Svåra spel

Har förstått att vissa av er som nyligen börjat på MSP har svårt att förstå två av spelen i chattrummen.
Tänkte försöka ge mig på att förklara dem lite bättre för er då stt de ska bli lättare för er att kalra av i framtiden så ni ska kunna samla både mer fame och starcoins på egen hand.
För man får faktiskt göra en del själv med och inte bara tro att andra ska göra jobbet åt en hela tiden som några tycks tro.
Det är inte så svårt egentligen att spela dem heller så jag hoppas att några av er blir hjälpa av det här :)
 
Först tänkte jag börja med att förklara hur man spelar Fånga Autografer(man får fame av det)
 
1.Klicka på Fånga autografer i chattrummet och starta spelet.
2,Klicka på pennan och blocket allt eftersom det flyttar sig och försök träffa så många du kan, lycka till!
3.Om du mot förmodan missar kommer du nu att få en liten skylt som visar hur många du träffade och hur många fame du fick.
 
Nu tänker jag skriva om nästa spel som många tycker är det svårare av de två om jag förtått saker rätt, nämligen Fånga stjärnor. Egentligen bygger det på samma princip som med Autograferna men det kan vara lite svårare att hinna med, ett litet tips jag har är att du klickar en liten bit bortanför där du ser stjärnan komma, då är chansen större att du lyckas fånga den.
 
 
1.Klicka på Fånga stjärnor i chattrummet och starta spelet.
2,Klicka på Stjärnan allt eftersom deb flyttar sig och försök träffa så många du kan, lycka till!
3.Om du mot förmodan missar kommer du nu att få en liten skylt som visar hur många du lyckades samla och hur många fame du fick.
 
 

Veckans Boonie och mer...

Hejsan på er alla.
Jag har en dyster nyhet gällande Veckans Boonie.
Eftersom gensvaret att ha denna punkt kvar på bloggen verkar vara så dåligt och intresset från er sida inte verkar vara så stort att göra fler artbooks och meddela mig detta så väljer jag att lägga ner den.
Det är ju ingen mening att jag har kvar något som ni inte tycker om att läsa eller hur ?
Många har dessutom undrar hur man gör men jag har förklarat det här ett flertal gånger med och ändå har det inte gett några resultat så då drar jag den slutsatsen.
Vad jag ska fylla tomrummet med har jag inte riktigt löst än men jag har en tanke i alla fall som inte gäller MSP men väl ett annat av mina intressen.
Mer än så säger jag inte nu eftersom jag håller på att fundera på hur det ska se ut.
Dessutom så kanske några av er undrar varför jag varit inne så lite och om sanningen ska fram är det bara delvis vädret som gjort det. Har tidigare haft problem med depression&illamående,yrsel och huvudvärk på grund av den och det har kommit tillbaka men det här är något jag inte gärna pratar om.
Igår var jag i alla fall upp på vårdcentralen så nu hoppas jag kunna få grepp om tillvaron igen med nya piller.
Tycker egentligen inte om att ta dem men de är guld värda om man kan slippa alla symptom sedan kan man minimera riskerna att få bryt också.
Så det är väl det här också som har gjort en del av att jag haft så lite tålamod med alla som tjatar på sidan men det år så enkelt med att bara lyssna på ett NEJ jag lovar så svårt är det faktiskt inte att kunna respektera någon annan och att faktiskt inse att det finns en människa bakom figuren med.
Som jag sagt tidigare så tycker jag många glömmer bort det här när de skriver rentav elaka saker till och om varandra, speciellt när de inte känner den andra men det är kanske just därför folk tror att det ska gå bra men varför mår så många dåligt av sociala medier på nätet med ?
Tänk er för en gång till istället innan ni skriver för jag tror inte ni skulle tycka om att någon sa sådana saker till er heller för visst det kanske är lättare att gömma sig på nätet men det medför också ett ansvar att kunna följa regler på en sida.
Egentligen kanske jag bara borde ha slutat men jag känner också  att det är fel att låta andra, yngre knäcka mig och en del uppfattar mig tyvärr lite som en besserwisser men jag lovar jag har gått igenom så mycket mer här i livet än vad många av de har. Gillar ni inte att jag finns på sidan för att ni stör er på att jag är vuxen eller att ni gär elakheter mot mig av ren avundsjuka så BEAT IT!
Varför jag spelar angår inte er och jag tycker faktiskt att det är roligt att vara kreativ och få uttrycka sig.
är det så fel tänkt av mig ?
Nej det här blev visst lite längre än jag först trodde men nu vet ni ju i alla fall hur det ligger till...jo och jag har börjat samla saker till Sims 2 igen så snart hoppas jag kunna visa upp lite saker därifrån.

Katta-stofalt söta!

Helgen innan midsommar besökte vi min syster med familj.
Passade såklart på att fota hennes  två kullar kattungar lite men det kan vara lättare sagt än gjort
när hennes barn också ville vara med på bild men jag tror jag lyckades få några bra bilder på dem i alla fall.
Klart var i alla fall att de for runt och upptäckte världen, gick över lådor och gömde sig under sängarna och attackerade fötter i tron om att det kanske var lämpliga bytesdjur.
Det är roligt att sitta och studera deras upptåg i alla fall också kommer de på mitt i allt att de är hungriga och måste äta, men det är klart små yrväder.
De uppskattade dock inte när syrrans yngsta försökte sig på att lyfta dem i huvudet för det märktes på en gång sedan när jag väl befriat den svarta krabaten att han blev rädd sedan när jag närmade mig med kameran.
Planen är dock att besöka dem igen sedan och hoppas på att få mer fototillfälle då.
 
 
Är man en liten kattunge kan man hitta många bra ställen att sova på, varför inte en alldeles,alldeles lagom docksäng ? 
 
Den här lilla honan verkade vara något av en sömntuta för hon sov sockersött i ett hörn medan hennes två bröder stojade betydligt mer.
 
Den större kullen befann sig i köket där de hade snott hundens bädd
 
Förutom honan så föll jag nog mest för den här grå lilla hanen, hade jag inte varit allergisk mot katter så hade han fått ett nytt hem hos mig.
Den här lilla svarta pantern(tror det var hanen) gav sig ut på jakt-bytet en mjuk byggkloss.

MSP tävlingar

Hejsan på er alla.
Jo jag ska försöka komma igång lite igen med bloggandet också.
Ligger lite på latsidan annars med det så här års men det är ju lätt hänt när man har lite andra saker för sig.
Tänkte i alla fall nu att jag skulle skicka ut en liten fundering åt er.
Varför är det så många som bara verkar slänga ihop en look, göra ett rum eller en film på måfå som egentligen
inte alls har med temat att göra och sedan anmäler dem till tävlingen ?
Jag tycker att det här är hemskt onödigt för jag tror inte att dessa har någon chans att vinna eller ens placera sig bra, ändå ska de ta upp en plats och göra så att det blir jobbigt när man väl ska rösta.
Någon som håller med mig på det ?
Dessutom så tycker jag fortfarande att det är lite fel att tävlingarna är på engelska eftersom de allra yngsta på sidan inte ens förstår då...eftersom man kanske inte börjar med engelska i skolan förän åk 3-4 på många håll.
För jag tror också att många lär sig språket på andra håll också genom tv,film,dataspel men frågan är ju hur tidigt man ska behöva det när många inte ens verkar kunna stava på svenska.
Personligen så lärde jag mig engelska i åk 4 och jag kan väl säga att jag kan både skriva och prata det flytande men det är en stor skillnad ändå med på skrift och tal.
Fast det är alltid roligt när man chattar med någon från ett annat land och de ger en komplimanger för att man har så bra språk :P en del gånger har de till och med trott att jag varit från något engelskspråkigt land och inte Svergie :P
För att lägga till en till sak så heter ju moviestarplanet, moviestarplanet.se och då borde väl rimligen innehållet vara helt på svenska med, rätta mig om jag har fel..så länge det inte är ett multinationellt storföretag som oftast har två versioner.

Veckans Boonie!

Jag tänkte att jag skulle lägga in den här omgången av Veckans Boonie idag med när jag ändå sitter här vid datorn.
Tar ju det lite lugnare på sommaren som ni kanske har märkt och är ute betydligt mer än jag sitter här.
Lite vila behövs ju ibland för annars tror jag att det skulle bli väldigt jobbigt om man skulle försöka sig på att sitta här jämt. Det skulle ju inte gå eller hur ?
Eftersom man faktiskt behöver göra vissa andra saker med och en del av dem måste helt enkelt gå före.
Nej nu använde jag ju ett fult ord , jag sa måste :P
Hur som helst så går jag igenom artbooks just nu men jag hittar inga fler för Veckans boonie så jag påminner er igen om hur man gör.
Ni gör en artbook på eran favoritboonie , skriver en lekfull text om den och skickar sedan ett meddelande till mig så väljer jag ut den jag tycker är bäst och lägger upp den här.
Priset är helt enkelt äran att er boonie får vara med och ni blir omnämnda som boonieägare med.
Det tycker jag inte är helt fy skam det :)
Så skicka meddelanden i massor när ni är klara, nej nu ska jag ut och se om talgoxarna får ut sina ungar idag.

Midsommar

Hejsan på er alla glada midsommarfirare där ute!
Jag hoppas att ni har fått riktigt skönt väder för det kan jag avslöja att vi har här i norr
åtminstone.Normalt så tycker jag annars att det här brukar vara en sådan där helg som annars bara regnar bort eller vad tycker ni ?
Så det är roligt när det för en gångs skull får vara fint väder med :)
Sedan väntar ett traditionellt firande här med övriga familjen med god mat och tårta.
Har dessutom lyckats med att göra ett av mina många projekt klart så nu äntligen  tänkte jag att ni skulle få se det.Som ni kanske vet så förlorade ridskolan här ett sto vid fölningen men fölet klarade sig och mår idag bra med en ny fostermamma och en lekkamrat, men jag kände mig ändå inspirerad av Sparwens dramatiska start på livet och valde att göra den här för att minnas hans mamma Arwen.
Färgerna ser bättre ut på den ritade versionen ,såklart men dikten är en av mina absoluta favoriter alla kategorier.Den har hjälpt mig när jag behövt tröst efter de av mina fyrfota vänner som korsat regnbågsbron och jag hoppas att den ska ge fler tröst nu. För er som är nyfikna och vill läsa den om ni inte ser här så heter den Don't Cry For The Horses och går att hitta om ni söker efter den på google.
 
 
 
 
 
 

Helgens promenad

Jo nu hoppas jag att ni är nyfikna.
Var ute och gick som jag brukar göra på helgerna när jag gästspelar på annat ställe.
Är lite roligare att gå där ute tycker jag än att bara trava runt inne i stan .Även om man såklart kan se saker här med ibland så känns det ändå som kan få syn på ännu lite mer vid sidan av.
Men man kan ju lika gärna bara bege sig ut och bara vara i naturen helt enkelt.
Det är ju det som är så skönt att kunna göra :) njuta av lugnet och tystnaden.
Nog för att det är rätt tyst här med efter att alla stundenter gått ut men det är något helt annat att sitta ute i skogen på en sten och bara lyssna..
Ibland blri man förvånad. Hade inte alls väntat mig att få se något men hittade en knipmamam med åtta små ungar i en av de gamla reningsdammarna.Det var många år sedan de användes och har numera växt igen nära på helt och hållet.Den här knipan tyckte nog dock att hon hade valt en bra plats att bo på och jag håller med, har bara sett med två eller tre ungar förut ..men åtta!
Det gäller att hålla koll på var man har resten av familjen, så det är säkrast att följa mamma på led.
En vacker växt som tydligen heter "Mistne" men tyvärr är giftig.
En lite trastaktig solbadare.

Hejsan

Halloj på er alla glada MSP:are och ja allt annat folk med för den delen som brukar kika in här.
Idag är jag tillbaka efter en helg av lite frånvaro(som ni kanske har märkt)
Har passat på att vila lite, jo det beövs faktiskt ibland.
Dessutom så vill jag passa på att njuta av vädret när det bjuds på fina sommardagar :) , fast blir det för varmt kan det ju hända att jag droppar in här och på eftermiddagar och kvällar vilket fortfarande är rätt så mycket.
Men jag är inne mindre nu på sommaren i alla fall men det innebär ju inte att jag glömmer bort er eller att titta till mina boonies.
Kommer att ladda upp bilder här sedan idag som jag fotade i helgen, tänker inte avslöja på vad än , det får ni se om om ni går in och läser senare inlägg som kommer.
Vill dessutom påminna er om att man INTE får skicka kedjemejl på MSP så varför tror ni det är okej att spamma i forum eller chattrummen med kedjemeddelandden då ?
Jag tycker inte att detta på något sätt ska vara okej utan mer ett stor nej som man inte gör för annaras räknas ju kedjepost också till skräppost som man bara blir irriterad över att få.
Gillar inte heller när folk ständigt tjatar på mig att bli vän, jag blir vän först sedan man pratat ett tag och lärt känna varandra lite, så enkelt är det med det och då vill jag helst skicka meddelanden först.
Dessutom blir jag INTE ihop och NEj jag tänker inte ta fram djuren för att en del av er tycker det, jag trivs med att kunna gå in i mitt rum utan att det laggar.

VARNING

Jag har länge tyckt att både killar& tjejer på MSP delar för mycket information om sig själva.
Om sitt privatliv helt enkelt.Personligen så har jag lärt mig att det nästan aldrig är bra att lägga ut för mycket information utan att man sätter en tydlig gräns på vad som faktiskt är provat och inte. Något som jag verkligen ogillar är alla unga tjejer som lägger ut så kallade modellbilder på sig själva , där de sminkar sig för att se äldre ut och plutar med läpparna. Just sådana bilder leder sällan till någon bra uppmärksamhet utan visar kanske egentligen bara mer hur osäker man är som person.
Dessutom tror jag att de flesta av de dom gör så ångrar sig senare i livet.
Fast för att återgå till MSP.
Man skapar sig en gubbe rätt så lätt (väldigt lätt) för den som kan mycket eller åtminstone hyffsa mycket om datorer. Men det är bara gubben du ser så egentligen kan vem som helst dölja sig där bakom, det kan man aldrig vara riktigt säker på.
Jag har ju valt Connies stil lite efter vad jag själv tycker om och det är kanske ett sätt att försöka göra
figuren åtminstone lite mer personlig och detsamma gäller hur jag tänker när jag inreder hennes rum.
Dessutom så delar jag väldigt mycket information här på bloggen så jag förstår inte hur en del kan anklaga mig för att vara en pedofil då jag ALDRIG skulle komma på tanken att ställa några sådana frågor som gör att det ens finns någon grund för sådana misstankar.
Så jag förstår inte varför man slänger ur sig sådana anklagelser bara sådär utan jag tycker det är väldigt onödigt,elakt och sårande att höra åsikter som att alla vuxna som spelar dataspel skulle vara just pedofiler. Det är rent av kränkande och det tycker jag inte att någon som sköter sig ska behöva stå ut med att bli kallad!
Dessutom så vad har man egentligen med att göra om någon annan väljer att spela ?
Mycket lite säger jag , men man kan aldrig vara nog försiktig. Just på MSP tycker jag det är mer konstigt med vissa av novellerna i forumen . de som innehåller mycket våld& sex bland annat. Jag har mycket svårt att tro att det är barn som sitter och skriver dem även om stavningen ibland är riktigt hemsk , utan jag tror mer att de har gjort så för att det ska se ut som att det är barn som skrivit. Och vad jag fattar ännu mindre är när jag läser kommentarerna och vissa skriver och ber om mer!
Det kan jag tycka är väldigt skumt när sidan har så tydliga regler på vad man får skriva om och inte.
En kille tyckte tex att min blogg inte var speciellt barnvänlig som han sa , ändå var han själv just ett barn och det fakum att jag oftast bara svarar på kommentarer jag får i chattrummen på MSP eller per meddelanden där det är riktigt skrämmande!
Anledningen till att jag valde att ta upp ämnet är att jag läste en kortare artikel i aftonbladet på nätet häromdagen bara http://www.vk.se/649600/sexjakt-stangde-chattforum-for-barn
Det hade lika gärna kunnat hända här i Svergie och på MSP känns det som , så det är med all rätt man ska vara väldigt försiktig på relativit öppna forum och tänk på att aldrig avslöja var ni bor och sådana där saker.
Veckans Boonie

Den här gången så föll valet på Galadriellas Atwa.
Tyckte texten var rolig och läsa och artbooken var dessutom bra gjord.
Till er andra säger jag bara..skicka in fler presentationer via AB om ni vill få med er boonie här.


Namnfunderingar

Alltså ibland blir jag så irriterad på folk.
Trodde jag fått höra det mesta kring mitt vanliga namn och varit med om en hel del rim på det men som om det inte räckte nu på morgonen hände en sak som visade att jag hade fel.
En tjej kom in i ett chattrum där jag var och ställde frågan : Är inte Connie ett killnamn ?
När jag sedan sa åt henne att killar oftast stavar det Conny och att det är ett vanligt namn på tjejer i engelskspråkiga länder så hävde hon ur sig bomben; Dessutom är det ett fult namn.
Är det snällt att säga sådana saker?
Det tycker jag verkligen var onödigt&dumt gjort av henne då jag dessutom har en personlig koppling till varför det blev just Connie som mitt val föll på.
Jag tror inte hon skulle tycka att det vore så kul om någon sa till henne att hennes namn var jättefult heller för det är enligt min mening bara elakt och småaktigt att uttrycka sig på det sättet.
Efteråt så kunde hon inte ens heller stå för vad hon hade sagt utan gick ifrån chattrummet innan jag hann med att rapportera henne men varför säger man sådana där saker som bara sårar, irriterar och gör folk ledsna ?
Tycker mig dessutom se att många använder svärord i sitt språk på sidan numera, SNÄLLA LÄS PÅ REGLERNA för det känns inte så trevligt att se sådana saker när man kommer in.
Dessutom är det inte det minsta coolt eller häftigt att svära som vissa kanske kan tycka, nej det är bara ett onödigt och dumt sätt att förstöra sidan på.
Om sidan nu är så mycket för barn dessutom som vissa säger så varför hålla på på det här sättet med?Nej det tyvcker jag enbart är trist faktisktoch det finns ingen åldersgräns heller som vissa säger så varför kan man inte bara få göra något man tycker är roligt utan att vissa ska behöva gå till personliga angrepp på en ?

Ordgubblerier och sorg

Fick en fråga på MSP av en kille som undrade om jag visste vad ordet Deathknight betydde.
Jag översatte det hela rakt av med Dödens knekt men det tyckte han inte stämde utan var mer inne på Döds riddare men jag tycker båda två har lika rätt här för
om man spelar kort så heter det ju kung,dam och knekt vilket översätts som King, dame och just Knight.
Man säger ju till exempel Knight of Spades(om spader knekt) osv. så jag tycker inte det borde spela någon roll.
Dessutom måste man alltid ändra på orden lite från svenska till engelska för att de ska stämma mer men men jag tror också den här skillnaden har sitt ursprung i att vi i Svergie inte har haft några egentliga riddare i historien utan våra hästburna lejda soldater kallades just oftast för knektar....
Det hände dessutom något tragiskt i natt..brukar ju fota ibland på ridskolan här och har gosat med de flesta hästarna där, både skolans och de privata.
De hade fyra ston som var dräktiga efter en tidigare olycka med en unghingst på betet och skulle föla.Först kastade(missfall) det ena stoet tvillingar, något som inte är helt ovanligt dock eftersom det är väldigt svårt med just tvillingar, ponnystoet som  var dräktigt såldes men nu i natt hände det som egentligen inte får hända. Det tredje stoet, Arwen fölade men klarade själv inte av förlossningen utan fick lov att avlivas så nu står ett litet hingstföl på egna ben utan sin mamma.
I skrivande stund vet jag att han flaskmatas men det är av största vikt att snarast möjligt hitta en lämplig amma åt honom om det nu går.
Vet du om ett sto som nyligen mist sitt föl eller ett sto som skulle kunna klara av att ha ett till så hänvisar jag dig till Camilla 070-350 53 57.

Tjenamoss

Hejsan hoppsan på er alla.
Tänkte börja med att berätta om mina problem med headern.
Hade börjat göra en som jag nästan var klar med ...men inser nu att den inte kommer att passa alls med bakgrunden jag har just nu. Nåja antar att jag får börja om från början med en ny igen då.
Har kanske redan en liten tanke om hur den nya ska se ut som, tänker nog utgå från samma grundtanke som jag hade förut men det blir mer lek med looks på den nya.
Det är allt jag kan säga för stunden om den.
Sedan tänkte jag höra om det är någon mer än jag som har problemet ibland att ni inte kan röra er i chattrummet ?
För så blir det för mig ibland, det är som att det fryser och fastän jag klickar för att hämta en sak och gubben rör inte på sig.
Vanligen så brukar det hjälpa med att relogga(logga ut och in igen) eller genom att man bars stänger ner chattrummet och går in i det igen. Fast det är ändå konstigt att det händer.
Vidare tänkte jag också höra vad ni tycker om MSP:s appar för mobil?
Jag kan tycka att det känns fel att de gör dem. Dels för att det blir orättvis mot alla som inte kan använda dem pga att de inte har den senaste telefonen(tro mig det är många som faktiskt inte har råd med den senaste tekniken). Dessutom tycker jag att det är fel att de ska kosta , jag menar folk betalar ju redan för att få VIP och det kostar nog mycket.
Så jag tycker att om man ska göra VIP-appar borde de vara gratis och det borde finnas ett program som gör att man kan ladda ner dem och öppna dem i datorn.


Hejsan på er alla

Hejsan.
Nu är jag här igen.
Både i förrgår &igår tog jag mig en liten paus från datorn.
Vissa av er kanske märkte det och andra inte men jag tog mig trid och gjorde lite annat.
Ritat lite PS på en sak som ni ska få se när den blir klar, varit lite social med den övriga delen av familjen vilket man ju måste vara ibland innan de börjar tro att man har bosatt sig vid datorn också har jag fotat en hel del.
Ena brorsdottern sov över här och hon yttrade att jag inte brukar se något så jag fick inget sällskap med mig men när jag tänker efter så gjorde det inte så mycket.
Dessutom så beror det ju på vad man tycker om att se. Visserligen tycker jag det är kul att lyckas fota
vilda djur men det är inget måste utan jag kan nöja mig med fina landskapsbilder också.
Gick i alla fall ut vid 11 snåret på kvällen efterso jag ville passa på medan det fortfarande var ljust, nogi för att det är det länge här än på nätterna nu under sommaren men man vill ju ta vara på ljuset.
Det där med att inte alltid se något..hmmm, det stämde i alla fall inte överens med gårdagen.
Eller så var det ksnske bara så att älgen visste vad hon hade sagt.
Stod och kikade på måsar som kalasade på middagen på en åker också hörde jag något som kom dundrande.

Tittade upp och där stod något brunt en bit ner i svackan och jo mycket riktigt, det var en liten älg.
Hade nog svimmat om det varit något anant som en björn. Vi stod stilla båda två i fem minuter minst innan den fick upp både vittring,syn och hörsel och kände att det var klokare att sticka.
Fast vilka nervkittlande minuter det var innan den tog till flykten och sprang.

Lite mer personlig

Om en del av er tycker att jag inte är så personlig så tänkte jag att jag skulle krypa lite närmare mig nu.
I alla fall så ska jag skriva om ett ämne som berör mig väldigt mycket.
Har för vana att se Whale Wars som går på Animal Planet &brukar tycka att det är både bra, spännande och intressant men säsongstarten igår gjorde mig bara äcklad.
Hur kan man som människa kallblodigt slakta en flock på låt säga 200
valar fast man egentligen inte behöver det utan det sker mer på grund av gamla traditioner?
Det övergår i alla fall mitt förstånd hur inte bara vuxa människor utan också många unga kan vilja delta i
detta massmord.
Man utnyttjade två saker dessutom, dels valarnas starka flockkänsla men också det faktumet att de just på Färöarna söker mat på grunt vatten.
De intervjuade en medelålders man som var en av de ansvariga för jakten och han berättade helt kallt om det här, hur valen dör på två minuter och att det skulle vara snabbt och smärtfritt.
Har sådana människor någon aning om vilka komplexa band som finns i en flock ?
Och exakt vad rättfärdigar det här handlandet med valar som försöker fly och ropar i panik? 
Jag skulle inte vilja dra det så långt men flocken är ju valarnas motsvarighet till familj.
Tänk er själva att bli ihopfösta och kallblodigt dödade..nej ursch nu går det verkligen kalla kårar längs min rygg.
Så nej jag vet inte om jag kommer att ha någon större lust att se resten..det skulle vara för att jag vet att Sea Shepereds försöker ändra på det här händelseförloppet.
Det är inget som går över en natt och det krävs att omvärlden också reagerar för att det ska kunna göras mer så man kan stoppa det av blodet rödfärgade vattnet från att flyta.
Om ni vill läsa mer om det här och är rätt så bra på engelska så gå då gärna in på http://www.seashepherd.org/ som är Sea Shepered officiella hemsida där det finns mer material och information om hur du kan stödja dem bland annat genom donationer m.m

Design-Tvivel

Som ni märker håller jag på och pysslar lite med designen här på bloggen.
Kändes som det var dags att göra någonting nytt , något som passar ihop med sommaren.
Inte för att den gamla bakgrunden var fel heller men måttena på den stämde inte riktigt som jag hade tänkt mig.
Jobbar dessutom just nu med en header som jag hoppas ska bli lika bra :)
Fast jag har inte bestämt mig för om jag ska göra om knapparna eller inte..de passar ju bra in till den här bakrunden med så då kanske jag helt enkelt behåller dem.
Sa ju igår att jag skulle göra Veckans boonie idag men nu vet jag inte om jag har någon lust till det längre..faktiskt inte ens om jag vill fortsätta på MSP.
Försökte nämligen helt vänligt säga åt en tjej att inte tjata eller skrika på mig, trots det fortsatte hon och jag ble bara mer&mer defensiv.
Hon kallade mig bland annat saker som otrevlig,dum och lögnare. Dessutom så påstod hon att hon inte gick runt och spred rykten trots att hon gick och sa allt om hur jag betett mig mot henne till alla.
Att jag hade sårat henne osv. men vad gjorde hon när hon betedde sig så illa mot mig?
Det bidrar till att jag kanske inte prioriterar MSP just nu.. har helt enkelt ingen större lust att vra inne om det är så folk reagerar när man skriver saker som egentligen inte var tämnkta att låta hårda&kalla.
För det är verkligen precis tvärtemot den jag egentligen är men jag säger vad jag tycker  och vågar stå för det men ska jag behöva bli kallad dum och andra taskiga saker för det ?
Nej tack det stälelr jag inte upp på det ska ni veta, att jag tagit og mycket skit genom åren för att egentligen behöva bry mig om en sådan här sak- men jag tycker hon gick över gränsen när hon dessutom kallade mig lögnare.
Vad skulle jag ljuga om?
Jag får faktiskt oftast höra irl att jag är för snäll och inte säger ifrån mer vilket kanske gör att jag vill försöka göra det på något plan i alla fall.Gillar man inte det så..fine men då behöver man inte för den skulll slänga ur sig sådana där saker.

Morgonstund

God morgon på er allihopa.
Hade hoppats på bra väder en dag som denna men givetvis så är det både grått&mulet, ja det är riktigt sjusovarväder.Är ju ledig så är på nationaldagen så jag passade på att ta mig en lite längre start på dagen.
Vaknade i någorlunda vanlig tid men har legat kvar i sängen med ett fynd jag gjorde på loppis och läst tills nu.
Kände ändå att det var dags att kliva upp och komma igång lite nu.
Får se vad det blir framöver dagen men förmodligen ska jag bara ta det lungt och passa på att göra bort lite sortering av bilder igen. Ett sådant där ständigt pågående projekt som är lika bra att ta tag i på en gång egentligen men som samtidigt är väldigt lätt att skjuta upp när det kommer andra saker ivägen.
Ja det vet ni ju redan ni som fotar också måste jag spy ur mig en sak som en kille sa till mig i ett chattrum häromdagen. Varför jag blev arg ? jo han sa att jag inte var någon riktig msp spelare eftersom jag bara går runt hela tiden.
Vad tror han att jag gör när jag går runt och samlar sc..varför tror han att jag har filmer,bonnies och arbooks ?
Eller varför tror han att jag ligger där jag gör på listan över injänat om jag inte är en om han kallade det RIKTIG spelare.Nej det tänkte han nog inte ens på eller reflekterade över och det gör mig arg.Låt bli att säga liknande saker utan att tänka efter först för allt man blir av att höra sådana saker är irriterad. Så tänk på det med om ni tycker jag svarar kort på någon fråga att det är väldigt uttröttande att få samma frågor kanske tio gånger ibland på samma dag och att ingen verkar lyssna.Bättre att ni då läser mni biografi först eller här på bloggen innan ni är säkra på att ni vill lära känna mig för jag vill inte ha vänner som bara försöker utnyttja mitt kändisskap.
Utan jag vill ha vänner som faktiskt bryr sig om vem jag är bakom Connie med.
Dessutom fick jag höra ett rykte som tydligen ska gå om mig från en tjej .
Att jag skulle vara från USA.
Snälla tänk efter innan ni hittar på en historia som inte är sann och börjar sprida ut den bara för att
få uppmärksamhet själva. Dessutom är påståendet direkt felaktigt men det kanske ni andra kan lista ut :P
Varför skriver jag till exempel på svenska, vad gör jag på msp i sådana fall och varför har jag lagt upp ett flertal bilder från en norrländsk kusttstad här ?
Fast det är väl bara detaljer *skratt*.

Cirkus Maximum 2012

Här kommer några av bilderna från igår kväll.
Har grovsorterat och valt ut de jag tyckte blev bäst.
Är ju inte lite  svårt att få till det när man inte får ha blixten på inne men några blev det i alla fall :)
Kvällen var för övrigt bra, förutom att jag hamnade på en något tokig plats och det blev stressigt i pausen men bortsett från det så var kvällen magisk :)

Först ut var den kenyanska akrobatgruppen zuma -zuma som visade på annorlunda tekniker i hur man hoppar rep och en ny sorts limbo(prova inte på det här hemma.)


Ett nytt sätt att sitta vackert på.

I första delen visade Anont Frank upp cirkusen sex svarta friserhingstar och jag föll pladask som en fura.
Vilka levande bergatroll. Fotade den här i pausen.Hade lungt kunnat bli stående där resten av kvällen.


Föreställningens lustigkurre Totti. Sölade ut en burk popcorn och hade diverse problem med både hängslen och mirkofon. Fick publiken att stå upp när han rev av en Elvis låt.

Youlia och hennes lamadjur+afganhundar framförde det lekfullt nummer  och gjorde det otroliga som man inte trodde var möjligt för något av dessa djur.

Vacker magi var det när denna duo från Shanghai hanterade sina risdukar. Ett favoritnummer faktiskt :)

Sourellas framförde motorkonst inuti sin stålglob. Personligen har jag ltie svårt att förstå den här formen av cirkus. Visst är de duktiga på vad de gör, men cirkus för mig är djur så jag hade hellre sett mer av dem än det här.

Anton Frank igen här med cirkusens två indiska elefanter&assistenter.Har inte riktigt insett tidigare vad stora de faktiskt är men jag vågade mig nästan på att klappa en av dessa jättar igår, stod i alla fall mycket närmare dem än jag någonsin gjort tidigare. Otroligt vilken styrka och vet ni att en elefant kan med snabeln känna av en liten M&M ? Morsning på er

Hejsan på er alla.
Jo här är jag igen.
Okej jag vet , jag kanske inte har varit borta så spec länge mer än i helgen.
Tog en liten paus istället för att sitta framför datorn och var lite social méd den övriga familjen istället men
ibland kan det faktiskt var rätt skönt att komma ifrån skärmen lite.
Var på loppis ösregn och fyndade givetvis en Nora Roberts bok :P börjar bli en utmaning att hitta böcker av henne som jag har i bokhyllan som börjar bli överfull. Ja okej av både böcker och annat jag erkänner.
Ikväll ska jag iväg på cirkus med mamma och syrran + hennes två äldsta barn så det ser jag fram emot, var ju några år sedan man var senast så det ska bli kul.
Gick en rekogniseringsrunda inför kvällen för att veta om man ska ta med sig kameran och svaret blir ja :) ska försöka ta lite bilder på djuren i pausen om vädret håller i sig.
Så har ni tur dyker det upp några här sedan :) också lyckades jag med ett foto som jag inte hade väntat mig också och sådant är alltid kul när man lyckas överraska sig själv lite.
Började med att fota nåra vågbilder igen då det blåste på bra nere mot vattnet ett tag


Maximum på plats i Strandparken, nu är våren äntligen här.Lagom till att jag gick min promenad höll
tältet på att resas, inget litet tält här inte :) Ska på föreställningen ikväll så då ska jag försöka fota lite mer såklart för der är något visst med cirkus men den goda nyheten är att jag har sett Pajazzo *ler* så han är kvar :). Annars så skymtades både kameler, elefant, lamadjur, zebror och åsnor så det gälelr att passa på att fota tror jag.
 

Här ska ni få se vad jag lyckades fota mot slutet av min promenad,Smög mig på fru småskrake som låg till synes rätt så orädd vid en förtöjningslina till en brygga. Brukar mest vara hanarna ananrs som visar upp sig men nu fick jag äntligen en fin bild på en hona med.Tog några foton på henne men det här blev det bästa innan hon fick syn på mig,  dök och försvann.

Nu ni här är lite fler bilder

Dagen började i kaos..eller ska jag säga natten snarare.
Vaknade vid två med världens magknip, sprang på toan direkt och givetvis hade jag diarée.
Somnade ändå någon gång framåt småtimmarna och vaknade när väckaren ringde.
Var så trött att jag somnade om och fick lov att maila på jobbet.
Fick sedan hjälp med installationen av min nya kyl/frys och åkte med päronen hem till dem.
Trodde det skulle regna för det såg så ut enligt väderleksrapporten.
Det kom dock inget regn så jag passade på att gå ut och fota mina två nyaste modellhästar lite till :) och mer lär det bli...men jag blev riktigt nöjd med resultatet,
ska ut imorgon om det fortfarande är väder och ta om några bilder som blev suddiga men annars så tror jag det var länge sedan jag haft så här kul :)
Tog om några på min lilla fina hingst :) som jag fortfarande letar namn till.. lutar åt A Spot Of Shadows. Ja ni förstår att det kommer sig av skäckteckningen.

 

Sedan blev det dags för nästa häst och jag säger bara ..ja ni får avgöra själv vad man ska säga
när har sett bilderna.

Kan redan nu utlova att det blir fler bilder på Lady redan nu ;)

RSS 2.0