Moff på er alla!

Tjabba, tjena hallå där ute i det gröna gräset.
Nu är det jag Theodor som har ordet för tillfället. Jag hann faktiskt före matte till tangentbordet den här gången(jag skyndade mig och sprang så fort mina små ben kunde bära.)Det såg kanske lite ut som på kvällarna numera när jag fått min runda och ska gå tillbaka in i buren. Ja jag fantiserar faktiskt inte om jag säger att matten min får lov att anstränga sig för att hinna med då jag pilar på mot buren. Samtidigt så skrattar hon i andra änden av kopplet och kallar mig allt från Professor Kalkyl till Dr Snuggles utan att jag vet varför.
Nej huvudsaken är väl att jag hittar hem i det här stora huset, borta är visserligen bra men hemma är utan minsta tvekan allra bäst. Omvärlden är helt enkelt lite för skrämmande för en liten guldgosse som mig. Sedan har jag varit ute i spenaten ett par gånger till sedean vi fick semester men det tycker jag är ännu läskigare! Dessutom är det Så jobbigt då man måste springa runt halva huset för att komma in så matte kan glömma det,det finns ju en massa otäcka fåglar här med. Det spelar ingen roll hur mycket matte än försöker förklara för mig att talgoxarna och flugnsapparna inte tänker äta upp mig nej jag vägrar och vill helst bara gömma mig i transportburen. Så nu vet ni lite av vad jag har för mig förutom att jag verkligen passar på att sova bort den värsta värmen som är på dagarna. Tror faktiskt att ,matte egentligen skulle vilja göra samma sak men det fungerar liksom inte lika bra för henne och hon har dessutom hittat en bra metod till att jag ska få svalka i buren! Hon lägger helt enkelt in en sten hos mig som hon begraver i spånet så att jag slipper förfrysa mig om jag kliver på den. Så visst är det tur att man har henne ibland och tro det eller ej men ibland så kan jag faktiskt slappna av på hennes mage numera om kvällarna. Åtminstone när jag sitter och vill se på fotbolls VM!
Tjipp och hej då från guldkornet Theodor.
(Ps. Jo matte vill visst hälsa en sak till er, hon säger att årets får är på plats bara så ni vet om det skulle dyka upp en serie med ulliga inlägg framöver. Ett av dem kände visst igen sina klöverdamer och kom genast springande & ett annat ville tydligen leka fotpall vid ett av dertas besök. Konstiga djur det där verkar vara! Ds.)

Hallojsan!

 
Hejsan på er alla ni läsare som kanske bara har råkat klicka er in hit till min lilla vrå på det stora nätet. Till er som brukar kolla in mer regelbundet säger jag bara : Tack för ert tålamod!. Nu på sommaren så brukar jag ju visserligen inte uppdatera så ofta men ännu så länge så har jag faktiskt varit ovanligt dålig på att skriva någoting överhuvudtaget. Fast det har ju ändå hänt en del saker, men då får jag försöka sammanfatta en del av det nu istället.Föräldrarna har firat guldbröllop och det brukar ju bli med djuriskt tema fast den här gången blev det lite lugnare med bara en middag, men det var såklart också trevligt även om jag tycker om att fara runt på lite olika spännande ställen. Maten åts i alla fall på resturang och den var verkligen supergod! Sedan pågår det ju även ett fotbolls VM och det är verkligen spännande. Tänk vilken bra lottning vi har fått och att vi skulle vinna över Mexico med hela tre-noll. Det känns fortfarande lite ofattbart att vi dessutom vann gruppen & att Tyskland som var regerande mästarna åkte ut så tidigt! Tänk så snopet....Argentina klarade sig med ett hårstrå & Kroatien gjorde vad de skulle mot ett lite blekt Island som inte hade turen på sin sida med bollen den här gången men de såg i alla fall till att det blev spännande. Nej nu ska vi inte fördjupa oss allt för mycket i sportens värld även om det är lätt hänt så här under ett mästerskap. Jag måste ju få berätta vad jag gör förutom att spela Sims 4 då, men det gör jag ju även en hel del då jag är hemma i staden. Jag är ute i buskarna och leker paparazzi kan man säga för visst finns det en hel del fåglar att titta på även på sommaren man behöver således int e alls passa in de stora flyttstråken vår/ höst för även om chanserna kanske ökar till att få se mer ovanliga gäster så får man inte glömma bort de stationära heller.
Nyfiken liten sädersärlsunge trippade in på uteplatsen för att se sig omkring.
Inte konstigt att talgoxhonan ser helt utpumpad ut. hon får inte ens bada ifred för ungarna sina
Det kanske är tur att jag bara sett till två här än så länge , men de är tillräckligt högljudda kan jag säga.
Varje dag får hon arbeta, hon får jobba och hon får streta kom genast hit, kom genast hit mamman min jag vill ha mat NU!
Mamma fick faktiskt syn på hackspettarna uppe vid stenen och undrade vad de gjorde. Jag hämtade kamean och ställde in zoomen. Det visade sig att det nog var mor och son som var ute på utflykt för att leta mat i parkområdet på andra sidan vägen. Är det kanske honan som är är och försöker hacka sig in i huset på väggen utanför mitt gamla rum ?
Skam den som ger sig Till sist fick jag en fin bild på honan i paret med svart/vita flugnsppare som flyttat in i den ena holken om sitter i en av många björkar som föräldrarna har på tomten. Jo hon börjar bli mindre rädd för oss nu när vi passerar deras bostad men hanen, han tycks vara omutbar.
Blev väckt ett antal sena kvällar av en skön stämma då koltrasten var här och spelade, annars tycker jag att man aldrig brukar se till dem på sommaren.Pappa la ut några äppelhalvor till dem och det verkade ha varit väldigt uppskattat även så här års för de försvann då direkt!
 

Underbar....men varm dag

Är det inte  kylan folk klagar på så är det värmen. Fast det kan jag åtminstone förstå eftersom jag tillhör den sorten av människor själv som blir som en kokt kräfta &svettas så fort solen ligger på lite. Det blir outhärdligt om det varar någon längre tid också märker man att även naturen och djuren runt omkring oss påverkas av det, men värst är väl ändå den övehängande risken för skogsbränder. De är ju dessutom så svåra att få bukt med också eftersom det kan ligga länge och pyra i mossan och en liten gnista kan fort antända mycket.Samtidigt så kan elden också ge liv. men det tar flera år innan en eldhärjad skog återhämtar sig,
Fast nu var det ju inte om det här jag tänkte skriva idag. Nej jag ville egentligen bara åter få visa upp vilken härlig stad jag bor i, åtminstone om man som jag gillar att skåda fåglar. 
Föst så sprang jag på duvorna på torget och fiskmåsarna är väldigt närvarande nu när de har små borymmare som springer överallt, man får verkligen se upp.
Sedan lyckades jag pejla av stränderna och mycket riktigt, det finns gott om småskrake i år,såg dock bara till en hane men desto fler honor låg och solade sig på de uppvärmda stenarna, smarta fåglar.
Sedan måste man ju få kyls ner fötterna ibland när man fått för mycket sol.
Det är härligt att fota fåglar som är så här avslappnade tros att man bara sitter några meter från dem.
Alltså det kliar..precis där under hakan..snälla.....hjälp någon.
Ett,två tre på det fjärde ska det ske, på det femte gäller det och på det sjätte så småller det!
Storskrakshonan var verkligen helt lugn med att jag satt där och btraktade henne, så lugn att hon visade upp alla sina färdigheter i att bada.
Visst  ser det riktigt skönt ut ?
Tärnorna i småbåtshamnen var helt lugna i  år där de låg på en brygga och solade sig. Kändes lite konstigt för ananrs brukar de ju försvara sitt bo som bara den men jag vet inte om de kommit igång riktigt ännu .
Bättre bild än så här blev det inte på stenskvättan som gäckade mig hela tiden.
Fast jag fick riktigt bra istället på gråsparvarna som är så orädda att de rakt hoppar framför fötterna på en.
 

Tjo vad det var livat i holken

Kunde glädjande nog konstatera att talgoxarna visst var kvar hos mamma och pappa. Ja det verkar till och med som de har fått dubbelt så mycket arbete , för det lät i två holkar om det nu inte är två olika par men pappa säger att Pippi inte kommer till brädan längre och hämtar mat som hon annars alltid brukar göra . Nej hon hinner väl inte om hon har två kullar att föda. Om jag tror rätt så hände ju någonting med pappan till den första barnaskaran och jag tror möjligtvis att hon börjat på en till då det är rätt tätt mellan holkarna för hon har fått tag på en ny partner som det verkar men samtidigt så är ungarna i den första holken så stor nu att det nog inte dröjer länge till innan de kommer ut. Ja säg ibland händer det mycket saker i mesarnas värld.
Jag tyckte helt klart att jag kände igen den här uppsynen, för den var mest orädd av de talgoxar jag såg till så det är nog mycket möjligt att det var pappas Pippi för nog ser hon lite sliten ut,
Fast hennes nya make kände vi inte igen, men vi såg att båda två flög fram och tillbaka med mat i näbben och om de iakttagelser vi gjort stämde så matade de ungarna växelvis & eftersom ena kullen är äldre så kanske det fungerar bra för dem med denna lite ovanliga lösning på problemet.
Sedan så fick jag också syn på den gäckande flugsnapparen som har bosatt sig i en av de anda holkarna , för jag tyckte den var så liten i jämnförelse med en svart/vit ...dessutom var den helbrun i färgen utan den vita vingspegeln och jätteskygg.Flög ut så fort man närmade sig holken , så jag vet inte alls vad jag ska tro på den kan det vara grå eller mindre som flyttat in ...eller är det bara den vanliga gästen men att de är väldigt ovana vid människor ändå ?
Sedan har fiskmåsarna inne i staden fått ut  sin kull för i år, två små dunbollar blev det igen fast jag vet inte om någoting redan hänt den ena för ungarna drog iväg åt olika håll.Inte helt enkelt jobb att stura de där två små dubollarna!
Dessutom har måsarna fått konkurrens om taket sedan ett par silvertärnor också flyttat hit upp, så nu kan man säga att det verkligen är fullt med vingar  i luften. Åtminstone stundtals när alla är här , måsen jagar skatan och tärnorna jagar måsen.....vem behöver TV ?
 

Vatten, ge mig lite vatten!

Hejsan på er alla ni läsare där ute som hittat vägarna in till min lilla blogg, kanske surfade ni in på några nätvågor ? medan andra av er kanske försöker göra sitt allra bästa för att komma undan från den värsta värmen just nu. Jag själv tillhör nog i sådana fall precis den sorten, tvättäkta rödhårig kräfta som jag är & flyer helt in när solen ligger på för mycket. Känns som om högsommarens värme kommit alldeles för tidigt, men det märks väl även av i naturen med alla dessa stackars fågelungar som lämnar sina bon alldeles på tok för tidigt. Vi har ju visserligen tydligen inte några bofasta fiskmåsar i år som det verkar men istället har vi fått en annan återkommande gäst på bakgården så nu har jag löst mysteriumet med det stora fågelbadet.

Funderade först på varför det stod där vid busken, tycker fortfarande att placeringen kanske är lite illa vald men nu vet jag åtminstone vem som nyttjar det eller vilka för det är väl antagligen fler fåglar som nyttjar det under dygnets alla timmar men det står ju precis så att jag ser det från mitt vardagsrumsfönster& kan följa aktiviteten under bra många av dem.
Det är knappast några små fåglar som badar där men skatan uppskattar det i alla fall väldigt mycket, kanske i synnerhet sedan jag hjälpte dem på traven idag och bytte ut den största delen av vattnet. För det är ju någoting man också måste tänka på om man bestämmer sig för att tillhandahålla en sådan sak åt dem, att de alltid ska ha tillgång till färskt vatten så åtminstone varannan dag bör man väl byta åt dem och skatan verkade nöjd för sedan jag gått in och den vågade sig fram igen så badade den inte mindre än tre hela gånger.Det måste väl vara ett bra betyg!
Den vågar sig alltså inte fram för att bada medan jag är ute , inte riktigt än i alla fall men jag kan sitta vid bordet om jag sitter stilla och inte rör mig. Då kommer den fram och dricker men det märks verkligen hur vaksam den är fast jag tänker ändå göra ett försök till att lära känna den lite närmare , för är det några fåglar jag vill lära mig mer om förutom pilgrimsfalken och stjärtmesen så är det just skatan då jag tycker att kråkfåglarna är så underskattade och fortfarande av många blir illa så sedda på. Vilket jag tycker är konstigt om man ser till hur inilligenta varelser de är!  Pappas kråka har ju visat denna sida för mig redan men vad skrattar egentligen skatorna åt ?
 
 

RSS 2.0