Hallojsan på er!

Hejsan på er alla trevliga läsare där ute.
Nu har det gått några dagar sedan jag skrev senast igen men det blir lätt så då det inte händer så mycket. Eller jo det händer ju hela tiden små saker men det är inte jämt jag känner att jag behöver skriva om dem. Har under dessa dagar i alla fall hunnit med att läsa en av böckerna jag köpte på rean. Innan man kom in i historien var den lite lätt rörig men när man lyckades sortera ut dåtid och nutid var den bra. Så jag kan faktiskt rekommendera er att läsa Veterinären av Hellbrand om ni inte redan gjort det. Sedan lånade jag en bok av min kära mor skriven av en mer lokal författarförmåga. Även den föll inom ramen för vad jag tycker om att läsa så därför ger jag er ännu ett boktips nämligen Snörök av Ingemar Dahl. När jag var klar med den ångrar jag faktiskt att jag inte la ner mer tid på den bok jag skrivit...innan jag lämnade in den på nätförlaget men det är så typiskt. Ja, jag antar att man ska lära sig något av processen med. Har ju några påbörjade historier som ligger och skvalpar runt men har inte känt någon motivation till att författa på länge och då vill jag inte röra dem eftersom jag vet att jag bara får radera sidor om jag kläcker ur mig något som jag inte blir nöjd med. Nåja jag ska bara försöka hitta tråden igen, men jag skapar ju en del andra saker istället medan jag väntar på att få tillbaka det där flytet. Jag började faktiskt skissa på en teckning igen då mitt ena lilla guldkorn gav mig en dos med inspiration till det. Den här gången blev det förvånande nog inte en häst..nej det blev ..
Sebastian och Blunder kanske ? fast jag vet inte, jrabban lär ju få samma färger men jag är sugen på att sätta egna färger på fisken. Fast ni kan ju alltid få se lite hur det går till då jag ritar.
I nästa steg valde jag att fylla i linjerna med en svart färgpenna så länge, får se om jag ska ta konturpennan på den sedan men har inte bestämt mig ännu då jag är nöjd med hur den ser ut just nu.
Ja nu fattas bara färgen på fisken , eller ska jag låtsas att det är en aborre i en hink som tappat sin kulör ? Ja jag vet det hände faktiskt när pappa och jag var ute och fiskade en gång. Hinken var ljusblå och abborren försökte kamouflera sig mot den ljusa ytan. Det vr första gången jag såg det men då fick man lära sig något nyttt. Så ja den kanske får någon nyans, vi får se när jag är helt klar med bakgrunden men jag tror det här kommer att bli en söt teckning :)'
Har inte bestämt mig än för vad som ska hända med den heller faktiskt men det känns som att jag kanske borde leta fram en ram om jag har någon i formatet över och sätta upp den på någon ledig yta. Bättre det än att den bara blir sittandes i en pärm,. För där har jag alldeles för många verk som sitter.
 

Hejsan svejsan!

Hejsan på er alla läsare där ute som råkat ramla in här, eller som jag brukar fortsätta hej till alla er som följer mig regelbundet. Ja idag känns det lite bättre trots att magen fortsatt krångla men jag antar att det tar tid innan den där förpillrade bakterien försvinner helt :/. Ibland gör det ju kanske det. Fast nu ska vi inte fördjupa oss i skitprat. Nej istället kan jag berätta att det går över förväntan med Ariel. Hon har nämligen lärt sig att dricka ur flaskan! Det trodde ni inte på och om jag ska vara ärlig hade jag börjat misströsta. Fast när jag på prov hade in den så attackerade hon pipen direkt. Bestämde mig för att låta flaskan sitta kvar och på tredje försöket att dricka lyckades hon! Varför hon inte börjat med den förrän nu vet dock bara hon själv och jag är inte så bra på att översätta hennes dialekt än även om vi gör framsteg. Fast jag har gett upp tanken på det här med sele lite för tillfället. Hon har ju provat, men gillar det inte alls utan protesterar vilt då den ska på/av. Så hon kanske får vara i hagen istället då hon ska gå ut sedan i sommar, för än har hon inte lärt sig hur man klättrar över den. Dock så är det väl en fråga om tid bara innan hon gör det, men tills dess så kan man ju utnyttja att man faktiskt kan ha henne ute ibland med kontroll på var hon är. Annars så trivs guldtösen bäst då hon får gå på sina egna äventyr så man gör säkrast i att ha en burk med mat förberedd om hon drar in bakom något skåp eller försvinner in bakom spisen. För det är samtidigt roligt att de vad hon hittar på då hon får tillfälle att gå lös, hon är verkligen nyfiken och orädd av sig. Nog för att mina gossar också tycker om att gå på utflykt men de skulle hamna på efterkälken om de tävlade med prinsessan.
Hon är snabb, så det gäller att hänga med i svängarna.
Annars mår grabbarna fint :) Stuart försöker om vanligt imponera genom att lyfta huset och när jag storstädade åt Timon häromdagen så blev jag utskälld, se det tyckte inte alls Yetin om.
Jodå klart man måste inspektera vad matte gör med ens bur, gillar man det inte så kan man alltid försökta säga det åt henne men hon städar ju i alla fall åt en så lite tacksam kanske man kan vara. Fast inte då hon får syn på en då man kommer vandrandes på golvet heller, nej det är ju bara en stor dammtuss som far förbi.
Jasså ni gick inte heller på den lätt, attans också att man inte kan smyga ens om man heter Timon Yetin Columbus Wigren.  Fast ibland får man ju komma ner och utforska världen på andra sidan brädan med också måste man ju visa småttingarna vem som bestämmer och sätta sitt bomärke över där de har markerat sin blotta närvaro.

Hallojsan!

Hejsan hoppsan här kommer jag igen. Nej jag har inte försvunnit även om det säkert kan verka som så då jag inte skrivit något inlägg på länge. Fast jag har helt enkelt inte haft någon ork just att sitta vid datorn på sistone. Det är först nu som min energi börjar komma tillbaka. Har ju haft problem med magsjuka som inte velat ge sig. Nej det har varit en riktig seg& dryg bakterie det här. Nu börjar det dock att kännas bättre, peppar peppar så jag hoppas att det värsta ska vara över. Man kan dock säga att det blivit mycket vila på sistone och en hel del TV-tittande. Nu tänkte jag i alla fall uppdatera er om läget så ni vet att jag inte försvunnit helt från jordens yta. Igår morse tog jag mig faktiskt en liten promenad ute för första gången på ett par veckor. Jag var bara tvungen att gå medan det kändes bättre en stund och även fast jag inte skulle så slutade det hela med att jag kom hem med fyra böcker från årets bokrea. Så där sprack det där med att jag inte skulle köpa på mig fler. Har ju faktiskt ett par lådor nere i källaren som jag undrar vad jag ska göra med eftersom jag sällan läser dem, har ju sorterat ut det jag ska Borde väl försöka göra mig av med de där som jag läst en gång men lessnat på kanske , men än så länge står alltså lådorna där tills jag kommer på om jag ska gå med dem på second hand eller försöka sälja dem själv kanske ?
Är i alla fall nöjd med mina reafynd. Den första boken köpte jag faktiskt för att den på baksidetexten verkade spännande och det var den. en andra av Johannne Hildenbrandt ingår i en serie som jag verkligen gillar och har de andra böckerna i. Den tredje är en biografi som ska bli intressant att läsa då jag redan läst Gatukatten Bob och sist en till biografi om Astrid Lindgren som ju alltid varit en av mina idoler. Har alltid tyckt om hennes sagor ända sedan jag var liten och många av dem finns faktiskt fortfarande kvvar i min bokhylla eftersom de alltid går att läsaoch man kan hela tiden hitta saker i historierna som man inte tänkt på förut.Om jag har någon favorit? Ja det finns ju så många att välja bland men jag måste nog säga att jag fortfarande gillar Ronja Rövardotter mest.
 

Hejsan hopp!

Halloj på er alla bloggläsare där ute eller jag kanske borde säga god morgon istället eftersom klockan bara är över åtta ännu. Så då är det ju faktiskt morgon fortfarande. Hur som helst så är det lite kyligt idah. Tittade på termometern och den visade - 10. Visst kunde det varit mycket värre men det känns ändå lite för kallt ännu för att jag ska vilja ge mig i kast med att gå ut. Nej då väntar jag tills det ser lite bättre ut. Annars så har det bara varit lugnt här idag, Har såklart tagit hand om guldkornen. Alla tre har fått fint i sina burar också har de fått varsin stund ute i hallen. Eller ja killarna snusade in hallen och Ariel, när hon väl fick gå ut så drog hon såklart över brädan som vanligt. Det är ju så hon brukar göra numera, efter en stund i hallen är hon nöjd där och vill ha lite mer utmaning. Dessutom är det ju mycket roligare att klättra på kartongerna under mattes säng eller försöka gömma sig i mörkret bakom spisen. Fast det är otroligt vilken personlighet hon har visat upp efter att hon kom hit i September 2015.Nu är det Februari och det är ingen tvekan om vem som styr hushållet då hon är vaken och ute. Samtidigt kan man sitta och mysa med henne i soffan , men helst ska det alltså gå undan tycker Ariel.  Jo fortfare man fintar bort matte , desto snabbare kan man gömma sig och få en extra stund utanför buren medan matte letar.
 
Sedan har matte hittat på att man ska vägas nu också. Hon gör det visserligen inte regelbundet men tittar till ibland bara för att kollla hur man ligger till.  Så hon helt enkelt ser om man läger på sig som man ska eller om man är som en spinkig sticka, men allt ser bra ut med guldtösen så här långt.
Nu kanske jag ska skriva om något annat idag med så ni får lite variation, annars är det lätt att guldkornen periodvis kidnappar hela bloggen men de har ju faktiskt sin egna spalt trots allt. . Skulle ju fortsätta med en teckning igår. Det gick sådär eftersom jag egentligen bara skulle prova att rita sand. Satte mig med ett tomt papper och när jag var klar såg det ut så här:
 
 

McBläck

Hejsan på er allihopa där ute, ja framför allt till ni som brukar läsa det jag skriver. Jag hoppas att ni tycker att en del av det är intressant om ni stannar kvar. Idag har det varit en toppenfin dag ute igen med vackert vinterväder och solstrålarna som reflekteras så fint i den vita snön. Fast nu var det inte vädret jag skulle skriva om idag eller guldkornen även om jag kanske gilder in på dem sedan. Nej idag ska vi avhandla multimaskiner och bläcket till dem. Till att börja med så är jag jättenöjd med min lilla MP280 som jag har den är bra på alla sätt och vis. Förutom möjligen ett nämligen att patronerna tar slut så fort. Ja, jag kanske inte skriver ut så mycket eller kopierar saker men det går ju bläck även då man skannar. Valde därför att prova fylla på för inte alls länge sedan då jag såg att det finns en firma som gör sådant här i närheten. Kommer hem, sätter i patronerna varvid den ena av dem blinkar. Gör som killen i butik sagt, stänger av och startar om maskinen, patronlampan blinkar i alla fall. Ignorerar problemet eftersom jag fortfarande kan skanna. Häromdagen märker jag att båda lamporna lyser så jag försöker både med att starta om och köra igenom de rengöringssystemen som finns men nej inget fungerar och jag kan såklart inte heller kopiera något. Nu kanske jag borde ha gått tillbaka och pratat med dem , där jag bytte men jag kände inte för att krångla. Skulle ändå gå och handla så då passade jag på att köpa helt nya patroner på ett annat ställe. Snordyrt ja, men nu funkar det, för så fort jag kom hem och bytt ut dem slutade båda lamporna att lysa på en gång! Summan av kardemumman blir alltså att hädanefter kommer jag bara att satsa på orginalpatroner då jag ska köpa nya. Visst blir det kanske kostsamt i längden men då vet man ju åtminstone vad man får. På butiken jag var idag så sa expedition där att de rear ut bläckstråleskrivare numera och många har gått över till laser men det är ju liksom ÄNNU dyrare än så länge så då är ju frågan vad som faktiskt blir bästa alternativet för en liten hemmaanvändare. Inte tycker jag att det är laser i alla fall.
Fast nu har jag i alla fall fått ordning på sakerna så nu kan jag fortsätta med mitt övriga pyssel här hemma sedan ska jag nog starta upp Sims 3 med. Gick ju igenom mina hushåll igår och hittade några som jag hade glömt bort hur roliga de var att spela.Sedan tror jag inte jag kan hålla mig även om jag sagt att jag skulle så måste ni få se den redan nu.
Började skissa på ett papper efter att ha sett ett naturprogram där Bankershästarna omnämndes, för den som inte känner till det så är det en grupp vildhästar som lever på några öar utanför North Carolina , USA. Blev så tagen av berättelsen kring dem och genast kom min inspiration. Sedan förde jag över hästen på ett till papper för att kladda dit konturer till något slags bakgrund och då blev den så här fin sedan jag fyllt i konturer och färglagt själva hästen. Så det ni egentligen ser här är alltså min kladd :P. Nu lutar det mer åt att jag får göra två hästar i olika färg med olika bakgrunder men frågan är hur jag ska få gräset att bli fint också. Det är bland det marigaste att teckna tycker jag faktiskt.

Hejsan!

Hallojsan och god dagens på er alla läsare där ute eller ja hej om ni sitter inne också för den delen. Nu kanske den där formuleringen blev lite tvetydig så enklast är det väl att jag bara säger hej till er alla istället. Idag har vi verkligen ett toppenfint vinterväder här. Solen skiner och det är lagom kallt för att man ska kunna gå ut och njuta av den fina naturen. För det är något man kanske inte blir så bortskämd med att kunna göra så här års. Åtminstone inte då vädret varit lite minst sagt omväxlande på sistone. Har det inte varit tö så har det istället varit svinkallt men nu idag känns det i alla fall som det är normal temperatur för årstiden. Vinter lär det ju fortsätta vara här ett tag till. Hur som haver så har jag varit ute och känt på luften eftersom jag behövde göra bort några mindre ärenden igen.
Ibland har man ju saker som man helt enkelt MÅSTE ta sig i väg och göra även fast jag håller med Skalman om att det är ett fult ord. Så nu behöver jag inte köpa ny mat åt guldgossarna på ett tag och i Ariels matburk är det ju också fullt. Annars har jag ju upptäckt att lillan är en typisk hona ändå, dvs hon har ett stort skafferi i sitt hus så det gör inget om skålen är nästan tom. Nej hon klarar sig i alla fall. Gossarna har ju också sina små förråd men redan har alltså tösen dragit ihop dubbelt så mycket som dem helt på egen hand!
Fast nu kanske jag ska skriva om något annat också. Har ett par andra projekt på gång just nu, gjorde en skiss igår som jag faktiskt blev nöjd med och för ovanlighetenskull har jag en plan om vad jag vill göra med den. Ni får se då jag kommit länge , måste göra en kopia på den och prova mig fram lite hur bakgrunden ska se ut. Sedan tog jag fram en barbiedocka ur vitrinskåpet igår och insåg att hon behövde lite TLC. Håret var trassligt och jag fick ett infall att göra en ny klänning åt henne så det tänkte jag försöka roa mig med idag.För det är bäst att göra sådana pyssel på dagtid då småttingarna sover, annars har jag fullt upp med att ta hand om dem.
Också udnrar jag om det är någon mer som provat att fylla på bläck i patronerna till sin multimaskin/skrivare. Jag gjorde det på ett lokalt företag här i stan för inte alls så länge sedan. Nu kan jag bara skanna men inte skriva ut för den påstår att inget bläck finns i dem. Borde jag gå tillbaka och klaga eller köpa nya patroner?

Hejsan hoppsan!

Hallojsan på er alal bloggläsare där ute. Jag hoppas att ni har haft en riktig fin Alla Hjärtans dag så här långt. Det har i alla fall jag så här långt även om det inte hänt så mycket för min del men det är faktiskt bara skönt med att ta det lugnt. Håller ju på att återställa mina näringsdepåer efter allt som varit och det är först nu jag börjar känna att energin är på väg tillbaka. Sedan får jag ju se till att ta det försiktigt ändå så att det inte kommer något bakslag. Nej som sagt har jag mestadels kopplat av med skidåkning på tv, spelat en hel del Sims 3 och umgåtts med mina små guldkorn. Alright, jag kanske har skämt bort dem lite extra också har jag även skissat en del.Så någonting gör jag ju på dagarna ändå även om jag för tillfället bara går hemma och skrotar som vissa kanske skulle välja att uttrycka sig på men just nu är jag ändå nöjd så här. Även om det är att föredra att man hat ett jobb att gå till är det ju långt ifrån alltid som det blir så och då får man ju försöka göra det bästa av läget och hitta små glädjekällor ändå. Även om det inte alltid är lätt, tror jag man lär sig det mer och mer med tiden. För man måste ju få ihop något så när vardag som fungerar och efter allt som varit tror jag att jag börjar landa till sist och stå med båda fötterna på jorden. Det  har jag kanske alltid gjort så det är inget nytt det heller egentligen men det tar ju en viss tid innan man kommer till en del insikter om vad som är viktigt för en.

Timon var lagont sugen på att posera men till sist fick jag en bild på honom där han satt stilla.
 
Ariel nöjde sig med att sniffa in nallen medan...
Stuart bestämde sig för att försöka bli kompis med den, han som var rädd för tomten i julas!

Sims

Ja jag bestämde mig ju efter många om och men för att Peggy skulle få fortsätta bo ihop med Dudley och jag ångrar mig faktiskt inte. Nej jag gör ju inte det eftersom deras lilla gård verkligen hat blivit supermysig men det krävdes ju minst sagt lite renovering för att få till den.Ändå så har jfg faktiskt egentligen inte gjort så mycket på den mer än att ända planlösningen en del och lägga till stallet. Om man får lov att säga det är jag i alla fall väldigt nöjd med allt, kanske först och främst just huset då.
Så Peggy blev alltså kvar med chefen ;) ja han är faktiskt det fortfarande men han går snart i pension, kanse det är just därför också som de två lever en dag i taget. Fast trots ålderskillnaden så kompletterar de två varandra så otroligt bra och han ser till att hon håller fötterna på jorden.Dock är det inte ngt stort problem eftersom båda två trivs bäst hemma med sonen Zeth också har de ju adopterat ett föl med :
Fast Peggy fick faktiskt göra en resa ikväll så hon kunde göra klart ett karriärmål
Utflykten gick till Shang Simla
Såklart skulle hon prova på lite lokala specialiteter.
Slutsatsen blev att hon är som jag, hon tål inte alls kryddstark mat!
Sedan passade honpå att lära sig ett par sånger och hon träffade även en ny vän.
 
 

Hejsan

Hallojsan på er alla läsare där ute. Ja hej till alla er som tittar in här och brukar följa det jag skriver. Ja såklart hej till alla er som bara råkat klicka er in också. Hoppas att ni stannar kvar och gillar det ni ser. Om ni av någon anledning inte gör det, känn er absolut inte tvungna att stanna kvar. Då kanske det till och med är bättre om ni går vidare med de ni höll på med innan. Nåja nu ska vi inte fördjupa oss i aneldningen till att ni kollar in här allt för mycket. Fast jag gillat ju kanske som ni märker att skriva och då är det väldigt lätt hänt att det blir lite väl många ord och rader ibland, men jag försöker ju variera och lägga in en del bilder här med.
Som idag då jag varit ute och fotat lite igen. Ja egentligen skulle jag bar ner på stan och göra bort några små ärenden som jag behövde få ordnade. Hur som haver efter en stund på stan då jag skulle gå hem med mina varor så hörde jag att en flock sidensvansar var i närheten och jag såg dem sitta där i träden och kalasa. Som tur var hade jag inte så långt att gå utan jag kunde först gå hem med sakerna och ställa in det som kulle i kyl&frys. Sedan var det bara att byta objektiv på kameran och gå tillbaka för att se om fåglarna var kvar. Brukar ju alltid försöka få några foton på dem i alla fall då de väl är här innan de flyttar.
Nu var det perket och inte så mycket folk i rörelse heller så jag kunde stå och få studera dem riktigt. De var till synes helt orädda för mig och mumsade på allt vad de förmådde.Vissa gjorde verkligen allt för att få tå sig de godaste bären! Fick inga bilder på den men en av dem både hängde upp och ner samt lekte kollibri och hovrade i luften för att komma åt dem. Det såg i alla fall roligt ut och somliga undrade nog vad jag gjorde, fast så är det väl att ha pippi på fåglar. Stod i alla fall där en bra stund men till sist var jag tvungen att gå hem och äta, när jag sa det åt sidensvansarna var det som om de förstod för hela flocken lyfte på en gång och flög iväg.
 
 
 

Hallojsan!

Hejsan på er alla glada bloggläsare där ute. Ja hej till alla er som bara råkat klicka er in hit också. Idag tänkte jag börja med att säga att jag faktiskt fått sova ut.Stuart var duktig och väckte inte matte förän vid ca åtta. Minns inte ens när det hände senast! Fast det var såklart skönt att få sova eftersom det blivit lite sådär med sömnen på sistone då magen har krånglat. Det gör den lite fortfarande men det känns som det hänger ihop med en förkylning av något slag(för så här brukar min mage inte krångla annars.) Nu känns det dock hyffsat bra och jag börjar sakta få tillbaka lite krafter efter det där värsta som var. Nej jag har ett ord att säga och det var att det hela var skitdrygt!
Så nu vet ni alltså det. Hur guldkornen mår annars?
Jo de verkar må väldigt bra just nu alla tre. Timon försökte smita från borstningen trots att han får godis efteråt. Stuart har gjort sin inspektionsrunda i hallen och nu så har Ariel kommit ut för att hon hört killarna och inte kan somna om. Annars brukar hon ju vara mer av en sjusovare faktiskt men ibland händer det alltså att hon vill gå ut på morgonkvisten med. Så då är det bara att gå och släppa ut guldgumman en stund men man får ju hålla ögonen på henne. För glömmer man henne i två sekunder så vips har man en liten hamster som kommer kilandes på golvet, nöjd med att ha tagit sig hela vägen över brädan. Visst skulle jag kunna sätta för så de inte kan klättra över alls men samtidigt så tycker jag att det vore tråkigt gjort av mig och de måste ju få vara hamstrar. Hamstrar är ju trots allt gjorda för att klättra, det ser jag ju då de går armgång i burtaket . Det känns dock bra att kunna erbjuda dem det då de är ute också. Fast då det gäller burar vet jag att det finns många teorier till vad som är rätt Dock måste man alltid utgå från hamstern. Jag har bara haft plastlådor kortare perioder men upptäckt att det inte alls är lämpligt åt mina, jag menar en hamster är ju trots allt en gnagare så det säger nästan sig självt!
Sedan tycker jag inte riktigt om akvarium på grund av lufttillförseln, möjligen om man gör om locket men ändå så undrar jag om det inte blir mer instängt i en sådant  också undrar jag hur det fungerar med glas då hamstern har dålig syn.
Vissa säger också att man måste ha en låda som är minst 75-120 liter med massor av leksaker för att kunna tillgodose hamsterns behov. Kan säga att jag aldrig skulle våga ge mina tre så stora utrymmen med massor av leksaker som de får leka med på nätterna. Fint tänkt på ett sätt, men inte ur säkerhetssynvinkel då de är kvicka små djur som verkligen kan lyckas med det mest omöjliga. Då är det en fördel om man kan stänga av ett rum som jag gör också kan de få gå ut och leka där under övervakning, minst ett par gånger om dagen, ibland mer. För det ger mig tillfälle att vara social och umgås med dem också samt att jag har ett ställe de kan få vara på utan risk en stund då jag städar i vardera bur. Ja nu måste jag ju hålla ögonen på dem även då men de får vara ute och snusa in hallen i sin egen takt. och leka med sakerna om de har lust. Ja för den oinvigde som kommer och hälsar på kan börja undra om det är hamstrarna som bor med mig och inte tvärtom eftersom hallen kan se ut som en enda lekplats. Den är helt och hållet guldarnas domän nummer ett!
Dessutom fattar jag inte hur man kan säga att de inte ska bo i gallerburar på grund av att de är gnagare. Ja , åter igen gnagare. Det är jsut därför de gnager på gallret, för att de vill komma ut. Då spelar det ingen roll vad man fyller buren med för prylar.  Dessutom så har jag försökt erbjuda andra saker till mina guldkorn att vässa tänderna på men nej, gallret är fortfarande allra bäst.
Om man inte tänkt sig vara social med sin hamster, utan att den bara är något som ska sitta i en bur, springa i ett hjul eller fara omkring i en plastboll över golvet då tror man fel. För en rätt behandlad hamster är bland de bästa husdjur som finns! Visst de är små och lever inte så länge, men det gör att man får lära sig att ta vara på tiden man får med dem ännu mer. Sedan finns det de som säger att man ska ha minst 20 cm i diameter på hjulet men varför är många av de saker som säljs till guldhamster i handeln kring 18 cm då ? Tillverkarna måste ju ändå utgå från de godkända måtten som finns på jordbruksverket, samma då det gäller burar.
Och somliga säger att man inte ska gå med hamstern i sele heller, så då undrar man vad man egentligen ska göra? Jag har inte haft en hamster som mått dåligt av det kan jag säga. Att få komma ut i gröngräset på sommaren brukar tvärtom vara väldigt uppskattat och då slipper de ju hagen där de annars kan känna sig instängda efter en stund. Fast man får ju givetvis tänka på att det är en hamster man är ute med och inte en hund!
Så nog fungerar det att lära dem gå i sele alltid men man får ju ha tålamod och göra det långsamt sedan är det inte alla som tycker om det heller. Som min Stuart Little. När han får på sig selen ska han alltid gå på tå för att riktigt demonstrera för matte hur obekvämt det är men efter ett tag glömmer han av sig och omgivningarna lockar mer.
 
Så här bor alltså mina guldgossar också ser ni ju hallen. Hade mina tvivel på Stuarts bur i början men det har visat sig att den är perfekt för honom då han kan gå armgång i taket bäst han vill utan skaderisk. Han älskar verkligen att klättra omkring och att leka med sina lekbollar! Det största fel som jag ser många nybörjare gör är att köpa de där stora gallerburarna med flera våningsetager i.
Och så här bor Ariel,  störst och allra lyxigast av mina tre. Men det är klart endast det bästa är gott nog åt en riktig prinsessa! i har ju egentligen bara ett problem och det är det faktum att hon inte lärt sig att dricka från flaskan. Jag har försökt visa henne men nej hon föredrar helt enkelt skålen. Så visst är de olika och då är jag tacksam över att hon i normala fall bara klättrar på burens sidor men varje gång hon  är brunstig blir jag lite nervös för då går hon också i taket men jag antar ju att hon har koll på var vattnet är.
Fast hennes bur är nog i högsta laget för vad jag kan tycka är acceptabelt, men ytmässigt är jag väldigt nöjd med den. Sedan har jag bytt ut sandskålen i ena hörnet mot en riktig toalett/sandbad som dessutom också extraknäcker som rolig leksak ibland. Hjulet springer hon inte alls så mycket i, i alla fall inte så jag hör henne på nätterna men att klättra det här mer hennes grej!

Pust ..

 
 
Hallojsan alla bloggläsare!
Då var jag här igen efter några dagars frånvaro igen. Ja nu har det faktiskt gått ovanligt länge sedan jag skrev något här senast. Men man kan säga att jag haft fullt upp ändå med att göra. Det var nog ingen vanlig magsjuka jag hade utan jag tror det var vinterkräksjukan som jag drabbades av. Nu börjar det bli bättre men jag känner mig fortfarande rätt så orkeslös och idag är första dagen jag tror att jag kan börja äta något igen. Så nej det har inte varit någon höjdarvecka precis. Har mestadels sovit då jag inte sett på TV .Som tur var har det ju varit mycket i sportväg att se så mellan viloperioderna har det blivit så. att jag bara legat i soffan. Fast nu tänker jag alltså fortsätta lite att vila och ta igen mig. Måste ju hämta ny energi och nya krafter efter det här. Sedan kan jag bara hoppas att det inte kommer något bakslag så jag får tillbaka eländet eller råkar ut för en förkylning efter också. Det är ju lättare att dra på sig sådana virus med om immunförsvaret legat nere. Nej nog om veckans elände, det finns helt klart muntrare saker jag kan skriva om så ni får något bra att läsa också.
Är så stolt just nu över min lilla Ariel. Har ju tränat henne ett tag med att krypa igenom selen och nu har hon haft den på sig två kortare stunder i hallen. Visst spänner hon sig lite från början men hon verkar ändå slappna av mer efter ett tag om man leker med henne. Då glömmer hon helt enkelt bort att den sitter på, sedan får vi ju öva lite då den ska tas av men bara att hon kan ha den på tycker jag är stort och värt att fira. Klart hon får extra godis då hon är duktig och jo hon har blivit mycket lugnare och kan faktiskt sitta i knät hos en nu också. Fast sitta still gör hon ju ingen längre stund men det känns ändå so hon litar mer och mer på mig nu och jag litar ju mer på henne också.
 
Man får distrahera henne lite men det går framåt med selträningen, misstänker dock att hon inte kommer att gilla att sitta kopplad sedan då hon ska få gå ut. Fast det är en fördel att lära dem så de kan få gå ut på sommaren i gräset och leka.
Stuart Little tycker om att sitta i soffan och mysa
Timon tycker det är så kul att få gå ut på äventyr. Det är det bästa han vet för då kan han försöka smita från matte.
 
 

Halljosan!


 
Morsning på er alla glada bloggläsare där ute. Ja hej till alla er som hittat in hit. Idag så skiner solen här och det är jättefint väder. Har faktiskt varit ute på en liten promenad trots att termometern visar -12. Ibland måste man ju ta sig ut och gå ner på affären och handla. Hade ju kunnat gå igår egentligen men då hade jag annat att stå i. Man kan ju dock säga att temperaturen varierar lite minst sagt från dag till dag, då det igår var nollgradigt. Tycker att nä så länge är det faktiskt vinter och då kan det väl få vara kallt så snön ligger kvar, det blir så halt annars. Nej nu får det vara nog om vädret för idag men det var i alla fall skönt att få lite luft. Nu till något helt annat . Jag skulle egentligen inte alls göra en till sim. Det har jag saft förut och allt som oftast går det..åt pipsvängen. Så också nu. hade ju föreställt mig hur hon skulle bli, ändå blev hon precis tvärtom visar det sig.

Ja från början flyttade Peggy Malone in i ett skjul
Fast lite mysigt var det kanske i alla fall
Hon levde på att hitta saker i soptunnorna
Vissa saker mer tvivelaktiga än andra
Hon la ut betet och...
Fick upp kommissarie Racket på kroken. Trots den stora åldersskillnaden trivdes de två bra ihop och det resulterade i att de fick sonen Zeth tillsammans. Sedan började Dudley titta åt andra håll och Peggy kände sig inte riktigt bekväm trots allt även om de hade sin lilla gosse med.
Egentligen hade ju Dudley tänkt sig något helt annat men ett till barn tror jag bara hade förvärrat det hela ännu mer.
Så de bröt upp och Peggy tog med sig Zeth till ett nytt kvarter där de fått detta huset.
Egentligen skulle det inte alls bli så stort men det är ju på ett plan så egentligen är det inte så många rum utan på etage ett finns som ni ser entre,vardagsrum, wc, tvättstuga,kök samt två sovrum.
Planen är att jag sedan ska bygga ett garage med en lägenhet på övre plan samt ett stall.
Först måste Peggy bara få en hållbar ekonomi för sig och sonen igen .Fast det lär nog dröja ett bra tag innan hon vågar sig på att bli kär igen, speciellt med tanke på hur det slutade senast

RSS 2.0