Överflash

Hejsan på er alla ni läsare som klickat er in hit ikväll på min lilla blogg för att kolla om det har hänt någoting nytt sedan ni senast var och besökte min lilla, ibland lite dammiga vrå.
Fast idag så känns det som om jag har varit igång hela dagen. Det började med att jag tittade på skidåkningen och såg den spännande striden på damernas sprint. Alltså så grymt duktiga alla i laget är och det kändes helt fantastiskt att Charlotte visade upp den formen på sin sträcka! Nu vet vi att den finns där så då kan vi vara lite lugnare, det tror jag faktiskt att även hon själv blev.
Sedan hade jag tid nere hos tandhyginisten så då blev det en promenad dit och när jag var klar där så passade jag på att uträtta ett par andra ärenden som jag ändå hade tänkt att göra bort nere på stan.
Så nu sitter jag här med ett sprillanns nytt gaming tangentbord och känner mig så nöjd då alla knapparna är där jag vill ha dem för att komma åt bättre  på genvägarna när jag spelar Sims 4.Sedan så fanns det väl en funktion till på det som möjligtvis var ltie överkurs, nämligen de lysande tangenterna men det går att stänga av och hur är väl det för det är ju inte så att jag sitter och spelar mitt i natten och kommer att ha behovet av den! Fast jag kommer nog att nyttja spelläget om det inaktiverar windows kortkommandon som annars kan göra en tokig ibland då de aktiveras på grund av att man råkar trycka ner vissa tangenter samtidigt. Ja ni som spelar och har upplevt det själva vet nog mycket väl vad jag sitter här och dillar om. 
Sedan måste jag bara dela ett klipp som jag såg på aftonbladet tidigare under veckan. Alltså jag har alltid gillat späckhuggare. Tror det började redan innan jag såg filmerna om Rädda Willy  och fick lära känna den fantastiska Keiko  vars öde tyvärr inte fick något lyckligt slut. Det blev det inte heller för stjärnan Tilikum i dokumentären "Blackfish" men världen har kanske åtminstone lärt sig någoting på vägen.För även om de tillhör familjen delfiner så är de på tok för stora att ha i fångenskap, det räcker inte med den största av bassänger ens, men det här klippet visar verkligen hur intilligenta de är elelr tror den ka nske att dykaren är en ytterst svältfödd unge som behöver gödas upp? Jag tror bara valen själv vet svaret på den frågan om nu klippet gått till som det visas.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/gPqkM1/spackhuggaren-simmar-rakt-mot-henne--och-erbjuder-sin-mat
Fast på samma gång som jag skriver det här så måste man också inse att djur som är födda i fångenskap aldrig kan släppas ut i naturen. Åtminstone inte om de blivit präglade och socialiserade med människor, för det vore farligt.Se hur det gick med frisläppandet av Keiko som ett exempel. Han hittade aldrig igen sin familj  när man släppte honom från fjorden på Island och simmade istället in i en norsk fjord eftersom han var van vid människor och saknade den sociala kontakten som är så viktig för dem. Sedan påverkade hans ålder även uigången och han dog då han drabbades av lomplikationer efter att ha fått lunginflammation. Knappast ett värdigt avslut för en, en gång så älskad val men det får en kanske att börja tänka efter en del med. Visste ni till exempel att Kolmården som är den enda av våra svenska djurparker som har ett delfinarium. för tillfället bara har tre valar som är viltfångade? Alltså är resten uppfödda där och de skulle aldrig kunna klara sig på egen hand ute i havet! Har faktiskt varit på besök en gång och hann då med att få se den helt fantastiska delfinen Flip som blev hela 41år gammal! Konmmer fortfarande ihåg hur han åkte på stjärtfenan längs bassängen och hans  otroliga 3 3/4 baklängsvolt! Nu börjar Vicky, ledarhonan i flocken också bli till åren kommen som fyller 40 år och jag tror aldrig de skulle uppnå så hög ålder om de inte mådde bra och blev väl omhändertagna.Såklart kan det ju hända saker och det påstås att valar i fångenskap oftare drabbas av svampinfektioner och dylikt vilket kan stämma men tänk då på vila betingelser de lever med ute i det fria. Allting är inte så skimrande rosa som en del av dagens moderna människor kanske tror utan verkligheten är faktiskt rätt så hård. Det visade inte minst klippet från den tyska djurparken som låg ute förut där en björn lekte med en fågel som hamnat i vallgraven som fanns i inhägnaden. En del besäkare trodde ju att björnen försökte rädda livet på fågeln, men då undrar jag om de missat begreppet "Kattens lek med råttan" eller om de inte sett hur späckhuggarna jagar sjölejon utanför Patagoniens kust ? Rovdjuren kan tyvärr inte bli vegitarianer eller veganer och börja äta spenat med silverbestick vid bordet eller tror sådana människor kanske lite väl mycket på disney ? Jag gillar visserligen disney själv med, men jag har samtidigt inga problem att öppna ögonen för den andra biten i naturen som handlar om kretsloppet.
 
The cairn of stones marking Keiko's grave
 
 

Känslan när man är klar med ett bygge!

Nu tänkte jag snart stänga ner maskinen för ikväll.
Känns som jag kanske har tillbringat lite väl mycket tid framför skärmen idag men ni vet ju vad man säger . Ja just det, tiden går alldeles för fort när man har roligt och nog stämmer det vissa gånger. Man börjar med något projekt och vips så har det gått ett okänt antal timmar utan att man haft minsta tanke på det. Så är det väl faktiskt, oavsett vad man än håller på med, men det har ju kanske gått lite väl långt ibland.Som när man får syn på en massa lämpliga byggprojekt i andra spel. Då har man kanske suttit och knappat på tangetbordet allt för länge men jag kunde inte motstå att ge mig på det utan jag var tvungen att försöka bygga Nancy Drews hus från Alibi In Ashes. Var dock tvungen till att gå in i speelet och klicka mig runt först så att jag kunde få till planlösningen något så när. Sedan var det bara att stänga ner det och starta upp Sims 4 istället och sätta igång.
 
Jag fick hålla på en bra stund innan jag till sist kände att jag var nöjd med taken.
Baksidan av bygget ser kanske lite konstig ut med den tomma våningen, men det är ett måste för att få till en snygg svängd trappa. Man kan även göra dem på ett annat sätt men då går det inte att bygga som jag har gjort här, det gäller att man provar sig fram.
Det ser kanske rörigt ut med trapphuset och taken men det här våningsplanet kommer alltså inte att användas utan det ersätter alltså bara den del av trappen som egentligen hamnar halvvägs upp.
Plan II
Tycker att bibliotekt ser riktigt trevligt ut på närmare håll, så jag kommer nog inte att göra så mycket mer med det än att sätta dit gardiner och lite tavlor på väggarna men mer jobb väntar ju med resten av huset innan det är färdigt. Fast Alec och Nancy kommer nog att få flytta in först, så priset inte kommer att skena iväg alldels för mycket.
 
 
 
 
 
 

Hejsan!

Hejsan på er alla ni läsare som råkat klicka er in hit, eller så kanske en del av er brukar läsa min lilla blogg mer regelbundet. Nåja hejsan oavsett vilken anledning som ligger bakom till att JUSTdu är här och bläddar runt bland mina inlägg. 
Idag så visade temometern åtminstone på minusgrader ute där den står på bordet borta vid fönstret och det känns skönt med tanke på hur det såg ut igår när snön förvandlades till blött klibb och det bara var allmänt grådaskigt hela dagen. Fast det snöar fortfarande och snart så infinner sig kanske den där känslan av att man är en liten fjälämmel igen, åtminstone om man går  genom gången upp till parkeringen på innergården men det är ju en bra bit kvar innan vi får sådana mängder med! Sedan så behövs ju faktiskt nederbörden, både för naturen som vilar under det vita täcket och för grundvattnet som fyller på vårareserver  så ibland kanske vi gnäller allt för mycket över vädret men jag vet inte. Ibland finns det ju fog för att göradet också men personligen så föredrar jag åtminstone både snö och kyla framför den där olidliga hettan som vi hade i somras. Nej nu får det allt räcka med den väderrapporten för idag.
Jag tänkte istället visa upp Björn och Amys nya bostad, som de just har fått flytta in i efter att Björn fick sparken på sitt gamla jobb sedan han hade agerat visselblåsare. De behövde helt enkelt en nystart ute i förorten efter att ha bott i lägenhet inne i stan, inte tvärtom.
Fick idén til det härl bygget då jag såg en bild på exteriören av ett gammalt fallfärdig hotell. Det kliade helt enkelt för mycket i mina fingrar för att jag skulle kunna motstå projektet. Till en början kanske det mer såg ut som en gammal kyrka fast det var ju inte direkt vad jag hade tänkt mig åt dem
Så jag ändrade rappningen på huset istället och jobbade lite mer på att få dit fönstren och nu tycker jag att det har fått en helt annan karaktär som passar det bättre och kanske så förvandlades jag det hlet omedvetet till ett New England Hus :P men dem har jag ju ingenting emot att bygga och de passar ju fint in i kvarteret så det ska bli kul att börja sätta igång med inredningen sedan.
Så här ser det ut på bottenplan med kök, vardagsrm, badrum,tvättstuga och sovrum

På våningsplan II finns två mindre sovrum, två badrum samt ett vardags/hobbyrum.

 
 
 
 

Hallojsan!

Hejsan svejsan på alla er som klickat er in och har lyckats med att hitta vägen in tillmin lilla blogg.
Som ni kanske har upptäckt så har jag varit väldig frånvarande under en period men  nu ser det ut som jag kommer att vara tillbaka på nytt, åtminstone ska jag försöka ta upp bloggen igen och börja skriva mer regelbundet. Har delvis inte  alls känt lusten till att skriva riktigt sedan jag för ett tag sedan tappade Theodor utan det har gått mycket upp& ner också ska man ju plötsligt även om hans bortgång var väntad vänja sig vid hur tomt det har blivit. Tänk jag tror det är först nu så här efteråt som man märker vilken tid som man faktiskt lägger ner på de små liven. Fast det är väl så att man försöker ta vara på alla de där små stunderna som man får tillsammans med dem, ja ni som har djur vet säkert vad jag försöker mig på att beskriva.
Hur som haver så kraschade datorn ett tag efter det och jag fick lov att lämna in den på verkstaden eftersom det var Windows som hade börjat att krångla för mig och det tog en vecka innan jag fick tillbaka den .Tyvärr så kunde de inte  heller rädda någoting utan de var tvugna att blåsa disken helt ren för att få någon fason på den men nu så fungerar den ju åtminstone igen och jag slipper kanske både få ett präktigt  äppelfilanfall och en krafig släng av simsabstinens som var på väg.
 
Lite tur i oturen hade jag ju ändå sedan med då jag faktiskt kommit ihåg att spara ut Mods-mappen på min externa hårddisk men allting annat får jag ju lov att göra om, ja kanske inte riktigt allt utan jag får lov att välja bland hushållen och byggnationerna från en liten lista som jag har skrivit upp på ett papper.Bara för att jag ska vara säker på att inte ska missa något men jag är åtminstone igång igen och inget ont heller som inte för någoting gott med sig utan nu kanske jag får lite bättre översikt bland mina föremål i galleriet med. Har ju redan gjort ett par fynd där på saker som tydligen var kvar trots allt!
Sedan knåpar jag på med en del annat också men först måste jag få lov till att visa upp ett nybygge som jag har jobbat på. Inredandet får vänta tills att mitttilltänkta hushåll får råd att flytta in men oj säger jag bara,som jag gillat den här New England stilen på hus! Kan ju även tillägga att det ser jättestort ut på tomten men i själva verket är rummen såsmå invändigt att det faktiskt ändå kan kallas för mysigt!
 
 
 
 

RSS 2.0