Skepp Ohoj!

Idag tänkte jag faktiskt få passa på att via en del bilder få presentera en av våra pärlor här uppe. Jag har besökt den ett par gånger och får man tillfälle att åka ut i vår svenska skärgård tycker jag att det är något som man bara måte göra! Man behöver faktiskt inte åka utomlands , det finns så många dolda skatter inrikikes med som bara ligger och väntar på att få bli upptäcka och flera av dem kanske man har lust att återkomma till och stifta lite närmare bekantskap med då man väl är där. Ja egentligen hade jag velat ta er med till ett annat ställe nämligen Norrbyskär men på den tiden hade jag ingen systemkamera så tyvärr får ni nöja er med bottenhavets pärla men det kanske räcker långt. Fast om man jämnför de två så är väl Ulvön rena rama tätorten mot för Norrbyskärs totala stillhet, fast jag vet ju inte om det är lika lungt där som vid vårat besök. Då tillät man inte biltrafik på ön utan det ena sätttet att ta sig runt var att gå,cykla eller få lift med det lilla tåget som gick runt med sina vagnar. Sedan gick två fjordhästar på bete där den gången och de minns jag förstås extra tydligt eftersom jag blev så glad över att se dem. Fast visst förstår man hur hårt livet i skärgården är på vinterhalvåret och det är ju kanske därför det inte finns så många bofasta kvar norrut under den perioden på året då turisterna har åkt hem men samtidigt är det ju tur att det finns människor kvar som kan fortsätta visa upp vår otroliga naturskatt för så många verkar inte se vad som finns här på hemmaplan bara man ser sig om i sin egen stad.
Det tar två timmar ut med den vanliga färjan, men själva färden är ju en del av nöjet och charmen med skärgården, man får allt lite känsla av Vi På Saltkråkan& visst skulle man kunna placera in karaktärerna på bryggan utan tvekan.
Fin gammal fiskeskuta på tillfälligt besök, numera i trafik som skolfartyg
Nej jag har aldrig varit speciellt troende av mig men tycker att kyrkor kan vara vackra byggnader och jag älskar det gamla sjömanskapellet
Tycker deras votivskepp är så fint, ändå har jag vid det här laget hunnit se några stycken.
Men målningarna på väggarna är helt fantastiska att få kunna ta del av
Sedan är det kanske lite typiskt mig att få med en häst på bild
Tycker det vilar en speciell känsla över altaret
Pålitliga gamla Bettan.
Skärgårdsidyll
Vyerna är magiska ute till havs.
Ingen ötripp utan måsar som flyger nyfiket vid färjan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hejsan på er!

Hejsan på er alla ni läsare som av en eller annan anledning klickat er in just hit på min lilla blogg. Jag hoppas som vanligt att just DU ska hitta något ssom du tycker är intressant att läsa om annars är det bara att stänga ner eller klicka vidare. Idag har väderleken varit mestadels bra med uppehåll fast igår regnade det och nu mot kvällningen har det dragit in nya moln med mer nederbörd i så det kommer nog en skur till ikväll. Trots det här hann jag i alla fall ut en stund med Theodor så han åtminstone fick snusa omkring lite mellan skyfallen.
Det kanske är från ovan som hans snygga släp syns bäst, det som gör att jag kallar honom för professorn numera eller Einstein men visst är de faslig lika ?
Måsarna kom inseglande och åminstone en av dem verkade vara lite fundersam till vad som dolde sig under all den där pälsen på marken eller så satt den och försökte få tillstånd till att äta upp den smaskiga gnagaren som kilade omkring. Men tji fick den, det blev ingen hamsterpaté till middag!
Medan folket flyttar ut på lander under sommaren så finns det andra stadsboende föräldrar som har fullt upp med att mata glupska småbarn som inte gör något annat än att skrika efter mat hela dagarna.
Hos herrkspaet svart/vit flugsnappare var det fullt upp ikväll vid holken då ungarna lågoch pep. De var rätt toleranta också mot att jag var där och fotade men så är det ju ofta med stadsfåglar att de blir mindre skygga och mer vana vid folk som rör sig.
 

Glad midsommar på er!

Hallojsan på er alla ni läsare som råkar ha vägarna förbi och hittat in hit till min lilla blogg. Ni som brukar läsa mer regelbundet kanske har märkt att det gått ett par dagar igen sedan det kom någon uppdatering senast men ibland har jag verkligen ingen lust att skriva. Så då väntar jag hellre tills jag kommer på någon bra tanke som kan resultera i lite mer än ett par rader. Vi har ändå haft rätt tur med vädret i år känns det som, först nu mot kvällningen som det har dragit in lite mer moln och kan se ut som om det tänker bli nederbörd under natten. Fast vad gör väl det då regnet också behövs för all växtligheten och egentligen är det bara bra med regn så det inte blir så brandfarligt i markerna. För det räcker med så lite som en glasflaska som reflekterar ljus också kan det starta en hel skogsbrand fast nog om detta nu. För det allra mesta brukar jag ju vara hos päronen & fira men inte i år. Nej istället har jag bara varit hemma och tagit det lugnt med Theodor som fått komma ut lite mellan vindbyarna. Man vill ju inte att det blåser för mycket när man ska ta ut honom i spenaten för även om det är rätt temperatur i luften annars så kan ju blåsten göra att det drar kallt.Så då fick vi gå in i värmen men då hade vi ändå varit ute i 10 minuter och gått runt & undersökt trädgårdsprydnaer. Faktiskt skönt då det är lite trafik i stan för tillfället så man vågar sig på att ge hamstern mer spelrum på bakgården. Men man får ju änå ha lite koll uppåt efter måsar, skator och kråkor som annars kan få för sig att det är en liten mumsbit som är ute och går.
Theodor njuter verkligen av promenaderna i djungeln.
Full rulle är det alltså som gäller när hamstern gasar på.
 
Kolla vad jag kan , jag kan gå helt själv utan sele matte. Den är verkligen inte alls nödvändig att ha på sig, nej det är bara jättetrist att inte kunna dra iväg dit man vill.
Glad midsommar på er alla hälsar Theodor och hans matte!
 

Hejsan på er!

Hejsan och hallå på er alla ni läsare som av en eller annan ibland lite oklar anledning klickar er in hit till min lilla blogg. Ni som regelbundet brukar uppdatera er om vad jag pysslar med kanske har märkt att jag försöker hålla igång uppdateringarna i sommar med. Annars brukar ag ju skriva mer sällan och vara ute i naturen mer men på grund av en än så länge okänd orsak har jag blivit mer sittandes inne i år och inte orkat gå ut som jag brukar. Fast det räcker väl att jag skriver så tills vidare i alla fall och inte hänger upp mig på det negativa utan jag försöker hitta positiva bitar med det också. Det blir ju så mycket lättare om man kan göra det mitt i allt elände och jag vill ju tro på att det ska ordna upp sig till sist ändå. Nåja nu till en sak som flimrade förbi i flödet på Ansiktsboken som jag blev upprörd över. Jag brinner ju som ni kanske redan vet verkligen för djuren och har alltid gjort det sedan jag var liten flicka.Däremot blir jag hederligt förbannad över en del saker som vnvård och när djur far illa. Det är bland det värsta jag vet men på samma gång tycker jag att många fokuserar på fall som sker utomlands &då går mina tankebanor in på varför?
Varför när det finns så många djur som far illa och lider även inrikes. Det kan vara allt från övergivna sommarkatter till insmugglade småhundar och gårdar där lantbruksdjur får stå i sin egen avföring i flera år utan att något görs. Det är sådana fall som jag blir ärligt talat förbannad och rasande över. Eller när det ska behöva hända varje sommar att hästar blir attackerade av vettvillingar som går lösa i samhället. Varför ser det då ut på det viset och varför är straffsatserna så låga när det kretsar kring misshandel eller illegalt dödande av djur? Det kan nog bara vara politiker svara på om ens de vet hur svaret lyder. För det finns verkligen onekligen många frågor som är intressanta på området men det är betydligt svårare att hitta ett klart besked kring dem och det tycker jag är märkligt och konstigt om vi nu tycker oss vara så duktiga &har världens bästa djurskydd. Varför förekommer det fortfarande sommarkatter? Varför görs inget åt den illegala smugglingen, Varför förhindras inte dödandet av rovdjur?Varför gör polisen inget åt de skurna hästarna? Varför propagerar Greenpeace för vindkraft som dödar våra fåglar?Hur kan djur stå i sin egen avföring i flera år utan att någon reagerar? Och hur kan kungen vara hedersordförande för WWF, han som vill döda alla vargar?
Ja ni märker kanske graden på dessa tankar men jag är övertygad om att man kan göra något på samtliga områden om bara viljan finns men det är väl just det som är problemet att det kostar pengar och då blir djuren ständigt nedprioriterade på listan. Fast de förtjänar minst lika mycket som någon annan av oss levande att få ha det bra och bli väl omhändertagna den tid de har på jorden.För är det något som jag har lärt mig av dem så är det hur man lever i nuet och hur mycket man får tillbaka genom att umgås nära med dem. Djuren berikar utan tvekan ens liv på många sätt och jag har svårt för att förstå mig på folk som säger att det är barnsligt att gilla dem. Varför skulle det vara det ?  Den ekvationen är för mig ofattbar och svår att lösa men de som uttalar sig så kanske aldrig har haft någon nära realtion till vare sig ett tamdjur eller till en vild fågel?  Om jag får klura på det en stund kan jag faktiskt komma på åtminstone ett par saker som jag tycker är löjligare än att umgås med djur och att verkligen ägna sig åt något som man brinner för.För man kan knappast kalla det moget att springa ute varenda helg och dricka så mycket alkohol att man inte riktigt har koll på vad man gör heller eller att känna ett måste att gömm sig bakom en mask bara för att de flesta andra gör det. Tänk bara så många olika sorters djur det finns på vår jord och nog finns det något som de allra flesta kan lära sig att tycka om!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mysterium

Hejsan på er alla ni små och stora läsare som kollar in hit på min lilla blogg. Idag så är ordningen återställd och det är jag som har ordet igen och inte den där busiga hamsterpojken. Fast han måste ju kunna klara sig själv och leka på egen hand i buren någon gång med, han kan ju inte få bli bortskämd och komma ut så fort han tittar på matte. Ändå är det lätt hänt att det blir just så men eftersom de lever så begränsad tid så måste man ju passa på att umgås med dem också. Fast idag har det inte varit något bra väder eller jo det har varit jättevarmt men på en och samma gång så har vinden friskat i ordentligt& värmeåskan har hörts av. Så nej matte och guldkornet har således tagit sin tillflykt inomhus istället och undvikit den värsta värmen och solen. Tur att man kan öppna vädringsluckan i rummet så luften får cirkulera lite. Sedan har jag hittat något spännande under ena busken här ute på bakgården och nu undrar jag om det är någon som sett sådana här blommor förut Jag tycker att det ser ut som små trumpetliknande klockor men kan inte komma på vad det skulle kunna vara för det liknar ju inget ogräs/ört som jag kan komma på så här på rak arm men det vore ju kul om någon vet vad de heter. Hur som helst så tycker jag att de är fina små blommor det här och det hade ju varit roligt att få lära sig något nytt om växltligheten.  Vet ju att det finns en massa vilda sorter av nejlikor men jag tycker inte att någon av dem liknar den här så då måste det ju vara något annat men jag vet inte för formen på blommorna är rätt så lik vissa av dem. För de vanligaste sorterna känner jag ju ändå igen men den här går jag bet på vilket skulle kunna betyda två saker, endera är det en vild ört som jag inte känner igen eller så är det något odlat. Någon som kännner igen den och vet ?

Hejsan. eller moff på er!

Moff på er alla små guldkorn där ute iden stora vida världen som har lyckats med att sniffa er in hit till min alldeles egna spalt. Eller ja ibland kan det ju hända att jag får dela med mig till någon annan märklig individ också. Kan ni tro det hon har sagt att jag inte får ta upp hela hennes blogg? Nåja jag får väl nöja mig med att ta över ett litet hörn ibland. Så vem jag är ? För er som kollar hit för första gången så kan jag ju alltid börja med att presentera mig lite kortfattat
Jag heter Theodor men matte kommer ständigt på nya smeknamn åt mig. Hon påstår att jag är en syriansk hamster eller guldhamster som vi kallades för tidigare men jag tror i själva verket att jag är mycket,mycket större än de 150 grammen som står på vågen. Vi bor tillsammans jag och min tvåbenta matte på hennes 32 kvm men ibland kan det säkert verka som om hon hyr in sig hos mig och inte tvärtom fast jag måste säga att vi verkligen har det jättemysigt tillsammans.Kanske bäst jag skriver det så jag kan plocka några extra pluspoäng och kanske få en bit fingermarie ikväll. Jag bara älskar just det kexet och rasslar matte med droppasken så kommer jag såklart fram även om jag gömt mig på ett strategiskt bra ställe till exempel bakom frysen dit jag redan hunnit med att göra ett par vändor till hennes stora förskräckelse. Fast nu har hon blockerat den vägen med en konstig skiva men det finns ju alltid skåp man kan gömma sig under,bakom eller i samt en massa roliga kartonger att leka med.Nu vet ni lite mer om vem jag är i alla fall och att sitta i soffan är inte direkt min stil
Sedan tycker jag att det är så kul när vädret nu tillåter det att få springa ute på äventyr men jag har så bråttom att jag inte hinner stanna upp för att äta ens. Då är det ju tur att matte förstår det så hon plockar alltid in så god sallad åt mig &sköljer av den så jag kan få sedan.
Matte hade ingen aning om det då jag först kom då var jag blyg och låg helst i mitt hus och tryckte , men jag är en riktig bergsklättrare! Fast jag måste ju ha viss säkerhetsutrustning på mig så jag inte ramlar ner.
Man har så fin utsikt uppifrån toppen på det höga berget!
Och det finns gott om spännande saker att upptäcka på innergården mitt i stan med, här hittade jag en ny kompis men sedan vi hade hejat på varandra visade det sig att det var en rätt så trist typ
Vad är det där för konstig gul sak  som matte envisades att jag skulle fotas tillsammans med ?Aha det är alltså sådana här blommor som har de där vansinnigt goda bladen matte bjuder på.
Tjaba, jasså där är ni och här är jag, Egentligen så tycker jag inte alls om stora, öppna ytor utan man kanske får lov att säga att jag har torgskräck men får jag ha matte med mig runt då är jag oövervinnerlig!

Hejsan på er!

Hallojsan på er alla ni läsare som klickat er in just hit till min lilla blogg idag. En del av er,kanske är det en liten klick av er som faktiskt brukar läsa mer regelbundet vad jag skriver. För somliga andra så är det kanske allra första gången ni passerar in hit. Oavsett vad så hoppas jag att något ska få er att vilja stanna kvar och kolla vidare bland alla raderna. Nåja idag skiner solen ute och det är verkligen en jättefin sommardag. Sådana här dagar vill man nästintill inte alls sitta inomhus faktiskt men ibland är det rätt skönt att fly solen med. Åtminstone under de varmaste timmarna kan man ju undvika den om det går och då brukar jag fälla igen persiennen där hemma och öppna vädringsluckan helt i rummet för att det inte ska bli allt för kvavt för varken mig eller Theo. Hitills har det i alla fall funkat bra och jag har kunnat hålla temperaturen nere. Fast så fort det blir allt för varmt öppnar jag ju även köksfönstret och vips är det behagligt igen framåt kvällningen. Nu kanske ni undrar vad jag har för mig idag? Jo jag sitter hundvakt ute hos päronen åt syrrans vovve ett par timmar medan de är ute på annat håll. Man måste ju passa på med lite hundmys när man har chansen till det och vi har haft det riktigt skönt på våran skogspromenad men är man van vid border colllie och vallhund så är det ju en del nya saker att lära sig med vit herdehund. Fast jag tror att man kommer in i det rätt fort med och visst är det en minst sagt härlig ras att jobba med men de kanske har lite för lätt att fästa sig vid bara en människa till skillnad mot vallhunden som har en mer sammanhållande och frigående aktion. Samtidigt så är det såklart intressant att se hur olika raser fungerar i sina beteenden och visst märks det att den vita har mycket kvar efter schäfern men den gör den också kanske till en ras som man måste ha lite mer kunnande och förståelse för.
 
Sedan måste jag få tillägga att jag inte alls gillar kommunen jsut nu. De vill förstöra en del av hamnen med en pråm på 100 meter som ska bli studentboende. Visst är det bra med bostäder åt alla men har de tänkt på att göra en konsekvensanalys för sjöfgålarna som lever och frodas där nere först  innan man bestämmer något ? Man borde ha en folkomröstning tycker jag med tanke på den ökade belastningen det skulle medföra runt ett av stadens populära promenadstråk och grönoråden! Nej fy man kan väl hitta en annan mer lämplig plats istället för att det ska börjas att skräpas ner ännu mer där nere, det blåser ju redan i land tillräckligt mycket när det har stormat.

Hejsan svejsan

Hejsan på er alla ni läsare där ute i det stora vida universum som har vägarna förbi in hit till min lilla blogg, eller jag kanske snarare borde skriva planet om vi ska hålla oss kvar i den kosmiska världen. Fast det går såklart lika bra med att komma ner på jorden också vilket jag nog tänkte göra lite med dagens lilla inlägg. Jag har ju haft några dagar igen då jag uppdaterat mer sporadiskt vad som hänt men det ser ju ut mer så på sommaren så ni behöver inte oroa er. Jag försöker uppdatera när jag kan och får lust till att skriva några rader eller lägga in bilder om det finns några nya. Ibland tar jag ju även ur mitt stora arkiv på den externa hårddisken.
Idag skiner i alla fall solen ute och jag har suttit en lång stund med Theo som fått härja i det gröna. Det tar som alltid ett tag innan han kommer igång men sedan kör han på för fulla motorer och då är det bara för matte att hänga med så att han inte smiter in under någon buske eller lyckas gömma sig bakom den så omtyckta pallkragen.
Sedan så fick vi lov att gå in eftersom det kom allt mer moln ett tag men nu strålar solen såklart igen, Fast nu ligger han och sover så gott och lär väl vakna precis då jag tänker äta middag.Det är så det brukar bli. Sedan så måste jag få berätta om en konstig sak jag var med om idag ,eller ja den blev faktiskt rolig med trots allt. Var in på apoteket och skulle ta ut ett recept, vad tror ni jag ser då på hyllan att de säljer ? Nej nu talar vi varken om Se-på-fan tabletter eller Krumelurpiller här det står nämligen en kartong med lakritsal på hyllan! Hur kan detta vara möjligt var min första tanke eller hade den kanske kommit på avvägar och egentligen skulle till kiosken istället? Ja jag fick mig i alla fall ett gott skratt och som vi alla vet sägs det ju att just det ska förlänga livet. Sedan så tog mamma och jag oss en titt på sjukhusets fina bibliotek där jag kom hem med ett fynd från bokbytarhyllan. Lyckades till min förvåning hitta en Nora Roberts bok som jag inte hade läst sedan förut så den slukade jag med hull och hår som den riktiga bokmal jag är. Tyckte den var bra så nu kanske jag får gå upp dit igen och lämna tillbaka den + en extra bara för det. Man får ju faktiskt otrolig nog ha de skönlitterära böckerna därifrån hur länge man vill och det tycker jag är rena lyxen! Fattar inte att de kan ha ett sådant system som faktiskt fungerar men det är ju jätteroligt att det verkar göra det! Och nej vi har inte haft några häckande måsar här alls i år, inte ens på takena i närheten och det tycker jag är så tråkigt nu när man hade börjat att på något konstigt sätt bli van vid att ha dem där. Eller så har allting kanske gått mycket fortare i år &att de redan häckat klart? För jag tror ju inte att de där fejrovfåglarna helt plötsligt har börjat att fungera överallt samtidigt men det vore ju kanske bra om man fick veta ändå om det funnits de som klagat på fåglarna. För här i huset hade vi ju omfamnat att ha dem där ändå och nu känns det bara märkligt att inte höra deras skrin eller att få se dunbollarna till ungar tulta runt inne på gården.
Men så säger kanske bara en riktig fågelentusiast med, men jag menar det alla arter har ju sin funktion i naturen och just måsfåglar är väldigt smarta och har utmärkt syn! Det krävs kanske bara lite mer vilja för att man ska våga sig på att titta bortom de stora flockarna som brukar dra fram på våren när de ska etablera par, för att man ska kunna skapa mer förståelse för också dessa arter av fåglar. Så det här är tredje året som det inte blir några ungar här och det känns trist men visar väl också samtidigt på hur hårt livet för dem kan vara inne i staden! Bara för att de är anpassningsbara så betyder det ju långt ifrån att de kommer att explodera i antal.
Ser dem faktiskt förhållandevis sällan inne i stan ändå de där skrattmåsarna med sina chokladbruna huvuden men om jag ska säga en fågel i släktet som jag kan uppleva som lite störande och jobbig så är det nog dem. Fast samtidigt är de ju också ändå bara fåglar när allting kommer kring.
Fiksmåsen är betydligt mer återhållsam i sitt temperament och häckar gärna parvis istället för i stora kolonier, åtminstone som det har sett ut här hos oss.
Den enda fågel i sälktet som jag någon gång har blivit sådär rädd för är nog samtidigt den jag tycker mest om ändå nämligen den lilla kvicka och smidiga silvertärnan.Och det beror till största delen på att de är änny grymmare boförsvarare än måsarna Kort sagt man bråkar inte med paret tärna.
Går vi upp en viktklass hittar vi trutarna men dem är det väldigt sällan man ser till dem så här nära land utan de brukar hålla en mer låg profil i bakgrunden och då och då låter de höra sin dova stämmor.Fast jag vet att i england finns det en trut som gått och blivit smått krininell men det kanske bara bevisar hur smarta är och om kråkfåglarna kan lära sig olika uppgifter så är jag övertygad om att det kan även släktet måsfåglar.
https://www.youtube.com/watch?v=Kqy9hxhUxK0
 
 
 

Hejsan!

Hejsan på er alla ni läsare där ute som ramlat in just hit till min lilla blogg. En del av er kanske brukar kolla in hit på bloggen för att se efter vad jag har för mig. Andra kanske klickar er in hit för allra första gången men för somliga av er kanske det är allra första gången ni klickat er in hit. Oavsett anledningen till varför ni kommit hit så hoppas jag att ni alla ska hitta något som ni tycker om att läsa. Igår var vädret jättefin ute men det var dryga 30 grader i solen så jag tyckte det var för varmt att ta ut Theodor i spenaten &dessutom spelade grannarna boule så vi höll oss inomhus istället. Har hört fiskmåsarna skrika nu ibland men det känns fortfarande för tomt här, speciellt som idag då det har varit gråväder &regn och det är alldeles tyst utanför fönstret. Märkligt så fort man vänjer sig vid vissa saker och sedan när något inte är som det bukar ja då känns det så här tokigt och egendomligt på något vis. Nåja...har hört en annan sak idag eller mer snarare läst det.http://www.allehanda.se/vasternorrland/solleftea/nu-soker-de-vita-tigrarna-ny-agare-junsele-djurpark-annonseras-ut-pa-blocket
På det stora hela tror jag att det kan bli bra för parken som så men jag hoppas bara att de får tag i en lika bra och driven ägare som ser till att fokusera på djuren och inte på det där tivolit som ligger bredvid. För väljer man att gå på djurpark så går man väl ändå dit för att titta på djuren ändå ?
Också önskar jag ju såklart Samba allt gott i framtiden och jag hoppas att det ´mina källor hört inte stämde, nämligen att Samba och Siri skulle avlivas inom kort. Varför var nog min allra första reaktion då det är två friska djur som är uppväxta i parken och hur mycket publik drar inte tigrarna varje sommar?
Den äldsta tigern i parken blev väl 15 år och då borde ju de två randiga systrarna ha många år kvar.
 
Om man nu kan få en realtion till en tiger så upplevde jag nog i alla fall en väldigt speciell kontakt med Samba den där gången. Jag gick upp en gång till till tigerberget då, sedan allt folk försvunnit.Stod och bara pratade med henne en lång stund .Den stora majestätiska katten tittade mot mig. När hon föräkrat sig om att jag var ofarlig la hon sig ner i gräset för att smälta maten men jag fick se hur de där öronen hela tiden rörde sig på ett vaket vis. En helt annan bild än den hon visade upp då de fick mat och röt så att alla mina hårstrån på kroppen stod rakt upp.
Fast det här var ju bara tigrarna som är ett av de djur som alltid legat mig allra varmast om hjärtat. Annars har de många andra spännande arter där uppe att kika på med. Så har ni vägarna förbi och vill ha en lagom stor djurpark att låta de lite äldre  barnen upptäcka på egen hand då kan jag varmt rekomendera Junsele till er!
Praktiskt när man är lemurunge och får åka snålskjuts på mammas rygg
Mor lilla Olle i skogen gick
Och nog är det konstigt att många av oss är så rädda fär vargen. Det är ju egentligen som stora hundar. Visst ska man ha resoekt för skogens alla djur men ibland känns det om om myten &sagan gett just vargen en väldigt otacksam roll att spela.
Sesan om man inte vill bli bespottad så kanske man inte ska gå i närheten av lamadjuren eller alpackorna
 
 
 

Hallojsan!

Hejsan alla ni läsare som gjort valet att klicka er in till min lilla blogg. Oavsett anledning till varför ni hittat hit så hoppas jag att ni allihopa ska finna någon del som ni gillar. Sedan är det som så att jag kanske inte kan fängsla alla med mitt skrivande heller men det tror jag är enormt svårt att lyckas med jämt och ständigt.Eventuellt så hittar man en liten bit då och då som man gillar att läsa, åtminstone så är det så för mig att jag sällan läser andras bloggar för jag tycker det finns så mycket skräp runt omkring på nätet och vissa grupper på Facebook tycker jag också svämmar över av det ibland.Så då gör jag hellre andra saker som att spela Sims,fota,rita, skraiva berättelser, se på tv och umgås med min lilla pälskling Theodor. Ja den bushamstern lyckades finta mig igår igen och kilade såklart in bakom frysen där han inte ska vara. Jag borde ha lärt mig min läxa kan man tycka och nu har jag ställt dit en en kartongskiva så att det inte ska hända igen men de är ju så fenomenala små djur!
Han har alltså redan hunnit med två vändor dit bakom men han kommer ju åtmistone fram då han blir hungrig, fast det kan ta några timmar och på den tiden hinner ju matte bli nervös.
Har ju inget kort på Theodor i köket ännu så det får bli en bild från akrivet på Ariel som får visa på hamsterns förmåga att ta sig in överallt, jo har man flexibelt skelett så har man. Visste ni att det räcker med att de får igenom huvudet så kan de ta sig in? Jo jag tycker allt att det verkar som om Ariel hann med att lära grabben några fina party-trick ändå. För det är precis så han är, som en manlig version av Ariel.Städigt pigg på äventyr och md lika dåligt tålamod som hon hade då det gäller att vara stilla och sitta med matte i soffan och mya men då vet man ju åtminstone att han mår bra!Annars hade jag inte enbart tänkt skriva om guldkornet idag.
 
Nej först så såg jag om Höstlegender igår och jag måte säga att det är en underbart bra och vacker film om än sorglig på samma gång. Har ju svårt att se Anthony Hopkins som någon annan än Hannibal Lecter från När Lammen Tystnar men i just Höstlegender går det bra. Sedan gör ju Brad Pitt en bra tolkning också av Tristan men jag tycker ändå att Översten är den roll som berör en mest. Också är det ju självaste Nationaldagen idag men jag tänker inte fira den på något speciellt sätt, ska nog bara vara hemma och se på tv samt mysa lite med pälsbollen men det är ju också trevligt. Sedan blir det möjligen lite fika ikväll men annas är det alltså lugna gatan, Tycker att det blivit sådant ståhej kring det och har svårt för att fatta den biten. Visserligen så firar ju norrmännen sin nationaldag mer än vad vi gör, men man behövr ju faktiskt inte heller gå till överdrift med det och allt tjafset om vår svenska flagga känns bara så löjligt och onödigt. För varför kan andra nationaliteter stolt posera med sina flaggor tex i idrottssammanhang me´dan vi svenskar tycks skämmas för att visa upp våran? Nej det har blivit så märklgit allt det där men jag tror tack och lov inte att TIFO skyltarna blev någon större hit. Så jag tycker att flaggan är en självklar del av ett lands nationalitet och självkänsla men sedan ska man akta sig för att blanda ihop de olika ismerna för det är nog där det har blivit fel den här gången. Visst är gränserna mellan de olika fraktionerna ibland hårfin och otydlig enligt vissa men den finns ju fortfarande kvar där någonstans.

Hejsan igen!

Hejsan igen på er alla ni som vågar er på att kolla in hit på min lilla blogg. En del av er kanske tillhör den lilla skara som regelbundet brukar se efter vad jag har för mig och några andra kanske hittat in hit för allra första gången. Oavsett varför ni klickat så hoppas jag åtminstone på att jag inte skrämmer bort er med allt jag skriver. Jag vet att jag kanske upprepar mig emellanåt men det blir lätt så när jag skriver mer ofta så ibland går det lite längre tid mellan inläggen och ibland så kommer flera på en och samma dag. Det beror helt enkelt på hur mycket lust jag har att skriva eller om det har hänt något roligt eller kanske spännande på sistone. Fast ja det där vet ni ju redan om. De senaste dagarna har temperaturen i alla fall gått ner lite ute & vinden fläktar skönt så jag har passat på att ta ut Theodor en liten stund varje dag för att han ska få springa av sig i gräset.Det är så kul att kunna studera honom och jag tror faktiskt han kan få gå lös ibland men det gäller ju att man har stenkoll på allt han hittar på. För han är verkligen full av äventyr min lilla kiille och igår kväll lyckades han till och med finta mig och försvinna i hallen. Jag trodde att han hade klättrat över brädan och lyckats ta sig bort till köket men när jag gick dit för att lyssna var det helt tyst. Gick tillbaka ut i hallen och vem tror ni sitter nöjd ovanpå skohyllan där han har klättrat upp på en av mina gummistövlar som står på det övre planet?
Tittut vem gömmer sig i transportburen?
Första gången jag sett honom äta något ute, ananrs brukar han vara för upptagen.
Theodor på äventyri det höga,höga gräset.
Stora killar behöver inga selar, de kalrar sig fint på egen hand men nog är det bra att matte finns nära ibland.
Vissa ljud är läskiga som skriande måsar och då kommer man sättandes till matte i högsta fart och vill upp
Full rulle är det som gäller här, ska matte få en bra bild framifrån...ja då får hon allt skynda sig.
Vad säger ni , blri den här pallkaragen bra att bygga mitt nya bo bakom?
 

Hallojsan!

Hejsan på er alla ni läsare där ute, ja hej till den lilla skara som kollar in hit regelbundet eller bara råkat klicka er in hit av en eller annan anledning. Hoppas som vanligt på att JUST du ska hitta något inslag som du tycker om att läsa om eller så kanske du bara är ute efter att se fina bilder.Så därför börjar jag dagens inlägg med att bara säga hej på er alla istället. Idag skiner solen och det är dryga 20 grader varmt ute så Theodor har fått varit ute en god stund och lekt i spenaten, Han får upp en väldig fart mår ni tro så det är allt säkrast att matte lirkar på honom selen, annars kanske han drar in under någon buske eller bakom pallkragen och försvinner. Det skulle han nog bra gärna vilja göra om han själv fick bestämma så busig och ständpigt pigg på äventyr som han är.Men samtidigt så är han också helt bedårande och kommer undan med mycket.Efter att han hade varit ute i tio minuter så var hani alla fall nöjd och kom fram &klättrade upp på benet på mina mjukisbyxor. Det är så han visar att han är just  nöjd och när han väl fick komma in & blev av med den otäcka selen ja då pratade han och tackade belåtet för att matte släppte ner honom i buren så han fick gå in i huset och knyta sig igen. Nu sover han belåtet fram till tidig kväll vid18-19-tiden så han brukar vakna lagom till matte äter middag.
Vad säger ni, tror ni att han har en plan ?

RSS 2.0