Ojdå

nd blir det inte som man tänkt...hade ju planerat in att Köpa nytt hjul åt Timon idag men vaknade imorse med ont i huvudet. Bytte vatten på dem, tog en tablett gick och la mig..sov till niosnåret. Bytte på dem men känner mig spak, Timon har varit ut i hallen och boll. Ariel i halllen,. Hon var nära att smita också föll hon från skohyllans första plan. Trots att hon landade på rygg gick det bra, mycket eftersom hon mer kanade ner mer än föll. Så nu hade vi båda tur. Nu har hon gått in igen i buren och jag ska äta frukost för att sedan senare se om jag orkar gå ut och ta mig lite luft trots allt men hjulet får vänta.Det är ju ingen katastrof heller egentligen för det fungerar ju , men kopplingen är trasig så det gnisslar mer än det ska då han springer i det. Annars om jag inte tar mig ut så ska jag lägga mig i soffan och försöka vila lite.
Så här bor en av mina senaste simmar. Erin som hon heter har just flyttat hemifrån och jag ville att hon skulle få ha en liten mysig lya att börja sina författardrömmar i.

Nyheter!

God morgon på er alla glada bloggläsare där ute. Ja hej till alla er som råkat ramla in här och har era vägar förbi. Hejsan också till er om är återkommande besökare. Idag är det höstrusk ute igen. Det vill säga grått och regnigt. Det kan ju skina upp men just nu är det alltså perfekt väder för att sitta inne. Har börjat dagen med att ställa om några klockor, som tur är rättar sig ju datorn och telefonerna själva men klockradion och microklockan får jag ställa om manuellt. Nu ska man landa i den nya vardagsrytmen också, det brukar ju faktiskt ta några dagar innan man kommit in i det fast det ska nog gå bra nu också. Sedan har jag umgåtts med guldgossarna som fått gå ut varsin sväng. De brukar ju få göra det medan jag rengör i burarna. Timon var nöjd efter en stund som vanligt innan han gick in och knöt sig. Stuart däremot är fortfarande ute. Han försöker impa på Ariel och i natt har han till och med flyttat huset men ännu blir det inga småhamstar här inte! Ariel gör för övrigt fina framsteg men hon är fortfarande lite osäker på mig så hon vill inte sitta i handen. Dock kommer hon ju fram och tar godis.Då sätter hon upp tassarna utan att bitas och i hallen är hon väldigt nyfiken på en. Där skuttar hon över både armar och fötter så jag får väl ha tålmod och lära mig läsa av henne bättre.Annars så jobbade jag på hela dagen igår med attt byta Operativsystem på datorn. Fick prova Windows 10 föregående helg och blev faktiskt helsåld vilket jag inte trodde. Nu fick jag gå en liten omväg för att få in det här hemma men till sist så lyckades jag. Så nu ska jag bara vänja mig vid det och kolla så att allting fortfarande fungerar. Sedan blir det nog en lugn dag tror jag, som det brukar bli för det allra mesta. Visst kan det hända att jag försöker få lite teckningar färdiga, men nu behöver jag nya plastfickor så jag kan sätta in dem i pärmen på en gång utan att riskera att de blir förstörda. Nåja får lägga in dem i ett block så länge.
 

Rymling!

Hejsan och god morgon på er allihopa.
Nu sitter jag här med frukostmackan och en mugg varm choklad. Någonting måste man ju trots allt få i sig på morgonkvisten ändå. Tittar jag ut så är det gråmulet väder och det lär bli regn så det kanske blir att hålla sig inne i värmen idag då. Måste berätta för er vad som hände nu på morgonen. Ni som brukar läsa bloggen kanske har lagt märke till att mina guldhamstrar brukar ta över den ibland.De hittar alltid på något då de är ute och nu har det hänt igen. Jag vet inte hur smarta mina guldgossar är men nu har Stuart Little också lyckats knuffa sig ut bakom avspärrningsbrädan som jag har mellan rummet och köket. Det går verkligen på två sekunder tror jag när de väl har bestämt sig för något. Nu vet jag i alla fall att brädan SKA säkras.Riktigt hur vet jag inte än men jag måste ställa något på båda sidor tror jag. Något som inte är så högt så de kan klättra ut istället vill säga. Dock så anade jag var lillen befann sig då hallen var tom. Mycket riktigt gick jag in i köket och hörde ljud bakom spisen. Hämtade matburken och rasslade med den varpå en mycket nöjd liten guldhamster kom fram med en blick som sa: Här är jag matte, ville du något ?
När han väl fick gå ut i hallen igen, denna gång bakom brädan gjorde han en liten inspektionsrunda innan han försökte göra om sitt tilltag.Han med stort H är verkligen underbar på alla sätt och vis. Man kan ju inte låta bli att charmas och falla för 150 grams kille alltså nej det är omöjligt.
Visst kan jag bråka på honom och bli arg men samtidigt så följer de ju bara sina instinkter att gömma sig i mörka, trånga och mysiga utrymmen. Dessutom så fick jag ju tag i honom igen så mycket kan man komma undan med om man heter Stuart Little.Just nu har jag dessutom ett så fint skrivbord på datorn:
 
Jag vet inte om det är den här Stuart Little som är mer lik en hamster än en mus.
Eller om det är så att det är min hamster som fått en skvätt mus-DNA för han har verkligen långa öron, för att vara en guldhamster alltså.

Morsning korsning!

God morgon på er alla läsare som ramlat in här eller brukar läsa några rader här ibland.Än så länge är det mulet om jag tittar ut. Lär bli regn senare på eftermiddagen så nu tänkte jag försöka få på mig lite kläder och göra bort lite små ärenden. Fast det får bli om en liten stund. Först har jag såklart börjat dagen med att umgås med guldgänget. Alla tre har fått vra ute varsin liten stund och nu sover de så fridfullt igen. Ariel gör stora framsteg och jag tror att hon sakta men säkert börjar bli mindre rädd för mig mig. Även om hon fortfarande är lite vaksam och kan bitas så känns det mer som det beror på att hon är osäker ännu. Det är inte konstigt efter vad hon varit med om heller tidigare i livet. Så det är bara att ha tålamod och ge henne mycket kärlek vilket jag också gör. Också får jag tro att vi till sist ska börja lita på varandra helt och fullt. Det är redan så kul att se henne upptäcka hallen på egen hand..och oj vilken fart hon får upp de korta stunder hon får vara ute i bollen. Dessutom vill hon vara där jag är, så nog är hon lite social trots allt. Fast nu skulle mitt inlägg idag inte bara handla om hamstrarna även om det är lätt hänt att de tar över. Nej jag skulle skriva om hur glad jag är. Har ju inte skrivit om MSP på länge trots att det egentligen är grunden för bloggen. Jo jag hänger kvar på moviestarplanet.se. Loggar kanske inte in lika mycket längre , eller jo men i somras hade jag en helpaus. Tror det behövdes faktiskt för det blir lite jobbigt ibland med alla som inte lyssnar på en på sidan utan försöker köra över en. Fast nu kom suget tillbaka och jag loggar in för att samla och sköta om booniesarna. Har ju inte kvar alla 30+ som jag hade förut men de är ändå över 20 st.Ibland gör jag ARTBooks och nu har en av dessa vunnit tredje priset i tävlingen! Tack till alla er som spelar och har röstat. Visserligen är ju priset bara 1 dags VIP men jag trodde ändå aldrig att det skulle hända efter alla försök jag gjort! Nu har jag fått se att det faktiskt är möjligt att vinna något efter en längre tid med. Så tack igen och håll koll på era önskelistor framöver om ni spelar MSP.
Det var alltså det jag skulle säga innan jag gled in på hamstarna men nu ska jag försöka få något gjort idag också trots det lite ..kymniga vädret. Fast det är väl vanligt att det är den här väderleken så här års, men ett par saker tycker jag inte om och det är kylan och fukten som börjar lägga sig som en filt.

Maya Hernandez-version två

Hejsan på er alla glada bloggläsare där ute. Idag har det varit ljuvligt höstväder ute så jag passade på att ta en promenad i solskenet. Man får ju se till att ta vara på de fina dagarna nu då man har möjlighet till det och passa på att försöka suga i sig så mycket sol och energi som möjligt medan det går. Annars så har jag gjort bort lite tråkiga måsten som vanligt. Det är ju visserligen saker som inte är direkt skojiga men de ska ju ändå göras. För det är bättre att göra dem än att man skjuter på det. Vilket påminner mig om att jag ska sortera upp foton i mappar imorgon medan tvättmaskinerna går nere i källaren. Nåja jag ska väl umgås med guldgänget också. Killarna är ju alerta en stund på morgonkvisten sedan går de och lägger sig innan Ariel kommer fram självmant på eftermiddagen/tidig kväll. Sedan vaknar killarna till liv igen vid tio-elva då de får komma ut och springa. Oftast kommer ju Ariel också ut och då snuttar jag på dem alla tre. Så nog håller de mig sysselsatt då de är vakna alltid :). Det går faktiskt bättre och bättre med Ariel också. Visserligen får jag inte hålla i henne riktigt än men hon springer över handen och kommer fram och snusar om hon är ute i hallen så vi gör ju hela tiden framsteg som det känns. Sedan så lyckades ju pappa skrämma igång sin PC med då den hotade att strejka. Så jag har passat på att starta upp Sms 3 utan problem där igen. Utifall att den skulle lägga ner har jag numera skrivit ut all information om de simmar jag var mest rädd om i en bok. Kanske borde göra likadant här hemma faktiskt. Såg också till att spara lite planritningar och ikväll satte jag igång med att skapa Maya här hemma.
Ändrade hennes frisyrer, kläder och någr av egenskaperna och jag får säga att jag är mer nöjd med henne nu :).
Maya Hernandez, version II Sims 3
Jo, hon fick åka till Egypten på vägen mot en examen i konst och det sa förstås klick mellan henne och Youssef igen så de passar verkligen ihop men nu ska de få jobba upp hushållskassan lite innan det händer något mer.
Dessutom är det en hel del jobb kvar att göra på huset där Maya bor just nu. Flyttade in henne i en annan stad eftersom jag kände att de behövde lite mer civilisation och det är ju inte fel sedan heller när de får smått. Fast som sagt först ska jag riva ner huset och bygga om det med en grund. Dessutom måste jag ju göra en hållbar planlösning på etage II som inte finns än men jag har en vision!

Mitt i Naturen

Alla är vi en del av naturen och ekosystemet, så har det alltid varit och kommer alltid att förbli. Såg gårdagens avsnitt av Mitt i Naturen och kände mig så glad över alla dessa fantastiska miljöer vi har runt omkring oss i världen. MEN det finns ett stort problem och det värsta är att vi människor ibland inte har någon annan än oss själva att skylla för det. Rovdjuren och rovfåglarna har alltid varit mer utsatta för förföljelser och tjuvjakt, det är ingen ny fakta. Det sorgliga är att se hur vissa människor sitter och skriker:Utrota dem. Skulle man ta bort inte bara en utan kanske flera nyckelarter då kollapsar hela systemet till sist. Är det i en död skog sådana människor vill vandra. Jag inser också den andra biten men SNÄLLA det är inte rovdjuren som rår för att landsbygden håller på att försvinna.Lägg istället ner era energier på att sätta press på politikerna som bär det största ansvaret genom krav på besparingar överallt. Det är mer på grund av detta som det ser ut som det gör i dag. Inte på grund av att rovdjuren finns till. För det har de precis lika stor rätt till som oss. det är vi människor som ska anpassa oss efter naturen och inte tvärtom. Fast jag tror att det är väldigt svårt att komma till någon större förändring om båda sidor kring speciellt kring vargen inte visar mer vilja till att samtala och kompromissa. Visst förekommer det mycket pajkastning men det är ändå speciellt mest från en av sidorna om jag ska se opartiskt på det hela men det kanske jag inte kan göra efter alla turer. För det finns faktiskt skyddsmetoder i andra delar av världen som fungerar. där de har bra mycket mer varg än vi har här i Sverige ändå så är vissas enda lösning- skjut den.
Vem är egentligen mest kallblodig då kan man ju undra. Sedan har det ju framkommit hur en del tamdjursägare inte haft fullgoda stängsel på sistone . Vet man om att man bor med skogen som granne, borde inte det då också vara en självklarhet. Dessutom om inte vargen fanns- så skulle vi faktiskt inte heller ha människans bästa vän i vår tjänst idag. För det finns så många likheter mellan dem.Ändå är den ena så hatad och den andra så älskad. Så det borde också vara en självklarhet att inte jaga med jycke i rovdjursmarker när man vet hur hunden uppfattas av djuren. Det krävs det ingen genomgående analys för att förstå. Samtidigt kablar media ut den ena skräckartikeln efter den andra och det är tråkigt att det förekommer-trots att vi i dags dato har så mycket bra forskning och statistik som ger en helt annan bild än det 1700-tals skräckpropagandan ger! För om man ger sig ut i skogen så kan man lika gärna bli sparkad av en älg, stångad av ett rådjur och angripen av en ilsken bäver med. Risken för det är betydligt större än att springa på ett rovdjur. För är det något djuren har så är det fantastiska sinnen, de märker oss långt innan vi har hunnit ana att de ens har varit i närheten och de söker upp oss lika lite som vi vill träffa dem. Visst kan det finnas enstaka problemindivider med, men jag tror ändå inte att svaret alltid behöver vara skyddjakt. Sedan ställer jag mig tveksam till regeringen. De vill att vi ska få in nytt blod i vargstammen vart femte år men hur ska det gå till på sikt då alla de vargar som kommer in över gränsen skjuts genom pragraf 28 eller försvinner spårlöst iskogen? Också pratas det om att ha en korridor läng kusten där det inte finns några året runt beten för renar men tänker de på att kring kusten norrut bor de flesta människor också? Nej det finns stora oklarheter i den officiella debatten men att ena sidanredan innan håller på att skriva ner  ett naturpgrogram som skulle visa på varför alla arter är så viktiga i fanunan det är bara löjligt och skrämmannde. Aldrig att jag varit rädd då jag vistats ute i skog och mark men att gå på stan kan vara mer jobbigt för där vet man aldrig vilka människor som man kan stöta på.
 
 
 
 

Hejsan svejsan!

Hallojsan på er alla glada bloggläsare där ute. Ja hej till alla er som kollar in här. Nu är jag på banan igen eller vid tangetbordet. Visserligen så har jag ju varit det innan också men jag har kanske mest spelat Sims 3 och inte skrivit här på ett par dagar igen. Nej problemet med inloggningen har inte löst sig ännu så jag får fortfarande använda Firefox för att komma in. Det som gör det hela än mer konstigt är att jag ju inte har ändrat på några inställningar i IE heller. Nåja orkar i alla fall inte krångla med det, så då är jag glad att jag hittat en lösning som fungerar. Och det löste sig peppar, peppar ta i trä med päronens dator också. Pappa lät den stå över natten utan ström och sedan fungerade den igen men visst kanm an ju undra vad det tar åt maskineriet ibland.Sedan har Ariel gjort sin premiärtur i bollen.
Första svängen gick såklart till köket , var annars ? Hon tycker verkligen att det är kul att få komma ut och springa men man får se till att hon inte åer dit för fortkörning då hon får upp farten v'äldigt. Hon börjar i alla fall lära sig att navigera rätt även om hon kör in i stolarna ibland, men det gör ju Stuart med då han varit i den, för att han ska kartlägga hela lägenheten. Sedan var jag nerpå butik idag. Tänkte köpa en egen boll åt henne så jag slipper tvätta den här. Fast de hade bara stora för råttor eller supersmå på 17,cm . Inhandlade ändå en på 25 cm men den är ju gigantisk i jämföresle så jag vet inte om dne kommer att fungera eftersom Stuart älskar att köra in under stolarna...men Timon kommer säkert att uppskatta all plats i den men han är ju sällan i bollen numera utan går oftast ut i selen. Det gör ju Stuart också i och för sig men ibland står det verkligen sjuttielva-noll till honom då han vägrar ha den på sig. För visst är det kul sedan man väl fått komma ut , men att behöva ha den nedrans selen på sig det är skit också för helst skulle man vilja springa fritt så man kan rymma!
Så vi får allt se hur det här kommer att gå men varför kan de inte göra en boll i bra guldhamsterstorlek dvs runt 20 cm , det hade ju varit perfekt!

NEJ

Nej var nog den första tanken jag fick tidigare idag .Den stationära datorn hos mina föräldrar har lagt ner. Så nu verkar det som jag får glömma Maya &Aileen, eller om jag ska skapa om dem här hemma. Hur det kunde hända vet jag inte men den vägrade i alla fall starta upp efter energisparläge. Fast vi provade med det mesta man kan, ja själva datorn går ju men den piper inte till som den ska och skärmen går ner i sparläge. Så det vete katten vad det kan vara. Mest troligt är ändå att det är grafiken som har klatrat då jag läst en del negativa saker om Radeon men svaga punkter har de väl allihopa som det verkar. Dock så föredrar jag Nvidia efter det här!
Tänk vad man kan få problem för en sådan sak. Dessutom är det ju inte helt okomplicerat heller att byta på nyare datorer, eller om man ska lämna in den. Har ju ett par erfarenheter från tidigare maskiner som efter reparation gått ett tag innan de lagt ner helt så därför är man lite skeptisk. Dock tror jag egentligen det bästa är att lägga ner lite mer kulor på en bra maskin , man behöver ju inte ha den dyraste men bra grafik kostar. Så nej jag ska försöka att inte stressa upp även om det är nära...jag kommer ju i alla fall ihåg grundstenarna isimmarnas personligheter som tur är men jag tror jag måste kolla upp alternativet att kunna säkerhetskopiera dem i sparfiler någonstans. För är det något som jag vet inte är så kul, så är det att behöva börja om varje gång en maskin har kraschat. Allt som ska in.. ja det låter som det kan bli en del jobb framöver.
Jobb ja..idag så tog jag mig faktiskt lite i kragen med och började jobba med dockskåpet som stått stilla ett tag men nu kändes det roligt att arbeta med det igen. En vacker dag ska det i alla fall bli klart.Nej nu måste jag gå och passa så Stuart inte rymmer, han och Timon älskar ju båda att klättra på och leka i en kartong jag har ståendes i hallen. Visst skulle jag kunna flytta den så den inte står vid gränsbrädan men samtidigt så hör jag när de är där och försöker , så än så länge blir den kvar där den är nu.

Hejsan!

Hej och hallojsan på er alla glada bloggläsare där ute! Ja hej speciellt till alla er som gjort det valet att kolla in här. Både ni som är nya och ni som brukar söka er hit. Idag skiner solen så det är fint ute men visst börjar det märkas att det går mot vinter nu för det blir allt kyligare i luften. Fast samtidigt blir det ju väldigt klart och friskt med men nog längtar jag till snön kommer så det blir lite ljusare. Även om jag gillar hösten med alla färger så tycker jag inte riktigt om mörkret.Nej det kan bli rätt grått och trist den årstiden också. Nej idag så ska jag försöka göra bort lite ärenden och tråkiga måsten som finns liggande. Kanske blir det något kul som händer framåt eftermiddagen/kvällen, vi får se men jag pysslar ju ändå med lite av varje som jag brukar göra på dagarna. Igår skulle jag ju göra en ny Sim. Hade bestämt mig för att göra en musiker här hemma också. Har ju Aileen på päronens dator så nu ville jag göra en liknande här hemma också.
I alla fall så valde jag att skapa den här karaktären, Talulah Jackson. Fast det gick inte helt enligt mina planer..hon lyckades bränna fyra mål mat, tycker att trädgårdodling är kul också har hon ett visst intresse för det övernaturliga istället.
Fast ibland kan det slå tillbaka mot en och i sin iver att blanda till elexir gick det snett för henne igår. Just nu ser hon ut som en grön kvackande groda!
 

Morsning!

God morgon på er alla glada bloggläsare som är vakna och kikar in här. Fast så här dags kanske det är mer passande att säga god dagens men jag vet inte om det känns som dag. Nej det är ganska mulet ute och det känns lite segt att komma igång. Med andra ord så är det ganska typiskt höstväder just nu . För även om det är varmt i luften så känns det samtidigt också rätt så fuktigt. Sådana här dagar sitter man hellre och kurar inomhus om man kan det.
Annars så har faktiskt morgonen varit lugn här. Pysslat med guldgossarna som fått vara ute i hallen varsin stund medan jag städade åt dem och gav dem ny mat. Ibland behövs det ju faktiskt fylla på i skålarna men först får man kolla deras skafferier så de inte lagrar allt för mycket. Fast först ut ur huset imorse igen var lilla Ariel. Ja nu heter hon det namn jag hade gått och klurat på då jag trodde Timmy var en tjej, men han är otvivelaktigt Timmynonmannen nu. Han är ju bara mer långhårig än Stuart vilket döljer en del , men han är väldigt noga med att sätta upp baken så högt han kan då han ska kissa så nu behöver jag ju inte vara tveksam där längre. Sedan har Stuart redan försökt att impa på lillan. Han har både gått armgång och burit upp sin lekboll på taket men jag hoppas att han ska lugna ner sig så småningom. Han verkar redan lite tryggare med att hon är här och han hr återgått till rutinen att sova på dagarna. Ariel tar det hela med ro. Visst vill hon komma ut men det får hon inte än, för då får jag väl inte fatt på henne igen. Hon kommer och tar godis ur handen &lyssnar då man pratar med henne men man får inte stressa henne för då fryser hon och blir stel som en pinne eller så tar hon till tänderna, men hon har ju varit med om så mycket på kort tid. Så därför tror jag det är bättre att skynda långsamt och låta henne ta sin tid på sig.Det är ju ett stort steg nog att hon tar godis ur handen.Vidare tar jag det nog mest bara lungt. Har som vanligt jobbat med några av mina projekt som jag har igång och det blev ännu en till karaktär i Sims 3.
Så här bor min senaste sim .Som vanligt finns det en hel del som ska göras med boendet fast just nu pluggar hon på universitetet.
Här är hon  försjunken i en bok. Åh har jag glömt att tala om vad hon heter ? Hennes namn är Grace Kennedy.

RSS 2.0