Teckning klar?

 
Nu så :) så här blev den senaste teckningen jag gjort helt klar.
Fast om den är helt klar vet jag inte riktigt än eller om jag ska lägga till några grästuvor och eventueltl några blommror med men samtidigt vill jag inte ha för mycket i bakgrunden som kan ta fokuset från hästarna.
Någon på jobbet trodde jag satt och ritade på en leopardhäst*skratt* men det är inte så lätt att få till en gråskimmel.
Dessutom så blev jag faktiskt nöjd med fölet. Bakbenen kanske blev lite konstiga men det gäller ju att hitta de där vinklarna när man ritar med så jag får väl fortsätta öva men nöjd blev jag i alla fall till sist och det är alltid ett framsteg.

Semester

I dag ser man knappt stan som är inhöljd i ett mjölkvitt töcken.
Snacka om att det är dimmigt.
Det lär väl försvinna under dagen/kvällen men nog påminner det lite om tropikerna just nu. Först det rejäla åskvädret i förrgår samt den här dimman. Fast man ser ju i alla fall ut genom fönstret och det är alltid trevligt. Fastnade totalt i Sims 3 igen igår..skulle bara fixa med en familj men det slutade med att jag fick lust att växla över till en annan också var det klippt.Så det blev att spela och se på TV samtidigt. Kollade på friidrotten och på basketen(synd på den snöpliga förlusten) men jag håller tummarna ikväll, klart tjejerna tar sig till VM!
Nu har det klarnat lite sedan imorse men det är fortarand grådassigt,blåser och det kan nog blir regn.
Hoppas bara vi slipper åskan så är jag nöjd nu när jag ska gästa päronen &spela Sims 3 på deras dator nu när jag äntligen har fått semester!
För den läxan har jag lärt mig, eller har vi lärt oss rättare sagt att dra ut så fort det ser ut att bli åska. På en av deras gamla datorer som de hade blev moderkortet grillat då blixten slog ner utanför.
Så då kan man ju verkligen säga att det är bättre att vara för försiktig och dra ut på en gång istället.
Fast här i stan är det lugnare och jag brukar kunns sitta vid datorn även då det mullrar men i förrgår blev jag lite orolig när jag såg ljusskenet från alla blixtar bakom den nedfällda persiennen men jag orkade inte gå upp och dra ut kontakterna utan jag snodde på mig och somnade om.
Kanske hade jag tur då allt fungerade morgonen efter för vissa hade tydligen blivit utan men nu när jag blir borta längre drar jag i alla fall ut så jag kan vara säker på att inget händer.
Började på en ny teckning idag men vet inte riktigt om jag är nöjd med den. eller rättare sagt nöjd med hästen men vad ska jag ha för bakgrund..tänkte rita två föl som leker på en sommaräng men vad tror ni det blev istället?
Jo, ja just det en tinker förstås igen :)
Tänkte passa på att lägga in några fina sommarbilder som jag fotat så ska jag försöka få in bilden på den färdiga teckningen senare igen,
 
Va vem sa att man faktiskt måste stå upp för att äta ?
 
En underbar sommatinker
Ätit för mycket av det goda gräset tro ?
Ibland kan man orka visa upp sig lite
Gräset är visst lite högt tror jag.
 

Fy vilket väder

Fy vilket väder det är här idag.
Det började redan igår kväll med både regn och åska i stan.
Fastän jag hade fällt ner persiennerna mot innergården såg jag ändå ljusskenet från blixtarna. Visst jag var inomhus men det är ändå lite läskigt och jag var bitvis orolig för att strömmen skulle fara men den var kvar imorse, Både klockradion och datorn fungerade, än så länge skönt.Vädret lär fortsätta idag med för det både regnar och jag hörde misstänkt muller på vägen ner till jobbet.
Samtidigt så behövs ju regnet men det blir lite jobbigt när det är ett sådant här varannan dags väder som det har varit i en period nu men det är och andra sidan väldigt typiskt svenskt sommarväder.
Försöker i alla fall tänka på alla bra sidor med att vi faktiskt har fyra årstider istället för det är inte roligt att ha 30 grader varmt varenda dag heller, eller kunna drabbas av hagel stora som golfbollar eller som i USA där man har virvelstormar.Visst kan vi ha stora svängningar i vädret ibland men tittar man ut i världen så tror jag ändå att vi har det bra här.

Teckning

I går blev jag klar med den här.
Eller riktigt klar vet jag ju inte om jag är ännu eller om jag ska rita till några tuvor innan jag är riktigt nöjd men samtidigt vill jag ju inte lägga på för mycket på den helle, men visst har jag lagt ner mer tid på den än jag brukar göra på vissa andra.
För första gången har jag också lyckats med att rita ett föl som jag inte kan klaga på.
Visst ena hoven kanske inte blev helt perfekt men vad gör det egentligen.Det är ju skojigt att rita ananrs skulle jag inte ha tålamodet att sitta på det vis jag gör heller.
Åtminstone så tycker jag att det är värt att göra det när resultatet blir så här pass bra :), jag lovar ni ska få se den så snart det fungerar att ladda upp bilder igen.
 

God morgon!

God morgon på er kära Bubblare.
Hejsan på alla er andra också såklart.
I dag hände något som inte brukar hända mig allt för ofta,tack och lov nämligen så råkade jag försova mig. Jag vet, det är livfarligt att tro att man bara ska ligga tio minuter till.
Hur som helst var det bara att kliva upp, få på sig kläderna och ila iväg.Gjorde ett medvetet skoval och jag verkligen älskar mina Runaways, det låter ju så fint när man går i dem men nog märktes det att jag inte gått i boots på länge nu.Ska definitivt börja använda dem mer.Hann inte ens få i mig någon frukost i brådskan men gick in på PB och köpte. Så saker & ting löser sig ändå alltid på något sätt. Nu är det i alla fall dags för sista rycket innan semestern på Fredag. Sedan är man ledig hela juli ut och får massor av tid över för alla projekt, stora som små.
Fast det finns något jag vill reagera på ellersnarare mot.Har sett en massa trådar i forumet på MSP där folk uttrycker sig negativit mot de som är höglevel. Har ni som gör så inte missat poängen med sidan ?
Dessutom så riskerar ni bara att bli avstängda själva om ni inte följer de regler som finns. Visst även jag kan tycka att supporten överreagerar vissa gånger men reglerna finns ändå där för att vi aööa ska kunna trivas ändå är det fler&fler som slutar pga rena trakasserierna och mobbningen.
Meningen med sidan är att man ska ha roligt och prata med vänner :) inte att man ska vara taskig &kalla varandra vissa saker som jag ser skrivna på sidan. Tänk er för, jag tror inte att ni själva vill bli kallade de här orden heller så varför då slänga ur sig dem och såra någon annan med sitt beteende för bakom varje figur på MSP eller bakom varje tangetbord finns en människa men det känns som många glömmer bort det när de häver ur sig vissa formuleringar.
Ni ska få se en sak här sedan som jag gjort klart..eller nästan. Kan inte bestämma mig men än så länge måste jag  säga att jag är väldigt nöjd. Snudd på att det kan vara en av de bästa teckningarna jag har gjort.
Så nu vet ni i alla fall vad det är :), hoppas att ni kommer att lämna lite kommentarer på den här sedan så jag får veta om det är någon idé att jag börjar lita på mig själv så jag eventuellt kan börja rita&sälja lite av det jag gör.
Tänker dock inte ta in några beställningar för att rita av kort och sådant eftersom det finns många andra som gör det bättre och jag har ju min egna tecknade stil.

Hoppla hejsan

Hejsan på er alla glada MSP:are.
Ja hejsan på er andra som råkar läsa den här bloggen med såklart.
Vad händer en sådan här dag hos er då ?
Själv så tar jag det bara lungt och tänkte passa på att göra bort lite mer trista hushållssysslor men som ändå måste göras.
Sedan passar det bra eftersom det är lite ostabilt väder. Ni vet ena timmen sol för att i nästa vara mulet och sno kallt. Lite typiskt svenskt sommarväder med andra ord också blir det att se på Heart of Dixie ikväll såklart.Annars så ska jag börja förbereda ett lite större hobbyprojekt också längtar jag så efter ett par saker :) som är på g. Vad det är tänkte jag inte skriva här..det får ni se när allt är klart.
Fast det är ju roligt att ha en hel del saker på gång också, Dessutom ska jag starta upp Sims idag hade jag tänkt.Fastnade ju i annat igår men lyckades ändå göra lite omfärgningar på bland annat en soffa men jag har ett problem. Hur får man in de omfärgade sakerna i spelet ?
Fastän jag klonar objektet först med TSR Workshop , gör nya texturer och packar till Sims3package så kommer de inte in som alternativ i spelet& ingen sida accepterar heller att jag laddar upp dessa omfärgade Maxis föremål.
Vad gör jag för fel? Har ju sett andra som också gör så och de får det att fungera.
Nåja får försöka igen senare och se om jag lyckas bättre :)

Hur mycket?

Jag undrar hur mycket ett insektsbett kan klia egentligen.
Har fått ett mygg eller bromsbett på ena smalbenet och det kliar då in i ..norden. Visst jag vet att jag egentligen borde låta bli det för då går klådan över snabbare men jag kan inte ..Dessutom så går det i perioder, så ena stunden känns det inget alls för att i nästa stund klia infernaliskt igen. Tror jag måste in på apoteket och köpa aloe vera som lindrar...vägrar att använda salubrin för det svider så hemskt. Fast jag måste undra varför insekterna tycks föredra det ena smalbenet framför det andra.
Men det är kanske så här sommaren ska vara med.Utan insekter och klåda, ingen riktig sommar och någon nytta gör de väl ändå då de blir mat åt fåglarna.Så ska jag försöka att inte bli tokig av det på kuppen helt enkelt.
Jo föresten jag har spelat en hel del Sims 3 på sistone som ni vet men innan helgen upptäckte jag något roligt. Nu kan ju simmarna också åka på semester!.Visserligen kunde de ju det i Sims 2 också men nu var grafiken ännu bättre :) så ita på att mina kommer att få se mer av världen.
Dessutom hade jag så roligt åt den ena simmen då hon åkte till en liten ort Frankrike &fick för sig att hon skulle köra runt på vespa mellan de olika platserna på resmålet.I vanliga fall kanske det inte ser fullt lika lustigt ut som det gjorde nu med den snygga sitsen hon hade och jag var inte ensam som skrattade uta n systerns ena tös gjorde mig gott sällskap.
Vidare så lät vi simmen gå ner i en underjordisk gravkammare och det kändes till och med riktigt spännande att låta henne vandra omkring där och utforska alla dörrar och portaler till andra rum.
Jag som sa att jag aldrig skulle börja med Sims 3 men så gav jag ju det en chans till och  nu är jag verkligen fast *skratt*.Så det är väl lite typiskt mig att det blev så men jag vet inte om jag kmomer att prova Sims 4 när det kommer och en av de saker jag riktigt saknar i Sims 3 är att man inte kan bygga runda väggar.
Fast visst det går ju att göra kantiga torn med men det blir inte lika snygga byggnader.
 

Nya foton

Sådär.
Nu är jag tillbaka i vardagen igen.
Åtminstone för ett litet tag innan semestern börjar.
fast då kommer jag ju också att ha tillgång till dator så det är nog mer så att jag haft annat för mig en period nu.
Fast så blir det nog för de flesta ibland Att orken tryter och ibland vill man hellre vara ute och njuta av naturen. Helt enkelt att ta vara på sommaren och det är nog lite det jag ägnat mig åt under helgens midsommarfirande.
Förut har vi alltid varit på hembygdsgården men i år orkade inte päronen med det så då blev det knytkalas i stugan istället & det var minst lika lyckat&fullt tillräckligct då jag var lite spak efter att ha haft migrän i förrgår.
Så jag tog det mestadels lungt även om jag spelade lite badminton och dömde en hård fotbollsmatch.Då&då fick jag ju ändå tillfälle att fota och jag exprimenderade lite.
 
 
 
Syrrans underbara vovve fyllde 15 år igår.
 
 

Hejsan på er

Idag tänkte jag logga in och göra bort lite måsten på MSP som att mata booniesarna. Hade tänkt logga in igår men hade annat för mig då det var midsommar och vi kom inte hem förrän klockan var för mycket. Satte mig och såg på lite tv istället innan jag gick och la mig, orkade inte ens sätta igång datorn.Idag har vädret satt käpparna i hjulet då det sett ut att bli åska men ännu har det inte börjat så därför passar jag på att gå in och göra bort en del saker.
Fast vill ni se några nya bilder från helgen får ni ge er till tåls tills imorgon kväll åtminstone när jag sitter på ett säkrare ställe oc kan lägga upp några av dem.
Så nu vet ni det, att bara för att jag inte är inne på MSP och svarar på era meddelanden betyder inte det att jag är bortrest eller så. Jag kanske bara har andra saker för mig helt enkelt och då ser jag till att jag svarar så snart jag kan istället.
Om jag av någon annan anledning blir frånvarande tex migrän eller något annat så försöker jag ändå att meddela när jag är tillbaka här för det är inte så ofta under ett sådant tillstånd som jag orkar kliva upp ur sängen ens och säga varför jag inte svarar just då.
Dessutom så händer det ibland att jag sitter och tittar på någon serie på TV bara för att jag har lust, en del bra serier går ju på dagtid just nu som till exempel Nashville.
Det hoppas jag att alla förstår, att det är så, dessutom har det inte varit så roligt på MSP på sistone med allt lagg och folk som skriver elaka saker både till mig och till andra i chattrummen.
Tycker faktiskt att det är rent ut sagt otrevligt och jag fattar inte hur det kan ha blivit så här.
Visst att support inte hinner se allt men kom igen nu sidan har ändå regler som är till för att följas. Förstår man dem inte kanske man måste be att någon vuxen förklarar dem på ett enklare sätt och väljer man ändå att skita i dem, fine då kanske man inte är mogen att vara på internet.
Fast det är bara min åsikt men det är så jag tycker, för bara pga att man kanske har det jobbigt själv hemma eller med kompisar så har man ju för den skull ingen rätt att vara taskig och ge sig på någon annan eller hur?
 

Trevlig midsommar!

I dag vill jag börja med att önska er alla glada Bubblare en trevlig midsommar också hoppas jag att ni har lika bra väder hos er som vi har här.Ja glad midsommar till alla er andra med som jag känner och inte.Strålande solsken & inte ett moln på himlen om jag tittar ut just nu. Det kan inte bli så mycket bättre tror jag.
Var ute nu en sväng på förmiddagen och skulle titta till mina odlingar i mammas rabatt då jag hörde ett fasligt kvitter i flugsnapparnas holk så jag tittade dit och såg hanen som flög in. Så det verkar inte bättre än att de är på gång med en andra kull. Vet ju inte förstås om det är samma hona eller om hanen fått tag i en ny fästmö men det verkar gå bra för dem i alla fall :)
Talgoxarna har fått ut sina ungar men blåmesen är fortfarande kvar. samt att jag fått rapport om häckande ladusvalor så det finns en hel del att hålla koll på i naturen så här års med.
Fast det är ju bara roligt förstås att komma ut och kunna slita sig från dataskärmen ett tag & dessutom är det ju inte så mycket heller att se på tv då det mestadels går en massa repriser.
Dessutom så har jag några saker på gång med men det kommer ni att få veta mer om sedan men nu vet ni vad jag gör när jag inte sitter här på några dagar eller syns till på MSP.
Fast det är väl så att sommaren är till för att man ska hinna njuta med innan hösten&mörkret kommer tillbaka.

Ovanligt

Idag när jag loggade in på MSP var jag med om något ytterst ovanligt.
Faktiskt en av de få dagar jag kunnat logga in utan att ha ett enda nytt meddelande i inkorgen.
Jag kanske inte är så känd ändå som vissa påstår*skratt*.Vet ju att vissa åker bort nu på sommarlovet, andra på semestern, vissa har andra saker att göra och några andra har slutat.
Det är faktiskt rätt skönt att slippa bli jagad runt som vissa gör när de tjatar och inte tycks lyssna om man skriver ett NEJ samtidigt så kan jag sakna det gamla MSP när folk faktiskt pratade med varandra och inte bara tiggde saker eller tror att om man pratar handlar det om att fråga om ålder, namn och sådana saker som man faktiskt inte ska ge ut enligt reglerna.
För vad spelar sådana saker för roll om man har ett bra utbyte personer emellan?
Nej det vet jag faktiskt inte, Inget tycker jag om man får en bra kontakt.Då har ålderskillnad& annat absolut ingen betydelse.Riktiga vänner är verkligen guld värda men de är allt för sällsynta då många bara fokuserar på yta och annat när man kanske egentligen borde se mer till människan bakom tangetbordet. Jag är nog en sådan som är blyg &försiktig av mig , mest på grund av tråkiga erfarenheter av folk men samtidigt så kan jag börja prata med någon på bussen om ett gemensamt intresse kommer upp. Fast det är så mycket enklare att ha taggarna utåt om man en gång blivit sårad av någon som man litat på.
Då är det inte så konstigt att man hellre sluter in sig i ett skal och drar sig undan för man kan ju inte göra annat än att se saker utifrån sin egen synvinkel. Visst kan man ana vad den andra parten tänker  men man måste ändå ha förtroendet att våga lita på sig själv.

Märkligt meddelande

Tänkte passa på att varna er andra.
Fick ett konstigt meddelande från en tjej på MSP.
Det kanske inte var så konstigt egentligen men varför ber man om att få någons emailadress när det strider mot sidans regler ?
Vet dessutom att många blir hackade just på det här sättet. Man litar på någon, lämnar ut email och vips kan de försöka hacka både mail&msp för en. Support har dessutom varit tydliga &sagt att det här är det enda sätt som man kan bli hackad på och jag tror dem.
Blir man hackad så har man i regel varit för oförsiktig och lämnat ut för mycket information som gör att hackarna kan gissa lösenord och så.å det är just därför man ska vara försiktig och aldrig lämna ut några känsliga uppgifter.
Fast jag ser fortfarande många som skriver saker som att de vill dela gubbe med någon trots att support gått ut och varnat där med eftersom allt för många blir lurade på just det sättet och blivit av med både sc och figurer.
Så nej jag säger det igen, var försiktig och gå inte heller på när folk lovar att ge er hela önskelistan eller vill ge er en massa starcoins.För majoriteten av de gångerna blir man bara lurad och det handlar om att de själva ska vinna något på det i slutänden. Ett av de mest vanliga sättet som folk luras på är: Snälla ge mig en auto, så får ni en tillbaks.
Hur många gånger får man verkligen en tillbaks ?
När man kunde se statistik över inkomna & utlämnade autos så hade jag lämnat ut bra många fler än vad jag hade fått så därför tror jag det bästa är om man hittar en elelr ett par stycken man kan byta regelbundet med.

Tänkte spinna vidare

Idag tänkte jag spinna vidare på inlägget jag skrev igår.
Så om ni inte tycker om djur, framför allt älgar ja då behöver ni inte bemöda er med att läsa vidare, eller så kanske jag kan locka er att bli intresserade.
Fick som sagt reda på en hel del intressant fakta som jag inte redan hade koll på men ett par saker stack ut.
Visste ni till exempel att älgens horn växer med ett par centimeter varje dygn under sommaren för att vara fina till höstens brunst.
Skrattade gott när det berättades om en tjur som hade fått upp en damcykel på kronan i sin iver att imponera på korna.
Kändes lite märkligt dock att höra den andra saken, 80 % av världens skjutna älgar står vi i Skandinavien för. Alltså Svergie,Norge och Finland. Inte mindre än 80% men när man hör varför så blir det mer logiskt eftersom vi har så reglerade rovdjursstammar här men samtidigt så har vi ju stora betesskador på skogsplanteringarna och det får skogsägarna ingen ersättning för.
Vidare var det också mycket intressant att höra om vargen såklart och om hur mycket vargen påverkar älgen. En vargflock äter till exempel allt den dödar medan de här strövargarna som kommer då& då bara tar de bästa bitarna men ju tuffare förhållanden , desto större älgar. Jag har ju alltid brunnit för vargen och visst kanske jag fick lite mer förståelse för samerna när renarna springer miltals åt alla håll men det är ju ändå de som kan göra ett aktivt val att hägna in sina djur. Visst har jag hört vissa säga att smaken i köttet ändras men jag undrar jag för det känns mer som att det kan bero på vad man ger dem för foder & folks grundinställning till just varg.Nu skulle jag ju inte skriva om vargen här men helt klart är att jag förstod mycket mer hur alla arter i naturen hänger ihop efter helgen och vad som händer när det blir obalans.
Dessutom så blev jag lite förvånad när min till synes djur ointresserade bror ställde en bra fråga: Vid en incident där ett djur tex en björn dödar en människa varför målas alltid djuret upp som ett odjur som ska dödas?
För många gånger är det ju så att djuret bara går på instinkt och det gjorde ont i mig att se bilden av en död björnhona och hennes skjutna unge som hon försökt att försvara :/ och jag tänkte vidare på alal dessa artiklar om jägare som fått sina hundar vargdödade, hur det förstoras upp i media. Visst kan jag känna med dem eftersom jag själv älskar just hundar men samtidigt måste man ju se det från vargens sida. Den är ju hundens vilda anfader & då är det väl inte så konstigt att den ser just hunden som en rival?
Det är dessutom fakta att det oftast är jägare som råkar illa ut pga att de rör sig tyst i skogen och dessutom har de oftast en jakthund som utlöst det hela.
Så en bra regel när man går ut i naturen är helt enkalt att föra oväsen om man inte vill överraska något djur, prata, vissla eller småsjung så djuren hör att du/ni kommer. Då sticker de allra flesta djur helt säkert innan du anat att de ens varit i närheten.
Har varit ute och vandrat en hel del och stött på räv, rådjur, älg och grävling men faktiskt så har jag aldrig känt mig rädd för dem. Sett spår av lodjur också  så jag vet att de finns där, men jag har aldrig fått se ett.Visst har jag känt respekt när jag mött ett  djur ute i det fria men det ska man väl ha för allt levande ?
Om man nu mot förmodan ändå springer på ett djur så agera utifrån hur djuret reagerar, men är det ett rovdjur så spring inte-det triggar igång jaktinstinkten hos dem.
Man behöver ju faktiskt inte heller titta så långt för att hitta två rovdjur som lever nära oss och som vi har vant oss vid nämligen just hunden &katten men det känns som vi glömmer bort det eftersom de varit tama så länge men de har ju ändå kvar vissa av sina vilda instinkter. Titta tex på ett lejon, en tiger eller ett annat stort kattdjur och se sedan på er egen eller någon annan huskatt som finns i närheten. Visst kan ni känna igen mycket i deras rörelsemönster och sätt?
 

Något älgaktigt

Då var man tillbaka igen efter en helg fylld med händelser.
Eller åtminstone en. Kunde ju inte riktigt hålla mig utan avslöjade att jag skulle någonstans i förväg.
Mina underbara päron firade 45 år som gifta & voi brukar alltid åka iväg på en djurisk uppevelse.
Nu föll valet på älgfarmen i Bjurholm eftersom de inte vill åka allt för långt och det blir ju lite logistik när alla ska med :)
 
Hittade en riktig snygging inomhus i ett fönster
 
Fast riktigt kär blev jag ju såklart i älgkalvarna. Svårt att inte tycka om de små liven och man hade god lust att kidnappa en av dem, men de växer ju så snabbt och jag tror inte att en älg skulle göra sig så bra som husdjur.
Det är i naturen de ska vara där de kommer till sin fulla rätt.
 
 
De verkade som alla småttingar väldigt nyfikna och nog hade de aptit på livet där de gick runt och kollade in besökarna.
Tänkte lite på Rödluvan när jag tog den här bilden:Varför har du så stora öron?
Men man förstår ju varför de måste ha bra  hörsel fast  de ser dåligt men visste ni att en älg har fyra gånger så bra luktsinne som en hund, just det fyra gånger!
Med aptit på livet ar det ja!
Den stora (2.00) höga tjuren Isak såg ut att tycka om uppmärksamheten. Inte minst så blev han ju bjuden på mat av några som ville ha mer närkontakt. Ska säga att det var imponerande att bara stå på håll och betrakta honom. Vågade mig inte riktgit fram för att känna på hans horn men enligt de som gjorde det var de alldeles varma, inte konstigt dde har ju en massa blodkärl i dem.
Höll mig mer i bakgrunden och fotade de övriga älgarna istället för att få lite mindre*konstgjorda*bilder.
 
Också blev det inte otippat en & annan bild på delar av utsikten också.
Men jag får verkligen säga att jag fått ett nytt favoritdjur på listan och lärt mig betydligt mer  om skogens konung på några timmar än vad jag hade kunnat göra i någon skola :)
Så jag skulle verkligen rekomendera ett besök hit för er som bor i närheten eller kommer mer långväga ifrån.
Dessutom var jag kanske lite tråkig som åt kladdkaka till fikat och inte vågade mig på älgmjölks parfaiten men oh så god den var!
 
 
 

Svårt

Alltså varför ska det vara så svårt för vissa och hur många gånger ska man behöva säga NEJ för att några ska fatta ?
Det är min fundering på dagen eftersom vissa tjatar om vänskap på MSP.Fast man nekar en förfrågan kan samma person skicka en ny och sedan sker det x gånger innan de äntligen ger upp.
Dessutom så är jag rätt less på de som kommer med påståendet att man skulle vara otrevlig för att man är ärlig och rak.
Ja jag vill inte ha så kallade *vänner* som aldrig ens pratar med en utan bara tigger eller försöker utnyttja att de känner en höglvl på andra sätt och egentligen vill jag inte behöva påminna om det här gång på gång. Fast jag känner ändå att jag måste eftersom vissa tydligen ändå inte kan förstå ett NEJ. Utan jag vill faktiskt prata och lära känna folk på ett trevligt sätt utan att ställa för personliga frågor såklart.
Är det fler än jag som har  svårt att förstå varför så många verkar strunta i att sidan faktiskt har vissa regler eller varför vissa skyller ifrån sig och försöker mena på att de inte sett dem?
Även då man är ute på nätet så har man faktiskt en ansvar gentemot andra för vad man säger och hur man ska bete sig. För jag tror inte att någon skulle tycka att det vore så roligt att bli kallad dumma och rent ut sagt taskiga saker så varför såra andra genom att säga eller skriva dem ?
Tycker också att jag ser fler&fler gå runt och säga saker som : Hur snygg är jag på en skala från 1-100 och liknande.Kom igen nu, jag tycker inte att man ska behöva bedömma utseende på en spelfigur utifrån en skala men kankse är det här en avspegling av samhällets övriga ytlighet ?
Fast det ger ju ändå en bitvis skrämmande bild över var vi egentligen är på väg och vem ska ta ansvaretf för hur någon beter sig på nätet om personen inte är mogen nog för att göra det själv ?

Regnigt

Idag har jag hört att det ska bli regn här och det kändes i luften när jag gick ut. Lite sådär småkyligt ni vet och tittar jag upp är himlen full med gråa moln. Får se om jag hinner hem innan det börjar så det kan allt hålla sig till efter lunch någon gång.
Känns i alla fall jätteskönt att ha det mesta av städningen bortgjord så då kan jag slappna av och göra mer roliga saker.
I förrgår lyckades jag faktiskt sortera bort lite bilder från externa med och det är ju alltid en sak som är bra att göra. Vet inte hur många GB jag hade med bilder innan men allt går ju inte att spara på.

Familjen Jackson

 
Idag flyttade ännu en ny familj in i kvarteret  som börjar bli lite mer befolkat nu,
Den här gången var det familjen Jackson som anlände.
Nej inte den familjen Jackson utan jag menar fröken Katy och hennes två katter Triton&Ariel.

Katy är en modemedveten sim som tvunget ska ha det allra senaste i klädväg, dessutom är hon kvarterets  lite flörtiga partyprinsessa.
De fick en passande lite modernare bostad. Nu ska jag bara inreda och ordna lite fler tapeter så blir det här nog riktigt bra till sist.
 

Somliga reaktioner

Idag tänkte jag skriva om en gammal sak som stått på min biografi på MSP som tydligen har väckt reaktioner igen. Helt utan anledning kan jag säga att en person, utan namn valt att hoppa på mig.
Jag menar inte att vara elak mot folk som har dyselexi etc för att jag vill att man ska kunna stava korrekt när man skriver till mig.
En av de jag pratat med allra mest på MSP förut har faktiskt det, men hon var väldigt öppen med det redan från början och talade om att hon ville bli bättre på att skriva.
Det jag fått nog av är istället alla som slarvskriver och inte verkar förstå stavning överhuvudtaget för jag tror inte att alla som missar ord eller gör fel har läs och skrivsvårigheter.
Snälla stavas med ä och inte med e och det är bara ett exempel på så kallat tonårsspråk som är vanligt förekommande.
Ibland kan man ju se tryckfel till och med i tidningar så det är inget konstigt tycker jag. Inte ens stavningskontroller kan ta bort alla slarvfel i världen jag vet Det är mänskligt att göra dem och det händer oss alla, även den som är bra på att skriva kan råka ut för grodor. Fast faktum är att jag sett nyare skolpapper med många stavfel utan att ens se markeringar för att det varit just stavfel.
Hur ska man då lära sig vad som är den korrekta stavningen av ord och vad som är fel ?
Är jag speciellt elak för att jag tycker så här ?
Då ber jag så mycket om ursäkt i sådana fall och jag vill inte såra någon i onödan eller göra någon annan ledsen Det var i alla fall inte min avsikt när jag skrev det där och det påpekar jag igen .
Hoppas att ni inte misstolkar den här texten för jag blir ledsen när jag får en viss stämpel på mig från andra som inte kan se vad deras ord gör mot mig.För jag blir ledsen över att bli kallad vissa saker och det har fått mig att seriöst fundera en gång till på att faktiskt lämna MSP. För att jag fått nog av folks sätt och elakheter men samtidigt så vill jag inte för MSP ska väl vara en sida att ha roligt på där ingen behöver känna sig ensam eller utanför?

Hur mås det?

Det är en väldigt passande inledning på mitt nya inlägg här på bloggen.
I morse vaknade jag till måsarnas rop, eller från början var det lugnt men sedan började föreställningen med diverse skrik.
Alldeles lagom till frukost faktiskt så jag tittade ut för att se vad de hade för sig men jag såg bara en unge. igår var de två.
Fast det är ju klart, mycket kan hända en liten måsunge mitt i stan.
Det finns många faror som lurar, katter,bilar, andra måsar osv.
Nåja får försöka se efter idag när jag kommer hem om jag kan se tvåan med utan att bli anfallen vilket är en konst i sig men igår tolererade de faktiskt att man tittade om man höll sig på ett visst avstånd.
Så vi får se för jag tyckte mig höra pip från ett annat håll med så det kan ju hända att de bara tappat bort varandra med.
Dessutom ska jag till tandläkaren på em. Tycker varken om vårdcentralen eller det stället, frågan är vilket som är värst men jag tror ändå det första är det fast tandis kommer inte långt efter.Denna rädsla bet sig fast efter några år hos tandregleringen med räls..gipsavtryck och röntgenplåtar.
Nej fy, jag ryser av att bara tänka på det men numera går det trots allt rätt så bra men jag gillar fortfarande inte att röntga tänderna. Saken man ska ha i munnen är ju så vass trots att den är rund. Att ingen kan uppfinna en mjukare  hållare som inte skaver så i munnen helt enkelt. Ni som har röntgat tänderna någon gång vet säkert vad jag pratar om.
Nej annars ska jag förbereda inför nästa helgs lilla utflykt..måste ladda kamerabatteriet och rensa minneskorten så att ehmm älgarna får plats.Nej nu ska jag inte säga för mycket här utan ni får se sedan var jag ska.
Tänker försöka göra lite jobb på Sims 3 idag :)
Blev ju lite gjort med det i helgen men jag var ju riktigt social istället och hjälpte till med ett par av syskonbarnens marsvin.
 

Vardag

Dåså var det var det vardag igen efter en lite längre helg.
Fast det är ju förstås alltid skönt att komma tillbaka i gängorna igen.
Har som ni kanske märkt inte varit inne speciellt mycket på MSP på sistone men nu är jag på linan igen.
Vad jag har gjort annars ? Jag har njutit av naturen och gjort bort en del måsten så jag ska slippa behöva tänka på att jag måste göra just de sakerna sedan.
Annars är det lätt att sakerna blir hängande i luften utan att någon tar hand om dem.
På tal om det så möttes jag av en attackerande mås när jag kom hem. Som vanligt har ett par fiskmåsar bestämt sig för att valla sina dunbollar till ungar runt uteplatsen & de anfaller såklart allt som verkar farligt och kan utgöra ett hot. Fast det är ju bara ett par så man får stå ut med hålla kollen så man inte råkar förarga dem på något sätt men de har i alla fall valt sidan med uteplatsen och inte entrésidan.Så är det när man bor nära naturen och ändå bor man mitt inne i stan.
 
 
 
Sedan fångade jag några andra sötnosar på bild med.
 

Goddagens på er

 
Hejsan på er alla glada Bubblare som har tagit er upp ur sängen och hallojsan på er andra med.
Jag hoppas att alla passar på att njuta av sommaren nu, åtminstone om ni har lika bra väder som det är här.
Nämligen strålande sol och en klarblå himmel + att det faktiskt fläktar lite skönt också. Annars så tar jag det bara lugnt här och gör inte så mycket fast det är ju rätt skönt. De dagar när det varit som varmast har man ändå inte orkat göra något.
Blev klar igår med mitt andra kvarter till Sim, så här blev det..
Om ni tycker jag gör fina kvarter och vill ha dem i erat eget spel så laddar jag upp de jag är mest nöjd med till
http://se.thesims3.com/, där det för övrigt finns många andra fina saker som andra har skapat.
Tipsar om sidan för er som inte redan hittat dit eller så påminner jag er andra om den.
 

Sommarlov

Idag är det vissa skolor här som har avslutning och många elever får sommarlov.Även fast jag ju inte går i skolan längre kan jag ändå minnas den där spända förväntan som ligger i luften.
Visst har man glömt bort en del av de tankar man hade då men fortfarande finns en del av dem fortfarande kvar även om de kanske har samlat lite damm under tiden som gått.
När jag var yngre såg jag alltid fram mot sommaren. Inte för att jag vantrivdes i skolan men jag kom aldrig in i gemenskapen i klassen varken på låg,mellan eller högstadiet. Varför det var så kan man bara spekulera i och jag har funderat på det många gånger men kan inte komma fram till något bra svar. Kort sagt vissa barn kan vara väldigt elaka mot det som är annorlunda. Visst klarade jag mig undan den fysiska delen av mobbningen tack vare att mamma jobbade på skolan men den psykiska med skvaller&blickar kan vara minst lika jobbig.Killarna sa i alla fall vad de tyckte och det kunde jag acceptera men vissa dagar hade jag ont i magen och ville inte gå till skolan på grund av det här. Fast nu var det inte de mörka stunderna det här inlägget skulle handla om idag. Nej utan istället vill jag skriva om hur mycket jag tyckte om sommaren.
Från början så hade vi en oas nära naturen som vi åkte till. Vi bodde granne med både skogen & en bonde som hade gått över till köttdjur så även om det inte fanns så många barn i närheten att vara med så hade jag alltid något att göra. Visst kändes det vemodigt att behöva lämna kalvarna varje höst men istället såg jag fram emot att det kom nya sommaren efter. Bonden la dock ner efter dålig lönsamhet och det var ungefär då jag började cykla 4 km om dagen för att se efter en flock unghingstar som en hästhandlare hade på bete.
Visst fanns intresset i familjen genom att syrran hade häst men det var mer intressant att vara hos hingstarna som enligt mig då  var försummade. Nu kan jag tycka att de hade de rätt bra men de mådde nog inte sämre av att jag kom dit och pysslade med dem heller. En sommar fick jag en väldigt speciell relation med en av dem och han kom till och med travande när han fick syn på mig eller min cykel. Han hade oansligt brun päls men vilken personlighet den killen var :)
Minns också med värme hur jag vissa dagar kunde gå in i hagen till dem när de gick nere vid sjön & betade också satte jag mig ner i gräset och skrev på någon av mina berättelser eller helt enkelt så la jag mig och bara njöt av att lyssna på hästarna som tuggade. Fast litade på unghingstarna , det gjorde jag.
och ett gott skratt fick jag också den sommaren för en dag när jag var där, hästarna hade varit uppe med mig hela tiden så kom hästhandlaren och en annan karl för att se på dem. Kanske inför en enventuell försäljning..vad gjorde hästarna tror ni ? Jo så fort de såg hans bil vände de på klacken och travade ner mot sjön varpå han frågade mig vad jag hade gjort med hans hästar. Tänk att de så tydligt kunde göra skillnad på folk.
Samma år fanns där också en till hingst som jag bär med mig i minnet, en svart varmblodhingst som i början av sommaren var väldigt rädd om huvudet. Han följde dock alltid med den bruna nordsvensken som blev min bästa kompis, som en skugga och i slutet av sommaren litade han på mig så mycket att jag fick stå och klappa honom på halsen. Så antagligen kan jag bara tro att han hade fått sig nåra smällar och inte litade på folk.
Kan komma på mig själv att ibland undra hur det gick för dessa två men på ett sätt kanske det är bättre att inget veta med.Nordisen hade väl bättre chans att få komma till någon som en trevlig hobbyhäst men Skuggan som jag kallade honom...
Det här är bara några minnen från ett av mina bästa sommarlov. Med det vill jag önska er alla er alla en riktig bra sommar och jag hoppas att ni också har en sådär bra vän, om inte kan man alltid hitta en fyrbent på de mest oanade sätt.

Mindre lagg

Jag vet inte om någon av er som håller till på MSP har märkt något ovanligt. Ikväll när jag loggade in som snabbast för att kolla en sak så tyckte jag att det laggade betydligt mindre än vad det har gjort förut.
Åtminstone en stund höll det i sig innan det som vanligt segade ner sig igen. Har dessutom upptäckt att det oftast händer när många är inloggade i ett chattrum samtidigt.men visst kan man ändå tycka att det här borde gå att ordna.För det är bättre att lagget försvinner helt än att det hela tiden läggs på nya halvbra funktioner som ändå inte alla kan använda på grund av en eller annan orsak.
Fast nu talar jag ju ändå bara om hur jag känner och tänker för att jag vill få er att reagera, inte tvinga er att känna lika som vissa skriver. Dessutom tycker jag att det är väldigt barnsligt och onödigt av vissa att inte respektera de regler som ändå finns men aja varför ska man bry sig när en del av er ändå inte verkar lyssna oavsett vad man säger till er ?
Jo för att man vill att så många som möjligt oavsett allting annat ska kunna trivas på sidan och ha roligt utan att behöva få se en massa elaka ord skrivna om sig. Kan inte skriva nog många gånger hur fegt det är att nedvärdera någon annan människa som man varken pratat med eller känner för det finns faktiskt en människa på andra sidan tangentbordet och bakom msp figuren, tänk på det innan ni säger något dumt istället Eller så kanske ni vill bli rapporterade , avstängda och kanske rent av få era gubbar som ni lagt ner en massa tid på raderade vad vet jag.

Modeoraklet Connie

Skulle knappas kalla mig för något modeorakel.
Det har snarare blivit så att jag avskyr att köpa kläder, mer än att jag tycker om det. Speciellt eftersom jag för det mesta är så kritisk och har så specifika önskemål.
Det är lite som när man ska köpa ett par nya träningsskor som också lätt kan förvandlas till mission impossible.
Nu hade jag åtminstone spanat in det nya somriga, marina modet Hamptons Republic på Kappahl och igår gick jag in där en sväng. Tänkte att det inte skulle skada att kolla i alla fall sedan jag kollat in kläderna på deras hemsida med.
Slutade med att när jag kom hem hade jag tre nya toppar i påsen vilket är högst ovanligt för att vara jag men nu slipper jag shoppa nya toppar i alla fall fast en som jag ville ha hade de inte så jag kanske får önska mig den när jag fyller år eller om jag kollar senare om de fått hem den.Behöver ett par nya längre shorts/piratbyxor men det kan vänta ett tag. Fast en sak har jag svårt att fatta när det gäller kläder, det kanske inte bara är jag som har det.
Varför ska de flesta tshirts/toppar som tillverkas för tjejer vara figursydda?, alla vill helt enkelt inte ha det itan långt ifrån och många tunikor som är snygga verkar vara gjorda för jättar :P alla är helt enkelt inte heller minst 1.70 långa modeller.
För er som är nyfikna på kläderna så kan ni kolla in dem via den här länken:
 
http://www.kappahl.se/category/estore/artiklar/dam/design_by/hampton_republic_27/

Connie goes internnational

Well almost but do not worry I will continue write my blog in swedish only using english now because a strange thing happened to me on MSP this morning.
A guy started to write to me in a chatroom. He used bad english so that is why I am writing this. He asked if we could be togheter , when I told him no an my reasons for why not he started telling me that I was bad and not nice. When I tried to reason with him he just went on so I left the room. My question is why some pepole behave like this ?
I only told him that I do not become friend with someone unless I actually know the person a little bit first and have spoken for a while.And I most ceartainly not get togheter with some guy because of two things. I do now want it and this is just a game so it is not nessecary.
And MSP also claims to learn children to speak english but how when they are not saying anything about spelling or grammatics ?
***********************************************************************
Nästan men oroa er inte, jag kommer att fortsätta skriva bloggen på svenska men en konstig sak hände mig på MSP den här morgonen.
En kille började skriva till mig på dålig engelska i ett chattrum så det är därför jag använder det språket med. Han frågade om vi kunde bli ihop och när jag på ett vänligt sätt förklarade varför jag inte blir tillsammans så skrev han hur otrevlig och elak jag var.
Jag försökte på ett vänligt sätt att resonera med honom men han bara fortsatte så jag lämnade rummet.
Min fråga är varför vissa personer uppför sig så här ?
Jag blir faktiskt inte vän med någon som jag inte känner lite först och har pratat med ett tag och jag blir absolut inte tillsammans med någon eftersom jag varken vill eller tycker att det är nödvändigt på ett spel.
Sedan hävdar också MSP att de lär ut engelska till barnen men hur går det här till då man inte lär ut stavning eller grammatik ?

Var tog den stygga lilla myggan vägen

Ja det undrar jag allt. Har fått några bett på benen som kliar infernaliskt mycket bitvis. Provat att smörja med aloe vera men det hjälper bara ett tag innan det börjar klia på nytt.
Vet att man ska låta bli men jag kan helt enkelt inte utan kliar sönder betten för då stör de inte lika mycket längre.
Fast jag tycker inte att myggbett brukar klia så här mycket heller så det kanske är en spindel som har varit i farten. De små gynnarna brukar ju kunna bitas med. Nåja får i alla fall tro att den värsta klånaden ska passera om jag försöker låta bli dem.Så får vi se hur det går. Fick dem i alla fall i helgen när jag fotade en viss flugsnappare så det kanske var värt det i alla fall :)

Flugsnappare

Nu sitter den där i björken hos föräldrarna och sjunger igen i väntan på en hona. Från början av säsongen var det faktiskt tre hanar här och en hona men troligen så vann någon av de andra henne om inget annat har hänt. För försvunnen är hon och den här hanen har fått börja om , men han håller fast vid holken.
Trots att de är riktiga typer egentligen och kan ha flera honor så är den svartvita flugsnapparen en av mina absoluta favoritfåglar.
Dels så ser de fina ut med sin omisskännliga fjäderdräkt, det går inte att ta fel helt enkelt men dessutom så sjunger de så fint och har en stor reportrar av andra läten med.
Fast det brukar vara en svår fågel att fota eftersom de oftast är lite skyggare och dessutom inte sitter stilla speciellt länge i sin jakt på små flygfän. Så därför är jag väldigt nöjd med bilderna jag lyckades få till på denna och det är första gången jag ser en flugsnappare som sitter och lyssnar när man pratar med den.
 

RSS 2.0