Oj har..

Oj hur har det kunnat gå en hel vecka utan att jag har skrivit någonting här?
Det är en bra fråga men det har faktiskt inte hänt så mycket utan jag har mestadels tagit det lungt och njutit av den sista veckans sköna semeste då jag börjar på måndag.
Egentligen skulle jag ha börjat nu på torsdag men det känns ju lite tokigt att sätta igång när veckan ändå nästan är slut utan då är det bättre att man väntar till nästa vecka så man kan komma in i rutinerna som vanligt igen.
Nej annars har jag nog bara tagit det lungt i sommar och varit med päronen på lite mindre utflykter förutom till älgfarmen såklart som får räknas som den stora höjdpunkten.
Så man har fått se sommarnorrland och jag kan verkligen inte förstå varför så många ska dra härifrån just när naturen är som finast...visst att man kan vilja ha omväxling men varför egentligen ?
Tror det är många som går runt och är hemmablinda och inte vet vad som finns utanför dörren.Det kanske blir lite som att man inte ser skogen för alla träd men då tycker jag man ska ta sig en promenad eller en cykeltur längs en grusväg en sensommar kväll, känna doften av naturen och insupa alla härliga ljud.
Jag vet inte men för mig är det just så som svensk sommar ska vara  när den är som allra finast.

Morsning

 
 
Hejsan på er alla glada människor därute!
Jag hoppas att ni är glada trots förlusten mot Tyskland igår i Dam-VM.
Typiskt att en sådan bottenmatch skulle komma när det har gått så bra tidigare. Fast de släppte ju bara in ett mål men tyvärr räckte det.
Nåja nu var det inte om fotbollen jag hade tänkt skriva idag utan om den härliga gårddagen när vi var på kalas hos min syster. Hennes ena tös fyllde år och det var strålande väder så vi kunde sitta ute mest hela tiden. Dessutom satt jag och mös en lång stund med en av deras kattungar i hammocken trots min allergi. Nej ni behöver inte vara oroliga, jag hade tagit medicin innan vi åkte+att jag gick och tvättade av händerna några gånger + att jag bytte kläder när vi kom hem.
Men jag kunde i varje fall få mysa lite med Tess som hon kallas utan att min näsa korkade igen. Sedan är jag lite snuvig idag men jag undrar om det inte är timotejen som orsakar det nu.
 
Hon kom och hoppade upp själv och låg länge och sov bredvid mig. Tror hon tyckte det var skönt att inte behöva oroa sig över alla stojande barn.
Så här fin är hon när hon inte söker upp någon för att gosa.
Här är den andra kattungen som är kvar, också en liten hona som kallas för Iris. Hon är visserligen också gosig men inte på samma sätt som Tess utan hon tycker det är ännu mer skoj att jaga saker.
Hon är riktigt fin :) så jag har varit lite svag för henne men Tess plockade några poäng igår så syrran tyckte min allergi skulle försvinna(tänk om ja).
Syrrans fina gamla halvblod (29 år!)njuter av sommarbetet.

Hejsan hoppsan på er!

Hejsan alla glada Bubblare där ute!
Ja ett hej till alla er andra med som råkat snubbla in här av någon okänd anledning. I dag är det kalasdags här igen :) och verkligen kanonväder för det, snudd på så är det för varmt men då får man fly in istället så man kommer undan den värsta solen.
Man kan ju alltid jobba med något projekt av något slag. Som det jag har börjat på rätt nyligen till exempel. Jag renoverar ett gammalt dockhus. Bytt ut golven nere och målat väggarna. Väntar bara tills jag får hem mer färg så jag kan fortsätta med resten. För även om man inte leker med dockor längre så kan det vara fint att ha ett som tittskåp. Funderar eventuellt på om jag ska flytta upp badrummet till den lilla nedsänkningen uppe och låta det nuvarande badrummet bli ett till sovrum men då måste jag fixa en vägg mellan det och finrummet också kanske det blir tokigt om de måste gå igenom badrummet för att komma dit men jag vet inte ..känns ju lika tokigt att de måste gå igenom ett sovrum faktiskt så.Vi får se hur det blir...men jag tycker golven blev så mycket finare nere så metoden med små minglaspinnar tänker ag fortsätta med.
För även om det tar tid så blir det just så mycket finare + att jag ska byta tapet i alla rummen och sätta fast golvet uppe riktigt också.
Så det är det här jag roar mig med nu :) också spelar jag Sims såklart.
 

Hejsan

Nu äntligen har andra delen av mitt projekt anlänt.
Men oj så dammigt det var. Fick börja med att rengöra alltihopa.
Småfuktade en tygtrasa som blev svart av all smuts. Skönt att det bara var att kasta bort den sedan i alla fall.
Funderar just nu på om jag ska låta golvet i finrummet uppe vara och bara göra om i de övriga rummen eller inte..svårt att avgöra det där men jag tycker golvet av minglasspinnar bli så mycket finare på något sätt. Får helt enkelt fundera lite till. Har ju ändå tre våningar att tänka på, men jag får ta rum för rum, det blir nog bäst så man inte tar sig vatten över huvudet. Plus att jag ska göra om utvändigt med men det får verkligen bli ett senare projekt med allt det andra i interiören som får komma före. Nej nu har jag kanske sagt för mycket redan men nu vet ni vad jag är upptagen med om jag inte syns till här.

 

 
 

Hejsan svejsan

Hejsan svejsan på er alla där ute.
En del av er har kanske sett mig inne mer på MSP de här dagarna och det är inte helt konstigt.Har försökt logga in lite igen för att sköta mina boonies men det går segt på grund av lagget.
Nåja igår var första gången jag provade att teckna med mina nya Promarker pennor som jag fick när jag fyllde år. Inser inte ens hur jag har kunnat klara mig utan dem nu *skratt*. Fast visst , vanligt ritpapper är kanske inte det bästa underlaget då färgen flöt ut bitvis men det stod det att den kunde göra också så jag får önska mig sådant där specialpapper till eller om jag köper själv. Måste i varje fall helt klart önska mig settet med pastellfärger också för här ska tecknas! Lovar att scanna in resultatet då det är klart :).
Dessutom så är jag nära på klar med första delen av mitt andra projekt..ska bara göra finishen på golven& måla det sista på ena väggen så är början helt klar för att möblerad.
Jo jag kanske lägger upp en "sneak-peak" här så ni får se hur fint det kommer att bli.

Nu ni..

Idag känner jag mig lite som en orm som håller på att ömsa skinn.
Fy vad det kliar på armarna men det är klart mycket bättre än solsvedan som jag hade tidigare. Det har visst hjälpt att smörja också men det brukar ju ta lite tid innan den lägger sig. Fast nu har de åtminstone börjat göra det och det känns skönt att det inte svider längre.
Annars passar jag på att njuta av det fina sommarvädret :) så jag kanske inte sitter vid datorn så mycket, eller jo det gör jag ju föresten men jag gör mer andra saker på den för tillfälle än att spela på MSP som sagt.
Har nog tappat intresset lite när det laggar som det gör men vill inte sluta helt heller på grund av alla guldkorn som fortfarande är kvar & boonisarna. Men vi får se vad som händer om det inte blir bättre för jag är rätt säker på att det är sidan som laggar då alla andra sidor går bra och jag kan inte se att det ska ha något med uppkopplingen att göra heller eftersom det segat på fler ställen där hastigheten är bra&jag är ju inte den enda som har problemet heller.
Skulle önska att supporten försökte göra något åt det om de nu vet om problemet för det har funnits där ett längre tag nu. Förut brukade det hjälpa att relogga ter att de bytt tema men nu gör det ju inte ens det längre.
Nej jag är inte gnällig heller, om man betalar för att få vissa funktioner på en sida då ska man kunna kräva att sidan åtminstone fungerar utan lagg!
 

Eftersom

Eftersom jag inte skriver så mycket om MSP längre då jag spelar mindre på grund av lagget som gör sidan seg just nu så bestämde jag mig för att göra en till blogg.
Den nya bloggen handlar om Sims 3 så allt som tidigare legat under kategorin för Simplicity Designs kommer att hamna där i fortsättningen. Alla gamla inlägg i arkivet här ligger dock fortfarande kvar eftersom jag fortfarande kommer att skriva här när jag bloggar om foto& mina andra hobbyprojekt.
Vill ni veta adressen för att kunna ta del av spelandet eller få tips till ert eget så går det utmärkt för er att göra det om ni besöker: http://simsville.blogg.se/
Annars så blåser det väldigt mycket just nu och har gjort så ända sedan imorse, det blåser så att småfåglarna har problem att flyga. Inget vidare väder så vi fick ställa in den tänkta blåbärsplockningen. Får ta det en annan dag istället när vinden förhoppningsvis har mojnat lite.
Tänk dessutom att solsveda kan sitta i så här. Är ju några dagar sedan vi var ut men där jag brände mig mest är det fortfarande rött, fast det gör i alla fall inte ont längre utan är bara varmt på husen och jo jag smörjer med hydrokortison eller aloe vera så jag hoppas få rätsida på den snart.
Vill visa en bild som mamma fotade på mig faktiskt när vi var ute , normalt skulle jag inte lägga in den här men ni måste bara få se min fina klänning som jag formligen älskar.
 
Hade dessutom på mig jubileumssmycket jag köpte -Titanic 100 år. Tyckte det var väldigt passande att ha när vi var vid havet
 
 

Varg Veum

Brukar för det mesta försöka se i alla fall någon deckarserie/thriller på sommaren. För trots att jag ibland får mardrömmar efter så är en del av dem så bra och spännande att jag inte kan låta bli.
Sov faktiskt lugnt i natt men det kan ju bero på att jag har sett Varg Veum som fyran visar förut och jag tycker den är bra.
Annars tycker jag att både Beck och Wallander är rätt uttjatade här. Gillade Wallander förut, har sett någon av de nya men nej Johanna, du fattas oss. Det blir helt enkelt inte samma sak utan henne som Linda.
Dessutom så tycker jag att Morden i Midsommer bara står och vevar på när det ska visas repriser hela tiden och det blir inte heller samma utan John Nettles som så gott som gjorde att hela den serien blev en framgång.
Varför kan de inte komma på något nytt istället för att fortsätta på samma bana när någon skådespelarare rycks ifrån oss för tidigt eller väljer att sluta ?
För vissa serier eller roller blir ju alltid förknippade med en viss karaktär och då är det svårt att bara byta ut sådana och tro att det ska fungera ändå.
Har börjat plöja igenom McLeods Döttrar-boxen också, hitills har jag sett två av sex skivor på säsong 1 , ska börja på den tredje  och jag hade nog glömt bort hur bra den serien faktiskt var :) men det är roligt att återupptäcka den och framför allt så gottar jag riktigt ner mig i seriens magiska soundtrack..många bra låtar där alltså.
Vidare så har jag jobbat på med min renoveringsprojekt som jag håller på med och jo, det går framåt kan jag säga. Nu är jag klar med allt golv nere och ska bara börja med den sista finishen då det gäller målningen, sedan är det dags att börja möblera och vänta på att resten av huset ska komma.

Jo nu ni

Nu ska ni få lära känna min senaste sim.
Maya Hernandez heter hon och hon bor tillsammans med sin bengalkatt Diego. I alla fall så gör hon det till vardags när hon inte pluggar konst på universitetet för just nu delar hon hus med sin pojkvän som hon träffade när hon var där för att skriva in sig på konstkursen.
Vi får se om de kommer att hålla ihop sedan också men de har i alla fall redan varit ute på tre dejter & han tycker att hon är mycket frestande redan*skratt*.
Fast nu var det inte om detaljer i deras förhållande det här inlägget skulle handla om eller jo..för igår så övertalade Maya honom om att gå i hennes ställe på en lektion. Jag säger då det...undrar hur det kommer att gå men det är första gången någon av mina simmar lyckas övertala någon annan till det.
Ska spela idag så då ska jag försöka ta lite screenshots så ni får se hur söta de är tillsammans*flin* också måste jag få Maya att måla något annat än streckgubbar. Hon läser ju faktiskt konst eftersom hon tycker det är roligt & hon tänker inte på så mycket annat när hon målar.
 

Hejsan på er

 
 
Hejsan på er alla Bubblare där ute.
Först och främst vill jag berätta om vilken fantastisk dag jag hade igår.
Vi åkte ut till havet på förmiddagen och kom inte hem förän mot kvällningen så vi var ute en hel dag på klipporna.
Glömde i min iver att smörja in mig och det får mina armar sota för idag men det går ju över som tur är och jag har lärt mig något.
Hur som helst så hade vi en toppenfin dag med sol mest hela tiden och bara några moln på slutet. Bättre än just så kan det inte bli och det slog mig hur vacker natur vi faktiskt har här uppe.
Tycker det är något som många glömmer bort i sin jakt och iver på exotiska resmål när det finns så många platser som väntar på att få upptäckas i vårt avlånga land om man bara kan se till andra värden istället för pengar och skryta med vem som har rest mest eller längst.
 
Herr&Fru Knölsvan var ute på en simtur med sina fem ungar.
 
Havet är sannerligen vidsträckt.
Klippor ner mot havet är så fint, fast de gjorde det svårt för den som ville ner och känna på vattnet.
Jag nöjde mig med att stanna och fota.
Det fanns en massa typiska strandväxter bland stenarna men finast var nog dessa som lyste så vackert rosa mot allt det gråa och tegelfärgade.
 
 
 
Måste bara passa på också att via några kort jag tog före &efter utflykten. Jag är ju visserligen kattallergiker men eftersom jag trots allt gillar Morris så var jag tvungen att fota honom. Vad kan vara en mer passande bild på en katt med norskt inslag i ?
Klart jag gillar honom trots att han är lite speciell, men det är ju bara så att han följer sina lejongener.
 
 
 
 
 
 

I startgroparna

Idag ligger jag i startgroparna.
Ska på en liten sommarutflykt till havet och det ska bli så skönt.
Vi brukar nästan alltid, så gott som varje år hitta på något sådant här tillsammans med mammas syskon. Vissa kanske tycker det låter trist att umgås med ett gäng pensionärer men för min del gör det absolut inget eftersom jag gillar natur&djurliv+ gamla historiska byggnader.Det ska snarare bli skönt att komma ut lite på ett ställe där man inte har varit tidigare. Och jo..jag har tagit med mig pennor och skisspapper utifall att tid ges för det.
Egentligen borde jag skriva ett inlägg om igår när jag spelade Sims 3 men det borde egentligen ligga på den andra bloggen...fast jag får se ändå om det inte kommer upp här sedan ändå eftersom jag ändå har fler läsare här för tillfället men jag hoppas att det blir fler på den andra bloggen så småningom.

Kryp


 
För att kunna ta bra foton på småkryp händer det att man måste ner på deras nivå.Häromdagen när jag var ute på en promenad så hördes det välbekanta ljudet av vårtbitare Man brukar ju inte hinna se dem då de oftast sitter nere i det höga gräset och spelar men döm om min förvåning när den ena systerdottern som var med upptäckte den på vägen. Jag tycker att insekter , framför allt stora håriga spindlar är läskiga men jag kunde inte missa tillfället att fota den gröna varelsen på nära håll. De har ju faktiskt sin funktion här i världen med och kanske man bara måste titta lite närmare på dem för att se att de är vackra.
Tidigare i veckan följde jag med upp till skogen för att plocka hjortron %bäst man gick omkring där på myren kom den här sländan och satte sig en stund i riset.
Förutom de groteska varelserna såg vi också massor av blåvingar om fladdrade runt och denna slog sig lämpligt ner på ett hjortron , ville den hjälpa till att fylla våra hinkar ?
 
 

Hejsan på er alla!

Hinner vara inne nu en stund innan gästerna till kalaset kommer.
Eller så mycket till kalas kanske det inte är längre men det duger i alla fall fint för mig då det bara är jobbigt med en massa folk.
God mat blir det då mamma har gjort lasagne &jag är precis som katten Gustaf i det fallet, jag älskar det.
Sedan blir det smaskig Windsor-kaka som tårta ,också den efter mina önskemål så det kan egentligen inte bli så mycket bättre.
Fast det största som hänt för dagen är att en av talgoxungarna har ätit ur min hand. Hon har hela tiden varit mest framåt av dem och kommit och plockat ur nypan när man hållit upp den mot grenen men idag kom hon alltså till handen och satt där nöjt &plockade för sig av ostbitarna fast hon försökte ändå att tigga av sin pappa men jag tror de vuxna fåglarna tycker det är dags för deras ungar att lära sig äta själv nu.
Det märker man på att ungarna kommer själva och de vuxna fåglarna flyger undan mer &mer när ungarna tigger istället för att stoppa i dem mat. Dessutom är det stor underhållning att se hur ungarna försöker lära sig vad de kan äta då de drar i både blad och grästuvor men det är ju så de ska lära sig vad man faktiskt kan äta och inte.
Jag vet att vi alla är olika och tur är väl det men jag skulle aldrig kunna tänka mig hur det vore om fåglarna inte fanns. Då skulle vår planet bli bra mycket mer tystare& tristare tror jag.
 

Ibland får man ha tur

 
Hejsan på er!
 
Jag hoppas att ni alla har det jätteskönt i det vackra vädret , eller det är åtminstone vackert väder här & solen skiner. Vet att jag inte brukar vara inne på Söndagar men eftersom det är min födelsedag imorgon så gör jag ett undantag för just den här gången.
Har ju inte varit inne så mycket på några dagar igen men det beror mestadels på att jag spelar mycket Sims 3 just nu också har jag kommit en bit in i ett annat projekt med som jag ju skrivit om förut.
Dessutom är det en del fridrott på tv just nu & då sitter jag en del i TV-soffan med och ser på Diamond League bland annat.  Fast ett nytt inslag har det blivit i faunan i närområdet vid mina päron så jag antar att man får säga att man har tur ibland.
 
Helt mätt &helt nöjd, men det ser ut att vara en liten oskön kudde.
Va vad är du för en konstig filur på två ben som kommit för att titta på oss och var är din ull?
En grön larv på väg till skönhetsalongen. Kanske blir det en vacker fjäril när den är klar.
 
För er som har tyckt om när jag skrivit om Sims 3 så har jag startat en ny blogg ihop med ett till Sims 3 fan; http://lifeinsims.blogg.se/
 
 
 
 

Köpt hus

Jo det är sant.
Jag har gått och köpt ett hus som jag tänker renovera.
Fast jag säger inte vilken typ av hus det är utan det får ni se på bilderna sedan. Hade egentligen tänkt ge bort det till min systers barn men nu får jag se hur det blir...de är ju rätt bra på att ha sönder saker(åtminstone de två yngsta) så det kanske får stå hos päronen så länge.
Började i alla fall med att grundmåla samtliga väggar invändigt så nu är båda rummen i undervåningen kala och tomma. Fast det ska ju bli ändring på det. Har planer för sovrummet också får jag se hur jag ska göra i hobbyrummet/finrummet.
Fast tanken är att hela huset, så småningom när jag får tag i en överdel ska gå i ett marint tema för det är snyggt tycker jag.Så jag kanske får renovera ett till åt syrrans barn då det blir mycket som är i mitt tycke i det här första huset sedan men då vet jag ju mer hur jag ska gå till väga.
Dessutom så tycker jag ju att det är roligt att pyssla så något projekt har jag jämt på gång.
 

Morsning

Hejsan på er alla glada Bubblare där ute.
Ni som fortfarande är hemma och kan kolla in om det har hänt något nytt här. Annars får ni som är på semester&inte har någon dator gå in och läsa i efterhand.Idag tänkte jag starta på ett av mina nya projekt men jag ville gå in här först och skriva några rader.
Först så har jag medvetet inte varit inne så mycket på MSP på sistone. Har delvis pysslat med en del andra saker och ibland så ör även åskan mina chanser till att sitta vid datorn men mycket beror på att jag tycker det är så störande när sidan jämt laggar så fort det är fler inloggade i ett chattrum.
Det blir helt enkelt inte lika roligt att spela på grund av det så då startar jag hellre Sims 3 eller gör något annat istället för att spela MSP då det knappt går. Så nej jag har INTE slutat även om det är närmare nu än någonsin men om jag gör det så fråga inte. Jag ger inte bort Connie till någon som jag inte känner och funderar inte på att göra det heller.
Så nu vet ni läget om jag inte skriver här på ett tag. Ska i alla fall försöka ta mig i kragen och gå in o sköta booniesarna lite mer  än vad jag gjort på sistone och svara på meddelanden som jag får men jag vill inte chatta eller lägga till nya vänner just nu.
Ni som känner mig vet också att syrrans vovve är gammal& sjunger på sista versen så jag har börjat förbereda mig för den dagen han inte kommer att finnas för de kommer förmodligen inte skaffa någon ny hund och det kommer att ta ett tag innan jag kan köpa en egen vovve men det är fortfarande min plan.
Det är lite småroligt att tänka på hur rädd jag var för honom i början innan jag lärde känna honom och hur många gånger man nu sedan har suttit med honom i knät, gått på promenader och lekt tillsammans.
Så visst även om han inte är min hund kommer man ju ändå att sakna honom, den saken är säker för det är inte alltid så lätt att tänka på de där glada stunderna man haft ihop men eftersom han bara blir sämre vore det egentligen skönare om de kunde ta beslutet att låta honom somna in så han slipper plågas& ha ont mer. För man ska väl sätta djurets bästa först och inte sitt eget ego?
För visst samtidigt som Biancas slut kom lite som en chock för oss, som en otäck överraskning så visste vi ju ändå att hon bar på en hemsk sjukdom som skulle leda till slutet en dag.Att det sedan skulle gå så snabbt som bara på månad det tror jag vi inte ens hade kunnat föreställa oss men jag tror man måste veta var gränsen går ändå även om man samtidigt ska ta vara på varje dag man får tillsammans med dem för man får ju så mycket tillbaka. Om än inte ekonomiskt då handlar tyvärr djurägande mestadels om pengar men de ger så mycket tillbaka rent känslomässigt och får en att må så mycket bättre även när man är nere.
Min största önskan vore att syrrans vovve får somna in fridfullt hemma samtidigt som mina päron skulle sluta att kritisera mitt val att skaffa hund så, för det är faktiskt mitt val och mitt liv.
Jag vet inte om jag kommer att få en familj, förmodligen inte eftersom jag inte litar på folk men jag vill ändå inte bo i gruppbostad med påtvingat umgänge, ändå så vill jag ha sällskap och jag älskar djur men känner mig inte motiverad längre at bara gå ut med andras vovvar hela tiden utan jag vill känna att jag har något som bara är mitt eget.
 

RSS 2.0