så har jag en sak till på G som ska kopplas in...innan jag blir en total spelnörd *skratt*.

Det fina vädret

 
 
Det fina vädret verkar hålla i sig. Åminstone än så länge.
Tror det är tredje dagen på raken som solen skiner & det är en härlig temperatur i luften. Passade hur som helst på att ta mig en liten runda igen efter jobbet och idag såg jag åtminstone en flock måsfåglar som satt ute på isen.
 
 
Dock fortfarande inga knipor trots att vattnet är till största del öppet nu- var håller de hus ?
Tycker ju att de brukar vara tidiga och ligger för det mesta och flyter vid iskanten för att *plopp* försvinna och sedan dyka upp igen en bit längre bort men alltså inga än i år.
Har konstaterat dessutom att det är expansionen Destination Världen som krånglar i Sims.3.Läst att fler haft exakt samma problem som jag när man sparar. Försökte ominstallera det men efter ett tag så dök felkod F16 upp igen. Vet inte om det kan ha med Vista att göra för på den andra datorn där jag har det installerat är det Win 7 och det funkar ju. Fast det har ju gjort det här med förut så jag kan inte komma på varför det skulle börja krångla så här nu. Hur som helst så har jag gett upp resandet. Verona&Scot får ha en gård istället men det passar ju eftersom båda två tycker om djur.
 
Här är gården med bosningshus, garage och ett litet stall.
 
Än så länge har familjen bara två husdjur nämligen katterna Gandalf och Merlin.
 
 

Hejsan hoppsan på er!

I morse slog det mig när jag gick ner till jobbet precis vilken underbar dag det här kommer att bli. Solen skiner och det är alldeles lagom temperatur i luften för att man ska kunna gå på en promenad.Har ju inte sett några vårfåglar här i stan än så jag tänker göra ett nytt försök att spana senare. Har ju allt som oftast kameran med mig i ryggsäcken så här års för man vet ju aldrig vad man kan råka på när man är ute och traskar.Också får man ju förstås passa på att njuta av det fina vädret så gott det går med all trafik runtikring. Det är kanske just därför som jag egentligen börjat uppskatta tidiga morgnar i stan då allt fortfarande är tyst och man riktigt kan höra naturens ljud.Tror att många idag är allt för stressade för att hinna stanna upp och lyssna eller lägga märke till att det faktiskt finns andra saker som är viktiga. Varför ska ett brinnande naturintresse till exempel behöva anses vara barnsligt då vi lever mitt i den ?
Tycker att det är en väldigt bra fundering som det tåls att tänkas på och som man alltid kan ta och reflektera över. Dessutom så är jag rätt övetygad om att det fokuseras för mycket på ytan när det egentligen är personligheten som är det viktiga som spelar någon roll. Vet inte men jag tror att det är det här som får allt fler unga att må dåligt..pressen som gör att de känner att de inte duger. Visst finns det olika anledningar till varför den uppstår med. Delvis genom grupptryck men jag skulle också lägga det största ansvaret på media och vilken bild som kablas ut av samhället i regel. Det tycker jag är tragiskt. Varför inte lyfta fram mer bilder från verkligheten istället så att man får se hur det verkligen ligger till ?
I går hade jag inte tänkt se Saknad. Hade ju sett på trailern inför programmet vad det skulle handla om ändå blev det så att jag satt där i soffan och såg det. Samtidigt som programmet är bra så känns det också lika olustigt att se det bitivs.Även om man inte känner personerna personligen så blir man ju ändå berörd av historierna, det kan man knappast undgå att bli. Hur som haver så höll jag med på en punkt som kom upp, även om Missing people gör ett bra jobb så varför finns de då det borde finnas tillräckliga resurser i samhället ändå. Jag menar vi har polis, hemvärn och brandkår skulle inte det vara tillräckligt ?
Nej tydligen inte och vad beror det på ? Jo bristerna i samhället beror väl på att det ska sparas in överallt. Klart att det får konsekvenser  då.
 

Inte arg-mig bara vara väldigt förbannad

Med den kloka Petrie(Landet för längesedan ) inspirerade frasen väljer jag att börja skriva dagens inlägg. Anledningen till min ilska är att jag läst i tidningen hur vissa uttalar sig om vargen. Ordagrannt sades det att de(vargen) inte har något i renbetesland att göra. Jag undrar allt vem som egentligen ska vara tvungen att leva med vem. Människan har väl alltid levt sida vid sida med naturen ändå har jag aldrig skådat en så infekterad rovdjursdebatt som nu. Fast samtidigt så känns det som om det fanns mer förståelse tidigare även om konflikter säkert även förekom innan modern tid :/ men det var också i en tid då vi inte visste lika mycket om hur djuren fungera eller hur komplexa de faktiskt är. Allt eftersom forskningen har gjort framsteg har vi ju också fått fram en mer nyanserad bild av gråben. Dessutom så skulle vår allra bästa vän hunden inte heller finnas utan sin vilda anfader så varför ska ust vargen behöva bli så hatad och utsedd till syndabock för alla problem ?
Det har jag väldigt svårt för att förstå eller när vissa personer skriver att man inte kan älska både hund och varg.Det är för mig lika främmande som at man säger att korven inte skulle ha två ändar. Kanske en dålig liknelse men jag tror ni kan förstå var jag vill komma. Deras sätt att kommunicera med varandra är nästintill identiska även om det finns vissa skillnader men en del av det där arvet finns ju kvar också hos hunden.
Dock inte på samma sätt . ändå är det vargen som oftast får skulden när flertalet får blir rivna. Visst att de kan överskottsdöda men enligt nya uppgifter har det ju framkommit att hundar burit skulden i fler fall än vad man tidigare trott. Ändå så är vi så inmatade med alla dessa sagor och sägner för det känns som att det är denna gamla folktro och media som håsar upp bilden och gör folk rädda. Visst ska man ha respekt för rovdjuren men det är skillnad på vad som är respekt och rädsla. Sedan är det väl något som gäller för alla djur oavsett art. Man kan ju faktiskt lika gärna gå ut i skogen och bli nersparkad av en älg eller stångad av ett rådjur.
Jag skulle dessutom vilja veta varför man inte hör talas om fler bärplockare som blir attackerade av björn till exempel, de vistas ju mycket i skogen ändå så är det för det mesta i de mer uppmärksammade fallen jägare med hund som blir attackerade och ibland dödade. Tror inte attt björnen egentligen har uppsåtet att döda heller om den inte försvarar ungar, är skadad eller liknande utan i många fall är det nog så att hunden triggat igång allt då den vänt tillbaka mot föraren.För att återvända till själva dymaiken i naturen så måste man förstå att alla arter är beroende av varandra. Man kan inte bara ta bort en utan att det får konsekvenser för hela naturen. Tycker vi borde skicka människor som är av en annan åsikt till Yellowstones nationalpark i USA, där de kan få stanna tills de lärt sig något.. För er som inte kan historien så trodde människan sig vara smart där också när vargen utrotade. Det visade aig hur fel de hade då stamamrna av gräsätare ökade lavinartat. Trots att man hade andra rovdjur på plats som björn och puma så fungerade det ändå inte utan man fick till sist återinplantera vargen. Ironiskt nog är Yellowstone idag en av världens bästa platser att studera dem på men det bevisar väl bara att vi människor gör bäst i att inte lägga vår näsa i blöt allt för mycket.

Vår!

Nu känns det verkligen att det år vår. Visserligen så blåste det ändå lite kallt när jag var ute på min första längre promenad på ett par veckor men oj så solen värmer. Nästan all is var borta från havet också så vattnet låg öppet utom allra längst in mot kajen och promenadstråket. Såg dock inga knipor. Vet inte om de redan hade varit i farten idag eller om de inte har kommit än så de enda fåglar som gjorde sin närvaro känd var en skata, en liten talgoxe som kom och sjöng också så jag några måsar som guppade ute på vattnet. Ni må tro att jag egentligen hade lite lust alls att gå in alls men man måster ju hem och äta något med. Till middag kanske man kan äta något lättare men lunchen klarar jag inte att hoppa över. Hur som helst så ska jag försöka jobba den här veckan även om magen inte är helt bra än fast det kan ju tydligen ta sin lilla tid innan man blir av med viruset också fast det går ju över förr eller senare i alla fall.
Man får göra vad man kan men sedan så kanske det är lättare att åka på sådana där saker så här på vår/vintern när snön töar och fler bakterier åker runt. Det är dock bara den lilla teorin som jag har.
Hur som haver så verkar jag i alla fall ha fått igång mitt Sims 3 igen. Den här gången vill jag inte säga för mycket. Hade väldiga problem förut med att det inte gick att spara & spelet åt upp mina sparfiler. Provade installera om expansionen jag misstänkte krånglade och då fungerade det både att spara och att skicka simmarna på resa igen.
Fast jag vill inte säga för mycket den här gången innan jag provat mer. Kan alltid hoppas på att problemen är lösta i alla fall fast en sak jag tycker är märklig är att jag bara har orginalfilerna i min savesmapp, alltså varken backupfilen eller legacyfilen(trorts att jag har Destination Världen).
Har dock ingen aning om detta har spelat någon roll..men vad som är mer troligt är att jag inte kan registera spelet på EA pga det enlgit deras uppgifter redan ska finnas registerat på ett annat konto. ändå är jag så gott som säker på att jag alltid bara haft ett konto på EAs server så det hela ter sig ju väldigt märkligt
Visserligen har jag ju spelet på två datorer men på den andra funkar det prickfritt, utan som helst krångel och skulle det konflikta med varandra så skulle det väl inte funka med de andra expansionerna eller orginalspelet heller eller tänker jag tokigt nu ?
Hur som helst är jag ju själaglad om jag fått det att fungera här hemma igen utan problem.För man blir inte lite fusterad när man får börja om hela tiden :/

Tänk om...

Tänk om dagens industri inte var så storskalig eller gick så mycket på mängd eller alltid var inne på att driva in vinster.
Då kanske det skulle se ljusare ut för Nordsvensken. Hörde precis på nyheterna att det bara kommer att födas 200 föl i år vilket är långt under vad som krävs för rasens fortlevnad. Nog vore det synd om dessa vackra hästar förvandlas till bara ett blekt minne på en tavla ?
Alla gårdar borde faktiskt ha en :) nu med. Nu kommer säkert någon att säga att traktorer är mycket bättre och kanske skryta med hur många fler hästkrafter det ryms under huven men allt handlar inte om maskiner. Hästen är till exempel ett utmärkt redskap till att dra fram timmer på känsliga marker eller att spänna för plogen om man känner för det eller så har man helt enkelt bara en vän som alltid finns där. Visst det kanske går långsammare med arbete för häst men det är samtidigt ett sätt att komma ännu närmare naturen på. Dessutom så undrar jag hur det hade gått för oss om vi inte hade haft dessa vänliga giganter till vår hjälp genom historien ?
De har varit oumbärliga för att idag föra en dammig tillvaro på gränsen till bortglömd.
Jag tycker att det är något visst med stora,härlgit håriga kallblod. Kanske är det lugnet de utstrålar som skapar den där magin men samtidigt så är det väl så att hela hästen bidrar till det där nästan magiska intrycket.
En av de allra finaste serierna i Min Häst handlar just om en nordsvensk nämligen Svarta Björn som Lena Furberg har skrivit&tecknat.
 
 
 
 

Passa på

 
 
Idag känner jag att jag vill lyfta fram en fråga som jag varit inne och snusat på förut. Mestadels väljer jag att lyfta saken igen eftersom en artikel just var ute i lokaltidningen.

http://www.allehanda.se/angermanland/ornskoldsvik/en-fruktansvart-ra-tillvaro

Här lyfts tydligt baksidorna med internet fram ändå så får sakerna fortsätta att hända. Jag tycker att fler måste börja säga ifrån nu innan det är för sent. Det är ju inte ett dugg konstigt att skumrasket samlas på äppna forum heller om vi inte bryr oss. Det är inte bara ett jobb för supporten utan alla kan ta en liten bit av ansvaret för att underlätta arbetet för de som driver sidan.Sedan tycker jag minst lika lite om den andra kategorin som hoppar på de lite äldre som spelar , slänger ur sig en massa falska anklagelser osv. Nej vem som helst ska väl egentligen få spela om man vill och håller sig till reglerna eller ? Det är verkligen tråkigt att se annars hur åldersfixerat och uppdelat samhället har blivit. Förut kändes det mer som om man kunde umgås mer naturligt över de där gränserna, det spelade liksom mindre roll med åldern.
Vet att det är fler än jag som reflekterat på liknande sätt och att man haft ämnet uppe i disskution på radion bland annat. Så man borde försöka hitta tillbaka på ett bättre spår för det är ju inte så kul heller att bli anklagad för saker man inte har gjort :/, det för i alla fall inget gott med sig.
Dessutom ska man vara tydlig mot barnen och föresten ska man ju vara försiktig ändå själv när man vistas ute på nätet för man vet aldrig vem som sitter på den andra stolen(så vida man inte redan träffat personen). Vidare är det ju också så att det faktiskt finns regler på sidan och ett medlemsavtal.Vissa skyller ju på att de inte sett det och missat att läsa dem men just därför är det kanske viktigt att man har någon som kan förklara dem för sig INNAN man väljer att bli medlem, Sedan om man är vuxen och inte har rent mjöl i påsen så att säga då kan man välja någon annan sida att förstöra för MSP ska vara en rolig spelsida där man kan ha kul o snacka med kompisar. Inte en sida där man ska behöva oroa sig för att bli trakasserad osv.
 
 
 

Magvirus

Trodde att det skullle vara över nu.
Jag menar har ju ändå varit hemma i snart två veckor. Det blir 14 dagar imorgon. Fast där hade jag fel.Imorse knept det till igen och det blev racerfart till toaletten. Tur att man har nära i alla fall men nu börjar jag bli lite trött på eländet. Det är ju inte så att jag har raketbränsle hela tiden heller utan det har varit mer åt det gasiga hållet att magen bubblar istället. Har  sedan dessutom mått illa till och från, inte haft någon vidare matlust men petar i mig så smått ändå för att man ju måste få näring i sig trots allt. Känner mig seg dessutom men det är väl kanske inte konstigt med tanke på att man tappar fort när man inte rör på sig just. Båda föräldrarna har också blivit smittade men de har haft mer av förkylningsvarianten men också känt av magen bitvis. Så vad ni än gör gå inte och dra på er det här viruset för det verkar svårt att bli av med!
Nej nog med skitprat nu, Försöker ju ändå hålla igång så gott jag nu kan mellan varven så jag får något annat att tänka på istället för den upproriska magen.
Har kommit igång med pysslet lite igen och börjat fixa till båda täckena till min ena modellhäst. De blir nog så bra att han kommer att få dela med sig av dem till en annan häst jag har för de passar så bra båda två i just blått.
Sedan skrev jag några dagar på historien jag började med innan jul och inte jobbat med eftersom inspirationen har trytit lite ett tag.Blev i alla fall nöjd med det lilla jag fick till så jag ska försöka fokusera mer på den.
Dessutom hade jag bara tänkt skissa lite som vanligt idag. Behövde något annat att tänka på ett slag annat än hur sur jag är sur på EA(Electronic Arts) just nu .Fast det går ju som för det mesta när jag bara ska skissa lite..åt pipan direkt.
 
Tror det blev något som liknar en häst i alla fall den här gången också, När jag studerar den lite mer kanske det är en arab. Brukar ju oftast göra dem skimmelfärgade men jag tänkte plocka fram promarkerserna på denna och välja någon annan färg för en gångs skull..kanske isabell ?

Fundersam

Ibland tror jag att vi människor gör saker lite för komplicerade för oss själva och att vi biter oss själva i baken. Varför jag tänker så ?
Hade en faktiskt en intressant disskution för en tid sedan med Greenpeace Svergie.Man tror ju att de ska värna om vår natur och djuren som finns i den men nu vet jag bättre. efter att ha stött&blött energikällor mot varandra. Om jag sammanfattar det som sades helt kort så landar jag i att de tycker det är helt okej och bra med vindkraft trots att det dödar fler fåglar än vad som tidigare var känt.Fick dessutom se statistik på hur många fåglar som dödas årligen av andra orsaker och det var skrämmande läsning.
Så min fråga blir då att om man ska kämpa för både naturen&djuren som lever i den hur kan man då tycka att det är alright att fler fåglar dör?
Jag får inte den logiken att gå ihop riktigt. Nu försvarar jag inte kärnkraften heller, det ska ni veta men jag tror att dagens kärnkraftverk är väldigt säkra. Det som är nackdelen med våra svenska är väl att de börjar bli gamla och slitna. Hur som haver så tror jag, visst att man kan hitta alternativa energikällor men man måste utreda vad det får för konsekvenser för livet runt i kring med innan man smäller upp en vindkraftspark. För det ska ju sägas att det oftast är i känsliga miljöer de blir placerade. Områden som redan är sårbara Glömmer aldrig två möten jag haft med stora rovfåglar. Vid det första tillfället hade jag turen att få vara med vid ett släpp av en berguv så nu förstår jag mer vilken tid de tar innan de får luft under vingarna.De är inga reaplan som någon kvinna uttryckte det utan de har en lång startsträcka.
 
Vilka ögon de har alltså . Man förstår varför de jagar på natten.
Inte roligt att hamna i de där klorna.
Det andra otroliga möte jag haft skedde en kväll när vi åkte hem från min moster. Vi satt i bilen och jag hade ögonen på sidan. Rätt som det är ser jag en enorm fågel komma svepandesöver trädtopparna. Det går liksom inte att ta miste på att det är en örn som kommer seglandes.Så stor var den att man blev riktigt imponerad av dess storlek. En helt otrolig upplevelse.Så nog tycker jag att vi kan göra mer för att värna om dessa fantastiska varelser som de faktiskt råkar vara.
 
 

Vinter igen?

 
 
 
 
Idag när jag tog mig upp ur sängen så föll det via flingor utanför fönstret. Så nu är det alldeles vitt på marken igen efter att all snön nästan hade försvunnit. Fast det är ju inte alldeles förvånande heller att det kommmer för det brukar ju kunna hända och komma bakslag i vädret. Så kan det ju hålla på långt in i April när man tänker efter. Just därför så finns väl också just uttrycket "aprilväder".Man vet ju aldrig hur det säkert blir från vecka till vecka. En sak för oss människor som kan anpassa oss efter de här kasten men jag tänker framförallt på djuren. De måste ha det speciellt jobbigt under sådana här perioder när årstiderna inte följer den normala cykeln. Fast då blir det ju bara extra viktigt att vi hjälper dem på traven.
Koltrastarna brukar vara bland de första flyttfåglarna som kommer tillbaka. De älskar frukt, framför allt äpplen. Eftersom jag bor i stan så har vi bara ett litet fågelbord här på baksidan av hyreshuset men mina föräldrar som bor utanför stan i villa har en liten minde buffé åt dem med nötter,talgbollar,solrosfrön och frukt.
Det brukar vara uppskattat av framför allt mesarna vintertid men även en mängd andra arter förekommer, tror vi räknat upp till över 60 om jag inte minns helt fel nu.
Till exempel så har ett par nötkråkor funnits i grannskapet de senaste åren.
 
 
Innan dess så tillkom ett par numera bofasta nötväckor. Går man ut och visslar på dem så kommer de till brädan och vill ha ost precis som vissa talgoxar gör.
 
Det är faktikt väldigt sällan man får syn på rovfågel trots myllret av mestar&finkar men ibland kommer de och kör in i syrenen.Här tror jag att det är frågan om en ung sparvhök som precis missat maten.
En av mina favoriter är dock den lilla käcka blåmesen. Egentligen fattar jag inte varför de ska bära just det artnamnet för de är minsann tuffa små fåglar.Dessutom har jag hållit i nyuflugna blåmesungar som behövde hjälp upp i träden och jag lovar de är verkligen fjäderviktare!
Talgoxen är väl den vanligaste fågeln vid matningarna landet över men det tror jag man kan förklara med att de är så oerhört anpassningsbara, De verkar trivas bra i vår närhet. Kanske har de räknat ut att rovfåglarna håller sig på avstånd om de bygger bo i närheten av människor ?

En fågel jag däremot saknat att se i vinter har varit talltitan. Det brukar varje vinter åtminstone dyka upp ett par men nu har de lyst med sin frånvaro, kanske får kolla närmare skogen.
 
Såg dessutom bara svartmesen vid ett enstaka tillfälle men de är ju inte så lätta att se heller eftersom de sitter still i max två sekunder i taget. De kanske finns där ute någonstans med eller så kanske de har flyttat.
 
 
En tidig gäst inne i stan brukar däremot kniporna vara. Så fort isen går upp brukar de komma så jag kanske får ta en vända neröver och kolla om de är på plats. I kanotrännan brukar de simma in så där är det perfekt om man lyckas smyga sig på dem för att få fina bilder.
 
 
Vidare är jag också förtjust i de små siskorna som inte heller de har varit så många i vinter, varken gråsiskorna men en de har i varje fall varit här till skillnad från den gröna varianten.
Som ni säkert räknat ut redan nu om ni orkat läsa så här långt så gillar jag fåglar. Tycker att man kan studera dem för att se hur naturen runt i kring mår. Dessutom så är det kul när man lär känna dem och upptäcker att de är olika personligheter de också.
 
 
 

 
 
 

Morgonstund

God morgon på er allihopa som kollar in här av någon anledning.
Hoppas att ni har haft en bra dag hitills. Själv så försöker jag fortfarande bli kvitt mitt efterhägsna magvirus som jag haft i över en vecka nu. Fast jag har hört att det visst är svårt att bli av med.
Hur som helst så ska vi inte gå in mer på just det ämnet nu utan jag tänkte istället srkiva några rader om ett TV-program jag såg på igår.Tar det ju mestadels lungt så jag låg och flippade mellan kanalerna när jag fastnade för det här på jag tror det var SVT24. Det handlade i alla fall om två nu vuxna kivnnor som hade växt upp i ett hippiekollektiv. Åtminstone så var det som ett sådant The Ranch framställdes från början men ju mer som kom fram om organisationen desto mer tyckte jag att det påminde om en sekt i mångt och mycket. Visst de boende tvingades ju inte att vara där men det fanns en massa märkliga regler som de skulle hålla sig till.Tycker att det om något borde vara en tydlig varningsignal till folk.Dessutom så hade man bönestunder och ledaren framstod som en gud.Finns det sådana tendenser tycker jag att man borde vara mer försiktig.

Tjenamoss

 
 
Först vill jag börja med en varning.
Någon har tydligen lyckats med att hacka sin in på min privata mejl. I alla fall så tog jag bort alla felaktiga leveransrapoorter &bytte genast ut lösenordet.Tänkte höra om någon mer råkat ut för samma sak nyligen?
Hur som haver har jag en bra nyhet att kmoma med. Peppar , peppar ta i trä så verkar mitt Sims 3 äntligen fungera igen. Måste bara fixa ett nytt serienummer till Destination världen så jag kan registrera det hos EA sedan kan Verona&Scot få åka på lite föräldraledighet då de fått sin bebis. Hoppsan, sa jag för mycket nu ? Verona har fått sin efterläntade examen i konst och jag har byggt ett nytt litet hus åt dem.

Litet hus var det ja, eller det kanske inte blev så litet. och då är jag inte ens klar än.Det ser i alla fall inte så stort ut invändigt och utvändigt är det kanske när jag tänker efter närmare mer likt en ombyggd ladugård men det ligger völ lite tiden med sådana.
Våning ett vardagsrum,badrum,köksovrum och barnkammare
Plan 2 är inslänge bara sparsamt inredd men tanken är magirum,galleri,badrum ett större sovrum(gästrum eller att de flyttar upp sitt sovrum hit sedan) samt två minsdre sovrum med tillhörande klädförvaring.
 

Hejsan svejsan på er!

Hallojsan på er alla där ute.
Jag borde kanske vänta med att skriva här tills Verona har tagit sin examen i konst men jag kan inte hålla mig. Anledningen är att jag tror jag fått Sims 3 att fungera som det ska igen. Hur jag har burit mig åt ?
Jag sparar var 10-15 minut också har jag sparat och startat om spelet några gånger. Åtminstone så var det så jag lyckades lösa det igår och då gick det ju vägen.Har numera bara ett problem med ett felaktigt serienummer som ska lösas fast jag får väl lov att ringa supporten men de har ju hjälpt mig förut.Så det kändes bra igår när jag spelade och det fungerade att spara. Tror det är minst tredje gången jag försöker nu och än så länge verkar det som sagt ha gått bra *hålla tummarna* dför att det ska fungera idag med.
Hur som helst så är jag supernöjd med båda Veronas hus med. Gillade ju huset hon flyttade in i när hon började på universitetet så pass mycket att jag kopierade ritningen till hennes vanliga boende.
 
 
Här är det charmiga huset hon har valt att hyra varje gång hitills när hon är på besök på universitetet.Jag gillade planlösningen så mycket att jag valde att kopiera den till hennes vanliga boende med fast det finns en skillnad.
 
Hon har inte tid att sköta någon stor trädgård när hon ska plugga, umås med vänner, pussa på Soct(hennes kille) och utforska omgivningarna på universitetet men hon fick ändå en liten framför huset
Hemma har hon en stor trädgård och delvis vldvuxen tomt.
 
Det är av den här anledningen tror jag som man ska vara försiktig när man är ute på nätet. Man vet aldrig vem som sitter i andra änden men inte visste jag att självaste liemannen surfar runt på de elektroniska vågorna.

Uppdrag granskning

Igår fastnade jag på SVT och såg Uppdrag granskning.
Det var mycket intressant och lärorikt men en sak förstår jag inte.
Visst att behovet av bekräftelse är stort hos dagens unga men det är långt mellan att bli bekräftad av andra och lägga ut nakenbilder eller väldigt lättkläddda bilder på sig själv på nätet. Eller så är det inte så väldigt konstigt ändå.
Hur som helst så tycker jag att det är väldigt lätt att någonstans dra den där gränsen för vad man kan göra och inte. Du har ju ingen som helst kontroll på bilderna sedan & du vet aldrig vem som kan komma att använda/utnyttja dem. Så egentligen bottnar det väl i att man aldrig ska lita på någon som är på nätet så vida man inte säkert vet vem personen är.Framför allt så ska man aldrig gå med på att skicka bilder av viss karaktär om man blir hotad och man ska aldrig stämma träff med folk man inte känner.
Det tragiska är att barn många gånger är så naiva i en viss ålder att de litar på allt som sägs men i själva verket så kan Måns 16 lika gärna vara Kalle 23 eller ännu värre Gunnar 70.
Många sidor har dessutom regler som säger att man aldrig ska dela någon som helst personlig information alltså att man inte ska skriva ut vissa saker om sig själv ändå är det många, väldigt många som verkar strunta i det,
Vad beror det på då informationen om vad som kan hända faktiskt finns där så tydligt i media ?
Visst att man inte gärna gör som ens föräldrar säger åt en alltid men ibland är det faktiskt bättre att man tänker efter före innan det händer saker som i Kumla.Dessutom så har jag settt allt för många så kallade hästbloggar, jag väljer att kalla dem för så kallade eftersom författarna berättar rätt frikostigt om andra saker med.
Jag kan inte fatta vad de sakerna har med hästar att göra eller varför de angår hela världen men jag kanske är lite gammalmodig av mig som gärna vill ha ett privatliv också, vad vet jag ?
Nej nu skulle jag ju inte bara skriva om säkerheten på nätet idag utan jag tänkte avhandla ett par saker till men det får nog bli ett till inlägg för dem i sådana fall/Ciao så länge

The Mauler

Jag vet inte varför så många nämner Jonas Gustafsson idag. Ändå så tillhör jag den inte allt för lastgamla skaran som kanske borde uppskatta svensk sport. Fast i det här fallet gör jag det INTE. Har så svårt för att förstå varför det skulle vara roligt att se på när de pucklar på varandra som de gör inom MMA. Såg ett inslag på TVsporten och jag tyckte enbart att det var hemskt. Inom kontrollerade former, det kan man ju alltid disskutera när motståndaren ligger medvetslös i slutet av matchen eller o varje fall totalt nockad. Nej jag vet vad det liknar, antikens gladiatrospel.
Fast så tycker jag inte heller om proffsboxning. Det är lika illa det . Se bara hur många fd boxare som råkar ut för allvarliga hjärnskador och knappt har ett liv efter karriären. Jo jag menar det. Visst kan man skada sig allvarligt inom andra sporter med men det säger sig själv att upprepade slag mot huvudet inte är bra.

Halloj

Hejsan svejsan på er allihopa där ute :)
Framför allt måste jag ju säga hej till alla underbara bubblare som brukar kolla in här. Som ni kanske har märkt av så har jag varit frånvarande några mer dagar än vanligt nu. Nej det finns inen anledning till oro men jag har haft otur. Skulle ju få njuta av några dagars ledighet och vad händer ?
Jo jag åker på någon form av magsjuka/bakterie. Det känns i alla fall bättre nu men jag är långt ifrån helt bra än utan det bubblar lite fast jag ska i alla fall försöka göra bort lite saker då jag har mer krafter för en stund.Så nu vet ni det också. Jag har alltså inte gått upp i rök om någon nu trodde det.
Har därför mest vilat men också tillbringat en hel del tid i TV-soffan. Såg på melodifestivalen och jag får erkänna att jag höll tummarna för Sanna den här gången. Hur Ace kunde bli tvåa vet jag inte riktigt än..visst är låten sisådär men kom igen ska man ha något som ser ut som fängelsekläder på scen ? Hade hon tagit på sig en orange onepice så hade de mer sett ut som ett gäng förrymda interner,,,
Nej även om övriga Europa verkade rösta på henne så kan jag inte hålla med på den punkten. Så där tror jag att hon gjorde en rejäl miss och jag tror långt ifrån  att det bara är gamlingar som röstar på fröken Nielsen heller.
Tyckte det var lite synd att det gick så dåligt för Ellen men hon fick i alla fall bra poäng från folket och jag kommer då fortsätta lyssna på Songbird för av alla låtarna tyckte jag att den var mest orginell och texten var den som gick fram mest men nuförtiden ratas väl många ballader för att de är för långsamma . Fast allt handlar inte om fart och glättighet heller men man kanske måste samla på sig mer egna erfarenheter innan man säger något om en långsam låt.Det är åtminstone vad jag tror.
Nej nu ska jag försöka göra bort lite andra saker också medan jag fortfarande orkar så hörs vi igen när jag mår bättre, kramen på er alla!

Låt på hjärnan

Visst kan en del låtar sätta sig på hjärnan. Fast jag vet inte om det tyder på att det är bra musik eller inte. Tror att det kan vara lite olika och att det helt enkelt beror på vad man gillar&inte.
Nu har jag i alla fall gått runt i två dagar och sjungit på samma låt. Hur jag än har försök så kan jag inte få bort den ur huvudet heller. Hemma har jag den dessutom på en skiva som jag egentligen köpte aav en slump. Hade bara hört en låt med just den gruppen innan så man kan minst sagt säga att det var en chansning som gick hem.
I just det här fallet tror jag faktiskt att det beror på att låten är bra eller vad tror ni ? Tycker i alla fall att den har en fin om än sorglig text..tänk er 25 minuter för sent.

http://www.youtube.com/watch?v=GbBD47TF6Cw
 
Om ni inte har hört den låt de blev mest kända för under sin storhetstid så tycker jag att ni ska lyssna på den med:
 
http://www.youtube.com/watch?v=jY6XX6ayofw
 
Dessutom så har de en tredje låt som också är bra
 
http://www.youtube.com/watch?v=SssxgwcQup4
 
Då har jag ändå fortfarande inte listat: http://www.youtube.com/watch?v=wAyB_GJm_jw
Som ni säkert märker är jag inte alls insnöad på Michael Learns To Rock, bara lite i perioder.
 

Ute på hal is

Det blev ingen skridskoåkning. Kanske är jag lika glad över det även fast jag hade sett fram emot men det kanske kommer något annat tillfälle då jag kan prova att stå på is igen.Vi får se men just nu ska jag njuta av fettisdagen. Redan ätit en semla på jobbet och funderar på om jag ska köpa hem ett par när jag går hem. De är ju så goda och det är ju faktiskt bara en gång om året man äter dem. Hur som helst så tänkte jag också säga att jag såg på ett bra program på kanal tio igår. Låg och flippade mellan kanalerna när jag ramlade in på det. Det handlade om livet på häktet i Miami. Visst det är inga duvungar som sitter där utan långt ifrån men det var ändå skrämmande att se hur de har det. I en sovsal låg 84 personer i våningsängar. Dessutom så är det nog minst lika tufft att ha det som sin arbetsplats. Man fick följa med under razzior och höra internernas egna berättelser.

Undvika krasch

Nej det är inte det ni tror som har hänt igen.
Har inte stått på skridskor på ett år men nu är det kanske dags.
Mamma tyckte jag skulle följa med när hon ska åka med min systers barn. Det lär bli spännande. Nog för att jag alltid har tyckt att det varit skojigt. jag har hellre gjort det än att åka skidor så har man nog blivit lite ringrostig. Fast då är det ju kanske bara bra att man får ett tillfälle att koma ut på isen igen eller ska jag säga in eftersom vi ska åka i en ishall. Lite tråkigt attt det inte varit någon riktig vinter faktiskt annars är det roligast att åka på uterink vilket man har gjort en hel del förut. Hur som helst så tänker jag i alla fall försöka undvika en sak..nämligen att krascha. Sista gången jag åkte på ett sportlov körde jag in i sargen eller om det var sargen som stod i vägen för mig. Det slutade visserligen med att jag tog mig därifrån oskadd men jag fick ett rejält blåmärke så nu vet jag hur hockeyspelarna känner sig och de får ju ha skydd!
Så nej att krocka med sargen är helt klart ingen upplevelse som jag rekomenderar.

Hejsan!

Hejsan svejsan på er alla glada bubblare där ute och hej på er andra också för den delen. Det ska inte bara bli sport idag även om jag just nu ser på Vasaloppet och sedan tänker följa sändningarna från Göteborg Horse Show.
Låg faktiskt och funderade på en sak innan jag skulle sova igår. Såg på Nashville på eftermiddagen och det slog mig varför man har så svårt att se vissa skådespelare i andra roller. Ja jag tänkte på Eric Close från Brottskod Försvunnen. Vissa skådisar har en förmåga att fastna i sina karaktärer och han är en av dessa. Visserligen är han duktig men det känns ändå inte som rolllen som Teddy i Nashville fungerar för honom...fast lag vet inte. det kanske bara är jag som är skeptisk.Fast det finns ju fler skådisar som har den förmågan. Att fastna i en roll som Jerry'O Conell från Jordan Rättläkare. Jag har lika svårt att se honom i en annan roll än Wood som hans karaktär där heter.
Sedan finns det ju förstås också de som klarar övergången mellan olika serier/filmer galant utan att det känns det minsta konstigt så som Sandra Bullock, Kevin Costner mfl.
Vet inte vad det här beror på men det kan nog vara så att för vissa av dem så kmomer de där bytena mellan olika roller mer av naturen medan andra får anstränga sig mer. Lite så är det ju faktiskt annars också  men det kan bli rätt trist att se på en bra film/serie om man märker att någon roll inte passar in. Som just i Nashville som förövrigt annars är en av de bästa serier som går på tv just nu, i alla fall om ni frågar mig.
Dessutom så såg jag på Breathless igen igår och kan bara konctatera att britterna än en gång hart lyckats med att göra en spännande serie!
Annars så jobbar jag bara på och försöker få till Sims 3 igen, men uppstarten har nog aldrig gått så snabbt som nu fast jag har ju inte hunnit ladda ner så många saker än fast det går sakta framåt och snart hoppas jag kunna börja om på ny kula.
 

RSS 2.0