Hejsan svejsan!

Idag så tittar solen fram lite utanför fönstret, men annars så har det varit ett ganska tråkigt höstväder här på sistone med dimma, dis eller gråa moln som har täckt himlen och det märks att naturen är på väg att gå in i sin vila. Ja stundtals så börjar kylan smyga sig på allt mer i luften och saker som långkalsonger, mössor och vantar har åkt fram medan det dröjer ett tag till innan kängorna får komma fram från garderoben.
Fast nu så var det inte riktigt kläder som jag hade tänkt skriva om idag, utan långt ifrån -
Eftersom den  där busiga Scat tog över ett helt inlägg själv så känns det kanske inte mer än rätt att  även den andra guldgossen som bor här hemma hos mig också får sin egen presentation.
Här är han alltså ,  min lilla Hugo Boss fastän han är ju faktiskt inte fullt  så liten längre, utan han har lagt på sig rätt bra firån de  där  ynka 112 grammen  som han vägde när han kom hit. Numera så stannar kösksvågen på hela 165 gram när han kliver upp på den. Det är jag mestadels glad över, för det  visar på att han ju växer så att det knakar och då slipper jag att oroa mig för honom som jag  kanske gjorde bitvis för Timon som aldrig kom upp i mer än 135 gram fastän jag försökte med att ge allehanda tillskott, utan han var  bara en verklig fjäderviktare.
Nej, egentligen så skulle jag inte alls ha en till hamster så jag satt inte och letade aktivt MEN jag kunde ändå tänka mig att göra ett undantag endera om det skulle dyka upp en omplacering på nära håll, eller om jag skulle råka hitta en silvergrå, långhårig hane som Timon var , fast han var ju även hetrozogot dominant spot.  Det var i alla all någonstans  i den vevan , när jag satt och surfade som jag ramlade in på hemsidan för Queens hamstrar utanför Örebro och hittade den här lilla underbara killen, Inte kunde jag stå emot honom, med den där härliga  blicken som han hade på bilden som hon lagt ut, kanske så hade jag även saknat att få ha en sådan där liten dammråtta här hemma.
Sedan ahde jag sådan tur som, efter lite letande i många olika grupper fick tag på en ängel som körde lastbil på sträckan och  kunde hjälpa till med transporten, för det var inte helt lätt i och med Covid 19.
Fast han var inte så lätt att få lära känna från början, utan när han skulle flytta in i sin nya bostad så slängde han sig både på rygg och fräste ilsket åt mig och då så undrade jag ju kanske om jag hade gjort rätt och vad i hela friden som jag hade gett mig in på. Fast jag gav inte upp för det , utan istället så tog jag ett par steg tillbaka med honom och väntade ett par dagar innan jag satte mig ner på en stol vid buren och tog fram den där  så berömda sagoboken som jag  ju brukar läsa ur för dem.
J
Jag vet inte hur det kommer sig, men det har då fungerat varje gång hitills att läsa ur den , kanske är det som så att de blir trygga av att bara få höra den nya rösten.   Sedan så antar jag att han varl ite chockad fortfarande efter den där långa resan som han hade varit ute på, men sedan efter att den där första isen väl var bruten så har det gått fort med framstegen och han tar för sig allt mer.
Så här såg det ut i början när han hade bott här i  kanske en vecka och då nyligen fått börja med att vara ute och springa i hallen ja för han ville verkligen INTE vara instängd i någon tråkig leklåda medan matte städade buren nej och hon hade ju kontrollerat först så att busfröet gick att få tag på.
Sedan så är det helt klart någoting med mattes guldkorn och att städa, för  det går inte att sopa golvet när någon av dem är ute, Utan rätt vad det är så kommer de och sätter sig på skyffeln eller så sniffar de nyfiket på sopen. Tänk så hjälpsamma små djur , som ska sitta mitt i vägen ändå!
Hugo Boss visar ivrigt upp vad han har lärt sig jag vet inte om det är Scrat som har skvallrat för honom, att  man kan gå bakom brädan och hitta  den fortsatta vägen ut i rummet  - För det är så mycket roligare att hänga med matte än att leka själv!
Sedan så är det inte helt enkelt att försöka med att fånga den här dammråttan på bild, för han har lite svårt för att kunna sitta still någon längre stund utan det är verkligen full rulle som är den gällande melodin när han är ute.
En  något hårresande historia det här, jo jag har  redan från början försökt med att vänja honom vid daglig pälsvård men det går sådär och han springer helst och gömmer sig när han ser att jag plockar fram verktygen(borste,kam,karda) men jag brukar sätta mig med honom i soffan också får han alltid en godbit efteråt för att han ska få en god association. Fast helst  drar han alltså åt ett helt annat håll, även om matte  faktiskt behöver hjälpa till de gånger när det har blivit knutar i hans fina päls sedan så undrar hon lite OM han är så här hårig nu hur kommer han då att se ut sedannär han är fullpälsad?Ja det blir spännande men fortsätter han så här, så lutar det nog åt att han till och med blir mer yetilik än vad Timon var.Jag tror i alla fall att det är avgjort vem som ska få vara jultomte i år <3, men jag ska nog arrangera bilder på dem båda två som jag brukar göra, först får vi se vad de ska hitta på till Halloween den 31 Oktober.
Är ju också tvungen stt lägga in en gammal bild  som jag har på Timon  så att ni får jämnföra de båda, kan ju även nämna att på bilden så är Timon två år gammal och Hugo Boss , han är född så sent som den 9 juli. i år  Ja....jag undrar verkligen  om jag kommer att ha en liten pälsboll här hemma till sist, han kanske faktiskt ser ut som en redan..vad är då nästa steg efter det ?
 

/Silvertärnan

 
 
 
 
 

RSS 2.0