Hejsan på er!

Hejsan svejsan på er igen, alla ni glada bloggläsare som har klickat er in just hit till min lilla vrå idag. Eftersom det är lite grådaskigt väder tänker jag nog parkera mig själv endera vid datorn eller TVn för att kolla om de visar något bra. Eller om jag ska försöka skriva lite , har inte riktigt bestämt mig än för vad jag ska hitta på faktiskt något blir det , den saken vet jag åtminstone med säkerhet. Har ju ett par historier på gång igen men jag försöker att begränsa tiden till att skriva på dem litegrann och vänta tills jag har inpsiration. För det är inte så roligt att kasta bort en massa papper.En del tycker att jag borde skriva dirket på datorn men jag känner att jag måste ha berättelerna på papper först innan jag kan börja renskriva. Alla tänker ju olika och har sina processer kring skrivandet men det här sättet fungerar alltså bäst för ig, så mycket behändligare att bara kunna sätta sig med ett block eller blad när man får inspiration utan att man är tvungen att vänta på en maskin som ska startas
upp! Så har jag alltid gjort och då väljer jag att fortsätta på det spåret.Visst har det hänt att jag börjat jobba direkt digital någon gång men det är mycket svårare då att man kommer av sig och tappar tråden.
 
Idag tror jag att Theodor inte vill bli störd eftersom han stängt igen fönstret helt, men han har redan hunnit vara ute en liten stuns i hallen för när jag vaknade klättrade han rakt på gallret&pratade ivrigt för att han ville komma upp och ut men på förmiddagen är han alltså nöjd med en liten upptäcksfärd på 5-10 minuter., det är tydligen lagom för att han ska hinna sniffa in hela hallen. Sedan när han får gå tillbaka till buren putsar han sig, går på toan,dricker lite och samlar mat innan han går in i huset och knyter sig igen.
Systrarna Lindahl har jsut flyttat in i kvarteret, fr vänster står Charlie,Emma i mitten och till höger Nancy.
Deras ena granne verkar vara lite blek om nosen
Ohlala , Charlie då hon just träffat sin Håkan på den Tjutande Laman, knepigt nog så är hans ena egenskap att vara elak men hitills så har hon inte alls märkt av det eller blir han kanske bara lite mer arg än vanligt om man försöker göra honom på dåligt humör ?
Dart är ett roligt spel, det tycker simmarna också och Charlie är rätt så duktig.
Alttså ibland verkar en del av de övriga bargästerna lite väl genomskinliga
Huset är under uppbyggnad och för tillfället så bor Emma och Nancy kvar sedan Charlie flyttat ihop med Håkan.
 
 

Guldaktigt inlägg

Hallojsan på er alla ni som har vägarna förbi och klickar er in just hit på min lilla blogg. Somliga av er kanske brukar besöka den lite då &då för att kolla in vad jag och Theodor har för oss och ni är så varmt välkomna att titta hit. Ni får gärna tipsa andra om att läsa den och jag hoppas åter igen att det finns något som de flesta av er tycker om att läsa. Även om det blir mycket upprepning så försöker jag variera ämnena en del och posta olika bilder så att det inte bara blir på Theodor men nog om detta. Eftersom det är i hamsterspalten jag skriver ska han få ta över ordet, eller ja jag får ju skriva för hans räkning eftersom han ligger och sussar så gott i sitt hus just nu efter att han har varit ute.
Ja han är onekligen en väldigt mysig liten herre som tydligen fått det för sig att han ska vara vaken längre ibland på morgnarna. Idag tror jag han höll igång till strax efter klockan tio och då hann han både med att få gå ut en stund i spenaten eftersom temperaturen var på rätt sida & han fick även vra ute och leka lite i hallen medan matte tog ur soffan och städade den.
Han älskar verkligen sina fingermariekex som han får som godis, men inte när matten har kameran framme.Lägger man däremot kexbiten i matskålen försvinner han in med den i huset väldigt snabbt eller så tar han in den i ena kindpåsen och försöker tigga åt sig ännu en bit.
Det kan duga att använda matte som sittplats ibland, fast ja man måste ju kontrollera ytters nogrant om hon har tvättat byxorna ordentligt...om hon har gjort det får man helt enkelt se till att de börjar lukta hamster igen.
 

Hejsan igen!

Hejsan på er alla ni glada människor som råkat klicka er in just hit till min lilla blogg. Några av er kanske brukar läsa den för att se efter vad jag och Theodor har för oss medan en del av er kanske surfat in hit för allra första gången. Jag hoppas att ni oavsett anledning till att ni hittat hit ska finna något som får er att vilja fortsätta läsa.
Idag har jag i alla fall börjat dagen med att städa lite mer än vanligt åt guldkornet.Det händer ju att man måste flytta på skålar och hus för att kunna plocka pluttarna som ligger lite överallt i spånet men jag tror att han har sitt favoritställe bakom klätterhuset. Nåja, såklart kunde i alal fall inte lilla mannen låta bli att komma ut och kolla vad matte pysslade med heller men han var verkligen SÅ trött. Fast ibland får han ju det för sig att han ska gå ut på förmiddagen med, men han brukar nöja sig sedan han fåttt vara ute en liten stund då vill han gå in igen och det är alltid när han är lite trött i nattmössan sådär som hn småpratar med en. Vete syriskan vad han försöker att säga...kanske handlar det helt enkelt bara om att han är trött och vill gå in igen och sova men det brukar han ju också i regel få göra då, Dessutom är det ett bra tillfälle för mig att studera tänderna på honom, nu ser de ju kanske lite ljusa ut på bilden men irl är de så fint gula som de ju ska vara på gnagare & när jag kollade matchvikten på honom så hamnade vågen på 150 gram så då han gått upp lite sedan senast då han vägde tre gram mindre. Sedan är jag inte militärisk då det gäller invägnnigen men jag tycker det är bra om de ligger kring 150-170 gram...då har jag haft de som vägt både så lite som 135 samt en på 180 gram men man märker ju på dem hur de mår också. Theodor är en alert och nyfiken liten kille helt klart, sedan så är han väldigt snäll men i somras upptäckte jag att han an någon anledning är livrädd för min pappa så jag undrar faktiskt om han blivit skrämd av någon karl eller om det bara är jag som inbillar mig allihopa. Jag märkte ju dock att han blev stressad varje gång som pappa försökte närma sig honom men däremot gick det bättre med både mamma, mostern och syrrans ungar. Det var hur som helst ett nytt beteende som jag inte har sett hos någon hamster förut men alltid finns det väl saker att lära sig om detta underbara lilla djur.
Också vill jag ju bara få passa på att säga Allan! Vilken otrolig häst det är men han har ju inte alltid varit så lätt att hantera tydligen och nog syntes det under pirsutdelningen alltid, det kanske var då jag blev som mest nervös faktiskt men det var ju på håret som det gick vägen med! Stort grattis får de i alla fall från mig, för utan Peders tålamod skulle de aldrig ha tagit sig hela vägen till Europamästartiteln heller och visst är man lite stolt över att det går så bra för ett så litet land inom ridsporten just nu.

Guldet blev till silver

 
 
Grattis Svergie till lagsilvret i hoppningen, det var SÅ spännande fram till slutet men vad hände eg med Malins Chu Channa när bommarna började falla som plockepinn. Gillade kanske inte riktigt Malins förklaring efteråt heller om hästens tveksamma syn. Om man vet om problemet varför går man då in och rider en sådan viktig tävling på hästen under de förhållandena som var?
Fast och andra sidan vet jag inte i vilken form lagets reservhäst Bonzai H är i heller men jag tror inte vi skulle ha förlorat mer på att satt in honom och Helena istället den här gången.
Fast det är ju alltid lätt att vara efterklok men det kändes inte alls bra utan mer tråkigt att se rivningarna. Nu är jag ju inget orakel när det gäller hästar men de som har problem i rygg eller nacke brukar väl ofta göra sådär att de sätter upp huvudet och drar iväg. Då spelar det ingen roll heller hur ärlig häst man än har att tävla med för slutresultatet påverkas ändå av dagsformen.
Sedan vill jag passa på att inflika lite mer om laginsatsen, vi klarade oss trots allt bra ändå för många var de ekipagen som hade större problem. Då tänker jag delvis på den danska hästen som fick spel när den kom fram till vattnet och bara blåvägrade att hoppa. För nog är dagens hopphästar mer tränade på just vattenhinder kan jag tro än vad de var förut då vattenhinder bara förekom inom fälttävlan.
Fast mest problem vållade ju ändå den spektakulära muren med en fin vy av Öresundsbron på,tror jag att det var i alla fall men det är ju också något man borde kunna öva på med hästarna eller så kanske arrangören får återgå till den klassiska bilden med en mur i tegel som vållar minst problem att hoppa för samtliga.
Om ni har sett mig skriva det förut så upprepar jag mig ändå och skriver det igen vilket ekipage de bildar tillsammans Peder och All In! Den hästen är verkligen magisk just nu så bra han hoppar och det är så härligt att se harmonin de har hittat tillsammans.
Efter alla år så är båda två verkligen värda all denna framgång och jag kommer att hålla tummarna imorgon för att det ska räcka hela vägen mot den där så åtrovärda titeln, Europamästare 2017, det skulle låta bra fint det.,
Sedan gör våra ryttare &hästar det så bra som vågar rida an på och hoppa de där gigantiska hindren som kanske är 1.60 höga. En annan skulle ju kissa på sig om man försökte göra om det och den högsta klass jag någonsin sett var ju enorm bara den, ändå var den inte mer än 1.20 och i jämnföresel är ju inte det så högt ändå men just då kändes det alltså tillräckligt stort. Så nej jag är alltså en riktig fegis och lagom mycket sugen på att prova det där med hästhoppning, klart man har travhoppat över cavaletti men det överlever man ju åtminstone utan att få svindel i själva språnget.
 
Sedan vill jag ge en liten pik till en representant för körsporten som de pratade med i TV. Det påstods att hon var expertkommentator på sitt gebit ändå står hon och säger att pisken inom de andra hästsportgrenarna används som en bestraffning men inte inom dagens moderna sportkörning. Jag undrar vad hon menade med det, för piskan är ALDRIG till för att bestraffa någon i något som helst sammanhang utan den är endast där för att vra ett hjälpmedel och stöd till skänklarna så vitt jag känner till. Fast jag kanske har missat något ?
I sådana lägen önskar jag att det fanns någon som gjorde dem mer uppmärksamma på grodorna som ibland slinker ur folks munnar inom hästsporten med de olika disciplinerna. För med all den kunskap som finns på varje område är det märkligt att sådana fördomar fortfarande verkar leva kvar nere i vissa kretsar.
Nej då förstår man kanske att Djurens rätt försöker skjuta hela hästnäringen i sank också men jag lovar att alla grenar har sina fasta regelverk som man kämpar för att upprätthålla och inget land har så bra djurskyddslagstiftning som vi! Ändå klagas det på den biten och visst finns det rötägg med, det gör det på alla håll men många länkar som delas kommer ju från utlandet och där är kollen betydligt sämre och svårare att åstadkomma en förändring kring! Fast en sak borde ju alla kunna enas runt och det är kärleken till hästen, detta fantastiska djur.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Underbara, rara!

Idag är det en strålande och fin höstdag här.
Solen värmer sakta upp luften lite igen och just därför tänkte jag passa på att ta med mig Theodor ut en stund för att njuta av det fina vädret, Det blir ju kanske inte så många fler tillfällen för honom ute i spenaten heller i år menar jag. Fast vad tror ni sker då vi kommit ut och väl funnit oss till rätta?
Jo det börjar blåsa så  hamstermannen bara vill krypa upp innanför mattes ena byxben och gå in igen, verkligen typiskt. Nåja vi hann ju i alla fall med att vara ute en liten stund trots allt och han tyckte det var så kul med det överdimensionerade badkaret som matte skaffat just för sådana här tillfällen för att han ska få ha lite mer kul när han är ute på äventyr,Det låter ju mycket bättre att se det på det viset än att säga att det var ett felköp då matte var lat och inte orkade handla sanden på butiken som vanligt.
Ta upp mig genast, det blåser för mycket matte så jag vill gå in, nu på momangen.
 

Grattis Svergie!

Till medaljen i fälttävlan med laget under EM i Polen, Det var spännande även individuellt in på minsta målsnöret men jag tror att det var som Sara Algotsson Ostholt sa själv efter ritten ,att Reality spände sig och då började bommarna ramla. Det är något som kan hända alla när man arbetar med djur och ibland finns marginalerna helt enkelt inte där. Det var synd men det blev ju åtminstone en ny medalj för oss svenskar att glädja oss åt!
Fast jag tycker man måste fundera på om underlaget verkligen var så bra med alla de där incidenterna som var på banan. Jag vet att man jobbat mycket med säkerheten inom hästsporten men så många vurpor under en tävling, är det verkligen normalt? Visserligen så är fälltävlan att jämnställa med maraton eller formel ett men ändå. Jag tycker det var lite för många tillbud för att det skulle kännas riktigt bra och då menar jag inte bara den märkliga olyckan med den ena hemmaryttarens häst Bob The Builder som skulle komma att få ett så olyckligt slut under dagen. Man var ju glad när de fick upp honom på benen men kanske förstod man redan hur det skulle gå eftersom han inte hade rest sig själv. All heder åt veterinärerna som säkert gjorde vad de kunde men ibland är det snällare att låta djuren vandra vidare även om det är hemskt jobbigt för alla som befinner sig i den närmaste kretsen runt. Folk som inte har djur kommer kanske aldrig att förstå det här, men har man själv haft en nära relation till en häst eller annan fyrbent pälskling ja då blir det hela väldigt självklart i hur jobbigt det måste vara att få hela tillvaron ändrad på grund av en enda liten olycka sådär. Det går inte säga något annat om det egentligen heller...mer än att jag hoppas att man verkligen anstränger sig till det yttersta, sedan vet ju utövarna om att riskerna ändå finns där för jobbar man med djur går det kanske inte att förhindra allting som kan hända heller. För det är just djur och inga maskiner som en del verkar tro och jag hoppas att Djurens rätt inte får för sig att utnyttja det här på något sätt som de ger sig på till exempel travsporten men nog om detta ämne nu. Över till ett par andra saker som jag funderat över nämligen Kim Wall och Therese Johaug.
Det första av dem är bara så tragiskt som någonting kan bli och man undrar verkligen vad som har hänt ombord på Ubåten. För nog är det märkligt att karln sänker den frivilligt och hävdar att det var en olycka som dödade henne ? För de anhörigas skull hoppas jag att det är henne som danska polisen nu har hittat så att de kan få ett avslut på denna förskräckliga tid och påbörja sorgearbetet. Och den viktigaste frågan kvarstår ju fortfarande, vad har egentligen hänt?
Vad tycker ni om domen mot Therese Johaug ? Är inte helt förvånad att den förlängdes eftersom det där fallet med den där italienskan uppdagades nyligen, nej man ska ha koll på vad man väljer att stoppa i sig som aktiv idrottare & jag tycker det är misstänkt at som vuxen skylla allt på läkaren när hela tuben skrek så uppenbart vad det var för preparat. Då borde man själv även ha förmågan att tänka efter innan man brukar preparatet men det är min personliga åsikt om det hela. För er som är nyfikna på hur Theo mår kan jag säga att mattes lilla guldklimp mår så bra som han bara kan över att få vara hemma igen.
Man måste  ju inspektera mattes nya skor och sätta sin lukt på dem.
Alltså ...jaha tänker matte försöka använda den där bosten igen, bäst jag gör så här så kan hon inte lyfta upp den från golvet &komma åt tovorna.
En hamstertvätt är den bästa sortens tvätt
Hur tänkte matte med det här gigantiska badkaret egentligen ?
Ni som tänker att det är svårt att fota hamstrar har nog rätt, ibland så vill inte Theodor heller vara med på bild.
 

Stranneberget

På tal om att göra en utflykt ja...jag trodde inte jag skulle orka det i år men för två dagar sedan var pappa och jag upp på ett berg som ligger ett par kilometer från där de bor, 133 meter höga Stranneberget. Det var verkligen en nervkittlande pärs att ta sig ända till toppen men vi tog oss upp toppen till slut. Fast nästa gång så kanske det blir mer ett måste att ha med sig fika eller åtminstone vatten och får jag bestämma så går vi från det vanliga hållet då stigen den vägen är mycket enklare att gå och man slipper gå över åsen men det var ju förstås ett äventyr det med,då det var längesedan vi gick leden den vägen.
 
Enligt fakta är berget "bara" 133 meter över havet men det känns inte så, när man står där uppe är man bra liten och har man anlag för svindel så titta för allt i världen inte neråt!
Vi stötte på den här konstiga filuren på vägen upp, vet någon vad det är för art ?
Ljungen är en så vacker växt att jag tycker det är lite synd att den bara används på gravar och i enstaka blomgrupper ibland men det kanske är så,i skogen den är som allra finast då den blommar.
Jag vet, redan här börjar det bli ordentlgit brant.Nu förstår jag varför fåglarna älskar det här berget, där korpar och rovfåglar tryggt kan ha sina bon ostörda bland klipporna. Hoppas innerligt att fågelskyddet ser till att det får förbli så!
Här och var bildar naturen sina egna små konstverk
Vattnet skymtar fram bland träden
Nu är det inte långt kvar!
Bäst att hålla i sig ordentligt så man inte blåser bort.
Visst gör den här utsikten att det är värt all möda att ta sig upp!
För den som vill skåda fåglar finns det gott om korpar att sitta och studera. De bor där i berget och seglar inte sällan omkring i luftrummet, likt trapetskonstnärer. Har man turen kan man få komma vdem riktigt nära med kameran.
Inte så gott om blåbär i år kanske men visst finns de ändå där i riset.
En liten tall som fått fäste högt uppe.
För den som inte gillar insekter vet jag dock inte om färden ner är någon höjdare att tala om då det finns två  stora myrstackar efter stigen men man får väl helt enkelt skynda sig förbi dem!
Då var vi nere på landbacken igen och jodå visst står mitt drömhus kvar men det blir bara mer&mer förfallet men ja tänk vad fint det måste ha varit en gång i tiden.
Om man kan tala om en Bullerbykänsla så finns den absolut på detta ställe tycker jag.
På andra sidan vägen fiinns något som har varit förråd en gång i tiden, hade jag miljoner över på banken och fick köpa stället så skulle jag göra en skaparverkstad där ute, tänk så helt perfekt det vore att få bo så nära naturen men ändå inte ha allt för långt till staden heller.
 
 
 

Skolstart!

Hejsan på er allihopa dåså var det en vecka sedan jag senast var inne och uppdaterade med ett nytt inlägg igen. Tänk , det är ruskigt vad tiden kan gå fort ibland men det blir ju så på sommaren med att jag är ute mer och gör andra saker än att sitta inne vid datorn och häcka. Idag har däremot jag och Theodor landat i staden igen efter semestern och ni må tror att mitt lilla guldkorn snabbt kommer in i sina rutiner igen med att sitta på huset och titta på matte tills han får gå ut, men det är klart han måste ju skynda sig att hamsterifiera lägenheten igen och nog känner han igen sig alltid.För det gick väldigt fort för honom att hitta den gamla vägen över brädan ...så nu tycker han väl att matte kan titta åt något annat håll ett tag så atth an kan smita in under sängen och gömma sig i hörnet där han brukar trivas att sitta. För då tror matte att han har försvunnit och det är SÅ festligt att leka kurragömma! Nåja vägen in bakom frysen är ju spärrad numera så dit in blir det i alla fall inga mer utflykter..på tal om det ja nu måste ni ju få veta vad jag gjorde för två dagar sedan.
 

Falkögon

I alla dessa år som jag följt fågellivet ute hos mina föräldrar har jag velat få syn på den. Har hört rykten om att man ska ha sett den i alldeles i närområdet men hittills har den skygga fågeln hållit sig undan . Ända tills idag vill säga då pappa och jag var ute på promenad för att kolla efter hallon. När vi hade gjort bort inspektionen i snåren så fortsatte vi traska på längs vägen och vi tyckte att korparna väsnades lite väl mycket men vi valde ändå att kolla in området nere vid ån först.Som vanligt var tranorna där.Den här gången var de bara två och de skrek så fort de fick syn på oss i buskaget. Tog några foton på dem innan vi fortsatte.
När vi kommit tillbaka ut på vägen och bara gått en liten bit gick allt så snabbt, vi såg något som svischade till framför oss en bit upp i luften och sedan såg jag en liten fågel , mindre än än korp som flög iväg med något i klorna. Pappa trodde inte på mig från början men jag sa redan här att det nog var en rovfågel av något slag. eftersom det gick så  fort. När vi sedan stod och spanade igen fick vi syn på den  högre upp i luften och jag tog några bilder med mitt teleobjektiv 70-300 mm. Vi kvar på platsen och såg fågeln försvinna iväg med bytet medan korparna var märkbart upprörda över dess närvaro och jag granskade bilderna i kameran närmare. Jag kunde knappt tro det själv men där var den, pilgrimsfalken i all sin skönhet och elegans!
Ändå påstår  många av de unga att det aldrig händer något i den här staden men jag kan säga att det är rätt gott om action i luftrummet ibland. Speciellt när man får se en sådan raritet som visar upp sig, för enligt uppgift lär det inte finnas mer än tio häckande par i lanskapet. Den återkom 2011 efter att ha varit borta ända sedan 1979 på grund av bland annar miljögifter och förföljelse. Hur kan man vilja skada en så vacker varelse ? Det är för mig faktiskt väldigt obegripligt och jag tycker media borde skämmas när de ibland försöker hetsa allmänheten mot våra rovfåglar genom att posta falska nyheter eller sådant som händer utomlands. Alla djur har sin naturliga plats i ekosystemet och de behövs för att miljön runt omkring oss ska kunna hållas så levande som möjligt och endast i två fall har de hittat rester av katter i svenska örnbon så det visar ju på att örnarna inte tar tamdjur speciellt ofta&framför allt så tar de INTE barn! Det är ju som sagan om rödluvan och vargen. visst kan vargen vara farlig men värst är ändå den klick av människor  som fått för sig att döda allt som kan innebära en potentiell fara.Risken är mycket större att råka ut för en bilolycka än att bli anfallen av djur ute i skogen och många gånger när djur går till attack så finns det en orsak bakom. Som att de försökt skydda sina ungar eller rentav har blivit provocerade av en hund för tänk efter hur sällan det är att man hör om bärplockare som blir anfallna! Nej just det i normala fall skyr de vilda djuren oss människor och viker alltså undan om  de får syn på oss, eller känner vittringen men för säkerhetskull kanske dagens ungar behöver lära sig att titta upp från sina telefoner och paddor med& börja prata mer med andra, eller för den delen prata för sig själva om de går ensamma i skogen men det är väl så sällan dagens barn gör det eller att de ens är ute och bygger kojjor som man gjorde förr.
Det var dagens lilla utläggning men för att återvända till falken så kommer här några av dagens bilder som blev , glad att jag laddade batteriet,butte objektiv och lämnade sportinställningen kvar på kameran innan vi gick ut.
Tänk så elegant den är mot den blå himlen när den kommer svepande som en snabb siluett. Verkligen en imponerande hastighet den kommer upp i med en fart av 320 km/h, det är verkligen ruskigt snabbt det. Ett under att fler av dem inte störtar och faktiskt får hjärnskakning eller bryter nacken.
Snacka om lyckträff att fånga den på bild, då den nästan precis hade slagit sitt byte.
"Skrattar bäst som skrattar sist", pilgrimsfalk med nyfångad frukostmås i klorna.
 
 
 
 
 

Hejsan på er!

Hejsan hoppsan på er allihopa som tittar in hit på min lilla blogg för att se om det har hänt något nytt sedan ni kollade in här senaste gången. Ja det förstås, några av er kanske klickat er in hit för allra första gången med och tycker att det verkar hända rätt lite just nu. Ni kanske har rätt men det är ju sommar ännu och även fast jag har en dator ute hos föräldrarna där jag och Theodor för tillfället befinner oss så blir det att jag gör färre inlägg under semestern. Jag passar på att ta lite ledigt och pysslar med en del andra saker istället. Fast snart kommer vi att vara tillbaka i stan och då blir det kanske mer uppdateringar som vanligt igen.Om någon funderar över hur Theo mår så kan jag hälsa att han just nu sussar så gott precis som allra hamstrar bör göra vid den här tiden på dygnet och han har blivit så bortskämd må ni tro. Fast han är lite ängslig för att gå ut här, men det är klart..den stora vida världen är kanske för skrämmande och innehåller allt för många faror för även den lilla modiga syriska hamstern. Då är det säkrare att stanna inomhus och leka bonde istället, att åka runt med traktorn är jättekul!
Nu skulle jag ju inte låta honom ta över den här posten helt och hållet heller var det tänkt, även om det är så väldigt lätt hänt att det blir så, när man har en liten alldeles underbar pälskling som mycket väl kan konsten att dupera sin matte till nästan vad som helst genom att använda den där bedårande blicken.
Liten nyfiken hamsternos på väg ut på äventyr utan sele på, det är först efter ett tag nu som matte känner att hon behäver sätta på den för annars kan han gå vilse under soffan och försvinna och det vore ju inte så bra men ni må tro det blir fart på honom då han ska gå hem till buren!
Sommaren har inte bara handlat om Theodor även om det blir mycket hamster, nej jag har kollat en hel del på fåglarna med och vips så fick jag beskåda en ny art nämligen ärtsångare. Kul när det händer då man minst anar det!
Jag kungen är över alla här under trädens gröna höjd, jag har nått upp till högsta topp men ännu är jag ej nöjd. Den lilla grönsiskan är verkligen en kavat fågel som inte är så buskablyg av sig direkt då den visar upp sig i toppen av något högt träd.
Blåmesungarna är verkligen underhållande små clowner då de hänger ytterst på grenarna i träden och letar mat, ibland kan man undra hur de klarar av att hålla sig fast.
Nötväckorna tokväsnades en dag så jag var tvungen att gå ut och se vad som stod på, en korst stund efter att jag kommit ut med kameran flög de här två kanadagässen över på låg höjd, kanske trodde nötväckorna att det var rovfåglar i sikte för vi har både sett ormvråk och tornfalk här i sommar.
Fick dessutom för mig att göra något med tavelduken jag haft liggande jättelänge & nu lyckades jag äntligen åstadkomma något efter att ha studerat ett anant konstverk. Visst, kanske inte helt belåten med hur havet blev men jag tyckte molnen blev fina och systerns ena tös utbrast faktiskt när hon såg den: Wow, har du verkligen gjort den?! skam den som ger sig med akrylfärger ändå men ni må tro att de flög lite överallt ett tag. Turligt nog så är de ju vattenlösliga men det kanske är just därför jag ska hålla mig till det och inte gå på oljan.
Sedan måste ni ju också få se vilken söt liten ekorre som ett par gånger har varit här på besök, senaste gången så satt den och åt i en gran även fast pappa och jag var ute på tomten så jag stod och pratade med den en lång stund och den kom till och med ner på marken och hämtade kottar, helt orädd för mig där jag satt på huk.Funderade ett tag på mo jag skulle bjuda in den på släktträff med Theo fast det kanske vore en dålig idé då hamstern faktiskt är närmast besläktad med fjällämmeln men de är ju gnagare båda två.Nu ser ni ju att det händer en del saker här med under sommaren trots allt :) det blir bara inte att jag skriver så ofta här som annars då jag är hemma så ni behöver inte oroa er om det skulle dröja. Då försöker jag helt enkelt bara uppdatera er när jag kan istället.
 
 
 

Hejsan!

 
 
Hej på er alla ni läsare som klickar er in just hit på min lilla blogg. Somliga kanske brukar göra det åtminstone någon gång i veckan för att se efter vad jag har för mig och vissa av er kanske bara råkat snubbla in av någon mer diffus anledning. Nåja oavsett så hoppas jag att det ska finnas något som ni alla gillar att läsa om eller bara fina foton att titta på. För trots att jag har fått höra Men du får aldrig syn på något när du gör ut så händer det ju att jag faktiskt får det sedan är naturen inte så dum i sig själv den heller. Idag tänkte jag försöka visa upp min oas ute hos föräldrarna där jag har gått så många gånger och funderat över både det ena och det andra.
Om jag får säga det själv så tycker jag att de borde fixa en ny skylt som visar platsen...jag menar kom igen snart syns ju inte ens texten på den ! Samt att de borde städa bort skiten efter fåren som ligger kvar på stigen som vanligt just när man kommer innanför grinden där de leagt som mest...för det verkar inte som om de kommer tillbaka något i år. Personligen är jag kluven till fåren eftersom de betat bort alla liljekonvaljer på backen och jjag skylle mycket hllre se betande getter eller varför inte en flock shetlandsponnyer där då dessa båda betar skonsammare än just fåren.
Påpekade detta år ett år för de ansvariga men fick inget gehör och det tyckte jag kändes tråkigt+ att de stänglat in hela området så de vilda djuren inte längra kan passera som de brukade göra innan, kanske också något att fundera över innan man bestämmer sig  också borde man kanske hört med alla som nyttjar området först tex hundägarna eller de barnfamiljer med rädda småbarn som inte längre törs använda sig av stigen. För oss andra är ju visserligen fåren inga problem men det finns ju de andra människorna med.
Man kanske borde åtgärda skylten..för snart syns inte texten alls.
Fåren har alltså åkt hem och då står båda grindarna öppna så nu är det fritt fram för gående att passera på stigen igen en det är ju tveksamt att vilt som råkar ta sig in kan komma ut igen pga RAS.
Svergies nordligaste höggravfält är det alltså vi befinner oss på.
 
 
Sedan jag tog kortet på de gamla stolparna med sina skyltar har en ny satts upp i början av backen däremot tycker jag att de gamla smälter in mer och känns mer naturliga.
Stigen är mjuk och skön att gå på men man får se upp för stenar och rötter.
Om man vågar finns det  gamla kyrkbänkar att sitta på och en eldplats i den bortre änden, men man sätter sig numera på dem med egen risk!
Fortsätter man promenaden nerför berget kommer man till något som i folkmun kallas för Trollskogen.
Och visst är det lätt att tro att det kan sitta ett troll bakom någon sten eller stubbe och skratta åt en när man går förbi så det kanske är bäst man har sällskap med sig&har man tur kan man få höra spillkråkan ropa.
Annars är det bara fint att gå och titta på all grönska med sommartid.
Här och var bildar naturen sina egna små konstverk som det är nog så intressant att studera.
Om man går en bit längs vägen kommer man till "Heliga källan" där pilgrimmerna stannade till på vandring förr i tiden. Numera är det så mycket järn i vattnet att det inte går att dricka längre men det är en fin plats där man brukar hålla gudstjänster invid ån ibland men nu är det ett tag sedan jag såg till någon så gräset kring bänkarna har hunnit växa sig högt.
Har man dessutom turen kan man få se blommande smörbollar där vid vattnet.
 
 
 
 

RSS 2.0