Taylor!


 
Nu ska ni få se min senaste sim som har flyttat in i ett nybyggt kvarter. Tanken var att hon skulle gilla matlagning och bli kock men som vanligt hade hon egna åsikter om den saken. Hon är inte alls road av det utan tycker det är mer roligt med andra saker som idrott&musik.
Fast det är något jag borde ha lärt mig vid det här laget , att det blir sällan som man planerar då simmarna får vara med och bestämma saker. Nåja man får arbeta utifrån det istället helt enkelt. Eller enkelt är det inte för nu kommer det att ta tid innan hon har ekonomin att flytta till ett annat kvarter. Egentligen så gillar jag huset som hon bor i nu med men eftersom hon älskar havet känns det mer rätt att låta henne flytta till något mer passande både vad det gäller hus och bostadsort. Så ja det blir ju en hel del merjobb kan man säga men det får vara något värt i slutänden.

Här är hon Noona. Undrar ni varför hennes hår är så blekt så är det för att jag glömde ta bort markeringen men det är mörkblont.
Här är hennes nuvarande hus.
En av hennes intressen är fiske.
Sedan är hon självlärd på gitarren och vad gör man inte för att få lite dricks ibland?
 
 
 

God Morgon

Då var det morgon igen fast det är fortfarande mörkt ute. Fast det är klart, det är inte ljust ute många timmar nu. Specillet inte då snön inte har kommit. På något sätt får man ändå försöka göra det här till advent. Sitter just nu och äter frukost också har jag sett på et avsnitt av McLeods Döttrar som är en av mina favoritserier, alla kategorier. Visst har jag DVD Boxen med alla säsongerna men det är fortfarande något visst med att se saker på TV helt klart. Så det kanske inte är helt omöjligt att känna att det går mot jul i alla fall. Och man kan ju alltid hoppas på att det blir lite snö tills dess också. Hur som haver såg jag på säsongenssista avsnitt av Downton Abbey igår. Kändes konstigt med en inledning utan Isis(hunden) där, man har ju blivit så van vid henne efter fyra säsonger & dessutom påminde hon mig också om älskade och minst lika saknade Bianca. Som tur är får jag ju snutta på Isa så då blir saken lite lättare men det är märkligt hur mycket känslor en serie kan väcka vissa gånger. Dessutom finns det så många trådar kvar att fundera över Hur ska det går för Anna &Bates ?, kommer Tom att ta med sig Sibbie och flytta västerut? , hur är det egentligen med Mary ? och vad har Barrow i kikaren den här gången ?
Som sagt så väckte nog säsongens sista avsnitt många fler frågor än att det faktiskt besvarade några. Är glad att det blir ett julavsnitt också så man kanske får svar på någon av falla dessa frågor i alla fall men spännande är det. Faktiskt kanske den bästa säsongen av serien så här långt till och med och det vill inte alls säga lite!
Har ni inte sett den än så tycker jag definitivt att ni åtminstone ska ge den en chans för mer välgjort kostymdrama får man verkligen leta efter. Dessutom så är det ett sätt att lära sig hur det kunde se ut i världen vid den tiden och även om jag tycker det på många sätt är fascinerande så är jag ändå glad över att vi lever i nutiden. Speciellt när man ser program som Historieätarna fast då får man ju också betänka på att det var den vardag människorna levde i vid just de epokerna och man visste ju inte om något annat utan det var deras verklighet. Då kanske man inte heller debatterade lika mycket över vad man skulle sätta i sig och inte, naturligtvis på gott och ont men det känns som om den debatten har skenat iväg väl mycket på sistone. För mycket kött kanske inte är rätt, men och andra sidan måste man äta tilllskott om man är vegetarian/vegan så vad är egentligen rätt? Jag tror åtminstone att man kan må bra av en balanserad kost, alltså behöver man inte bli extrem åt något håll.
 
 

Arthur

Jag tror att det är väldigt få som undgått att höra historien om den hemlösa hunden Arthur som numera inte längre saknar hem.
Visst kan berättelsen om honom vara charmig på ett vis & det är verkligen fint med alla som engagerat sig i hans öde.
Samtidigt kan jag tycka att det är lite märkligt att det pratas om dessa herrelösa djur från andra länder även om det är bra att någon vill ta hand om dem. Tycker att vi ska vara ytterst restriktiva egentligen med införseln eftersom man aldrig vet vad de kan ha med sig i bagaget. Även om det numera finns bestämda krav på karantän från jordbruksverket så kan det ju ändå hända att de tar med sig saker in, se bara på dvärgbandmasken till exempel. Nu är det ju mest den vilda mårdhunden som sprider den men risken ökar ju ändå markant när man hämtar hem djur från vissa delar av världen. Dessutom tycker jag att något borde göras för att hjälpa våra egna djur som har det jobbigt istället för många av de organisationer som vi har för att hjälpa här hemma tvingas gå på knäna istället. För de allra flesta av dessa föreningar drivs också på frivillig basis utan stöd från kommunerna. Det anser jag är en stor skam att det inte ska finnas en bättre plan. Annars hade jag gärna ställt upp som frivillig :) men här saknas både lokal och utrymme för att ta emot frivilliga/praktikanter.
Sedan så tycker jag också att man ska tänka efter noga innan man bestämmer dig, delvis på grund av risken för smittor men också på grund av alla dessa oseriösa importer som kommer in. Mängder av mindre hundar smugglas årligen in över gränsen och man har informerat om det i media ändå faller folk för dessa annonser på blocket. Det är inte lätt men man har ett ansvar att tänka på då man köper hund och man ska vara noga med bakgrundskontrollen. Annars om man bara går efter hur söt en valp är, är det väldigt lätt att det blir fel. Inte minst så märker man det på alla fall där folk blivit lurade och köpt hundar från oseriösa uppfödare/importörer. För om hunden väl blir allvarligt sjuk kan det sluta i katastrof med papprena och djuret kan dessutom bli utsatt för en massa onödigt lidande. Nu säger jag inte bara att det är elände men jag tycker att man ska läsa på väldigt ordentligt först om man väljer det här alternativet. Annars så kan jag tipsa om att vi har många hundar här i landet med som skulle behöva en andra chans hos någon, varför inte ge dem det med ? En del kan ni hitta på: http://hundstallet.se/  men det finns såklart mängder med lokala djurskyddsföreningar där ute i landet som bara väntar på ett samtal.

Svårt

Jag har verkligen svårt att hitta någon julkänsla alls i år.
Vet inte om det beror på att snön lyser med sin frånvaro än så länge. Visst kom det lite och man fick bli glad men det töade ju typiskt bort lika snabbt igen. Som det brukar göra en del vintrar. Trist :/ är i alla fall ordet speciellt eftersom man vill komma igång och åka skidor. Nu får det vänta men så blir det promenader med Isa några dagar i veckan istället. Annars när jag är hemma i stan får jag ändå försöka hitta motivationen. Nyss hemkommen faktiskt från en runda nere vid hamnen och eftersom solen gått i moln igen ångrar jag inte att jag tog mig ut i alla fall efter att jag hade skött om Meeko och innan lunchen. Det är verkligen fint där nere så här års också rots att sjöfåglarna har flyttat då en tunn isskorpa börjat bildas på fjärden. Dimman låg en bit ut och det var relativit lugnt. Såg några skator och en del småfåglar var i farten, ananrs kunde jag bara passa på att njuta. Tänk att man får ha en sådan oas mitt i stan . Det är för härligt och jag hoppas att fler uppskattar den för det är verkligen ett sådant där ställe som man kan fastna på. Sedan har jag väl inte gjort så mycket annat i helgen tror jag, mer än att pyssla med några projekt. och spela lite Sims 3 såklart. Blev sugen på att göra ännu en person till ett nytt kvarter så jag får se om jag ska börja med henne idag här hemma för en gångskull.
Fast nu var det ju om julen det här inlägget skulle handla. Endera så gillar man den eller så tycker man inte alls om den. Jag tror dock att jag alltid tillhört den första sorten, som gillar den alltså. Så även om känslan inte börjat infinna sig riktigt än så tänkte jag försöka leta fram den imorgon då jag ska börja plocka fram tomtarna. Egentligen kanske många väntar till den sista advent med det men eftersom jag ska fira på två ställen vill jag hinna njuta lite innan här hemma med. Så alltså åker tomtarna fram imorgon och då kanske känslan kommer i och med det. Fast lite av den kom fram idag då jag var in på affären en vända för att handla en del saker och de spelade Fairytale Of New York i radion. Vet att den röstats fram som den bästa jullåten genom alla tider och jag är beredd på att hålla med då den ger en sådan där varm känsla trots att texten är minst sagt tvivelaktig eller i varje fall inte traditionell julmusik. Så det är den som går mest här nu :). Den och The Fables version av Christmas In The Harbour. Också tycker jag förstås också om Bryan Adams Christmas Time.
.På något sätt måste man ju försöka damma av den där känslan av att det faktiskt inte är långt kvar till jul nu.
 
https://www.youtube.com/watch?v=j9jbdgZidu8
https://www.youtube.com/watch?v=vM_kmy9wcJc
https://www.youtube.com/watch?v=Tcgz08EVKzI
 
Sedan blev jag sp löjligt glad i helgen när jag såg på TV. Ramlade över hingstshowen från Flyinge och kunde inte låta bli att fastna för de härliga små minishettisarna :). Vilka glädjespridare de var då de kutade runt inne på banan. Sedan var det såklart spännande att man kan få dessa stora djur som halvbloden är att göra som man vill (även om vissa hästar såklart hade egna meningar att säga till om). Men jag tror faktiskt att det är nyttigt med mer frihetsdressyr i vardagen och att man lär sig förstå hur de faktiskt tänker. För det är inte alltid som tävling är bra utan det kan vara långt ifrån det bästa svaret alltid, ibland kanske man behöver lugnet och få varva ner mer också. För visst, även om vissa individer älskar det så finns det också de som bara blir stressade & jag tror det är för mycket tävling i allt nuförtiden.

Hejsan och voff!

Morsning på er allihopa! Nu har det gått några dagar sedan jag skrev här senast. Fast så blir det ibland, åtminstone när man gör vissa andra saker och försöker få nya rutiner i vardagen. Som några av er vet har min syster tagit en ny hund på prov under en tid. Nu verkar det som om hon blir kvar också så därför känner jag att det är okej att jag avslöjar det här för er andra också.
Hunden heter Kasmurens If I Can Dream och är en pigg vit herdehundtik på fyra år. Hon kallas till vardags för Isa och är som ni ser en riktig terrängmaskin. Samtidigt som hon också är hur mysig som helt och gärna vill vara med och gosa. Visst är hon lite reserverad mot både nya människor och hundar hon inte träffat förut men det lossnar när man väl lär känna henne. Dessutom får man en sådan härlig energi av att umgås med vovve igen :). För så lär det bli att jag åker ut åtminstone ett par, kanske tre dagar i veckan till päronen där hon är på dagarna för att hjälpa dem med promenaderna .
 
Har man tur hinner man med att få fast henne på bild, men då ska man vara snabb då hon flyger fram i terrängen.
 
 
 

Hejsan!

*Pust*
Att en liten promenad ner på stan kunde vara så här jobbig. Det hade jag ingen aning om men jag fick i alla fall upp flåset och svetten. Tror resterna av förkylningen /infektionen är en bidragande orsak men samtidigt vet jag också att det bara är att kämpa på. Man får inte ge upp i första taget och bara lägga sig i soffan för även om man skulle vilja tappar man så himla mycket kondition då. Också är det ju såklart bäst att man tar det måttligt från början så att man inte förtar sig på något sätt. Nåja det är läget med mig i alla fall. Fick inte tag på 3 mm svarta kantband till mitt ena pysselprojekt heller, får nöja mig med 10 mm så länge. Dessutom så har jag börjat stöka på här hemma och göra lite adventsfint. Inte för att jag tror Meeko bryr sig om att det är jul eller inte men lite ordning kan man göra ett par gånger om året. Föresten så undrade nog han vad jag häll på med igår kväll då jag hela tiden tog godiset av honom, men ni ska få se vad jag hittade på vad det lider. Han fick till sist godbiten i alla fall då jag stoppade ner honom i buren igen. Sedan ,trots att han hade fått vara ute så länge sprang han som bara den i hjulet. Så jag tror att han var rätt nöjd ändå och nu har jag ljust inne på toaletten igen så jag slipper tända i hallen varje gång jag ska dit vilket betyder att han kan sova i lugnt och ro. Trots detta har han såklart redan varit ute två vändor bara för att han var tvungen att flytta på huset också skulle ju toarullen dras på plats framför öppningen såklart.

Idag

Idag tänkte jag en tanke om att jag skulle lyckas ta mig ner och handla. Ni vet ibland måste man göra bort lite ärenden och jag har en del saker jag behöver för att kunna färdigställa några av de projekt jag har liggande här hemma. Nu tror jag däremot att det får vänta tills senare för det är världens oväder ute. All snö som kom igår har såklart töat bort och det både regnar och blåser*suck.
En perfekt innesittar dag med andra ord och kanske är det lite tur att jag har andra saker också som måste göras i alla fall. Så jag går ju inte sysslolös utan får fokusera mer på annat istället. Igår lyckades jag ju faktiskt göra en sak klar dessutom, en teckning som jag har hållit på med ett bra tag. Processen blev lite fördröjd eftersom jag fick slut på färgpennorna men nu är den äntligen färdig.
Jag tror det blev en liten söt stjärtmes i alla fall. Är det någon fågel jag verkligen tycker om så är det dem fast enda gången det blåste in en till päronens matbord så missade jag den med fem minuter, kan man ha mer otur än så ?

Tankar

Satt och funderade på den här saken för ett par dagar sedan fast då hade jag inget riktigt bra att skriva om gällande MSP. Nu känns det som jag har lite mer kött på benen igen för att jag ska kunna lyckas med att åstadkomma ett inlägg. Trots allt så startade jag ju den här bloggen i det huvudsakliga syftet att kunna skriva om just Moviestarplanet. Sedan tillkom allt annat av bara farten eftersom jag kände att jag ville utveckla mig lite. Blir ju roligare att läsa en blogg om det händer lite saker :). Det är just därför jag väljer att flytta in ämnena hit igen eftersom det känns som att här är ändå bästa stället att ha översikt på allt ifrån. Nåja nu vet ni det, nu ska det handla om MSP ett tag igen. Trots att support varnat och försökt påminna folk verkar det som att det fortfarande händer att folk blir lurade. Kort sagt lita aldrig på någon som säger att de vill ge er vip,starcoins eller dylikt. Allt de vill ha är eran login så de ska kunna komma åt och hacka er figur. Det händer mig fortfarande fast jag är kvar efter fyra år, att folk frågar om vi ska dela gubbe osv .När detta inträffar brukar jag rapportera dem och man ska inte heller avslöja någon information som kan vara känslig. För man vet faktiskt aldrig vem som sitter bakom det andra tangentbordet., speciellt inte eftersom vissa trådar i forumet handlar om saker som är minst sagt tvivelaktiga då man läst gällande villkor& regler. Då tycker jag faktiskt att det är bättre att man tänker efter en gång till på vad man skriver &vad som är ok & inte. Egentligen borde det inte heller vara så svårt men jag har sett flera som ifrågasätter reglerna och kallar sidan för barnslig, varför spelar man fortfarande i sådana fall ?
Visst att man kan ifrågasätta saker i en viss ålder men det känns fortfarande som det bara har blivit mer och mer sådant beteende där man inte riktigt lyssnar på den fakta som faktiskt finns presenterad. Tycker dock att detta bara i längden skadar sidan eftersom de som beter sig på det viset lätt skrämmer bort andra från att spela. MSP ska väl vara en sida att ha kul på ändå. Och om målgruppen är främst mellan 10-15 år så säger det sig själv att de äldre måste kunna anpassa sig mer efter de yngre med för det kanske inte är lämpligt att skriva om pubertetsproblem så de yngre ser ? En menar på att det är fullt naturligt och visst, det är det men alla vill kanske inte heller läsa sådant och varför kan man inte bara låta barn få vara barn så länge det går istället för att börja lasta dem med all världens problem som de ändå blir medvetna om sedan när de blir äldre ?
Dessutom tycker jag att det verkar som om väldigt många har glömt bort vad som står i de regler och villkor som har funnits redan från början. Hört en massa olika förklaringar från folk varför de inte läst igenom dem men jag kan faktiskt inte komma på någon som är speciellt hållbar mycket eftersom de saker som står där gäller på så många andra ställen med. Och jag har alltid svårt att tro på att de som slänger ur sig vissa taskigheter skulle våga säga samma saker öga mot öga om de träffar personerna bakom figurerna. Nej, utan det handlar då bara om feghet om man måste tycka ner någon annan för att man själv har det jobbigt eller mår dåligt. För jag tror inte att de själva heller skulle tycka det vore kul om någon talade om hur jävla ful deras gubbe är eller något liknande. Allt detta handlar dessutom BARA om ett spel på internet men för det kan man ju i alla fall bete sig som folk.

Ibland blir man..

Ibland tror jag att man måste få lov till att bli tokig eller åtminstone att man måste kunna få lite fnatt. Igår när jag landade här hemmavid gick jag in på badrummet för att tvätta händerna. Skulle tända lampan och vad tror ni händer ? Jo den går såklart sönder. Vet inte hur många gånger det här har hänt nu, jag har tappat räkningen. Det verkar inte heller ha någon betydelse om jag byter sort, det fungerar ett tag och sedan ryker de. Börjar tro att det är något lurt med själva kontakten men jag vet inte heller om det kan vara så. Nåja det blev i alla fall att gå och hämta ficklampan för att få lite ljus där inne i mörkret också fick Meeko stå ut med att jag hade lampan i hallen tänd. Brukar inte ha det annars dagtid då han sover. Så just nu får jag försöka klara mig på det viset eftersom det är besvärligt att byta lampan själv då den sitter i en glasbubbla. Visst har jag bytt den själv ett par gånger men det är ändå bättre att få hjälp med det tills man hittar något annat man kan sätta runt den. Något som är enklare att ta ner och byta utifall att lampan går sönder , som den gjort nu. '
Hela turen jag hade annars igår höll alltså inte i sig, fast det var ju roligt att den varade någon gång också och jag är fortfarande stolt över mina modellhästar som placerade sig så fint i fotoshowen.
 
Här har ni alltså Lady of The Lake som både vann klassen Tinker/IC och samtidigt blev hon även Bästa brittiska kallblod. Så stolt över henne och jag känner att jag måste få skryta lite trots allt, något som jag verkligen inte brukar göra annars. Fick min idé till lite henne från delvis en annan modell men också  en verklig häst:
 
Sedan blev min fina kille Shamrock 4 i klassen för Connemaror. Det är jag också nöjd med, med tanke på att det verkligen kom in så många kort, som över 800. Visserligen uppdelat på olika klasser men ändå. Han är fortfarande lika ljuvlig. Vidare var det en kul bonus att få vinna utlottningen om en målad modell. Jag brukar ALDRIG ha tur när det gäller sådana där tävlingar men nu hade jag flaxen på min sida. Ska bli spännande att se vad som dimper ner här vad det lider :). Fast jag tror att jag fått lite blodad tand nu på att ställa ut hästarna i varje fall :).
Annars så tar jag det väl mestadels lugnt idag. Inte helt fri förkylningen än också kom det snö igår så det får bli en pysseldag istället också måste jag som alltid städa lite med.
 

Hallojsan!

Hejsan på er alla glada bloggläsare!
Ja hej på er andra som råkat titta in här också för den delen.
Nu har det hänt igen att jag inte skrivit något nytt inlägg på ett par dagar. Fast så blir det ibland när jag endera är förkyld, hos päronen eller om jag inte tycker att det har hänt något speciellt. Är ingen sådan där som bloggar varje dag även om det kan bli flera inlägg ibland utan jag kan hålla mig också. Tror att det är bättre att göra så än att hålla på att fylla ut med en massa inlägg som handlar om nonsens. Vissa kanske tycker att de ämnen jag skriver om inte är så intressanta heller men då kan de ju alltid gå härifrån.
Hur som haver tror jag att jag idag börjar få tillbaka en del energi . I alla fall känns det som så även om jag fortfarande snörvlar och låter som en kråka ibland så kanske börjar det gå åt rätt håll nu..kanske. Dessutom tror jag att jag fick mycket ny energi igår då jag spenderade några timmar ihop med syrrans nya hund(ja de har henne bara på prov än) men hon är underbar så jag <3 Kasmurens If I Can Dream just nu. Vågar inte skriva så mycket om henne än men jag hoppas såklart på att de behåller henne efter de här två veckorna för hon verkar verkligen vara härlig att träna ihop med och lär man bara känna henne så har hon ett hjärta av guld. Nog sagt än så länge om det men man får verkligen härlig energi av att umgås med dem. Sedan fick jag en trevlig överraskning också. Hade anmält ett par av mina modellhästar till en fotoshow och nu kom resultaten och jag är stolt om man nu kan vara det över något som inte lever utan som i andras tycke bara är saker eller leksakshästar. Mest glad är jag över mitt tinkersto/Irish Cob Lady Of The Lake, kort kallad Lady då hon både vann klassen för den rasen och sedan dessutom gick och blev bästa brittiska kallblod :). Jag älskar henne :) det har jag gjort sedan hon var på planeringstadiet och inte minst sedan jag packade upp henne ur kartongen då hon kom. Vidare så blev min connemarahingst Shamrock fyra i sin klass och det var fullt godkänt med tanke på att det var över 800 kort med i showen! Fast det som känns allra roligast och mest spännande är att jag också vann utlottningen om en målad häst :) jag som aldrig brukar ha tur då det gäller sådana där saker. Just nu har jag ju faktiskt en hel del på G så det känns väldigt bra. hoppas jag bara kan hitta platser åt alla men det ska inte vara någon fara eftersom de mindre kan stå framför TVn. Kommer man hem till mig kan man garanterat inte missa att jag tycker om dem *skratt*.

Ibland så

Ibland går det inte riktigt som man har tänkt sig.
Det är något som jag borde känna till väldigt väl. För det är inte första gången jag göra något som sedan visar sig bli något helt annat. Låter det omständigt ? Nej egentligen är det faktiskt inte alls speciellt avancerat även om det kanske låter så. Jag drabbades av lusten att göra en kockbegåvning i Sims 3. Fast när jag väl var klar och börjat lära känna henne så visar det sig att hon inte alls är road av varken matlagning eller trädgårdsysslor. Nej det som istället intresserar fröken Rose Keller är naturen och havet. Så just nu lutar det verkligen mer åt att hon får bli dykare och inte kock som jag hade planerat.
Här är Rose på väg hem efter att ha varit ute och snorklat.
Älskar det här huset. Åtminstone att ha det som grund fast just nu är det mycket jobb innan det blir klart.
 
Nu har hon två ställen hon kan dyka på och leta föremål som ska hjälpa henne samla till husrenoveringen.
Men hon får se upp för vad som lurar under ytan
Fast det går framåt, steg för steg. Snart ser åtminstone köket hemtrevligt ut.
Det finns gott om spännande undervattensmiljöer att utforska men än kanske hon inte är redo att dyka på djupet.
 

Framsteg


 
Ikväll har jag hunnit med att spela ännu en omgång av Sims 3. Det blir väldigt lätt att man fastnar några timmar med det när man väl startat upp. Själva laddningen är faktiskt det jobbigaste, att behöva vänta men samtidigt kan man ju göra andra saker också medan det laddar.
Hur som haver så börjar det hända saker på Libertys gård nu.
Det här stallet börjar äntligen likna något. Fast det tog ett tag innan jag hade bestämt mig för hur det skulle se ut.
 
På insidan finns fyra boxar och en sadelkammare. Foderutrymme kommer att byggas i en separat byggnad till vänster.
Här är den lilla köksträdgården. Väl inhägnad för att slippa alla som vill komma åt grödorna.
Här är Libertys första häst som hon köpt. Fölet Fight Trouble är av okänd härstamning men jag tror han har kallblod i sig. Åtminstone så ser det ut som så då man tittar på hans huvud. Egentligen så hade han lite dåliga egenskaper så som aggressiv, lat och odresserad fast det är inget som har märkts av hittills, Dessutom så har han och Libby som ni ser redan blivit bästa vänner och han saknar inte längre sin mamma!
 
 

Lekstund

Äntligen så har jag fått komma ut och leka en stund igen i min gigantiska leklåda (eller mattes hall om man så vill.) Det tog ett tag för henne att fixa fram alla mina saker som jag är van vid. Så blir det tydligen nä hon har storstädat. Jag tycker att det vore mycket lättare om hon lät sakerna stå framme jämt men det är ju från min synvinkel också. De kan lyfta på fötterna istället, huvudsaken är att jag är nöjd. Ska prova ta mig ett snack med henne igen senare så får vi se var det landar. Haha just det, hon är livrädd när jag klättrar på skohyllan också men jag tycker den är perfekt som klätterställning. Lite smala mellanrum men med ett flexibelt skelett går allt för väldens största lilla Meekodini!
Inte heller hade jag någon större lust till att gå in inte. Som ni säkert förstår var det ett bra tag sedan jag fick springa så här, men matte är förkyld och har inte velat ta i mig så mycket förän nu. Visserligen så tycker jag det är hedervärt att hon tänker på mig men oj vad rastlös jag blir av att bara springa i hjulet. Tycker gott att jag hade fått kunna stanna ute i natt men matte höll inte med utan lockad tillbaka mig med en oemotståndlig godisnalle. Typiskt!
Utbrytarkungen fick visst lov att känna sig besegrad till sist fast jag håller int med matte om att den där skivan hon hittat istället för lådorna var någon höjdare. Nu finns det ju inget hål jag kan rymma genom längre! Nej nu har jag blivit trött igen av allt spring så jag tror att jag ska gå och knyta mig så matte får duscha.
/Ciao Meeko

Nya gården

Nu börjar Liberty äntligen roa sig på nya stället. Det återstår fortfarande en hel del jobb innan hon har landat men det går framåt , steg för steg. Fast hon har det tajt finansiellt såklart just nu och hon har för tillfället tagit jobb som Diskplockare för att kunna tjäna ihop stålarna så hon kan bygga vidare och inreda klart.
Så här ser början på stallet ut.
Kanske inte den mest lyxiga slafskärran som går att köra runt i.
En del kan hon tjäna ihop på att sälja tavlor :)
Där kan zombierna stå och drägla men några växter får de inte äta.
Liberty är faktiskt en ena i köket tillskillnad från mig.

Hejsan på er!

Hejsan på er alla.
Här sitter jag igen och kämpar fortfarande med denna efterhängsna förkylning. Det är därför som jag inte har haft några uppdateringar på ett par dagar igen. Händer helt enkelt inte så mycket när jag förflyttar mig med hinken& näsdukarna mellan soffan och sängen. Nej det är verkligen en tuff omgång det här men jag jobbar i alla fall på att bli bättre. Nåja nu vet ni det så nu kanske jag kan ta upp ämnet jag egentligen ville beröra idag. Tänkte återgå till mina rötter på ett vis med. Alltid älskat späckhuggare så länge jag kan minnas. Eventuellt var det Rädda Willy som väckte min fascination för dem men jag tror jag var biten redan innan. Riktigt varför jag tycker om dem vet jag inte men jag tror det är deras skönhet och intelligens som känns otrolig. Hur som haver följde jag Keikos öde till sista tidningsurklippet. Har dem fortfarande sparad i en plastficka och jag tycker inte att något djur ska behöva bli utsatt för det han fick gå igenom. Ändå så händer nästan samma sak igen på SeaWorld med Tilikum. Skillnaderna mellan de båda fallen är hårfina men Tilly var ingen aggressiv val från början utan det var hanteringen som gjorde honom till det han är nu. Dessutom så undrar jag hur man tänkt som valt att stänga in en social varelse i en liten pool där han knappt kan röra sig utan någon som helst kontakt med vare sig de andra valarna eller skötarna som han är van vid ? Visserligen så är det kanske ett sätt att hantera problemet på men samtidigt undrar jag inte om det är djurplågeri ? Sedan undrar jag varför så många av skötarna försvarar parkens hantering av honom, ser de inte vad som händer framför deras näsor eller är de så rädda för att säga ifrån ?
Tror nog att fallet är det senare eftersom många fd tränare går ut och avslöjar fullkomligt otänkbara fakta för många gånger känns det som om parkens anställda struntat i att tänka på säkerheten då de jobbat. Fast jag tror det är något som är bland det allra viktigaste då man jobbar med stora djur oavsett art. Man kan inte negligera riskerna utan tänket måste alltid finnas där. Vidare säger många av dessa fd tränare också att de inte fick veta något om Tilly när de började arbetet vid parken. Det undrar jag också hur det kan vara möjligt. Visserligen fanns inte samma informationsflöde vid alla dessa tillfällen av incidenter men numera är det inte så svårt att googla och ser man på Tilikums historia är det minst sagt störande fakta som kommer fram i ljuset. Han var inget monster från början men skötseln av honom förvandlade valen till ett. Som en av anledningarna till varför man väljer att ha honom kvar nämns att han är viktig i aveln. Idag har över 46% av parkens valar honom i generna men till vilket pris avlar man på en val som är känt aggressiv ? Det måste kosta betydligt mer i längden. Så på ett sätt är jag kanske ändå tacksam över att Keiko ändå fick leva de sista månaderna i lovet i den fulla frihet som dessa majestätiska djur faktiskt hör hemma i och att inse SeaWorld hann sätta sina klor i honom också. För även om oddsen var emot honom så tror jag att han dog som en betydligt lyckligare val än vad Tilikum är just nu där han flyter runt i sitt lilla badkar.

Tur man kan ha!

 
Nu har jag lärt mig en sak till när det gäller Sims 3.
Glöm aldrig att spara basomgången då du spelar. Annars kan det hända en del saker som är mindre roliga. Kom på mig själv med att jag glömde spara när Hank flyttade ut så allt jag hade gjort försvann.
Suck. Nåja det kanske inte är något att gräma sig över ändå får jag hoppas fast det var verkligen synd på hästarna men..så kan det gå. Hade i alla fall turen att ha sparat en tidigare omgång så nu får Liberty jobba sig upp istället. Den här gången ska hon faktiskt få koncentera sig mer på sig själv faktiskt än vad hon har gjort hitills. Vet dock inte fortfarande hur man ska lyckas för att göra en sim som faktiskt uppskattar att jobba i trädgården. För även om jag ger dem gröna fingrar brukar de bli uttråkade rätt så snabbt. Sedan brukar faktiskt mina simmar kanske ha lite väl bråttom att träffa någon så nu får jag gott om tid att ära känna Liberty ordentligt istället. Dessutom måste jag ge henne en ny outfit igen men jag vet ju hur hon ska se ut :) och det är alltid en bit på väg. Bland det svåraste brukar vara att bygga nya hus åt dem men hittills får jag lov att säga att jag är nöjd med mitt bygge. Tänkte ju försöka bygga något litet son samtidigt inte är jättelitet men ändå funktionellt.  Sedan tror jag inte att hon kommer att ångra sig när hon ser hur trångbodd Hank har blivit heller.Än så länge kanske  tomten inte ser så mycket ut för världen men det ska ju tillkomma både trädgårdsland, stall och garage också måste huset såklart inredas. Fast allra först måste hon skrapa ihop lite bättre ekonomi.
Som ni ser går det sakta framåt med den nya gården, steg för steg eller borde jag säga sten för sten eftersom gångarna är helt grusade.
 
Så här ser den trevliga planlösningen ut. Givetvis kan man ändra och lägga till en våning men just nu räcker det gott och väl med ett etage.
Har börjat lägga in lite träd i landskapet . Snart återstår bara inredning och att göra stall, hage samt en ridplan.
 

Hank har flyttat ut!

Det blev alltså som jag trodde ändå, kanske var det bäst att de inte komplicerade situationen så mycket mer då de var på väg att kana isär. Ja det händer även ibland i Sims att paren visar sig vara för olika. Då kan det vara bättre att någon av dem helt enkelt väljer att flytta ut. Inte för att de inte kom överens. Tvärtom , de trivdes bra ihop men hade ändå för olika intressen ändå. Så Hank lämnade alltså gården tillsammans med hundarna. Visserligen så kommer Liberty att sakna dem men hon har en del annat spännande på gång hon också. Dessutom så fick hon ju behålla båda hästarna och de är ändå kanske det mest viktiga för henne.  Nu bor Hank istället i Aurora Skies , mitt i smeten av händelserna samtidigt som det fortfarande inte är allt för centralt.
 
 

Drygt

Ibland får man vara glad om man får ett par timmar sömn.
Som i natt. Tappade till sist räkningen på hur många gånger jag vände mig eller flyttade mellan sängen och soffan. Tror i alla fall att jag lyckades slumra till för några timmar som sagt men den här snuvan är verkligen jobbig att dras med. Visserligen är det vanligt att jag blir tätt när jag är förkyld men det är väldigt jobbigt också så idag ska jag försöka skölja genom och se om jag kan få någon luft på det viset. Visst är det inte heller det bästa jag vet precis men hur ska man annars bli kvitt problemet att man inte kan sova ?
Tro mig det är inte heller någon höjdare att vara förkyld först och sedan åka på någon form av magvirus men det är i alla fall tur att man har nära till toaletten. Har redan varit ett par vändor idag och jag misstänker att det kommer att bli flera så jag ska inte göra så mycket mer än att fortsätta ta det lugnt och försöka bli frisk men jag får ju säga att det går sådär bara att bli av med vad det än är.

Ingen vettig person

Jag skulle säga att ingen vettig person startar Sims 3 då klockan är nio på kvällen. Bra för då är jag en äkta nörd på just det spelet.
Fast det visste ni ju kanske redan ändå. För även om jag inte skrivit om mina kvarter här hemma på ett tag så händer det ju saker i deras liv. Det är bara det att jag inte alltid uppdaterar er om detaljerna. Ikväll hade jag hunnit spela en del innan det låste sig. Funderar seriöst på vad man ska göra år det men det är nog inte mer att göra än att spara oftare. Startade om det och allt fungerade igen frånsett från att jag fick göra om en del saker förstås. Hälsade på hos Liberty &Hank. Om ni minns det flyttade de ju till en gård men nu vet jaginte om de kommer att få bo kvar där. Får se vad som händer, visst vill de ha barn ihop men Hank är en hjärtekrossare och Liberty har ju alla djuren att tänka på med. Så jag har alltså ingen aning om hur deras närmsta planer kommer att se ut förutom att Hank satsar på en karriär som kriminaltekniker. Han kanske inte har den bästa relationen till arbetskamraterna men han är en fena på att dyka i soptunnor och skriva rapporter.
Mer hann jag i alla fall inte fördjupa mig i spelet ikväll eftersom jag var tvungen att starta om mitt på hållet. Får se om jag ska hälsa på hos de övriga familjerna imorgon och uppdatera mig om lägena där med :).
Dessutom har jag en planritning i huvudet just nu som jag tänkte kanske skulle duga åt ett hus till familjen Williams nu då ena tösen flyttat ut. Visserligen har de ju en ny bebis i det hushållet men snart har de två töser till som lämnar nästet för att börja plugga på universitetet så det kanske är dags att bygga om i alla fall. Frågan är bara om den nya ritningen är så bra då egentligen. Nåja jag får väl i alla fall bygga upp huset också får jag se om de får flytta in eller om jag gör någon snobbig granne åt dem istället. Nu vet ni att det händer lite saker ändå trots allt .) även om jag mest fastnat för att spela en viss spökjägare nyligen. Dock så är det riktigt fint att jag har mina bästa hushåll på den andra datorn hos päronen och inte kommer åt dem annat än på helgen :P. Klart jag skulle kunna klona utseenden och egenskaper på dem eller packa ner dem i zipfiler men det känns ändå roligt att ha simmar där med som jag gillar , inte allra minst Maya& Youssef med alla barnen.
Om jag klarar av att hålla isär alla händelser för dem .Jo men det gör jag , åtminstone än så länge men så satsar jag på att göra några riktigt bra kvarter på varje ställe med inte allt för många hushåll så det kanske inte blir allt för rörigt i alla fall. Det får helt enkelt bli som det blir när jag spelar också ser jag vad som fungerar och inte till simmarnas bästa. Ibland får de ju sina egna infall med och hittar på tokiga saker. Tror bland de roligaste som hänt mig när jag spelat är att liemannen satt och lånade deras dator. Ja jag skämtar inte ens! Sedan har vi det mer klassiska med simmar som använder fel dörr eller när de kan få för sig att sitta på toaletten och äta.
Nej tråkigt har man då aldrig.

Nej

Fy. Natten var jobbig.
Har inte fått i mig så mycket sömn igen på grund av förkylningen.
Tror dock att snuvan har lossnat en aning men vad hjälper det när man ändå är igentätt ? En bra fundering kan man ju alltid ha i just sådana här lägen. Nåja kan ändå inte göra så mycket mer just nu än att bädda ner mig och ta det lugnt tror jag. Eller jo jag kan sitta och se på en massa TV men det bästa är ju ändå att vila helt enkelt. Också dricker jag en massa såklart. Mestadels varmt och vatten som känns bra för halsen.Sedan är jag så glad :)
För Meeko är frisk. Det kunde jag konstatera helt i natt då han var ute och sprang en massa i sitt hjul( det har han inte gjort på ett tag) men nu fick han upp farten ordentligt. Så det kändes ju skönt. Alltså tror jag att hans fnysande och pipande häromnatten berodde på att han hade fått upp något i nosen eller så drömde han helt enkelt bara något som vanligt. Så det är väldigt skönt även om jag nog kommer att hålla ögonen på honom lite extra fortfarande nu så här i början. Fast det är såklart jätteskönt att slippa oroa sig extra för att han skulle ha blivit förkyld också. Tror det gör mycket att jag inte umgås med honom mer än nödvändigt just nu också försöker jag att tvätta händerna innan hantering för att vara på den säkra sidan.

Ojdå

Hejsan på er!
Nu är jag här en stund igen. Fast rolig natt har det inte varit.
Kunde inte alls sova nästan på grund av den förbaskade snuvan som gör att jag är igen tätt. Dessutom har jag ont i halsen och hostar upp slem. Visst låter det kul ? Nej man blir lite less och småfustrerad. Fast så här är det väl då man fungerar mer eller mindre som en tvättsvamp och suger åt sig alla bacilller med. Nåja ska försöka kurera mig i alla fall. Sedan var jag lite orolig över Meeko med. Han brukar visserligen prata en hel del i sömnen men igår pep han och det lät lite rossligt tyckte jag. Så då är det ju klart man blir orolig. Man vill ju inte att ens lilla djur ska bli sjuk heller. Nåja idag konstaterades det i alla fall att hamstern sover normalt och har varit uppe och stökat Det kanske alltså bara var jag som oroade mig i onödan. Får hoppas på det men jag undviker i alla fall kontakt med honom nu då jag är förkyld. Visst måste jag byta på honom men då ser jag till att tvätta händerna innan. Hade ju tänkt att få behålla honom ett bra tag till, eller ja i alla fall 1-2 år. Det är ju den förväntade livslängden på de där småttingarna. Fast det vet man ju också om när man skaffar dem och även om det är trist så får man ta vara på tiden man får ihop och göra den till det bästa som man bara kan. Sedan blir det ju faktiskt också så att även om de är små så kommer de nära en. Speciellt om man har tålamodet att lägga ner den tid jag gör på Meeko varje dag :). För visst är det mysigt att ha ett litet sällskap som ligger stilla och myser 5-10 minuter på en i soffan om kvällarna. Sedan kan man undra vad han tänker när han tittar på en med de där svarta små pepparkornsögonen också.
Såg dessutom ett intressant program på Kunskapskanalen igen. Jag hamnar oftast där. Det handlade om hur en flock mantelbabianer hade adopterat både hundar och katter. Eller ja de var i alla fall integrerade i flocken och utgjorde en del av gemenskapen. Fiffiga djur är. Det som bidrog till att djuren kunde göra så här var dock att de fick mat av människan men visst är det fascinerande att se hur de kan lösa problem ?
Hundarna och aporna hjälptes åt med skyddet av flocken medan katterna utgjorde en mer social kärna.
Även om de hade andra skäl än oss så var det fascinerande att se hur aporna gjorde på liknande sätt med och tog sig dessa husdjur.
 

Förkyld

Trodde att jag kände av fullmånen för några dagar sedan då jag började få ont i huvudet eller så trodde jag att det var början på ännu ett migänanfall(har det ibland tack och lov inte så ofta). Hur som haver så fick jag igår både ont i halsen också bröt snuvan ut. Typiskt då var det alltså dags för ännu en förkylning.Det är alltså väldigt, väldigt sällan som jag lyckas komma undan virusen så här i gränslandet mellan höst/vinter. Alltid är det tydligen något. I och för sig hade jag i helgen vistats i närheten av folk som var småförkylda så jag får kanske skylla mig själv men man kan ju inte isolera sig helt den här perioden på året heller, även om man kanske borde. Hur som haver så får man ju säga att det verkligen kom olägligt, nu när jag sett fram emot att få gå ut och promenera med en polarvarg. *Suck*
Det som återstår att göra är väl egentligen bara att dricka varmt, försöka äta som vanligt och bädda ner mig i sängen eller ännu hellre soffan. För visst är det så att vila är bästa medicinen ändå och man kan ju försöka sova så mycket det bara går då man ändå inte orkar sitta uppe så mycket. Har inte kollat febern men antagligen har jag ju det också eftersom jag känner mig slö och hängig. Nej nu får det räcka med snörvlande nyheter.
Har ju provat att ge Meeko den första av de två kräckerstängerna och så här långt har den lilla hamsterpojken hunnit jobba på två/tre dagar. Tror faktiskt att han tycker om dem trots allt, även om han till lika stor del är frustrerad över att han inte kan ta med sig dem in i boet. Fast det är till mattes stora glädje hållaren är ditsatt på dem så att hon kan studera hur hamstern jobbar!

Moff!

Moffsan på er alla !
Tänke bara kolla in här och höra hur läget är med alla mina fans ?
Ja jag kan lägga till att matte också undrar hur det står till. Själv så har jag i alla fall haft en lugn helg då jag har tillbringat den själv. Lite tråkigt är det kanske eftersom det blir alldeles tyst och jag får ju i och för sig inte komma upp och mysa heller för den delen. Fast jag börjar ju bli van att matte gör så på helgerna med och det går ju trots allt ingen nöd på mig. Men nog är jag glad när hon kommer tillbaka. Som idag..hon var tvungen att väcka mig då hon skulle städa, ge mig nytt vatten och sila tillbaka sanden i mitt bad. Vet ni vad mer hon har kommit på för fiffigt ? Jo att eftersom jag är dålig på att nöta på tänderna förutom då jag tuggar husmans eller leker utbrytarkung och gnager på gallret så har hon gett mig en ny sorts godis. Kräckerstänger kallas de visst, vilken dålig ide!
Goda är de visserligen så mums men jag kan ju inte få loss den och dra in den i boet, tycker ni att jag ska klaga ?
Ja jag kanske får göra det för det är inte lite frustrerande där den hänger fast i taket på något sätt som jag inte kan luckas klura ut. Dessutom så påstod matte att hon hade tvättat händerna ordentligt när hon kom hem och började stöka hos mig, men det vete tusan om hon hade det för jag tyckte ändå hon osade av skrämmande vit polarvarg!

Aileen Donovan!

En sak som är väldigt typiskt för mig har hänt igen.
Jag var inte riktigt nöjd med min senaste sim. Ibland händer det att jag gör sådana karaktärer som inte blir bra trots att de personliga egenskaperna är det. Det kan innebära att jag har gjort två som liknar varandra för mycket eller så blir det en figur som är för olik mina andra för att riktigt passa in i kvarteret-. Hur som haver så bestämde jag mig för att prova göra om min tänkta spökjägare på päronens dator. Så skulle jag emellertid aldrig ha tänkt, det måste jag erkänna just nu. För när jag väl gjort om henne så är jag jättenöjd med både hur hon ser ut och är. Hon har visserligen en del egenskaper som hon delar med några andra simmar jag gjort men hon har i alla fall några egenskaper som är unika för henne. Sedan kan det hända att jag inte är riktigt nöjd med hur hon bor fast just nu har hon inte kontanter för att kunna flytta till ett annat kvarter utan hennes låda får helt enkelt duga så länge.
Hon är äventyrlig & modig vilket passar då hon just nu befinner sig på resande fot för att försöka skrapa ihop till en lite bättre hushållsekonomi.
Här är hon alltså, fröken Aileen Donovan. Egentligen så passar hon in i strandmiljö med men eftersom hon vill bli ett kändismedium tänker jag låta henne flytta till Hidden Springs.
 

Meep

Hejsan..kolla nu är jag här igen.
Visserligen så har jag ju varit här hela tiden men jag sover ju till största delen på dagarna. Nu är det däremot kväll och jag hann före matte till tangetbordet, haha hon är för långsam. Får säga åt henne att träna kondisen mer så kanske hon kan komma upp i samma klass som världens bästa guldhamster. För det är vad jag tycker att jag själv är. Dessutom fattar jag inte varför hon envisas med att mitt hus ska stå rakt i buren. Personligen tycker jag det är mycket mer praktiskt om det står på sniskan och det ser dessutom snyggare ut.När tror ni att jag kan få henne att förstå den lilla vinken ? Räcker det inte med att jag dagligen flyttar huset då jag måste få ordning i skafferiet ? Tydligen inte så jag undrar vem av oss som egentligen är smartast. Hon som skrattar när jag har problem med att få godiset att ligga på milimetern rätt , eller jag som sover bort hela dagarna ? Det var ju inte så svårt att säga eller hur ? Dessutom måste jag väl ffå ha lite roligt nu när jag inte fått komma ut på några äventyr i hallen på ett par dagar och det lär dröja lite till säger hon för det är någon skiva som måste sluta lukta först. Har ingen aning om vad hon dillar om ska ni veta :/ men jag är nöjd så länge jag får mina drops och andra godsaker fast ibland skulle det inte skada om man kunde skicka sitt folk på uppfostringskurs, eller vad säger ni kära medhamstrar ? Har ni koll på erat folk eller hittar de också på massa konstiga saker ?

Klass 2 varning

 
Satt som vanligt och lyssnade på radion i morse. För det mesta så brukar jag ha den på. Det är så praktiskt att låta den stå igång lite sådär i bakgrunden medan man pysslar och gör andra saker. Brukar lyssna med ett halvt öra så att säga men jag hann i alla fall höra att det skulle bli busväder här idag. Ni vet ju att jag berättat att luften blivit mycket kyligare på sistone. Hur som helst så passade jag i alla fall på att göra bort lite ärenden. När det gick ner så småduggade det , knappt hade jag kommit hem och hunnit med att byta kläder och landa förrän jag ser hur det faller vita flingor utanför fönstret. Jippi ! nu är alltså årets första snö äntligen här. Fast det är ju en helt annan sak om den får ligga kvar eller om den som vanligt ska töa bort efter två-tre dagar. Vore ju roligt om den får stanna ett tag eftersom naturen blir så mycket ljusare när den ligger inbäddad i ett vitt täcke. Dessutom längtar jag faktiskt tills det har kommit så pass mycket att jag kan åka längdskidor. Inte för att jag har tänkt göra någon elitsatsning i vinter heller men nog har jag som mål att åka ett antal mil i varje fall. Såklart räknar jag ihop efter varje gång. Ifjol kom jag ju bara upp i tre på grund av förkylning och snöbrist men hitills verkar ju i alla fall vädret vara mer lovande i år :).
Så det återstår att se om jag kan lyckas hålla mig friskare framöver också får vi ju hoppas att det vita ligger kvar.
För jag tillhör i alla fall den där sorten som börjat uppskatta vintern mer &mer. Även om det kan bli bitande kallt så är det inte mycket som slår en vackert, vit vinterdag då solen skiner och man kan få glida fram över vidderna i absolut tystnad.  Just sådana dagar gör faktiskt att jag längtar efter den. Hösten kan annars vara fin den med, med alla färger fast när träden väl fällt dem blir det verkligen kolmörkt ute, åtminstone här i norr.
Man kan finna magiska vyer även i stan.
Här lär det dröja innan någon sätter sig.
Rofylld vinterskog
Håller kylan i sig kommer nog isen snart att lägga sig i hamnen
Snart står allt i vinterskrud igen. En av de vackraste ställena jag vet är i alla fall vid några gamla kyrkstallar.
 

Om jag vore rik

Nu ska ni få höra vad jag skulle göra om jag vore rik och hade gott om kontanter. Eftersom jag är rätt jordnära så har jag kanske inga stora planer heller men det här är vad jag skulle göra om jag hade en större summa pengar.
Allt sedan jag såg det här gamla huset som mer ser ut som en liten lada så har jag tyckt om det. Vet inte varför jag fastnade för just det här rucklet som somliga kanske skulle kalla det och nog påminner det mer om ett kråknäste där det står i dag än en trevlig bostad. Dock så tycker jag att charmen finns kvar i det på något konstigt sätt med  både planlösningen & alla påhittiga lösningar för förvaring som finns där i. För andra kan det ju verka lite omodernt med ett hus byggt år 1850.  Sedan är det fascinerande att tänka på historien bakom, varför ett hus blir lämnat åt sitt öda på det här viset med. Någonstans så har det ju en gång i tiden funnits ägare också till sådana här ställen Men att ingen försökt sälja det här tycker jag är konstigt eftersom allting engetligen med det är så perfekr- kanske är det för perfekt där det ligger mitt emellan landet och staden, vad vet jag för järnvägen som idag går en bit bort stör faktiskt inte så mycket som jag trodde den skulle göra när den först kom. Man kan fortfarande hitta lugnet på platsen utan problem, fast sedan så har huset en mörk sida också. Ibland när man går förbi känner man sig inte alls välkommen. Kanske är det någon av dess tidigare invånare som försöker säga åt en att dra ? Andra dagar så är det ett hus som jag <3 även om jag inte har någon egentlig koppling till det.
Det börjar växa igen mer och mer nu, man kan bara se fragmenten av det som en gång var en trädgård och tyvärr har traktens ungdommar också upptäckt stället :/ åtminstone så är det mer förstört invändigt än det var från början när jag först hittade hit. Tycker man borde K-märka sådana här platser och bevara dem för omvärlden då de faktiskt kan ha något att berätta.
Någon glömde kvar sin ena sko verkar det som.
Från början fanns även en ladugård som var byggd i vinkel & ett utedass på tomten men de båda revs när den första var nära att rasa ner över vägen som går förbi. Då styrde man omkull den och lämnade all bråte kvar på tomten, under taket. På andra sidan finns dock en liten byggnad som jag tror fungerat som verkstad/förråd
Visst kan man ana att det en gång har varit ett fint hus som nu ser ut så här.
 

Känns ovant

Känns nästan lite ovant att vara hemma i stan på en Lördag redan men samtidigt så känns det faktiskt inte helt tokigt heller att ha landat här. Nej jag behöver ju faktiskt röja upp klart innan jag får besök i veckan så får vi se hur det går med den saken. Ska försöka vara glad& positiv trots att det samtidigt kan kännas som ett litet misslyckande att behöva vända sig till en bostödjare :/ . Fast på något sätt är det ju bra att bryta isoleringen ibland. Visst att den till stora delar är självvald mren tyvärr blir det ju inte lättare att lita på folk när man har ett visst bagage med sig. Visserligen så har vi väl alla det men det gäller att omgivningen ska kunna förstå en också, annars så drar jag mig hellre undan för att slippa möta sådant jag inte klarar av att hantera eller känner att jag inte behöver. För det blir väl så att man blir mer försiktig och hellre drar sig undan med av rädslan för att slipppa bli sårad igen :/.
Dessutom så är det väl också som så att samhället på många sätt har blivit kallare så det är inte så lätt om man anses vara annorlunda. Vilka normer är det föresten från början som bestämmer hur man ska se ut , tycka, tänka och vara ? Borde inte alla kanske vara mer nöjda med sig själva och låta bli att slå ner på de som vågar sticka ut ? För det kan jag tycka att det hjälper ju ingen i längden om man går runt och är elak eller hur ?
Som vanligt är det här bara mina egna personliga tankar och jag kanske är ute och cyklar ibland när jag skriver men jag vet inte, det är i alla fall så här det känns just nu. Tror att jag faktiskt äntligen har börjat kunna sätta ord på en del av mina känslor och lärt mig hantera en del av det som är jobbigt .Även om det fortfarande finns en del saker att jobba på så kanske jag har börjat läka på något konstigt sätt, men att lita på folk kanske jag aldrig kommer att göra fullt ut igen., det kan egentligen bara framtiden utvisa.
Dessutom så har jag svårt för människor som är trångsynta och tycker det är barnsligt att bry sig om djur&natur på det sättet som jag gör. Jag har alltid brunnit för båda saker så länge jag kan komma ihåg och kan inte förstå varför man INTE ska bry sig om jorden som vi lever på. Det borde egentligen vara väldigt enkelt och självklart. Ändå är så många människor av idag så stressade att de inte ser all skönhet som faktiskt finns där runt omkring oss bara vi vågar öppna ögonen och se! Man behöver inte sminka sig och gömma sig bakom ett skal för att man ska kunna bli omtyckt och vad gör en vacker yta om det sedan inte finns något på insidan? Ja säg det den som vet. Tror i alla fall att vi människor egentligen mår mycket bättre av att varva ner på temopt ibland och att slippa ifrån den där stressen som gör att många går in i väggen.
 
Nu har de flesta träd tappat sina löv . Ändå finns där något vackert.
Gräset har vissnat ner och på sina håll så lyser det i solens strålar.
Vi kallar det här stället för Trollskogen och visst kan man se ett titta fram bakom ett träd längre fram.
 
 
Ibland lyckas man fånga det där naturliga ljuset
Mitt element ska tydligen vara vatten eftersom jag är en kräfta. Ibland tror jag inte det stämmer då jag är rädd för att ta mig vatten över huvudet men samtidigt så älskar jag att stå och höra hur ån forsar fram, en kran som droppar är meditation och även om jag lätt blri sjösjuk så trivs jag ombord på båtar.
 

RSS 2.0