Utkast: Jan. 31, 2014

Nu har jag lärt mig ett till sätt att undvika fel när man ska spara ett spel i Sims 3. Av någon anledning så är det tydligen bättre att välja spara som istället för spara. Det verkar i alla fall ha löst mitt problem. Jag fick ju göra om en del uppdrag men nu har Verona äntligen uppnått nivå 3 i Egypten. Hon är alltså auktoriserad gravutforskare och låter sig inte skrämmas av en liten mumie heller. Dessutom har jag tänkt att hon ska få köpa ett semesterhem där sedan så får vi se hur det kommer att gå. Sedan har hon ju blivit kattägare åt inte bara en utan två katter. Vad kan vara mer passande än att de heter Merlin&Morgana då hon ju själv utövar trollkonst. Jo det var så jag tänkte när jag döpte dem också. att det skulle passa med magiska namn.Merlin är den större grå och Morgana den mindre, vit/gråa.
Känns som att Youssef kommer att bli lite utanför men han får väl lära sig alkemins ädla konst han också. dessutom så har de ju faktiskt djurintresset gemensamt så det kanske inte är så tokigt i alla fall. I värsta fall får han byta förnamn. Vi får se ska fundera på det i helgen också ska jag jobba på mitt lilla projekt som sakta går framåt, rum för rum. Fast det händer i alla fall saker med det även om det går sakta men jag vill ju inte förta mig heller och det är ju en del pyssel med det dessutom ska man hinna vara lite social också *tsss*. Alltså så kan jag inte bara pyssla eller sitta vid datorn större delen av tiden när jag gör det så mycket unde veckorna,. Får se om det blir någon tur på skidor också har jag hittat rn ny serie på Tv. Eller ny är den väl inte då jag sett något ströavsnitt här och var förut. Vilken serie jag pratar om ? Revenge såklart. Kanske har undvikit den eftersom jag haft nog många att följa tidigare men igår var det dubbelavsnitt och inget annat att se.
Har däremot slutat se Äkta människor eftersom det krockat med andra saker och dessutom tycker jag att det blivit för många trådar att hålla ordning på. Ser just nu fram emot starten av Heart Of Dixie.
 
 
 

Kört

Trodde att allt var kört igår kväll när sims kraschade. Blev fullkomligt livrädd när jag gick in och kollade filerna men inte såg till någon källfil för själva spelet. Suck, min vanliga otur men smart som jag var kollade juag i listan och hittade igen den automatiska backupen. Ändrade om den till huvudfil för mitt spel , startade upp och kvarteret kom tillbaka så nu ser det ut som jag slipper göra om allt. En del måste jag säkert göra om på nytt men det är i alla fall inget som jag inte gjort förut och det känns skönt. Man blir ju lite orolig när sådana saker inträffar.
Fast nu vet jag att jag måste spara oftare och helst så ska jag välja spara som och inte spara för annars blir det felkod f12 eller vad den där rutan som kommer upp säger. Om jag förstår det rätt så har det i alla fall med en bugg i Sims 3 att göra och sådana problem är till för att gå runt tycker jag .Åtminstone så läng EA inte rättar till felen men det lär ju ta tid om de någonsin kommer att göra det nu när Sims 4 har kommit.
Jo jag har kikat på det men tycker att byggläget påminner väldigt mycket om hur det såg ut i början och dessutom ser själva simmarna mer plastiga ut. Vet att jag fick äta upp min kritik angående Sims 3 , nu är jag totalt omvänd och älskar det men nej fyran känns enligt min mening bara onödig.
De borde satsa mer på trean och att fixa de här buggarna som tydligen ändå finns i systemet. Fast det kanske bara är vad jag tycker men det skulle underlätta en hel del när man spelar för det är lite jobbigt när det kraschar eller när en sim får för sig att fastna någonstans.,Känner ni igen er?
Ska starta upp när jag kommer hem så får vi se var jag får ta upp historien om Verona igen men jag kanske inte ska trassla till det så mycket för henne den här gången.
Hur som helst så är jag mer än nöjd med mitt senaste köp. Tog äntligen modet till mig och köpte en medeltidsklänning.Varit så sjukt inspirerad till det sedan jag såg på tv från medeltidsveckan som de har på Gotland. Drömmen vore förstås att få åka dit men jag har ingen i min närhet som känner samma :/ men jag kan i alla fall ha lite  mer historia i min vardag på det här sättet även om jag inte får se tornerspel på plats. Eget och udda ? Nej långt ifrån mossig fastän jag jobbar på ett museeum men det är världens bästa arbetsplats enligt mig , kanske får akta mig så jag inte hamnar i någon monter till sist :P . Hur som helst så tog jag i alla fall chansen, paketet kom igår och jag ville inte ta av mig den när jag väl hade provat. Det kändes som jag äntligen hittat hem och hittat mig själv när den kom på. Tänk att kläder kan göra så mycket. Visserligen måste jag kanske lägga upp den lite men jag ska ju ha bootsen på fötterna sedan så jag får se hur mycket som behövs i  sådana fall men annars är den verkligen perfekt och jag känner mig sådär bubblande glad just nu.
Tror dessutom att valet av kläder säger lite vem man är med och kanske är det trots allt så att jag börjar få självförtroende nog att stå för min egen stil och dessutom så tror jag att allt hänger ihop med min kreativitet och min fascination för sagans magiska värld.
 

Verona

 
 
 
Hon ser verkligen ut att bli ett helt kapitel för sig min sim Verona. Åtminstone om man ser till hennes lite trassliga relationer men kanske beror det på att hon har svårt att lita på folk. Vad det beror på vet jag inte riktigt.
Först dejtade hon väderlekspresentatören men hon tyckte nog att han blev lite tråkig eftersom hon träffade Samir i Egypten men där funkade det inte heller på grund av hans barn och gissa vem hon har träffat nu. Jo Youssefs dubbelgångare. Tur verkligen att de inte bor i samma kvarter hon och Maya för det skulle bli väldigt rörigt.
Mitt i allt det här börjar hon i alla fall få till en vardag hemmavid och hon har satt igång att tillverka elexir. Det är ju inte för inte som hon pysslar med trollkonst heller utan hon har fått ett magirum på övre plan i huset. Så hon ska kunna öva upp sina färdigheter. Vidare så går det riktigt bra för henne annars med. Hon har kommit på att man faktiskt kan tjäna ihop en del simdaler på att samla föremål och sälja. Roligare att vara ute och resa en del innan hon kommer att skaffa jobb. Föresten är det inte ett jobb att vara upptäckare eller ännu mer kanske att vara häxa kanske kan räknas som ett arbete. Vad vet jag ?
 
 
 
 

Utkast: Jan. 28, 2014

I morse hörde jag om en olycka i centrala stan på radion. Jag tänkte väl inte så mycket mer på det utan gick ut för att gå till jobbet.Då visste jag inte om vilket litet kaos det skulle vara på plats.Visserligen så tror jag det mesta röjningsarbetet redan var avklarat men jag tog ändå en omväg för att slippa gå förbi det värsta.. Det var ändå fullt av blinkande blåljus på plats och den där känslan av obehag kröp in under skinnet på en där man stod och väntade på att få gå över. Hoppas verkligen att det har gått bra för alla iblandade. Det här väcker minnen om andra trafikolyckor man har på näthinnan med. Minns att när vi bilade ner till Kroatien så såg vi ett par krascher på autobahhn men en av dessa var riktigt obehaglig att komma efter. Ambulansen for iväg i ilfart och bilen låg kvar på taket. Att bara se sådant kan vara riktigt jobbigt. För jag kommer ihåg ett annat minne jag har när vi var och hälsade på min ena kusin som låg på sjukhuset efter just en bilolycka. Bara den där rädslan som kommer krypnade. Nej , det är inget som jag vill att någon ska behöva vara med om egentligen.
Ändå så blir det allt vanligare med trafikolyckor men det finns det väl olika anledningar till. Kanske har förarna fokus på fel håll eller så är hastigheterna för höga. Jag tror att att dettär lite av båda. Det känns i alla fall som så och ändå har vi inte förbjudit att prata i mobiltelefon när man kör som i många andra länder. Tycker faktiskt att det känns konstigt. Om man kör bil så ska man väl delvis vara uppmärksam på vägen men man måste ju också ha koll på vad som händer på sidan. Visst försöker man åtgärda viltolyckorna med stängsel fast vi ser ändå att antalet har ökat. Jag tror dock inte att djuren kommer att ändra sina vandringsvägar för den sakens skull men vi kan anpassa hastigheterna på våra vägar istället.
Nej nu har jag skrivit nog om det här för idag. Nu till något trevligare att nämna. Jag har haft många besökare nu ett par dagar. Faktiskt lite förvånad men statitsitken har legat på över 50. Det tycker jag är roligt  :) . Hoppas bara att ni som kikar in här tycker om att läsa mina funderingar&relfektioner på olika ämnen. Dessutom så ska jag försöka tvätta idag , var ner i morse och skrev upp mig på två tider så jag kan köra ett par maskiner i tvättstugan också ska jag förstås hälsa på hos Verona även om risken är stor att jag fastnar där i hennes värld. Sedan hade jag tänkt ta lite kort på nya hästarna som kom i förrgår med men just nu snöar det så jag får nog vänta med det tills det blir uppehåll.

Otäckt


Fastnade

Hade inte tänkt spendera så mycket tid med Verona igår kväll.Skulle t spela lite men det visade sig att tiden snabbt rann iväg fast så är det väl alltid när man gör något roligt.När jag tittade på klockan så var den halv tio. Med andra ord var det bara att spara och avslura fast inte riktigt. Jag slog på tvn och såg på Det Okända medan jag väntade på att datorn skulle arbeta klart. Så kan man göra ibland. Hur som helst så har jag riktigt roligt just nu hos Verona. Hon är ju ute och reser en hel del. Dessutom så har hon börjat få fart på sin trädgård fast relationsmässigt kanske det är lite trassel just nu. Vete katten hur jag bär mig åt med simmarna där...hon har ju en kille men träffde en mer interessant bekantskap när hon var ute på ett av sina uppdrag,
 
Veronas absoluta favoritresmål är Egypten.
Här utforskar hon gärna omgivningen
 
 
 
 

Presenterar stolt

Nu måste jag lägga in några bilder på de sista hästarna in till stuteriet. I alla fall är tanken det. Jag kanske inte har så många hästar i samlingen men jag vill kunna ha lite nära relation till var och en av dem om man nu kan ha det till en modellhäst. Visst känns det lite kluvet att det inte blir fler men nu har jag en del jag kan vara riktigt stolt över att kunna visa upp så då känner jag att jag kan nöja mig med det.Har faktiskt varken ekonomin och ännu mindre platsen för fler.De tar ändå över hela lägenheten nära på*skratt*.
Man kan inte missa att jag gillar hästar i varje fall :)
Så nu tänkte jag lägga ner lite mer tid på de jag väl har och forma Stuteri Norrskenet fullt ut.
Här är utan tvekan stllets nya stolthet. En riktig eyecatcher är han, hingsten Willoghbys Riverdance.
 
Får se vad som händer med denna lilla skapelse.På något sätt gillar jag den precis som den är och på ett annat sätt vill jag göra om den. Framtiden får utvisa vad som händer.
 
Sist men inte minst ja. jag föll som en fura för den här lilla ponnykillen :) Kanske inte helt otippat för han är verkligen underbar. Hade ju tänkt använda honom eller den övre till en enhörning men det känns synd att förstöra honom så nej han blir kvar precis som han är.Har dock ingen aning om ras eller namn än så ni får gärna komma med förslag fast jag funderar om han ska få vara en liten mini -connemara ändå..även fast modellen kanske är mer welsh men connemara har jag ju i stallet så :).
 

Blogga av mig

Idag känner jag att jag måste få blogga av mig lite om ett visst ämne som är aktuellt just idag. Även om jag var mer insatt i det förut och läste en hel del, kanske stundtals för mycket om det så är det en sak som alltid kommer att väcka många känslor&tankar. När jag såg delar av ett program som handlade om Folke Bernadotte så blev jag genast påmind om det. Det sorgliga är att vi människor aldrig tycks lära oss av vad som hände under andra världskriget och framför allt under förintelsen. Utan det fick hända igen under 90 talet i forna Jugoslavien och på hur många ställen idag handlar inte oroligheter&konflikter om folks tro och religionen? Visst låter det fint med demokrati och att alla ska få tro på vad man vill men så enkelt är det inte att bara säga det. Tro bygger i grunden på samexistens och ingen väg ska vara mer rätt än den andra. Ändå känns det som om vissa tror att de är bättre också försöker de tvinga alla andra till samma tankar. Men så fungerar det ju inte utan man måste kunna lyssna på alla sidor i en konflikt. Dialog är alltid bättre än att ta till vapen och riskera livet på en massa civila.
Har inte riktigt velat ta upp det här ämnet här tidigare för man är ju rädd att bli stämplad..som ja ni vet men varför ska det vara så ?Visst kan jag erkänna att jag har fördommar om folk men samtidigt så försöker jag ändå att vara öppen och att inte dömma någon på förhand men hur lätt är det med allt som finns att läsa. Säkerligen så får man ju ta en del av faktan med en nypa salt med men ändå hur ser egentligen brottsstatistiken ut för grova brott?
Dessutom så tror jag att man kan förklara den sämre läsförståelsen med fler saker än bara tekniska framsteg men det tiger man om. Är det så en demokrati ska fungera? Det måste jag verkligen få fundera över. För i mitt tycke är jag mer rädd om man inte ska få värna om det som är typiskt svenskt kontra det mångkulturella samhället. Egentligen så är det ju bara en upprepning av att alla ska acceptera alla men sker det verkligen ? 
Nej det kan jag långt ifrån tycka och visst är det så att vi får ta sederna dit vi kommer& följa landet som vi besöker/vistas eller bor i:s lagar så ska de då inte gälla alla nationaliteter oavsett ursprung ?
Ändå känns det som att det inte riktigt är så utan att vissa individer tycks tro att de får komma hit och göra som de vill, leva efter sina egna lagar och det måste ju vara galet när de skiljer sig mycket från våran värdegrund?
Men jag vet vet inte, jag kanske bara är ute och cyklar i själva verket när jag har de här tankebanorna.
Hur som helst så vill jag tipsa om en bok som jag tycker att alla borde läsa någon gång på ämnet nämligen Eldens barn av Lucette Matalon och Sheila Cohn Dekel som handlar om Joseph Mengele, lägerläkare i Auschwitz och hans plågsamma expriment på tvillingar. Sett att det finns en mängd delade meningar om den på nätet men jag tyckte i alla fall att det var en av de bästa böcker kring ämnet som jag läst. Vill man ha ett till förslag så rekommenderar jag också den engelska versionen av Om detta må ni berätta , iF Ye Tell Your Children som jag tycker säger mycket mer i orginalet än översättningen.

Miss av mig.

Hejsan på er alla Bubblare där ute. Ja god morgon på alla härliga människor för den delen. Tänkte börja med att göra ett erkännande. Jag hade missat att det var Danmark -Frankrike i EM final i helgen men så kan dey gå då man inte har koll på TVn.Trodde ju benhårt på Kroatien så det kändes så snopet att se dem spela och förlora bronsmatchen. Så kan det gå..nåja Frankrike var i alla fall en värdig vinnare och vilket läckert spel de bjöd på tidvis.
Snart stundar dessutom OS så det ser ut att bli massor av rolig sport att titta på och inte nog med det så vann ju äntligen Maharaja i Paris, jag säger bara grattis!
Det blev dock ingen skidåkning i helgen men väl en härlig promenad. Räven lyste med sin frånvaro, såg spåren så antagligen hade den redan varit ute på sin morgonrunda men istället hittade jag det här vildjuret uppkrupet i ett träd,. Fast det där med vildjur kan disskuteras eftersom den mest jamade och ville ha hjälp ner innan den kom på att det faktiskt gick att backa. Tror att det var saktorna som hade skrämt upp den från början eftersom de hoppade runt i omkringliggande träd och skrattade. Inte undra på det, de tyckte väl att missen var löjlig asom inte vågade ta sig ner riktigt först.Dessutom har jag räknat fåglar men blivt rejält snopen. Sett ovanligt många dmherrarönfinkar men samtidigt å har det varit mycket färre talgoxaroch nästan inga gråsiskor eller gulsparvar.
 Nåja de kan ju ha valt något annat tillhåll men det känns lite konstigt att talgoxarna är så få.
 
 

Djurens rätt

Egentligen så hade jag skrivit ett annat inlägg från början men ju mer jag funderade på en sak dessto mer rätt kändes det att skriva om det här ämnet idag istället. Såg på Djurskyddsinspektörerna och blev väldigt illa berörd av den likgiltighet som mannen med fåren visade. Det var skrämmande att se hur de stackars djuren led. Inte minst lammet och tackan som de tyvärr var tvugna att avliva.Hörde ordet okunskap nämnas i förbifarten men jag tror att det måste finnas något mer bakom när det går sådär pass långt som det ändå hade gjort. Jag blir så arg när jag tänker på det så här i efterhand fortfarande och undrar varför det i sådana fall tycks vara så svårt för vissa att läsa på om djuret ifråga innan man införskaffar det ?
Visst kan det vara svårt att som föräldrer kunna motstå barnens tjat men man måste ju som vuxen ändå kunna ha det övergripande ansvaret att neka om det inte alls är lämpligt. Bara för att ta exempel så är ett nej bättre det än att det blir en massa övergivna så kallade sommarkatter.Man måste tänka efter noga hur livssituationen ser ut för väljer man att skaffa djur att ta på sig ett ansvar och det kan man inte skyffla över på någon annan för att försöka komma ifrån.
Fast samtidigt så tycker jag att vi ska akta oss för en sak som blivt mer &mer vanligt. Att vi försöker överföra våra mänskliga känslor på djuren. Se dem för de underbara varelser de faktiskt är istället. Visst de kanske inte kan prata på det sätt vi menar med ord men de har ändå sitt unika sätt att kunna kommunicera och sina egna sätt att visa känslor på sedan bygger mycket av deras tillvaro på en sak nämligen olika instinkter.
Instinkter som vi delar men kanske glömt bort hur vi ska handskas med för att vi inte hinner stanna upp och tänka efter i dagens moderna, stressade samhälle.Det är bara en liten utläggning från min sida som jag tycker att det tåls att funderas över. Men jag tycker att vissa tar till fel sorts metoder för att uppnå målet att djuren ska få mer rättigheter. Balansgången är svår men man måste kunna göra vissa avvägningar. Kan ta några exempel på sådana tillfällen som jag tycker har gått fel.
 
Varför släppa ut minkar och förstöra andras levebröd ? Minkarna är uppfödda i fångenskap och vet inte hur de ska skaffa mat.Om de klarar sig hur ska de då undvika att bli överkörda eller frysa ihjäl?
Dessutom kan de oraka en allvarlig obalans i den naturliga faunan.
 
Vet att det här med cirkus är omtvistat. Har under flera år besökt Maximum när de varit i stan men aldrig har jag sett ett djur som farit illa. Vissa tror till och med att hästarna blir slagna i manegen när det i själva verket är snärten på longerpisken man smäller med i luften. Någon påstod sig även att ha sett en halt häst som gick med på föreställning men i varje ny stad ska alla djur kontrolleras av veterinär.Jag kanske är lite  naiv &blåögd men jag kan inte köpa all kritik mot cirkusar som finns rakt av även om det såklart förekommer en skuggsida med men jag har svårt att tro att de större cirkusarna skulle sätta sina rykten på spel genom att behandla djuren illa. 
Visste ni föresten att en cirkushäst inte är färdigutbildad förän den når en ålder av tio år ?
 
Sedan tycker jag att det är väldigt mycket dubbelmoral i en sak. Man säger sig kämpa för djurens rätt men vid en demonstration på tv såg jag att man kastade gatsten mot polishästarna. 
 
Nu har jag bara tagit upp några saker som man kan fundera över. Fast jag tycker det är rätt så intressanta saker att tänka på och reflektera över ändå. Dessutom så sa ju den ena inspektören igår själv: Oftast får vi in anmälningar helt i onödan.Ungefär hälften av fallen saknar grund. Varför pratar inte folk mer med varandra för att kanske klara upp eventuella missförstånd istället för att ta till storsläggan på en gång.
Det tycker jag rimmar illa. Visst är det bra att man kollar upp saker men samtidigt om det inte finns någon rök varför ska man då tända en hel brasa ?
 
 
 
 
 
 

Nu så

Äntligen klar!
Satte mig för att göra kappan till mina gardiner som jag har gjort till mitt lilla köksfönster. Höll på att bli tokig på maskinen ett tag för det bara krånglade och jag fick hålla på att sprätta x antal ggr. De två första gångerna tog övertråden slut och sedan så började mitt lilla liv till maskin äta tråd. Listade dock ut att spolen för undertråd satt åt fel håll. Som om det inte vore nog så tog tråden på rullen slut.Var nära att ge upp men lyckades hitta motivationen igen på något märklgit sätt
Fick spola upp nu tråd vilket inte är så lätt eftersom man bara kan använda de rullar som följer med maskinen. Det blev att mata fram tråd för hand och tänka på något bättre under tiden eftersom det inte funkar att ta från någon annan rulle med den automatiska funktionen. Ja ni hör hur illa det låter.Fast jag tycker ändå att min lilla maskin är den perfekta för hobbyhobb, dock inga större saker än köksgardiner!
 
 

Konstig känsla

Igår kväll infann sig en konstig känsla. Trots att vi vann mot Frankrike och nu säger jag vi eftersom det känns som så när Svergie spelar. Jag vet inte riktigt hur jag ska sätta ord på det men jag tror det var en känsla av tomhet som kom upp.Vi hade ju ingenting att gå för egentligen och ändå gick de in och gjorde en så hedervärd insats trots allt. Det ska de i alla fall ha full credit för även om det syntes som att det fanns delar att jobba på med laget. Fast det kanske är just så man får se på gårdagens match som ett tillfälle till träning.För hur annars ska man se på det ?
Dessutom så känns det väl surt att åka ur EM på det sättet de gjorde mot Polen men vi var helt enkelt inte tillräckligt bra som lag och fick heller inget stöd från publiken som till största delen bestod av polacker som buade som en andra vägg.Tycker inte om det beteendet när man så till den milda grad förnedrar motståndarlaget för det är ju trots allt bara sport det handlar om & speciellt olustigt var det då fair play stod med i reglerna för mästerskapet,
Samtidigt så är det bara att konstatera när man ser hur spelarna,storstjärnorna i de andra lagen verkligen hjälper inte bara varandra utan motståndarna med så räckte vi inte till, Sedan såg jag på matchen Kroatien-Polen. Vilken match alltså. Kanske den bästa i EM så här långt både om man ser spelmässigt och publikmässigt. Inte för att jag håller på något av de två lagen men jag uppskattar ändå spelet vi fick se från båda håll. Polen hängde i bra länge och jag tycker det var först på slutet det rann iväg men vilken härlig final det kommer att bli på Söndag med Kroatien-Danmark.
Det var dagens dos av sport. Gjorde såklart lite annat under tiden. Städade och hälsade på hos Verona som träffat en kille :) fast för en gång skull ska de få nöja sig med att vara ihop ett tag först.Egentligen så hade jag planerat att hon skulle få bo själv, sköta sin trädgård, ha ett par katter och vara ute och resa men så klev väderpresentatören Chauncey Grimm in i bilden. Ja ni hör ju vilket perfekt namn han har  och eftersom Verona utövar trollkonster tänkte jag att de kan passa bra ihop. De är ju dessutom kräftor båda två vilket innebär att han faller som en fura för allt hon säger och gör, än har de i varje fall inte varit oense om något.

Verkligen inte

Det var verkligen inte vår dag igår.Det kan man lugnt säga med tanke på hur spelet såg ut till största delen. Från början så såg det så bra ut men vi rasade ihop precis som ett korthus. Vad jag pratar om ?
Handbollen förstås. Orkade inte ens se hela förnedringen utan bytte kanal men hann höra hur publiken buade. Tror att vi var för tagna av stundens allvar och åter igen så hade vi för många tekniska fel och felpass som talade emot oss dessutom så spelade Polen stor handboll.Undrar hur vi ska orka ladda om till idag när det är match mot Frankrike och vi inte längre har något att spela för. Det blir ingen semifinal den här gången heller.Fast nej nu ska vi inte gräva ner oss totalt utan vi får försöka komma igen på något sätt men hela laget måste lyfta sig och man kan inte bara låta allt kretsa runt en spelare för då är det rätt klart hur det slutar.Däremot så fanns det också vissa glädjeämnen. Stadens hockeylag vann i SHL.Visserligen gjorde man det på straffar men segern satt ändå där fint och man plockade några viktiga poäng i tabellen.Fast det bästa sparar jag till sist.Fick gå och hämta ut ett efterlängtat paket.Så nu är mina killar hemma igen och instängda i skåpet,får hoppas att de inte har några planer på att rymma. Nu låter jag ond men det är några av mina modellhästar som har varit ute på resa.Dessutom så har jag gett dem utegångsförbud om det blåser.
Sedan så kom jag en bit på väg igår med då jag började renovera Veronas hus mer.
För tillfället ser det ut så här och jag kan säga att jag är riktigt nöjd. Det är förstås en del jobb kvar med tomten men jag tror att det kommer att se fint ut. Har inte riktigt bestämt än om hon får behålla parkeringen eller om jag ska ge henne en cykel istället.
 
 

Fundering

Fick en fråga av en tjej idag på MSP.
För er som inte spelar och undrar vad det är så är det ett commuity som är utformat som ett spel där man har en figur & ett eget rum osv.Hon undrade helt enkelt varför jag spelar & om sidan är kul för mig då jag är myndig. Jag fattar inte varför en del kommer med sådana otänksamma frågor. Visst , somliga kanske inte vet bättre men jag tycker samtidigt att man kan tänka efter lite innan man väljer att uttrycka sig på det viset. Varför skulle jag inte kunna spela dataspel om jag är myndig och tjej ?
Varför ska det vara skillnad på killar och tjejer i det fallet? För det känns verkligen fortfarande som att det är mer okej att killar spenderar hela dagen vid datorn fastän de kanske fyllt 20-30. Gör en tjej samma sak så har hon problem eller blir kallad barnslig.
På vilket sätt är det barnsligt att vara kreativ och tycka om att uttrycka sig på olika vis eller varför anser vissa att det är fjantigt att tycka om djur?
Jag menar jag älskar att läsa,skriva och rita också+ att jag dessutom fotar en hel del och ägnar mig åt ltie redigering,Det får i varje fall inte jag in i mina tankebanor att det skulle vara speciellt barnsligt. Dessutom tycks många unga som strävar efter att bli vuxna och mogna tro att den där mognaden sitter i att få bestämma över sig själv, att få gå ut på krogen och festa som man vill eller att man ska ha familj vid en viss bestämd ålder. Skulle säga att då har de inte fått klart för sig vilket ansvar som också kommer med åren.För så är det ju faktiskt. Visst jag har smakat alkohol några gånger men tycker inte ens att det är gott och redan i tonåren gick jag mot strömmen och satt hellre hemma vid datorn, läste en bra bok eller gjorde något annar kreativit istället för att vara ute och slå runt. Livet handlar inte bara om det utan det finns faktiskt så många andra saker bara man tittar vid sidan av den där motorvägen som alla försöker trängas på.Hur skulle det dessutom se ut om alla var lika ? Tror att det skulle bli himla tråkigt i längden till sist faktiskt. Dessutom så står jag hellre upp för den jag är , än att försöka vara som alla andra. Det är ju faktiskt bara trist när man ska bli insorterad i ett fack eller nerklämd i en mall genom att samhället tycks ha vissa utseendefixerade normer.
Visst man kanske blir ensam till sist om man verkligen alltid säger vad man tycker,tänker och känner men samtidigt så får man kunskapen om vilka som är ens verkliga vänner på det sättet.För en sak som jag har lärt mig också är att tystnad är inte bra utan man måste kunna kommunicera med varandra och köra med öppna kort. Tystnad är något som i längden tär på vilket förhållande &vilken kamratskap som helst. Ju längre tid som går ju svårare är det att prata och även om sanningen ibland kan göra ont så är det alltid bättre att få höra den än att bara bli ratad för att man tex inte längre passar in i någons bekantskapskrets.
Det är precis därför djur är så underbara. De skulle aldrig drömma om att snacka skit ,gå bakom ryggen på en eller att slänga hånfulla blickar kring sig och man behöver inte oroa sig för att inte passa in utan istället har man fyrfota  vänner som alltid ställer upp,

Ska försöka

Ikväll ska jag försöka att ta det lungt framför tvn. Vet inte hur jag kommer att lyckas dock eftersom jag tänker titta på handbollen Svergie-Polen. Förhoppningsvis så slipper jag sitta och bita på naglarna den här gången i alla fall men jag tror som många andra på att det kommer att bli en jämn match för vi måste vinna båda våra kvarvarande om vi ska ha någon chans att gå vidare till semi.
Vilket man såklart hoppas att laget gör :). Vore ju roligt med lite handbollsframgångar nu äntligen för det har vi ju inte haft på ett tag.Dessutom så är det ju snart OS dags så då får man hålla tummarna lite till. Egentligen så är jag ju inte så förtjust i att idrotta själv men jag tittar gärna på det på tv. Dessutom är det ju alltid kul när det går bra för Svergie. Blev så glad när vi kom tvåa i skidskyttestafetten också. Äntligen att det fick stämma för Fredrik med skyttet!
Rent åkmässigt så har han ju varit där hela tiden i toppen medan träffbilden har varit sisådär men det handlar mycket om den där mentala pressen med.  För det kan inte vara så lätt att stänga ute allt oväsen och bara fokusera på det man ska göra ändå. Det är det med all största sannorlikhet inte. Så nu får vi ju hålla tummarna att det här flytet inte bara är tillfälligt utan att det håller i sig med. Då kan vi få ett riktigt roligtmästerskap att se fram emot. Fast nu har jag surrat nog om sport för idag. Höll på att få bryt på Sims igår. Det kraschade ideligen när jag skulle skapa min nya familj och jag var nära att ge upp totalt. Fast jag kom på det. Bytte kvarter och det gick galant så nu har alltså Verona köpt ett litet hus som hon ska få renovera upp.Ska inte säga för mycket om henne än men jag tror att det kommer att bli riktigt lyckat till sist, Tänkte försöka ladda upp det sedan idag och se om det fungerar bättre nu så jag kan kika hur det går för Connie. Undrar om den där tvättbjörnen fortfarande är kvar på tomten ?

Fy så spännande

Passade på att ta igen mig lite igår efter migränanfallet förrgår.
Låg mestadels och slappade i soffan & bara tog det lungt.Flippade mellan kanalerna men kunde förstås inte hålla mig ifrån att se handbollen,Fy så spännande det blev.Det som såg ut att bli en enkel match från början blev onödigt spännande mot slutet men nu vann de ju i alla fall mot Ryssland. Det kändes viktigt med tanke på hur nära vi var mot Kroatien.Så då var det extra skönt att vi inte gjorde lika många tekniska fel nu och att de där skotten satt där de skulle.Fast nu ska jag inte analysera matchen i minsta detalj för så kunnig är jag inte men jag tänkte i alla fall säga att den var spännande in i det sista.
Sedan så försökte jag se på Black Swan igen men jag tycker det är en svår film som spretar åt en rad olika håll och därför inte håller ihop riktigt. Jag vet inte om ni har sett den och om så kanske ni inte håller med mig men nej det är då ingen film jag tänker försöka se en tredje gång. Det finns andra som är bättre.
Vad jag ska göra idag ?
Ska nog fortsätta ta det lungt, leta reda på några papper också måste jag sy kappan till köket fast allra först ska jag spela Sims. Måste ju se hur det går för Connie och dessutom så har jag kommit på en till sim som jag måste flytta in i kvarteret. Tänker bara avslöja att det blir en hon , sedan får ni se henne här när jag är klar :)
Vidare måste jag få säga ett ord om naturfilmen om björnar som gick på tvåan. Den var verkligen bra och orginellt gjord men nog håller jag med guiden.Alice&Van borde heta Bonnie och Clyde. Visst att de handlar efter sina instinkter men ibland är till och med naturen svår att förstå sig på.För vilket fel hade den där unga honan som blev dödad gjort ? Visst hon gick på deras äng och betade starrgräs men hon höll sig ur vägen med.Inte konstigt i alla fall att ingen av de andra björnarna vågade mucka med vår brottsliga duo efter det.Trodde faktiskt att den där unga hanen skulle ligga mer risigt till.

Räven raskar över vägen

Ibland blir det inte riktigt som man tänker sig.Hade tänkt försöka ta mig ut på skidor igår men låg istället pall i migrän större delen av eftermiddagen. Kvicknade till framåt kvällen men känner fortfarande av lite huvudvärk så jag får ta det fortsatt lungt. Tror det kan vara fullmånen och sviter efter influensan som jag hade före jul eftersom jag känner mig skrivlig i halsen. Hur som helst så tog jag mig ut på en liten promenad idag. Tog med kameran som tur var för mycket riktigt så fick vi korn på räven även idag,Mamma såg den inte men jag tyckte det var ett par öron som stack fram bakom ena pelaren på viadukten och mycket riktigt så var den där.Så det fick bli kort på håll istället Hade nog kunnat tagit mig närmare om jag varit ensam men mamma pratade vid fel tillfälle.Fast nu vet vi ju med säkerhet att den har sin runda förbi dem.Så det kan säkert bli fler tillfällen till fotografering.
Sedan försökte jag mig på att fota skator men de visade sig vara svårfångade, kråkan däremot var mindre rädd och lät sig snällt fotas vid serveringen av skinkrester.
 
 
 
 
 
s

Magiskt möte

Nu har jag haft ett magiskt möte igen med ett av våra vilda djur.
Skulle gå hem till päronen från bussen och jo vad tror ni händer ?
Från en tomt kommer en räv utspringandes på vägen. Det såg ut som om den var på väg över men den ångrade sig när den fick syn på mig och vände tillbaka. Vad jag kunde se såg den i alla fall fin ut fast den var liten så det kanske var en ungräv. Hur som helst trodde jag att den skulle stick när jag kom närmare men den satt till 10-15 meter bort inte längre medan jag knude stå och prata med den.Efter en stund så försvann den däremot bakom huset men nu vet vi ju med säkerhet att den går här i krokarna. Själv så tycker jag att det är roiligt mestadels att se dem på så nära håll medan mamma inte tycker att de ska vistas inne i samhällena men det är ju så att vissa djur däribland räven är väldigt anpassningsbar &kurrar det i magen dagtid så måste man ut och försöka jaga mat.Det kan ju ha varit en lyckträff med att jag stötte på den precis sådär också. Tyvärr hade jag fulla händerna så jag kunde inte ta upp kameran och fota den men gissa om jag ska hålla utkik i helgen för det såg så fint ut med all den vita snön också en räv ovanpå det.

The Art Of Compromise

Igår innan jag gick hem så var jag in på second hand. Brukar passa på att kila förbi där. Hittade dels några tyger till nya gardiner i köket men framför allt en bok jag velat läsa länge.
Slog till och köpte den men får vänta med att sätta tänderna i den tills i helgen. Hur som helst så handlar den om ett ämne som alltid berört mig starkt nämligen dödstraffet. Redan när jag först kom i kontakt med området så blev jag så illa berörd att jag alltid har tyckt att det varit så fruktansvärt fel. Detta ända tills jag råkade stöta på en tvättäkta Texasbo som hade skrivit en avhandling i ämnet. Genom honom så tror jag att jag lärde mig förstå vad det handlar om nämligen konsten att kompromissa. Fast jag tycker ändå att det är fel att sätta ungdomar i fängelse men visst det finns brott som är för grymma att ens tänka på. Men det är svårt att avgöra när man kan rehabilitera en gärningsman och inte.Dessutom så är det fel att rika kan köpa sig fria och muta sig till förmåner samt att oskyldiga ska kunna hamna på "Dödens väg".För det händer faktiskt allt för många gånger. Minns en gripande berättelse som jag fick höra när jag gick på gymnasiet under en temadag då en kvinna från Amnesty International kom och berättade den. Ett par hade blivit vittnen till ett polismord & togs in för förhör. Hur turerna gick sedan känner jag inte till riktigt men de blev i alla fall oskyldigt dömda till döden trots att bevisen pekade åt ett annat håll. 
Tyvärr så hann de avrätta pappan i familjen innan sanningen kom fram och mamman som frikändes senare tappade kontakten med deras son. Visserligen så återfick hon kontakten med deras dotter men skadan var ju ändå redan skedd.Den berättelsen satte minst sagt djupa spår hos mig. För den fick mig att tänka på att det finns så mycket mer kring ett fall. Visst har gärningsmännen begått hemska brott i många fall men jag tycker att det ska ställas utom rimligt tvivel att de verkligen är skyldiga först innan man går vidare. Sedan så tänker jag på de sidor som hänger ut brottslingar. Vilken är egentligen rätten att göra så och hur ställer sig deras anhöriga till denna fråga ?
Tycker dock att det är bra att allt fler stater i USA håller på att avskaffa dödstraffet men det finns ju fler länder där det förekommer men jag tycker inte att det ska ingå i dagens moderna& civiliserade samhälle.
Man har ju till exempel försökt komma med påståendet om att det skulle fungera avskräckande och begås mindre brott i ett samhälle som har det men det har ju visat sig att det inte alls stämmer heller.

Morgonstund

God morgon på er alla glada Bubblare eller ja hej till alla läsare föresten. Idag är första dagen på länge som jag känner att min energi är tillbaka och jag blir sådär glad &på bra humör för att pyssla.
Så nu tänkte jag kolla efter billigt tyg på second hand och spåna lite. Såg att ett påslakan var frönt också så det tänkte jag återanvända till en annan sak.Dessutom måste jag göra nya gardiner till köket. Känns ju bra att ha några alternativ ändå att kunna byta mellan och inte bara ha samma, samma hela tiden.Dessutom ska jag gå igenom lite historier och se vilka jag ska ha kvar att utveckla.Så det händer ju en del i alla fall idag med. Annars hade jag det riktigt skönt igår i soffan. Spelade först Sims och nu har Zhan o Connie adopterat en katt, Pinocchio och en hund, Ariel. Sedan fixade jag i ordning på deras tomt med  så till och med den lilla tvättbjörnen som kom på besök verkade tycka att det var en lämplig plats att sova under en av buskarna innan det blev dags att se på handbollen. Var orolig där för en stund men det gick ju vägen och blev vinst som tur var. Dessutom så gick det bra för stadens lag i SHL med så det kanske är därför jag blivit på så bra humör idag ?
Vet inte det är en teori i alla fall men jag tänker då försöka ta vara på den här energin när jag väl börjar få tillbaka den. Är det inte allt för kallt i helgen så blir det nog en premiärtur på skidor med.

God dagens

Hejsan på er alla och god dagens!
Nu är jag på plats igen. Eller så har jag varit det hela tiden.
Eller nej har ju varit hemma ett par dagar till och vilat upp mig. Men nu sitter jag i alla fall här och tänker försöka jobba lite.
Jag frös i alla fall inte ihjäl på vägen ner. Rena värmegraderna om man jämnför med igår då termometern stod på -19. Idag så visade den på -14. Så man får helt enkelt klä på sig ordentligt innan man går ut. Fast det är lättare att klä sig för varmt än att man tar på sig för lite så man fryser. Nej jag har ingen lust att bli förkyld igen.Råkade ju på flunasan i julas och sliter fortfarande med att bli kvitt snuvan&hostan fast det visste ni ju redan om.
Ikväll blir det i varje fall handboll :) också hände något bra igår. Connie..tja ni vet min ena sim träffade en kille när hon var på resa till Kina. De blev kära, flyttade ihop och hade ett litet privat bröllopp . Zhan heter han. Jag som hade sagt att hon skulle ta det lungt och koncentera sig på huset först och främst. Nåja den planen sprack visst helt för de klickade på en gång så numera består hushållet av Herr&fru Dawson. Fast nu tänker jag att de ska få koppla av lite och varva ner samt att de kommer att få resa en del innan de ska bilda familj. Dessutom så måste Connie ut och leta reda på vildhästarna så hon kan adoptera en av dem. Ja ni hör , de har fullt upp om inte annat så drömmer de om varandra till och med när de sover. Jag vet..har aldrig haft två simmar som varit mer tokiga i varandra än de här.Fast det är väl bara bra med :) också kan Zhan hjälpa mig att hålla städat i huset.Connie är ju inte alltid fullt så ordningsam fast det är och andra sidan inte jag heller så där är hon väl rätt lik mig. Också tycker vi båda om att måla men jag pratar tack och lov inte med höns för att få upp min umgängesmätare. Men nu slipper hon ju också göra det
 

Så här går det

 
 
 
Jag borde i allra högsta grad ha lärt mig att aldrig säga aldrig när jag ska skissa.Satte mig igår kväll med ett tomt papper i soffan. Hade ingen egentlig tanke från början om vad det skulle bli men allt eftersom jag skissade i pauserna på handbollen så vxte något ändå fram.Som alltid blir det ju att fila på en del detaljer sedan men så här långt har jag kommit hitills.
Det blev visst en ponny av något slag i blyerts :). Så kan det  tydligen gå. Bästa receptet är nog att inte veta vad man ska rita från början utan att bara sätta sig och skissa helt enkelt. Huvdet blev kanske aningens stort också är jag inte så bra på pälsdetaljer men nåja det syns i alla fall vad det är &det är ju alltid en framgång.
 Sedan tänkte jag komma med ett litet tips till er som också tycker om att rita men har svårt för att göra cirklarna som man oftast utgår ifrån. För att få till den där perfekta kan man använda ett lock  eller ett glas som mall.

Morsning!

Nu så är äntligen vintern här.
Det säger nog inte bara jag utan också min ena sim tycks uppskatta snön.
I alla fall så försökte hon sig på att åka skridskor igår , fast det såg lite ut som hon flaxade omkring. Jag ska väl och andra sidan inte säga så mycket heller. Förra vintern lyckades jag ju få ett blåmärke efter att ha ordnat en plankstek då jag körde in i sargen. Aj, nu vet jag hur ont det gör och hur hockeyspelarna känner sig men de har i alla fall skydd, det hade inte jag.  
 
Hur som haver så har det äntligen kommit både snö och kyla. Just idag är det dock lite väl kallt för att gå ut och jag är faktiskt glad som kan hålla mig inne då termometern visar på -18 grader.
Hade eventuellt tänkt gå med panten sedan och handla lite men nu får jag se hur det blir.Vill ju inte gärna dra på mig någon ny förkylning heller då jag fortfarande inte är riktigt kvitt flunsan sedan i julas än. I stort sett är jag bra men jag har snuva kvar och hostar upp slem då &då.
Nej inte så trevligt ämne jag vet så därför byter vi. Hur många var det som såg handbollen igår ?
Tyckte grabbarna spelade riktigt bra stundtals. Kan de bara hålla ihop det så tror jag det kommer att bli ett riktigt roligt mästerskap för vår del :)Dessutom så tyckte jag att det var riktigt roligt att få se avtackningsmatchen för Bengt Johansson med.
Vem minns inte alla de framgångarna med "Bengan boys" som laget kallades då, Sedan var det riktigt roligt att se Thomas Svensson i målet. Snacka om att  kunna konservera formen och ett par räddningar höll verkligen fortfarande elitklass.
Dessutom så var inte Löfgrens sälimitation så dålig den heller eller spelet från Ljubomir "Den flygande köttbullen" Vranjes.De där takterna sitter fortfarande i och det är härligt att beskåda det.
 
 
 

God dagens

Hejsan på er alla glada bloggläsare.
Nej jag har inte försvunnit men jag har inte orkat med att skriva något inlägg på ett par dagar. Har haft ont i huvudet och mestadels spenderat min tid i TV soffan eller så har jag vilat.
Nu känns det dock lite bättre så jag tänkte passa på att skriva några rader så ni vet vad jag pysslar med.Har som sagt tittat en hel del på TV.Inte riktigt orkat se några filmer men de som har varit har jag dessutom oftast redan sett.Däremot så har jag hittat en del andra intressanta saker. Som igår då jag lågf och såg på handboll större delen av dagen faktiskt. EM har ju kört igång i Danmark och vi seplar den första matchen ikväll mot Montenegro.
Ska bli spännande att se hur det går men jag måste säga att jag tycker Island och Spanien ser farligast ut hitills. Även om Danmark vann sinn match så tror jag ändå mer att de går att rå på.
Handboll är faktiskt en av de där sporterna som jag tycker är roligt att se på. Kan inte förklara varför det är så men jag är glad över att slippa stå i mål.Tänk vilka skott de får på sig.Undrar med vilken hastighet bollen kommer..att de ens hinner se den är otroligt. Fast jag vill inte byta plats med dem. Bollrädd som jag är.
Sedan har jag givetvis sett på en hel del skidåkning och äntligen kan jag säga att det har kommit snö här med så nu kanske jag tar mig ut om jsg mår bättre nästa helg.Längtar  i varje fall.Dessutom så har jag spårat en del vilda djur i helgen. Förut så hade ju päronen ett gäng rådjur som gick över tomten men nu har de inte synts till på länge.Dock så hittade vi spår nu av både räv och eventuellt också av lodjur fast det var svårt att säga. Såg inga tassavtryck då den hade sjunkit ner i snön men steglängden tydde på att det var något större i alla fall. Mest troligt lo eftersom vi sett spår av dem tidigare och vet att de finns på inte allt för långt avstånd.
Känns alltid kul :). Man vet ju att de finns där men aldrig att vi har sett ett. Annars har vi ju sprungit på både älg,rådjur,räv och grävling. Om jag är rädd ute i skogen? Nej inte för djuren , kanske lite för att gå vilse men djuren är inte farliga så länge man visar dem respekt och håller sig på sin sida. Därför tror jag det är viktigt att man kan läsa deras signaler och lär sig att tolka dem rätt men majoriteten av gångerna ska man faktiskt ha stor tur om man alls hinner få syn på dem.
 
 

Djurens tecken

Den här veckan tycks det mesta här går i djurens tecken.
Inte mindre än två nya svenska serier har börjat på TV. Den ena på trean också den andra igår på TV 4 om det viktiga arbete som djurskyddsinspektörerna gör. Fast jag förstår också att det kan finnas irritationsmoment i det då hälften av anmälningarna de får in visar sig sakna grund. Men och andra sidan så är det ju bra att de verkligen utför de där kontrollerna även om man hört att det fuskats med protokoll tidigare. Hur som helst så var gårdagens avsnitt verkligen något som fastnade på näthinnan.
Hur kunde den där hundimportören säga att hon ville djurens väl när hon handlade med valpar från valpfabrikernas Östeuropa?
Det är rent ut sagt vidrigt och i fallet med hönsen så hoppas jag att ägaren blev av med dem för de hade allt annat än bra levnadsförhållanden. Jag förstår inte hur bissa människor tänker som behandlar djur på det här sättet. Att de överhuvdtaget tänker tycker jag är något som går att tvivla på. Man blir minst sagt förbannad och arg när det kommer fram att sådan här faktiskt händer i vårat land med och inte bara i USA eller Sydafrika. Vidrigt minst ut sagt är vad det är. Det tredje fallet som togs upp igår där någon ringt in en anmälan om en mager häst tycker jag också att man kan fundera på. Ägaren försvarde hästens skick med att den var gammal men jag känner till ett halvblod på 30 som är i bättre form än det där varmblodet som var fem år yngre.
Sedan tycker jag att det är skrämmande när man hör inspektörer som själva säger att de inte får nog med pengar för att kunna bedriva en bra verksamhet men det är tyvärr inte otroligt då majoriteten av våra kommuner verkar tycka att det här är en del som kan prioriteras bort. Istället skär man ner allt mer vilket innebär att inspektörerna får större områden att täcka med sämre lokalkännedom som en direkt följd av det. Dessutom så är de väldigt underbemannade och hur ska de få tiden att räcka till ?
Ja det är då verkligen saker som man kan fundera på och frågan är hur man ska kunna lösa de problem som finns om inte de som bestämmer börjar uppmärksamma situationen mer. Visst att djur inte kan prata med ord men de kan defentitivt tala på sitt sätt och någon måste ge dem en röst så att de kan få bli hörda.
Dessutom så tycker jag att vi måste lära de unga vilken uppgift man bär på om man väljer att skaffa ett djur. För även om det är de vuxna som alltid ska bära det yttersta ansvaret  så har ju ändå barnen en del i det med men samtidigt får man inte lägga för mycket tyngd på dem och tro att de ska kunna klara allt på egen hand. Oftast är det ju barnen som börjar tjata om ett djur men då måste man som förälder kunna stå emot och upplysa dem om vilket ansvar det faktiskt är.

Zainsville

Igår såg jag på ett väldigt bra program på TV.
Det var väldigt bra men också väldigt otäckt. Jag vet inte vilken aspekt däremot som gjorde mig mest rädd men det kan vi återkomma till senare. Är det någon av er som minns vad som hände där hösten 2011?
För er som inte kommer ihåg så rymde ett stort antal exotiska djur ur sina burar sedan deras ägare, en krigsveteran först släppt ut dem innan han själv begick självmord.
Hur som helst så fick polisen utstå väldigt mycket kritik i efterhand för sitt handlade då 48 djur sköts ihjäl men det var verkligen en nödsituation då björnar,tigrar och lejon gick lösa & hotade att ta sig till samhället. Om de hade gjort det hade det faktiskt kunnat sluta i katastrof lika gärna och närmsta skola låg bara 3 km från gården.
Ni kanske undrar varför man inte kunde skjuta djuren med bedövning, helt enkelt söva dem och flytta dem på så sätt. Man provade faktiskt med några stycken men det visade sig att även om man använde rätt dosering så påverkades inte djuren av sömnmedlet. De var helt enkelt allt för uppstressade. Tänk er själva, djur som suttit i bur och sedan helt plötsligt får friheten . Vad vi också fick veta var att även om det hade funnits bra avsikter från deras ägare från början så hade det slagit slint för honom. Han hade redan tidigare haft ett tvångsmässigt samlarbeteende, från början så hade han  en samling av motorcyklatr och hästar.Innan han köpte en lejonunge och så började det spåra ur när han blev än mer exentrisk än tidigare.Han kunde inte sluta utan skaffade det ena djuret efter det andra och till sist hade de blivit för många. Om man läser om fallet så står det att djuren till sist blev för många för att de skulle klara av dem och att gården förföll mer& mer samtidigt som att parets ekonomi var körd i botten.Det blev dem övermäktigt och frun lämnade honom efter 34 år strax innan händelserna kom att ta den tragiska vändningen.Hon tog med sig det hon hade haft från början ,hästarna&motorscyklarna för att kunna få in pengar &försvann då han hamnade i fängelse på grund av olovligt vapeninnehav. 
Visst finns det de som försöker mena på att han var oskyldig och att han blev mördad men frågan återstår ju då. Hur bevisar man en sådan sak så lång tid i efterhand när alla bevis pekade mot självmord?
Dessutom är inte storhetsvansinne någon ny företelse direkt men vad jag har svårt att förstå är hir man i hela friden kan tillåta dessa djur som husdjur ?
Visst en sak om det är en djurpark eller kunniga människor som klarar av att hantera djuren och ge dem de bästa förutsättningarna i fångenskap men allt för ofta verkar vissa personers okunskap vara snudd på löjligt liten.
Dessa djur är helt enkelt väldigt olämpliga som husdjur. Visst är de söta när de är små men hur gulligt är det med en tiger som väger 2-300 kg ?
Lagomt vill jag lova. Visst kan jag förstå fascinationen för dessa djur. De är otroligt mäktiga och man känner sig väldigt liten vid sidan av dem men snälla låt det stanna vid det och låt det inte driva er in i samma galenskap som jag just berättat om, Vill man ha ett mer lämpligt husjdur istället, ja men skaffa en huskatt eller en hund istället.
 

Måste passa på

Just det måste ju visa upp min ena sims senaste tillskott till familjen med. Hennes hundar fick inte mindre än fyra stycken söta valpar. Hittade tyvärr inget alternativ för att sälja dem så istället adopterade hon bort två men de andra två i kullen bor kvar. Har inte bestämt mig för vem av dem som ska få bli kvar nämligen.Det är i alla fall en hane ,EJ som är lik deras mamma Eden och tiken Maggie är mer lik deras pappa Melwin
Stör mig egentligen bara på en sak. Ingen av dem är renrasig fast jag har förstått att det är ett problem med just Sims 3 och blandisar kan ju fakttiskt vara världens goaste hundar. Hur som helst så tror jag nog att det är väldigt mycket border collie i de här så krabataterna.
Sedan är det alltid kul att se när de upptäcker världen och huset :)
Planerar vidare  att anpassa tomten lite och ge henne en trädgård men just nu måste hon ta ett jobb för att få ihop lite mer slantar först.
 
Tror att lilla Maggie har sett något för otäckt på TV nu igen.
Elton John även kallad EJ myser hos matte Connie en stund.
 
 
 

God morgon på er!

Hejsan alla morgonpigga läsare där ute.
Lyckades faktiskt sova hela natten och vaknade bara någon minut innan klockradion pep för att säga att det var dags att kliva upp. Ibland händer det ju att sömnen blir lite rubbad så det är bra. Vsserligen så kom jag i säng lite sent igår.Såg nämligen på nyinspelningen av Sound of music som gick på kanal ett. Visserligen var det ju ett slags liversion på teater men jag blev faktiskt besviken. Här kostar de på att göra en produktion också kan de inte använda kulisser som känns mer äkta än skogen gjorde igår. Nej det kändes lite vagt. Däremot så var jag överraskad av Carrie Underwood. Hon var bra som Maria men däremot så kändes Stephen Moyer lite tunn som kapten Von Trapp. Inget ont om honom annars men just den rollen blev kanske lite för stor.
Fast nu kanslke jag är lite partisk i frågan också men orginalet är flera gånger bättre för det fångar in känslorna mer än det här som bara kändes påkostat och stundtals för välressigerat för att det skulle fungera i slutänden.
Dessutom så tycker jag att det finns ett stort fel i båda versionerna + en till stor musikal som gjorts som är en annan av mina favoirter nämligen Evita.Varken Maria eller Evita var blondiner i verkligheten utan de var faktiskt brunetter båda två, fast det här kanske är en liten detalj som bara vi inbitna fans tänker på?
Dessutom så såg jag på första avsnittet av den nya serien på trean. Den som skulle handla om djurskyddsinspektörer bla. och blev potitivt överraskad av att få följa jobbet på djurambulansen fast jag vet ju hur lite resuser som finns i övriga delar av landet med.Det hävdas att det är ekonomin som är det största problemet som gör att allt mer centraliseras kring de större städerna men nog känns det som att man kan om man bara har viljan att ordna det.Tror snarare att det handlar om en del ovilja från politikerna att lägga ner några som helst resurser på det. För det är ju inte så att det saknas villigt folk här uppe som vill engagera sig. Så något annat måste det ju sitta i men man skär väl ner på allting man inte anser vara viktigt. Tyvärr är djurskyddet en av de saker som står med på den listan.Fast vi har ju husdjur här uppe med och olyckor händer överallt. Så ska inte våra djur ha samma förutsättningar och lika rätt till bra veterinärvård som de i södra delarna av landet eller vad handlar det här om ?Har man tex en akut sjuk häst som måste opereras ja då måste man ända ner till Strömsholm och varenda timme, minut och sekund blir  ju extra viktig när det är akut.Vet att för några år sedan var det en häst med akut tarmvred som var när att dö pga alla dessa turer, Först skickades hon till Sundsvall på inrådan från veterinären här, sedan blev det akuttransport ner till Stömsholm för operation. Veterinären där sa visst efteråt att om hon kommit in ett par timmar senare så hade hon aldrig överlevt och det är ju klart man vill att det ska gå bra redan från början även om man måste göra en avvägning från början hur långt man är villig att gå.Fast djuren blir ju våra kompisar&vänner och då vill vi väl både göra det mesta & de bästa för att de ska få ha det bra livet ut. Fast när djur dör på grund av att det inte finns tillräckligt kunnig personal, men inte heller samma förutsättningar till akutvården av dem över hela landet då tycker jag att något är väldigt fel.

Hejsan på er!

Jodå jag är här. Känner bara att jag inte haft så mycket att skriva om på några dagar utan det har varit rätt så lugnt. Håller fortfarande på och kurerar mig också har jag landat riktigt hemma och det ser inte längre ut som ett torkskåp i lägenheten. I dag har jag slappat förutom att jag var en sväng ner på staden och handlade. Trodde inte att de skulle ha öppet genom att det är helg men det hade de visst. Har faktiskt lyckats med en sak. Inte startat radion på hela dagen men okej jag erkänner. Har hängt framför TV och suttit här istället. Det har varit proppat med bra program.faktiskt. Började med att se cirkusen som jag missade i julas. Skrattade ihjäl mig åt huskeyn som blev uppblås :P och den lilla busiga ponnyn som vägrade hoppa fast jag saknade ju Pajazzo såklart.
Sedan såg jag ett program om Buckingham Palace som också var intressant. Vidare tänker jag se Porträttet på Eva Rydberg innan det blir dags för revy senare ikväll. Ska försöka hinna med att glutta lite på Det Okända också om jag hinner då jag inte vill missa det heller. Plus att jag sitter och ritar lite och ska duscha så nog har jag saker att göra alltid.Dessutom så har jag mer eller mindre bestämt mig nu för att ta tag i mina kökslådor o skåp. De ser verkligen eländiga ut och färgen har börjat släppa på fronterna.Så det blir till att måla om en i taget och ev skaffa nya handtag.

Ruskväder igen

 
 
Sådär äntligen.
Nu är jag hemma igen efter ledigheten. Börjar jobba på Tisdag efter all ledighet men det ska faktiskt bli rätt skönt att komma tillbaka i något slags vardag för en period igen. Sedan får vi se vad som händer framöver.Nåja vill inte skriva allt för mycket förän jag vet hur det kommer att bli. Endera kommer ni att se till mig ännu mer här framför allt på kvällarna eller så fortsätter det som nu.
Hur som helst var jag tvungen att ta mig ner på stan och handla lite mat. Fast fy vilket gråväder det är. Mulet och regnigt samt att det är kallt i luften men ingen snö. Nej en sådan här vinter vill man inte ha.Längtar efter snö om det nu tänker bli någon i år. Man kan ju alltid hoppas i alla fall.
 
Passade på att mysa med syrrans ena katt när vi var där i helgen på kalas. Kunde inte låta bli faktiskt trots att jag är allergisk mot just katter(hade tagit medicin). Dessutom så kom katten gån på gång och hoppade upp i mitt knä och jag hade inte hjärta att fösa ner henne. Tror kanske att det var min tröja som hon ville gosa med, hade ju en tiger på den.Man kan alltid prova att gosa ihjäl vilda släktingar..Snacka om att hon spinner som en motor. När man har handen emot så känner man hur hela hon vibrerar & vem kan motstå det?
Inte jag i varje fal trots allt. Fast jag är ju väldigt glad att jag åtminstone tål hundar&hästar och inte har astma för utan djur skulle jag inte vilja vara även om jag inte har något eget husdjur just nu.
 
 

Hejsan hoppsan

Hejsan på er alla!
Hur är läget med er idag då ?
Tittade ut och konctaterade snabbt att den lilla snö som kom på nyår är borta & vädret har förstås blivit sådär grått och trist igen.
Känns mer som en ruggig höstmorgon än som att det faktiskt är vinter. Ska pyssla en del med dockhuset idag tänkte jag. Det går framåt, rum för rum faktiskt så snart är det inte långt kvar. Men jag ska ju göra möbler och ha in övriga dekorationer med också måste jag lösa hur jag ska få ljus på nedervåningen då kontakten på sladden inte stämmer. Får prova att nypa ihop den med en täng och se om jag kan få det att fungera. Sedan måste jag ju få till Roseannas hus i Sims med. Byggde nytt åt henne igår men det blev värt mer än jag tänkte mig så jag ska se vad jag kan skala av idag.Också försöker jag fortfarande bli kvitt flunsan såklart.
Så en del saker händer det ju i alla fall och mjo på nyårsafton när vi var till syrran kunde jag inte låta bli att klia deras ena katt lite heller. Svårt att undvika en katt som kommer , sätter upp tassarna mot benet så fort hon får syn på en också använder hon den där blicken. Nej hade ju tagit medicin så därför kunde jag klapppa henne lite som tur var men det är så svårt att låta bli även om jag är allergisk.Hade jag inte varit det hade jag tvingat päronen att köpa henne redan :P på stubinen. Sedan låg hon i mitt knä när jag satt i soffan med och hon körde till och med upp ansiktet under min ena arm så att det såg ut som hon försökte gosa med tigern på min tröja.

Hallojsan

Hejsan svejsan på er alla.
Hoppas att ni hade det riktigt trevligt igår.
Själv åt jag nog lite väl mycket av den goda maten som serverades så jag har fått ta igen mig lite idag även om dagens föda inte heller var så dum. Känner mig dock fortfarande bitvis seg, svettas om jag rör på mig lite och har kvar den där dumma slemhostan.
Så det är ingen höjdare än utan det lär dröja innan man är riktigt kry nu. Fast jag försöker ändå hålla igång lite och se på tv en del. Kan inte bara bädda ner mig i soffan även om jag skulle vilja. Funderar i alla fall på att åka hem till på Fredag kväll och landa lite innan man ska börja jobba igen på Måndag.Håller i alla fall tummarna för att jag ska bli frisk innan dess då jag insjuknade innan jul men är det något jag har lärt mig också så är det att man inte ska stressa så det har jag inga planer på att göra heller. Det får ta den tid det tr också får man väl försöka börja i lugn takt helt enkelt. Nåja sitter ju mest vid datan på jobbet också så det kanske kan gå vägen men då får jag i alla fall tro att vädret kommer att frysa till lite med. För som det är nu med plusgraderoch kallt omvartannat tror jag att det bidrar till att hållla sjukantalet uppe.
 

RSS 2.0