Hallojsan!

Hejsan hallojsan på er allihopa.
Idag var det nästan så att jag tänkte gå en promenad innan jobbet igen men det blev inte riktigt av.Detta trots att solen skiner men jag var upptagen med att förbereda annat och kom kanske iväg lite i senaste laget. Nåja så blir det ibland. Skulle egentligen bara ner på djurbutiken igår och kolla läget . Tro inte jag hittar en hamster jag vill ha det första jag gör . Nästan.
Visst kanske några av de andra hanarna som jag fick visade för mig var lugnare att hålla i men denna lilla kille charmade mig totalt. Ja jag kan inte hålla mig ni ska få se bilder sedan när han har fått bo in sig hemma i buren. Kan avslöja redan nu att mycket riktigt så blev det en svart/vit filur som jag ju hade planerat. Tror namnet Meeko kommer att passa honom som hand i handske. Hade ju dessutom turen att få veta att de var uppfödda av den ena tjejen som stod i kassan(det var hon som visade upp dem). Så det kändes ju bra. Visserligen så ville han inte så gärna bli upptagen , det visade han redan första gången hon lyfte upp honom. Han tolererade dock att bli ihållen en stund innan han började åma sig på klassiskt hamstermanér. När hon skulle sätta in honom i buren igen så gled han ur greppet, rakt ner i vattenskålen. När jag hade fått se de andra och ville titta på honom igen för att vara säker så protesterade han genom att kissa ner henne men det tror jag det . Vem vill dessutom bli väckt mitt i natten ?
Men jag tror nog att det kommer att bli väldigt lyckat till sist i alla fall, bara han får lite tid på sig så.
Fast nu är det helt klart att det är VISTA som ställt till problemen med mitt Sims 3. Fungerade fint att spela på min pappas användare tills igår kväll felkod F12 igen . Nej inte alls nära sammanbrott..långt ifrån,tycker bara att det kan stå att det inte är kompatibelt iställlet men det verkar ju som om många haft de här problemen med felkoderna F12,F15 lr F16 med. Hur som haver får jag se hur det blir. Endera måste jag ominstallera allt och lägga in WIN 7 ppå min maskin eller om jag har turen att få byta dator med päronen(vilket jag eg hoppas mest på) för där har jag ju hela Sims 3 inne och där fungerar det på WIN7 utan problem.

God eftermiddag

Hejsan på er alla där ute eller ja hejsan på er som brukar kika in här i alla fall :)
Den här helgen har varit rätt så kreativ för min del. Så jag har jobbat på en del av mina projekt. Började måla om två hästar. Den ena hade jag planerat sedan länge att göra om men den andra blev ett spontant infall. Gjort grunden på båda hitills så de ser mer ut som spökhästar för tillfället men jag har visioner för dem. Vi får se var det landar.,Vidare fick jag för mig att göra om badrummet i dockhuset igen. Varför ska man altid få de bra idéerna när man nästan är klar med rummet ?
Nåja skam den som ger sig säger man ju men det blev drygt att få bort kaklet. Lyckats med sånär alla väggarna utom den sista biten där det sitter som berget men jag får försöka lösa upp limmet på något sätt. Lite rädd eftersom koppartrådara sitter där bakom men om man tar det i omgångar och låter väggen torka mellan borde det ju gå bra kan man tycka.Lite smågalen kanske man är men det kommer i alla fall att bli väldigt bra när allt är klart.
Dessutom så lär man ju ändå hitta detaljer som går att finslipa men så är det väl nära på alltid med saker.
Fast det kände på när jag hade fått bort på de två sidoväggarna så det var kanske också därför jag kände att den bakre väggen får vänta lite, åminstone till nästa helg.
Så man kan i alla fall att jag varit sysselsatt :) . Nu ser jag också fram emot att spännena ska komma så jag kan göra Shamrocks täcken klara med. Funderar på att göra benskydd till det ena med men jag får se, det är bara kanske om jag kan komma på ett bra fäste på dem.
Som ni märker blir det ju en del pyssel ibland när andan faller på men det är väl så att man ska göra saker som man mår bra av och inte bry sig om normer och andras krav så mycket.
Jag är rätt van ändå att gå min egen väg och hitills tycker jag att det har gått ganska så bra :) men vad vet jag. Mycket handlar väl också om vilken inställning som man väljer att ha till vissa saker men jag vet att det inte hjälper att gräva ner sig. Även om det kan vara svårt att alltid tänka postitivt så tror jag att man kommer ut starkare på andra sidan till sist om man lyckas göra det.
 

Hejsan svejsan

Hejsan på er alla.
Hur är läget med er idag då ?
Här känns det faktiskt toppenbra för att vara morgon vill säga.
Annars måste jag ju erkänna att jag alltid varit mer av en kvällsmänniska och mycket av det sitter fortfarande kvar.
Fast jag uppskattar ju också morgnarna när jag väl tar mig upp. Dessutom så blir det ju lättare så här års på våren när ljuset kommer tillbaka. När jag gick ner på jobbet var det faktiskt sådär underbart. Orkade inte släpa med mig kameran idag och vad tror ni ? Jo det straffade sig direkt. Havet låg spegelblankt och inne vid den ena grillplatsen simmade ett par knipor i godan ro. Eller ja hanen låg och guppade på ytan medan honan stod på stranden och putsade sina fjädrar. Det är precis sådana här dagar man inte kan göra något annat än att bli glad. Hur som helst så tog jag mig i alla fall ut igår med och insåg faktiskt hur skönt det är att koppla ner ibland på vardagen med och inte bara på helgen. Man ska ju ta vara på ljuset och de fina dagarna. Så det ska jag göra lite mer framöver.
Dessutom har jag ju mina projekt att fokusera ppå med. Började faktiskt försöka åtgärda mitt lilla problem med lagring av teckningar som jag aldrig slutför. Hittade några fina gamla skisser som jag valde att plocka fram igen också har jag ju en hall som tåls att funderas på. Temat i det övriga dockhuset är ju onekligen havet så då är det ju bara naturligt om hallen också smälter in i det. Fast jag måste hitta någon bra tapet såklart. Men jag tror att jag kommit på en bra tanke då det gäller den öppna spisen nere i hobbyrummet. Provade ju att göra en liten kamin som jag tycker blev rätt fin...men sedan kläckte jag den här idén som jag spånar på nu.
Mamma tyckte ju att det stod stilla ett tag men det berodde nog på att jag var upptagen med att fundera ut bra lösningar så att det i slutänden kommer att bli jättefint. När allt är klart vill säga för det tar ju ett tag och man vill ju inte stressa sig ignom renoveringen heller. Sedan vet jag inte om badrummet blev så bra trots allt..kaklet kanske ser tokigt ut eller så är det bara jag som är petig igen nu när jag lärt mig mer och vet. vad som går att göra.
Fast det känns drygt om inte omöjligt att lossa på bitarna och börja om på väggarna. Är i alla fall väldigt nöjd med golvet som jag slet med.

Hallojsan

Hejsan svejsan och god eftermiddag på er alla.
Fast det känns inte som klockan är över halv tre ännu. Det måste bero på det strålande vädret helt klart. Passade på att ta mig en promenad i solen innan jobbet med fast då hade det inte hunnit med att komma någon värme i luften än. Morgnarna kan med andra ord fortfarande vara lite sådär småkyliga men vad gör det när solen skiner och naturen visar sig från sin allra bästa sida annars? Dessutom passar jag ju på att ta till vara på den här tiden innan lövsprickningen kommer igång på allvar och snuveländet kommer att börja. Dock så är det väl alla pollenallergikers vardag. Kan alltid försöka trösta mig med att mina besvär i alla fall brukar vara av den mer lindriga sorten men det blir ändå en massa atjoon. Fast det är väl därför man får ta vara på just tiden innan mer och supa i sig all frisk luft som går.
Funderade en stund dock innan jag till sist bestämde mig för att ändå ta med mig kameran imorse.Hade ju lite annat i väskan med eftersom Meeko&Flit inte kunde hålla sig utan ställde till med en liten olycka igår. Eller om jag ska kalla den för liten..de skadade min fina OMalley så nu är han på väg till veterinären och de där två odågorna sitter långt borta från alla modellhästarna i fortsättningen.
 
Skrakarna låg och guppade på vattenytan i solskenet.Såg tre stycken, ett par och den här ensamma hanen som låg på behörigt avstånd från de andra två.
Tyckte den här skrattmåsen såg lite frågande ut när jag kom gåendes. Den var i alla fall väldigt orädd då den simmade runt och letade efter mat i vattenbrynet
Ibland är det fint att försöka fånga de där magiska miljöbilderna. Det kan faktiskt bli rätt fint 
resultat med sprängsten och vatten också.
På andra sidan låg den första måsens kompis och njöt av lugnet tror jag. I alla fall såg det ut som så där den
flöt runt på vattnet. När den fick syn på mig blev den dock rädd och flög en bit men bara för att landa mitt i solen på några stenblock längre bort.
Hade större lust att stanna ute idag faktiskt än att gå in men det är fördelen med att sluta vid lunch.
Dessutom så har jag ägnat lite tid åt att synka min wiee classic handkontroll så nu kan jag lungt nörda både Mario och Donkeykong...nej samla bananer och hoppa på svampar var det ju jg skulle hålla mig till.
Perfekt bisyssla om jag inte har något pyssel på G medan Sims 3 laddar upp. Vågar inte ta ut något i förskott heller men jag tror efter många om och men att jag har fått det att fungera på datorns andra admin användare. Konstigt nog...fast det verkar som det är Vista som är boven i dramaet men nu är jag så less på allt krångel hit och dit så jag vill helst försöka köra på utan att behöva intallera ett nytt operrativsystem även om det vore det bästa.
 
 
 

Oj en hel vecka

Oj det har faktiskt gått en hel vecka sedan jag skrev här senast. Det är sällan jag brukar göra så långa uppehåll. Vanligtvis så kan det gå ett par-tre dagar max mellan inläggen men den här gången blev frånvaron lite längre än så. Nej ni behöver inte oroa er för nu är jag tillbaka efter all påskledighet. Inte för att jag gjort så mycket när jag varit ledig heller utan jag har mestadels passat på att koppla av och ha det riktigt skönt. Varit ute mer på promenader i naturen &varvat ner. Ibland känns det riktigt skönt att kunna göra det med. Hur som haver så spanades det en del på fåglar. Kan inte säga att jag såg allt för många men jag kunde i alla fall konstatera att de första sädesärlorna har anlänt. Så nu är de på plats igen. Sedan blev det lite Sims, en del pyssel med projekten och en del hockey med. Får passa på att säga ett stort Grattis till Skellefteå AIK, vilket lag och vilken kross med 4-0 i finalserien.
Fast nu ska vi inte grotta in oss i hockeyn för mycket, nu när säsongen är över. Såg en film igår som jag visserligen har sett många gånger förut ..men igår fick jag en påminnelse om hur bra den verkligen är. Rullen jag pratar om är Coyote Ugly. Alright , manuset kanske inte är världens bästa och historien är kanske lite tunn till vissa delar men vilken musik. Jag säger bara som så att jag älskar country och även om jag kanske mer gillar den gamla skolans countryartister mer som John Denver, Johnny Cash,Dolly Parton eller Willie Nelson så kan jag inte låta bli att ändå tycka om Shania Twain eller Leanne Rhimes. Vet inte hur många gånger jag har börjat nynna på någon av deras låtar och idag kan jag inte sluta tralla på Can't fight the moonlight.
 

Morsning!

Morsning på er allihopa som ramlat in här.
Idag är det en sådan där bra dag igen.Åtminstone så känns det som så än så länge. Började dagen med en promenad ner runt evenemangsarenan men såg inte så mycket av intresse. Oftast så är det ju faktiskt så vardagen är. Fast nog så jag ändå lite fåglar.
Fiskmåsarna såg till och med lite sömniga ut men de gör de kanske alltid ? Dessutom så blåste det ju lite småkallt nere i hamnen med så de tyckte nog att det var skönast att sitta  och kura för att vänta ut vädret.
 
När jag gick vidare såg jag ett gäng mindre fåglar som hoppade omkring inne i buskagen De var dock inte så villiga att vara med på bild men jag tror det rör sig om att det var ett gäng rödvingetrastar som rörde på sig.
 
Annars så blev mina bästa bilder för dagen dessa när jag fick för mig att jag skulle fota vattenytan och försöka mig på att fånga de där speglingarna som kan vara så vackra att titta på om man väl ger sig tid att stanna upp.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nej nu skarvar vi

Tog mig en promenad innan jobbet igen. Har faktiskt börjat att uppskatta de där stunderna på morgnarna mer och mer nu. Ni vet de där stunderna innan staden riktigt har vaknat till liv. Blev såklart glad över att se äkta makarna skrake ligga ute på vattnet och guppa så jag stod en stund och betraktade dem i sina förehavanden.
Men så fick jag syn på något ytterst oväntat. En stor fågel flög upp från vattenytan. Hann tyvärr inte fånga själva uppstigningen men sedan så såg jag den när den befann sig i luften.Visserligen på håll och med det faktum att jag är fågelintressad men visst var det en skarv. Av alla fåglar,,,kan man ju undra vad den gjorde där mitt inne i stadshamnen. Nog för att jag vet att de finns ute i havsbandet men jag har aldrig sett en inne i stan förut. Nåja någon gång skulle tydligen vara den första. Måste säga att jag är lite kluven till den. Man hör ju så mycket hur de drabbar yrkesfiskarna men framför allt så tycker jag inte om den förtörelse skarven utgör på sina häckningsplatser.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Morgonstund

God morgon på er alla glada människor där ute.
Nu tänkte jag göra några uppdateringar så ni vet vad som händer på den här fronten. Har inte velat säga något om det än men nu har jag fått igång mitt wii som jag köpte för ett par veckor sedan. Ska nog inte säga hur jag bar mig åt men först så fungerade det inte på min tv. Tog hem det till päronen för att prova igen och där ute gick det galant så jag följde kopplingarna och nu har jag ju fått till det :)
Så nu lär det bli en del nördande av Super Mario och Donkey Kong när jag köpt ut två nya classic controllers efter påsk.
Tills dess håller jag mig lugn *skratt* också spelar jag ju Sims 3 som vanligt såklart. Så jag känner faktiskt att min energi delvis håller på att komma tillbaka. Vilket också märktes i helgen när jag jobbade en hel del på dockhuset och i veckan kanske jag ska försaka få lite textilier till det sydda. Ni hör ju. det är mycket pyssel på G just nu.
Vidare så tog jag mig en prommis igen innan jobbet. Det ska visst bli sämre väder sedan så då känns det skönt att redan ha varit ute. Såg hur som helst den första stärnan för i år. Nej det är inte jul, jag pratar om silvertärnor såklart :). Dessutom var jag tvungen att le lite när jag hörde måsarnas skrik. Jag undrar om det är så att de naturligt förvandlas till sång när man bor vid havet ?
Det är i alla fall min teori sedan blev jag tvungen att skratta ..såg på senaste "Smartare än en femteklassare". Brukar inte se på varje avsnitt men ibland händer det. Nåja hur kan man tro att stören var en gädda. jag menar gäddan är knappast utdöd från våra vatten ? eller att örnen är det snabbaste djuret ?
Hur som helst kanske det här bara talar mer fär något som jag tyckt länge nämligen att man måste in med mer undervisning om djur&natur i skolan och då menar jag på alla stadier för det där är kunskaper som inte är så svåra.Om man skulle be en okunnig säga skillnaden på en silltrut och en fiskmås vore saken mycket värre.Fast åter igen så är det bara mina tankar om saken men man måste ju undra hur vissa ser på naturen eftersom det slängs så mycket skräp i dikena efter våra vägar.Lärde mig något viktigt i somras när vi besökte gästande briggen Tre Kronor. Visste ni att det tar flera hundra år för en plastmugg som slängs i havet att brytas ner ? Den tanken tycker jag är riktigt ruskig och man ser ju på all bråte som flyter i land längs kusterna eller det som fastnar i nät. Det var rent ut sagt både läskigt och vidrigt att få se bilderna och att få veta. Nog för att man redan hade lite kunskap innan men att det var så illa...det trodde man faktiskt inte.
Synd bara att så få gick och lyssnade för det var mycket matnyttigt som lärdes ut och kan man redan en del är det ju långt ifrån fel att lära sig ännu mer.
 
 
 

Hemmablind

Ibland sägs det ju att man kan bli lite hemmablind. Visst håller jag med på den saken, Det är så lätt att man missar att se de där små sakerna som trots allt finns där, men som man blivit så van att se.
Fast vissa morgnar när man vaknar, kliver upp,klär på sig och går till jobbet så är man faktiskt tacksam över att man bor just där man bor.
Visst kan jag drömma om att göra en del resor ibland men på det stora hela är jag väldigt nöjd med att vara just här. De få resor jag ändå gjort har ju gjort att jag fått se några olika länder, vissa av dem kanske jag skulle vilja stifta närmare bekantskaper med men samtidigt så ser man ju också delar som inte är så upplyftande. Det är därför jag tycker att man fortfarande kan hitta nya sidor i en stad som man bott hela livet. Dessutom är det svårt att inte tycka om just sådana här dagar då solen skiner, havet ligger spegelblankt, skrakarna ligger ute på vattnet och fiskar , få störande ljud hörs och talgoxarna sjunger i buskarna. Det här kanske låter som någon reklamtext för Norrland och visst , så kanske det är med. Man behöver faktiskt inte den där jäkten&stressen som jämt finns i en storstad utan ibland behöver man få tillfällen till att reflektera vad som faktiskt är viktigt. Dessutom så tror jag att man måste lära sig att koppla av ibland eller borde jag säga koppla ner.
Tror faktiskt att man måste kunna stänga ner tekniken ibland för det skapar ju onekligen bara mer press när man ständigt ska vara uppkopplad för att få veta det allra senaste. Sedan så är det ju också som så att även om man kanske har en dålig dag så har naturen den där fina kraften att få en  att kunna läka , glömma lättare varför man blev på så dåligt humör och gå vidare bara man tillåter sig själv att ta in den och att andas.
För det är ju trots allt så att vi alla lever i den, alltså är det viktigt att vi ser den och lär oss hur vi ska förvalta den på bästa sätt istället för att vi fortsätter att använda den som någon himla soptipp.
Det är nog få saker som gör mig riktigt arg. Såklart människor som beter sig illa åt mot andra människor är en av de sakerna men det som jag tror beror mig mest är när djur far illa på något sätt. Visst , i vissa fall kanske det är omedvetet men i de fall där det förekommer medvetet är det bara vedervärdigt att både se&höra berättelserna.Samtidigt så tror jag också att det är en balansgång det där. Vissa av dem kanske försöker bortförklara sitt agerande på det sättet att djur inte känner eller kan prata, de kanske inte gör det på det sätt vi menar men varje art har sin kommunikation, Det finns det många arter som kan bevisa men det starkaste förekommer väl hos elefanterna som kan stå i flera dagar och sörja en död flockmedlem.  Så att säga att djur inte skulle ha känslor det är bara löjligt men jag tror inte att vi ska förmänskliga dem för mycket på samma gång.
Fast ett som verkligen är säkert är att djur är underbara.

Morgon på er!

God morgon på er alla som kikar in här.
Idag är det en sådan där underbar morgon igen. Solen skiner och det är inte mer än några grader kallt fast det blåser. Dock en sådan där dag att ta vara på ser det ut att bli så just därför passade jag på att göra morgonrundan. Hade ingen större förhoppning egentligen om att få se något heller. Brukar ju bli så när man kommer med kameran att alla fåglar och andra vilda djur plötsligt är hux flux borta.

Det började med att jag såg en storskrake som låg och guppade på vågorna men den flög när jag kom för nära så jag hann inte med att få en bild. Visar upp inloppet till staden istället.
Sedan ligger det sprängsten nere vid kanten och när solen skiner på vattenytan kan man tro att man är på någon mer exotisk plats.
 
Videkissarna är på gång.Till sist hittade jag också några fåglar som ville ställa upp att vara med på kort.
En liten talgoxe satt i buskaget och putsade sig. Verkade obekymrad över att jag stod och kollade på den, en stund senare fick den sällskap av partnern och de följde faktiskt med en bit när jag gick.
Den här skatan satt och solade sig på en gren. Pratade lite smått med den och den verkade faktiskt rätt så nyfiken på vem jag var.
 
 
 
 
 
 

Vaknat

Jodå nu så har man vaknat till liv igen.
Lyckades ju i alla fall komma i säng i tid igår. Annars brukar jag ha den lilla ovanan att det kan bli först vid 11-tiden. Nu var klockan inte mer än tio innan jag nattade. Fast det var ju klart , det fanns inte så mycket att se på TV så det var liksom lika bra att göra kväll.
Innan dess så satt jag och växlade mellan kanalerna samtidigt som jag satt och spelade lite vid datorn. Idag ska jag nog försöka göra den där dörren klar och inte bara säga det utan faktiskt ta mig någonstans. Det kan passa bra med ett hobbyprojekt nu då det verkar bli grått väder idag med. Ni vet sådär regnigt att man bara har lust att dra upp täcket och somna om.
Men man lär ju ska ta sig ner på jobbet en stund på förmiddagen i alla fall och försöka jobba lite :)
Det ska nog gå vägen i alla fall men det ser ut att bli en lugn dag annars utan att så mycket spännande kommer att ske. Men det är ju rätt skönt så med , att kunna ta det lite lugnare vissa dagar.
Fast det kanske blir så att vädret knappast inspirerar till det just nu heller, tror att jag är en vädermänniska rätt mycket faktiskt.
Just det nu höll jag ju på att glömma..Verona och Scot adopterade ett till husdjur igår. Först tänkte jag att de skulle låta bli eftersom hästen ifråga var åldring men jag kunde inte motstå henne.
 
Uppenbarligen så klarade inte Verona det heller utan de två blev bästisar på en gång, hon och Isolde.Så nu består hushållet Maguire av tre människor,tre katter och en häst.
Så nu känner jag mig inspirerad till att lägga ner lite mer på spelandet igen och så lär det bli :) 
Verona önskade sig ju dessutom ett nytt hus men det vete tusan om jag har lust att flytta runt dem en massa fast samtidigt så är det ju kul att bygga och de kanske skulle behöva ett stall för två hästar faktiskt :)
 
 

Inte som hoppats

Det blev inte det väder som jag hade hoppats på idag utan det är istället rätt typiskt aprilväder. Ni vet sådär gråkallt och lite mulet. Det blev av den anledningen ingen morgonpromenad idag utan jag får ta den till veckan istället då vi får tro att vädret åtminstone är lite bättre. Så idag blir det nog mestadels att jag ska vara inne och pyssla på istället. Tänkte försöka skrapa den där dörren klart också ska jag koppla in mitt införskaffade wii med. Sedan blir det nog att jag spelar Donkey Kong om jag får det att fungera men jag har ju åtminstone hittat kontakterna på tvn.

Hejsan

 
 
Hallojsan på er alla glada Bubblare där ute.
Nu har ni fått vänta några dagar igen på uppdatering här fast så blir det emellanåt. Har varit mer social i helgen och tagit det lilla lugna sedan. Fast det blir så för mig när det våras och är bra väder ute. Jag vill nära på inte alls gå in de dagarna utan försöker ta vara på det ljus jag kan. Man får ju sådan härlig energi av att insupa både solen och alla nauturens ljud så då måste man ju passa på helt enkelt.Först gick vi ner vid ett par gamla reningssbassänger,isen började släppa i kanterna annars låg det vita täcket kvar över allt som en mysig varm filt.Lyckades spana in en gnagare som pilade iväg längs kanten. Tror det var en vattensork men hann inte riktgit med att se då det verkligen gick snabbt men jag tror på en sådan eller att det möjligen kan ha varit en näbbus.
Hur som helst var det roligt :) Dessutom så har jag i aldrig sett så mycket spår efter bäver som just där. Vet att de ska finnas i ån men vi har aldrig sett några. Nu kanske det är värt att gå upp i ottan och försöka spana?
Vet ju dock också att vissa markägare inte vill ha dem utan har vidtagit vissa åtgärder tidigare för att försöka skrämma bort dem men jag tycker att de gott kan undvara den nedre biten på vissa åkrar som ligger mot ån för de är ändå väldigt vattensjuka och går inte att köra något fordon på.
Sedan så sjöng ett par svanar fint där de stod ute på isen. Alltid fint att se dem så här års.
Jag hoppas bara att de hittar något att äta då inte  sjön var helt öppen ännu.
Blev dock inga bilder för jag hade inte tagit med mig kameran så jag bjussar på några från akrivet istället men jag lovar att fota när det tinar upp lite mer.
Sedan har jag som sagt pysslat lite och vilat.Såg på uppträndande och intervju på SVT 2 med Amy Winehouse. Läste ju rätt nyligen boken om henne och jag rös. Vilken röst hon hade denna tjej!..Verkligen tragiskt att det skulle sluta osm det gjorde :/ men det borde öppna ögonen på fler unga tycker jag om hur farligt det är med alkohol och droger istället för att ha den här liberala synen som florerar runt idag.
För att koppla av lite såg jag på film idag. Flirting with forty gick på trean och fastän jag sett den minst två gånger förut kunder jag inte låta bli nu heller. Ibland kanske det är så att man behöver se sådana där härliga ett slags feelgood filmer med.Inte för att jag direkt brukar se på rysare eller skräckfilmer heller annars men jag är nog mer lagd åt draman. Romantiska komedier och dylikt brukar oftast bli för söta och småsliska, fyllda av klicheér men vissa gånger kan det vara skönt att lätta upp stämningen med en och bara koppla av.
 
Sångsvan
En välkommen gäst vid fågelbordet är tillbaka, bofinken.
Vitkindad gås.
 
 
 
 

Typiskt

Nog är det typiskt alltid. En underbar morgon så det fick bli en prommis före jobbet istället för efter. Släpade inte med mig kameran och vad tror ni jag får se ?Jo en liten rödhake som sitter i ett träd i solskenet och sjunger för full hals. Rätt så orädd var den dessutom och satt kvar fastän jag stannade och tittade på den. Kunde däremot inte stå kvar så länge eftersom jag var tvungen att gå men oj vad sången hördes lång väg så här på morgonen. Roligt. Så nu tror jag att våren har kommit på allvar. Fast det skulle bli sämre väder visst i helgen igen men är det bra på Måndag tänker jag göra om den här svängen och ta med mig kameran och gå ännu tidigare så jag kan ta det riktigt lungt. Har säkert inte alls samma tur då och får se något men man vet ju aldrig.
Kan ju få syn på något annat istället också så det är i alla fall värt ett försök.
Hur som haver var det riktigt skönt med en morgonpromenad i solen. Sådär innan staden vaknar fullt till liv och man kunde till och med höra ljudet från issörjan som bildats på havet över natten.Det blir ju ett speciellt ljud av det när isen rör på sig och smälter i vattnet. Normalt kanske man inte tänker på det men nu kunde man stå där på kajen och bara lyssna till naturens egna ljud. Nog för att en del annat var i rörelse med men det var inte för många biljud att sortera bort heller som det kan vara annars.
Så nu fick jag mig i alla fall en promenad idag med och det är ju aldrig fel.

Tänka sig

Vissa saker gör en glad helt enkelt.
Tog mig en promenad ner mot kajen efter jobbet.
Har ju hållit utkik efter dem ett tag och idag så hade de anlänt så nu är våren verkligen här. Visst blåser det lite snålkallt än så länge men i solen blir det verkligen en helt annan värme nu och det märks väl på att vårfåglarna börjar komma. Såg ju föresten tofsvipan förra veckan redan men två som lyst med sin frånvaro tills idag har varit knpan och storskraken. Blev i alla fall glad när jag såg dem guppa där ute på vattnet. det känns nästan som att återse gamla bekanta på något konstigt sätt. Tror dock att det är allt färre som faktiskt tänker på vilka arter prickarna som guppar ute på vattenytan tillhör men det gör åtminstone jag.Inget går upp mot när man kan sitta i lugn och ro, blicka ut över vattnet och studera vad defaktiskt har för sig.Det känns som att de på något sätt får en att landa i tankarna och komma till ro helt enkelt.
Storskrake tv. hane th hona, notera den långa smala näbben som är ett utmärkt verktyg att fiska med.
 
Kniphane som jag överraskade där den simmade i kanotrännan.
 
Antar att småskraken kommer senare eftersom jag inte såg till någon sådan idag men de brukar ju vara mer på andra sidan så jag kanske får ta den promenaden till veckan och kolla om de är där de brukar-
 
 
Småskrake. hane.
 

Ibland..

Får man bli lite fundersam ibland ?
Bra. Jag har tydligen förlagt min arbetskniv. Eller så kanske den har blivit rädd för mig och gjort myteri. Har sökt efter den ett par dagar nu men den är ändå lika mycket borta för det.Så många ställen tycker jag inte att det finns som den skulle kunna ha hamnat på men tydligen så finns det fler än vad jag trodde.
Nåja får fortsätta leta och hitta något annat att skrapa av limmet med så länge. Tar ju dessutom en liten bit i taget så att det inte ska bli för mycket på en gång.Hur som helst så började jag på ett projekt förrgår. Att måla om min ena modellhäst men jag fick slut på färg Perfekt tyckte jag för då kunde jag ju göra ett besök på Panduro som nyss har öppnat här.Av alla farliga butiker tror jag att det måste vara det farligaste stället. Jag var faktiskt glad att jag bara var ute efter en bestämd sak, eller nja jag köpte ju tunt läderband till ett halsband jag ska göra med men två saker räckte. Hade kunnat gå omkring där bland sakerna i några timmar lungt.De hade dessutom jättefina små tygbitar som skulle passa perfekt till textilier i dockhuset så nu måste jag lägga på ett kål med det i helgen och jobba undan lite så det kommer någon vart.Har kanske medvetet inte jobbat så mycket med det den sista tiden men jag vill ha dit en mellanvägg uppe innan jag gör något mer helst. Försöker ju att ta rum för rum, ändå känns det som om man får göra lite överallt för att det ska bli klart någon gång.Fast jag tror att det som är kvar till största delen egentligen är att inreda. Vill ju göra möblerna själv helst men det lutar ändå åt att jag har köpt in det mesta hitills..så det kanske är bättre att fortsätta så ...jag menar man kan ju ändra på sakerna man köper till med.
Fast det kanske är bättre att göra så än att det ska stå stilla.Det blir ju dessutom ändå så att man får göra en bit i taget där med, allt går inte att göra klart på en gång.

Liksom lite ljusare

Äntligen så börjar det likna något i min hall. Nu har jag bara en garderob kvar att frigöra från tapet. Tänkte roa mig med det idag när jag kommer hem. Ser det som ännu lite mer terapijobb men det är perfekt att göra medan datorn står på genomskanning. Lyckats få in en besvärlig hijacker som jag måste försöka få bort men det var tydligen lättare sagt än gjort. Tror dock att jag har hittat ett bra malwareprogram som ska kunna rensa bort alla skräpfiler så jag blir kvitt den. Fast jag fattar inte hur den har kunnat komma in heller. Varken Avast eller Window Defender har ju reagerat på den :/
Provat med allt annars..nollställt alla inställningar för webbläsarna, rensat listan över installerade program och ändå poppar den där förbaskade sökmotorn upp när jag går in på internet :/
Det är väl egentligen inte fel heller att få datorn grundligt rensad men hur vet man vilka program man egentligen kan lita på ? Enligt ett annat hade jag 200 infektioner men där var man tvungen att betala för att kunna rensa och jag har inte på långa vägar hittat lika många än med det jag slutligen valde men det rensar i alla fall bort markerade problemfiler efter omstart.
Så jag får väl rensa i omgångar helt enkelt men än har den inte hittat infektionen som ger mig mest problem. Just därför ska jag sätta den på en fullständig sökning och låta den gå klart sedan.
Nu vet ni lite av vad jag roar mig med idag :)
Annars så ska jag bara ta det lungt , försöka bli klar  med Shamrocks två täcken också kanske jag sätter mig och skissar lite.Allra först blir det dock en promenad i det fina vädret också ska jag göra bort några ärenden på stan  innan det är dags att landa för lunch.

RSS 2.0