Första dagen&Boonieskolan del 3

Idag var faktiskt första dagen jag riktigt egentligen kände av att det börjar bli höst, Tycker det är så trist när vissa säger att vi knappt har haft någon sommar för det har vi verkligen.Åtminstone här efter norrlandskusten där jag bor har det varit periodvis riktigt fint men nu är vi ju ändå i slutet på augusti så då är det väl inte så konstigt egentligen att regnet kommer ?
Dessutom är det ju inte så bra för naturen heller när det är ständig sol och torka så jag tycker vi ska vara mera glada över att vi faktiskt får ha fyra årstider och att kunna se förändringarna mellan dem.
Men nu var det ju inte om vädret jag enbart det dåliga vädret som jag tänkte skriva om idag utan jag tänkte också göra en ny del av boonieskolan, Här kommer den. 
Som vanligt om ni känner er osäkra på något eller vill att jag ska förklara något på den närmare så hör av er endera då via meddelande på msp eller här i kommentarfältet så hjälper jag gärna till och reder ut eventuella funderingar.

Underbart

Eftersom så få läste mitt fina inlägg igår väljer jag att lägga upp det igen och hoppas på mer tur med läsandet idag.
Någon mer än jag som tycker om hästar och kollade på DOX i förggår?
Om ni missade det så måste jag absolut tipsa er om att se på det.
Det handlade om hästtränaren Buck Brannaman soom åker mellan olika rancher i USA för att hjälpa ägarna med att förstå sina hästar bättre. Han berättade om hur han hade haft en jobbig uppväxt med en pappa som slog honom men också hur han hade tagit sig ur det med hjälp av en fotbollstränare. Fast naturligtvis var fokuset på hästarna och han använde sig av NH(Natural Horsemanship). Men det som var mest otroligt att se var hans ständiga lugn när han jobbade.
Det som berörde mig mest var nog delen med hingsten som snarare betedde sig som ett rovdjur och attackerade folk medvetet &oprovocerat.Kanske för att den påminde mig om några egna upplevelser jag just haft med så kalalde *problemhästar* .
Men han la inte skulden på hästen utan snarare på människorna som tidigare hade hanterat den och förstört den för det kom fram att hästen hade drabbats av syrebrist vid fölningen (och därav drabbats av något som kunde liknas vid ett handikapp).
Hoppas att jag inte sagt för mycket nu utan fått er tillräckligt intresserade för att inte missa reprisen gick 29/8, kl 12.55 i SVT ett.
Har ni möjlighet, se den! Missar ni den idag finns den att köpa också på DVD via hans hemsida http://brannaman.com/.Saknar dig ibland Grodan men vet att du fick det bra till sist men om allting hade varit annorlunda just då
hade jag kanske kunnat ge dig den pension du egentligen förtjänade men tack för allt du ändå lärde mig om hästar

Boonieskolan

Här kommer så del två i Boonieskolan :)
Hoppas ni gillar den och tycker den är bra för då blir det roligare för mig att visa er hur de nya jag skaffade häromdagen växer.Har dessutom hitills bara döpt den ena av dem så jag behöver ett bra namnförslag åt den andra som påminner om Blunder och Feivill. Ville ju helst ha en blå, glittrig men det är som sagt slumpen som bestämmer utseendet.
Tycker föresten att det är något som det har  fokuserats för mycket på MSP på sistone och då menar jag alla som går runt och säger saker som: sägg hur snygg jag är på en skala från 1-10.
Kom igen ..det här är ett spel varför ett sådant bekräftelsebehov? Dessutom ser man ju inte ut som MSP figuren  i verkliga livet heller. Visst kan man ha vissa likheter men jag tror inte att man på riktigt skulle vilja vara en tecknad figur.

Boonieskolan

Här kommer som utlovat Boonieskolan.
Insåg inte när jag kom på tanken hur många delar det skulle bli så jag delar upp den på två omgångar just därför så det inte blir för mycket på en gång.Nästa del kommer imorgon och om ni tycker att jag glömt att förklara något så här långt gällande boonies, välkomna att kommentera här eller skicka ett mejl.
Hur man både matar och tränar sin boonie kommer i den tredje delen,

Morsning på er

Morsning på er allihopa där ute.
Idag var andra dagen jag verkligen inte hade någon lust att kliva upp när jag tittade ut..världens bästa sjusovarväder vill jag lova.
Det både regnar och blåser så det lär bli roligt att ta sig hem. Visst jag borde kanske ha tagit paraplyet imorse men det är inte så lätt när det blåser också. Tog åtminstone jackan som tål en del rusk.
Fast nu skulle jag ju inte skriva om vädret utan en sak som jag kommit fram till. Har ju inte skrivit så mycket om MSP kanske på sistone men nu känner jag att det är dags att göra något åt det.
Senare idag tänker jag därför göra en boonie skola eller skötselråd för boonies kanske man mer kan beskriva det som.
Har ju sett att många som kommer nya på sidan har frågor om just booniesarna så det är lite därför jag väljer att skriva om några av de vanligaste funderingarna.För jag kan tycka som en del andra att sidan har blivit rörigare att hitta på och då är det väl bättre att man har enklare översikt så man hittar. Dessutom har ni några frågor om MSP så tveka inte på att ställa dem här heller via en liten kommentar eller mejla där för jag hjälper gärna till om jag kan.
Därmed säger jag inte att jag vet allt eller är någon besserwisser som vissa tycker men jag vet mycket sedan beror det till största delen på hur man tolkar mig. Men en sak kan jag säga och det är att jag aldrig medvetet är elak och jag säger aldrig saker som vissa andra häver ur sig mot mig, även om jag tänker vissa ord men jag skulle aldrig drömma om att säga dem till någon.

Goddagens

Hejsan på er allihopa.
Nu ska jag förhoppningsvis klara av att vara tillbaka till vardagen igen.Visserligen mår jag lite illa fortfarande men jag känner mig åtminstone mycket positivare än på länge. Det kanske är som de säger att det oftast dyker först när man går på sådana här mediciner men sedan blir det bättre.
Och det vore ju himla skönt om biverkningarna håller på att plana ut i alla fall men man ska inte ropa hej riktigt än.
Dessutom på tal om väder..det är verkligen långt ifrån någon höjdare just nu, det nämligen ösregnar så det blir små floder på marken.
Man får kryssa mellan vattenpölarna för att inte bli blöt om fötterna så vida man inte har stövlar så det är en verkligt perfekt dag för att stanna inomhus på.
Var dock ut lite imorse när det fortfarande var uppehåll och solen bitvis sken..allt för att hinna fota en del förstås.
Såg en lövsångare men hann inte få fram kameran typiskt nog fast det är tur att mesarna alltid ställer upp, de är perfekta att öva att fota fåglar på.Även om det är långt ifrån lätt att få det där perfekta läget på dem heller. De sitter ju som bekant är inte stilla mer än de absolut behöver fast talgoxarna kan sitta stilla och lyssna på när man pratar med dem ibland.Riktigt vad de tänker är såklart svårt att säga men jag tror de är nöjda så länge de får någon mat.Såg dessutom att två av dem passade på att ta sig en siesta mitt på hållet och blåmesen var inte nöjd med att de andra åt upp all mat som var utlagd utan kom och kvittrade så det var bara att gå ut igen.Passade på att fota lite och här är resultatet:
 
Så här rund och fin blir man om man får ost när man växer upp.
 
Blev rätt nöjd med det här kortet på blåmesen får jag lov att säga.
 

Hejsan svejsan

Hejsan på er alla trevliga människor där ute.
Ja föresten hej på alla helt enkelt.
Just nu lyser solen här och det är en sådan där toppenfin höstdag helt enkelt för jag tror jag får börja skriva att det är mer häst nu än sommar även om det inte känns så helt än.
Det är ju trots allt snart september och det tycker jag känns som höst och det är väl lite så att varje årstid har sin tjusning.
Hur som helst så har jag hjälpt päronen att plocka in krusbär...blev åtminstone sju liter och de behövde tydligen inte mer även om det fanns på buskarna :P
Dessutom så har pappa en flock talgoxar som vill ha sin mat. Det hela började med att en hona var så orädd att hon kom till handen för några år sedan ocn nu har det fortsatt men årets ungar är verkligen orädda när de kommer och plockar ost.
Tidigare kom också ett blåmespar men nu tror vi att det kan vara nya eftersom de inte kommer i handen längre men väl på brädan.Fina är de i alla fall och en av mina absoluta favoritfåglar.
En av årets sista nyponrosor.
 
 
 

Alltså nej

Hejsan på er.
Nu sitter jag här igen och tänkte uppdatera er om läget lite Men först måste jag konstatera att jag inte alls gillar alla ändringarna som de gjort på MSP igen..först och främst ljuden som bara är jobbigt att de har tillkommit men också förändringen av nyhetsrutan och det.
Säger bara ett stort nej tack till allt jag och det känns som jag kommer att logga in mer sällan nu.Det känns liksom inte helt lockande att spela längre när ändringarna bara blir sämre...och inte till det bättre.Visst beror det delvis på vad man är van vid också men ändå.Jag tycker det var bättre när de hade gjort reglerna mer synliga tex för det kände som vissa behövde bli upplysta om dem.
Nog om det..nu har jag läst på lite också och det visar sig att min känsla på sistone, illamåendet och tröttheten förmodligen är biverkningar av medicinen jag äter just nu så frågan är hur länge man ska behöva känna det eller vad man ska göra åt det.Vissa dagar mår jag helt enkelt hyfsat och vissa dagar blir det bara på tok.Ibland gå det bra och ignorera känslan och ibland inte men det känns i alla fall lättare för tillfället att vara ute hos päronen.Fast jag har ju funderat på att göra något som jag aldrig tidigare har gjort för att se om det kan hjälpa, att faktiskt få prata om allt med någon.
Så nu vet ni hur det är ..och tack kom inte och skriv inlägg i stil med äääähk på min vägg tack.
Jag är bara ärlig.
Och jag blir fortfarande INTE ihop med någon så sluta fråga om det, eller är det så att man ska behöva bli irriterad på allvar för att ni ska lyssna ?

Hejsan

Hejsan på er :)
Idag är det åtminstone bättre väder än igår men jag känner fortfarande ingen lust att göra något jag egentligen älskar nämligen att gå ut.
*Suck* mår illa igen just nu men jag försöker ändå tänka positivt trots det aktuella läget med depressionen även om det såklart är jobbigt och elt säker på att det är en kan jag ju inte heller vara men proverna visar inget och det kanske inte vore så konstigt...
Inte efter vad jag gått igenom..dels skiten med mobbningen i skolan som gör att jag har så svårt att lita på folk men dels också min barndomsvän som svek mig..men något mer tänker jag inte gå in på det här.
Kunde i alla fall koppla av idag...blev inget jobb idag heller eftersom det tydligen är fel på datanätet där så jag ska nog bara lägga mig i soffan och se på tv efter att jag gjort bort tvätten förstås.
Man måste ju kämpa på till viss del ändå så mcket det bara går även om det sådana här dagar är en utmaning att bara ta sig ur sängen. Kan ju inte säga att medicinen jag fick hjälper så värst heller..eftersom illamåendet bara blir värre av den men jag svimmar åtminstone inte av den som jag gjorde med den förra även om själva känslan kan komma tillbaka ibland.
Nej nu ska jag gå och göra ltie nytta försöka vara positiv och inte tänka så mycket men nu vet ni åtminstone varför jag inte skriver precis varje dag här för tillfället...eller svarar på msp för det orkar jag helt enkelt inte med och jag ser helst att ni accepterar det och låter bli att tjata på mig.
Så jag skriver det här därför att jag känner att jag vill vara ärlig mot er och kanske få några av er att tänka efter på vad ni faktiskt skriver och är mot andra på nätet.
Visst det går bra att gömma sig bakom en mask men det är för den skull inte kul när folk som aldrig träffat en vräker ur sig vissa dumheter.
En del säger att man bara ska ignorera sådant och visst kan jag hålla med men det hjälper samtidigt inte att strunta i problemet i längden för gör man det kan bara beteendet fortsätta och jag tror att det är en av orsakerna till varför så många har slutat. För att de inte lägre känner sig välkomna pga taskigheter och det känns så onödigt, visst att man inte kan skriva vissa ord längre men varför ska man skriva en del av dem överhuvudtaget  frågar jag mig med.
 

700 sidor

Det känns drygt att gå igenom 700 sidor tapeter av någon konstig anledning sådär men igår blev jag åtminstone klar med nästan 200.
Så jag tar mig framåt i alla fall och simmarna (människorna i sims 2) kommer nog att kunna få det riktigt fint i sina hem när alla är inlagda.
Fast det var just det 700 sidor *skratt* och det är ändå bara en kategori som är det nämligen kakel :P. Tur då att det nästan alltid är roligt att kolla igenom och göra om en del som man vill ha dem.
Om det ändå blir jobbigt kan man ju ta en paus men ett bra tips är att inte titta för mycket på vilken sida man befinner sig på. Var jag hämtar mina tapeter.
För det mesta så tar jag ner mina saker från http://www.thesimsresource.com, där jag har betalat för 3 mån så man kan ta ner kläder och föremål med men man kan alltid fixa sig tapeter ändå.
Hämtar jag dem inte där kan man alltid googla och visst att man inte får ta bilder från andra egentligen men ska man bara bruka dem för sig själv i ett spel tycker jag inte det ska räknas som olagligt..vad tycker ni ?
Men jag gör ändå det tillägget att om jag visar några omgjorda tapeter här sä har TSR ovan all copyright på dem bara så att jag gör det tydligt för er.Här är det mulet väder idag så det blir perfekt för att fortsätta gå igenom tapeter ..om jag inte borde jobba ?
Jo men det var en massa datakrångel där idag så jag fick gå hem istället ::P 
Ska passa på att göra en del nyttosaker med men de är så trista att nämna här fast jag kan tipsa att jag hittay ett ställe på nätet med bra kläder nämligen bonprix. som har en massa fint.
 
 

Blandade bilder

Hejsan på er alla.
Tänkte bjussa på lite mer blandade bilder idag än jag kanske gjort tidigare.Har gått igenom lite som är fotat den senaste tiden men det är också någon bild med från tidigare i somras som jag inte haft inne förut.
Om jag inte har fotat på ett tag så kan det hända att jag går igenom mitt digra fotoarkiv och försöker hitta godbitarna helt enkelt men det är alltid lika roligt för man kan hitta bilder man glömt att man hade.
Fast nu blir det aktuella bilder den här gängen.
 
 
Under ett besök hos min syster hade jag lagt ifrån mig min munkjacka på deraas soffa och jo vad hände tror ni ?
Jo denna lilla kattunge såg ut att må väldigt gott där den låg och sov, inte sant ?
 
Hjälpt päronen och plocka blåbär i sommar och jo..de har ju funnits gott om bär, åtminstone häromkring.
 
En riktigt fin bild som jag fotade på hopptävlingarna under Hästivalen i somras. Kändes som jag lyckades 
fånga både steget och det fina ekipaget perfekt.
Kan ni gissa djuret?
 
Lejon..nej kanin nej såklart en lejonhuvad kanin.
En fin väldigt rosa ros.
Har exprimenterat i mammas rabatt igen och åter satt lin. De små rara blommorna är ju så fina

Seegt

Någon mer än jag som vill veta varför MSP är så segt ibland ?
Jag menar något fel måste det ju vara när sidan laggar och hackar som den gör ibland.
Nej det är inte fel på min dator, har provat på flera olika maskiner med olika webbläsare och det blir samma men det kanske är så att belastningen är högre då många börjar skolan imorgon igen ?
Jag vet inte...tycker inte att det är en så hållbar ursäkt heller för sidan borde ju verkligen fungera och de borde ju kunna informera om de utför arbeten. Blir sidan segare på grund av det kanske de borde stänga ner helt medan de gör jobbet.
Det är i alla fall så jag tycker om saken för det är lite jobbigt när man har 34 boonies som ska matas och det tar 5 minuter för varje på grund av lagg.
Någon mer som håller med mig ?

God morgon

God morgon på er och tjenamoss.
Tänkte börja med att säga att det är ett underbart väder här idag.
Solen skiner och tittar jag ut så ser jag inte ett enda moln på himlen just nu.
Så det ser ut som att det blir en strålande dag helt enkelt :) även om det är jobbigt med all denna värme också så jag håller mig mest inne när det blir för varmt.
Annars så är jag som bäst i färd med att fixa tapter&golv till sims eftersom det känns lite trist att bara bygga hus med de tapter och golv som finns i orginalspelet..när man vet vad man kan åstadkomma.
Har ju redan byggt ett par hus som jag är jättenöjd med trots att jag inte hade några ritningar på dem från början.
De blev faktiskt till och med så bra att jag fått lov att göra ritningar på dem, för att kunna bygga dem på datorn hemma med där jag kommer att kunna inreda dem mer som jag vill :) för pappsen skulle nog inte gilla att jag blockerade deras hårddisk helt med Sims 2.Det tar ju som bekant är upp en hel del plats vilket är den enda egentliga nackdelen tycker jag för att nämna något.
 För att då återgå till husen så ska jag ta några screenshots så ni får se lite prov på min nya minimalistiska stil och de versioner av dem ni får se här får bli version A. När jag fått ordning på allt hemma ska jag sätta mgi och bygga version B av båda.
 
 
Det här stället var faktiskt det första hus jag byggde efter min långa Sims frånvaro men vad mer än nöjd kan jag vara. Ett mysigt litet hus helt enkelt som blev mycket mindre än de jag brukar bygga men för den skull är mysigt och kanske går att hitta i utan att behöva använda en karta *skratt*
 
Det här är ett prov på lite ovanligare stil som jag ville prova mig på att bygga.
Istället för vardagsrum nere så har de ett inbyggt växthus, kök och wc.
På övre plan finns vardagsrum,wc samt tre sovrum.
 
 
 
 

Annorlunda start på dagen

Till att börja med så kom jag till jobbet några minuter senare än vanligt i morse. Allt för att jag hade varit lite sem hemma, skulle ju plocka ihop en del saker att ta med mig hem till päronen över helgen.
När jag kommer till jobbet blir jag insläppt och får veta att någon krossat en ruta på andra våningen där jag sitter och jobbar.Så det är därför larmet står och tjuter konstant
Tänker inte så mycket mer på det utan går upp och det slår mig, alltså någon har kastat en sten med sådan kraft att det inte bara har krossat rutan ut, utan det är också på ena innerdörren är en av rutorna full med sprickor även om själva glaset där inte gått sönder helt.
Eftersom ingen ordinare är här eller åtminstone ingen som vet något vad man ska göra i sådana här krislägen när det verkligen har hänt något så pratas det om vad som skall göras.
Fast troligen är att det kommer att bli en polisanmälan för skadegörelse men det känns helt klart olustigt att behöva mötas av en sådan här syn direkt på morgonen
Så nu får jag väl se vad som kommer att hända idag...men det här var verkligen så långt ifrån saker som brukar hända.

Verkligen varmt

Idag har det varit verkligen varmt här.
Alltså för att vara så här sent på sommaren, inte för att det egentligen gör något men det kan vara rätt jobbigt med värme så länge också tycker jag.Man blir ju alldeles svettig så fort man ska göra något, det märkte jag idag om inte annat när jag skulle gå på promenad efter jobbet.
Hade dessutom tankarna på helt annat håll kanske på historien jag börjat skriva så jag glömde börsen på jobbet vilket jag upptäckte när jag skulle handla på hemvägen. Nåja det var bara att ställa undan varorna så länge, gå och hämta börsen som turligt nog var kvar i påsen där jag hade ställt ifrån mig den och gå tillbaka till affären.
När jag äntligen kom iväg hemåt var jag alldeles blöt i svett.
Troligen en kombination av värmen och den dåliga kondisen jag för tillfället befinner mig i så jag kan lova att det var skönt att äta lunch i soffan samtidigt som jag tittade på McLeods döttrar. Trots att jag numera har den på DVD känns det ändå som skönt att komma hem och slå sig ner framför tvn men jag lovar att jag ska gotta ner mig i ett McLeods maraton endera dagen men jag tror ena brorsdottern också lät intresserad av att se den så jag får nog ge mig till tåls lite till.
Så skrivningen är mitt senaste projekt ..har ju inte haft någon vidare inspiration till den på sistone men så i förrgår fanns den här historien bara där och jag började skriva på den. Hitills 13 sidor i ett A4 block!
Så just nu passar jag på och bara låter det flöda medan jag har lite av historien klar för mig så får vi se var den tar vägen sedan men det känns så himla bra just nu att det äntligen lossnat igen.
Fast och andra sidan har jag ju nära på alltid något projekt igång sådär, svårt att vara helt utan när man är kreativ av sig.

Strömavbrott

Vet ni vad som hände idag när jag gick hem från jobbet ?
Jo det var strömavbrott i de centrala delarna av staden. Det var mörkt inne på butikerna , folk stod ute och trafikljusen fungerade inte heller.
Så man kan lungt säga att det var en halvtimme av kaos.
Ringde till päronen och jodå de hade tappat strömmen hemma hos sig med. Som tur var så var den tillbaka när jag kom hem, provade att tända lampan i hallen innan jag slog på datorn men strömavbrott hade det varit för jag måste ställa om klockan på min microvågsugn..allt annat rättar sig ju själv.
Fast det kändes allt lite läskigt ändå när allt var svart sådär och ingen visste vad det berodde på eller riktigt hur länge det skulle vara. Fick höra tidigare i eftermiddag att det hela berodde på att det fallit träd över någon ledning när de skulle röja ledningsgator.
Antar att det är sådant som kan hända men man tycker ju att de borde vara mer försiktiga när de vet vad konsekvenserna kan bli.
Nu varade det ju inte längre än en halvtimme som tur var men det får en ju ändå att inse hur sårbara vi är för vad händer vid ett längre strömavbrott med all mat som ligger i affärernas kyldiskar ?

God morgon på er

Morsning på er alla läsare.
Idag tänkte jag skriva om en sak som jag tror att många missat i allla fall känns det som så när man kollar runt på nätet och ser alla bloggar med bilder från google nämligen lagen om upphovsrätt.
Google är bara en sökmotor men man har ingen rätt att publicera andras bilder på sin blogg utan lov från fotografen, gör man ändå det är det att betrakta som stöld och man kan bli anmäld eller i värsta fall få böter.
Fast det känns som om inte så många bryr sig om det här, inte så många andra än vi som fotar själv egentligen och hur kan det komma sig ?
Dessutom så tycker jag inte att den här lagen är speciellt jobbig eller krånglig att förstå , åtminstone inte i grunden däremot har vissa svårt att skilja på MITT och DITT vilket jag tycker är synd. Frågar man bara fotografen om lov först så kan det ju hända att man får använda bilden.
Visst gjorde jag precis som er också när jag var yngre och inte tänkte efter utan lånade andras bilder från google när jag till exempel skapade sk internetstall .
Det som gjorde att jag lärde mig lagen var när en ägare till en av de rktiga hästarna som jag hade foto på hörde av sig och undrade varför jag ljög om dennes häst, men samtidigt hade jag tur och jag behövde bara ta bort bilden på just den hästen men jag lärde mig ändå av det.
Dessutom så har jag sett flera fall där folk fått sina identiteter kapade just med hjälp av bildstöld och jag kan tycka att det är allt för enkelt att komma undan med det.
Så jag hoppas att detta inlägg fick det att klarna lite för er i alla fall och kom ihåg..lägg inte upp andras bilder på er blogg utan lov om ni vill vara säkra.

Sikken rea

Peww äntligen tillbaka hemma igen.
Varit och grattat min kära mor som fyller år idag.
Sedan så gick jag förbi den ena second hand butiken eftersom de har ombyggnadsrea nu i två dagar, tänkte att jag alltid kan göra några bra fynd.
Hittade inte mindre än tre par t-shirtar och tre böcker, två Nora Roberts som jag inte har läst och en annan som verkade ha bra handling, På tal om just böcker..när jag fyllde år så fick jag en riktigt bra bok av min syster , en riktig bladvändare som jag tänkte tipsa er som är från 14-15 år och uppåt att läsa . Den heter Ensamma Hjärtan och Hemlösa Hundar och är skriven av Lucy Dillon. Den grep verkligen tag i mig med hull och hår för man ville så gärna veta hur det skulle gå för de olika karaktärerna och man lärde verkligen känna dem Så med andra ord rekommenderar jag den varmt. Dessutom tror jag att författarinnan ville säga något med sin bok, kanske att vi ska leva mer för nuet och inte planera så långt i förväg.

Jag som trodde

Jag som trodde att jag var tillräckligt tydlig med att dela med mig av information men så är det ju inte åtminstone så verkar det inte som så.
Eller så är det kanske bara så att några har svårt för att förstå mig...i sådana fall..NEJ jag blir inte ihop därför att jag inte vill då det ändå bara är ett spel. Dessutom försöker många att utnyttja mig för sin egen skull det vill säga att de bara vill ha mig som vän därför att jag råkar vara höglvl eller känd och så vill jag inte ha det. Det vill väl och andra sidan ingen heller..ha så kallade vänner som inte bryr sig ....
Nej tack det är ju inte så speciellt trevligt utan man vill ju ha vänner som pratar med en och bryr sig om en för den man är och inte bara för MSP.Varför är det så svårt att bara lyssna från början ibland och acceptera att man inte kan köra över folk hur som helst?
Jag bara undrar jag men jag tror det är tjat, elakheter och sådant här som får folk att till sist sluta eftersom det blir för jobbigt att klara av allt.

Nya foton

Här kommer så en del av de foton som jag tog i helgen när jag var ute på långpromenad.
Fick syn på något väldigt näpet där i gräset. Ett lamm som inte var äldre än ett par veckor(träffade ägaren, han skulle ge dem vatten så vi bytte några ord och hans hund snusade på mig för att kolla in vem jag var så jag passade på att fråga om jag fick fota)
 
 
Ibland kan det vara dags för att ta en matpaus.
 
En flock med födosökande kanadagäss spatserade på en åker.
 
En bit därifrån hittade jag denna flock med grågäss som var ute i samma ärende
Nu grönskar det...
Hittade denna nyfikna unghäst i en hage. När den fick syn på mig kom den rakt travande och
verkade glad över att få lite uppmärksamhet så ajg passade på att prata lite med den, klia den på mulen och fota några fina sommarbilder.
 
 
.
 
 
 
 

Nya spelen på MSP

Tänker börja med att säga att jag just har kollat in de nya arkadspelen på MSP. Kan dock inte säga att jag är så speciellt förtjust i dem...nej faktiskt långtifrån. Tycker mest att de känns onödiga eftersom de inte ens hänger ihop med resten av sidan utan man vinner inget på att faktiskt spela dem. Det skulle kännas roligare om man fick något för att man spelar..fame, starcoins eller varför inte diamanter (om man nu måste ha det).
Dessutom har jag svårt att förstå varför man skickar en varning för att någon skriver att det är skönt att det har blivit lugnare på sidan, man måste väl kunna skriva vad man tycker eller och varför kommer det bara *** när man försöker skriva bra. Misstänker att det beror på vad det blir om man översätter det från engelskan men jag tycker ändå att det är att gå till vuiss överdrift. Bättre man försöker spärra alla alternativa stavningar av verkligt elaka ord då än att förbjuda ord som oftast används i positiv mening.

Hejsan svejsan

Hejsan svejsan på er allihopa tänkte bara kolla läget här idag.
Sitter just nu och rensar upp lite på den här datorn vilket behövs ibland när man har saker på två ställen så man får lite ordning och koll på filerna.
Har varit ute på långprommis..gått 8 km sammanlagt , 4 km dit också gick jag hem med ...känns helt klart att man är otränad i benen nu men man har ju inte gått så mycket i sommar kanske som man borde ha gjort. Fast det får allt vara värt det såg både kanadagäss, grågäss och hägrar så visst kan man se en hel del fåglar så här års med även om man kanske får leta lite mer efter dem i all grönska också hittade jag en fjäder igen, denna gång troligen från en duva eller något andaktigt.
Fotade lite annat på vägen också som ni ska få se när jag kollat igenom bilderna men just nu laddar jag upp inför handbollen kl 16.
Min käre pappa kallade mig för handbollsnörd men jag tycker att det är en spännande sport att titta på och jag kan inte säga att det är nördigt om man ser OS och VM.
Dessutom så beror det ju också lite på hur man väljer att se på ordet men jag tycker då inte att det har någon positiv klang utan för mig är ordet nörd mer något som förekommer i negativa sammanhang.

Morsning

Morsning på er alla :)
Tänkte bara höra vad ni pysslar med en dag som denna ?
Själv så har jag tillbringat förmiddagen ute i skogen.
Skönt med lite avkoppling ibland, plockat blåbär vilket det verkar finnas i massor av här i år och lyssnat på fågelsången.
Det är faktiskt rätt härligt att göra sådana här små turer ibland, att komma ut mitt i ingenting så man riktigt hör tystnaden och inget annat än naturens egna ljud. Verkligen avkoppling och kvalité det.
Kändes dessutom totalt overkligt med vinsten i OS handbollen igår mot Ungern men nu är svenska herrlandslaget i final, någon mer än jag som tycker att det är spännande och ska se den ?
Det enda som var synd var väl att Doder blev skadad men jag hoppas att lagmaskineriet kan fungera och att vi gör en bra match även om det blir tufft att ställas mot Frankrike.
För visst kan man sätta enskilda spelare i fokus men det som verkligen avgör i slutänden tror jag ändå är hela lagets prestation, väl lika mycket som varje enskild individ.
Vad jag kan tro är att det är lättare att gå in i till exempel ett OS som outsider utan att ha några större förväntningar på sig..än att gå in som storfavorit.Visst finns det de här tävlingsmänniskorna som klarar det också se tex på den franske stavhopparen Renaud Lavillnie som vann finalen på nytt olympiskt rekord 5.97 men spännande blev det men det finns lika många favoriter som inte har hållit...de som inte ens tagit sig dit på grund av skador eller tvingats utgå.Fast de riktigt avancerade funderingarna kanske vi ska lämna åt idrottsreportrarna och alla experter men ikväll laddar jag i alla fall för att se höjdfinalen med Emma Green Tregaro(hoppas nu bara att foten håller). Också har jag lagt in Sims 2 på en dator till,började spela lite igår och kom fram till att jag i alla fall måste lägga in Homecrafer med så jag kan få mer tapet+väggar men i övrigt tänker jag försöka satsa på att inte ladda ner några saker utan bara ha orginalspelet+alla tillägg på ena datorn så jag får se hur det fungerar, ladda ner kan jag göra på mitt hemma :) så nu ska jag se om jag kommer ihåg hur man gör en sådan där trappa som jag gillar Dessutom försöker jag bygga lite mer minimalistiska hus :P vilket inte visar sig helt lätt.

Vad tror ni ?

Vad tror ni egentligen ?
Tror ni att jag tycker det är kul att läsa kommentarer som att bloggen suger eller som någon sa att jag skulle vara omogen för att jag har jobb och spelar msp ?
Nej tack jag tycker det är mer barnsligt, larvigt och onödigt att ens komma med sådana kommentarer eftersom de flesta av er inte ens känner mig.Så låt bli och skriva sådana dumheter då, när en del av er tydligen bara är ute efter att såra andra och göra folk arga och ledsna.
Dessutom är det här bara ett spel, jag vet jag kanske inte borde reagera så starkt som jag gör heller men jag avskyr när vissa försöker trampa på andra och däröver tror att de har mer rätt att säga taskiga saker och kränka någon.
Det tycker jag är bland det elakaste man kan göra mot någon annan och varför inte bara låta det vara , tycker man att det är kul kan man väl få spela dataspel utan att någon annan ska lägga sig i eller hur ?''
För det knepiga är ju att det verkar mer ok för killar i att fortfarande spela än trots att de fyllt 20+ vad det är för oss tjejer i samma åldergrupp.
Det tycker jag är lite intressant till viss del. Vad är egentligen vuxet med kan man ju diskutera men jag lovar att då skulle det här inlägget bli mycket längre än vad jag tänkte mig från början utan jag nöjer mig med att säga att allt handlar om vad man har för erfarenheter & intressen och prioriteringar här i livet. så det är inte så enkelt att bara säga så till någon utan då får man räkna med att få svar på tal också.

Gotta sig i soffan och moderatorer

Idag så är det verkligen inget vidare väder här utan det är grått och det regnar med andra ord en perfekt dag för att krypa upp i soffan och se på OS eller kanske sätta sig med en god bok.
Fast luften blir ju också mycket klarare när det regnar men man vill inte gärna gå ut om man inte måste.
Har i alla fall varit iväg och handlat men tog inte paraplyt för jag trodde inte det regnade så mycket så mycket som det visade sig att det gjorde.Precis när jag var klar med ärendena fick jag ett sms från ginza om att mitt paket hade kommit så jag tog ut det direkt.Så nu ska jag riktigt gotta ner mig någon dag med åtta säsonger av McLeods döttrar som enligt mig måste vara en av de absolut bästa tv serier som har gjorts.
Sedan tänkte jag undra en sak ..vad tycker ni om att support har blivit mer synliga på MSP och gjort reglerna mer tydliga ? I alla fall de mest grundläggande har de ju lagt fram, själv tycker jag att det inte är en dag för tidigt för det har verkligen behövts mer ordning.Nu ska ingen i alla fall kunna skylla på att de inte har sett reglerna för de finns helt tydligt där.

Oj vilken dag

Nu märks det verkligen att man har gått en massa idag för det har börjat kännas i fötterna, nåja tur i alla fall att man valde träningsskorna men ska man hästtävling är det ett klokt val även om stövlar också hade passat bra i leran som blev när det kom ett plötsligt skyfall på slutet.
Fast man får vara glad att det var uppehåll till på slutet så jag hade hunnit göra bort fotande och lagt ner kameran i väskan , blev ca 400 kort som ska sorteras..fotade ju både hoppning och ponnytrav så det var väl upplagt för att bli mer. Visst hade jag kunnat fota mycket mer också men då hade det blivit mer jobb med redigerandet också och det känns som att det är lättare om man inte fotar för mycket på en gång.
Hellre då att ta lagomt många bilder också får man välja ögonblicken lite mer och det kanske blir inte så många bildserier men man har ju tillräckligt att välja på ändå och lite därtill.
Här är en del av dagens skörd.
 
Det här ekipaget såg ut att vara helt inne nu så här i OS tider.
Sedan vet jag inte varför men jag tycker av någon anlednnig om skimmlar nackdelen är väl just dock att hålla dem rena.
Den här var helt klart snygg att se på och..
Den hoppade dessutom bra.
Helt klart ovanligaste färgen hittade jag på den här ponnytravaren . Ett russ som är skimmel eller ja vilken färg då ?
 
 
 
 
 
 
Den här underbara ponnyn hittade jag i en hage också, den såg ut att vara lite tagen av värmen dock och stod mest och halvsov.
Monsun såg ut att verkligen njuta i hagen så här sista dagen på semestern, imorgon börjar ridskolan igen.
 
 
Sedan blev jag faktiskt rakt stoppad av en kvinna som ville att jag skulle fota hennes fina hund så då skyndade jag mig och tog ett innan hon lastade in honom i bilen

Ville hette han och jodå dobbermans är bra tjusiga hundar, de har så stolt kroppshållning men vilket arbete sedan, nog för att alla raser kräver mer eller mindre dressyr men de med vakt i sig tror jag kräver att man lägger ner lite extra jobb på både lydnad och på att socialisera tidigt. 

Tinkertankar

För rvå år sedabn hittade vi vägen till ett paradis på jorden om jag själv får säga det.Det kan ju bero på attt jag gillar hästar, kanske inte att rida så mycket dock utan mer att pyssla med och inte minst att fotografera.
Så nu nör vi skulle tillbaka till den före detta fäboden var det ett givet stopp att stanna till vid stuteriet en stund på hemvägen så jag fick fota ännu lite mer.
Jag vet inte om jag helt enkelt kan få nog av tinkrar...de ser så mysiga ut på något sätt och verkar ha ett härligt temperament med men det går nog inte så bra att få in en i lägenheten eller vad tror ni *skratt*.
 
En av stuteriets avelshingstar. Han är bara för maffig, ser betydligt större ut än vad han egentligen är och allt detta hår  som man bara måste få lust att borra in näsan i. Det är känslan av häst det.
 
Fast den som fångade min största uppmärksamhet var denne läckre lille tvåriga hingst.En riktig linslus som ni kommer att se.Föll närmast som en fura eftersom jag älskar borkfärgade hästar och inte har något emot skäckar heller & att dessutom få se en borkskäckfärgad tinker..jaf säger bara wow.
 
 
Nej men lipar man åt fotografen eller är man en liten bushingst ?

Fäbod i bilder

Här kommer så äntligen de bilder jag lovade att visa upp för er igår.
Nog för att ni fick vänta en dag till annat än vad jag hade tänkt mig från början men jag hoppas att det inte gör allt för mycket. Får nog inte plats med alla bilder dok i ett och samma inlägg så det får kanske bli två helt enkelt så att jag får plats med så många som möjligt.
Måste egentligen sortera upp några andra mappar med men det här får räcka så länge också får jag börja med det jobbet till veckan istället när jag är tillbaka hemma igen efter semestern.
Den hära gamla fäboden från 1800 talet är ett fullkomligt magiskt utflyktsmål.Säger visserligen jag som älskar gamla byggnader& både natur och djur. Fast jag tror även en inrotad stadsbo kan finna ron i den absoluta tystnadnen om än så bara för en liten stund.
Fast jag hade då verkligen ingen lust att gå ut på spången. Trots att den ligger fast förankrad i både flytmossa och en tjock vajer tycker jag den verkar aningens osäker att gå på.
Passade på att beundra utsikten också och upptäckte små vak på vattenytan.Det kanske var herr abborre eller fröken mört som tog sig en liten simtur eller vad tror ni ?
 
 En gammal eka låg vid kanten, eller den såg åtminstone ut att vara välanvänd.
 
 Gillade på något vis det här fönstret eller så beror det på gardinerna.
 
 
 
 

Smultronställe

Idag for vi ut på en liten sommarutflykt eftersom en släkting är på besök från den kungliga huvudstaden.
Vi tog med henne till ett ställe som vi själva upptäckte för baa två år sedan men som på denna korta tiden blivit en given favorit av flera anledningar.
Jag tror det är det rofyllda med detta ställe som gjort att vi har fastnat för den gamla fäbodvallen. För några av er kanske detta låter som ett trist ställe men jag kan lova att det finns en hel del intressant att titta på där och på vägen dit.
I alla fall om man tycker on natur och djur så är det ett verkligen helt underbart ställe, det tror jag ni kommer att förstå när ni får se bilderna.Håller på att gå igenom dem , tänkte ladda upp några ikväll men ett åskoväder kom emellan men de kommer upp någon gång under morgondagen förhoppningsvis annars så fort jag kommer åt och kan börja sortera upp dem lite mer, har dem just nu överlagda på externa hårddisken, hann det precis innan åskan drog in med fula moln.
Nu är vädret visserligen något bättre men jag tänkte se lite på TV med..och äta lite frukt men jag hoppas att vi ses imorgon, ciao!

RSS 2.0