Mycket riktigt

Igår när jag satt här framför datorn och tittade på skärmen så kom en sådan där plötslig lust att pyssla över mig igen. Lyckades dock inte hitta kardborrebanden eller några kantband så det blev inget färdigt hästtäcke åt Shamrock. Nåja får leta mer sedan vet ju att de ska ligga någonstans. Hur som haver så tog jag ett papper istället och tänkte att jag skulle skissa lite eftersom det var ett tag sedan jag ritade. Oftast blir det ju så att jag börjar på teckningar och att de sedan blir liggandes eller ståendes utan att jag slutför dem. Pysslade på med lite saker på datan samtidigt och ögnade på tvn med men lyckades ändå ådstadkomma detta på pappret.

Blev faktiskt riktigt nöjd med denna pålle till sist. Visst kan jag säkerligen göra förbättringar också men det är ju så att en själv alltid är den värsta kritikern och blir man nöjd får man räkna det som en större framgång. Tänkte försöka mig på att inte överarbeta den istället men visst ska jag skissa på en bakgrund. Det ser ju kanske lite tomt ut annars och jag ska inte tala om vilken tid det tog att rita alla prickarna i skimmelfärgningen. Nej han har inte fått fläcktyfus, det är en skimmel!
 Om jag har något bra tips för hur man ska bli duktigare på att rita ?
Öva en massa för även om det inte verkar saå när du börjar klottra på pappret så kommer du garanterat att lyckas! Ni skulle ha sett de hästar jag ritade från början...

Morsning!

Hejsan på er alla morgonpigga människor där ute. Igår fick jag sådan energi . Tror det hade att göra med att jag är så glad då Sims fungerar igen. Fast det vore väl konstigt om det inte gjorde det efter en ominstallation med. Hur som helst så har jag börjat ladda ner föremål lite smått med. Än så länge har bara laddningprogrammet för spelet bara kraschat en enda gång för att sedan fungera prickfritt och jag försöker att installlera sakerna en och en. Allt för att undvika att det ska bli samma problem igen.Dessutom är det ju så praktiskt att man via det kan se vad man har laddat ner med.
Har hittat igen nästan alla saker, så när som ett hår som jag tänkte fortsätta söka efter idag dessutom så hittar jag en del nya föremål med att plocka ner.Det blir ändå mindre som jag måste ta ner på nytt tack vare att man kan byta mönster på sakerna än vad det var om man jämför med Sims 2 så jag tror att jag gillar trean mer ändå.
Annars så jobbar jag på mina småprojekt också har två av mina favoritserier på tv börjat igen.Pratar om Heart Of Dixie och Chicago Fire. Ska försöka göra Shamrocks täcke klart idag, har egentligen bara spännena kvar att göra på det ena sedan måste jag söka igen mina kantband så jag kan börja jobba med det andra.Så det blir ju en del pyssel  under dagarna nu med, lite som jag känner för.För det är ju så att jag försöker jobba med saker när jag har lust utan att jag behöver tvinga fram kreativiteten. Det är ju då det brukar ge bäst resultat på det stora hela.

Livsfarligt

Nu har jag kommit fram till att bokrean är livsfarlig. Hade först bara tänkt gå in och botanisera lite eftersom jag inte hade så mycket pengar med mig i börsen. Tycker det är dumt att gå runt med några större summor på mig.Hur som helst så slutade det ändå med att jag kom hem med två titlar. Den ena boken handlade om cupcakes. Kunde inte motså att köpa den eftersom jag ju tycker om att baka sådana ibland när andan faller på också tänkte jag på vad ena syskonbarnet sa senast jag gjorde och de fick smaka. Han är inte mer än tre år men uttryckte sig synnerligen klart :Otroligt gott!
Nog för att jag själv tyckte att jag kunde ha lyckats bättre med frostingen men man ska väl ha saker kvar att lära också.
Den andra boken jag köpte fick bli Mikel Niemis Fallvatten. Var ju och lyssnade på honom när han var här på författarträfff för ett tag sedan och redan då väckte han mitt intresse för den.Så nu ser det ut som jag har kvällsläsning för ett tag framöver. Såg ett par titlar till som var av intresse med men jag får se om jag ska köpa själv eller önska mig dem istället men givietvis så blir det ett par Nora Roberts med. Så det blir nog fler böcker än jag tänkte mig från början men så kan det gå antar jag när man är lite av en bokmal.
Fast det är något som jag alltid har tyckt om att göra, att läsa alltså. Tror det grundar sig i att det är skönt att knuna stänga ute allt annat och måla upp sina egna fantasivärldar eftersom jag skriver en del med.
Mitt roligaste minne med en bok är dock när jag i gymnasiet hade en lärare som satte Brott&Straff i händerna på mig. Tänkte först att jag inte skulle kunna läsa denna tegelsten men efter tjugo sidor var jag så fast att jag satt och läste varje rast med .Bara för att jag var tvungen att få veta hur det skulle gå.
Sedan finns det böcker som jag inte alls klarar av , som August Strindbergs Tjänstekvinnans son eller Selma Lagerlöfs Gösta Berglings saga.Det är något med språket i de versioner jag försökt med som gör det skulle jag tro för det är lite jobbigt med meningar som går runt sig själva. Ja ni vet meningar som man kan vara tvungen att läsa två, tre gånger för att alls kunna förstå innebörden av.
 
 

Hejsan hoppsan

Hejsan på er alla glada bubblare där ute.Ja hej på er andra som råkat snubbla in här med av någon okänd anledning. Nu undrar ni säkerligen vad jag haft för mig eftersom jag inte skrivit på ett par dagar. I dag tänkte jag däremot att det skulle få bli några rader för att hålla er uppdaterade med vad som sker i Connies lilla värld. Vissa skulle kanske säga att det inte händer så mycket och en del kommenterar rent elak och säger saker som att jag inte har något liv men allt beror på hur man ser på saker&ting. Ibland kan jag hålla med dem om att det inte händer något alls men det måste väl få vara lungt med ?
Man kan ju inte vara i farten ständigt och hålla på med aktiviteter hit&dit. Vet att många säkert gör det men jag tror att jag bara skulle bli stressad och känna mig splittrad om jag gjorde så. Hur som helst så tröttnade jag slutligen på mitt Sims 3 som bara kraschade så nu har jag ominstallerat hela och ska försöka få lite mer ordning på de filer jag tar ner.Vissa säger att det kan krascha om man laddar ner för mycket saker men jag hade bara hämtat föremål från två sidor så det tycker jag vore konstigt. Tror mer på att felet låg i själva spelfilerna någonstans. Hur som helst så installerade jag nu i en bestämd ordning. Dert råder lite delade meningar om det behövs eller inte men nu tog jag det säkra före det osäkra och gjorde det ändå för att undvika eventuella problem framöver.Får se om det fungerar men förhoppningsvis så slipper jag mer krångel framöver.La in dem i den här ordningen:

The sims 3 (grundspelet)
Destination Världen (expansionspaket)
Lyx och Design (prylpaket)
Drömjobb (expansionspaket)
Utomhuslyx (prylpaket)
Husdjur Limited Edition (expansionspaket)
Sovrum och badrum (prylpaket)
Övernaturligt(expanisonspaket)
Årstider (expansionspaket)
Universitetesliv (expansionspaket)

Också har jag börjat hämta ner filerna igen men den här gången går jag som sagt igenom dem innan och är noga med att installera dem en och en med. Hitills har allt gått bra. Provade ju att starta upp spelet också innan jag började lägga in saker och oj vad snabbt allt blev så det kanske bara var bra med en ominstallation också även om det kan kännas lite drygt. När jag kommit på banan igen ska jag i alla fall återskapa Verona :) för hon var helt klart en av mina mer roliga simmar att vara. Dessutom har jag kommit fram till att hon är lik mig på en punkt till. Tvättade nämligen igår och bestämde mig för att ta reda på skjortan som legat ett par veckor minst i korgen för upphittade saker utanför tvättstugan.Jag menar ...om man inte saknat sakerna på två veckor och gått ner för att hämta dem så är det väl ok att någon annan plockar upp dem och de kommer till användning ?
Vet dock att vissa till och med är rädda och har fobi för det här med second hand men jag tycker det är himla bra med återvinning på vissa saker. Det sparar ju dessutom på naturen om vi slipper producera nya saker hela tiden och man behöver faktiskt inte det senaste modet heller för att vara nöjd med sig själv. Jag menar dessutom att om man tittar på modegalor så är ju det mesta gjort för att passa en typ av människor men vilka skulle gå runt med de där kläderna som modellerna har i verkligheten ?
Inte många tippar jag på utan snarare långt ifrån det.

Nu så

 
Här är några av de kort som jag fotade i helgen på O'Malley. Det blev åtminstone några som blev bra :).Får göra ett nytt försök att ta fler nästa gång när vädret vill vara på den bra sidan. Dessutom så ser jag fram emot att kunna fota honom till våren på ett par av de ställen där jag fotat andra av mina modellhästar tidigare.
Här får ni i alla fall ett litet smakprov  så länge tills snön har tinat bort.
 
Från början så hade jag ju eventuellt tänkt göra om honom till en enhörning men allt eftersom jag funderat har jag slopat den tanken helt eftersom jag tycker att han är fin och har en så härlig utstrålning ändå. Om man nu kan säga att en modellhäst har det men visst ser han ut att vara lite busig ?
 
 

God morgon på er!

Morgonstund igen.
Tänka sig nu är OS över. Det känns lite tomt men visst är det samtidigt skönt att vardagen kan återgå till det normala. Kan ju tänka mig hur det är för de som inte alls gillar sport med. Själv tycker jag ju att det är roligt med de större mästerskapen åtminstone.Fast gillar man det inte så behöver man ju inte se på tv eller höra på radion heller. Den här gången tror jag dessutom att det har gått rätt bra med tanke på att det gick på TV3 , kanal 10 och viaplay.
Hur som helst så tog vi dessutom inte mindre än 15 medaljer och satte nytt rekord. Det är väl alltid något man kan glädjas över även om det bara blev silver för hockeykillarna. Kanada var helt enkelt för bra och jag tyckte faktiskt inte att vi spelade så bra heller med alla tappade puckar utan vi såg ut som yra höns stundtals. Kanske blev det för svårt att fokusera på spelet ändå med historien kring Bäckström....jag vet inte men det känns så.
Fast sport var som ssgt inte det enda som pågick i helgen. Har hittat ännu en bra brittisk miniserie att följa på tv nämligen den som började sändas på SVT 1, Breathless men jag kanske är lite partisk när det gäller serier fast britterna är duktiga på att göra dem också, varför kan inte våra svenska manusförfattare ta efter mer istället för att göra dussinet poänglösa realityshows och dokusåpor som man tröttnar på ?
Nej jag kan tyvärr inte hitta något svar på den frågan, kanske någon av er andra kan istället ?
Hur som helst tänkte jag bara ge den en chans men jag fastnade direkt efter att ha sett det första avsnittet och det är ju alltid lika lovande när man gör det.
Fast när det gäller MSP har jag stött på ett problem idag. Sidan vägrar ladda. Det fungerade IE hemma men på datorn jag sitter nu går sidan inte att ladda varken i IE eller Chrome, någon mer som märkt av problemet ?
Själva adressen finns men när jag ska ladda sidan så fungerar det inte utan det är bara svart och inget händer. Vad beror det här på ?
Sedan har jag ju pratat några gånger om att jag skulle ut och fota den ena modellhästen och i helgen blev det äntligen av eftersom det var bra väder för att göra det :). Så, så fort jag lagt in bilderna i datorn kommer de upp här men jag kan ju avslöja att de blev riktigt fina då O'Malley verkligen gör sig bra på bild.

Göra det bästa av läget

Igår kväll var jag så glad i hågen för att jag äntligen börjat komma igång med Sims igen och vad tror ni händer ?
Jo det lägger förstås ner eller rättare sagt hänger sig och när jag kollar åter igen så finns inte spelfilerna kvar i savesmappen som de borde göra. Ibland blir man bara så trött. Funderade ett tag på hur jag skulle göra men bestämde mig för att försöka igen så nu har jag börjat om igen med Verona och än så länge fungerar det att spara. Händer det här dock en gång till så kommer jag nog att måste göra en ominstallation av spelet på den här datorn men jag förstår inte vad problemet är då jag har hela spelet installerat på en annan dator också och på den fungerar det ju som det ska. Just nu ogillar jag i alla fall skarpt att få sparfel F12 men jag får göra det bästa av situationen.Hur som haver så håller jag på att lära känna Verona igen om man nu kan göra det med en sim. Den här gången så tog jag den första versionen jag hade av henne så jag får göra om det mesta men det är värt allt krångel om det kommer att fungera spara i fortsättningen.
 
Just nu bor hon i en fönsterlös liten stuga i utkanten av staden men den verkar passa henne perfekt. Gjorde om ett hus som redan var färdigbyggt så jag behöver inte lägga ner så mycket jobb på trädgården utan hon kan istället koncentera sig på att samla saker&måla så hon får råd att åka ut och resa såsmåningom också tänker jag inte jag inte ha så brått den här gången att flytta ihop hennne med någon utan hon ska få bo själv med några djur ett tag.Dessutom så är hon ju i färd med att renovera sin lilla stuga också.

God morgon på er!

Glad morgonstund på er alla.
Hur har eran dag börjat ?
Min har hitintills varit rätt lugn men så har jag ju inte hunnit göra så mycket än heller. Kändes som jag var väldigt frånvarande igår men det var så mycket OS att man faktiskt kunde bli lite asocial. Fast det måste man ju få bli ibland också eller hur för man kan ju inte umgås jämt&ständigt utan ibland måste man bara få ladda batterierna på sitt sätt. Det bästa är väl egentligen att koppla ner allt och gå ut i naturen men man vill ju ändå följa med lite på vad som händer.Igår var det ju dessutom rätt så roligt att vara svensk med två nya medaljer att lägga till samlingarna men samtidigt lite stolpe ut i herrarnas curling.Får hoppas damerna har mer tur ute på isen idag när de spelar final även om jag tror det kommer att bli riktigt svårt mot ett storspelande Kanada.
Nej nog om sport nu :) spelade ju en del Sims med igår såklart och paret Maguire , Verona&Seth har fått flytta till ett nytt hus ändå. Inte för att jag var missnöjd med deras gamla heller men de tyckte tydligen inte om att bo där. Hur som helst så tog jag med mig en del ideér från det när jag skulle bygga upp det nya som i alla fall blev mer rymligt. Till slut kommer jag nog att bli ännu mer nöjd med det också så det kanske var meningen att de skulle få flytta från början.Dessutom så har de ju sitt semesterhus med så jag tror att Zeth ska få resa lite och samla pengar så de kan fortsätta bygga på sin permanenta bostad och göra i ordning tomten helt.Jag lovar ni ska få se det sedan när jag kommit längre med ordningställandet.

Då har det hänt!

Igår så fick Zeth och Verona äntligen tillökning i familjen.Deras första barn ihop blev en liten gosse som fick namnet Eli. Ska bli spännande att se vad det blir av honom men två av de egenskaper han fick var atletisk och konstnärlig. Den andra delen kom nog från båda föräldrarna och den första gav jag honom med tanke på att hans pappa tycker om att träna. Så nu tror jag att de får bo kvar i sitt hus ändå eftersom de har skaffat nya husdjur med. Ja Merlin känner ni ju redan till men de har adopterat ytterligare två och fler katter kan det bli. De andra djuren som tillkommit hitills är katten Kraken som är en lysande jägare också sist men inte minst den lilla underbara border collie blandisen Hermione.Det ser åtminstone ut att vara mycket border collie i henne om man ser till utseendet så jag kunde inte motstå att låta dem få henne eftersom hon hade en bra egenskap i övrigt med nämligen något som hon delar med både Zeth och Verona nämligen vänlighet.
Sedan visade det sig också rätt så snart att katterna Merlin&Kraken kommer väldigt bra överens så där är det inga problem. Nu ska jag bara hitta en Morgana med åt dem.
Så det ser ut att bli en rörlig familj. Kanske tur att både Zeth och Verona kan arbeta på hemmaplan. Zeth som fiskare och Verona för tillfället som konstnär även om hon har magiska ambitioner. Undrar om Eli snappar upp något av det ?

Sportig dag

I dag ser det ut att bli en sportig dag. Åtminstone om man ser på TV eller lyssnar på radion. Först ut är hockeyn innan det är dags för sprintkval på längdskidor och i eftermiddag är det dags för curling. Jag vet inte hur det kommer sig egentligen men jag tycker att det är en rolig sport att titta på, både i TV men framförallt live.
För några år sedan när vi hade EM på hemmaplan så lurade jag med min kära pappa på en gruppspelsmatch och vi hade turen eller ska jag säga oturen att hamna framför Skottlands damlag på läktaren. De var där för att heja på herrlaget som spelade och jag vet inte om jag eller pappa hade så mycket hörsel kvar efteråt. Fast det var väldigt roligt att se deras inlevelse och att höra deras skämt.
Hur som helst så tror jag att hockeyn klockan nio blir en rysare med och jag tror att vi får se upp med en spelare speciellt. Om ni själva följer med så tror jag att ni vet vem jag menar. Jo jag tänker på Ansii Kopitar. Snacka om match han gjorde. Fast en spelare ska väl ändå inte göra något lag kan man tycka men man vet ju hur det kan se ut. Har faktiskt besökt Sloveninen och vet att det är ett vackert land kanske mest känt för sina vita lippizanerhästar och de helt fantastiska grottsystemen men det är kalrt man håller på Svergie!
 

Nu så

Visst Sims la ner ett par gånger igår med när jag spelade men sparfilen fanns åtminstone kvar så jag slapp göra om. Så numera är det till att spara oftare när jag spelar istället. Hur som helst så har Verona blivit tillsammans med Yousef II eller Zeth som jag tänker döpa om honom till för att jag inte ska blanda ihop dem. Det slog gnistor redan från början när de träffades så nu är de gifta och har både ett hus& ett semesterhus i Egypten tillsammans, får  seoom de kommer att bo kvar i huset de har nu(de har pratat om ett nytt). Dock inga husdjur ännu men det kommer efter att de har bildat familj och det är ju på gång med tillökning  så det händer en del i kvarteret.Sedan har jag börjat tycka att det är allt roligare att spela också så nu får de samla ihop saker och sälja för att få ihop enonomin. Enda gången jag har gett dem bidrag var när huset skulle byggas upp annars får de allt jobba ihop hushållskassan själva men det går ju rätt bra med eftersom Zeth är fiskare. Verona hon gör istället lite allt möjligt men börjar bli allt skickligare på att måla tavlor så tanken är väl den att hon kommer att få pyssla med det :)
(Merlin hoppar ut ur badkaret där han brukar leka)
 
Så har de äntligen kommit igång med att bilda familj och skapa ett varaktigt hem. De har inte mindre än adopterat tre djur hitills. Först ut blev de två katterna Merlin&Kraken eller ska jag säga in ?
Hur som helst hade jag tänkt låta dem nöja sig med att ha katt men så fick jag syn på den lilla blandisvalpen Hermione och Verona kunde omöjligen motstå den lilla border colllie blandisen.  Tror att de blir kvar i huset ett tag till trots allt.
 
 
 

Grattis!

Då börjar jag dagens lilla inlägg med ett grattis igen.
Den här gången till våra svenska herrar som tog guld och försvarade sin titel på stafetten i helgen. Vilket lopp de bjöd på och då kanske jag framförallt tänker på Lars Nelson på första sträckan. Nej förlåt Lord Nelson heter han ju.Att han kunde resa sig efter strulet i början på sträckan var fantastiskt att se och att han genomförde resterande delen av den så bra. Man kan lugnt konstatera att hela laget var i form.Sedan tyckte jag det var jätteroligt att Frankrike fick bli trea och därmed ta sin första OS medalj i längd någonsin. Fast jag är inte helt överraskad då man är starka både alpint och på skidskyttesidan med bröderna Fourcade på topp.
Fast glad blev jag inte idag när jag läste uttalandet från en av de norska herråkarna.
Enligt hans egna utsago var han less på att se Svergie vinna men varför ställer han då upp i OS om han ska gnälla på det viset ?
Visst har det gått dålgit för oss med ibland och vi har skällt ut vårat vallateam men vi har i alla fall åtminstone uifrån sett kunnat hålla våra bråk interna och inte blandat in andra länder i det hela. Det tycker jag är småaktigt gjort minst sagt Fast jag gläds ändå åt våra framgångar. Tänka sig att lilla Svergie redan har tagit nio medaljer och då är det enda en vecka kvar av mästerskapet! Det tycker jag är otroligt bra att kunna göra :).

Inte tokig

Jag ska inte bli tokig. För det känns som om att jag skulle kunna bli det minst sagt vissa gånger men jag ska försöka hålla tråden. Hur som helst fick jag spader igår när mitt Sims 3 fick för sig att krascha igen och det fanns inga sparfiler för kvarteret heller när jag kollade in i savesmappen. Det är typiskt. Jag som var på gång igen efter den förra kraschen. Hur som helst så tog jag tjuren vid hornen och flyttade in Verona i ett annat kvarter. Glad att jag åtminstone hade henne kvar i familjekorgen Hon hade en del färdigheter kvar så jag behövde bara bygga om hennes hus om det nu är så bara. Hur som helst så måste hon göra om en del semesteruppdrag. Påbörjade dessa och nu ville Samir inte ens veta av henne men vad gör det då hon &Youssef inte kan ta ögonen från varandra ?
 
De kanske passade ännu bättre ihop från början men det märktes verkligen när jag började om igår, dessutom har de mer gemensamma intressen också så det kanske inte blev helt tokigt i alla fall.Så även om jag fick spader först kanske jag får ut något positivt av det hela. Vidare läste jag också att det första kvarteret jag hade Verona i kan krångla på just det där sättet att det inte går att spara, att det kraschar och spelfilen försvinner. Så det är tydligen en bugg i spelet. Hur som haver är jag glad om det tänker funka bättre nu för det kändes som det dessutom laggade mindre när jag började om så här :) och nu blir nog största problemet att döpa om Youssef  och ev byta lite utseende på honom med så jag inte blandar ihop honom med Mayas karl.

Nu ska ni få se

Igår så blev jag äntligen klar efter att ha flyttat runt dem lite. Egentligen så ville jag bygga ett hus åt dem som var annorlunda men det slutade ändå med att jag följde en gammal ritning till sist. Fast jag måste ju ändå få säga att det ser bra ut sedan jag ändrade lite i den.Nu kan de i alla fall inte klaga på att de fått ett för litet hus, eller jo det är klart att de kan försöka men jag kommer inte att gå på det. Gillade ju faktiskt huset där Verona bodde först med men det kändes lite i väl minsta laget när Samir bestämde sig för att flytta in. Jo de har faktiskt gjort slag i saken och äntligen flyttat ihop. 
Blev inte riktigt klar med varken huset eller tomten dock igår men det är ju alltid bra att ha saker att jobbba med också. Dessutom får de tjäna ihop simdaler själva numera och de kommer även att skaffa ett semesterhus någonstans i världen.

Vad hände ?

Igår medan jag höll på att baka muffins så hade jag TVn på i bakgrunden fast när det var dags för herrarnas sprint så var jag tvungen att se det. Som de flesta andra så trodde jag nog det var kört när Emil gick in i väggen så snabbt. Vad som hände honom enskilt kan man fundera på men jag tror att det endera rörde sig om mental kollaps som det pratades om eller en effekt av höjden. Hur som helst så hoppades man ju ändå på de övriga svenskarna. Ända tills den där kurvan kom...vad som sedan orsakade kraschen är det säkerligen fler än som undrar över idag. Klart är att man hade saltat underlaget för att det skulle hålla men det verkade snarare ha fått den rena motsatta effekten. Tror dessutom att man hade ställt in om det hade varit ett annat mästerskap just med tanke på grisföret. För det var ju inte det första fallet under dessa olympiska spel men väl den vådligaste kraschen hittills. Tur nu att det gick bra för alla inblandade i alla fall men nog lär det kännas för dem idag. All heder åt ryssen som sedan försökte ta sig i mål med trasiga skidor och Emils brons..tja vad säger man. Visst är det härligt med medaljer fast olyckan borde inte ha hänt om man tagit sitt ansvar från arrangörens sida heller. Det var ju tal om de svåra banorna redan innan men det är då inte tänkt att det ska bli  rena störtloppet i utförsbackarna då det handlar om längdskidor.
 

En andra chans

Ibland är jag för snäll och ger folk som faktiskt inte förtjänar det en andra och kanske en tredje chans också. Fast nu har jag åtminstone fått nog av en som missbrukat mitt förtroende rejält. Ni som läst tidigare här på bloggen kan nog gissa er till vem det är. Jo ni har helt rätt det är Maltime jag pratar om. Trodde att hela saken skulle vara utagerad genom att jag blockat hennes gubbar och rapporterat men tydligen inte. Vet ni vad hon försökte sig på den här gången ?Jo hon låtsades vara sin syster och beklagade sig över hur dum just Maltime var. Det hade ju kunnat fungera att luras igen om hon inte kommit med lögnen om hur Maltime betedde sig. Hon sprutade tvål i ögonen på deras mamma och sedan blev hon slagen av deras pappa. Ja ni hör ju hur osant det låter. Förstår fortfarande inte varför man far med sådana här lögner och dessutom så undrar jag hur man kan tro att man ska bli mer populär när man missbrukar folks förtroende.Jag har då inget kvar då det gäller henne, inte efter igår som ni kanske förstår.Skulle dock vara intressant att veta om hon dragit de här valserna för fler med och vilka som hon egentligen har hackat. Ni som verkligen har blivit drabbade kan höra av er till mig endera genom att kommentera här eller genom att skicka meddelande till mig på MSP (Jag heter Connie där om ni undrar).

Mer lika

 
 
Min sim Verona är nog mer lika mig än vad jag tidigare har trott.Hur jag har kommit fram till det ?
Jo det hela började igår med den förtjusning som uppstod när hon fångade in två fåglar, en kråka och en grå jako. Visst hon sålde båda två men hon var ändå barnsligt förtjust i själva infångandet. Kände en glädje imorse när jag hörde ett svirr från ett träd jag passerade på väg ner till jobbet. Tittade upp och jo mycket riktigt där satt en liten flock sidensvansar . Tror att de endera hade använt trädet som nattlogi eller om de hade ätit för många jästa bär för de verkade inte så rädda av sig. Eventuellt kan det ha varit båda delarna. Gick vidare och höll på att stöta ihop med en skata som var ute och försökte få tag på någon frukost så jag stod och studerade den en stund innan jag var tvungen att röra på mig. Visst jag kanske inte kollar efter de där små tecknen varje dag men det känns som jag är rätt så bra på att se dem inne i stan med. Fast jag har har alltid gillat djur, åtminstone så länge jag kan komma ihåg och minnas.Sedan kanske jag är lite nördig som kan vad en hel del fåglar heter på latin men man vet ju aldrig när den kunskapen kan behövas. Ibland dyker de ju upp i korsord om inte annat också är det roligt med just fåglar när man lär känna dem lite närmare och faktiskt kan se att de är individer de med.Även den minsta lilla talgoxe eller blåmes har faktiskt en personlighet under det där dunet när man lär känna dem.
 
Finns ju ett ordspråk som lyder "Bättre en fågel i handen än tio i skogen".
Mesar dessutom är kända för sin nyfikenhet och nog märks det att de gärna håller till i närheten av oss så nog kan de räkna ut både var de kan få mat och skydd från rovfåglar. Dessutom så märks det att de faktiskt lyssnar när man pratar med dem.
 
 
 
 
 
 

SLUTA DET ÄR INTE KUL

Nu ska jag berätta vad som hände mig igår på MSP.
Det hela började med att en tjej anklagade mig för att ha stulit hennes gubbe och hon gav sig inte heller. Givetvis så blockade jag henne & rapporterade även eftersom jag visste hur fel hon hade. En stund senare får jag kontakt med en tjej som verkar ha blivit drabbad av samma. Hon hade till och med mage att sitta och säga hur dum den här andra tjejen var och hon berättade att det var många som blivit hackade av henne. Hur som helst så trodde jag på hennes ord eftersom jag hört att många råkar ut för det men döm om min förvåning så kom hon med ett avslöjande. Jo det var hon som var den första tjejen, alltså hon som kastade ur sig en massa falska anklagelser. Dessutom så hade hon mage att tro att jag ville bli hennes vän efter det här, det var för övrigt därför som, hon sa att hon hackade folk för att få vänner. Har ni hört en sämre ursäkt?
Jag tror inte att man blir mer populär för att man hackar och slänger ur sig falska anklagelser mot folk utan tvärtom tror jag att man blir väldigt ensam om man håller på ,på det sätt hon gjorde 
Så nu kanske ni också har svaret på en fråga som jag får rätt ofta: Varför jag inte blir vän med folk.
Såg en snubbe häromdagen som sa något i stil med; Connie bara samlar sc.
Han har så rätt och det finns goda skäl till att jag inte är så social av mig numera men tro inte att jag ignorerar folk helt utan vill ni något så skriv ett meddelande istället för i chattrummen svarar jag sällan.

Hejsan på er!

Morsning på er allihopa. Har haft ett par dagars uppehåll från bloggandet. Har istället spelat Sims och gjort en del annat men mestadels har jag legat i tv soffan och följt OS.Kan tilläggas att jag är långt ifrån någon sportnörd, snarare tvärtom så att jag har svårt att motivera mig själv att motionera mer men det är alltid roligt att se hur det går för våra atleter under ett mästerskap. Två silver för ett litet land som Sverige är långt ifrån illa så ett stort grattis till både Charlotte Kalla och Marcus Hellner idag. Var riktigt imponerad av herrarnas skiathlon där Marcus blev tvåa, Lars Nelson 7 a, Daniel Richardson 10 a och Anders Södergren 14 e man i mål. Det är stor skidåkning och man kan minst sagt säga att de verkar ha toppat formen rätt dessutom så verkar vallateamet ha gjort ett bra jobb de med :). Just nu känns det dock lite tudelat att se damernas skidskytte eftersom vi inte har några svenskor med men de har ju inte hållit måtten. Känns som de fastnat i ett trist läge efter att Magda och Helena som var så lysande slutade. Nog för att man alltid ska utgå från sina egna förutsättningar men det är väl inte så lätt att leva upp till kraven som kommer efter framgångarna vi hade då.Fast åkarna är väl ändå medvetna om vilken press det är när de väl ger sig in i hetgröten och man klarar ju pressen olika bra.Skidskytte är ändå en rolig sport att titta på.
Fast nu ska jag inte enbart prata sport men det blir lätt hänt mycket av den varan de här veckorna. Vet att det varit prat om mycket som händer vid sidan av idrotten men jag tycker faktiskt att man ska fokusera på de sportsliga prestationerna och inget annat med tanke på atleterna & den tid den tid de lägger ner.
För man har vetat att Sochi skulle få OS i sju år, varför drog man iinte igång disskutionen kring det andra redan på en gång i sådana fall om man nu ville ta upp det ?

Intolerans

Idag tänker jag skriva av mig om ett ämne som berör många. Vissa ryser av er kanske ryser när de tänker på de känslor som det här djuret väcker.Vet inte varför mitt intresse för frågan kommit att bli så stor men man kan säga att jag brinner för vargen, kanske är det också för att jag älskar hundar som det följer med. Tror dessutom att media bär ett stort ansvar för vilken bild som målas ut. En bild som i Svergie idag verkligen är snedvriden på sina håll
Visst är det hemskt när vargen tar jakthundar men den följer bara sina instinkter och dödar en rival om bytena &territoriumet för det ska sägas att det oftast är just jakthundar som blir offer. Vet man om att det finns ett vargrevir i markerna där man jagar varför överhuvudtaget gå in där då med hunden. Utan vargen skulle vi ju faktiskt inte heller ha människans bästa vän vid vår sida.En stor del av språket de talar är samma även om det finns vissa olikheter också som skiljer dem åt. Jag är faktiskt mer rädd för de människor som häver ur sig att vi borde utrota vargen.
Varför inte lära av historien ? Ja jag pratar åter igen som jag nämnt så många gånger förut om vad man gjorde i Yellowstones nationalpark i USA. Där trodde människan sig också vara klok när man utrotade gråben men det visade sig snart att grästätarna trots de andra rovdjuren i området exploderade i antal. Det gick inte att kontrollera antalet med hjälp av jakt utan man fick helt enkelt återinplantera varg och idag är parken en av de bästa platserna världen över att observera dem på. Det tycker jag borde säga nog mycket och vara ett tillräckligt bevis på att man inte ska lägga sig i och fiffla med naturens eget ekosystem för mycket. För det kan slå väldigt fel om man försöker ändra på det allt för mycket och vargen har en viktig roll som en av A-arterna om vi kan kalla dem det.Ett annat passande ord är nyckelart. En sådan art kan man i varje fall inte bara ta bort utan att det får allvarliga konsekvenser & hur mycket klagas det inte redan nu på betesskador på skogen från älg?
Att frågan blivit så komplicerad hänger nog på att ett gammalt synsätt levt kvar mycket genom de gamla sagorna,myterna och skrönorna för normalt är vargen ett skyggt och tillbakadraget djur. Oftast så försvinner den långt innan du ens anat att den har varit där i närheten. Visst , det har hänt vid ett par tillfällen att vargar dödat människor i vårt land men i båda fallen handlade det om individer som var präglade på människan och hade förlorat det naturliga mönstret. I det senaste fallet vet vi ju inte än vad som hände, det kanske vi aldrig får veta så därför tycker jag det är fel att ens spekulera kring det. Visst kan man konstatera att parken gjorde fel som lät henne, även om hon var van gå in till vargarna själv men vi vet ändå inte vad som hände och nu finns ju till och med tydligen misstanken om brott bakom så då tycker jag att vi ska vara än mer försiktiga med att säga något utan låt utredarna sköta sitt jobb. Fast det är klart att de så kallade varghatarna försöker dra nytta av en sådan här situation och gör allt för att svartmåla vargen men vilka är det som är mest kallblodiga när det kommer till kritan ? Vargen som jagar för att överleva eller de individer av homo sapiens(människor) som  kan ta till metoder i jakten som att till exempel spränga lyor m.m ?
Det tycker jag inte ens att man ska behöva fundera över. Varje art har sin roll att fylla i naturens kretslopp och jag tror att om viljan bara finns där så kan man övervinna de hinder som finns. För det är alltid lika kul att läsa om länder som är till ytan mindre än oss men har mer varg. För när man lyssnar till intervjuer med folk från dedda länder, hur fattiga landet än må vara så har de oftast en helt annan inställning till naturen och lever MED den istället för att vara intoleranta och kämpa EMOT.Vidare så tror jag också att kunskapen måste föras vidare i skolan genom alla stadium för hur ska annars dagens unga lära sig att förvalta naturen i framtiden om de inte förstår den utan är rädda för den ?

Isbana

Jag skulle kanske ha tagit på mig skridskorna imorse. Hade kunnat överväga det om det inte vore så att det skulle vara en trafikfara. Det hade i alla fall säkerligen gått fortare att ta sig ner på jobbet med dem på fötterna.Tydligen så hade det varit underkylt regn i natt vilket resulterade i denna isbana på trottarerna. Visserligen  så var vissa avsnitt sandade men det hjälpte ju sådär föga när sanden dessutom rullar undan.
Hur som helst så lyckades jag i alla fall ta mig ner utan att dratta på ändan även om jag halkade till ett par gånger. Borde kanske ha tagit broddarna på mig men trodde ju inte att det skulle bli sådant här före. Dessutom känns det som att det blir mer halt när det ligger vatten ovanpå isen.
Får i alla fall ta det lika lungt när jag går hem för även om de lär ha hunnit sanda mer då så lär det ju säkerligen fortfarande vara halt. Annars så tog jag det mest bara lungt igår.
Har ju börjat om med Verona och känner mig åtminstone delvis nöjd med hennes hus så här långt. Får väl ändra om efter hand så kommer det nog att bli jättefint till sist. Hur som haver så går det framåt för henne även på äventyrsfronten där jag i alla fall inte behöver göra om hela spelet. Dessutom är hon i den fasen nu när hon kan slösa med simdaler ett tag innan jag måste säga åt henne att börja spara.
Annars så tog jag det mestadels lungt igår. Städade lite  samtidigt som jag gjorde teckningen klar och kikade lite på tvn emellanåt.
 

Nu så.

Blev klar i eftermiddags med teckningen som jag utlovade att visa upp här. Så här ser den ut.
Man kan ju fundera på vad som har hänt men visst ser den lilla corgin ut att vara den skyldige ?
Sedan lovar jag att det tar sin lilla tid att färglägga med färgpennorna men till sist så känner jag mig nöjd. Kanske bättrar på skuggan på fiskskålen och färglägger fiskens lilla hus innan jag sätter in den i min pärm men annars så får den mer än väl duga :)Skulle ju egentligen ha skickat in den till en tävling men missade datumet :/ temat var i alla fall hundar. Att det blev just en corgi sedan kommer sig av att jag tycker det verkar vara  tuffa hundar. De ser lite lustiga ut men verkar ha en stor personlighet sitt lilla format till trots. Fast jag undrar hur det ser ut om en corgi går slalom på agilitybanan .Sedan kan man ju också fundera på hur vanligt det är med ryggproblem, vet ju att taxar har en del bekymmer.
 
 
Påbörjat bygget av Veronas nya hus med. Nu en trevlig enplansvilla med hobbyrum och sovrum i källaren.
Vill man bygga en övervånig så går även det bra.
 
 

Morgon på er!

God morgon på er allihopa där ute.
Fast jag börjar undra var alla tagit vägen. Den 28 hade jag 56 läsare, nu har jag kanske bara fyra om dagen. Tror faktiskt aldrig att jag har haft så lite.Är bloggen så tråkig att ni inte vill läsa den längre eller vad ? Inte för att jag bryr mig heller men det är ju roligare att se att någon tycker att den är bra än att besökarantalet sjunkit så mycket på kort tid. Hur som haver så verkar det som om Sims fungerar igen, men jag ska inte ropa hej än men det har i alla fall fungerat att spara det nya kvarteret. Det gamla startar fortfarande inte efter kraschen så jag får nog lov att radera det :/
Visserligen känns det surt men samtidigt så börjar jag ju att komma igång på det nya men jag klurar på om Verona ska få byta hus..hittat några fina färdigbyggda som jag ska försöka välja bland beroende på hur planlösningen ser ut. Visst kommer jag kanske att få bygga om lite men det har jag ju gjort på det hus hon bor i nu med fast det känns som det blivit aningens för stort så jag ska titta efter ett som passar henne bättre Eller så kanske jag bygger ett helt i hennes stil på den tomt hon har nu men det är ett problem med den :/. Något är i vägen så ingen taxi kommer och hämtar henne nör hon ska åka utomlands och hon kan inte gå utanför tomten heller, trro det är något med gränsen som skrånglar. Alltid ska det tydligen vara något men resetSim brukar hjälpa för att få in henne i huset men det känns lagomt bra att behöva ta till det knepet. Nej jag får helt enkelt prova att radera tomten och sätta dit en ny istället för att se om det hjälper. Sedan har jag ett ltiet problem till att lösa. Mina simmar brukar använda källaren som våning ett om huset har en sådan. Hur ändrar man på det så de går in på första planet ovanför mark istället och inte direkt ner i källaren?
Ska i alla fall prova bygga lite mer  idag så får vi se om jag kan få till det för det är klart att det skulle passa bra för henne att ha vissa saker nere i källaren istället för som nu på den andra våningen.Det känns i alla fall kul att exprimentera lite. Annars så rullar de övriga projekten på med och jag funderar fortfarande över spännen till gjordarna på täckena. Jo det slutade med att jag gör två stycken. Bara eftersom tyget jag använder som foder till det första är så härligt så blir det ett enklare täcke också med enbart det.Så kan det ju gå ibland. Också håller jag på med en teckning som snart är klar. Skulle egentligen ha skickat in den till en tävling men missade datumet så nu får ni se den här istället då den snart är klar. Ska bara färglägga det sista sedan och scanna in den.

Panik

God morgon på er alla.
Ibland är det ltie motigt att kliva upp på morgonen när det fortfarande är mörkt ute och man kanske bara vill dra upp täckte och somna om.
Fast det är skönt att komma igång med förstås. Det är något som jag verkligen behöver idag. Tror dock att jag börjar få rätsida på mitt Sims nu äntligen trots en till krasch och ett försvunnet kvarter. Startade upp ett nytt istället och det fungerar att spara som så något måste ha klatrat i spelfilerna för det andra :/ helt klart.Nåja familjerna ligger ju i alla fall kvar där de ska i sin mapp som tur är. Det blir dock lite jobb att göra om allt jag hade hunnit på Verona men jag får ta en bit i taget &försöka komma ihåg att spara oftare utifall att något skulle hända. Började i alla fall samla lite simdaler igen åt henne igår :) så det känns väl inte enbart dåligt även om jag får träna upp alla hennes färdigheter igen. Hur som helst så hittade hon ett till husdjur i Egypten.Så nu har hon en falk som heter Kraken i väntan på att hon ska kunna köpa katterna. Vet att namnet kanske låter lite udda men jag lånade in det från Harry Potter.För den som inte vet så är Krake egentligen en husalv.Därför passar det så bra in i familjen sedan när katterna kommer på plats igen.Får se om hon ska adoptera eller om jag gör ett par åt henne.
Hur som helst är jag i alla fall glad att jag inte hade byggt något eget hus åt henne utan bara gjorde om ett redan befintligt så det var ganska lätt att göra om det.
 
 
 

Morgon på er!

God morgon på er allihopa där ute.
Jag hoppas att ni har haft en fin början på dagen. Det har i alla fall jag. Åtminstone om man glömmer bort vädret. Vi fick en del snö i helgen och nu är det plusgrader så det klibbar och slaskar. Sedan är det hög luftfuktighet och igenmulet med. Nej det finns helt klart roligare saker än vädret just nu. Hoppas i alla fall på att det ska krypa neråt minussidan innan helgen så jag kan ta mig ut på årets första skidtur då. Det har ju inte blivit något av det än :/ eftersom andra saker hela tiden har kommit i vägen.
Dessutom måste jag röja upp lite i oredan hemmavid och försöka få bort lite lådor från golvet Medan kan jag alltid roa mig med att fundera hur jag ska få till spännen till kryssgjordar på ett täcke till min ena modellhäst.Fick limma dit kantbanden i alla fall eftersom tyget jag använt som foder tydligen inte funkade så bra ihop med min maskin men det är väl just så man lär sig vad som fungerar och inte.Genom att man provar sig fram. Hur som helst så är jag väldigt nöjd med det så här långt så det är väl därför jag känner att jag vill göra kryssgjordar med. Det ser ju så snyggt ut och kardborre fäster dessutom inte så bra efter ett tag så därför vill jag inte gärna använda det mer än på bogspännena framtill. Det kanske låter som rena grekisan om man inte själv är insatt i det men egentligen är det långt ifrån invecklat om man bara vet lite om hästtäcken.Om ni själva håller på med hobbyn har jag ett tips åt er om ni vill göra täcken åt era hästar. Gör mallen först i hushållspapper.Använd då gärna sådant papper som redan är uppdelat i bitar för att det ska bli enklare. Såklart fungerar det ju även med vanlgit papper men jag tycker det är lite för stelt. Annars kan jag tänka mig att man kan jobba i hobbyfilt med om man kan få tag i det. En annan rekomendeation är också att ha en bra sax när man ska klippa tyger. Jag brukar ha två, en större som jag grovklipper med och en liten som jag kan finputsa med sedan om det behövs. För att få snygga kantband om man ska ha det så använder jag mig av färgade bomullsband som finns att köpa. De kostar vanligen inte så mycket heller och de är riktigt smidiga att limma/sy på så kanterna ser mer raka ut om man inte fått till klippningen riktigt.
Sedan såg jag förstås på melodifestivalen med. Tycker dock man blir lite trött på hela cirkusen när det ska vara så många delrävlingar. Tyckte att Yohios låt det här året tog några lyssningar innan den fastnade men jag smälte helt för Ellen Benediktsson och Songbird. Vilken vacker låt i all sin enkelhet, Tror faktiskt att den kan gå riktigt långt och vad vore mer passande än en sångfågel åt en Songbird.
 
http://www.dailymotion.com/video/x1awc4a_ellen-benediktson-songbird-live-melodifestivalen-2014-hd_tv
 
Fast jag tyckte det var lite löjligt med fljötbål för att Danmark vann senast. Emilys låt är bra och dessutäm är hon faktiskt halvsvenska :P.

Hallojsan på er alla!

Hejsan svejsan på er alla glada bloggläsare där ute.
Nu undrar ni kanske vad jag haft för mig igen eftersom jag inte synts till här i helgen men de flesta av er som brukar kika in här vet ju kanske att det kan gå ett par dagar mellan inläggen ibland. Delvis så känner jag att jag inte vill skriva om det inte händer så mycket, blir så enformigt för er att läsa och ibland beror det nog på att jag inte sitter vid datorn så mycket utan försöker vila lite på helgen eftersom jag sitter så mycket på veckorna. Hur som helst så fick jag lite gjort på projektet i alla fall men det är bättre ön inget också har jag hunnit vara lite social med. Spelat lite Sims med ena brorsbarnet som också är ett inbitet fan :) fast vi har lite delade meningar om vilken stil som är snygg men till sist kom vi överens och det är kul :)
Dessutom så måste jag få tipsa. Jag brukar inte gråta åt filmer men en film rörde mig till tårar i helgen. Har sett henne i några andra roller men den här träffade hjärtat direkt. Jag pratar om The Last Song med Miley Cirus. Har ni inte redan sett den så vill jag rekommendera den varmt.Visst kanske den var lite tunn och föll ner i någon slags mall emellanåt men det tycker jag att man kan bortse från när historien var så fin. Den väckte verkligen många tankar precis som en bra film ska göra och jag tycker oftast att det är så att bra filmer kan ha två-tre stjärnor men ändå hålla hög klass medan filmer med fem stjärnor kan vara totalt obegripliga ibland.Sedan har jag ju såklart sett fram emot att få lära känna Verona mer.vet fortfarande inte åt vilket håll hon ska gå så just nu kanske det är bäst att hon bor ensam med sina katter ändå även om hon gillar Samir. Hon har hur som helst skaffat sig en ny hobby, hon övar upp sin magiska förmåga genom att öva trollformler på andras tvättställ. Sedan när de går sönder så smyger hon därifrån och låtsas som ingenting har hänt.Det är typiskt min Verona det :P
 

RSS 2.0