Morgon på er!

God morgon på er alla.
Hoppas att ni har sovit gott för det gjorde i alla fall jag.
Väldigt gott till och med när jag till sist somnade.
Fast då hade jag ju sett ett spännande avsnitt av Broadchurch först men det gick bra att sova i alla fall. En sorts serier och filmer undviker jag dock och det är rysare. Jodå jag har sett några ändå men Hajen är så förutsägbar och både The Others med nicole Kidman och Sjätte Sinnet är ju mer åt det psykologiska hållet.
Nej nog pratat om otäcka saker nu. Idag blir förhoppningsvis ett av rummen klara i dockskåpet. Tänkte jobba med att iordningställa badrummet . Har mest jobb kvar på väggarna där men golvet är färdigt och inventarierna har jag ju. Bara småsaker som ska införskaffas men det tar man i sista hand när allt ska inredas i de övriga rummen med.

God kväll!

God kväll på er alla Bubblare.
Här sitter jag och tänkte försöka få ner några rader på bloggen samtidigt som jag varvar ner efter dagens festligheter och väntar på att Broadchurch ska börja kl 21,00.
Vilka festligheter ni kanske undrar nu ?
Varit och firat morbrorns fru som fyllde år.
Passade så klart på att ta några kort på deras lilla lejon i miniatyrformat.Kan verkligen säga att han har växt i kostymen nu. Men så är jag ltie svag för långhåriga katter för även om jag är allergisk så kan jag tycka att de ser härliga ut med all denna päls. Kanske är jag lite partisk också med tanke på hansrödlätta nyans och det faktum att han är uppfödd hos min syster men det är bara små detaljer.
 
 
Sedan fick jag en ny kompis .Hann tyvärr inte ta något kort på henne då jag hade fullt upp med att passa henne men min ena kusin hade blivit fodervärd åt en 13 veckors labradorvalp. Jag lovar..blev INTE alls mer sugen nu.
Snarare tvärtom faktiskt och jag känner att det är mer&mer rätt väg Tänk vad djur är härliga ändå. Det som förvånade mig mest var att hon var så lugn, visst ville hon leka med kopplet och undersöka saker (framför allt folks fötte samt lite fallfrukt i form av ett äppler)men inne bland allt folk låg hon tryggt och sov.De är verkligen olika och unika individer.Precis som oss faktiskt..Fast de kan verkligen ge en den där villkorslösa kärleken då de inte dömmer ut någon på förhand utan bara ser till den som just du är(så vida de inte har dåliga erfarenheter för då tar det tid att bygga upp förtroendet igen). På det område är det ju också egentligen samma sak. Har man taskiga erfarenheter av folk är det lättare att man drar sig undan.
Men jag fick höra en bra kommentar ikväll som gjorde mig så glad. En av de övriga gästerna undrade om min hårfärg var äkta(naturligt rödhårig, mer ljust  morotsfärgat än rött) och när jag svarade ja då utbrast hon i: Åh jag tycker du har en fantastisk vacker hårfärg.Min man och jag önskade alltid att våra döttrar skulle få  just den färgen.Hon skulle bara veta hur jag önskade bort den i skolan och ville ha någon vanlig hårfärg istället . Var så avundsjuk på brorsan som är blond eller på en fs kompis som hade mörkt hår men idag är jag faktiskt mer stolt över den och skulle aldrig vilka byta.

Hej!

Morgon på er alla Bubblare där ute. Ja god morgon på alla er andra solstrålar också såklart. Får ju inte glömma bort att hälsa på någon av er som läser min blogg. Ni är inte så många men jag hoppas ju att ni gillar det ni ser.
Ännu en vacker höstdag här då solen skiner och det bara syns några få molntussar här och var på en annars klarblå himmel. Egentligen är det precis sådana här dagar man ska ta vara på och gå ut. Nåja får i alla fall en promenad hem sedan.
Annars kan jag inte påstå att det händer så mycket. Ska städa och plocka undan lite inför morgondagen då jag ska iväg på kalas igen annars flyter det mesta på.Dessutom så blir det nog en hel del pyssel i helgen då jag fått hem det sista materialet för att kunna göra badrummet klart :)
Kommer att bli tokfint tror jag till sist.Ska bara försöka lära mgi att jobba lagom länge åt gången annars får jag bara ont i huvudet av för mycket pyssel och koncentration.
Har i alla fall dessutom också fått tag på en diskbänk så jag kan börja inreda det köket som jag har tänkt mig. Och till sist så har jag köpt en transformator till elen så jag ska se om de lampor jag har fungerar.Det är med andra ord en del saker att stå i trots allt.

Morsning!

Hejsan på er alla glada Bubblare där ute.
Hur har ni haft det denna helg ?
Själv så har jag haft några fina höstdagar.
Fast jag vet inte riktigt om det känns som det är höst än eller jo det börjar bli svalare i luften , speciellt på morgnarna men solen värmer ju fortfarande upp under dagarna när den är framme.
Har i alla fall mest tagit det lungt. Igår följde jag med spänning hästhoppningen på TV och det där nedslaget RGB hade kom ju verkligen snöpligt men nåja laget tog ju i alla fall brons så det får bli ett GRATTIS till dem i alla fall.
Annars så har jag pysslat en hel del och försökt göra bort det jag har kunnat på projektwt men just nu står det lite stilla eftersom jag måste hämta ut ett paket med mer byggmaterial.
Inte riktigt klar med stolarna till köket än men jag kom i alla fall igång :)
Tänk vad man kan göra mycket av min-glasspinnar och blompinnar.Nu ska jag bara få till de andra tre eller om jag ska göra två stolar & en pall eller kanske en soffa.
Har en massa tankar för hur det ska se ut i alla fall så nu gäller det mer att bestämma sig för en av dem.
Dessutom så blev det gofika idag då mamma hade gjort äppelkaka med vaniljsås, mums!
 
 

Karlavagnen

Hejsan på er!
Nu tänkte jag kolla in läget här igen.
Det är ju inte alltid man har något att skriva men nu känns det som jag har det idag.Brukar för det mesta ligga och lyssna på Karlavagnen , Sveriges radio P4 innan jag somnar på kvällarna.
Så också igår och ämnet de tog upp berörde mig starkt eftersom alla mina minnen kom tillbaka då de tog upp mobbning.
Själv varit utsatt för det från förskolan till i slutet av högstadiet.Det var aldrig frågan dock om fysisk mobbning utan det var det här psykiska med öknamn,skratt och blickar, en utfrysning ur gemenskapen.
Nog är det märkligt att inte mer görs för att förhindra det idag nu när vi faktiskt börjar se problemet och kunna synliggöra gruppdynamiken som oftast uppstår i en klass,
Vet att man många gånger framhäver vissa organisationer som tex FRIENDS men jag har hört talas om fall där de varit inkopplade men ändå så har man misslyckats eller till och med blivit värre för den som varit utsatt.Varför är det fortfarande så att vissa individer måste trycka ner andra ? och varför är det fortfarande oftast offret som får byta skola eller så kan till och med familjen i vissa fall tvingas flytta till en annan stad. Är det verkligen så här det ska se ut ?
Det gör mig verkligen förbannad och varför lyssnar man inte mer på vad de som själva varit utsatta och vet hur det fungerar?
Frågorna är verkligen många och ämnet är inte helt lätt att handskas med men jag vet att vi måste göra något åt det eftersom allt fler unga mår dåligt. Jag tror vi kan bromsa den utvecklingen i tid om vi alla vågar säga ifrån.Kan man inte gå emellan själv så finns det alltid bra vuxna man kan prata med. Då menar jag inte bara skolkurator och lärare. Min viktigaste person när jag gick mellan o högstadiet var istället en lokalvårdare som jag ofta sökte upp på rasterna för att ha någon att prata med. Armida som hon hette var verkligen bra på att lyssna och hon stod ut med att ha mig där när de jobbade . Någon gång bjöd hon till och med på fika nere i deras lilla skrubb så visst finns det hopp även när det är som mörkast. Kom sedan också ihåg det att ingen annan har rätten att trampa på dig bara för att de själva kanske har det jobbigt. Visst att jag sedan kanske aldrig sa emot mobbarna i skolan heller utan jag var den där tysta gråa musen som ingen såg men det handlade ju också om att överleva för jag såg hur det gick för dem som försökte ha skinn på näsan.

Halloj, hejsan!

Hejsan på er allihopa!
Vad gör ni en dag som denna ?
Här skiner solen och egentligen skulle jag vilja passa på att gå ut men först ska jag jobba, sedan har jag några ärenden som jag måste göra bort innan det är dags för att tvätta och röja upp lite i lådorna hemma.
Så nej tidigast att jag hinner ut på eftermiddagen/kvällen en sväng förutom att gå till&från jobbet förstås.Får se hur jag gör som.
Igår tänkte jag att jag skulle ge den nya brittiska kriminalserien Broadchurch en chans och jag kom fram till att jag aldrig skulle ha sagt så. För nu har jag fått en till serie jag måste följa.Så bra var den Vad är det som gör engelska deckare så bra ?
Har sett några under åren men de har alltid varit lika väl genomarbetade och ni får rätta mig om jag har fel men de flesta av dem fokuserar med på själva utredningarna och psykologin bakom brottet.Visst har det funnits /finns bra amerikanska serier med som Bones,Navy CSI,Brottskod Försvunnen men jag listar ändå de brittiska Cold Case, Spooks och Morden i Midsommer högre(gillade de första säsongerna).Dessutom så ska vi inte nämna alla småserier som dyker upp ibland.

Första rapporten

Igår kväll kom de första rapporterna om att en svår båtolycka hade skett strax utanför staden.
Den första magkänslan jag fick var att det inte var bra.
Idag läste jag i tidningen att tre personer omkom, och en är allvarligt skadad. Två av de förolyckade var unga kvinnor i min egen ålder(de var visst födda 85 och 86).Även om jag inte kände någon av dem . vet inte ens vilka det var eftersom media inte gått ut med några uppgifter än med hänsyn till de anhöriga. Så kan man ju ändå inte låta bli att bli påverkad av att höra om en sådan tragedi som har utspelat sig. En massa frågor dyker upp och en massa funderingar på själva olyckan, hur den kunde hända och på livet som så dyker upp.I sinom tid lär vi väl få svar på åtminstone några av frågorna men just nu går mina tankar till offrens anhöriga & vänner.
Ni ska veta att ni har stöd av hela stan i ert sorgearbete och jag tror att även i det djupaste av mörker är det viktigt att man finns där för varandra och bara visar att man just finns för varandra.

Känns som

Hejsan på er allihopa.
Det blev i alla fall några bilder på Götheborg när hon kom. 
Kan säga att hon alltid är lika imponerande att få beskåda &många hoppade till när hon sköt salut.
Jag lugnade ner mig efter andra skottet den här gången men visst hördes det, så det går inte direkt att missa.
Dessutom ekade det mot bergen.Möjligen hade fler kommit ut om vädret hade varit bättre men nu fick man bara en bättre plats så det kanske inte gjorde så mycket.
 
Ingen trängsel var det på travet heller men vi som var där fick se fina tävlingar och kvällsolen kom ju fram till sist.
 
 
 
 
Söta stoet Sweetseventeen
 
Vackra Remelden
 
Härligt borkfärgat kallblod
 
En vacker bild på något sätt ändå.
 
 
 
 

Morgon

God morgon på er allihopa som kikar in här.
Idag ser det ut att bli ett underbart väder. Solen skiner och det verkar ju lovande inför kvällens travtävlingar.
Hade ju egentligen planerat att göra annat istället men nu får det bli en tur till travbanan istället. Fast det hör ju ihop med sommaren för mig lite att besöka den.Brukar ju göra ett stopp när det är V75 men eftersom banan bara får ha det vartannat år nu så får man ju passa på vid något mindre tävlingstillfälle istället men det brukar ändå vara trevligt.
Dessutom är det lite kul att studera den övriga publiken ibland och att få se fina hästar är ju aldrig helt fel det heller.
Sedan blev jag förbannad när jag läste aftonbladet på nätet. Gert Fylking hade tydligen gjort ett uttalande i stil med: "Slå ihjäl sommarkatterna".
Ursch hur kan man ens säga på det viset?
Här går djurskyddet ut inför varje sommar och ber osäkra låta bli att skaffa katt över sommaren ändå är det fortfarande allt för vanligt att otänksamma hjärtlösamänniskor gör det och tror sedan att de bara kan lämna kvar katten när hösten kommer.
Snälla sluta med det här beteendet och ni som inte ska avla på era katter se istället till att bekosta sterelisering då det förhindrar att det blir en massa oönskade kattungar som ska lämnas vind för våg.
 

Kalas

Igår så var jag borta hela dagen.
Åkte hem till päronen efter jobbet för att fira mamma som fyllde år.
Åt gott och passade på att fota lite. Liljorna hade kommit igång att blomma ute i rabatten och till min stora förvåning så hade en rosenskära också kommit upp. Satte ju några sådana där med men inte har det gått bra för dem inte, så det blir inga nästa är men snokörten däremot är en favorit som insekterna också verkar gilla. I alla fall har det varit massor av humlor där i sommar, men jag har sett lite fjärilar.
Annars så ska jag bara ta det lungt idag , eller inte jag glömde några saker hos päronen igår som jag måste åka ut och hämta inför morgondagen då Ostindienfararen Göteborg kommer på besök igen så det blir väl ännu mer god mat till lunch idag kan jag tänka mig.
Också blir det förmodligen badminstonspel med systerns ena tös sedan och jag tänker inte missa 1500 meterfinalen ikväll, måste ju se hur det går för Abeba.
Sedan är det ju dags för både höjdhoppskval(damer) och spjutkval(herrar).
Blir en hel del TV tittande samtidigt som jag spelar Sims men jag kan liksom inte bestämma mig för att göra en sak. Hade ju ont i huvudet ett tag så då blev det mindre av båda delarna men de senaste dagarna har det faktiskt känts bra igen så jag är lur på om huvudvärken kan ha berott på överansträgning, vädret eller om det var någon form av migrän.Nåja det känns väldigt skönt att det är bättre igen i alla fall och jag försöker att tänka mig för lite mer nu.
Gör mer kortare pauser men sitter inte konstant vid skärmen när jag är hemma i alla fall . Tror det underlättar lite att försöka göra andra saker med så man inte bara blir sittandes.
Pysslar ju en hel del oc projektet går framåt så sakteliga, började med golvet i badrummet i helgen också)det blir ett i trä ändå) sedan får ajg se om hela väggen ska bli mosaik eller om halva får bli målad panel..har inte bestämt mig riktigt än där men det händer i alla fall saker. Fast jag försöker ta rum för rum som planerat även om jag grundat i nästan hela överdelen utom hallen.
 

God morgon på er!

Hejsan, hallojsan alla morgonpigga människor där ute.
Idag hade jag lite svårt att kliva upp, kanske för att jag haft svårt att sova i natt av någon okänd anledning. Vaknade i alla fall på tok för tidigt men kände att det var lika bra att dra sig ur sängen innan jag somnade om.
Såg ut att bli bra väder men nu har det mulnat på lite och enligt prognosen skulle det ju kanske regna men vad gör det en dag som denna då man ska på kalas och äta massor med godsaker igen ?
Lite trist kanske det blir då vi kommer att få sitta inomhus men det går ju mot höst så. Hoppas i alla fall att det blir bättre till helgen , eller åtminstone uppehåll för då kommer ostindienfararen Göteborg III hit igen så jag tänkte gå ner och fota henne lite. Var ju ombord förra gången hon var här och visst får man lite historiska perspektiv på tillvaron när man går omkring under däck. Har ni inte varit ombord på ett gammalt skepp(ja jag vet hon är bara byggd efter gamla mått) så tycker jag att ni ska ta chansen.
Det är definitivt värt att se och man kan i alla fall föreställa sig hur det var på den tiden + att har man tur skjuter de salut och det får en verkligen att tänka på dåtidens sjöslag.
Visst jag är överlag ingen båtmänniska och blir sjösjuk så fort det blåser upp om jag befinner mig på sjön men riktiga segelfartyg är jag ändå svag för. 

Gråväder

Hejsan på er alla. I morse var det inte så lite jag hade lust att dra upp täcket och somna om när jag tittade ut genom fönstret.
Regn och grådaskigt. Fast jag vet efter en sådan här toppensommar ska man inte klaga och regnet behövs det med.Det kändes i alla fall härligt klart i luften när jag gick ut & det var inte så mycket trafik i farten heller.
Så jag gick mest och njöt av promenaden ner på jobbet samtidigt som jag klurade på en sak som hände igår.
Spelade sims och hade byggt ett hus och några till tomter, startade om för att det blev segt och när jag fick upp det igen så var allt borta utom familjen jag hade flyttat in i huset *som tur var men suck*.
Fick göra om allt och till råge på allt så startar den upp på fel expansionspack..så jag undrar vad som egentligen hände.
Nåja ska försöka uppdatera filerna idag och se om det löser problemet också har jag sparat allt jag gjorde såklart,
Bilder kommer på http://www.simsville.blogg.se
Samtidigt pågick finalen i stavhopp och jag försökte titta på den samtidigt men det gick sådär får jag säga..
Trodde som de flesta andra att Lavillnie skulle ta det , med den form han har haft men jag tror han blev för spänd&nervös.
Dessutom har ju tysken som vann också hoppat bra den här säsongen så jag tycker inte det var en så stor skräll ändå.
Ikväll ska jag i alla fall se semi på 1500 meter med vår svensk/etiopiska deltagare Abeba Aregawi.
Det blir mycket VM just nu men så tycker jag att det är roligt att se på sport.Fast annars har jag fastnat för mer udda sportgrenar så som snooker och polo.
Tll och med tennisk kan jag sitta och titta på ibland men motorsport&golf går fortfarande in under kategorin tråkigt så då byter jag hellre kanal.

Säga ifrån

Hejsan på er alla morgonpigga bubblare där ute.
Ja god morgon på alla er andra som kikat in hit med.
Idag känner jag att jag måste få skriva av mig om MSP igen.
Har spanat in en ny trend på forumet nämligen så handlar många trådar om att yngre inte ska få spela MSP.
Får jag fråga er som skriver dessa en sak? Hur skulle ni känna om någon skrev så till er att ni inte borde få spela eller göra något på grund av er ålder?
Nej jag tror inte ni skulle tycka att det vore så roligt och jag tycker faktiskt att ni är väldigt taskiga när ni uttrycker er på det här sättet. Tänk efter istället. Det kan finnas folk som har läs&skrivsvårigheter och därför stavar/skriver sämre än andra men det har absolut INGET med åldern att göra eftersom jag vet att många bara slarvar med stavningen ändå. Dessutom är det skillnad på att göra slarvfel(det händer oss alla) när man har för bråttom att skriva ibland, att en bokstav kan bli fel osv men något som verkligen är störande är när vissa bara skriver meningar med enbart förkortningar sk smsspråk eller fjortisspråk(kärt barn har många namn).
Sedan undrar jag också igen var det står att det finns en åldergräns på sidan?
Vet att det HAR stått förut men att de tagit bort det, så det borde inte vara några problem om man bara följer reglerna vilket jag tycker det är många som inte gör åtminstone inte när man ser alla så kallade noveller under forumen eller när folk bråkar i chattrummen.
Vissa som läser det här kanske drar öronen åt sig nu och blir sura men man kan faktiskt inte lägga hela ansvaret för hur det har blivit på sidan på supporten, de kan inte hinna se allt som händer och alla har faktiskt ett eget ansvar också.

Hejsan på er!

Hejsan på er alla glada människor där ute.
Min dag började inte så bra. Hade huvudvärk redan igår så det blev en tidig kväll och jag satt inte så mycket vid datorn på grund av det.
Hade ju egentligen tänkt visa er lite från min ena Simsfamilj igen på Simsville men det får vänta till helgen istället.
Hade migrän i morse men nu mår jag åtminstone okej igen även om jag känner mig lite seg fortfarande. Tänkte se på TV nu. måste ju se hur det går för Erika Jarder i längdfinalen på friidrott i Moskva fast det är ju roligt att titta på friidrott överhuvudtaget med.
Har jobbat lite på projektet med i helgen och nu börjar det faktiskt att likna något även om det fortfarande är en lång bit kvar innan det är klart. Så det går framåt, sakta men säkert.Börjar i alla fall få en vision om hur det ska se ut nu ..även fast det liknar ett kaos i de flesta rummen fortfarande men bara att å in några få möbler gör ju faktiskt mycket.

NEJ

Nu måste jag skriva här där någon ser.Har ju inte så många besökare än på Simsville(Simsville blogg.se) fast jag hoppas ju såklart att fler ska hitta dit med så att jag kan bli lite mer aktiv i mina uppdateringar där. Hur som helst så sket sig mitt Sims 3 helt när jag spelade senast, eller rättare sagt Camira fastnade i boxen och kunde inte komma ut, jag försökte med allt men inget hjälpte. När jag sedan provade att sälja boxen hon stod i var det för sent och socialarbetaren kom och hämtade alla hästarna *suck*.
NEJ, SKIT var det första jag tänkte, nu är allt borta men jag läste lite om hur man kunde göra så
 
1. Skapade en ny familj, en kille som heter Adian som också är hästintresserad.
2. Han fick adoptera hästarna, hittade inte igen Camira och fölet men väl Raven och Custer. Gav honom mer pengar
3. Sammanfogade de två familjerna och flyttade in dem på en annan gård som ligger ännu finare till..vid floden men jag måste bygga om den en  hel del. Gjorde klart huset igår och nu väntar stallet och tomten. Funderar på att bygga stall med hjälp av halväggar o vanliga väggar istället då hästarna tydligen kan fastna i de färdiga boxarna.
4. Letade igen efter Camira&fölet utan resultat..ska kolla efter helgen var de hamnat, men istället hittade Aidan ett superfint tinkersto, Coalminer's Mae som han adopterade istället så nu blir det tinkeruppfödning här med!
Alltså jag och dessa tinkrar(skratt).
 
Så nu har Casey fått sig en rumskompis som också gillar hästar och de verkar komma bra överens hitills fast han vet inte om att hon är häxa än...(han är en vanlig dödlig) så vi får se hur han reagerar när han får veta hennes hemlighet men de tycks gilla varandras sällskap och hennes realtioner till både Custer&Raven var faktiskt kvar.
 

Tur

Ibland har man då verkligen stor tur.
Som jag idag. Visserligen är jag lite tankspridd ibland och kan lägga saker på ställen som jag inte brukar & jag har tappat bort en del på det viset. Åtminstone så brukar jag lägga de viktigare prylarna på ett och samma ställe, ja ni vet så som nycklar,börs och mobil.Fast för ett par dagar sedan försvann min börs spårlöst och jag kunde verkligen inte hitta den någonstand i lgh trots att jag gick igenom alla 32 kvm.
Hur som helst så tänkte jag gå ner efter jobbet och fråga på det ställe där jag handlade sist,innan jag eventuellt hade tappat den
Fick för mig dock att den lika gärna kunde ligga på min plats på jobbet och BINGO där var den i en påse.
Kan inte sätta ord på hur skönt det var att hitta den. Visserligen hade jag ju inget viktigt i den och bara en mindre summa pengar men ändå.
Så man får verkligen säga att jag hade tur i oturen som fann den men jag hade ju mina misstankar med om att den kunde vara kvarglömd på jobbet och eftersom de låser här är det ju ingen fara egentligen men man blir ju orolig när man inte är riktigt säker på var den är sådär.
Dessutom så har jag fyndat lite saker bland mina gamla teckningar på sistone och några av dem ska jag försöka göra klara..kanske för försäljning om någon är intresserad men det får väl visa sig då. Har inte bestämt mig heller för om jag ska färglägga med promarkers eller färgpennor. De har ju båda sina för och nackdelar...men det kanske blir bättre med pennor på vanlig A4 ändå och markers på små kort? 
Det är något jag helt enkelt får fundera vidare på så länge medan jag jobbar på att få teckningen klar.
 

Stor dag igår!

Igår hände något stort för min ena Sim Casey.Fast det var en rolig sak som hände för mig med genom att jag skapat hennes hästar, åtminstone en helt och två delvis.
Om ni vil se bilderna så kika in på Simsville.blogg.se  för att se Custers&Camiras första föl, Carlita när hon leker i snön med de andra.
Så nu vet ni vad jag sysselsätter mig med och mjo jag har ett par teckningar på gång också.
Fast de senaste dagarna har jag hat ihållande ont i huvudet så jag har mestadels vilat också försöker jag ta det lungt och inte sitta allt för mycket vid datorn, Får tro att det löser sig om jag håller mig till att sitta en timme &sedan vila minst 30 minuter mellan innan jag slår mig ner på stolen igen.Det är ju dock inget problem med att hitta saker som ska göras mellan och hur är väl det då man måste gå igenom lådorna med pysselsaker med jämna mellanrum.Vet inte varför men ofast är det så att det blir oreda där igen ett tag efter att jag städat ur*märkligt* men troligen beror det på att man bara hivar ner sakerna och sedan stänger lådan snabbt för att inte se oredan där inne.
Dessutom så behöver jag en ny byrå med bättre lådor i,eftersom jag får äppelfilanfall varje gång botten lossnar på dem eftersom jag lastar för tungt., nej det ska vara riktiga saker i trä och ingen halvdan bokhylledel här inte.

MSP igen

Nu är jag tillbaka på moviestarplanet.
Eller åtminstone så är jag mer aktiv för tillfället igen och jag sköter mina boonies så gott jag kan när det inte laggar för mycket.
Har ju inte skött om dem på ett tag när det segat men nu går det bättre, i alla fall bitvis.
Fast jag måste få reagera på vissa saker på sidan. Varför är det så många både killar&tjejer som frågar om att vara tsm när jag tydligt sagt flera gånger att jag INTE vill bli ihop?
Det är ju liksom bara ett spel så man MÅSTE faktiskt inte vara det utan var och en gör precis som man vill.
När folk tjatar på en blir det ju bara jobbigt till sist och man tappar faktiskt tålamodet när det händer gång efter gång bara för att vissa inte lyssnar. Jag undrar hur de gör irl ?
Men nu har jag klagat färdigt och det har blivit dags att vara lite positiv med.
Är ju väldigt nöjd med mina promarkerpennor som jag fick när jag fyllde år så igår köpte jag mig två set till, set 2(det med fler nyanser) och det lilla för hudtoner så mina gubbar jag gör kan få skinn på näsan.
Den enda nackdelen är väl att de luktar eftersom de är alkoholbaserade men det är ingenting mot för de hemska doftpennorna som fanns förut i olika varianter bla hubbabubba och viol, de där som man fick ont i huvudet av.
Dessutom spelade jag Sims och kom igång riktigt med Casey och hennes hästar. Vill ni läsa mer om det kan ni kika in på http://www.Simsville.blogg.se där jag försöker att skriva det senaste om mina olika simsomgångar. 
 

Hejsan

Hejsan på er alla nya besökare...som jag hade hoppats på att få hit och morsning på er mer trogna läsare.
Idag började jag jobba efter semestern så ja nu kommer ni nog att få se mer inlägg här igen efter att jag skrivit förhållandevis få i sommar.
Fast det är ju lätt att det blir så när man vill ta det lite lugnare. Fast det är typiskt att man börjar jobba igen nu när solen lyser &man håller på att svettas bort*nästan*.
Hur som helst så har jag kommit på en enda nackdel hitills med mina nya Promarkerpennor och det är faktumet att de luktar apa men det kan jag stå ut med. För väl är det väl i alla fall att lukten försvinner snabbt när man ritar med dem. Så jjag är väldigt glad övet att ha fått dem :) fastän jag bara hitills har provmålat lite med dem så tänker jag köpa settet med pastellfärger nu också+ det med hudtoner då jag saknat att kunna göra nyanser i hudfärg då jag tecknar mangaliknande saker ibland. För övrigt är mangagubbar de enda människor jag klarar av att rita men jag kan ju inte säga att jag tränat på det lika mycket som hästarna och djuren då.
Fast att rita är skoj men som alltid är man själv nog den värsta kritikern och visst det finns många som är bättre på att teckna än mig men jag ser det bara som en kul hobby (än så länge) så jag kanske inte ska sätta för höga krav heller även om det är lätt att man gör det.
Funderar ju kanske på om jag ska våga prova mig på att ev göra små kort (lämpliga att ge bort i present) och börja sälja men vi får se vad som händer, för det vore kul att åtminstone ha vågat prova mig på det.
Man vet ju inte hur något går innan man har försökt eller hur ?

Projektet

Hejsan på er.
Då var man tillbaka i vardagen igen och jobbet börjar imorgon så nu blir det att jag kommer att skriva mer regelbundet igen eller åtminstoone när jag känner att jag har något vettigt att dela med mig av. Har grundmålat väggarna i fyra rum nu så mitt projekt fortskrider. Kan ana att det kommer att bli väldigt bra när det blir klart ast det är ju långt dit. Just nu ser det faktiskt ut som ett bombnedslag eller något åt det hållet, en röra med andra ord. Fast jag kom åtminstone en bit på väg när jag målade om tvättstället och provade att möblera upp badrummet så jag vet hur sakerna ska stå sedan när rummet är klart men det är bara funderingar men förmodligen blir det så här, eller om jag ställer duschen på andra sidan+ att en hylla ska upp med men det får jag se sedan. Dessutom så måste jag köpa tapeter då de papper jag redan har inhandlat inte kommer att passa in(typiskt nog) men det är tur att preentpapper inte kostar så mycket+att någon till vägg tror jag att jag ska måla.
Sedan är det dags att planera för att göra möbler men hela tanken är i alla fall att huset ska ha ett genomgående marint tema men ändå kännas fräsht &modernt.

Kattaktigt

I går så var jag iväg på en liten tur tillsammans med mina päron.
Egentligen var det tänkt att vi skulle plocka hallon men det blev så att jag plockade en liter blåbär istället fast tillgången var väl inte den bästa.
Eller jo visst fanns det bär där vi var men mycket var smått och omoget än. Inte heller fanns det så mycket mer av hallonen heller så det fick bli mestadels blått i våra hinkar istället. Blåbär och mjlk är ju så gott..eller blåbärskaka med grädde, mums!
Passade dessutom på att fota min mosters katt Morris som gav mig ett gott skratt igen då han markerade in min kameraryggsäck(han låg och gned sig mot den) samt att han trodde mitt ena linskydd var en ny leksak. Vilken katt det där är alltså. Han är hälften bondkatt och den andra hälften skogskatt men man ser ju verkligen vem han är mest lik till både utseendet och temperamentet. Det är bara öron tofsarna som saknas tror jag , men har har språng som liknar en panters, ett jaktljud som en tiger och snabbhet som värsta geparden.
 
 
 
 

Märklig dag

Vilken märklig start på dagen.
Slog på radion imorse och reagerade på en sak.
Det var bara gamla nýheter.Började nära på undra vilken dag det faktiskt var så jag stängde av radion och slog på den senare igen.
Då sa de rätt datum så jag kände mig lugn igen men som det kan bli ibland. Nåja hoppas att resten av dagen blir bättre occh inte lika rörig. Ska hem till päronen över helgen så mitt fynd från igår ska med så nu ska jag börja planera hur möbleringen ska se ut i vissa av rummen.Dessutom så har jag fått färgen jag beställde så nu kan jag börja renovera resten också.

Skattjakt

Idag har jag letat efter en påse som varit borta ett tag, eller i varje all så hade jag lyckats med att förlägga den.
Visst hade jag varit där och letat men den låg under en massa andra kartonger och kassar men skam den som ger sig för den dök upp till sist. Det var tu eftersom jag behöver sakerna som är i den. Visst de ser lite för stora ut men jag måste kolla..är så allet kan det ju ändå hända att de duger att ha till mallar när jag ska börja göra egna sedan.
Har ju börjat göra lite skisser och jag tänkte nog försöka hålla mig till ett visst tema på möblerna med.Nu kanske jag sa för mycket men det har med mitt renoveringsprojekt att göra.
Annars så har jag bara tagit det lungt idag, varit ute och promenerat lite i gråvädret men det kom åtminstone inget regn när jag var ute och gick.

RSS 2.0