Solen skiner

Hallojsan hejsan på er alla läsare där ute. Hur har er dag varit så här långt ? Själv klev jag upp tidigt imorse eller ja jag tog mig upp ur sängen vid halv sju snåret.För då var både Timon och Ariel ute och gnagde som besatta på gallret för att få komma ut. Så det var bara att kliva upp och ägna en god stund åt att städa åt dem & att umgås. Sedan när de hade varit ute varsin stund så hade de såklart lyckats väcka mattes myskille Stuart också. Så då fick han sig städat och en stunds TLC.Eftersom klocka sedan inte var mer än sju, halv åtta så kom jag på tanken att gå ut en promenad innan det blir för varmt. Sagt och gjort tog med vattenflaskan och såg till att ha minneskortet isatt också travade jag iväg neröver. Havet låg alldeles kav lugnt och det var ljummet i luften så det var verkligen vackert där nere. Egentligen en sådan där dag då man inte alls vill gå tillbaka hemåt.

Hann ta lite bilder innan batteriet tog slut men sedan passade jag mest på att bara gå runt och njuta.Såg två småskrakshanar som kämpade om revir. Den ena fick dock ge sig och flög iväg efter en stund. Hann också få fota lommen igen där den låg där ute och flöt på vattnet, först upptäckte jag den inte utan den är verkligen lätt att missa men nu vet jag att de är kvar här.
När jag sedan skulle ge mig av hemåt så upptäckte jag att min lilla vattenflaska hade börjat läka där den låg i ryggsäcken. *Suck* så det var bara att stoppa ner munkjackan och försöka suga upp det värsta och skydda kameran. från att bli blöt.Som tur var kom jag fram till att jag kunde passa på att jag kunde göra bort ett par ärenden när jag liks var på språng så jag fick åt mig ett par kassar och kunde möblera om lite så väskan fick torka lite innan jag la tillbaka kameran ovanpå väskan. Det gick i alla fall bra och den klarade sig oskadd men nu hänger både munkjackan och väskan på tork. Sista gången jag använder den flaskan att ha vatten  kan jag säga! För er som saknat att inte få se mina guldkorn på bild så kommer här några till
Stuart Little börjar ta för sig mer och mer av världen då han är fri inomhus, men då vi är ute håller han sig fortfarande helst i närheten av matte. Stora vida världen är lite läskig.
Ska jag få en bra bild på Ariel får jag lov att muta henne.Annars sitter hon stilla i max två sekunder eller så har hon alltid något nytt upptåg i sikte.
Timon inspekterar så matte har knutit skorna ordentligt, eller så är han på jakt efter ett bra gömställe tills nästa gång han får för sig att gå ut på nattligt äventyr.
Fast det lär bli lite svårt för honom att rymma i fortsättningen nu då matte har satt lås också på hans lucka.Så nu har alltså alla tre guldkornen lås på burarna :) . Ja småttingarna har ju sina takluckor olåsta fortfarande men de sitter högre upp så de kan inte komma åt dem på samma sätt som Yetin gjorde med sin. Ibland undrar jag dock om det inte är så att jag har en björnliga här hemma fast i guldhamsterformat ?
 

Rymling!

God morgon på er alla läsare där ute. Ja idag har jag tagit mig till datorn tidigt. Nog för att jag oftast brukar starta upp den på morgonen annars med. Fast nu har jag verkligen något att berätta för er. Gick och la mig i godan ro igår kväll , somnade gott. Det var bara det att mitt i natten väcktes jag av en duns. Min första tanke var att någon av modellhästarna hade trillat ner i golvet. Så jag började gå igenom allihopa men de som står i mitt stora rum verkade okej. Sedan kom jag på att kolla i hallen och då såg jag att Murdoch hade tippat på det lilla sängbordet ja har honom ståendes på. Gick dit och ställde iordning honom& kollade så att han var oskadd. När jag går tillbaka till rummet ser jag att luckan i taket till Timons bur var öppen. Jag hade ju stängt den igår innan jag gick och la mig så först får jag ju panik men precis då kommer en dammtuss vandrande på golvet och ser ut att vara så belåten med sig själv. Timon har gjort det igen och an lever verkligen upp till sitt smeknamn! Han är verkligen mattes Columbus, äventyraren fortfarande. Riktigt hur han burit sig åt för att ta sig ner vet bara han men på något sätt har han alltså fått upp luckan och smitit ut. Nej jag tror inte längre på att han börjar bli glömsk och det verkar ju som om matte har rena björnligan här hemma fast i hamsterformat. Det var alltså rena turen att jag bestämde mig för att gå upp och titta  vad som lät!
Så nej jag kan verkligen inte hålla med de som säger att hamstrar är tråkiga husdjur för mitt gäng bevisar verkligen att allt kan hända! Så nu idag måste jag ju gå ner senare och köpa hänglås också till Timon, det talar väl sitt tydliga språk om hur fängslande de små liven är ?

Hallojsan!

 
 
Hejsan på er alla bloggläsare där ute som bestämt er för att titta in just hit en dag som denna. Visst vädret kanske inte är det allra bästa idag heller men för mig som gillar att titta på fåglar har det helt enkelt varit perfekt. Lagom vart och lite soldis, kan inte bli mycket bättre än så.Så ja ni gissar rätt, jag har varit ute och promenerat en tur runt hamnen. Nej jag blev inte attackerad av några ilskna silvertärnor heller men de kanske inte fått några små ungar än utan de ligger nog bara och ruvar på ägg än så länge.
Ja, jag tog mig alltså en runda i hopp om att få se lommarna men de lyste med sin frånvaro.Dock slås jag varje gång av hur mycket fåglar det faktiskt finns att titta på där. Det enda man behöver göra är att koppla på blicken så finns de där mitt framför en och ändå finns det de som tycker den här staden är tråkig, men det beror ju på vad man gillat. Tycker man som jag om fåglar då är det det här så nära paradiset man kan komma mitt i stan!
De första fåglarna jag såg som guppade omkring på vattnet var det välbekanta paret knipa.undrar hur många ungar det blir i år?..vi får väl se om ett tag.
Höll på missa den här blöta uppenbarelsen alldeles där hon låg på grunt vattem och jagade småfisk&smådjur men bäst vad det var så hörde jag ett plask och där dök hon upp till allas förvåning. Måste säga att storskaken mer och mer håller på att bli min absoluta favoritfågell, åtminstone bland sjöfgålarna.
Botten upp. första gången jag fått äran att studera en srake som fiskar på så nära håll med ändan upp i vädret till och med.
Fiskarfänget gick bra och hon fick tag i så väl ätbara kräftdjur samt småfisk som det såg ut.
Jodå äkta paret gärsand av såklart också på plats men de är ju som alltid lite mer reserverade så här års.
Fast då jag vände och gick tillbaka så stod hanen på stranden i den lilla lagunen och vilade, honan syntes inte till men hon kanske var ute och sökte mat eller låg på ägg någonstans. Så han stod alltså där och sov medan jag satt och fikade lite &också passade på att ta igen mig en stund.
 
Sedan traskade jag på hemåt men bestämde mig för att gå och titta om jag kunde få syn på storskarken igen.Döm om min förvåning så hittade jag henne inte lågnt från platsen där jag brukar fota mina modellhästar. Hon hade gått upp på land och tod och putsade sig. Trodde nog att hon skulle flyga iväg då jag kom men nej till min förvåning fick jag stå där på två-tre meters håll och ta mina bilder.Inte heller flög hon iväg då jag pratade med henne.Efter en stund försvann hon ur sikte tills jag hörde ett skrak nedanför mig och först då, då hon hade simmat över till min sida och fått syn på mig blev hon så rädd att hon flög iväg. Fast bara en bit bort flaxade hon och sedan låg hon där och tittade förvånat på mig men det var ju inte jag som gått nära henne utan hon som sökt sig själv för nära mig!
 
 

Hejsan på er!

Hejsan, hallå på er alla läsare av min blogg. Ja hej på er alla oavsett anledningen bakom att ni tittat in just hit. Är det så att du kanske brukar läsa mina inlägg regelbundet eller så kanske det är första gången du klickat dig in hit. Hoppas att det finns något som ni gillar. Om inte kan ni gå till någon annan sida istället eller stänga ner fönstret och gå ut och njuta av vädret istället.
Fast just nu är det inte mycket till väder att njuta av här idag utan det är mer grådaskigt och regnlikt än fotorundainspirerande. Så jag håller på att städa lite istället för ibland måste det ju helt enkelt bara göras. Annars är jag ingen städfanatiker som tycker om det , nej jag är mer så att jag gör det vid behov och nu hade det gått ett tag sedan jag torkade av de små golven. Hade ändå tänkt torka av mina hyllor där modellhästarna står och därför var det lik bra att ta allt det andra också när jag liks var i farten. Just nu sitter jag och väntar på att golvet i hallen ska torka så jag får flytta in hamstrarnas leksaker igen. Fast först kanske jag måste bjussa er på några bilder på min senast hemkomna modellhäst
Hon heter ..Pocahontas :) och är målad efter en verklig förlaga, Tusen tack igen till bästa Sophie Nordström som ställde upp och förverkligade henne!
Egentligen så var hon ett skäckfärgat halvblod som stod på ridskolan här men jag tycker modellen är för smäcker för det, men jag älskar den så min får vara ett ovanligt skäckfärgat svenskt varmblod. Jo det finns ju faktiskt sådana, se på Machan Loss!
 
 

Hallojsan!

Hejsan hoppsan på er alla läsare där ute. Ja hoppsan kan man ju verkligen såga för nu har det gått en hel vecka sedan jag uppdaterade här med något nytt inlägg. Nej jag kanske inte är helt beroende av tekniken i alla fall då men det blir lätt så nu på sommaren att man gör mycket andra saker istället och därför blir det inte uppdaterat med samma frekvenser här heller. Man går liksom lite på teknisk sparlåga och passar på att vara ute och njuta de dagar vädret är fint istället. För det är verkligen härligt att bo i en stad där det även finns små oaser centralt och på relativt nära håll. Som idag så har jag kunnat sitta ute och njutit av att se silvertärnorna fiska och ett par småskrakar som guppade runt på vattnet. Dock så blev det inga kort eftersom jag hade glömt att ladda batteriet och nu har jag bara ett till den nya kameran. Hur som haver var det så skönt ända tills lugnet stördes av ett skrälle till vattenskoter. Inte kunde jag heller se att föraren tog någon hänsyn till djurlivet utan han bara dundrade rakt på där inne i hamnen. Nej eftersom friden var förstörd så gick jag och beställde snabbmat som jag ju gör där på kiosken ibland då jag går hemöver. Hade ju egentligen planerat att gå och handla men det får alltså vänta tills en annan dag.

Morsning!

Hallojsan på er alla läsare där ute i den stora vida världen och god morgon på er. Eller kanske snarare god förmiddag. Ibland ska man tydligen låta bli att de på film sent. Jag började ju se Alive igår och hade nog egentligen haft lust att se hela men vid midnatt kände jag att det var mycket bättre att gå och lägga mig, annars räckte den till halv ett. Låg sedan vaken och snodde mig ett tag innan jag till sist somnade utan minsta aning om vad klockan var. Vaknade vid sexsnåret i alla fall men tyckte det var på tok för tidigt att kliva upp. Låg och drog mig till halv åtta då jag hörde att Timon var ute så då tog jag mig upp ur sängen och skötte om guldkornen. Medan åt jag frukost och funderade på om jag skulle ge mig ut på en långpromenad i alla fall(nu då jag äntligen har en kamera igen). Tittade ut och vädret var ok, fastän solen var uppe var det inte för varmt så jag packade ryggsäcken och gjorde mig klar. Promenerade iväg och funderade vad jag gett mig in på ett slag eftersom de håller på med vägarbete där just nu, lagning av vägbro. Hur som helst beslutade jag mig för att gå åt andra hållet mot vad jag normalt brukar göra. Fick sällskap ett tag av en kille från vägarbetet som hade två busiga nakenhundar, varav den ena hette Hugo. Ibland är det roligt att man träffar någon sådär bara av en slump så vi språkades vid lite innan jag satte kurs mot fåglarna. Först verkade det heldött och det är klart , de flesta ligger ju i bona nu och ruvar men så hördes ett välbekant trumpetande och jag fick se svanarna som flög iväg. Dock på för långt avstånd för att det skulle bli något bra kort så jag gick vidare. Tog tid på mig att gå vägen som går genom deltat och plötsligt ser jag något komma flytandes med strömmen en bit bort, något svartvitt så jag trodde mest på knipa de brukar ju vara orädda. När de kommer närmare ser ja g dock att det är paret storskrake som är ute och finsimmar.De stannar upp när de får syn på mig och hanen varnar. När jag sätter mig ner på huk vågar de ändå simma förbi i rask takt men jag hinner i alla fall fota dem. Sådana möten är magiska.
Promenerar vidare och lyssnar till alla fåglar som sjunger. Försöker identifiera en del med hjälp av lätena men de flesta av dem visar sig inte då en hel del människor går där. Lyckas dock få syn på ett par sävsparvar som sitter inne i vassen och sjunger.
På tillbakavägen bestämmer jag mig för att gå och titta om kanadagässen är där de brukar vara och jo mycket riktigt så hittar jag dem mellan dukarna på fotbollsplanen Till synes knappt ens upprörda av min närvaro.
På samma ställe hittar jag också en liten nyfiken sädesärla. Sedan börjar promenaden sätta sig i ben& fötter och det märks att det var ett tag sedan jag var ute så här. Så jag beslutar mig för att ta bussen hemöver och precis när jag kommit innanför dörren ser jag Timon igen då han kikat ut en stund för att uträtta sina behov, både Ariel och Stuart sover däremot lugnt.
.

Eurovision?

Hejsan på er alla läsare där ute. Ja hej till både ni som regelbundet brukar kolla in vad jag skriver och även till er som klickat er in hit för första gången. Ni kanske gillar något/ några delar av det som jag berättar eller så vill ni kanske bara titta på bilder. Oavsett anledningen så hälsar jag alltså alla välkomna!
Igår så skulle jag titta på ESC men redan efter de första bidragen kände jag mig less. Så jag såg inte ens på alla framföranden eftersom man ju redan hade hört låtarna. Tyckte det var jobbigt med vissa som jag såg på ändå då de satsat på ljusshowen mer än brytt sig om musiken, tyvärr det kändes så.
Jag gillade Nederländernas förutom vårt eget såklart. Sedan tror jag Polen plockade många av sina röster på att killen var så charmig för så stark var inte den melodin heller. Också undrar jag varför Australien fick vara med i år igen ? En sak förra året för jubileet som var & det faktum att de alltid sänt tävlingen och att schlagern är stor där men snälla. Om den ska börja visas i USA och Kina med kanske vi för döpa om spektaklet till Worldvision istället. Sedan trodde jag att vi inte skulle blanda in politik alls i showen men varför snälla släpper man då igenom en låt som Ukrainas ? Visst den kanske var känslosam och betydde mycket för artisten men det handlade ju om politik på allra högsta nivån!
Dessutom var bisittarna som skulle recensera vissa inslag bara onödiga och larviga. Personligen hade jag hellre sett Linda Woodruff eller något i den stilen igen, men det kanske bara är min åsikt. Däremot var Petra och Måns suveräna som programledare :) så något med årets tävling var väl i alla fall bra men det finns helt klart saker som kan behöva göras om eller i varje fall funderas över en gång till. Var det någon låt jag tycker hade fått kunna vinna så skulle det ha varit Rysslands bidrag och stackars Frans för det måste ha varit det mest spända framförande han har gjort så det var bara tur att vi ändå fick en så pass bra placering med oss ändå. För låten är bra och jag tror det är en av de från årets tävling som kommer att bli mest spelad. Nej istället för att se på ESC så umgicks jag med husdjuren och såg på avtackningen av Zlatan i PSG. Inte för att jag är så intresserad av fotboll heller men det var det bästa alternativet som fanns att se.

Hallojsan

Hejsan hoppsan på er alla glada bloggläsare där ute. Nu har det gått några dagar igen sedan jag skrev några rader här men det tänkte jag försöka ända på nu. För i samband med att det började att krångla med min kamera så kände jag mig inte sådär kreativ som jag brukar. Nu blev valet enkelt, eller det beror ju på hur man resonerar sig fram till det med men jag hr alltså införskaffat en ny som jag hoppas ska hålla längre än de modeller jag haft tidigare, Så nu är det alltså en massa nya funktioner och inställningar som man ska lära sig men på det stora hela så är Nikons D-serie rätt så lika varandra. Har man haft en D40 , en D60 och dessutom en D50 som extrakamera så känner man sig väldigt hemtam efter redan ett par dagar med D5500:an. Inte heller tyckte jag att det gjorde något att få alla reglagen till höger, det var faktiskt nästan bara ett plus för mig som är vänsterhänt. Man kan ju tro att jag ska vilja ha dem till vänster men nej en del saker gör jag hellre med höger. Det är ju kanske lite individuellt. Så nu tycker jag nästan synd om de djur och fåglar som kommer i närheten av mig de närmsta veckorna medan jag ska studera in allt det här, kanske främst mina guldkorn ;P men man lär sig ju hitta inställningarna allt eftersom med.
Var ju tvungen att börja med att fotografera något, det fick bli den här stenen.
Sedan hörde jag den redan från början men såg ingen tills jag lyckades lura den ändå men jag blir så glad av att se då stenskvättorna har kommit
Tärnor och måsar har många en delad syn på, så även jag sedan jag nästan blev attackerad av ett par ifjol.
Fast samtidigt är silvertärnorna en av de fåglar jag tycker allra mest om och kan stå och fascineras av när jag ser dem fiska.De är ju riktiga globetrotters och att de försvar ägg &ungar så frenetiskt är egentligen inte alls konstigt.
Här tror jag festen har gått lite väl vilt till
En björktrast som var i full färd med att jaga mask i en av parkerna.
Ser ni hur den riktigt lyssnar efter sitt byte ?
Tills sist avslutades rundan med ett foto på en fiskmås som seglade över mitt huvud då jag var på väg hemöver.

Försökte

Jo nu är det alltså officiellt. Jag är utan kamera och har druckit gravläsk över D60n. Det fungerar inte längre att hålla på så här som jag gjort ett tag nu. Rätt vad det är lägger den ner och jag får upp meddelandet : Fel på avtryckaren igen.
Har googlat runt lite och lyckades läsa mig till att man kunde skruva loss bottenplattan & röra på hjulet. Försökte med den valsen och smorde det även lite men felet kommer tillbaka efter en stund. Det är inte lite frustrerande heller då det inträffar. Jag kanske kan ta ibland fem kort innan, ibland fler man vet liksom aldrig när den tänker lägga ner på nytt. Inte heller vågar jag ju lämna in den på service eftersom den förra kameran jag hade kom tillbaka därifrån i sämre skick än den var då jag hade sänt iväg den! På lappen stod det :Otätt kamerahus och jag hade aldrig haft några stora problem med damm innan utan det var ett par prickar(när den kom från service var det fullt av dem som inte gick bort). Pratade med en expedit i en annan butik och han sa att det är ett fel som inte ska kunna uppstå om man bara hobbyfotar med dem. Jag hade i alla fall inte mig veterligen använt den till något annat och jag hade definitivt inte stått i något sågverk! Så nej, av den anledningen vågar jag inte skicka in den här, fördet kanske inte är värt att kosta på en gammal d60 så mycket. Jag kunde ju fortfarande använda den trots att minneskortsläsaren glappar men nu med det här senaste felet får jag alltså begrava den eller ja åtminstone stoppa ner den i en låda. Dock så har jag gillat den väldigt mycket och det har varit en enkel kamera att ha med sig. Nu måste jag alltså ut i djungeln igen och leta upp ett lämpligt, bra kamerahus som inte är allt för kostsamt och som fortfarande klarar av mina gamla objektiv. Tror jag har hittat två det står mellan men det är ju svårt att välja också för den jag såklart vill ha mest (D5500) är lite dyrare än den andra (D5300) så då är frågan hur man ska göra. För det blir ju också som så att man blir väldigt bortskämd då man har en systemkamera, då vill man ju inte gärna byta ner sig till något sämre. Vidare känns det ju lite spännande med för de nyare kamerorna går det ju att filma med också, så vem vet..Adventures Of Ariel kanske dyker upp i ett klipp här snart.
Måste bara fundera på vad jag verkligen behöver först men som någon sa så planar man kanske ut lite om man satsar på 5300:an och då kan det ju vara bättre att satsa på den andra. Vi får helt enkelt se hur jag väljer. Hur läget är annars ? Jo det är faktiskt jättebra just nu. Har ju börjat ta ut guldkornen i gröngräset det senaste dagarna då det varit så bra väder. Killarna går fortfarande med på att ha selarna även om Timon är lite motvillig och tycker att han kan få gå utan, han är ju liksom stor pojke nu. Han verkar i alla fall må förhållandevis bra även om det är lite från dag till dag men då tar jag vara på tiden jag får med honom ännu mer. Så mycket mer än det kan man ju inte göra i slutet, för man vet ju att man gör sitt allra bäst för att de ska få trivas.
 
Timon har fått komma ut i gräset igen och visst njuter han nu när han får gå runt i selen och inte bara är förvisad till hagen.
Stuart är mer försiktig av sig och håller sig gärna i närheten av transportburen eller kring mattes fötter.
Medan Ariel , ja hon är sig själv när hon får vara ute i hagen. Första gången var hon lite försiktig och i början är hon lite avvaktande men efter en stund tar hennes nyfikenhet över. Dessutom har hon upptäckt att det finns massor av smaskigt gräs som hon kan äta!

Härligt väder

Ja man får verkligen lov att säga att vi fått härligt väder här uppe nu. Fast det känns som om sommaren kommit tidigare än vanligt med minst ett par veckor. För det har alltså på bara ett par dagar blivit riktigt varmt ute och börjat fläkta med ljumma vindar istället för de där iskalla som kan komma så här vid havet. Om jag gillar värme ? Jovars men inte för mycket heller eftersom jag är känslig för den och kan däcka i värmeslag efter ett par timmars fågelpromenad om jag varit ute och gått då det varit för varmt. Då är värmen inte allt för rolig kan jag säga och faran är ju att det lättare kan börja brinna i skog&mark. Mu ska vi dock inte klaga heller men det här sådana här konstateranden som jag faktiskt har gjort.Hur som haver var det så underbart igår att jag bestämde mig för att ta ut småttingarna en stund var. Ja Timon fick stanna inne men just igår hade han en lite sämre dag och han ville mest bara sova. Idag var han pigg igen så då får jag se hur det blir men igår var alltså både Stuart och Ariel ute i gräset. Stuart fick gå i selen och han var nöjd med en liten stund på grönbetet men så tror jag att han var lite för trött med, för han gick in i transportburen och gömde sig i handduken. Ariel däremot var pigg på att vara ute i hagen och hade hon fått bestämma själv så hade hon nog inte alls velat gå in. Så är hon min lilla hamsterjänta! Känner mig faktiskt jätteglad idag över att första vändan för henne ute i hagen gick så bra
Vad är det här för konstigt ställe matte har tagit mig till nu ?
Alright , nu är jag färdig nu kan jag utforska den stora vida världen
Musigt det är med gräs!
Ibland kan man behöva sitta och ta igen sig lite
Kan man se mer oskyldig ut än så här då man smider stora flyktplaner ?

ARG

Idag vill jag bara svära på grund av något jag såg igår men svordommar är ju sällan konstruktiva så jag försöker skriva ltie istället . Jag blev så ledsen och berörd då jag såg Animal Black Ops om tjuvjakten på elefanter. Vi vet att det pågår den mest vidriga slakt i jakten på elfenben och noshörningshorn, ändå svarar en stor del av oss svenskar att vi tydligen tycker det är ok att ha sådana produkter i våra hem. Hur i...går det ihop då vi vet vad som sker ? Jag säger nej tack vi alla borde ställa oss och protestera istället och ej köpa sådana saker hur fina de än må vara. Det spelar ingen roll om de säljs billigt på marknader, fattig lokalbefolkning får nog ändå aldrig se röken av kontanterna utan allt försvinner i de brottsliga syndikatens väg.
Hur kan man då ändå välja att köpa sådana produkter. Den frågan tycker jag att vi alla måste ställa oss för det går så bra att säga att vi sitter långt borta och att det inte angår oss men det gör ju det eftersom den stora majoriteten av oss tydligen inte förstått att det här inte är okej på något sätt. För visst fanns det lager från förut en gång i tiden men de har minskat och i takt med att efterfrågan ökar så är risken för tjuvjakt ännu större än det var tidigare.
För klart är att något måste göras om det ska finnas några vilda elefanter kvar i framtiden. En serie som de visat i flera omgångar på bland annat Animal Planet som jag tycker alla borde se, om ni inte redan har sett den såklart är den om Echo. Det lustiga är att jag egentligen varit rädd för elefanter sedan jag var liten, eftersom vi var på djurpark en gång och en stack ut sin snabel då jag satt i vagnen och försökte sno min glass! Efter det var jag traumatiserad men försökte då jag blev mycket äldre att långsamt närma mig dem ändå vi de tillfällen jag fick då det kom större cirkusar på besök.
Sedan kom det sig så att jag såg serien om Echo och hennes hjord & nu tycker jag att elefanter är bland de mest fantastiska djur som finns och världens skulle förlora så mycket om de försvann!
 
 
 

Andra maj

Jaha hejsan på er alla ni trevliga bloggläsare där ute i den stora vida världen som tittar in just hit. Idag känns det faktiskt som jag har hunnit med en hel del saker. Både tråkiga måsten och saker som jag faktiskt velat göra. Till att börja med blev det en längre promenad igen i solen, dock utan kamera eftersom jag passade på att köpa mat& några småsaker till guldkornen då jag ändå var på språng. Sedan har jag stökat på eller städat lite, det beror på vilket ord som man tycker passar bäst in. Eller ja hade ju redan torkat ovanpå skåpen där en del av modellhästarna står men nu tyckte jag att det äntligen hade blivit temperatur ute för att jag skulle våga mig på att ta vardagsrumsfönstret utan att få några förkylda hamstrar efteråt. Det kändes så bra när jag var färdig men det blir ett par saker jag får sätta igång med imorgon också men tar man lite åt gången så blir det ...nöjbart rent till sist. Jag är ju inte heller den som skriker om jag ser ett spån på golvet, men så blir det då man har en Yeti boendes i hallen som är expert på att ta med sig spånet runt även om man tar bort det värsta ur pälsen på honom innan han får komma upp. Ariel fick sig dessutom en ny rosa och fin leksaksboll så Stuart fick tillbaka den hon hade lånat av honom sedan förut. Jag brydde mig inte om att tvätta av den och gissa om han drog in den i huset illa kvickt, men det tror jag det, den kanske liknade Ariel lite ?
Stuart Little ja, han fick sig en ny koja eftersom han ratade den förra jag köpte åt honom och jag tror det här blev mer omtyckt. I alla fall så visar han betydligt mer intresse och han tycker ju om att sitta hos en och mysa på kvällen i soffan så han kanske känner sig mer trygg då han kan ligga i den och titta ut.

Får det lov att vara en skopa Stuart Little ?
Vad är det här för konstigt ställe om matte köpt åt mig nu då ?Säkrast man kryper in och tittar efter.
Den kan dock vara rätt bra att mellanlanda i på vägen ut ur buren
Fast det är klart man måste ju kolla hållbarheten och se så att den motsvarar alla säkerhetskrav först, elelr har Ariel skvallrat om att det är roligt att sitta på taket på en kojja om man har en för det är just vaf hon också brukar göra på sin.

Sista April

Ja som ni alla vet var det Valborg igår eller Sista April som man ju också säger. Fast det blev kanske inget firande här som det brukar bli. Fick nöja mig med att se brasa och höra sången på TV senare på kvällen. Nu gjorde det kanske ändå inte så mycket heller men lite konstigt kändes det dock. Inte heller blev det någon korv till middag fast jag passade ju på och åt snabbmat till lunch istället. Ja det var strålande väder så jag tog mig en långpromenad neråt hamnen. Fick ju dessutom lite mer att bära på eftersom jag hade med mig en ny modellhäst som skulle fotas och jag var tvungen att passa på medan kameran var på bra humör. Ja nu har den börjat krångla mer än med bara minneskortet så jag får se hur jag ska göra. Hjälper det inte att smörja hjulet som styr avtryckaren tror jag det lutar åt att jag får kolla på ett nytt kamerahus ändå. Kruxet är att det kostar men jag kan inte hålla på att skruva upp bottenplattan hela tiden får att rätta till : Fel på avtryckaren, tryck igen.För jag törs inte skicka iväg den på service heller eftersom jag gjorde det med min förra kamera , en D40 och när den kom tillbaka därifrån var den i sämre skick än då jag lämnade in den!Och då hade jag köpt den ny i butik och endast hobbyfotat med den ändå stod det klart på servicelappen:Otätt kamerahus. Något som enligt en expedit jag pratade med i en annan butik inte ska kunna hända vid normalt slitage så vida man inte fotar inne i ett sågverk och det hade jag ju inte gjort!
Hur som helst så får jag just nu alltså passa på att fota det jag kan innan min nuvarande D60 lägger ner helt för dagen. Köpte den ju begagnad också så jag kanske inte kunde räkna med att den skulle hålla hur länge som helst heller.Det har i alla fall varit en bra kamera tills att den börjat med det här senaste krånglet. Sedan får vi se hur vi ska gå vidare om det inte hjälper med att smörja men jag kikar ju runt lite på nya utifall det blir så men jag vill ju hitta ett kamerahus som mina gamla objektiv passar på.Som tur är har jag bara orginaluppsättning med både IE, VR och Autofokusmotor i så då kanske valet blir lite enklare att göra men vi får se hur det går med D60n först.
Trodde att smålommarna hade flugit vidare men nej de var kvar, då jag tror de tänker slå sig ner här och häcka.Det känns roligt.
En liten skrattmås fick också hamna på kort där den stod i vattenbrynet och drack.
Först  såg jag något på håll, sedan hörde jag det högljudda trumpetandet och ljudet av vingslag. Två kanadagäss gick in för landning och den främre av dem fick nära på tvärnita för mig eller så kanske jag bara upplevde det som att de var mycket närmare än  de i själva verket var.
Lite misstänksamma mot mig var de i början.
Fast sedan slappnade de av när de såg att jag inte var så farlig som de hade trott vid första anblicken.Efter det la min kamera ner , så jag fick vara glad att det alls blev några bilder på dem. Då kameran la av stoppade jag ner den i ryggsäcken igen också satt jag bara där ute på udden och njöt av att se gässen guppa runt där ute på vattnet. Sedan hade jag en nyfiken sädesärla som kom upp rätt nära mig och då muttrade jag lite eftersom kameran ju hade fått spunk. Satt ändå kvar en stund och bar andades in våren innan jag kände mig hungrig och mycket riktigt då jag kollade klockan var det lunchtid så jag sa hej då till fåglarna innan jag traskade till kiosken och köpte ett mål snabbmat. Sedan satte jag mig på bänken i en av stadens parker och åt, så härligt att kunna göra det ibland så här års! Efter det var jag dock färdig för att gå hemöver och mot kvällen var jag så trött men lycklig trots att jag fick skruva upp kameran. Tänk så härlig naturen kan vara!
 

Hallojsan hejsan!

Morgonstund har guld i mun sägs det. Hos mig har det dock ju fått ett annat tillägg, nämligen guldhamster istället. Det kanske inte är så konstigt heller då jag ju har tre små korn inneboendes. Fast den som kommer och hälsar på kan fundera på om det inte är tvärtom men man gör ju sitt bästa för att anpassa omgivningen efter dem för att de ska trivas så bra det bara går. Något som jag tror att alla mina tre småttingar verkar göra fast något annat vore konstigt eftersom de blir så bortskämda med att få gå ut i lägenheten. Numera stänger jag dock för in köket innan och passar dem noga då de väl klättrat över brädan. För det är så roligt att se dem upptäcka världen med så jag har inte hjärta att bara hålla dem i hallen som i början. Nej de två gossarna litar jag ju på, de kommer om man ropar eller rasslar med matburken. Igår satt Stuart till och med och putsade sig på nere hyllan i skåpet där jag har den fd leklådan och vågen ståendes. Annars var de allmänt prilliga och oroliga av sig. Vet inte om Ariel ska brunsta snart igen , för då brukar de kunna få lite fnatt precis som i revyn jag såg på TV!
Eller om de faktiskt var störda av smällarna utanför fönstret, Jag reagerade i alla fall på dem och tyckte det var obehagligt med det blinkande ljusskenet. Så man kan ju verkligen undra hur många som söker tillstånd och det är inte bara de såkallade nysvenskarna och djuren som har problem med det vissa kallar nöje&roligt. Nej det tog i alla fall tid innan jag kunde somna, var ju tvungen att kolla så Stuart Little var okej efter att han i panik drog in i kräckersen med en smäll. Han fick sig nog ändå en mindre hjärnskakning dock men han är mer sig själv idag igen tack och lov. Tyckte ju först också att Timon såg mer knövlig ut, fast imorse hängde han på gallret och var den första av dem som var redo att gå ut. Ariel verkade ha sovit i kojan, i alla fall var det därifrån hon kom ut då jag skulle titta till henne så lite brydda över något måste de nog ha varit ändå.
Nu skulle jag inte enbart skriva om guldkornen fast det är lätt att de tar över helt så här så jag tror det får bli ett till inlägg.

RSS 2.0