Morsning på er alla!


 
Hejsan på er alla glada och härliga bloggläsare som gjort valet att titta in just här på min blogg. Ni kanske ser att jag varit lite inaktiv ett par dagar igen men brukar ni läsa bloggen vet ni att för det mesta är det ingen fara om det händer. Oftast betyder det bara att jag pysslar med andra saker och om jag är förkyld så vilar jag mer. Just nu känns det ändå rätt så hyffsat även om jag tror jag haft något skit i kroppen ett tag, ni vet då man känner sig förkyld på morgnarna då an vaknar men det bryter inte ut. Vet ju att det inte finns så mycket annat att göra än att ta det lugnt och att vänta ut eländet. Det går ju ändå till sist över även om det kan ta tid att bli av med skiten. Nåja hur som helst så hade jag trevligt fikabesök av systerns ena tös igår och vi lirade såklart Sims 3. Blev senare så inspirerad att jag gjorde en till karaktär. Ni får träffa henne senare. Idag så har jag än så länge inte gjort så mycket. Var ute på en promenad runt hamnen i de strålande solen. Tog mig ut före lunch innan staden hade hunnit vakna till liv och jag möttes av en fullkomligt bedårande syn. Då menar jag inte de två silvertärnorna som ilsket försvarade området runt sitt bo mot allt och alla. Väljer man att bosätta sig vid en småbåtshamn så blir det mer trafik, men det verkade de inte ha full koll på. Nej den syn som fick mig att gå tillbaka efter att jag hade köpt glass var denna..
Kloka mamma knipa.
Mamma knipa med tio små dunbollar vara en alltid tycktes hamna på efterkälken, eller så hade den bara mer personlighet än sina syskon. Såg en till hona men hon hade inga ungar så jag tror det här var en och samma familj för de höll ihop hela tiden och den andra honan flög iväg efter ett tag.
Va vänta på mig!
Svårt att få med alla på bild...men oj så härliga de små ungarna är
Dykskola med översende av mamma knipa.
Stenskvättan visade också upp sig men jag kom inte närmare än så här.
 

Hejsan på er allihopa

Hejsan på er alla bloggläsare. Då var jag tillbaka efter ett par dagars uppehåll igen. Nej jag har inte försvunnit helt om ni trodde det. Fast det har varit lite sisådär väder här på sistone men det är ju bra för växtligheten och det rensar ju luften på pollen. Det är väl så man får försöka se på regnet. Annars kan man ju också säga att jag har gått och blivit insnöad. Hade ju bara hört talas om den här TV-serien förut men såg att den fanns på swefilmer och bestämde mig för att prova då jag hör mycket gott om den sidan. Undrar ni vilken serie jag pratar om ? För er som inte hört talas om den ännu så heter den Orphan Black. På ett sätt är den riktigt skrämmande men samtidigt är den så väldigt välgjord att den blir riktigt bra. Undrar verkligen varför ingen svensk kanal har köpt in den utan istället väljer de flesta att visa halvdanna serier som är inne på sina sista säsonger. Intet ont om Revenge eller Once Upon A Time men det känns som mång andra serier har fastnat och står och stampar på en och samma punkt. Det kan i längden bli väldigt tråkigt. Det är klart att det kan vara jag som är kräsen och van att se bra brittiska serier eller bra australiensiska ungdomvarianter med men jag tror att man i regel vinner på att inte veva på allt för länge med samma spår i alla fall. Sedan så förlorar man på en annan sak och det är att skriva ut vissa karaktärer som kanske varit viktiga för hela seriens handling. Visst kan man acceptera att det sker en del förändringar , precis som man får göra i livet men när de strök Ziva från Navy CSI tappade jag intresset för den totalt, det blir helt enkelt inte samma sak utan henne. Bäst tycker jag att serier som bara har 2-3 säsonger istället kan vara.För dessa hinner i regel inte tappa handlingen allt för mycket utan själva kärnan finns ändå kvar.
Nej nu kanske jag har pratat nog om TV för idag. Somliga kanske undrar hur mina guldgossar mår och läget med dem är bara fint. Timon har börjat vara vaken lite på morgonen nu så då hinner jag umgås med honom också. Meeko II har skaffat sig sällskap i huset. Nej han har inte fått en levande kompis, han har roat sig med att dra in alla sina leksaker istället så att han knappt får plats där själv. Meeko gjorde ju likadant så nog passar namnet på lillapan som jag kallar honom. men den där listan med smeknamn blir snabbt längre.
Ni förstår varför jag tror att han är hälften apa minst ? På två sekunder kutar han till skohyllan och klättrar högst upp.
Man får ständigt kolla honom så att han inte trillar ner över någon kant.
Eller försöker leta någon annan smart flyktväg ut.
Sedan är mina skor intressanta att studera, i synnerhet conversen.
Meeko II leker kurragömma
Timon är mer av slaget som kan sitta och mysa i soffan.
Han är så lugn numera att han kan sitta och putsa sig på filten.
 
Den nya lekhagen var däremot inget bra påfund enlig någon av dem. Timon stannade visserligen kvar men han blev uttråkad efter en stund.Fast det är klart det ska ju in mer leksaker i den då de får ha den på semestern och den behövs om de ska få komma ut under övervakning.
Fast det är frågan det. Timmy får nog komma ut men lillen klättrade såklart över gallret på en gång så han behöver nog bli lite större först innan han får snusa i spenaten. Men leka inomhus kan man såklart få göra så länge matte är med och har kontroll på vilddjuret!

Hamstermys!

Vissa morgnar har man kanske lust att somna om. Som den här. Vaknade mitt i natten och var jättepigg. Kunde såklart inte somna im och fick flytta mellan sängen och soffan ett par gånger innan John Blund till sist tog över. Vaknade ändå tidigt och låg & drog mig. Vädret hjälpte säkerligen till för det är grått och regnigt igen. Klev i alla fall upp till sist och åt frukost innan jag började städa åt guldgossarna. Meeko II kom såklart ut då jag satt igång att försöka sila upp hans sand i skålen. Han älskar verkligen att bada så att sanden blandas med spånet och lägger sig på botten i buren. Det fungerar bra att sila men ja, hamstergossen är väldigt hjälpsam och ska förstås klättra upp i handen eller så sätter han sig i silen.

Moffs!

Moff och tjaba alla små medhamstrar där ute!
Nu ni... nu är det jag som har snott det där konstiga brädet med en massa krumelurer på. Kan inte riktigt räkna ut varför min stora människa tycker att jag ska skriva här. Det är väl av någon anledning hon ändå tycker som hon gör. Ja, ja jag kan försöka göra henne till lags med och inte bara sitta i vägen då hon ska sila upp min sand. Fast det var ju helt enkelt så att silen verkade vara en ny rolig leksak. För är det något jag tycker om att göra så är det att leka och att klättra. Jag är specialist på det. Har matte skvallrat för er om min motion i burtaket ? Jo jag trodde nog det. Hon vill ju inte ge mig något hjul än ...för hon påstår att jag blir för stressad så något annat måste jag ju hitta på. Det är varje liten guldhamsters uppgift. Dessutom om hon är så smart att hon sätter ner en öppen matburk på golvet, klart att jag inte kan motstå att klättra upp och sätta mig i den heller. Ibland blir man dock trött av att vara uppe och springa så jag tror det har blivit dags nu för att fylla på skafferiet lite innan jag ska gå in och knyta mig igen. Sedan kanske jag måste låta matte äta sin frukost trots allt. Hon kan ju inte bara passa mig världens största lilla utbrytarkung/klätterapa hela dagarna! Vi höres kanske senare, god natt från Meeko II

En stil...

En stil som alltid legat mig varmt om hjärtat är westernstilen. Jag vet inte hur mitt intresse för den först vaknade till liv, eller jo det började med att jag blev countryfrälst redan 1997. Visst lyssnar jag på annan musik med men jag brukar ha en tendens att återkomma till hästjazzen hur jag än gör och bär mig åt. Den finns där som ett genomgående tema och en röd tråd. Inte heller har jag något emot att ta på mig min hatt eller att skutta ner på stan i bootsen, nej de är faktiskt sköna att gå omkring i även fast de kan bli lite för varma med.
Ja ett tag dansade jag ju även linedance men då det kom in för mycket modern musik och blev för svåra steg så la jag det på hyllan. Ibland kan suget efter det komma så då sätter jag på en skiva här hemma och gräver lite i hjärnkontoret. Visst har man glömt en hel del danser men somliga av de man lärde sig från början sitter nog i ryggmärgen och det är lite kul att se vad man fortfarande kommer ihåg. Fast nu var det ju egentligen inte så att jag hade tänkt skriva om countryn eller glida in på linedancen idag. Ändå tror jag det är lätt hänt då ämnet western kommer upp. Kanske är det så att de båda är så starkt förknippade med det att det inte går att säga ordet att nämna de där andra sakerna som oftast ingår i hela begreppet.  Ja jag hoppas att ni fattar spåret, så jag inte trasslar in mig allt för mycket. En annan del av det är också hästeriet. Jag har ju aldrig varit så mycket för att rida egentligen men väl den där samvaron med hästarna kan vara så mysig att uppleva. Så därför kan man väl säga att jag har varit lite mer intresserad av Natural Horsemanship. I det ingår ju mer att man ska vara kamrat mer med hästen från marken också än att bara sitta i sadeln. Något som jag tror att många ryttare skulle vinna mer på att lägga mer energi på istället för att bara ägna sig åt hoppning eller den engelska dressyren. Man har igen det sedan om man börjar med den delen av hästens hantering redan när de är föl. Visst ska man passa sig för att börja arbeta dem allt för tidigt också, det är heller ingen slump att den ras som är överrepresenterade då det gäller lösa benbitar är varmblod(travare). Inget ont om travsporten men att starta tvååringar är galet! Det är hästar som fortfarande växer och skelettet behöver den tiden på sig för att få växa klart. Olika raser har helt enkelt olika förutsättningar och då får man ju jobba utifrån det. Belastar man dem allt för mycket, för tidigt uppstår som regel olika typer av förslitningsskador när de blir äldre.Sedan  får man inte glömma att alla hästar är olika individer, visst kan det finnas de som tål mer än andra men betyder det att man gör rätt ändå om man belastar dem väldigt mycket för det ? Mitt svar på den frågan tror jag blir nej det behöver inte betyda att man gör rätt och jag tror mer på att man ska skynda långsamt om man ska få hållbara hästar. För att ta mig tillbaka till dagens ämne så tänkte jag visa upp några av mina modellhästar igen. Har ju mest tinkrar i stallet eller vad man nu ska säga men sedan har det blivit många quarter horses med eftersom jag tycker att de är fina.
Dock så kan man väl säga att de inte är så vanliga här uppe i Norr eftersom intresset för western är så litet men de få jag har sett har då sett trevliga ut. Dessutom verkar det vara suveräna allroundhästar med :)
 
Blue Gunsmoke är utan tvekan den av mina quarters som jag är mest stolt över att ha i min ägo.
Den här gossen hade jag först tänkt som Connemara men eftersom han från början är en stockhorse fick han till sist bli en quarter ändå. I samband med det fick han också byta namn från Vincent till Forgotten Outlaw
Jag är lite svag för skimlar så här är Tattered Night, min andra skimmelfärgade quarterhingst.
I samma veva som föregående häst flyttade in kom även Without A Trace till stallet,
Mitt ena sto, Waltzing Matilda som fick sitt namn efter låten som heter samma. Dessutom så råkar jag även ha det som tredjenamn så det fick bli den personliga kopplingen. Egentligen så gillar jag inte ens isabeller men efter att ha sett en privathäst på ridskolan här som var just isabellfärgad och jättefin så var inte färgvalet svårt alls att göra.
För att Matilda eller Mattie som hon kallas till vardags inte skulle behöva vara ensamt sto bland alla hingstar så tillkom även det här stoet. Henne döpte jag om till Ramblin' Sally men när jag började studera henne mer insåg jag hur mycket hon påminner om Hugo Simons E.T så hon borde kanske ha hetat något rymdaktigt istället men det första namnet passar in mer om man ser till temat som jag har på de övriga.
 
Sedan har jag även den här killen som heter Crimson Tide

 
 

Vilken härlig dag!

Hejsan på er alla glada bloggläsare. Nu är jag här igen efter att ha haft ett par dagars uppehåll i författandet av inlägg. Passade kanske på att göra ett sådant nu då det var midsommarafton igår. För ovanlighetenskull så sken också solen så man kunde sitta ute och njuta. Visst har det hänt förut också men annars så känns det ju som det mestadels brukar regna vid sommarens högtider. Nej det var verkligen en underbar dag som tillbringades med god mat och trevlig sällskap. Kom hem någon gång vid åttatiden på kvällen och då var jag egentligen helt slut av att bara ha gjort ingenting mer än att ha ätit och tittat på rockringsmaraton( 1 h och 10 minuter stod de två barnen innan de blev tvungna att avbryta) försöket. Visst tyckte jag också det var kul då jag var yngre men jag hade aldrig den uthålligheten! Så visst blev man imponerad när ingen av dem tänkte ge upp från början. Sedan tillbringades resten av aftonen i TV-soffan men det blev en tidig nattning då jag  inte tyckte att det fanns så mycket heller att se. Idag har jag bara tagit det lugnt, varit ut till päronen en sväng och hjälpt dem äta upp lite av resterna som var kvar från igår också har vi varit förbi på affären. Sedan måste jag såklart skratta åt min ena sötnöt till hamster. Han har lyckats bomma för den ena öppningen till huset helt med hjälp av en liten bjällerboll. Den andra bollen ligger för den andra öppningen till hälften så nog tror jag att hans namn passar honom bra alltid. Även om original-Meeko hittade på sina hyss med så var det långt ifrån vad den här lilla killen har gjort hitills! Fast något ska han väl ha att pyssla med ändå trots att han inte fått något hjul att springa i ännu!.
Syrrans Isa var såklart också med och firade in midsommaren.
Hade egentligen fel objektiv på kameran men lyckades ändå få ett fint på flugsnapparen som satt vid boet och varnade för fotografen som kommit klivandes.
Härliga sommargrönska!
Ett perspektiv lite från marken.
Jo hamstern Meeko II syns fortfarande men det är knappt.

Mascarpone!

 
Det kanske låter som jag vore på väg att baka en tårta. Åtminstone göra något med mat då man ser till rubriken på dagens inlägg. Fast då har man nog missat i vilken kategori det ligger. Gör man det kan man istället gissa sig till att det kommer att handla om Sims 3. Startade upp det nu på eftermiddagen och hälsade på hos min köksmästare som jag ju flyttade in i ett helt unikt hus. Egentligen hade jag tänkt att det skulle se helt annorlunda ut mot för hur jag brukar göra mina ritningar annars och det kanske det också gör till sist. Åtminstone sedan jag valde att göra den lilla ombyggnationen. Från början var det ju bara markplan på de två byggnaderna nu finns en övervåning på det ena huset.
 
När jag började med hennes boende så hade jag ju sovrummet nere , numera har jag flyttat upp det och tvn. Istället har hon fått ett kombinerat mat/samlingsrum nere så hon ska kunna ha lite trevliga sammankomster. Ja jag gillar ju verkligen hennes boende , men det är kanske lite litet ändå. Fast jag vet inte.. men jag skulle vilja ha fler val på hemmakarriärer. De kunde ju i alla fall lägga till bagare också. För som det är nu måste man ju gå runt spelet lite för att det ska fungera. Jag fuskar definitivt inte utan bara använder mig av spelets egna funktioner. Lite kul vore det ju att kunna ha ett litet bageri eller ett fik hemmavid :) och jag tror att fler än zombierna skulle uppskatta ett besök på Prescious Pasteries! Får fortsätta att fundera hur hon ska göra då hon nyligen fick sin årslön. Hon fick över hundra artontusen simdaler! Det ni var inte alls illa.Nu kanske hon kan sätta någon av de många planer hon har i verket. Dessutom behöver hon en ny bil sedan en klåfingrig tjuv snodde hennes förra!
 

Hejsan

Hejsan på er alla och god kväll. De här senaste dagarna har det inte hänt så mycket här på hemmafronten. Har mestadels bara tagit det lugnt och plockat undan en del bland alla saker man har liggandes. Kommit fram till att det är riktigt skönt att ha lyckats ställa ner större delen av kartongerna i förrådet. Visst kan man behöva en ibland men det är ju onödigt mycket plats de tar upp och kartonger är något som är väldigt lätt att samla på sig. Nu ser det i alla fall bättre ut här uppe och det är ett framsteg. Egentligen trivs jag bättre i organiserat kaos men det är aldrig fel att få städa ordentligt någon gång om året heller. Dessutom har jag ju hittat igen lite prylar som jag hade snudd på glömt bort. Så det går att göra intressanta fynd då man röjer. Fast jag har några lådor kvar att sortera ...men det får bli ett senare projekt. Sedan så socialiserar jag grabbarna. Timon har inte gjort något mer lyckat försök att rymma sedan jag ordnade till brädan där han hade tagit sig ut men han går dit varje gång och kollar om han ska kunna klämma sig ut genom springan. Påhittiga killen!
Men han har ju fått namn efter en viss surikat så då kanske det bara är naturligt att man måste göra sina försök. MiniMeeo är det full far på då han är vaken. Han går i taket och nu fantiserar jag inte, det är hans sätt att motionera då han inte får vara ute i hallen, sitta i soffan eller springa omkring i bollen.
Tror han tänker söka till nästa omgång av gladiatorerna. Fast det är hans sätt att motionera. Han är ju inte mogen för att få sitt hjul än. Visst tycker han att hjulet är roligt att springa i men han blir för stressad av det ännu och somnar nära på i sandbadet sedan han kutat klart. Då får han hellre roa sig med andra saker så länge.
Sedan har de båda två fått kvistar från äppelträd men nej de är inte så intresserade av att gnaga på dem ändå. Nej gallret är festligare om man får komma ut.
 
Man måste börja träna i tid...
Hallen är superkul att få springa i.
Timon har blivit huskontrollant
Ibland måste man ta en paus i inventeringen och putsa sig själv.
 

Luddigt

Hejsan på er alla glada bloggläsare som snubblat in här av den ena eller anda anledningen-. Idag skiner faktiskt solen och det är ett sådant där härligt väder. Fast det blåser en hel del så riktigt lugnt är det ju inte. Dock så är det perfekt väder för att ta sig en liten promenad och det har jag varit ute på efter att ha gjort bort morgonsysslorna hemmavid och åkt ut till päronen över dagen. För man kan ju inte bara vara social med hamstrarna. Dessutom ligger de ju och sover hela dagarna så då får man passa på att göra andra saker under tiden.Annars blir det såklart mycket lek och mys med de små liven :). Vissa kanske tycker att det är lite luddigt men visst går det att få även en hamster att bli väldigt tillgiven och fin, men man får ha mer tålamod.
Meeko II är nyfiken på det mesta fast samtidigt är han lite blyg av sig men det är jättekul att få vara ute i hallen och kolla in alla spännande saker matte har på golvet.
Hallojsan matte, jaså där är du!
Hmmm vad är alla de här sakerna för något?
Liten Meeko på upptäcksfärd i skohyllan.
Timon tycker att det lutkar konstigt hallen nu så visst känner han av att en till guldis har flyttat in men de får ju ändå inte träffa varandra. Igår kväll när vi satt i soffan och såg på Jurassic Park så markerade han på min arm det vill säga att han först luktade innan han gned huvudet mot mig. Tydligen tycker han att matte är bara hans men han får finna sig i att dela.Filmen intresserade för övrigt Meeko II också. När vissa av dinosaurierna lät märkte jag hur han stelande till på golvet i hallen också såg jag hur hans stora öron rörde sig.
Fast det nya huset har Timon än så länge fått ha ifred. Han älskar att klättra på det och att krypa in under och gömma sig men Meeko II är mer tveksam till bygget. Så ja man kan säga att det händer massor med saker när de får komma ut :). MiniMeeko(Meeko II) är också härlig på det viset att han kommer ut och ska försöka hjälpa till då man ska städa åt honom så det slutar oftast med att han får gå ut i hallen eller att man sitter där och försöker städa med ena handen samtidigt som man ska passa hamstern med den andra. Visst går det stunder då jag fortfarande saknar Meeko men samtidigt så har jag ju mina två gullpluttar nu och jag hoppas att de ska bli kvar tills de levt färdigt och det hoppas jag är ett tag bort i alla fall.
Sedan vet man aldrig hur det blir efter...men hamstar är för underbara djur då man lärt känna dem!

 
 
 
 
 

Simsat

Efter den senaste kraschen har jag spelat Sims 3 lite mer sporadiskt och varit mer återhållsam. Jag vet inte heller riktigt varför det får för sig att lägga ner sådär men jag avskyr feloggarna som kommer upp när det inträffar. Förut var det mitt OP som orsakade problemen men nu kör jag med Win 8. Visst har jag laddat ner en hel del prylar och använder små fusk ibland men jag tycker inte att det ska vara en anledning för att få ett så stort spel att lägga ner. EA har ju dessutom öppnat upp spelet för fuskkoder. Försöker dock undvika att använda mig av moddar då jag hört att de kan ställa till det rejält. Hur som helst så lär jag mig att spara oftare men jag tror det är någon uppdatering på spelet som orsakat de här problemen för de fanns inte från början.
Byggde om min senaste sims hus. Dock så kunde jag inte platta ut tomten helt så jag fick helt enkelt gå lite mer på känslan. För det är snyggare att bygga med grund än utan.
Egentligen så hade jag tänkt att hon skulle få ett större hus men nu känns det som om det här bygger ändå har blivit mer och mer lyckat. Det är som så mysigt på något vis. Sedan planerar jag att det ska tillkomma en uteplats och eventuellt en liten pool på tomten med.

Hejsan!

Hej på er alla läsare av min blogg och ja hej till alla er andra med som bara råkat snubbla in här eller ni som klickat fel.Ni är alla välkomna att läsa några rader i alla fall. Tänk vad underbar en liten guldhamster kan vara. Det är min Meeko II just nu. Han kommer och lägger sig i då man ska rengöra i buren. Endera försöker han sno Mini-verktyget eller så hoppar han upp i handen och vägrar flytta på sig. Sedan när han får vara i hallen istället medan jag fixar& donar ja då har han kommit fram till att skohyllan är jättekul. Så det slutar helt enkelt med att jag måste sitta och passa lillen istället. Ibland får han panik när jag håller i honom men han lugnar ner sig om jag endera sätter ner honom eller lägger båda händerna runt så han kan förvandla sig till en boll. Ja det är så roligt när man börjar hitta nyckeln till hamstern. Vad Timon gör ? Så här dags är mattes stora kille trött . Han kommer visserligen ut för att äta,dricka och gå på toaletten men går snabbt in igen och knyter sig. Hamstar är ju trots allt nattaktiva djur. Det vet bara Meeko II inte om riktigt ännu. Fast han sover ju större delen av dagarna men kommer gärna ut då man pysslar med något i buren.
Svårt att låta bli att ta upp den här lilla Minin då han kommer ut och vill umgås då man ska städa i buren. Vill ju försöka hantera dem försiktigt eftersom jag har en förkylning/infektion i kroppen. Det blir att tvätta händerna ofta men jag försöker i alla fall undvika att snusa på dem för mycket just nu. Ni ska se hur jag fått lov att göra med ena luckan på buren. Haken som ska hålla fast den är för lite böjd. Vilket lillen såklart listat ut och han hänger stundtals och gnager tills den går upp. En sådan liten buse man har! Fast det är ju klart att man hellre vill vara ute i lägenheten och springa fritt än instängd i en tråkig bur...
Nu har jag skaffat ett till lås, så jag har ett på varje sida av luckan. Han får ju fortfarande upp haken men det blir inte mer än en smal springa där den lilla hamstern förhoppningsvis inte kommer ut. Försöka måste man ju ändå få göra. Sedan har han fullt upp med att dra in bjällerbollarna som jag kallar dem i boet. Eftersom Timon inte visat något större intresse för leksakerna har lillen fått allihopa.
 
 

Ibland får man lov att bli arg

Ja med den rubriken börjar jag dagens inlägg här på bloggen. Trodde nog att allt skulle få vara lugnt en period nu efter vinterns soppa men tydligen inte. Vet att det finns de jägare som är vettiga också och har betydligt mer viltvård i tanken men de törs inte komma till tals på grund av att de känner sig hotade. Är det så det ska se ut i ett modernt och civiliserat samhälle ? Tillåt mig att undra då jag tycker att jakten på vargen och de övriga rovdjuren börjar gå för långt . Åtminstone medias sätt att vinkla det hela på kan göra en väldigt fundersam Fundersam över vilket djur som egentligen är det värsta rovdjuret men det behöver man väl egentligen inte tveka på för länge. Nej det är ju vi människor som har den största skulden till allt elände och ibland skäms man över att tillhöra det släktet. För jag tillhör den skara som kanske lite naivt tror att det går att leva i samexistens med naturen och de vilda djuren i den. Det är när vi lägger oss i för mycket och ändrar kretsloppet som det kan gå så katastrofalt fel. Det borde vi ha lärt oss för länge , länge sedan. För det är ju trots allt så att allt hänger ihop och då måste man lära sig att ta hand om det så att den där cykeln kan forsätta att existera. Det går inte att kräva att en art , eller några arter som har en nyckelfunktion ska försvinna Då kollapsar hela systemet och vi får en så mycket mer fattig natur. Visst förekommer det andra förändringar men de har ju en annan orsak. Att vi däremot förföljer och jagar vissa arter så till den milda grad att de hamnar på rödlistan igen det ser jag ingen som helst anledning till. Vi människor sägs ju dessutom vara så intelligenta att vi kan tänka.Fast sådana här gånger , ja då kan man minst sagt undra var det är på väg. Dessutom så undrar jag hur man ska få upp ögonen på våra ungdomar ? För många av dem tycks bara gå med näsan i telefoner eller läsplattor och då glömmer man bort de där instinkterna som trots allt finns kvar i oss. Detta i takt med ett allt mer digitalt samhälle. Samtidigt så är naturen den viktigaste platsen fortfarande för oss att finna lugnet och stillheten på. Där vi finner mest avkoppling och det kanske är lite ironiskt att det är så. Det här inlägget blev visst lite längre än vad jag tänkte mig. Lätt hänt dock och jag hoppas att någon kanske tänker efter lite mer. För det finns så mycket att se om man bara börjar titta på sidan av vägen. Jag lovar att till och med en liten fjäril kan bli intressant när man tänker i det stora. Faktiskt så är det sällan när man är ute som man får syn på några av de större djuren men de små och fåglarna finns så gott som alltid där.
 
Man kan inte låta bli att sätta sig och njuta när man får studera en sångsvan på närmare håll.
Det gäller att ha ögonen med sig då man är ute och traskar för ibland kan man få syn på små underverk i gruset.
Den som gapar över mycket....
Vem tror ni kollar in vem här egentligen ?
Rådjur på språng.

Hejsan på er alla!

Hejsan på er alla bloggläsare :)
Nej jag har inte försvunnit för jordens yta. Ibland blir det ju lite mer sporadiskt författande här sommartid. Fast nu har det ju också varit så att jag varit rejält förkyld. Det kanske börjar klinga av lite men jag känner mig fortfarande slö, lite nuvig och har ont i halsen. Så jag vågar inte säga att jag är fri den än. En sommarförkylning kan ju vara just så där seg och envis att bli av med. Därför händer det inte så mycket här utan jag försöker mestadels ta det lugnt och vila. Hamstarna uppskattar nog att matte fått deras rytmn vissa dagar men det känns ju lite avigt att vara uppe sent. Fast det blir ju så . åtminstone då jag kunnat sova/vila i soffan större delen av dagen. Då har jag en massa energi som kommer på kvällen/natten istället och snuvan gör det svårt att somna om vissa gånger.Här
Såg någon annan som hade gjort om ett pringelsrör till leksak så jag tyckte mina två grabbar skulle få prova samma sak.Timon var genast fram och skulle kolla om det fanns någon mat där i. Lillen, Meeko II tyckte däremot att röret var så läskigt att han hoppade till och vände om med alla fyra, fy så otäckt!
Här har ni alltså en bild på Gullrumpan, Gladiatorn eller Terroristen som jag kallar honom då han gnager på gallret. Fastän han har massor av leksaker i buren vill han ju helst av allt ut. Visserligen förstår jag det med men nu då jag är förkyld försöker jag ju undvika att ta i dem. I alla fall så tvättar jag händerna före och efter all hamsterhantering för att undvika smittorisken. Man vet ju inte hur stor den är men visst kanske den finns där ändå. ... Försöker dock vidhålla att de ska få vara ute och springa en stund vardera på kvällen s de får vidga sina vyer lite lagom. Och ja Timon gjorde ju en utflykt till rummet häromkvällen då han lyckades finta bort matte, smet ut bakom plankan och avslöjade sig själv genom att krypa över prasslande papper på golvet bakom datorbordet.
Så jag skulle säga att det är väldigt underhållande att bo med guldisar, man vet aldrig vad de kan tänkas hitta på!
Sedan har jag ju suttit och skissat lite också och det går som vanligt sådär då jag bara ska klottra lite...
 
 
 

Grattis Svergie och Timon!

Hejsan på er alla !
Idag är det Sveriges nationaldag. Fast det känns inte riktigt som så här. Nej vädret är grått och regnigt. Dessutom så har jag råkat ut för världens förkylning ...igen. Började känna mig lite krasslig för ett par dagar sedan. Igår var det rätt okej men idag har jag legat däckad med huvudvärk, snuva och frossa. Det är liksom väldigt typiskt mig att bli förkyld så här på sommaren också. Nåja jag kan inte göra så mycket mer än att ligga och sova, eller se på tv och försöka kurera mig. Fast det är klart att huvudvärken hade jag gärna sluppit eftersom den får mig att må illa också blir jag spyfärdig. Nog pratat om elände nu, det är ju ändå bara en förkylning. Igår kväll så försvann Timon. Ingen fara dock...jag hade honom ute i hallen och plötsligt var han bara borta. Först fick jag panik men efter en stund insåg jag att jag måste kolla på andra sidan plankan om han hade lyckats tagit sig ut i lägenheten. Mycket riktigt hörde jag krafsandet bakom databordet och där satt en nöjd liten hamster och tittade på sin matte. Vilken buse! Så det blev till att fånga in rymlingen som för övrigt verkade rätt nöjd med sin lilla utflykt. Måste säkra de där springorna nu också tydligen så att det här inte händer igen. Ändå är jag glad att det var Timmy som hade kommit ut och inte den lilla gladiatorn som bor i den andra buren. Lill-Meeko skötte sig faktiskt ovanligt bra och buren har stått hela natten i rummet . Nog för att han gnager så jag måste fixa ett till lås då han försöker öppna den andra burdörren men han tycker ändå att det är roligast att klättra. Han har fått prova hjulet lite men det var FÖR roligt , eller ja efter att hamstern hade tränat ett tag var han på väg att somna i sandbadet. Så nej det får vänta ett tag till. Just nu försöker jag ju ändå att undvika att ta i dem eftersom jag är förkyld. Vill ju inte att de små liven drar på sig något. Även om risken för smitta är liten så finns den ju ändå där. Nej nu ska jag försöka göra bort en del måsten som att diska och sedan ska jag lägga mig i soffan och vila igen men vi ses när den här pärsen är över! Kramen på er alla och ha en bra dag!

Tjenamoss!

Hejsan på er alla bloggläsare. Idag får man verkligen akta sig då man går ut. Akta sig så man inte blåser iväg. Solen skiner bitvis men annars är det grått och mulet. Kan vara delvis därför som det är svårt att hitta någon motivation. Fast man får ändå försöka att ta sig ut. För ibland finns det saker man måste göra ändå, som att handla. Nu tänkte jag dock inte avhandla de ämnena idag. Nej jag tänkte berätta lite hur det går med hamstarna. Det var ju ett tag sedan jag skrev något om gossarna här nu. Timon mår bra fast han tycker det är konstigt med Meeko II. Hur jag märker att Timmy vet att en till hamster har flyttat in ? Jo han sitter ute och lyssnar mer då de båda är vakna. Dessutom så markerar han mer i hallen. Inget kissande men han gnider sig mot saker för att visa att det är hans territorium men de får ju turas om att vara ute och ska såklart inte träffas. Hur det går med lillen ? Jo vi gör hela tiden framsteg och han har börjat få vara ute i hallen och han har dessutom också suttit i soffan. Klart jag får hela tiden vara beredd på att han hittar på saker men jag har blivit mer vaksam också och bättre på att läsa av dem.
Lilla Meeko II undersöker intressant kartong.
Lillen i närbild. Här ser man mer tydligt att han faktiskt är cremefärgad och vit.
Tunnlar är roliga!
Hmmmm ...
Vad luktar det här ?
Timon undersöker korgen som jag egentligen hde tänkt för mina promarkerpennor, men nu har den blivit en hamsterleksak istället.
Timon tycker om det nya lekhuset. Lilla Meeko II har inte slappnat av i hallen ännu utan han doftmarkerar mer men har börjat kolla in sakerna lite också.

Hejsan på er alla!

Hej på er alla läsare av min blogg.
Idag måste jag börja med att säga att det är grått ute. Eller inte, det är fortfarande väldigt växlande väderlek kan man säga. Ena stunden skiner solen, den andra är det mulet och härnäst regnar det. Fast det är ju rätt klassiskt sommarväder också. Fast nu tänkte jag inte bara avhandla vädret här idag. Nej jag måste få kanalisera lite energier också. Spelade Sims 3 igår och vad tror ni händer när jag byggt klart huset & börjat spela lite ?
Jo det kraschar såklart! Yay så glad man blir ...eller inte. Kollade igenom mappen med backupfiler men funnet ingenting där. Det är som om min sparade omgång inte ens existerat. Hur som helst så hade jag åtminstone sparat husritningen och när jag provar att öppna upp ett nytt kvarter finns min Sim jag hade påbörjat kvar i familjekorgen. Så nu blir det alltså att bygga om hennes hus igen och mjo i det här fallet blir man lite fusterad! För spelet ska ju vara kompatibelt med OP och så mycket fusk använder jag inte och så mycket moddar har jag inte laddat ner. Ändå inträffar det här....och man måste ju fundera på varför. Antagligen så är det väl någon speluppdatering som ställer till det men då borde det gå att fixa en patch som överbryggar problemen. Jo och jag har Sims 4 men tänker inte gå över. Vet att jag sa så om trean en gång också fast nu är jag verkligen säker. Jag gillar Sims 3 då det fungerar men inte då det ska krångla så här! Fast och andra sidan tror jag det är något som många som håller på med dataspel kan känna igen sig i.
Nej nu ska jag starta upp det och försöka bygga om huset , kanske hinner jag börja planera hur resten av hennes gård ska se ut också.

Morgon på er!

Hejsan på er alla som brukar läsa min blogg och välkommen till er andra som bara chansat och klickat er in här. Idag började det med strålande sol men nu är det mulet och det ser mer och mer ut att kunna bli regn igen. Men nog om värderleken. Nu till andra saker , men det är ju perfekt väder för att passa på att göra andra saker i. Att tvätta till exempel. Sådana där grå , trista måsten men de ska ju helt enkelt ändå göras. Annars så har jag sett på Elitloppet i helgen. Höll ju egentligen på Nahar men han åkte ju ut i försöken så då fick jag upp ögonen för Royal Fighter. Vilken insats! sedan kom ju aldrig luckan i finalen men ändå. Slutvinnaren måste ändå kännas värdig så grattis till Magic Tonight med Örjan Kihlström i sulkyn. Den prestation jag tyckte var störst förutom det Royal Fighter och Jennifer Tillman gjorde stod nog ändå Lannem Silje för. Trots ett världsrekord blev hon inte ens omnämnd i SVTs sportsändningar. verkligen dåligt! Kan ju bero på okunskap hos programledarna men nog borde teamet runt dem ha koll. även på kallbloden kan man tycka. De är ju en stor del av travsportens själ. Åtminstone för oss uppe i norr Sedan kan man väl tycka vad man vill om utvecklingen och variationen av utseende inom rasen men jag tror det är viktigt att bevara dessa otroliga hästar som de faktiskt är!
Inte ska man försöka ändra på dem för mycket för att vinna mer tider, nej då kan man ta steget över till varmblod istället. För kallbloden är för härliga :) ändå så känns det som om de fortfarande är osynliga för den stora massan trots allt Järvsöfaks med J-O Persson och Nordgubben med Björn Karlsson gjorde för att bana väg och det är märkligt. För visst alla individer är olika men det är ju ändå personligheten som är det viktiga när det kommer till kritan inte vilken ras ens häst har eller ?
Ja man kan ju i alla fall börja undra...men jag tycker alltså att kallbloden är härliga precis som de är och att de förtjänar mer uppmärksamhet!
 
 

RSS 2.0