Hejsan svejsan!


 
Morsning på er alla ni små läsare som sitter någonstans där ute i höstmörkret och kanske funderar på vad ni ska hitta på en kväll som denna. Varför inte kika in hit en sväng för att kolla om jag har skrivit några nya rader sedan senast. Jag hade åtminstone tänkt försöka göra ett försök att författa några rader mellan varven och hamsterpassandet. Eftersom Ariel just gick tillbaka in i buren igen efter att ha fått sin lek&mattestund så passar det helt enkelt bra just nu innan killarna vaknar och sedan kanske matte ska försöka se film eller spela Sims 4. Vilket det blir får jag se men i första rummet är det alltså guldkornen som kommer som vanligt Var ju faktiskt ett tag sedan jag hade dem med här men jag kan ju inte skriva om dem jämt heller för då kanske ni blir uttråkade. Nåja jag förundras ständigt över hur mycket energi den här lilla fröken har, ibland tror jag det skulle räcka till två hamstrar så aktiv som hon är men samtidigt är det ju härligt att se hur hon tar för sig av världen och är så himla orädd som hon är. Vem hade kunnat tro att hon skulle bli så här i början ? Ja inte matte i varje fall.
Nej, attans har matte skakat ur favorithandduken nu igen!
Den del av Ariel som matte oftast får se någonstans framför sig  när hon försvinner över brädan eller in bakom eller under ett skåp.
Fokuserad tjej på väg över brädan...åh förlåt klätterväggen ska det ju stå.
Med full koll på var hon ska någonstans....åh sa någon att hamstrar är markbundna djur som inte ska klättra, försök säga det till Ariel eller har hon fått en del schimpans inkorsad?
Ingen brist få fotfästet i livet här inte.
Också kanske jag måste skriva några korta rader om killarna med så ni inte blir fundersamma. Jo Stuart mår bara fint han sussar ås sött just nu men har varit ut och fyllt på sitt lilla skafferi. Timon vet jag inte riktigt om det börjar gå mot slutet, han dricker mer och sover allt längre stunder fast samtidigt så kommer han ju fortfarande ut då han brukar. Så vi tar det lite dag för dag nu jag och Yetin men visst har han haft ett toppenbra liv här hos mig och han är ju förmodligen minst två år gammal, kanske mer eftersom de inte visste exakta åldern på honom då jag köpte honom i butik 2015. De sa ju att han skulle vara 4-6 månader och ibland tror jag att han faktiskt kan ha varit yngre än så då jag tänker på hur pälsen hans har växt och i sådana fall har jag haft tyr som fått ha honom så länge som jag haft med :)
Så här såg han ut då jag hade haft honom i lite drygt en vecka.
Och det här är Timon nu :) ja det är samma kille på båda bilderna fast i olika skeden av livet, men oj säger jag bara som pälsen hans har växt!

Halloj!

 
Hallojsan på er alla ni som endera brukar läsa min blogg regelbundet för att se vad jag pysslat med den senaste tiden och ja såklart hej också till er som råkat klicka er in hit för allra första gången. Jag hoppas att ni ska trivas och hitta något som intresserar just er. Endera något av det jag skriver om eller så vill ni kanske bara kolla in alla mina foton. I alla fall så vet ni att snart är det dags för Halloween igen. Nej jag har fortfarande inte börjat fira det och tänker inte börja med det heller inom den närmaste framtiden. Så nej ni behöver inte oroa er fast lite roligt är det ju ändå fast hur många av dagens barn vet att Halloween egentligen är en gammal keltisk skördehögtid som i grunden kallades för Samhain? Man tände visserligen lyktor och eldar för att skrämma bort onda andar med men dåtidens lyktor var utskurna ur rovor istället eftersom man var så fattiga och inte hade råd med andra grönsaker. Sedan följde seden med de irländska immigranterna till USA där man istället för rovor började använda pumpan som sedan dess blivit den typiska symbolen för just Halloween. Fast från början var det alltså mer tänkt som en högtid för att fira skörden och med fokusering på gemenskap och samhörighet, comhair. Ibland känns det däremot som den där sista biten håller på att gå förlorad mer och mer, att det istället blir mer kommersiellt och handlar om att affärsmännen ska få ännu en högtid då de kan lura på oss en massa saker. Jag tycker att man måste kunna kombinera de båda världarna men kanske ta det lugnare i år eftersom så många redan blivit rädda för skräckclowner.Dessutom så funderar jag också på vad alla nyanlända som kommer hit tänker om det här spektaklet ? Vissa vill ju till och med ha bort lucia som för oss är ett självklart inslag i den svenska kulturen även om hon är ett Italienskt skyddshelgon & en kvarleva från den tid då vi var katoliker. Fast nu kanske jag bara är inne på ett stickspår här men nog känns det som om vi svenskar varit rätt bra på att ta till oss vissa traditioner från hela världen tidigare & gjort dem till våra egna så varför ska det vara så svårt för andra att respektera oss ? Nu säger jag inte att var och en inte får tro på vad de vill men vi måste komma ihåg att vi fortfararande är ett kristet land ändå. Visst jag tror kanske inte på gud direkt, det gör jag inte men jag tror ändå att det finns något där som vi kanske inte kan förklara och dessutom så kan kyrkor&katedraler vara spännande och vackra byggnader där man kan finna en egendomlig känsla av stillhet och ro.Fast nh hade jag egentligen bara tänkt önska er alla en glad Halloween från mig och mina små guldkorn :)

Så här kan det gå då jag låter dem inspierera mig...jag började med denna långt innan det blev tal om läskiga clowner men gillar ni den in på grund av den senaste tidens hysteri så får ni väl blunda eller klicka er vidare till någon annan sida.
Sedan ritade jag denna lilla i samma veva
Också råkade det bli den här av bara rena farten, tänkte göra en till med en rundmagad hamster i skelettdräkt men provade och det var för svårt att få dit alla benen på ett korrekt sätt men jag ville i alla fall visa upp mina Halloweenhamstrar  för er och ja nu höll jag ju på att glömma.. korten på de riktiga guldkornens halloweenparty :)
Ariel gör som ni ser en riktig djupdykning ner bland groddarna.
Timon hoppar ner i hinken för att han är så ivrig innan vi ska gå ut på bus eller godisrundan
Och vad gör Stuart tror ni jo han försöker såklart att hjälpa matte att städa upp efter kaoser! Med andra ord ha en toppenbra dag när ni ska gå ut allihopa och ta det lugnt där ute med allt bus&godis.!
 
 

Halljosan!


 
Hejsan på er alla ni läsare där ute som ramlat eller klickat er in just hit till min lilla blogg. En del av er kanske regelbundet kollar för att se om jag skrivit något nytt medan det för andra är första gången ni tittar förbi. Säger hej på er alla i alla fall som jag brukar göra för ni ska veta att jag tycker det är roligt att åtminstone få några läsare. Sedan skulle jag kanske tycka att det vore kul att få lite fler kommentarer men samtidigt är jag också glad över de få som nu landar i kommentarsinkorgen, de värmer ska ni veta :).
Så då kanske det inte gör något att de inte ramlar in så ofta heller för jag har varit mer aktiv på andra sociala medier och när trafiken ökat i takt med att jag kanske delat lite för mycket bilder ibland har jag tyvärr fått min beskärda del av den negativa sidan och upplevt näthat , Även om det är länge sedan det hände så sitter fortfarande ärren kvar och jag minns ännu de skrivna orden som stod på skärmen. Naturligtvis så skulle jag kunna låta bli att vara ute på nätet eller bara stänga ner när jag ser sådant där men jag tycker inte att det vore rätt väg att gå. Att några skulle tvingas från att använda sociala medier bara för att några andra har svårt att hantera dem, det kan knappast vara själva grundtanken med Communitys. Ändå så ser jag ju att tendenserna finns där på så många ställen, Varför ska det behöva vara så ?
Det är en himla bra och intressant fråga tycker jag som jag tror är väldigt nyttig att ställa till sig själv ibland och vad är det som gör att näthat ibland tycks vara okej och hur skiljer det sig från vanlig traditionell mobbning?
För mekanismerna är ju de samma och visste ni att forskarna nyligen kommit fram till skrämmande resultat. Mobbning behöver inte alltid vara fysisk utan det som många gånger knäcker offret är de psykiska påfrestningarna man utsätts för, påfrestningar som kan likställas med tortyr. Just det , jag sa ju att det skulle vara skrämmande och den delen av faktan är det eftersom jag tror att så många blundat för den genom åren eller kanske ännu värre , en del som fortfarande tycks blunda för att de fortfarandet sker sådana här saker. Man har olika grupper, går på seminarium och får lära sig olika förbyggande metoder men hur fungerar det egentligen i dagens skola ?
Endast fyra metoder för att motverka mobbning i skolan fick godkänt av skolverket, 4 av totalt 12 testade och jag kan ju säga att jag sett hur några av dem inte alls fungerat i praktiken.
Fast nu skulle det här handla mer om den digitala världen men de två har liksom flutit in i varandra allt mer i och med intåget av smarta telefoner och paddor. Sedan tror jag också att eftersom mekanismerna som ligger bakom oftast är snarlika så kanske man måste titta närmare på den andra sidan för att kunna lösa problemen som den nya tekniken medför. För det är inte enbart bra att vara så uppkopplade heller som många av oss är, läskunnigheten i skolorna sjunker och de livsviktiga kunskaperna om djur och natur minskar allt mer samtidigt som fokusen på att lära oss mer om matematik istället ökar. Är det inte dags att vi tar oss en funderare igen på vilka lärdomar som faktiskt  är viktiga  Nu tänker jag inte påstå att det inte är bra med matte, det är det visst men ett ämne får inte ta över de andra helt och hållet utan man måste kunna infoga allt lärande på ett roligt sätt och vad är mer givande än att få kunskaper ute i naturen? Samtidigt är jag också glad åt vissa av de satsningar som görs för att försöka ändra på det här men jag undrar också om det verkligen fungerar då jag anser att det oftast krävs mer än några platta informationskyltar som visas upp för allmänheten man vill ha andra engagerade människor att prata med och byta tankar också.  För det säger till och med turister som kommer hit, att vi är dåliga på att sätta värde på vår fantastiska natur och jag är beredd att hålla med, många tänker nog inte ens på vad de har utanför dörren utan det skrattas åt norrlänningar fortfarande och sparas in överallt  både inom skola, och omsorg. Det tycker jag är tråkigt för enligt mig så ska det väl ändå vara så att hela landet ska leva, inte bara storstadsregionerna ändå tycks det vara så svårt att få till i praktiken. Lika svårt är det för en del att se att alla arter behövs i ekosystemet, det är när vi människor börjar laborera för mycket som det kan gå rakt åt pipsvängen! För det sa en gång en vis man: Ju tuffare klimat desto större älgar, skjuter jägarna bort avelstjurarna blir det bara pinntjurarna kvar och de duger ingenting till i aveln. Det kan ligga något bakom det då man skriker på att få skjuta mer samtidigt som rovdjuren också ska ha sin del av kakan , de jagar ju för att överlev. Det behöver vi människor inte göra längre, alltså borde det egentligen inte vara några problem och jag vet att det finns vettiga jägare med som går att samtala med men samtidigt blir de mobbade och utfrysta från sitt eget förbund. Då det tjuvskjuts rovdjur i våra Nationalparker dessutom utan att något har gjort åt saken tidigare, då måste ju någonting vara galet! Här får ni några bilder som får illustrera varför jag är glad att jag bor  och är uppvuxen precis där jag är.
 
 
 
 
 
 
 
 

Hejsan

 
Hejsan och hallå på er alla ni trevliga bloggläsare där ute i den stora vida värden. Ja hej åtminstone till ni som valt att kolla in just hit till min lilla blogg oavsett anledning. Några av er kanske brukar följa mig för att se vad jag har för mig och för andra kanske det är första fången som ni klickat er in hit. Jag hoppas kort sagt att det ska finnas något som alla tycker om att läsa så att fler av er kanske blir intresserade av att återkomma.Idag händer det väl ananrs kanske inte så mycket men det beror ju också på vad man tycker om att göra. Själv är jag gärna bara hemma sådana här dagar och tar det lugnt framför datorn eller i TV-soffan om jag inte pysslar eller umgås med guldkornen såklart men på dagarna sover de ju lugnt alla tre så då får matte hitta på annat. Som att sopa , för att göra det medan någon av hamstrarna är hopplöst eftersom de är så hjälpsamma och hela tiden ska sätta sig på sopskyffeln. Så jag kanske har en liten städpatrull här hemma men de brukar inte vara så framgångsrika i sina försök utan det blir matte som får stå för finliret men visst att dammåttorna kan bli ovanligt stora ibland i Norrland. Speciellt de som vägrar att gå av skyffeln.
Timon måste bara kolla så matte inte har glömt att städa i det där hörnet.
Stuart tycks lite fundersam om det är en sopborste eller kanske en ny lekkamrat.
Ariel är så ivrig ibland att hon hamnar på lite konstiga ställen men hinken är ett rätt praktiskt föremål att ha henne i en stund medan man ska städa buren för lämnar man henne i hallen klättrar hon enkelt över brädan och efter en stund i transport buren blir hon uttråkad så den eller hagen är inte heller att tänka på
Nix allra bäst trivs hamsterfröken när hon får vara med där det händer saker och hon är verkligen så nyfiken och alert att jag funderar på om det verkligen är samma hamster som då hon först kom. Ibland undrar jag det fortfarande och tänker på vilken överlevare hon är min lilla fröken.
 
 
 

Hallojsan!

Halloj på er alla ni morgonpigga läsare där ute som klickar er in på min blogg just idag. Ja hej till alla er som har vaknat och som kanske sitter och lyssnar på radion just nu eller så gör ni något helt annat. Fast idag så är det en sådan där dag då man kan fundera på om man alls ska masa sig ur sängen då det är gråmulet och mörkt ute. Nu märks det att hösten har börjat på allvar fast då har vi ju haft fint väder väldigt länge också. så då ska man inte klaga. Utan vi ska faktiskt vara glad som har alla dessa årtider och får uppleva växlingarna mellan dem. Nog nu om vädret för jag hade tänkt skriva om en till sak idag nämligen min senaste familj i Sims 4. Man kan ju visserligen inte ha riktiga vamyrer i spelet längre men mitt senaste hushåll kan man säga är väldigt influerade av dem och de är lite mer bleka i hyn än mina andra simmar. Fast jag tänkte börja med att visa upp deras fina hus  som jag byggt åt dem och är så nöjd med :)
Det återstår mest finputsning på det nu men så här ser exteriören ut:
Det kanske inte blev någon mörk håla som jag först tänkte flytta in dem i men de försöker ju vara lite normala med. Pappa Vladimir jobbar som Storskummis och mamma Rebecca är kock.
Sedan har de tre barn som alla har fina skolbetyg. Barnen är som synes de två tonåringarna Lily&Savannah också minstingen Franklin.Nu kanske ni är nyfikna på vad en sådan här familj heter i efternamn och då kan jag berätta att de är mitt första hushåll med dubbelnamn då de heter Romanov-Harper.

Hej!

Hejsan på er alla ni läsare där ute som klickat er in och hittat hit till min lilla blogg. Tänkte försöka skriva några rader idag också men vet inte riktigt var jag ska börja eller jo förresten om jag tänker efter lite till så gör jag ju det. Har inte spelat Sims 3 nu på evigheter kändes det som,fram tills idag vill säga. Kände ett konstigt drag efter Maya&Youssef med familj och eftersom jag ju är hos päronen bestämde jag mig för att prova starta upp det. Fast redan efter ett litet tag så kändes det plötsligt jättekonstigt och det var inte alls som jag minns det. Tänk så fort man vänjer sig vid något nytt, ändå så tog det ju tid innan jag gav Sims 4 den där nya chansen och än vill jag inte ta bort trean eftersom djuren ju finns där. Så det blir väl att ha båda två installerade ett tag till men i byggläget så finns det ju onekligen mer funktioner som talar mer för fyran än för föregångaren. Det var ju likadant med då man skulle ta steget över från tvåan till trean eller från orginalet till tvåan som innebar stora skillnader även det. Fördelen nu är väl att man inte har lika mycket fodral och spelkartonger liggandes ;). Samtidigt så var det ju också lite roligt att ha de sakerna men det är absolut inget måste utan egentligen är det mer praktiskt med de digitala versionerna som finns för nedladdning på EA. Det sparar ju onekligen inte lite utrymme på databordet och i lådorna men sedan har jag ändå mängder av gamla spel kvar som inte går att köra på Win 10. På det viset kan jag faktiskt sakna XP som operativsystem ibland och menyerna kändes lättare även de men det finns ju fördelar med 10:an också som sökfunktionen men visst önskar jag att de skulle kunna komma på något som gör att man kan köra alla sina gamla spel som man har liggande. De brukar ju vara rätt bra på att lösa sådant då det gäller gamla TV-spel att skapa DOS-Emulatorer men varför inte göra så det går att lira även gamla Win 95/XP spel som tex klassikern Theme Hospital. Efter en stund sökande så hittade jag en version av spelet på nätet som gick att köra :) fast den var ju inte lika bra som den svenska men det var åtminstone kul att kunna starta upp & spela lite igen. Jag hade syskonbarn som skrattade gott åt patienternas udda åkommor men mest skratt blev det nog över pöshuvudena. Det ser ju inte så lite brutalt ut då de ska behandlas!

Hejsan!

Hejsan och hallå på er alla ni morgonpigga bloggläsare som klickat er in just hit för att kolla om jag har skrivit något nytt för dagen. Ni har sådan tur att jag känner att det finns en viktigare sak jag måste dela med mig om Det pratas ju väldigt mycket om rymden och planeten Mars just nu. Delvis förstår jag lockelsen med det men samtidigt så kan jag inte låta bli att tycka har vi väl fått en planet att ta hand om varför ska vi då titta efter ännu en att förorena ? Då vore det väl bättre att alla de pengar som satsas på den forskningen stoppas in där de mer behövs istället? för det är inte alls svårt att komma på just sådan områden som skulle behöva mer pengar i dessa tider av besparingar. Fast det här är ju bara mina tankar och funderingar kring ämnet. Visst vore det häftigt om vi hittar liv i rymden men jag tror i alla fall inte att vi kommer att hitta några gröna små marsmän. Nej i sådana fall handlar det nog mer om bakterier och sådana livsformer som vi kommer att upptäcka. Sedan är allt kommer omkring kanske vi ändå inte kan göra något om en asteroid kommer att krocka med jorden om 1000 år men vi kan inte heller gå runt och ständigt vara rädda för det utan vi måste ju fortsätta leva våra liv. Så det får bli mina tankar om det hela att vi kanske ska koppla ner lite och fokusera på de saker som verkligen betyder något istället och försöka motverka de negativa sakerna som sker på jorden. För vi har trots allt fått en planet att förvalta och då ska vi väl ta bättre hand om den än så här, inte sant ?
Att jag sedan tror så här kanske är märkligt då jag en gång som barn sett ett konstigt ljusfenomen på himlen som såg ut som just ett UFO och vem vet egentligen de kanske finns. Det kanske är som Fox Mulder i Arkiv X säger: The Truth Is Out There.
Sanningen finns någonstans där ute , det är bara frågan om och när vi kommer att få se den.Det finns ju de som säger att spöken och andrar inte finns heller men jag har fått det bevisat för mig fler än en gång att det finns något mer där ute och så länge forskarna inte lyckats med att bevisa motsatsen så tycker jag att man måste få tro på något. Dessutom så när vi ändå är inne på det spåret så tror jag inte på lakanspöken utan jag tror mer på andar, energier &platsminnen men nej jag är inte rädd heller för att gå omkring på kyrkogårdar utan tycker att det är en av de allra mest rofyllda platser som finns. Så jag tror nog att populärkulturen påverkar mycket där men det finns såklart saker jag inte gör också, som att gå ut när det är mörkt men det har nog mer med andra saker att göra än att jag egentligen är speciellt mörkrädd för det har jag nog aldrig varit. Sedan är det otäckare att gå omkring i stan än att befinna sig en bit utanför men det är ju också olika hur man är som person och ja jag är rädd för spindlar men inte för ormar eller smågnagare. , insekter och spindlar är däremot läskigt värre!

Halloj!

Hejsan på er alla ni läsare som valt att titt in just hit på min lilla blogg idag Kanske har ni precis klivit upp ur sängen eller så kanske ni redan har hunnit vara igång ett tag. Oavsett anledning till att ni valt allt klicka er in hit så säger jag helt enkelt hej till er allihopa. För att inte bli allt för långrandig så tänkte jag att vi skulle ta upp ett intressant ämne som jag hörde prat om på radion nämligen drönare.Nu pratar jag inte bin utan jag menar sådana där flygande farkoster som surrar och låter. För allt eftersom de pratade så väcktes en viktig tanke i mitt huvud, det pratas ju om att de kan störa flyget men hur reagerar vilda djur&fåglar på dem? Någon skrev i en kommentar att han filmade mycket natur men att fåglarna inte verkade störas och han hade inte haft någon incident än så länge. Fast hur vet man att fåglarna inte störs av surret ? För låter gör de verkligen, det blev jag varse då jag såg en drönare flyga omkring på travet i höstas. Och vad händer om den skulle gå sönder och orsaka skador ?  Så jag tror inte det är så enkelt att låta dem flyga omkring överallt.
Läste ju att till och med USA har förbjudit dem i sina nationalparker. En del av förespråkarna menar dessutom på att de kan göra nytta då det ska räknas fiskar eller fåglar men då det gäller fåglar har vi ju systemet med ringmärkning som är väl beprövat och fungerande då det även visar en hel del annan information som jag tror skulle vara väldigt svårt att täcka upp med en drönare.Nedan en bild på en ung gråtrut märkt i Ryssland som ett exempel på hur långt fåglarna flyttar och ka man bara räkna med hjälp av bilder så kan man ju räkna samma individ två gånger så då känns ringmärkningen mycket säkrare eftersom man via den kan få reda på så mycket mer information . .
Så nej jag tycker inte det där resonemanget håller riktigt utan jag kan faktiskt förstå de som har invändningar mot dem och oroar sig över det ökade bruket av dem. Visst skulle det vara lätt annars att sägga saker om att man ska ha drönare uppe på alla offentliga platser men samtidigt går det ju inte på grund av bland annat PUL(Personuppiftslagen) och jag skulle nog tycka det vore rätt otäckt att ständigt vara övervakad
Myndigheterna har ju nog koll ändå på vad folk gör så då behövs väl inte ytterligare en kanal och fina naturbilder kan man fota ändå med både vanlig kamera, mobil och systemkameror.
Sommarnatten i norr när den är som allra finast, fotad med en Nikon D60 0ch 70-300 mm Nikkor IE VR
 
 
 

Hejsan och hallå!

Hallojsan på er alla ni läsare där ute som brukar titta in hit för att se om jag ha skrivit något nytt på sistone och hej till ni som kanske tittar in hit för första gången. Hoppas att ni alla ska hitta något som ni gillar att läsa om och att det finns en del för alla helt enkelt. Idag har jag inte kommit så långt ännu mer än att jag har städat åt guldkornen och äter frukost. Egentligen så brukar jag ju försöka skriva lite om andra saker också men ibland så tar de bara över inläggen helt. Fast det är ju kanske lätt hänt då de är så stora personligheter även om de räknas som smådjur. Kort sagt och kanske upprepat så tycker jag att hamstrar, ja smådjur överlag är väldigt underskattade som husdjur för när man väl lär känna dem så är de helt enkelt underbara.Varje liten individ på sitt alldeles egna och unika sätt.Ariel till exempel är ju väldigt äventyrlig av sig och sitter inte still många sekunder då hon är ute utan hon är i rörelse nära på hela tiden. Sedan tycker hon om att bära mat i sitt portabla skafferi . kindpåsarna och ibland tror jag att hon försöker få tillstånd av mig att gömma det någonstans ute i lägenheten.Så man kan kanske undra vem det är som bor med vem egentligen
Stuart är mycket mer av en myskille även om han har blivit mer &mer modig och vågar utforska världen i allt större grad så tycker han fortfarande det är säkrast att söka upp matte om han kommer för långt bort. Och kommer det en ny sak till hallen då blir han först rädd och springer och gömmer sig under lavoaren &vägrar komma fram förrän matte har tagit bort det främmande föremålet
Timon han är ett mellanting mellan de där båda. Han tycker visserligen som Ariel om att vara i rörelse och går gärna på sina egna små utflykter i lägenheten men han kommer alltid då matte ropar eller lockar med godis. Han är alltså inte alls lika envis som Ariel som kan sitta nöjd flera timmar bakom frysen.  Om han mot förmodan inte kommer fram precis på en gång så kan matte ändå slappna av, sätta sig och vänta också kommer dammtussen fram på tio minuter efter att han har fått kolla in det han skulle. Sedan kan han också sitta i soffan och mysa men tro inte att han går med på att kamma/borsta pälsen nej då är anfall bästa försvar mot borsten.
 
 

Hejsan på er!

Hallojsan på er alla ni läsare som tittat in just hit idag. Nu har ni tur för jag har faktiskt tänkt försöka att bättra mig med skrivandet igen. Fast ibland blir det så att andra saker får gå före bloggen. Som guldkornen till exempel. De kommer nog alltid i första hand här hemma eftersom de får sina morgonrundor allra först när jag kliver upp också städar jag ju åt dem och byter vatten i flaskorna. När det är gjort då först kan jag äta frukost själv och börja fundera över vad jag ska pyssla med under dagen. Det kan jag klura på tills nio-tio då Timon i regel börjat vakna och vill gå ut en stund igen vilket han för det mesta också får. Efter det så sover de lugnt framåt sju-åtta snåret på kvällen när det är dags för andra andningen. Fast nu var det ju inte bara hamstrar jag skulle skriva om idag. Nej utan för några dagar sedan kom ju ett tråkigt besked för oss som gillar längdskidåkning. Naturligtvis så menar jag den senaste dopningskandalen inom det norska landslaget. Hela historien är så skum som den kan bli men jag tycker INTE att man bara kan skylla på läkaren. Inte när det stod klart och tydligt på förpackningen vad medlet var. Då handlar det knappast bara om att få smärtlindring för en brännande läpp. Nej jag tycker det hela är väldigt tråkigt men är jag överraskad ? Tyvärr inte med Sundbys fall så när inpå och han borde verkligen ha förstått bättre kan man ju tycka eftersom han har läst till eller rentav är läkare Någonstans så borde varningsklockorna ha ringt redan när Marit Björgen började få problem med hjärtat för det kan vara en vanlig biverkning om man äter medicin mot astma fast man inte har sjukdomen. Nu kanske vissa åkare försökt göra det för att påverka sina resultat då de exempelvis tävlar på hög höjd men det har dyrbara konsekvenser för kroppen. Så nej därför tycker jag att det osar om hela saken och det här skadar sporten samtidigt som det också sätter ljus på något som kan vara bra att upptäcka för visst har man ju undrat lite när de har varit så överlägsna i spåret som de har varit ibland. Nu hoppas jag också att man lär sig något av det här och kan plocka upp spillrorna och gå vidare för det är ju inte bara de enskilda åkarna som drabbas av smällen. Utan det här hela förbundet, det norska folket och i yttersta ledet också skidåkningen som sport. Nu tror jag att jag fått ur mig det mesta av mina tankar kring ärendet och vi får ju se vad som händer men jag tror att åkare som beter sig på det här sättet har mycket svårt att komma igen efter speciellt också eftersom Terese uttalat sig väldigt kritiskt om fallet Sundby att hon skulle kolla både två och tre gånger på vad hon använder för preparat när nu hennes egen historia visar på något helt annat.  Då tycker jag att man ska vara försiktig och i yttersta ledet så är det ju varje åkare som själv ansvarar för vad de stoppar i sig.

Hallojsan!

Hejsan , hallå på er alla ni läsare där ute som kikat in just hit till min lilla blogg. Ja hej till alla er som av en eller annan anledning bestämt er för att titta in just hit för att se om jag har skrivit något nytt inlägg på sistone. Har kanske inte gjort så mycket spännande som varit värt att nämna här på bloggen den senaste tiden men det beror ju också kanske på vad man tycker är roligt att läsa om. Börjar ju alltid dagen med en guldstund tillsammans med hamstrarna. Av någon anledning så har ju Stuart börjat vara vaken på morgonkvisten nu med, han kanske har blivit vuxen till sist ? Så det är fullt upp då jag kliver upp. Har ingen fast turordning som de får komma upp i utan det är den som gnager mest på gallret som får gå ut först i hallen. När de sedan har varit ute färdigt kan jag äta frukost och göra bort andra sysslor under dagen medan de sover så gott i sina hus. Ibland hör jag Ariel som snarkar och stökar runt med bäddningen men oftast är de så tysta att jag måste titta till dem, bara för att var säker så de inte lagt till sig på något allt för konstigt sätt. Annars så stör jag ju dem helst inte då de sover för det ska man ju också undvika om man inte vill förkorta deras livslängd...ja och Timon hänger med än fast han sover längre på kvällarna men på morgnarna är det dock lika mycket fart på honom som förut. Så jag tror att han mår rätt bra ändå min pensionär.
Så här sött sover Stuart Little.
Egentligen så var det ju tänkt att Stuart skulle få den nya buren som jag köpt men fastän den skulle vara lika hög som hans gamla enligt uppgift så provade jag när den kom hem och såklart var den lägre. Det innebar såklart att hjulet inte passade in men då var jag snabbtänkt så killarna har fått byta plats. Så nu bor alltså Timon i rummet bredvid Ariel medan Stuart har fått flytta ut i hallen men jag tror det blivit bra ordning så också för då kan jag hålla ett extra öga på Yetin emellanåt.Drömmen vore kanske att ha en sådan där låg bokhylla med sex fack där alla burarna kunde få plats eller om man kunde bygga om en till ett hamsterhotell men så händig är jag inte även fast jag tycker det är roligt att pyssla och rita.
Vidare så läste jag en otroligt bra bok igår, nämligen klassikern Flicka med Pärlörhänge av Tracy Chavalier som är fritt baserad på den holländske konstnären  Johannes "Jan" Vermeers liv och främsta verk. Eftersom jag gillar Vermeers konst så slukade jag också boken med blad och allt på direkten, några timmar var allt som krävdes för att jag skulle läsa ut den. Ingen fångar ljuset i tavlorna så mästerligt som han gjorde i sina vardagliga motiv fast man kan inte låta bli att undra vem han egentligen var när man ser på vissa av de tavlor han målade och motiven kan också fånga ens intresse. Ju mer man tittar på tavlorna desto mer undrar man...
http://www.ibiblio.org/wm/paint/auth/vermeer/i/earring.jpg
Och visst fanns det kanske de konstnärer som målade fler tavlor och blev mer kända men ändå så vågar jag mig på att säga att det är något alldeles speciellt som vilar över Vermeers målningar.
 

RSS 2.0