Hejsan på er!

Hejsan på er alla ni läsare som av en eller annan anledning har valt att klicka er in hit på min lilla blogg. Upptäckte till min förskräckelse att det på nytt har gått en vecka igen sedan jag senast postade ett inlägg så nu kan det ju kanske vara dags för det igen, nu då semestern börjar gå mot sitt slut. Och det har verkligen varit en kanonfin sommar måste jag säga, kanske inte så varm enligt vissa men jag tycker att det har varit många fina dagar att ta vara på .Det hade dock inte skadat med lite mer regn för växlighetens skull & det är ju hemskt då man ser den extrema torkan som råder på många andra ställen ute i Europa. Nej jag är faktiskt med andra ord väldigt glad att jag får bo där jag gör. Nu skulle jag kanske inte bara skriva om vädret i dagens post men jag tycker att det är ett bra ämne att börja med. Nu i sommar har ju alltså visserligen molnen dragit in ibland men det är sällan de har gett ifrån sig någon nederbörd utan oftast har de seglat över också har solen börjat skina igen på bara en liten stund.Ovädersmoln kan ju visserligen vara spännande att studera , det tycker även jag men efter att ha upplevt ett par otäcka saker så är jag inte alls lika förtjust i åskan längre. Regn går bra men mullret gör att det kryper i skinnet på mig och är jag hemma hos föräldrarna som bor i villa dras alla kontakter ut eftersom blixten grillade ett moderkort en gång då den slog ner i backen utanför rummet där datorn står.Så nog ska man ha respekt för naturkrafterna.Det ska man.
 

Hallojsan

Hejsan på er alla ni läsare som av en eller annan anledning råkat klicka er in hit på min lilla blogg. Några av er kanske just har följt en stig och hittat hit, medan andra av er kanske brukar gå efter mer upptrampade vägar eller vad man nu ska säga. Hur som helst så hoppas jag att alla ska hitta något som ni tycker är intressant att läsa eller så kanske ni bara vill kolla in alla fina bilder jag tar. Vilket som så blir jag glad för varenda liten kotte som kollar in och kanske lämnar en kommentar. Om ni brukar följa min blogg mer regelbundet så ser ni kanske att det har gått en vecka sedan förra gången jag skrev men det blir verkligen mer sporadiskt med uppdateringarna på sommaren då jag och Theodor njuter av semestern. Fast Theo föredrar helst alltså att vara inne och åka traktor, när han kommer ut i gröngräset är han mer som tjuren Ferdinand. Även om han är van hemifrån att vara ute så vill han helst sitta under en korkek och lukta på blommorna men det är väl klokt, finns ju så många saker i den stora vida världen som kan vara farliga för en liten hamster så därför är det säkrast att man stannar kvar inomhus. Fast nu ska jag inte låta guldkornet ta över dagens inlägg även om det är väldigt lätt att skämma bort honom. Nej jag måste få dela med mig av den senaste naturupplevelsen jag haft. Skulle hjälpa mamma rensa i rabatten men när jag var färdig med jobbet så gick jag in och hämtade kameran trots att det såg ut att bli regn. Såg inte så många fåglar utan travade iväg en sväng runt i den närmaste omgivingen.Såg inte så mycket utan bara några blåmesar och kråkorna. Gick tillbaka till tomten då jag hör ett smattrande läte i trädet ovanför mig. Blir först rädd och tror att det är en rovfågel som tagit en mes eller något åt det håller. Så jag tittar upp och vem sitter där om inte en av pappas nötväckor! De har ju blivit riktigt stamgäster vid ostbrädan men så här närgångna brukar inte ens de vara. Den sitter där och tittar på mig och jag börjar prata med fågeln varpå den kilar närmare mig nerför stammen. Så jag tar upp kameran och inte ens då blir den rädd utan den låter sig villigt fotas.Allt eftersom jag pratar med den lägger den huvudet på sned och lyssnar, ibland till och med putsar den sig och är helt avslappnad trots att jag står där och fotar. Jag vågar knappt röra på mig men när jag byter grepp på kameran så kliar den faktiskt nerför stammen och kommer allt närmare tills vi nästan står öga mot öga.Ja tänk vilken relation man kan bygga upp med vilda fåglar..om pappa har kråkorna och talgoxarna så kanske nötväckorna är mina favoriter efter detta mötet på nära håll.
Så här satt den och bara kollade in mig på håll först, den var helt tyst men ändå uppmärksam på att jag stod där.
Ett tag funderade den nog på hur högt upp den kunde komma i trädet och då trodde jag kanske att den skulle göra som vanligt och flyga iväg , för att komma tillbaka senare. Vanligtvis så brukar de ju prata mer än det här då de vill ha ut ost på brädan.
Inte idag tydligen, den satt där och bara nyfiket kollade in mig
Ett steg närmare tog den hela tiden.
Tills den på slutet satt i trädet alldeles ovanför mig och obkeymrat putsade sig på en gren.
Sedan försökte den nog ändå säga att den var hungrig och ville oa ost, så jag gick in och hämtade lite som jag la ut och då var båda nötväckorna såklart först på serveringen.
Det var inte de enda fåglar jag såg, en liten grå flugsnappare ville prova på att köra slalom på agilitylektionen..
Medan lövsångaren fördrog att titta på från publikplats i granen.
Blåmesan höll i sig för allt den var värd.
Och kråkan föredrog att lämna scenen bakom sig.
 
 
 
 

Hejsan på er!

kHejsan på er alla ni läsare som bestämt er för att kolla in hit på min lilla blogg för att se efter vad som har hänt på sistone. Jag kanske har varit lite dålig igen på att uppdatera men det blir ju lätt så på sommaren att jag gör andra saker mer än sitter vid datorn. Eller ja det är ju klart jag håller maskinen hos föräldrarna varm eftersom det är där jag och Theodor befinner oss på semesten men det kanske blir mer att jag spelar Sims och andra saker än att jag kollar in och uppdaterar här. Nu så har jag i alla fall fått en liten stund över som jag hade tänkt ägna åt att försöka få ihop ett litet inlägg så det finns något som ni kan läsa. Pappa och jag tog oss en litren promenad för att h'lsa på fåren men när vi kom dit så stod grinden öppen och de var borta så förmodligen hade jag och systerns tös rätt i våra misstankar att de har åkt hem för att lamma. Vi får alltså se om de kommer tillbaka senare eller om de varit där färdigt för i år. Hur som helst så gick vi vidare längs stigen och när vi hade gått en bit hördes det skarpa ljudet av en större hackspett som satt där uppe i ett träd och varnade omgivningen. När vi hade betraktat den ett tag lugnade den ner sig och återgick till sitt födosök så vi kunde gå vidare.
Längre ner i det lilla skogsområdet väntade något helt annat på oss.
 
Nog för att vi vet att det brukar finnas ett par spillkråkor där, men vi har inte sett till dem på länge men är det verkligen möjligt att de gör så här kaffeved av ett träd ? Min erfarenhet av dem är att det brukar bli stora flisor lite likt bäver, inte så här fullkomlig söndertrasat när de har gått fram.
I ett snnst träd i närheten så hittade vi sådana här märken, av vilka de två i mitten ju mer liknar klor men de här märkena såg ut att vara betydligt äldre, medan de andra var färska.
Så då är min fundering på på vad som kan ha gjort det här, är det spillkråkan eller är det möjligtvis så att mors lilla olle har lufsat fram i skogen bland alla träd?
Massor av sådana här små bruna och oansenliga fjärilar är det som fladdrar runt just nu och jag tror det är någon form av gräsfjäril men det är väl först framåt hösten som påfågelögon och amiraler brukar kunna dyka upp.
Måsarna seglade över de nyslagna fälten i sin jakt på mat och kanske hittade de något men jag tror att tofsviporna har klarat sina ungar i år eftersom det är slaget långt senare än vanligt och det känns ju skönt så att djuren får göra bort sitt innan.Sedan måste jag ju också få visa den här fina bilden som jag fotade i förra veckan då pappa och jag var ute och gick åt ett helt annat håll och jag lyckades få med hela flocken på 12 tranor när de flög upp från åkern invid ån där de gick och letade mat, vilken mäktig syn!
 
 

Hallojsan

Hejsan svejsan på er alla ni läsare som hittat just hit till min lilla blogg och valt att klicka er in . En liten skara av er kanske brukar kolla mer regelbundet vad jag har för mig men för några av er kanske det är första gången ni besöker min lilla hörna. Oavsett anledning till att ni befinner er just här så hoppas jag att ni ska hitta något som ni gillar att läsa om eller så kanske ni bara vill titta på fina naturbilder. Några av er kanske också tycker om att se vad mitt lilla guldkorn har för sig på semestern och ni må tro att han verkligen njuter av att få så mycket frihet ute i gräset då det är väderlek för det, då för vandlas mattes lilla morsgris till värsta vilddjuret! Annars tycker han om en ny sak inne, nämligen när han kan få bli bortskämd och åka med på traktorsläpet. Ja tänk vilken liten kille man har fått tag på! Men nog är han för härlig också med sin unika personlighet. Frågan är bara hur han har tänkt sig det där efter att semestern är slut?
Har länge försökt fota pappas halvtama kråka som kommer för att få mat varje morgon och nu lyckades jag äntligen.
Den här fiskmåsen brukar också komma till utfodringen varje morgon men först nu då jag tog kortet på den upptäckte vi att den har ett handikapp, den är ju enbent.
Är det vanligt att sädesärlor ensam föder upp ungar? Så har mina föräldrar det i år då hanen tycks ha blivt ensamstående med fyra stcken halvstora ungar som stundtals jagar honom kors och tvärs över gräsmattan också skriver de så fort de är hungriga och vill ha mat. Vi har inte sett honan sedan tidigt på häckningssäsongen och tror därför att hon råkade ut för något efter att äggen var lagda, men hanen har alltså hållit ihop den lilla familjen.
Skator är faktiskt vackra fåglar men jag vet inte hur man ska tolka deras skratt, nu vet jag åtminstone lite om hur man ska prata med dem...man kanske ska försöka?
Sorgligt är det att se hur skogstjärnen som förut varit ett fågelparadis håller på att försvinna mer och mer, snart ser man inte alls att det varit en tjärn. Än så länge trivs dock änderna och småvadarna men svanarna och tranorna verkar ha flyttat till någon av de närbelägna sjöarna istället.

Sims 4

Antalet fina ord jag sa igår när Sims 4 krånglade vill ni nog inte höra. ändå reparerade jag spelfilerna men det uppstod ändå problem på slutet och det kraschade..men jag tyckte det var märkligt då spelet envisades med att tappa nätanslutningen hela tiden också. har EA problem ? För visst att jag ha en hel del CC men det har ju funkat fint före det här så jag kan inte se att det har med det att göra heller . Inte när jag dessutom vet att spelet redan innan har haft en del buggar, men visst är det konstigt varför man inte tittar på sådana här saker redan INNAN man bestämmer sig för att släppa något eller så borde man åtminstone vara snabbare att fixa till problemen med patchar eller uppdateringar då spelet är så dyrt redan från början. En del gånger så känns det som att de bara bryr sig om att sälja och tänker allt mer på pengarna& mindre på oss som ska spela men som det är nu måste jag faktiskt fundera på om jag ska återgå till Sims 3 ändå för det fungerade ju i alla fall relativt problemfritt i jämförelse med fyran. Ja jag vet...jag borde kanske inte ha tagit bort det heller men jag tyckte ju att det tog upp för mycket plats att ha båda spelen installerade så jag vet inte . Det för ju med sig en hel massa mer jobb då med allt som ska installeras och så. Dessutom så har jag ju ändå fått fram mina karaktärer nu i fyran som jag gillar men på samma gång saknar jag även djuren i trean så kanske att jag måste börja någonstans om jag ska fullfölja den planen. Dessutom blir frågan om jag i sådana fall verkligen ska ha kvar fyran för jag vill ju ändå inte tappa allt jag har gjort där heller så nej det är inte alls lätt.
Är det någon som känner igen sig och också har samma problem med Sims 4 just nu  och kan ge mig ett tips annars på vad problemet kan bero på ? För hemma krånglar det tack och lov inte så här utan det här eländet har börjat nu på en annan maskin där jag har intallerat det. Visserligen så har den här maskinen lägre prestanda än min vanliga men det borde ju i alla fall fungera om det har gjort det tidigare.
Man måste lätta på trycket ibland och det här är alltså mitt sätt att skriva av mig om en av de saker som känns frusterande just nu. Så till ett av dagens mer glädjande ämnen nämligen fåglar.
Ja jag skriver ju för det allra mesta åtminstone någon rad om vad som händer i naturen, så även idag.På hela sommaren har hon inte varit här men idag dök alltså pappas lilla talgoxe upp igen i syrenen och ville ha ost som vanligt  Hur vi vet att det var hon ? Jo hon kvittrade när vi pratade med henne också kände vi igen henne på randen på bröstet & jag tror att även hennes make hoppade runt i buskarna. Fast av några ungar syntes inte ett spår men mycket kan ju hända med de små liven, eller  så är de någonstans här i närheten utan att vi fått syn på dem än.

Får jag lov?

Den frågan kan jag verkligen ställa mig själv idag.
Nu har jag och Theodor gått på semester och jag kunde såklart inte hålla mig borta från fåren i år heller utan jag var tvungen att kolla in dem. Så man vet att man inte blir överfallen om man försöker sig på att gå stigen genom deras hage. Nog för att de nog inte skulle låta en folkilsken tacka beta där men ändå, man kan ju aldrig vara säker då djuren gör som de vill.Nåja de är i alla fall 14 stycken den här sommaren, inga lamm ännu fast nog tyckte jag att några av dem var väldigt runda om magen så det kan ju tänka sig att det kommer längre fram men det får jag återkomma till då. Hur som helst så tror jag att i alla fall en av dem, kanske två har gått där förut men speciellt ett av dem betedde sig verkligen som hon kände igen mig. Stod hela tiden nära då jag var där och bavckade jag så följde hon efter, försökte jag mig på att sluta klia henne eller ägna mig åt att försöka lära känna någon av de andra ja men då stack hon in huvudet innaför min lediga arm. Tyckte dessutom jag kände igen numret på henne men det nblir ju lite intressant att få kolla upp det sedan. Hursomhelst är det riktigt mysigt när de är sådär sociala men tyvärr glömde jag sätta i minneskortet i kameran så det blev inga bilder idag men då får Theodor visa upp vad han har pysslat med hitills på ledigheten. Han verkar ha tagit det här med att hamna 3 km längre norrut med ro och är inte alls som de andra som kunde vara lite nerväsa de första dagarnaSer ni 
Ser ni honom inte ? Nej han har börjat öva sig i kamouflage, kanske han ska ansöka till värnplikten ? Jag tror han skulle passa bra med sin fina sele.
Tjenamoss på er!
Släpp ut mig, släpp ut mig!
 

Nu har det hänt!

Nu har det alltså hänt, jag har fått årets första myggbett på armen då jag satt ute med Theo i gräset och koncenterade mig på hamstern. Då passade alltså det lilla flygfäet på att gå till attack och det kliar så in i ...vassen. Som om det inte räckte med klådan som kommer och går för mig ändå på grund av någon mystisk åkomma som jag har drabbats av men några fler rader behöver jag inte offra den här på bloggen. Nej jag tycker mer om att skriva om positiva saker som gör mig glad , eller saker som jag kan bli hederligt arg och upprörd över men såklart föredrar jag det andra eftersom jag tycker det finns alldeles för gott om negativitet ute i världen just nu. Då sätter jag mig hellre och myser av sommaren med mitt lilla guldkorn som visat sig vara en riktig morsgris som tydligen bara vill gömma sig under min skjorta ibland.Fast vad gör väl det ? Han är ju ändå för söt när han kommer och ska kolla in en på det där viset så då kan nog inte ens ett isberg motstå hans charm utan det skulle nog smält av den där pepparkornsblicken fast fiskmåsarna är ju av en helt annan åsikt men så länge matte är med blir det inte frågan om någon middagsbjudning åt dem trots att de flyger över och skriar högljutt.
Bästa sättet att få matts uppmärksamhet ute är att klättra upp och sätta sig på hennes skor.
Lite publlik vid dagens rastning av hamster.Sädesärlan har nog sitt bo här någonstans eftersom han verkade uppröd men jag såg inte till några ungar &efter en stund tröttnade den på att besökpda den där konstiga lurviga gnagaren.
 
Hallojsan jasså , åh där är ni.
 
 

RSS 2.0