Läcka på ledningen

Jaha det är tur man läser tidningen.
I går sprang en av de centrala vattenledningarna i stan läck på grund av tjälen i marken. Det här brukar hända så när som på varje vår och nu var det dags för den här omgången så nu får hela stan åtminstone alla som bor inom en radie på två mil från centrum koka dricksvattnet tills dess att vi får grön ljus igen.
För om jag förstod det hela rätt så var huvdläckan lagad men det kan ju ha kommit in saker i vattnet under den tiden som rören var öppna.
Fast nu var det inte bara om vattenläckan jag hade tänkt att skriva idag.
Ni som läser vet redan att jag fastnade i Sims 3 igen igår och så lär det fortsätta. Håller på att göra ett kvarter på päronens dator så det ska jag pyssla med sedan när jag ska dit, ibland är det bra att låta vissa saker ta tid och det har jag på känn att det här är. För åtminstone kan jag säga att början är väldigt lovande för att vara det första kvarteret jag någonsin gör i Sims 3 då.
Så det känns roligt att det ser ut att bli bra men jag tänkter inte avslöja hur det ser ut än. Ni kommer självklart att få se det på bild här sedan när allt är klart.

Sims 3

Spelade Sims 3 igen ikväll.
Ja jag erkänner att jag fastnar i det lite för lätt men det är ju så kul när man väl kommer igång och kan göra de olika personligheterna.
Familjen Pirerra har varit som en rolig bok, indelad i många olika kapitel och delar. Både mamma Lucia och pappa Jarred har blivit åldringar vid det här laget men i hushållet ingår ju också deras dotter Lucille och nu lilla valpen Humpfrey som är det senaste tillskottet.
Funderar på att han sla få följa med Lucille sedan när hon ska flytta och plugga så de blir en egen liten familj framöver. Fortfarande får jag påminna Lucia när hon ska laga mat, gör jag inte det så fastnar hon lätt vid staffliet.
Kanske känner igen mig bitvis i henne, i alla fall i kreativiteten och Lucille verkar bli en bokmal så hon sitter och läser när helst hon kommer åt.
Så det är just en fin familj det :), de kanske inte bor i det lyxigaste huset och jag ska inte räkna hur många gånger maskinerna har gått sönder i det men det kanske är något som kommande ägare kan fixa till.
Lucia har ju åtminstone börjat på det, fast numera jobbar hon ju som konstnär så hon harmycket ledig tid på dagarna så hon kan hinna få lite fixat.
 
 

STOLT

 
Idag är jag inte lite stolt över att kunna visa upp en av mina hästar från howrse för er. Anledningen till det är att jag tror att han kommer att bli en väldigt bra tävlingshäst framöver, åtminstone om han får brås på sin pappa.Då ser det hela ännu bättre ut. Dessutom så är han bra på inte mindre än fyra olika dicipliner vilket också känns bra för just den rasen. Har dessutom ett par hästar till i stallet som verkar minst lika lovande men ändå så känns Månprins speciell på något sätt.Så det är med spänning jag väntar på vad det ska kunna bli av honom framöver :)
Hans pappa är ju visserligen själv en framgångrik tävlinghäst men han har inga andra avkommor än de jag tagit efter honom själv trots att jag haft honom ute för allmän avel ett par gånger men ingen har nappat. Kanske kommer det att gå bättre för hans son men faktum är att jag sålde ett rätt bra stoföl härifrån för ett tag sedan och hon gick för ett enligt mig för lågt pris, mycket mindre än hon egentligen var värd när jag scannade av marknaden. Så vi får se om han kommer att bli tillgänglig annars kan ju de som har Howrse och avlar frieser få höra av sig redan nu om de känner att de kanske kan vara intresserade av att betäcka ett av sina ston med någon av mina hingstar.

Dessutom så vill jag visa upp en sak som blev färdig under gårddagen, eller jag tror den blev färdig åtminstone fast jag har inte bestämt riktigt än om jag ska göra en till version av den fast i färg...vad tycker ni om honom hitills ?
 
 

Tillbaka

Nu är jag tillbaka efter helgen.
Det var verkligen underbart väder i Lördags så pappa och jag gjorde oss en långtur på skidor. Vi såg massor av spår men det enda vilda djur vi fick syn på var en domherre som släckte törsten genom att dricka ur åns iskalla vatten från en iskant där den satt.
Såklart hade jag inte kameran med mig men ni kan ju tänka er vilken fin syn det var så den stod vi och tittade på en lång stund.
Senare när vi kom tillbaka började jag få ont i huvudet och det utvecklade sig till ett migränanfall så jag kvicknade först till mot kvällningen men orkade inte gå in.
Mådde rätt bra på söndag fm och jag stökade på lite när jag kommit hem igen men kände av huvudet igen på kvällen så jag satt i soffan och såg på tv istället.
Nu idag känns det rätt okej så jag ska försöka vara online lite även om jag måste plocka undan de sista julsakerna och ställa fram påsken istället :)
Men jag är i alla fall hemma igen så jag lär vara inne mer även om det kan vara lite av och till men det beror på hur jag känner mig och om jag fastnar i något annat med som Sims 3 tex.

VARG

Få ord eller borde jag kanske skriva djur eftersom det är ett djur det handlar om, väcker sådana tankar &känslor hos oss svenskar.
I synnerhet i de norra delarna av vårat vackra, avlånga land men min fråga idag lyder varför är hatet så djupt introtat hos vissa för vad skiljer vargen åt från hunden ?
I grunden pratar de båda ändå samma språk och då borde väl också vår förståelse för detta vackra och högst intilligenta djur öka istället för som det känns tvärtom att skräcken istället ökar . Fast det tror jag många gånger beror på hur media påverkar folk och vill vinkla saken med, åtminstone känns det som så.
Visst tar vargen tamdjur men de drabbade får ersättning och statistiken pratar ju sitt tydliga språk, årligen dödas fler renar av bilar &detsamma gäller antalet jakthundar som blir påkörda eller skjuts ihjäl av jägare. Men ändå pratas det tyst om de siffrorna utan man väljer att istället spä på rädslan för rovdjuren.
Jag tror att det är viktigt att vi människor som har förmågan att kunna tänka lär oss att vi måste samarbeta med naturen om det ska vara hållbart i längden. Vi kan dessutom lära oss av andra ställen där misstag har gjorts som tex i Yellowstone där vargen utrotades av människan . Vad hände trots att man hade andra stora rovdjur så som puma och björn?
Jo gräsätarna exploderade i antal och det hela slutade med att man fick lov att återinplantera vargen. Idag så är Yellowstone ironiskt nog en av världens bästa platser att studera dem på fast på senare tid har de haft stora problem i parken med en mystisk hudåkomma.
Fast tillbaka till kärnan. Vad sitter egentligen hatet fast i ? Härstammar det från Rödluvan &vargen eller spelar något mer också in ?
Jag vet faktiskt inte vad det sitter i då majoriteten av vår jägarkår och svenska folket ändå sagt att vi vill ha dem kvar i skogarna men jag ser det största felet som att samerna måste bli mer toleranta om de är ett sådant naturfolk som de påstår sig vara.
De har massor av renar som trampar sönder marker varje år, hur kul kan det vara för de drabbade markägarna som bland annat får sina trädgårdar söndertrampade ?
Det kan jag inte heller tro är så roligt.
Nu ska jag dock försöka att inte bli för långrandig och bara skriva om dedet här idag men anledningen till att jag ville dela med mig av mina tankar är såklart det faktum att den ryska tiken Rödluvan snart har vandrat hem till Junsele igen, efter att ha blivit flyttad en fjärde gång.
Snälla låt henne stanna nu där hon hör hemma.

 
http://www.youtube.com/watch?v=4wVGdB0wEDg

Fast igen då

Jo då har man gjort om det.
Jag sa att jag bara tänkte flytta in ett nytt hushåll i mitt kvarter i Sims 3 igår. Det slutade med att jag fastnade i spelet bara för att det var så kul att bygga ett hus.
När jag var klar upptäckte jag att min nya Sim inte kommer att ha råd med huset så jag måste ge henne ett visst bidrag för att hon ska kunna köpa huset som är byggt helt i hennes stil och jag säger bara oj vilken skillnad på vad det går att göra mycket med tomten nu. Som synes så kommer det att bli en lite vildvuxen trädgård och ser man på de övriga husen i samma område så liknar det här ett gammalt fallfärdigt ruckel och visst det ser kanske lite malplacerat ut för att ligga där på stranden men föreställ ert att det här är precis innan man kommer upp i bergen så det kanske inte är helt tokigt i alla fall.
Fast det var precis det jag tänkte mig att det skulle bli när jag började bygga, ett hus som en häxa kan trivas i, men jag tror att hon är rätt snäll för att vara kunnig inom trollkonsterna.
Jo ni läste rätt hon är en häxa, och hon bor ihop med sin svarta katt precis som de ofta gör i sagorna men jag tänkte egentligen att jag skulle prova att göra en mer udda sim, men nu blir hon nog mer jordnära än udda.
Vad hon heter ? Oj det höll jag ju på att glömma att berätta för er. Hon heter Faye LaClair och hennes högsta dröm är att bli djurkommunikatör.
 
 

Då var äventyret över

Då var hockeyäventyret över för i år.
Tänker ändå ge grabbarna en stor eloge för att de kämpade mer än jag sett dem göra på länge. fast samtidigt så känns det surt , det här skulle de kanske ha plockat fram redan från början av matchserien då hade det kunnat gå vägen.
En speciellt stor eloge ska Linus Ullmark ha för att han har spelat så bra i målet. Tänk er själva att komma in som inhoppare , vara så pass ung och ändå göra en så bra insats som han faktiskt gör.
För är det något som jag tror att man måste gå tillbaka till så är det att försöka få fram de där egna talangerna igen, det är nämligen dyrt att köpa färdiga spelare som ändå kanske bara stannar några säsonger och mer bryr sig om vad de tjänar än har sitt hjärta i klubben.Man får inte glömma bort det roliga med idrott, numera pressas barnen på tok för hårt&för tidigt vilket visar sig i den tydliga statistiken över idrottskador. En sak om ungarna själva verkligen brinner för något men det känns ofta som om föräldrar försöker förverkliga sina egna drömmar som de hade en gång genom barnen och då blir det inte bra i längden. Dessutom så tror jag det lätt blri så att ju större organisation det ligger bakom , dessto mer tävlingsinriktat blir det redan från början men då tappar man samtidigt en del av det som gör idrotten kul utan det går mer över i att bli en jakt på prestation.
Fast nu var det inte bara om sport jag hade tänkt skriva idag :)
Påbörjade ett projekt igår som jag ska försöka få färdigt sedan jag röjt upp hemma också ska jag jobba mer på Sims 3 såklart.

Snivlig liten maskin

Har gått i de här tankarna länge att köpa mig en bra liten hobbysymaskin för att kunna sy på kantband på täcken till modellhästarna bland annat men inte lyckats hitta någon.
Tills i förrgår då jag snubblade in på Hemtex sida på nätet och vad fann jag ?
Jo den helt perfekta maskinen för ändamålet nämligen denna;

http://www.hemtex.se/article/sewing_machine________________?attr1_id=189

Traskade i alla fall förbi och funderade vidare en stund innan jag bokade en och idag så hämtade jag ut den. Valde att köpa en vit, visserligen har jag alla andra saker, tv,dator i svart men jag vet ju hur mycket man ser dammet på dem då.
Har bara hunnit rigga den än så länge och provat lite raksöm men jag är faktiskt riktigt imponerad så här från första början.
Enda minuset jag egentligen kan komma på är väl att själva arbetytan där pressarfoten är inte är så bred , man skulle vilja ha en skiva att lägga till men och andra sidan ska jag ju inte göra några direkt stora jobb på den heller så därför tror jag att den ändå, trots avsaknaden av denna är perfekt för mig!
Det här är faktiskt första gången sedan syslöjden i skolan som jag tycker att det ska bli kul att sitta och jobba vid den :
Har redan börjat klura på ett projekt faktiskt men jag måste nog kanske provköra den lite mer först, fast jag har ju faktiskt tagit symaskinskörkort även om det var några år sedan nu*skratt*.
Så nu ska jag börja spåna lite på projektet och kolla vilket material jag har hemma innan jag börjar sy men det här känns spännande för det blir ju så mkt bättre än att man slipper sitta och limma jämt.
Inget ont om RX lim som är det bästa hobbylim jag provat, det klarar av de flesta material fat lukten är hemsk och det blir inte så fint heller med limkladd överallt.
Nu är jag i alla fall inne på rätt spår och jag kanske kan få användning för alla mina CD-skivor med musik när jag ska sitta och pyssla.
Dessutom så tänkte jag ladda ner lite mer saker och flytta in ett till hushåll i kvarteret på Sims 3 där jag spelar nu då tills vidare. Håller dessutom på att bygga ett kvarter hermma hos päronen på deras dator där jag också intallerat det, men det kommer att ta lite mer tid nu eftersom det är mer detaljer men jag lovar ni ska få se det, när det är klart.

Återkommande

Är det fler än jag som håller på att bli tokig på MSP just nu ?
Inte det?, mycket märkligt.
Sidan fungerar ju som sagt rätt bra på datorn hemma och på päronens maskin men på den här där jag sitter nu är det omöjligt att ens kunna läsa meddelanden,kolla forum eller mata booniesar.
För att det ens ska gå och samla får jag dessutom hålla på att relogga hela tiden &snart är mitt mått rågat.
Vad är det egentligen som händer med sidan måste jag få undra ?
Visst att det kan bero på uppdateringarna till viss del men så här mycket och länge har det ju aldrig krånglat förut så jag tror att det här bara är en del av varför sidan blir seg.
När jag försökt kontakta support via mejl har jag bara fått svaret:Har du provat att byta webbläsare ?
Men varför skulle det vara fel på den när alla andra sidor går bra och fler har samma problem ?
Nej skärpning helt enkelt för det är ju dessutom bara onödigt om vi som är VIP ska hålla på och betala för något på en sida som faktiskt inte fungerar fullt ut.
För så länge det här felet finns tror jag sidan kommer att ha svårt för att locka nya betalande medlemmar.
I alla fall om man vet om det här innan. Jag vet att jag då inte skulle börja spela MSP om jag hittade det nu.
 
 

Lucia -uppdatering

 
Jag trodde Lucias liv såg ut att bli rätt okomplicerat när hon flyttade in i sitt hus men sedan den första dagen har det alltid varit något, mer eller mindre i alla fall. Jämt är det något som tycks gå sönder, är det inte tvättstället så är det spisen eller badkaret.
Nåja och det är bara en del. Kort efter att hon flyttat till kvarteret träffade hon Jarred och de blev så kära , att de bestämde sig för att skaffa barn trots att han redan hade en partner.
Nu visar det sig trots allt att han egentligen är en elak skurk :/ som tycker om att skrämma henne och dessutom förolämpar henne dessutom kommer han och går som han vill utan att ens bo i hushållet, men han var fräck nog att be henne flytta in med honom i kollektivet där han bor.
Så nej hon kommer att bli singelmamma med lilla Lucille men det kanske är till det bättre helt enkelt och det kanske är värt det i slutänden även om det är jobbigt för henne att kliva upp när lillan skriker för hon vill hellre stå vid stafflit och måla men det är sådan hon är så jag får påminna henne ibland om att hon faktikt har fått en annan att se efter nu också och inte längre bara har sig och huset att se efter.
 
 
 

Stort Paket

Igår fick jag en avi som skvallrade om att jag hade ett paket atth ämta ut.Visserligen anade jag ju vad det skulle innehålla men i alla fall.Man blir ju lite sådär härligt förväntansfull ändå och det har jag ju varit sedan jag fick den första glimten av..ja vänta bara så ska ni få se på de första bilderna jag fotat av det lilla underverket.
Kan nog inte riktig sätta ord eller beskriva hur tacksam jag är mot Sofie som gjorde honom så underbar och lik orginalet. Visserligen så finns han ju ändå alltid med mig även om han beter på Trapalandas evigt gröna ängar men nu är det verkligen som om han finns där mer nära igen.
Ett stort paket var det jag fick hämta ut men det var tur att det inte vägde så mycket fast jag funderade ett tag om jag fått med mig en falabella hem istället*skratt*
 
Jag tror det här kallas packmaterial :P
 
 
En konstig svar plastpåse tro vad det kan vara i den ?Jo tadam här är han nu äntligen!
 
Min Dickie Rock och jag är så nöjd med honom, det kan verkligen sägas , av en slump upptäckte jag sedan att han är väldigt lik en av hästarna från filmen om Cloud som jag pratat om här förut men det är ju Dicke han ska vara även om han råkar likna Red Raven med :P men det kanske förenar det bästa av två hästar :P
Den ena en helt vanlig korsningsponny med fullblod/connemara i från Irland och den andra en Mustang från amerikas prärie. Det kan ju inte bli så mycket bättre än så!
Jag tror knappast jag behöver säga att jag kommer att fota honom mer sedan :P ställde bara upp honom på skrivaren nu och tog några snabba så ni skulle få se skönheten
Men nu har han i alla fall anlänt och det känns så bra.
 
 

Ojojoj

Måste bara börja med att säga att fastän jag inte är nägon sportfanatiker men ,,oj vilken match laget bjöd på igår.
Det såg becksvart ut redan efter några minuter och underläge 0-2..kan inte beskriva hur tyst det var i arenan ens.
Ullmark kom in sedan Starkbaum fått lämna kassen( och spelade stort,ja det gjorde föresten hela laget som lyfte sig och först gjorde 1-2, 2-2 sedan spelade Färjestad bra ett tag och fick in två mål till,till ställningen 2-4 och vi trodde att vi skulle få gå hem tidigt.Men då kliver grabbarna upp och gör först 3-4 och sedan kvitterar de.
Hela hallen kokade vill jag lova utom möjligtvis den lilla tillresta klacken från Färjestad, fast de hördes bra mycket ibland för att vara så få.
I alla fall så sitter man där på en perfekt plats och nästan biter på naglarna när det blir förlägning. Det har ju oftast inte gått Modos väg tidigare under säsongen när de varit i samma läge också kliver äntligen Nagy fram och avgör 5-4 efter ett i förlägningen bitvis svängigt spel.
Jag tror att hallen nära på exploderade, eller i alla fall så kändes det åtminstone som så, men att en så liten stad får ha ett lag i elitserien i hockey , det måste betyda något. Det är kanske därför publiken lever sig in mer i händelserna på isen och hela hallen(utom Färjestadsklacken) sjöng med i "Viljans vackra namn". Det var faktiskt första gången jag hörde den låten och jag blev positivt överraskad.
 
http://www.youtube.com/watch?v=6DljaoHvQBc
 
Nog om gårddagen nu men jag känner mig i alla fall glad och positiv idag. Avinstallerade hela Sims 2 igår och börjar lägga in trean med några prypaketl&expansioner som jag inte har kunnat hålla mig ifrån att skaffa.
Ska fixa mer på det idag och dessutom ska jag äntligen få öppna paket igen fick en avi från schenker igår och jag kan knappt vänta så jag ska gå direkt förbi och hämta ut det när jag går hem.
Vad som är så viktigt ? ja det får ni se sedan men jag kan i alla fall avslöja att det är något i hästväg.
 

Tjenamoss

Hejsan, hallå på er alla.
Då var jag här igen. Har inte suttit så mycket vid datorn i helgen faktiskt, eller jo en del tid spenderades ändå framför skärmen men jag gjorde en del annat med. Var lite social med den övriga familjen och sett på skidåkning på TV förstås. Fast mest har jag ju spelat Sims 3 förstås och utforskat det mer.Så nu har jag bestämt mig för att faktiskt börja spela det och avinstallera 2 an helt fast jag behåller ju det såklart eftersom det är en del i Sims historien, jag har ju kvar det allra första spelet med :)
För var och ett av dem har ju sina små saker som man minns men nog surrat om Sims för stunden i varje fall.
Det här är bara typiskt mig, bytte ju ut mitt gamla busskort mot ett nytt och allt funkade fint tills jag skulle börja använda det, då kunde inte maskinen läsa av det :/ så idag måste jag gå förbi på turistbyrån för att höra om de kan ordna till det så att det ska fungera.Fast det känns verkligen typiskt just nu eftersom det gamla kortet också hade krånglat några gånger, men nu hoppas jag att det ska lösa sig med det nya.
Annars så jobbar jag som vanligt på med de övriga projekten jag har påbörjat också blir det eventuellt att jag ska gå med mamma på slutspelhockey ikväll om hon får tag på biljetter för det kan bli säsongens sista match då laget ligger lite skrynkligt till.Fast att gå till slutspelet var bra efter de senaste säsongernas kräftgång.men nej, jag är ingen sportnörd fast det blir väl lätt så att om staden är mindre och  har ett elitserielag så måste man ju hänga med lite i allafall även om jag kan tycka att det finns fler sporter att lyfta fram och inte bara en.

Dessutom så hade jag tänkt se på världscuphoppningen igår men den visades inte förän sent så jag gav upp tanken men jag drog en suck av lättnad när jag läste i efterhand på textv att både Malin och Rolf-Göran hade gått vidare till finalen i Göteborg. så jag säger bara GRATTIS!
Tänkt att lilla Svergie har så många duktiga ryttare :) men jag har svårt för de som säger att ridning inte är någon idrott , eller att hästen gör allt jobb också vidare.
Åt sådana har jag bara lust att säga en sak, ta er ner på en ridskola.
Se hur de arbetar år efter år, många har tur om de ens får rida och än mer tur om de får tag i en bra häst som kan gå de högre klasserna för det är det långt ifrån alla som kan.
Dessutom krävs det en bra fysik för att kunna kontrollera 600 kilo häst, det är inte bara att sitta och åka, visst man kanske gör det ibörjan men det är innan man lär sig att arbeta tillsammans med hästen.
Så jag tycker disskutionen är väldigt snedvriden och känns rentav barnsligt löjlig ibland för hästar är underbara djur när man väl lär känna dem :) och nej jag skulle inte ens överväga till att äta hästkött av tre anledningar.
 
  • Om det finns i tex lasagne så  vet aldrig varifrån köttet kommer, eller vilka medel hästarna kan ha i kroppen.Olika sorters antibiotika har olika långa karenstider men tex fenylbutason går aldrig ur kroppen.Det är just därför många fd travhästar går till destruktion istället för att gå till slakt och en gammal trotjänare kanske man vill begrava om man har den möjligheten.
  • Jag mådde dåligt när jag såg hur "vildhästarna" nere i Rumänien behandlades när de skulle till slakt.
  • Man äter väl inte en kompis ?

Vidare så har intresset för att äta häst aldrig varit speciellt stort här i landet eftersom hästen tidigare utgjorde en arbetskompis på gårdarna& i skogen, en kompis som man tog hand om i vått&torrt. Visst åt man både häst&kanin under kriget men då hade vi inte samma förutsättningar som vi har idag och att skylla miljöförändringarna på kor det tycker jag är lågt :/ när det egentligen handlar om att världens stora länder måste ta en större del av ansvaret. Men det här är trots allt bara de tankar jag har kring ämnet för vad hjälper det om vi i lilla Svergie går in för att bli helt miljövänliga när jättar som USA,Ryssland och Kina släpper ut massor med miljöfarliga gaser varje år?Nej det får åtminstone inte jag att gå ihop riktigt.

 

 
 
 
 

Vad hände ?

Det undrar jag med.
Jag skulel bara göra en provsim igår för att testa funktionerna mer i Sims 3 innan jag ska sitta med brorsbarnen och spela det i helgen men plötsligt var jag fast. Vet inte hur många timmar jag satt och jag höll på glömma det jag skulle se på TV med :P men jag var ju tvungen att ta hand om Lucia som hon heter. Ja eller åtminstone försöka se till så att hon inte råkade bränna upp huset medan hon var på jobbet eller fick en fuktskada när diskhon i köket havererade.
Nåja till sist sa hon i alla fall upp sig från jobbet som jornalist också då det visade sig att hon är en fena i köket så numera jobbar hon på en resturang som Ingridiensansvarig. Hon kanske inte har så god ekonomi än men jag hoppas att hon ska kunna komma på fötter så småningom. Hon får helt enkelt uppdatera huset allt eftersom när hon har råd precis som i verkliga livet.Låter det här rörigt ?
Då är det inget emot var hennes privatliv ser ut att bli...eftersom killen hon träffar redan har en partner men han tycker att Lucia då är helt oemotståndlig så vi får se om han bryter upp med den andra och flyttar in i det här lilla hushållet.
Eventuellt kommer jag också att behöva bygga om huset men det får bli senare när hon har mer pengar men det kanske funkar bra så länge med att bara ha ett stort sovrum, vi får se.

Hejsan på er alla!

Brr så kallt det är idag med, det känns verkligen långt ifrån vår nu.
Åtminstone på morgnarna när man går ut.Då känns det snarare som att vintern är på väg tillbaka faktiskt men det äe väl ett typiskt aprilväder kan man säga, det är bara det att månaden inte hunnit bli det än.
Fast nu hade jag inte tänkt skriva någon längre analys av vädret idag utan jag ville säga varför ni kanske sett till mig mindre på msp.
Nej det finns inget skäl till oro än utan det beror helt enkelt delvis på att jag har börjat med Sims 3 och dessutom så tycker jag inte att det är så roligt heller att vara inne när sidan laggar så mycket som den har gjort på sistone . Dessutom tröttnar man också på folk som tjatar om presenter med mera för det finns faktiskt de som säger att de kollat in här på bloggen och sedan ändå tjatar på mig.Jag tycker att om man vill ha en sak som enbart kostar starcoins så får man spara till den själv och inte bara förvänta sig att få den saken av någon annan. För glöm inte bort, jag har också varit level 0 en gång och har fått arbeta för att komma mig upp, men jag har inte tjatat på folk.
För jag tror det att om man tjatar för mycket kommer folk bara att tröttna på en till sist och det vill man ju ändå inte eller hur ?
Dessutom vill jag också fråga er varför det är så många som är rädda för att rapportera om ni ser regelbrott på sidan? För när jag har pratat med mina vänner så säger de allra flesta av dem att de upplever precis samma sak.
Gör man bara en ärlig rapport finns det nämligen inget att oroa sig för , då är min erfarenhet den att support faktiskt brukar lyssna till sist även om det ibland kan ta tid men det är svårt för dem att hinna se allt som händer med men ibland tycker jag att de får lite väl mycket kritik.
Hoppas dock att debatten som vaknat till liv om internet -mobbning ska få fler att vakna till med, det var bara tragiskt att det skulle krävas en händelse som den i Örebro för att folk skulle börja prata om det öppet.
Visserligen är själva fenomenet knappast något nytt men det känns som om fler har öppnat ögonen nu för jag tror det krävs en stor förändring om vi ska få bukt med det här problemet men en sak är säker.
Bara för att man själv kanske har det tufft och jobbigt hemma så är inte det någon anledning till att man ska ha rätten att kränka någon annan!
För det är inte kul , om man nu lägger upp bilder på sig själv för att man vill dela med sig av bland vänner och vill att folk ska kunna se och kommentera att vissa skriver rena trakasserierna, I de allra flesta fall har inte heller de som skriver de här sakerna träffat personen de hackar på i verkliga livet. Om de nu gjorde det skulle de inte alls våga säga samma ord och därför tycker jag att IT-mobbning bara är fegt men fler måste säga ifrån och inte bara stå tysta vid sidan av och titta på!
 

Hallojsan

Tänkte jag skulle skriva några snabba rader här idag med.
Hejsan på er alla Bubblare som återvänder dagligen för att läsa min blogg eller ja hej på er andra med som snubblat in här av någon annan anledning. Jag hade i alla fall verkligen ingen lust att gå ut idag när jag kollade på termometen och den visade -20 igen. Nej det är sådana dagar man borde få dra upp täcket och somna om.
Hur som helst var det bara att kliva upp, äta frukost och bylta på sig både halsduk osv.
Lyckades i alla fall undgå att frysa till en isbit på vägen ner men håller det sig så här idag och inte börjar snöa så är det perfekt väder för att jag ska kunna visa upp mitt ena projekt som står i frysen än så länge.
Blir ni nyfikna nu ? Jo, jag fick en liten idé och ville kolla hur bra det funkade så värmer inte solen upp allt för mycket så kommer det bilder sedan här idag.
Har några småprojekt på gång också varav ett till kanske blir klart sedan idag med så då ska jag lägga ut det här med , det mesta handlar bara om att jag ska bestämma mig för vilket av dem hag ska jobba med samt att jag inte har något annat som måste gå före och det är ju så här jag är , pysslig av mig.
Dessutom så har jag insett fördelarna med Sims 3 också och kommer att satsa på det nu (tur att det inte är lika många sidor med saker i alla falla att gå igenom) men jag kommer att hålla designandet igång såklart och jag hoppas kunna lägga ut bra saker när jag lärt mig hur det fungerar.
Så nu vet ni i alla fall lite av vad som händer här och jag tror att jag lyckats med att göra bort nästan alla måsten just nu och därför kan fokusera på projekten istället.
Dessutom så blev jag glad av kommentaren där det stod att min blogg var seriös och ja jag vill att folk ska få något tillbaka när de läser så därför skriver jag lite om andra saker som också intresserar mig men kan vara spännande att läsa om för andra med. Rent personligt tycker jag faktiskt att bloggar som bara innehåller bilder men ingen eller sparsamt med text om en sak kan bli rätt tråkiga att läsa i alla fall i längden.
Dessutom så delar jag bara med mig av saker som jag tycker känns rätt att dela med mig av och jag skriver inte saker som är självklara att man som människa behöver göra för att överleva så som att äta,gå på toaletten för sådant är så uppenbart att man måste helt enkelt så det tycker jag inte har någon relevans om jag skriver.
Om man inte gillar att läsa, vissa har sagt det att de tycker jag skriver för mycket här till exempel så behöver man ju inte läsa texten utan man kan bara kolla på bilderna eller så behöver man inte alls besöka bloggen för jag har faktiskt skrivit att jag tycker om att just skriva så det borde de ju känna till om de ger sig tid och kollar runt här lite inte sant ?
 
 

God morgon

Morgonstund har guld i mun.
Ibland undrar man ju hur det talesättet stämmer in på verkligheten.
Egentligen är jag en mer kvällspigg människa men jag tar mig ändå upp på morgonen ett par timmar innan jag ska gå ut, men det är ju mer för att man faktiskt måste. Det är ju skönt att ha ett jobb att gå till med.
Fast idag när jag tittade ut genom fönstret hade jag lust att dra upp täcket och somna om, det snöade och sedan när jag tittade på termometern så visade den på -10.
Så just nu verkar det faktiskt mer som vi håller på att få vinter igen här än att det skulle våras men och andra sidan är det ju bara mars än så det kan vända lika snabbt.
Men det är i alla fall perfekt väder för att göra bort en del måstesaker som att tvätta och sådant,
Städade i alla fall igår så det har jag ju åtminstone gjort bort vilket alltid är skönt.
Vidare har jag en liten fråga att komma med till alla er som också spelar Moviestarplanet.
Har ni också märkt av att sidan är mer seg än vanligt ?
Visserligen så är man ju rätt så van att det går trögt efter att nya funktioner är inlagda eller ett nytt tema men den senaste tiden så tycker jag det här lagget har kvarstått och det går knappt att göra något för att man måste relogga hela tiden alltså logga yt och logga in på nytt.
Dessutom så kan jag fortfarande inte spela samla autografer hemifrån, men nu fungerar det inte från jobbet heller där jag tidigare har kunnat göra det utan jag kan inte ens klicka på booniesarna och mata dem.
Vad beror allt det här på ? Fick ett svar när jag frågade support tidigare och det var att jag skulle prova att byta webbläsare , men märkligt ändå varför sidan helt plötsligt skulle börja krångla i den ena om man inte ändrat någonting.
För det är ju bara MSP som krånglar så här dessutom, inga andra sidor.
Så jag tror i alla fall inte att det har med saken att göra utan mer att det är något problem på MSPs servrar fast då borde det väl inte vara så svårt att rätta till men det kanske bara är mina tankar ?
Vidare känner jag att jag vill säga några ord angående det som hänt i Örebro. Om någon inte vet så har en flicka begått självmord efter att ha blivit utsatt för nätmobbning. Naturligtvis så tycker jag att det hela är frutansvärt men jag är inte förvånad att något till slut händer med tanke på hur klimatet bland unga på många sidor är.
 Visst gäller samma regler ute på nätet som i det verkliga livet att man ska bemöta andra så som man själv vill bli bemött men alla är inte mogna nog tydligen att kunna ta det ansvaret utan ägnar sig åt saker som nätmobbing , ifrågasättande av regler på sidor osv.
Det tycker åtminstone jag inte är så bra eftersom regler eller medlemsavtal oftast är till för att medlemmar ska kunna trivas men det är min erfarenhet dessutom så känns det som samtal om vissa ämnen sjunker allt lägre ner i åldrarna och når en ålder där många inte mognat varken fysiskt eller psykiskt.
Just därför behövs det kanske mer koll ibland inte bara utav sidornas supports utan att vuxna faktiskt tittar på vad barnen gör ibland för det är allt för lätt att säga saker som kan göra någon annan illa, kanske utan att man tänker på det själv eller ens reflekterar över det men jag har svårt för att tro att man vill bli kallad vissa ord själv.
Man kanske inte kan hålla koll dock på precis alllt som sker men man kan ta ett betydligt större eget ansvar för hur man beter sig.
 

Lite småkyligt

Klev just upp och sloen skiner ute men åter igen sä börjar dagen på -20 så nog är det kallt alltid. Fast det kanske blir bra för ett av mina projekt som jag tänkte testa idag. Ska bara leta fram alla saker som behövs för att jag ska kunna genomföra det här sedan ska jag ta en hink och gå ut och hämta lite snö.
Nej fundera inte nu ni ska få se sedan vad min påhitt är som jag kom på igår.
Sedan känns det aningens snopet igår, snacka om att falla på målsnöret men Yohio vann i alla fall svenska folkets röst.
Min mamma hade en teori om varför han inte gick segrande därifrån, hon trodde att övriga Europa inte ville se en så stark konkurrent och jag måste lägga till att vissa av de deltagande länderna kan säkert ha svårt för hans stil med,, men jag skulle vilja säga att vi redan har sett en delvis liknannde nämligen glamrock!
Fast jag tycker att han verkar väldigt jordnära trots sin unga ålder när man lyssnar på mer seriöst gjorda intervjuer så jag tillhör skaran som inte fattar vad som hände.Inget ont sagt om Robin då men den där låten, ka kag pratar om You den är verkligen inte bra och ledsen men det kommer att bli platt fall i årets ESC, Kollade in några övriga bidrag och såg att Irland skickar en kille som påminner om Robin men med en mycket bättre låt.
Så jag tror tyvärr delvis att teorin om konkurens kan stämma in och har man svårt för hans stil har man inte bara fördommar då ?
Därför känner jag mig lite besviken men , men det kanske blir bättre och jag tycker det är onödigt att använda så starka ord som jag såg på ett forum igår.För man kan intebeskylla någon av de tävlande för att det gick som det gick. Smaken är helt enkelt som baken, delad.

Ikväll så..

Ikväll så gäller det.
Dags för finalen av melodifestivalen.
Har tittat på den i år med men jag vet inte riktigt vad jag ska tycka.
En del bra låtar som borde ha gått till final har i alla fall uppenbarligen inte gjort det men smaken är som baken, delad och egentligen är det väl en himla tur. Tänk vad trist det ändå skulle bli om alla tyckte samma sak och lika hela tiden.
Tror inte det skulle vara allt för muntert heller faktiskt och nej jag håller inte på Ulrik Munter, tyckte Martin Rolinskis låt var bättre och han hade en orginell scenshow med..men Ulrik är ju Ulrik med alla Svergies småtjejer.
Så de bidrag jag håller på ikväll är Yohio med sin orginella stl och State of Drama som också har en lite rockigare låt. Drama ja..får mig osökt att tänka på dramatik vilket leder mig min in på Sean Banan. Inte vet jag om det är osökt men jag har så svårt för honom verkligen. Det här är ingen totalsågning men jag fattar varför han inte får någon tjej om man säger så när han verkar vara sådär...eh uppskruvat barnslig som han är.Han kan säkert vara en go kille irl, det säger jag inget om men snälla...fast vad vet jag kan Irlandställa en sjungande kalon på scen och Ryssland få en hit med sjungande farmödrar&mormödrar vad är då inte möjligt ?
Men jag tycker det är lite trist nu när man verkar gå mer efter själva framträdandet och artisternas ego mer än att låtarna faktiskt ska ha ett lite mer meningsfullt innehåll i texterna.Det skulle inte skada om man återgick till det direkt och jag hoppas att scenen är kvar till den artist som ska upp efter Ralf Gyllenhammar så att den inte har brunnit upp.
Men Lousie Hoffsten kanske kan ta med sig brandkåren upp på scen som en extra säkerhetsåtgärd . Hon är ju dessutom den enda kvinnan i årets final och det är skamlit för det måste finnas många andra begåvade &talangfulla tjejer där ute.
Men nog om detta nu. Tänkte göra bort lite ärenden på stan men så tittade jag på termometern -20 grader så nu avvaktar jag lite istället och väntar tils det blir lite varmare om det nu tänker bli det.
Man kan ju hoppas i alla fall för det känns inte så lockande att ens gå en liten sväng i den kylan.

Pucko

 
Tänkte börja dagens inlägg med ett ord som jag blev kallad i ett meddelande på MSP rätt nyligen. Det var en kille som kallade mig så,men jag undrar hur man tänker när man väljer att kalla någon man inte känner för något sådant ?
Hur kan man då veta? och dessutom så har jag svårt för att ro att de själva skulle vilja bli kallade för samma sak eller något liknande ens.
Fast det som jag blev mest ledsen av att läsa var när en tjej i ett chattrum gick och sa att hon var mitt största fan och sedan påstod att alla gick runt och sa att jag var död.
Hur kan man vara ett så stort fan av någon och gå runt och påstå att andra säger en sådan sak för jag har då inte sett något som skulle tyda på att det är sant och jag lever i allra högsta grad.
Så jag blir bara arg& ledsen när folk gör så här, visst kan man vara avundsjuk men man behöver inte låta det gå över styr för det.
Prova att prata med mig istället, skriv ett trevligt meddelande så lovar jag att ni får svar.
En annan sak jag ogillar är också det faktum att många bara ljuger om att de är sjuka och har cancer eller någon annan sjukdom bara för att få uppmärksamhet. Sådant förstår jag inte hur man ens kan tro att man ska kunna utnyttja en sådan sak i helt fel syfte för tänk på att sanningen alltid kommer fram till sist och har man ljugit om en sådan sak vad mer ljuger man om sedan ?
Nej det är bättre att vara ärlig helt enkelt och inte försöka göra sig till bara för att andra ska bli nöjd med en. Jag har inte berättat om det förut men nu väljer jag att göra det i stora drag.
En tjej som hade sin häst i samma stall som min syster ett tag gick för några år sedan bort i cancer. Även om jag inte kände henne närmare så var det ändå jobbigt att se hennes närstående så ledsna när de kom för att sköta om hästarna och även om jag inte stod henne så nära så hade man ju på något knepigt sätt ändå lärt känna henne och visste vem hon var. Fast så är det ju att man får försöka minnas de där bra stunderna då och jag minns hur glad x allltid var.Trots allt hon måste ha gått igenom under ytan så visade hon då inget i stallet utan man såg henne alltid ett ett leende på läpparna och det är just så jag vill minnas henne.
Men jag skulle aldrig drömma om att utnyttja den historien just på grund av att jag vet hur svårt det är för alla när en ung människa dör, det spelar ingen roll om det sker genom en olyckshändelse eller genom sjukdom. Smärtan finns ändå är oavsett om det sker inom den närmsta kretsen eller om det är som i mitt fall mer på håll och man går inte opåverkad vidare från det.
Visserligen är det alltid sorgligt när någon går bort men det påverkar alltid omgivningen mer med unga människor som tas ifrån oss för tidigt och det är med andra ord inget man vare sig ska ljuga eller skämta om.
 

Fortfarande

Segt , är fortfarande förkyld så jag gör inte så mycket mer än satt jag försöker ta det lilla lugna. Men samtidigt så vill jag ju inte ta det för lungt utan jag försöker hålla igång lite.
För även om sömn är den bästa medicinen när man är dålig så är det ingen bra idé´att vända på dygnet för det. Sover man på dagen kan man för det mesta inte sova när man egentligen ska göra det.
Nej jag försöker hålla igång ltie trots allt , spelar spel, ritar,sitter framför tvn och gör en del andra projekt och håller mig på så vis sysselsatt. En del kanske undrar om jag verkligen är förkyld och jo jag hostar, snörvlar &känner mig just seg så nog är det något som går. Vet dessutom flera som är krassliga nu och egentligen är det väl lite typiskt så här när det kanske börjar gå mot vår ute.
Tänkte i alla fall fortsätta ta det lungt och eventuellt om jag orkar ta mig en liten promenad i sakta mak ute i solen för jag mår nog inte sämre av att få lite frisk luft just nu.Det känns åtminstone inte som det i alla fall.

Mer förkyld

Jo idag är jag verkligen mer förkyld än igår.
Jag både hostar, har suva och fryser.
Nåja det finns inte så mycket mer jag kan göra än att ta det lungt, dricka varmt och krypa ner i soffan under täcket och hoppas att eländet drar förbi snabbt i alla fall.
Så mycket hjälper C-vitaminen *inte alls* men det kanske tar lindrigare i alla fall.
Hur som helst så gör en sak mig glad :)
Mailade supporten på MSP igår och bad dem fixa med en sak. Idag gick jag in och kikade men jag kunde inte hitta det jag letade efter så jag kollade min mail och äntligen hade de gått in och tagit bort saken.
Skönt för nu hoppas jag att saken är utagerad och att ALLA bara kan låta det vara istället. Visserligen skriver jag om det så här men det är bara för att jag tänker sätta punkt med det här, inte på MSP men på just den tråden. Jag är helt enkelt lesspå att få anklagelser kastade mot mig utan att det finns någon grund att gå på och jag tycker det är viktigt att man följer de regler som finns på sidan.Glöm inte bort att de ändå är till för att skapa trivsel&trygghet på sidan men man ska ändå aldrig lita på folk för mycket.
Anna 10 kan lätt vara Peter 44 ändå avslöjar väldigt många privat information om sig själva utan minsta tanke på vad som faktiskt kan hända. Just det här tror jag också leder till att barn& ungdomssidor på nätet utnyttjas i fel syfte eftersom det är så lätt att luta någon om man inte har träffats.
Så var försiktiga men anklaga inte folk falskt heller , för bara för att jag tex inte vill bli vän på en gång förän man har pratat lite innebär det inte att jag är en pedofil.Jag vill inte prata om era privatliv eller veta personliga detaljer utan bara prata som vänner gör i allmänhet om intressen, musik m.m.
Är det verkligen så konstigt ?
Det kan i alla fall jag inte tycka och jag hoppas att fler ska respketera det här nu och sluta tjata på mig, för ju mer ni tjatar dessto mindre har jag lust att bli vän, men och andra sidan är det väl ingen som gillar att bli just tjatad på heller.
Och MSP ska väl ändå handla om att spela och ha roligt eller tänker jag helt fel där ?
Dessutom vill jag fråga mig igen vad är det som säger hur man SKA vara vid en viss ålder och vad  innebär det eg att vara vuxen ?
En del springer ju runt på korgen vid en viss period i livet& dricker alkohol tills de inte längre vet vad de gör., Det kan jag inte tycka är vare sig speciellt moget eller mycket att stå efter heller.
Vidare, varför ska man hålla på att sminka sig till vardags när man tycks göra det mestadels för att andra ska lägga märke till att man ser snygg ut ? Är inte det egentligen också bara ännu ett sätt att gömma sig bakom en mask utan att man vågar visa vem man egentligen är ?
 Nej jag lovar man behöver inte heller vara lastgammal för att drömma om att resa till Alaska,Irland,Skottland eller Island för naturens skull eller skatten i sig att få uppleva de där mer eller mindre bortglömda små smultronställena som finns på närmare håll när många andra bara pratar om Tahiland men varför inte uppleva vårat eget vackra land först och främst och inte resa till länder som expolaterar naturen på ett skrämmande sätt?För visst människorna lider med men inget gör så ont i mig som att se sättet man bryter ner en arbetselefant på från början när den tas från skogen eller att höra berättelser om hur små apungar tas när mammorna skjuts , bara för att folk ska ha dem som husdjur eller för att de ska visas upp för turister för ekonmisk vinning.
Det här är saker som folk kan läsa om innan de åker, ändå är det allt för vanlgit att man inte tänker efter men det är kanske dags att börja göra det.
 
 

Atjoo

Då var man förkyld igen då.
Började med att jagkände mig trött och hängig i helgen.
Hade tänkt se på Vasaloppet men låg mest och lyssnade istället för att jag hade ont i huvudet och inte orkade göra annat.
Har hosta ,snuva idag också fryser jag så det är typiskt.
Förkylningstider och jag suger åt mig bacillerna som en tvättsvamp men nu var det inte om det jag hade tänkt skriva idag.
Vissa på MSP får mig att vilja lägga ner allt. Som nu. stötte på en tjej som först ville bli vän. När jag sa att jag ville prata först förstod hon inte vad jag menade utan fortsatte tjata. Jag bad henne sluta varpå hno skriver med stora bokstäver till mig att jag hör dåligt, när jag skrev till henne att inte skrika och förklarade att man gör det om man skriver med versaler (stora bokstäver) på nätet sa hon förlåt och undrade om vi änd å skulle bli vänner.
När jag sa nej , kallade hon mig en del saker men bland annat sa hon att jag var en dummis. Trots det här skickade hon en present til lmig i tron om att jag fortfarande ville bli hennes vän,trots att jag skrivit tydligt här på bloggen att jag inte blir vän mot saker. När jag sa nej i alla fall hotade hon med att rapportera mig om jag inte lämnade igen presenten.
Jag vet inte vad man ska säga om det här. Dessutom frågade en tjej på min vägg varför jag inte köpt nya ögon och ny mun nu när jag är vip, har varit vip ett bra tag. Som att MSP bara skulle handla om hur en gubbe ser ut ?
Nej tack det tycker då inte jag, utan det är väl bra om man vågar vara sig själv och sticka ut bland mängden eller tänker jag helt fel nu? Dessutom sprang jag på någon som sa att man inte kan ha riktiga vänner via nätet och det gjorde mig konfunderad. Visst man kanske inte träffar personerna irl men man kan ändå få en bra kontakt genom att kunna skriva till varandra om båda är ärliga. Vissa träffar ju till och med sina livskamrater på det här sättet så varför skulle man då inte kunna hitta bra kompisar på MSP med ?
Men jag tycker samtidigt att det är för många som bryter mot reglerna och ger ut personlig information trots att support säger att man inte ska göra det för är det något jag fått lära mig på nätet är det att man aldrig ska lita på folk man inte känner.

Vilket lopp!

Måste få säga en sak först.
Vilken kämpainsats av Johan Olsson på VMs avslutande femmil.
Jag var rädd att det inte skulle hålla men vilket lopp.
Hur hela laget höll ihop det. Roligt att se :)
Man kan inte fyllas av annat än beundran när man sitter i tv-soffan själv och ser dem forsa fram i spåren. En annan blir ju helt färdig av 5km på två timmar i lugnt tempo & i vissa av utförskörningarna de har skulle en annan nog stå på näsan om man inte spände av sig skidorna och gick ner. Med andra ord ett STORT grattis till hela gänget och äntligen fick det bli ett guld efter att vi badat i silver tidigare under mästerskapet.
Nog för att det är ju bra det också men det är alltid kul när vi får vinna :)
Annars har det kanske gått ett par dagar utan att ni har sett mig på MSP men det finns ingen anledning till oro. Dels har jag gjort annat och delvis är jag lite småkrasslig igen så jag har försökt vila en del och låtit bli att vara inne när det laggar men jag hoppas att det ska bli bättre på båda de fronterna. Fast nu vet ni i alla fal lvarför jag kan dröja med svar och så ibland....också frågar jag mig varför är så många otrevliga eller skickar taskiga meddelanden när jag säger att jag vill lära känna folk lite innan jag blir vän ?
Jag menar man blir väl inte vän med totala främlingar irl heller eller går man fram till dem och frågar: hej ska vi bli vän ?
Man blir ju inte mer sugen på att bli vän med folk när vissa gör på det viset, det tycker jag inte borde vara så svårt att förstå.
Eller när folk kan efter att man pratat ett tag , trots att man säger att man inte gillar de som tigger så får man ändå frågan: Kan jag få en present?
Vad är det svåra med att förstå ett enkelt NEJ ?
Till det andra hör att jag har bestämt mig för att ge Sims 3 en till chans för det är ju faktiskt lite roligare sedan om man köper till ett par pack och kan ha levande hästar än statyer. Dessutom så kom jag fram till att det faktiskt blir bättre med mer detaljer :)

RSS 2.0