Sims 3: Speciella familjen

När jag skapade dem hade jag ju ingen som helst aning om hur speciella de skulle bli. Nu tänker jag inte ändra den uppfattningen heller efter att ha hälsat på dem ikväll. De har fortfarande inte så mycket i hushållskassan men att de gör fynd i containrarna ändrar ju lite på den saken. Så renoveringen går sakta men säkert framåt, steg för steg. Det börjar i alla fall likna ett hus nu och det är ju ett stort framsteg om man tänker på hur de började när de flyttade in. För de har verkligen jobbat sig upp den här gången. Också har de ju jobb båda två. Mark arbetar som försökskanin och Claire är en blivande kock.

Halljosan

Hejsan på er allihopa. I helgen så har jag funderat lite och bestämt mig för en sak. Eller så tänker jag åtminstone prova. Man måste ju göra det för att vet om det fungerar. Ni har ju tidigare kunnat läsa om olika små pysselprojekt jag har för mig, till och från. Nu tänkte jag i alla fall göra ett försök att dela upp det på två bloggar igen. Såklart tänker jag ha vissa saker kvar här men de mer kreativa sidorna kommer jag att lägga på cottonblue.blogg,se i fortsättningen. Jag har även lite funderingar kring av eventuellt hitta på något ytterligare med ett av mina intressen men behöver kolla lite hur det ser ut först innan jag kan satsa vidare. Så nu vet ni lite av vad som är på gång men ni behöver alltså inte bli oroliga om det kommer mer sporadiska inlägg här men spelsidan blir i alla fall kvar :). Om ni dessutom kollar in på den andra bloggen så tror jag att ni kommer att känna igen er till stora delar eftersom jag valt att behålla delar av designen. Detta eftersom jag verkligen gillar stilen och tycker att den passar där också. Jag menar att det bara är dumt om man försöker ändra på något som fungerar bra , eller hur ?
Nåja nu vet ni i alla fall. Annars så har jag mestadels tagit det lugnt i helgen och just nu ögnar jag på TVn, strötittar på Finnkampen som går. Det är verkligen jämt i år. Fast det är roligare när det inte skiljer så mycket mot att det ena laget är överlägset, det blir mer sport så.

Äntligen

Nu är jag glad igen.
Orsaken till denna glädje är att pappa &jag har lyckats med konsten att skrämma igång deras krånglande router igen. Eller rättare sagt så klarade vi av att lokalisera att felet förmodligen satt i adaptern. Så nu är den utbytt och nätet fungerar igen. Önskar bara att vi hade tänkt på det från början och fått den utbytt redan då det började att glappa. Nåja får hålla tummarna för att felet bara satt där i alla fall. Det verkar ju rulla på bra igen så då kanske det gjorde så men man vågar ju inte heller ta ut något i förskott.Sedan kanske jag ska ta det här som en liten lärdom om teknik för man blir ju inte dummare av det direkt utan man får lära sig felsökning på samma gång. Samtidigt så är jag väldigt glad över att slippa använda mig av routrar hemmavid för om jag läst rätt så är det oftast de som brukar krångla när något händer med anslutningen.Det. eller att det blir fel på DNS-servern. För det problemet känns också som en av klassikerna när det gäller datorer.Tror att båda felen dock kan få en att hitta på diverse ramsor som inte tåls att återges i skriftläge. Hur som haver så sitter jag här och längtar till Måndag nu. Anledningen tänker jag återkomma till senare när det är dag och jag kommit igång lite så det finns något att skriva om. Skulle kunna berätta om alla förväntningar som finns men det väntar jag alltså med att avslöja. Vet att en del saker inte kommer att finnas med men det kan ju komma i framtida expansioner också. För den som redan listat ut vad jag pratar om så handlar det såklart om Sims 4. I början tänkte jag inte alls köpa det utan tyckte gubbarna såg ut som tecknade figurer. Sedan såg jag läget Skapa en sim och ändrade den uppfattningen totalt. Gick och förhandsbokade spelet innan jag läste att de tagit bort småbarnsläget dvs toddlerperioden och vattnet ur detsamma(men jag tror det kommer att komma tillbaka, det är ju bara det att första kvarteret som släpps saknar det har svårt att )förstå men som sagt fyran är ju bara i sin linda än och jag kommer ihåg hur ovan man var vid trean i början när den kom med. Så kommer det kanske alltid att vara då det gäller Sims , att en del av spelet utvecklas med tiden allt eftersom de ser hur populärt det blir och hur det fungerar. Fat bara för att jag nu gått och köpt Sims 4 så innebär det ju inte att jag tänker sluta spela trean. Tvärtom  . för där har jag ju inte minst familjerna Wiiliams och Prudence, ja just det måste komma på ett nytt efternamn till Claire &hennes kille också. Han heter Stamp i efternamn och jag tycker på något konstigt sätt att det inte är så passande nu då han inte jobbar som brevbärare längre utan har tagit jobb som försökskanin.

Säkert

Hejsan på er alla !
Nu sitter jag här igen och väntar på att routern ska ladda upp nätet. Den tar som vanligt sin egen lilla tid på sig, tills något händer. Nåja, det fungerar ju efter en stund i alla fall. Idag tänkte jag blogga om något som jag började fundera över igår kväll när jag satt med pappa och såg på tv. Det är inte så ofta det händer men nu satt vi och följde ett program på TLC från den amerikanska polisen. Jo, jag tycker det kan vara riktigt intressant att se hur utredningar går till. På ett helt annat sätt än i alla dessa serier som jag annars slukar. Hur som haver så handlade det om en tonårsflicka som blev bortrövad, antastad och mördad av en karl som hon hade träffat på en chatt. Vad kan man då lära sig av sådana hemskheter kanske vissa frågar sig. Jo att man ska vara väldigt försiktig ute på nätet och aldrig ge ut privat information helt enkelt. Ändå så är barn i det här landet väldigt naiva på många sätt och sitter och delar både bilder och just information om sig själva i olika kanaler.
Kan det vara så att vi inte har kommit i fatt teknikens framsteg då det gäller informationsflödet och glömt att lära våra barn att vara försiktiga eller källkritiska ? Själv så tycker jag att man egentligen aldrig kan vara nog försiktig när det gäller okända människor. För tänk om folk påstår en sak och sedan visar det sig att det inte alls stämmer. Det är något som jag också reflekterat över. Det är skrämmande lätt faktiskt för gärningsmännen att säka upp sina offer på chattar eller så kallade "barnsidor".
Nu har vi kanske varit lite förskonade från allvarligare fall här i landet men se på det tragiska som hände i x istället där en flicka tog sitt liv efter att ha fått ta emot hot och utpressning från just internet. Sedan vill jag inte lägga ansvaret på bara barnen eller deras föräldrar utan en stor del hamnar också hos supporteamen bakom dessa sidor. De ska ju följa vissa regler och lagar ändå så upplever jag det tvärtom, på många håll så håller det ett tag innan material av mer vuxen karaktär smyger sig in. Då ska man väl få tillåtelse att som eventuell medlem reagera ?
Det är komplicerat jag vet men egentligen borde det inte vara så svårt då det handlar om att man ska kunna känna sig trygg och säker också på internet. Somliga kanske tycker att barn växer upp snabbare idag än vad man gjorde förut. Det här påståendet håller jag bara delvis med om. Frågan är hur mogna de egentligen är för att hantera all ny teknik ?

Elefanter

Tänkte jag skulle skriva ett litet kortare inlägg om mitt förhållande till dessa giganter. Det började med att jag blev skräm för dem som barn. Minns inte så mycket själv egentligen mer än att en av dem sträckte ut sin snabel och tog min glass som jag höll i handen där jag satt i vagnen. Kanske har jag återgett det minnet med hjälp av vad andra har berättat men jag tror den där rädslan alltid suttit kvar i kroppen. Hur som haver så kommer man ju inte i kontakt med dem så ofta. Fast jag har passat på då Maximum turnerat under åren och närmat mig dem steg för steg. Sedan började jag av en slump att se serien om Echo på animal planet och helt plötsligt fick jag en helt ny bild av dem. Visst kunde jag en del fakta innan men den serien ja är verkligen helt magiskt otroligt bra. Så okonstlad till skillnad från bilden man annars kanske har av dem. Det har lett till att jag idag inte är rädd utan känner mer för dem, även fast de är hiskeligt stora. Också värmer det att höra andra historier om dem , så som den om den fd cirkuselefanten som älskade sin skötare eller den om elefanten på zoo som tyckte om M&Ms. De kanske inte kan känna på det sätt vi människor menar med att känna känslor men helt klart så har de ett språk. för sig. Och det är tragiskt att höra alla dessa skrämmande berättelser eller att se bilderna på tjuvjakten som ständigt pågår. Varför ska vissa människor vara så kallblodiga och giriga ?
Visst att det handlar om att få vardagen att gå ihop och stora ekonomiska värden men tänk på vad som går förlorat istället om djuren försvinner. Det tycker åtminstone jag är en väldigt hemsk tanke i sig.
Tror det var Echo som någonstans inspirerade mig till att lägga den här pärlplattan. Visst var det lite pyssligt eftersom jag använde mig av minipärlor också men resultatet blev väldigt bra. Nu kommer lilla Ellie som jag kallar henne att få bo på mitt kylskåp.

Så här ågr det för mina simmar

Ibland händer det att simmarna gör lite som de vill. Det märkte jag inte minst sedan jag hade spelat med min nya familj ett tag. Egentligen var jag väldigt nöjd med dem och hade helst sett att de stannat kvar i huset men de verkar av någon anledning inte fungera så bra som enhet. Hur som haver så var det så här deras hus såg ut från börjar efter den första renoveringen. Dock så var varken de eller jag nöjd.
Byggde om stället och fick ett väldigt bra resultat i det här kedjehuset.
Tanken var att mamma Claire, pappa Donald och lilla fosterdottern Miranda skulle bo i det ena huset och de två tonåringarna Liberty och Stella i det andra huset. Nu är läget istället så att Claire har träffat en ny man och Donald gillar att umgås med sin chef på jobbet . Stella verkar ta pappas parti medan Liberty istället flyr till en mycket god vän på dagarna för att hjälpa honom med hans två barn (Miranda är dessutom kompis med ett av dem). Så då står jag i kvalet hur de ska lösa det här på bästa vis men det kanske lutar åt att föräldrarna får flytta hem till sina nya respektive samt att Stella följer med pappa. Liberty och Miranda däremot verkar ha det bättre på det andra stället så jag kanske slår ihop dem med den familjen.

Hemingway

Vet att Cassies hus ser hemskt ut just nu. Fast det är ju bara början än, någonstans var hon helt enkelt tvungen att sätta bo. Det här lilla huset var det bästa jag kunde hitta för henne att få starta upp med. Hon har ju inte så mycket kontanter att röra sig än med heller. Hon jobbar dock på att få ihop mer för att kunna renovera och bygga sitt drömställe. Har inte riktigt bestämt mig än för om hon ska följa sina drömmar helt eller om hon ska arbeta hemma som konstnär så länge . Får se vad som passar henne mest då jag fått upp hennes färdigheter en bit men hästarna kommer såklart att bli det centrala den här gången. Därför så valde jag också en tomt som var lite mer tilltagen så att allt i sinom tid kommer att få plats på den. Visst kan man ha dem på ryttarcentret med men det är samtidigt lite tråkigt att behöva gå dit när man ska ta hand om dem osv. En sak jag tycker borde göras bättre är dock skötseln av pållarna. Låser man in dem i boxen eller hagen går deras mätare ner jättesnabbt. Så fort går det liksom inte irl om man nu ska försöka efterlikna verkligheten. Fast om det var så , så ja då skulle de inte springa omkring vind för våg heller. För den som inte spelar Sims och inte tänker på det kanske det här är små detaljer men det gör faktiskt mycket om man tycker om spelet.

Titanic

Kan inte riktigt säga hur mitt intresse för fartyget började. Till en viss del berodde det nog på James Camerons film som kom 1997. Minns den där första gången jag såg den så väl. Fast en sak som skiljde mig från mängden var att jag inte kunde släppa den. Den fanns alltid med mig någonstans där i bakgrunden och när jag började på gymnasiet ganska så många år senare var jag helbiten. Emellertid var det dock inte filmen som kom att intressera mig utan det var mer historien bakom som blev det centrala. Som jag inte kunde släppa. Tog mig igenom det som jag kunde hitta faktamässigt om den verkliga förlisningen och lärde mig mycket om vad den mänskliga faktorn kan ställa till med. Visst har det passerat många myter och legender kring henne genom åren men en bok jag verkligen kan rekommendera är Sagoskeppet av Claes-Göran Wetterholm. Där finns både bra fakta för er att läsa och en hel del intressanta bilder att titta på för den som tycker att text kan bli lite tråkig. Dessutom är det ju så att verkningarna efter katastrofen fortfarande spelar roll inom dagens moderna sjöfart. Så även om hon kanske för en liten tynande tillvaro, bortbleknande där på botten så skulle jag inte säga att mitt intresse för henne har svalnat. Det är liksom alltid något som fänglsar en. När man gått till botten med fartyget så börjar man mer intressera sig för människorna som fanns ombord. Vilka var de och hur levde de ?
Varför reste de över Atlanten ? och varför kom bara Cunards Carpatia till undsättning ? Ja som ni märker finns det verkligen frågor kvar att försöka finna svar på.
Nu kanske ni undrar varför som jag väljer att skriva om det här nu. Jo anledningen är att jag pratade med en yngre släkting som varit i England och besökt ett Titanic-museum. Hennes bild av hur det hade varit var: Tråkigt där fanns ju bara en massa saker.
Vad hade. hon väntat sig kan man undra. Ändå så tycker jag att hon borde ha vetat mer eftersom hon själv sett filmen och jag har även upplyst henne om den verkliga händelsen tidigare. Kanske så är det här ett skolexempel på att man helt enkelt bör vänta med att ta upp vissa saker till ungdomarna är stora nog för att förstå ?
Sedan uttyckte hon också förvåning när jag berättade om de böcker jag läst på ämnet: Va finns det böcker om det ?
Klart det finns en hel del för den som vill läsa och är intresserad. För det finns så mycket mer att hitta, mycket mer än någon påkostad Hollywood version även om den från början kan få en att komma igång.
 
https://www.youtube.com/watch?v=Z7TPKeJ23RM
 
Kolla även in på http://www.titanicnorden.com/
 
En sak som jag dock reagerade på i boken var att Claes tyckte det var konstigt att inte samma mytbildning satts igång kring Estonia men jag skulle vilja påpeka att det är skillnad. Efter den förlisningen blev hela det svenska samhället chockat. Visst har det funnits massor av teorier om varför regeringen handlade som den gjorde men jag tycker man ska låta bli det så länge det finns överlevande och anhöriga kvar. Numera kanske vi visserligen har tagit oss ur den där första fasen men att låta bli spekulationer och olika teorier kanske är ett sätt att visa respekt.
 
 

Nu så

Nu tror jag att även hamstern har slappnat av. Delvis i alla fall eftersom han har flyttat in i sitt hus igen.Fast gropen är kvar ute nedanför hjulet men så har jag inte städat åt honom ännu idag. Det brukar bli rengjort någon gång efter frukost. Han har dock som vanligt slaktat hela toarullen eller trollat bort den. Fast det är skönt att han verkar ha landat till sist med. För natten var inte rolig. Visst börjar jag vänja mig vid ljudet från hjulet, det här låter faktiskt mycket mindre än de gamla men vid midnatt så vaknade jag av att han gnagde frenetiskt på gallret. Konstigt nog så brukar han inte göra det så mycket annars men jag tror det var en liten reaktion på bytet i buren och flytten. Tyckte även att han var lite orolig tidigare på kvällen när jag tog upp honom och han slappnade inte av i mitt knä. Försökte distrahera honom men inget funkade och till sist fick jag lov att flytta in buren på toaletten för att kunna sova. Hoppas det går bättre ikväll. Just nu sover han gott så jag hoppas på det bästa. Visst märker man småsaker när man väl lärt känna dem. Får se om jag kommer mig iväg för att köpa hans favortigodis idag. Det beror på vädret men det sägs ju bli sol så då kan det vara skönt med en liten promenad.

Simsat

 
 
Nu ni. Äntligen så har jag kommit igång med Sims igen. Bestämde mig för att börja igår eftersom jag hade installerat det klart på nytt. Som alltid så kändes det lite segt att komma igång i början men det är ju så det brukar vara också. Åtminstone innan man har kommit igång med ett kvarter, börjat bygga och flytta in folk. Sedan ska man ju komma på vilken sorts människor man har tänkt sig ska bo där med. Hur som haver så försökte jag mig först på att göra en Sim som inte alls är lik mina andrs. Vet dock inte hur bra det gick.
Så här ser hon i ut. Hon heter Tiffany och jobbar som stylist men känner sig kanske inte riktigt bekväm i rollen som modeorakel. Några fester har hon inte bjudit in till än heller efterdom jag måste fixa med hennes hus först.
 
Om jag får säga det själv så är jag mer nöjd med min andra sim i det andra kvarteret som jag påbörjat. Visst hon är mer gjord som jag brukar skapa dem. Alltså är hon lite lik mig både till utseendet och personligheten.
Sedan återstår en massa jobb på hennes hus och tomt.

Morgonstund

Då är man tillbaka i vardagen igen, eller ja något så när. Vaknade kanske lite för tidigt idag men då hinner jag och andra sidan få bort lite påsar från golvet. Fast det är ju ingen brådska nu så här när jag inte har någon sysselsättning heller att gå till. Hur det känns ?
Lite märkligt tror jag men samtidigt bra för nu kan jag koncentrera mig på de bitar som verkligen är viktiga för mig. På tal om bitar så hade Meeko slaktat ytterligare en toarulle. Sedan tycks han tro att han ska bädda bo nedanför hjulet helt plötsligt och inte inne i huset, nåja får försöka övertala honom att flytta in i det senare igen.Den där hamstern har helt klart sina egna idéer men speciellt praktiska är de helt klart inte men det får han väl komma på själv också. Annars så lär jag bara ta det lugnt idag och fortsätta jobba på ominstallationen av Sims 3. Dessutom så upptäckte jag att jag måste köpa tandkräm också eftersom den jag hade har torkat ihop helt. Inte ens Denivitien jag hade i badrumskåpet fungerade eftersom den också hade torkat. Typiskt säger jag bara men då får det helt enkelt bli en promenad neröver sedan. Är ändå i behov av en ny stekspade också. Fast det är just sådana där småsaker man kan upptäcka när man kommer tillbaka igen. Det är tur i de här fallen att man inte har så långt ner på stan så att man kan fixa vissa saker på en gång men samtidigt så är det ändå svårt att hitta motivationen för att gå ut och promenera. Även om det finns grönområden så är staden inte alls lika lockande som naturen är ute hos päronen. Nåja jag får försöka jobba på att hitta den helt enkelt så jag inte bara blir sittandes.
Nej nu har jag uppdaterat nog om läget för dagen. Ska försöka äta frukost, få på mig något annat än pyjamasen och plocka undan lite saker från golvet som sagt innan det blir dags för en liten promenad i regnet.

Hoppsan

Nu märker jag att det var alldeles för länge sedan jag skrev här. Det har alltså gått närmare en vecka utan att jag har gjort något inlägg. Ibland blir det så men nu har det framför allt varit det ostadiga vädret som gjort att jag inte kunnat sitta vid datorn. Kunnat eller velat för den delen. Man kanske blir lite överförsiktig då man haft ett moderkort förut som blivit grillat men det är alltid bättre att ta det säkra före det osäkra då molnen hopar sig. Nu är jag i alla fall tillbaka i stan så då är det ju lite säkrare. Det blir en del att uppdatera i alla fall när man låter mer tid gå. Håller som bäst på att packa upp en del saker och sedan ska det städas mer men nu ska jag bara landa först. En sak som dock är väldigt skön att ha ordnat är en ny dator med bra grafik så jag slipper stressa igång över det. En som inte har landat här hemma riktigt än är Meeko för även om han är flyttad så är han lite stressad men jag får tro att han inte tänker hänga och gnaga på gallret resten av kvällen men han borde i alla fall slappna av om en stund. Tur att man inte flyttar så ofta i alla fall. Fast det bästa är ändå att jag har hittat igen min ena historia som jag trodde att jag råkat ta bort. Den låg i den mapp jag trodde, bara en bit längre ner där jag inte kollat. Det kändes väldigt skönt att  den har kommit till rätta så att jag kan fortsätta skriva på den när jag får väldig inspiration ibland. Nåja annars ha jag pysslat på med en del mindre projekt men ett par av dem är jag färdig med och dessutom har jag lyckats med att komma igång och äntligen sortera upp alla mina foton.

Pyssel

Ibland så plockar man fram pyssel. Speciellt regniga dagarkan det vara roligt att ha lite varierande saker man kan göra. För man kan ju kanske inte alltid sitta vid datorn jämt heller. Åtminstone inte om det drar ihop sig till åskväder. Då är det säkrast att dra ut alla kontakter som är viktiga &göra annat istället.  Ett förslag på en sak man kan göra som är både rolig och kreativ har jag här. Finns många olika sorters  färdiga mönster man kan använda sig av eller så kan man göra egna.Upptäckte hur roligt det faktiskt är med pärlplattor då jag hittade de små MINI pärlorna men det är klart, vanliga i MIDI storleken duger ju de med till att göra magnetet för kylskåpet och det är ju ändå bara en sak man kan använda dem till. Vill man göra halsband, örhängen eller andra dekorationer så går det ju också finfint. Visst är det en del knåp och piller men som ni ser här nedan kan resultaten bli rätt fina till sist :). Sedan är det ju också ett klassiskt pyssel som passar för alla åldrar så man kan sitta tillsammans vid bordet i skenet av lampan och lyssna på regnet utanför.
Det kallar jag nog för avkoppling!
 

Ruskigt mystiskt

Ni som följer min bligg har kanske läst om datorproblemen jag haft på sistone, Nåja nu hoppas jag att de äntligen ska vara lösta för vi återställde Acer Aspire XC-603 an som var inköpt till fabriksinställningar & åkte ner med den till butiken eftersom grafikkortet inte gick att byta.Intels inbyggda grafik suger verkligen, ursäkta uttrycket men den gör verkligen det. Hur som haver så var det inga problem med återköp och vi hade kikat på en annan, Tyvärr hade de inte den hemma utan slutligen blev det en Acer Aspire M, med Nvidia GT 620 , 4 mb ram och 1 TB hårddisk. Fördelen med den är att det går att byta ut saker på den om man så har lust men nu hoppas jag i alla fall att jag ska slippa krångla något mer utan att det ska funka. Den är ju lite större , fast samtidigt mindre än min gamla och den går betydligt tystare så det blir väldigt bra även om jag kommer att få köpa till mer RAM-minne sedan. Nej nog surrat om de tekniska specifikationerna nu. Ni ska få veta något märkligt. När jag loggade in på den nya så vips..mitt gamla skrivbord låg kvar, dessutom så hade alla mina favoriter också lagrats. Hur gick det till om den gamla datorn var helt tömd ? Hade inte ens börjat lägga in några saker på den här nya maskinen, ändå så låg de inställningarna kvar, Inte för att jag klagar men man vill ju veta hur det har gått till.
Min teori är att det lagrats i det nya datamolnet som finns. Jag la visserligen inte in något där på den andra men den kan ju ha lagrat något automatiskt eller ?
Nu är man i varje fall snart igång då igen får man hoppas :)
 

Sovmorgon

Ibland är det skönt när man kan få lite sovmorgon.
Som en dag som denna då regnet växelvis bara öser ner. Fast det känns lika skönt att det äntligen får komma ordentligt efter denna torra och varma period.Det kunde gott ha fått kommit lite tidigare också men nu är det i alla fall här och temperaturen börjar gå ner i luften med och det lider mot höst. Alla årstider har dock sina tjusningar och om jag får säga vad jag själv tycker så är jag nästan mer en vinter och höstmänniska än vår och sommar. Visst tycker jag om ljuset i de två jag nämnde senast men samtidigt finns det saker som gör att jag också uppskattar de där andra två. Annars har helgen varit lugn. Passat på att jobba lite på några av mina små projekt och varit lite social. Dessutom så har det blivit en del TV-tittand bland annat sett på EM i friidrott också kunde jag inte låta bli att titta på Mrs Doubtfire som gick på sjuan. Känns på något sätt fortfarande konstigt att Robin Williams är borta..kanske lätt att det blir så när man sett så många av hans filmer. Nåja nog om detta nu. Ikväll blir det i alla fall Hjem också får jag se om ett visst hus kommer att bli klart i Sims 3 . Jag ska åtminstone jobba lite på det om det inte blir åska.
Undrar ni hur Meeko mår så tror jag att han mår förträffligt.Han hade åtminstone lyckats med konsten att massakrera ännu en toalettrulle i morse och som vanligt har han släpat in sin leksaksboll i boet. Dock så är han inte speciellt intresserad av att gnaga på kvistar utan han biter hellre på rullarna och på husmans. Så varje hamster är också sin egen lilla personlighet helt klart. Vi börjar i alla fall hitta varandra och ibland när man tar upp honom så kan han sitta lugnt och bara mysa. Man märker ju rätt snabbt när hamstern blir rastlös och vill hem till buren igen när han börjar bita i kläderna.Fast annars är han faktiskt väldigt snäll och nog märks det att han var hanterad lite redan när jag köpte honom men ibland får han något tvärryck fortfarande ibland när man kommer in i rummet och han springer in i boet som en blixt om han är vaken.Tror att det ändå är något som sker reflexmässiugt för oftast kommer han fram till gallret, snusar och är nyfikem på om man har något gott att bjuda honom på.

Mystiskt

Ibland går dagarna lite långsammare. Ja man kan nära på säga att de går i snigelfart. Eller så går de i alla fall inte med det sedvanliga flytet. Som idag. Aneldningen bakom det är enkel. Routern la ner igår och papsen satte in en gammal. Allt fungerade sedan ok tills man startade upp idag. Hur jag än bar mig åt kom vi fortfarande inte ut. Försökte man felsöka fick man bara :Fel på DNS servern. Provade med allt som jag brukar men det hände inget. Så det enda man kan göra i sådana här lägen är att man annars får lov att vänta . Undrar om det var åskan som störde någonstans för ja när papsen bytte tillbaka till den gamla, ja då fungerade allt som det skulle igen. Här skiner solen av & till men det blåser.
Kanske ska man göra andra saker sådana här dagar ?
Som att passa på att skriva lite, lägga lite golv i hallen på dockhuset,rita vara social eller att spela Sims 3.
Börjar bli riktigt nöjd med Coralines lilla hus. Nåja så litet är det kanske inte men de måste ju få plats någonstand också. Fast det är ändå ett av de mysigare ställen jag har byggt. Så mycket kan jag säga. Det trots att det återstår en hel del jobbinredningsmässig fast hon samlar många intryck från alla resor som hon varit på. Nu får dessutom hon och Gerard hjälpas åt sedan han flyttat in permanent. Det kan dock hända att det kommer att ta lite mer tid eftersom jag blivit ytterst ovillig till att betala ut bidrag. Spelet blir ju roligare i sig om man spelar det aktivt . Man får inte samma utamning annars om man bara fuskar åt sig kontanter hela tiden.
Också måste jag fundera på hur jag ska lösa grafiken på min nya dator hemma. Trodde faktiskt inte att det skulle vara så här komplicerat att byta. Det brukar ju vara tämligen lätt. Den här gången bedrog jag mig visst. Sedan kan man ju undra varför man håller på så här och inte köper en riktig dator på en gång men den krassa ekonomin gör kanske så att man inte har den möjligheren. För även om man fått en del i present så måste man ändå i sådana fall betala hälften av vad en sådan skulle kosta och då blir det ändå dyrt i slutänden.

Tyckte att

Jag tyckte att något fattades i mitt nuvarande kvarter på Sims 3.
Från början så kunde jag inte riktigt sätta fingret på vad det var för byggnad som inte hade kommit med .Som EA faktiskt missat att placera ut. Till sist så kom jag dock på det. Det fanns ju ingen kyrka. Så det slutade med att jag fick bygga en liten. Visst det kanske inte ser ut riktigt som en sådan eftersom den inte kunde vara större men då får det vara ett kapell istället. De är ju i alla fall mindre. Det här får mig att bli sugen på att bygga om och ändra några till allmänna byggnader i kvarteret med som jag tycker ser lite för moderna och opersonliga ut. Som det kan gå bara för att man får för sig att göra om en sak. Dessutom så har Coraline flyttat in i ett nytt hus men det kan behövas eftersom hon och Gerard har förlovat sig. Flytta ihop har de dock inte gjort än utan jag tänkte hon skulle få landa lite i huset först och göra det klart.

Konstig känsla

Nyss fick jag en så konstig känsla då vi var på väg hem från staden efter att ha uträttat en del ärenden. Radion stod på och beskedet kom om att Robin Williams är död. Först hade jag svårt att riktigt ta in det och ville inte tro att det var sant. Dock stängdes radion av eftersom vi snart kommit hem så jag fick höra bekräftelsen. Det är verkligen sant, en av världens största skådespelare och en man som fått så många, inte minst mig att skratta hysteriskt är borta. Samtidigt så hade han också en allvarlig sida som han visade i Döda Poeters Sällskap eller Good Will Hunting. Nu känns det bara tomt och konstigt på alla sätt att han inte finns längre...men det är väl just för hans gärning och vad han har skapat som vi främst ska komma ihåg honom. Sedan ska man inte sticka under stolen med utan solen också har sina fläckar men vad är det som leder människor till att bli deprimerade ?
Fast det kanske också är ett tecken på att man inte kan köpa den där lyckan med kontanter utan att det krävs andra saker för att man ska må bra inifrån.

Äntligen

Nu så har jag äntligen fått in hela Sims 3 på nya datorn.Hela proceduren gick utan problem men jag har ju inte kunnat börja spela ännu eller ställa några krav på prestandan. Det kommer allt eftersom men jag provstartade det i alla fall och allt såg okej ut.Det roligaste grafikproblemet jag haft på någon av mina datorer med just sims var en gång med tvåan. Då hände det som så att allt vatten blev rött. Visst det kanske hade fungerat fint om man skulle ha vampyrer men lite synd när det hände överallt. Så det blev att skruva upp datorn och byta ut grafikkortet. Får hoppas att jag slipper det nu.Fast det lär ju visa sig efter ett tsg i sådana fall. Hur som haver så håller jag på som bäst att installera lite filer. Eller ja inte lite. La över downloadsmappen jag hade på datorn hemma och från den blev det över 200 föremål som ska in.Man får ta lite saker åt gången så ska det nog gå vägen + att jag har lite som måste flyttas över från päronens maskin med. Det känns dock bra att vara på banan igen också ser jag såklart fram emot Sims 4 men det är vi nog en hel del som gör kan jag tro.
Så nu vet ni vad jag roar mig med om jag skulle glömma att skriva här på ett par dagar men jag försöker i alla fall att hålla mig aktiv. Igår var vi och åt middag hos min syster i deras stuga. Passade på att ta med mig hennes två töser på en fågelskådartur. Vi såg kanske inte så mycket, men kunde på den illa sträckan räkna in trana, svalor, grågås,kanadagås,sädesärla och kråka.Det tycker jag är rätt bra med tanke på att det är sommar än så länge och de stora flyttsträcken har ju inte samlats än. Tror dock barnen blev lite uttråkade men man kan ju inte alltid förvänta sig att få se något ovanligt. Även de där fåglarna man ser till vardags kan vara nog så fina.
 
Som till exempel talgoxen. I år har pappa ett nytt gäng som kommer och vill ha mat. Det är cirka sex stycken ungfåglar och fyra vuxna.Det är fascinerande när man studerat dem ett tag och börjar upptäcka att var och en har sin egen personlighet. Även om de är av samma art  så är de ändå högst olika och är egna. Det här kanske man inte tänker på om man stressar fram utan att lyssna mer till kvittret i buskarna. För det sjuder av liv sommartid i naturen om man bara ser på sidan om och börjar titta.
 

Hejsan svejsan

Glad, Det är känslan jag vaknade upp med imorse, Tror det beror på främst två saker. Dels så var mamsen &jag på gladhockey igår, Ja det kanske inte finns någon variant som heter det men det är den närmaste beskrivningen jag kan hitta. Eller så kan man göra som speakern gjorde och kalla det för samkväm. Trevlig liten tillställning då det var Icebreakers som spelade och mötte Ulvö Hockey, Publiksiffran för kvällen låg på dryga 6.000 pers!
Det ni. Visst den som ville se tuffa närkamper kanske blev besviken men det var ju inte heller den sortens match utan en stor eloge till spelarna som ställer upp så här för välgörenhet, Visst bjöd proffsen på en hel del små delikatesser emellanåt men de behövde inte gå för full maskin utan det var en avslappnad insats från båda lagen, Såklart vann Icebreakers enkelt med stora siffror 10 mot 1 fast Ulvön hängde med bra i två perioder innan de blev frånåkta.
Anledning två till att jag är glad är det faktum att jag har en ny dator, Det återstår väl att se om jag behöver byta grafiken sedan men nu har jag i alla fall 8 MB ram och en tbs hårddisk att använda mig av.

Smultronställe

Nu ska ni få se den där platsen vi besökte på väg hem från Junsele i Lördags. Hade bara hört talas om att det skulle vara fint där men inte förän nu blev det så att jag hade vägarna förbi. Klart det är olika hur man reflekterar men sanningen är den att jag tror det är en av de mest rofyllda platser som man kan vandra omkring på i en sen sommarkväll. Nog för att barnen vi hade med oss sprang omkring lite och mest verkade tycka det var långtråkigt att stå och vänta när vi läste på skyltarna men jag återvänder gärna hit om jag får chansen. För det här är den spännande biten med historien. Att få se hur människorna bodde förut och att få veta intressanta detaljer. Det gör också att man uppskattar det vi har idag mycket mer men ibland kan man också undra om allt är så mycket bättre nu. Sedan var det spännande att få se platsen där man spelade in Barnen från Frostmofjället. Har sett denna hemska film ett par gånger när jag var yngre men minns den ännu idag.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Laffertys

Ibland blir jag inte klok på mina simmar. Speciellt när de inte gör som jag har tänkt mig. Ja, de ha ju ett visst mått av en egen vilja men ibland kan jag fundera på hur de tänker men det skulle vara tråkigt om man styrde dem helt också, Det blir lite mer utmaning att lämna den nivån på mitten. Orsaken till mina senaste bryderier är att jag hade byggt ett perfekt hus åt dem som hade allt. Dessutom så fanns ett garage på tomten med en förberedd lägenhet ovanpå. Vad tror ni dyker upp i deras små tankar ?
Jo att de vill flytta till ett nytt hus. Jag fick först spader, sedan kände jag mig för och tog beslutet att göra dem till viljes. Ingen av dem är egentligen husmänniskor tror jag så jag tänkte flytta in dem i en lägenhet först. Provade bygga lite men det blev inte så bra förän jag fick en idé.
Byggde helt enkelt fyra mindre hyreshus med en gemensam uteplats, två kolonilotter och en park i mitten.
Nu kanske deras nya hus synt lite dåligt på just den här bilden för jag glömde prt scrn innan jag satte dit träden men jag är väldigt nöjd. Får se vad de ska få för grannar men hyran blev låga 740$. Det gör att de får en del över till att fixa iordning med nya golv&tapeter. Fast då kanske Coraline får mer över till sitt projekt, att starta ett litet hotell. Dessutom så har de bara katterna kvar nu. Jo ullråttan Denver dog och sedan dess har terrariet stått tomt samt att de bestämde sig för att adoptera bort Lilah eftersom de reser så mycket.
Jag säger föresten de märker ni..Coraline har gift sig med Sheng Su, tror faktiskt de är själsfränder för de kan inte sluta tänka på varandra.
Fast jag har en sak som ska lösas. Han har blivit en zombie så jag måste ordna elexir åt honom.Sedan har han tagit jobb också som brandman så de har faktiskt rätt så fullt upp just nu.

Naturens skådespel

Igår hade vi blivit bortbjudna till en släkting. Ja vi skulle hjälpa till med hans nya dator. Först gjorde vi också det och jag fick mig en glimt av WINDOWS 8 så att jag är lite bekant med det då min nya kommer.
Ja jag kände att det var dags för uppdatering och att göra som min ena faster sa när hon hörde att jag eventuellt skulle köpa en ny soffa för slantarna jag fick av henne när jag fyllde år: Varför köper du inte något som du vill ha. som en ny dator?
Så det fick bli en med 1 TB hårddisk och 8 GB ram. Visst det kanske inte var någon bra grafik på den med det kan man alltid byta ut själv. Hur som haver så åt vi också middag där, fikade och såg på TV innan vi var klara. När vi skulle åka hem fick jag bittert ångra att jag inte hade tagit med mig kameran. Dimman dansade över åkern och det såg verkligen ut sådär trolskt med skogen i bakgrunden. Fast det är ju så det brukar vara. De gånger man lämnar kameran hemma för att man tänker att den inte behövs, ja det är de gånger man oftast får syn på något som man hade velat fota.
Vissa gånger kommer man ju ihåg kameran men då är  det däremot inte alltid så att man får syn på något utan snarare tvärtom. Det är dock klart att det nästan alltid finns något i naturen som man kan träna på att fotografera om man inte ser några djur eller fåglar. Vid sådana tillfällen brukar jag träna på att fånga olika yver istället.
Inget träd är så vackert att beskåda på höstarna som just lönnen.Alla dessa färger som fullkomligt exploderar om hösten.
En lite underskattad blomma tycker jag allt att ljugen är. Vet att den är populär att plantera på gravar, därför vill min mamma inte ha den hemma men det är väl synd att döma en växt efter det ?
Ibland måste man kanske sätta sig på blommornas egen nivå för att uppleva hur allt hänger ihop.
Det är något sagolikt som kommer insvepandes med dimman
Det finns gröna oaser även inne i stan och det finns kanske
 inget är så fint som när körsbärsträden står i full blom.
Fast samtidigt så trivs jag mer lite vid sidan av själva centrum egentligen. Där det faktiskt kan bli helt tyst och där man fortfarande vågar gå ut på udda tider för att uppleva det storslagna med naturen.
 
Inget är heller så rofyllt som när man kan få sitta vid havet och blicka ut över allt vatten.


 
 

Äntligen!

Idag jag bara äntligen. Så skönt att någon sevärd serie har börjat igen. Inte för att jag haft lite att titta på i sommar, faktiskt tvärtom när jag tänker efter men det har ändå känts tunt i tablåerna. Åtminstone bitvis men det är ju så det brukar bli då de flesta kanaler går över sommartid till att visa repriser och filmer som redan gått x antal gånger. Nej nu ska vi inte göra en djupdykning i antalet gånger jag har sett vissa av dem men det blir lätt så att man ser en del bara för att det inte finns något annat. Dessutom så hade jag faktiskt sett fram emot säsong två av den norska Hjem.
Kan inte säga heller att jag blev besviken, ändå har jag bara sett det första avsnittet än så länge men det bådar väl snarast gott. Sedan var det tur att de gjorde en liten kort resumé så man fick komma in i handlingen igen. Går det ett tag mellan säsongerna är det ju annars lätt att man glömmer bort vad som hände. Fast nu var det relativit lätt att komma in i den igen. Ska bli spännande att se hur det går för dem alla och nej jag hade då inte väntat mig att BP skulle dyka upp som han gjorde, men jag tycker att han verkar lite skum så jag tror Oda ska se upp och hålla sig till Olav &korna jag . Undrar framför allt varför BP var så intresserad av gitarrerna. Är det så att han tänker stjäla dem?
Kan i alla fall vara värt att fortsätta följa den och det är ju bra. En del serier tappar ju , desto längre de pågår men jag hoppas att Hjem är ett undantag i det falllet. För än så länge tycker jag man känner igen sig i den där varma, familjära känslan som man fick under premiärsäsongen. Visst en del roller kanske blir mer schabloner än äkta människor fast jag tror att det är väldigt svårt att undvika att man hamnar där. Det är en sak som jag klurat på lite till och från. För visst är det som så att boken oftast är bättre än TV-serien, filmen om den nu baseras på en sådan från första början ?
Tycker i regel att manusen brukar vara för tunt gjorda och i vissa fall har man kopierat filmens dialoger rakt av från boken, utelämnat viktiga detaljer och för mig faller det bara platt sådana gånger. Då läser jag hellre om boken och fantiserar själv. Det är väl också just därför som  DOGMA är ett så fascinerande format. Det tar dock ett tag innan man kommer in i det men det bygger ju på enkelhet från början och jag tror det kan vara grunden många gånger. Man komplicerar saker för mycket och ju mer man lägger till så resulterar det oftast bra i kaos i slutänden.

Junsele Foton

Vargen kommer alltid att vara ett av de djur som ligger mig närmast om hjärtat. Visst kan jag förstå att man kan ha vissa svårigheter med dem men det är definitivt inte deras fel.Visst kan man vara rädd på grund av alla myter och den felaktiga bilden av dem som oftast sprids i media men egentligen är de ju bara stora hundar.
 
Avslappnad Samba vilar efter maten. Hon ser lite speciell ut utan sin svans som hon förlorade genom en olyckshändelse då hon var ett år gammal.
Alpacka
Lamadjur
Vallabyn var som vanligt inte lätt att få syn på men nu har jag fått den på kort.
Ankorna låg med ändan upp i vädret när vi kom. Lyckades dock få en bild på en lite senare.
Undrar vem som egentligen kollade in vem här. Vi kanske trodde att det var vi som studerade lemuren men egentligen var det kanske den som hämtade snacks till showen ?
 
De hade dessutom en liten unge som höll sig fast vid sin mamma för allt den var värd. Det kan behövas som de skuttar men ibland så hittade den på små rackartyg men jag tror den charmade alla
 
Jag tror det kilar lite..precis där ja.Svårigheten är att komma åt precis där det kliar.
I början när vi kom låg björnarna inne och sov, Alla utom en som låg ute på bron över vallgraven.
Därför blev det en promenad tillbaka dit senare
.Inte för att jag vill möta en av dessa nallar i skogen. Det låter jag nog helst bli om jag kan men den här såg ut att vara på lekhumör.
Mors lilla Olle i skogen där....
 
Första vändan förbi avelshägnet resulterade inte i några tigerkort. De kom inte alls fram och någon sa att hägnet var tomt. Märkligt tyckte jag och tog med mig systerns ena tös förbi där senare. Mycket riktigt så visade sig den ena av tre invånare upp sig från sin allra bästa sida och vi fick i alla fall se öronen på de andra två.
 Jaken är ju lite speciell.
 
 
 
 
 
 
 

Junsele Djurpark


Fick reda på det för några dagar sedan. Som en del av min födelsedagspresent skulle jag få den stora äran att följa med min syster och hennes familj på en resa 12 mil inåt landet.Närmare bestämt till Junsele Djurpark. Vet att det råder delade meningar om just dessa parker fast jag tror att de flesta ställen faktiskt gör ett bra jobb och att de värnar om sina skyddslingar på ett bra sätt. Sedan är det alltid tragiskt när det förekommer missförhållanden men man måste ju tänka att en del av parkerna spelar en viktig roll för arters fortlevnad. Nej nu tänkte jag inte gå så långt åt det här hållet i just det här inlägget. Det vore barao nödigt eftersom jag har tagit uppp det förut.Tillbaka till 12 mil i bil. En sak jag är glad över att få slippa är åksjuka. I Lördags var det två sjättedelar som drabbades av den åkomman. Som tur är går den ju visserligen över rätt snabbt men det är ändå jobbigt att vara mitt uppi det, den där oron man känner och ångesten. Den minns jag tydligt från en kryssning till Riga då jag på hemvägen blev sjösjuk pga sjögången.Att må illa ute på havet är verkligen ingen höjdare för man känner sig mycket mindre än vad man gör annars. Dessutom så tog det ett par dagar efter att man kommit hem för att marken skulle sluta gunga men man får väl vara glad som varken kräktes eller gick in i någon möbel. Bil,buss eller tåg går dock bra att resa med , men jag ska absolut inte läsa något under färd. Det har jag lärt mig. För då kommer bara illamåendet smygande. Hur som haver kom vi fram till sist. Lagom till matningarna av varg,lodjur och tiger. Fick också bra tillfälle att studera asätarnas samarbetsförmåga då såväl skator som korpar och kråkor fanns på plats hos vargarna. Alla försökte de få sin del av bytet, precis som det också är i naturen.
Sedan var det en upplevelse att få se lodjuren. Visst har jag sett dem i djurpark förut men de har då alltid ändå hållit sig mer i bakgrunden. Nu kom två av dem ända fram till stängslet, vid andra besöket vid deras hägn då folket hade dragit vidare. Tycker det är märkligt att inte fler lär sig att uppskatta vår svenska fauna . Fast det kanske inte är så konstigt eftersom medias bild av rovdjuren nästan enbart består av skräcken för dem. Visst ska man respektera dem men det ska vi göra med alla arter som ingår i ekosystemet om det ska fungeta som det är tänkt. Man kan ju dessutom lika gärna bli illa åtgågen eller dödad av en älg och knockad av ett rådjur. Det är upp till oss alla vad vi vill lära oss men jag tycker mig märka att vi måste lära oss att leva mer med naturen istället för mot den. Fast det här har jag också skrivit om tidigare.
En annan av höjdpunkterna var såklart tigrarna. Man kan inte komma ifrån att de är både fantastiska och vackra djur även om jag är väldigt glad över att slippa möta dem i våra svenska skogar. Samtliga besökare hoppade nog till lite när den ena av tigerbergets två invånare röt för att försvara sin del av maten. Visste ni att det går åt 4 kg kött per tiger och matningtillfälle i parken ? Det blir inte lite årligen. Visst kände jag mig lite kluven också när det berättades att det för dagen stod häst på menyn men samtidigt är det ju bra att det kommer till nytta om det blir ett överskott vid slakterierna.
Sedan var i alla fall de stora katterna mätta och vi promenerade runt lite bland de andra inhägnaderna innan det hade blivit dags för lunchpaus. Innan vi gick till rewsutrangen luckades jag dock med konsten attt hitta ett nytt favoritdjur på min lista. Detta i form av parkens förtjusande ringsvanslemurer som passande nog hade sisesta.
Så hade det blivit dags för vår mat. Gissa om man hade hunnit med att bli hungrig.Jag som inte ens brukar orka en hel hamburgare eller alla stripsen satte i mig allt utan tvekan. Efter en stunds vila var det dags för en kort tur till det lilla närbelägna tivolit. Det hägrade åtminstone för barnen och jag stod och tittade på en stund när de åkte pariserhjulet och en karusell var. Efter det tyckte min syster att jag kunde gå och kolla på djuren igen om jag ville.
Bestämde mig för att bara göra ett par stopp hos tigrarna och lemurerna eftersom de flesta besökare hade dragit sig tillbaka och jag ville ju fota lite till. Gick upp ganska så på en gång till tigerberget. Den ena av hägnets två katter var så avslappnad att hon nu la sig ner fastän jag stod och pratade med dem. Den andra var totalt oberörd där den låg och tvättade sig efter maten. Stod där en bra stund faktiskt och betraktade deras skönhet innan jag hörde någon kmoma frustandes uppför backen.
Det var min ena systerdotter som hade blivit lite förgrymmad över stt jag inte sagt till innan jag gick. Då de stora katterna var rätt loja efter att ha ätit gick vi runt till andra sidan berget och spanade in några andra giganter som hade vaknat nämligen brunbjörnarna.Hade kunnat bli kvar där en längre stund , det är något visst med dem. Vi hade dock bara en kvart på oss så istället gick vi förbi tigerhägn två en gång till. När vi passerade där tidigare under dagen hade ingen av dess invånare gett sig till känna, någon sa till och med att hägnet var tomt men nu sedan folket dragit sig undan fick vi se dem. Den normalfärgade,orangea honan visade sig från sin allra bästa sida medan de två vita hanarna visade upp sina öron i gräset.
Efter det var det dags att gå tillbaka men vi lämnade tigrarna efter oss väldigt ovilligt. Irask takt tog vi oss i alla fall ner till entren fast resten av sällskapet syntes inte till än så vi hamnade hos lemurerna igen. Där stod vi en bra stund innan min syster ropade på oss och det hade blivit dags att packa ihop för dagen och åka hemöver. Eftersom vi hade lika lång väg hem stannade vi till på ett annat ställe men det kommer ett eget inlägg om det sedan. Först ska jag visa upp en del foton från djurparken.

RSS 2.0