Hejsan !

Halloj hejsan alla kära läsare där ute. Ja hej till alla ni som bara råkat kolla in hit och varmt välkomna till den lilla skara trogna läsare som jag har skrapat ihop. Ni kanske inte är så många men det gör inget, det är ändå inte för mängden läsare jag skriver utan jag är nöjd om någon alls tittar in och visar intresse. Fast nu var det ju inte om antalet läsare kvällens lilla inlägg skulle handla. Nej jag tänkte uppdatera er om läget här hos mig och guldkornen. Vissa kanske tycker att jag pratar om dem för mycket men djur är verkligen ett av mina allra största intressen och lär så förbli så länge jag lever. Man får så mycket tillbaka av dem oavsett storlek och det allra bästa är att de tycker om en för precis den man är så länge man är snäll mot dem. Då får man samma tillbaka och en underbar kontakt. Samtidigt så är det viktigt att man inte skämmer bort dem för mycket heller *ska jag säga som låter Ariel bestämma* men jag föredrar det framför att hon sätter sina sylvassa dolkar i mitt finger! Nu borde hon vara nöjd edan jag köpt ett alldeles nytt hjul åt henne. Har funderat på det ett tag men gjorde slag i saken och gav henne en tidig hjulklapp. Köpte ett i trä så nu är det enda som hörs ljudet av hennes klor men såklart måste hon testa att klättra bakom det också. Fast hon kan i alla fall inte klättra upp och sitta på det, så det känns lite säkrare än det gamla. Tycker närapå synd om Stuart som ska behöva ha sitt gamla kvar fast ett större hjul skulle inte få plats hos honom utan då skulle han behöva få en ny bur och med tanke på som han klättrar tycker jag det känns säkrast med den han har.Alla tre uppskattade de däremot videtunneln jag köpte och killarna som normalt brukar vara skeptiska försvann in i den då de fick vara ut och undersöka nyheterna. Tunneln blev alltså en hit men det nya gymmet blev en flopp. Får se om jag ska be pappa ta upp hålen så de passar guldhamster eller om jag ska anpassa det så gott det går ändå. Jag menar så roade var de inte, Ariel drog förbi det helt och klättrade över brädan istället. Mycket roligare att vara ute i samma rum som matte! Så nog kan de visa vad de tycker om saker och ting, det kan de. Om man ogillar något snusar man bara på det också får det helt enkelt ligga kvar på golvet utan att man bryr sig mer om saken än så. Gillar man något så ska det däremot snusas på ingående och sedan kan det hända att man försöker smaka på saken Så vida man inte på en gång förstår att det är en leksak men ibland kan man bli så hungrig att man försöker äta en hel barbie häst!
Så nu vet ni att vi mår bra alla fyra och det verkar alltså som om jag får ha kvar Yetin ett tag till, men ´vi tar det dag för dag så får vi se hur länge han hänger med. Jag är dock väldigt glad över att den där stelheten han hade problem med ett tag verkar ha släppt. Han kanske har lite svårare att klättra , men imorse forcerade han brädan inte mindre än fem gånger så jag tror han mår rätt bra ändå trots allt.

God morgon!

Morgon på er alla läsare där ute. jag hoppas att ni gjort valet att titta in just här. För även om det har gått några dagar sedan jag skrev senast så finns det ju fortfarande massor av fina bilder att beskåda.
Hur som haver så har det väl egentligen inte hänt så mycket på sistone så det är kanske också därför det varit lite lugnare med inläggen. Om jag ska skriva vill jag ju ha något att berätta och delge till er först. Nåja idag har jag i alla fall en dag för att göra bort lite sådana där måsten då jag varit nere i tvättstugan och precis kört igång ett par maskiner. Så nu lär jag väl muttra sedan över torkskåpet som bara går att ställa på en timme i 30 grader. Visst är de bra om det sparar energi men samtidigt är det löjligt då ingenting blir torrt på den tiden utan man hela tiden måste springa ner och starta det för att det stannat. Eller så får man ta upp alla småsaker för att sakerna ska hinna torka och då går det nästan snabbare i vissa fall att hänga sakerna på galge än att hänga in dem i skåpet! Det är illa då man får sådana här I-landsproblem på halsen. Annars ska jag nog mestadels ta det lugnt idag och jag ska försöka komma igång med min senaste sim, kanske blir det också så att jag ritar lite. Får helt enkelt se vad jag tar mig för fast jag tror inte att det blir någon promenad då det lär dra in ruskväder med snöblandat regn senare. Då kan man unna sig att stanna inomhus en dag tycker jag. Dessutom så pysslar jag ju om mina tre små guldkorn också. För Ariel är verkligen en speciell hamster då hon fortfarande kan vara uppe mellan 7-10 på dagen, sedan sover hon ju men kan vakna om jag prasslar med en påse. Vaknar ordentligt göt hon vid 18-19 snåret och sedan håller hon igång hela tiden medan jag är uppe, fast ibland knyter hon sig vid åtta on jag klarar att ignorera henne helt. Det är ju långt ifrån det lättaste att göra då hon hänger på gallret och ser söt ut, hjälper inte det så har man alltid tänderna man kan ta till och gnaga med så det smäller.Då brukar matte förstå eller helt enkelt ge upp och tar upp guldrumpan en stund till. Nej matte ska helst inte alls äta frukost på morgonen heller. Vem behöver det då man har en söt Ariel att gosa med ?
Se så konstiga skåpråttor man har ibland eller så är det Ariel som ska kolla så att fodret är tillräckligt gott.
Stuart leker liten arkitekt och möblerar om i burebn. Enda prolemet är då han vält huset helt och måste sova under bar himmel i ett hörn.
Att bli borstad är inte Timons starka sida, nej han visar tydligt att han inte tycker om det och attackerar tandborsten men när det gäller att städa, ja då passar det att sitta mitt på skyffeln och snusa på sopborsten ingående. Ja, han måste väl kolla så det inte fastnad något damm på den.

Hejsan svejsan!

Halloj, hejsan på er alla läsare där ute i den stora vida världen. Jo nu har jag alltså lyckats med konsten att kolla in själv här igen för att skriva några rader och posta ett litet inlägg då ni får veta vad som händer här. Eller ja nu berättar jag kanske inte allt utan bara de saker som jag tycker är roliga att dela med mig av. Varje morgon börjar ju som vanligt med en guldstund här. Småttingarna får nästan alltid sin frukost och får rent i burarna innan jag börjar dagen själv. Dessutom hänger åtminstone ett par av dem på gallret så då får jag ju se till att de får komma ut om de är så ivriga. Sedan äter jag själv morgonmålet efter det och klurar på vad jag ska göra över dagen. I morse funderade jag på om jag skulle gå ut en sväng trots att de hade utlovat lite aprilväder. Bytte ändå objektiv på kamran och väntade tills Ariel hade gått och lagt sig innan jag smet ut vid niosnåret. Först småduggade det och var allmänt grådaskigt. Tänkte faktiskt att jag skulle ha tur om jag alls fick se något mer än måsarna en dag som denna. Hur som haver gav jag mig inte utan fortsatte promenaden och höll över kameran. Först så ser jag något långt ut och hör ett alldeles magiskt ljud. Tror först att det är en trut men eftersom måsarna verkar lugna så tar jag upp kameran och får till ett par bilder. Zoomar in och tycker mig se skuggan av en lom. Tänker att det inte kan vara möjligt, inte här och nu men jag går närmare och tar en ny bildserie. Förstorar bilderna i kameran och jo det är en lom! Första gången ja alltså fått möjlighet att se dem här inne i hamnen. Annars är lommar mer något jag förknippar med fjällvärlden eller mindre insjöar..men nu har jag fått se dem inne i en havsfjärd också!
Fick den ju bara på avstånd men nog ser man tydligt på formen att det är en lom.Trodde ju mest på storlom men nu visade det sig vara den mindre varianten dessutom, så det känns verkligen kul att ha fått in den på bild.
Storskraken visade upp sig från sin allra bästa sida
Fick även en läcker bild på storskrakar i flykten
Nej isen har inte försvunnit helt, den ligger kvar på sina håll som en tunn,tunn film över vattenytan
Måsarna skränade och väsnades så jag funderade på vad som stod på, då uppenbarade sig denna kråkan.
Dessutom så har jag ju undrat var kniporna hållit hus men nu vet jag att de är där trots allt.
Och nu var det bara en standskata kvar,fast vad vet man de andra två kanske bara var och letade mat på annat håll medan denna var upptagen med att vila ?
Så det blev trots allt en väldigt lyckad dag även om vädret pekade åt ett helt annat håll då jag gck ut.
 

Hallojsan!

Hejsan på er alla läsare där ute som kollar in här och god morgon på er ! Idag så tänkte jag som vanligt först börja med att berätta om väderläget. Solen skiner än så länge men det ska visst bli sämre och börja blåsa.Så då får jag ju se hur det blir med den där promenaden. Borde egentligen ta mig ner på stan och handla lite färger till ett projekt jag håller på med men det är ju inte så trevligt att gå om det blir kraftigt blåsväder. Nej då får jag göra andra saker istället också kan det bli så att jag ska en stund till föräldrarna .men det skulle jag få veta sedan.S å just nu gör jag inte så mycket mer än att jag har gjort bort städningen åt guldkornen och alla tre har de varit ute. Sedan har jag just ätit frukost. Fast nu skulle jag inte skriva om något av dessa saker. Nej jag ville berätta att jag löst problemet med mitt EA-konto. Har ju inte kunnat logga in på varken Sims eller Origin på ett bra tag.Så igår bestämde jag mig för att jag hade fått nog men jag var inte lockad av att sitta i någon lång support kö heller .För när jag googlade och sökte på mitt problem visade det sig att de hade haft problem med att en ryss eller någon hade hackat alla konton via något annat av deras spel. Det hade hänt kort efter att jag började få problem. Inte konstigt att jag då fick återställningsmejlet på ryska ! innan det slutade att fungera helt. Hur som haver så klickade jag mig runt och kom i kontakt med den internationella supporten via chat på EA.com. Vips så var problemet löst på tio minuter och jag kunde logga in igen! Det var alltså inte som jag trodde, att det felade för att de slagit ihop systemen. Nej någon hade alltså hackat EA för att försöka komma åt kontoinformation. Fast när det gäller Sims är det i varje fall tur att man inte har någonting direktkopplat heller. Hur som helst så var min kontaktinfo ändrad, ett litet spel som jag inte kände igen var inköpt också hade alla tilläggspaketen till Sims3 försvunnit. Det kunde dock ha gått så mycket värre men nu har jag alltså fått tillbaka mina båda konton och det är ju huvudsaken. Sims 3 kontot var inte alls rört av vad jag kunde se utan jag hade alla poäng kvar så nu ska jag försöka se om jag kan lägga in paketen på nytt.
Vad jag vill säga genom att jag berättar detta? Man kan nog aldrig vara för försiktig med vilken information man ger ut utan snarare är det bra att vara det och försök se till att bara handla av säkra ställen på nätet!Gå alltså inte på alla dessa erbjudanden som låter för bra för att vara sanna.För de är allt som oftast inte det heller!
Och även om vi har strängt regelverk här i landet när det gäller sådana här saker så finns det så mångs fler skojjare som inte drar sig för något på den internationella marknaden.
Är det möjligvis fler av er som läser detta som spelar Sims 3 och har samma problem som jag hade råder jag er alltså till att kontakta den internationella supporten för hjälp!

Hallojsan!

Hejsan på er alla morgonpigga läsare där ute. Ja hej till alla er som bara råkat klicka er in hit. Hejsan även till ni som regelbundet kollar vad jag har för mig. Idag skiner solen ute och det känns skönt efter några dagar av mer klassiskt aprilväder. Nej de senaste dagarna har inte varit allt för roliga utan mestadels grådaskiga&regniga. Fast det hör väl våren till också att vädret varierar just sådär. Att det ändå är vår märks tack vare alla fina fåglar som börja komma tillbaka. Än är det dock väldigt kylslagna nätter och härom morgonen när jag vaknade var det faktiskt frost på marken efter natten. Så nej ännu har väl inte temperaturen stabiliserat sig här uppe och isarna ligger ju kvar på sjöarna även om havet börja bli mer och mer öppet. Det är i varje fall härligt då det bara blir allt ljusare ute men pollenmolnen kan vi blåsa bort. För även om det gått bra de två senaste säsongerna så vet man ju aldrig hur det blir år från år.Annars så gillar jag ju våren ändå men jag tror faktiskt att de allra flesta brukar uppskatta den. Så snart kan jag ge mig ut igen, ligga i buskarna och spanar. Har ju faktiskt gjort det lite redan men nu blir det väl än mer då det kommer dagar med fint väder Nu till något helt annat. Jag brukar ju stänga för in till köket nu då Ariel är ute, för att hon inte ska kila in bakom frysen igen. Glömde ha för kartongerna idag och på två sekunder så hade hon smitit dit!
Eftersom jag inte ville vänta några timmar med att få fram henne igen hämtade jag Stuart på en gång och när hans bur stod där kom hon fram på fem minuter. Det är mitt lilla Göteborgskex helt klart. För nu ligger hon och tar igen sig i kojan men med nosen utanför så hon inte ska missa vad matte gör! jag som skulle tvätta fönstret i rummet idag hade jag planerat men det är lite för kallt för att jag ska vilja ha öppet någon längre stund . Eftersom Ariel&Stu bor i rummet med så kan jag ändå får vänta med att ta utsidan då tills det blivit lite varmare i luften. Jag tror det får bli så också får jag ta insidan och passa på att göra andra saker sedan istället. Har ju i alla fall tagit köksfönstret så ett fönster är i alla fall klart men man behöver ju ta av dem emellanåt,
Ja då har Ariel varit på en till utflykt bakom spisen men nu fick jag som sagt tag på henne efter fem minuter eftersom jag hämtade Stuart på en gång. Annars kan hon sitta där bakom i några timmar som hon gjorde första gången. Sedan är hon ändå social för nu vägrar hon att gå och lägga sig, hon vill ut mer medan Stu visar rätt tydligt vad han tyckte om att bli väckt så tidigt på morgonen(i hans värld). Så nu vet jag alltså att det MÅSTE vara stängt till köket, annars räcker det med att titta bort i två sekunder så har Ariel smitit in dit. Snacka om busigt Göteborgskex man fått tag på.  Fast egentligen så följer hon ju kanske bara sina instinkter som den lilla guldhamster hon är, men faktum är att ingen av gossarna är lika äventyrlig av sig!
Visst kan de klättra över brädan men båda två kommer ju alltid då jag ropar på dem eller rasslar med matburken(det gör alltså inte tösen), nej för henne är utflykten mycket mer intressant och rolig. Sedan är sömn också något som är överskattat, hon kan alltså hålla igång från sju på morgonen till halv elva-elva på dagen. Inte vet jag om det bara beror på att hon är väldigt social av sig eller om hon har ett så litet behov att faktiskt sova. Hon håller då igång långt mer är killarna och ibland undrar jag om det är ngt galet med henne men då skulle hon väl aldrig vara så pigg heller!
 
Så här har alltså Stuart gjort igen med leksakerna, klart han inte ville bli väckt, för honom är det ju sovtid så här dags.

Hallojsan

Hejsan på er alla läsare där ute som kollar in just hit. Idag så tänkte jag försöka skriva ett par rader igen då det har gått några dagar sedan jag författade det senaste inlägget. Ibland blir det ju så att man helt enkelt inte kommer sig för att sätta sig med det. Nej det finns andra saker som jag låter gå före och då bir det så att jag inte författar så mycket. Nej de senaste dagarna har varit lite dystra och då inte bara vädermässigt utan min lilla Timon har nog inte långt kvar nu. Märker det på att han sover mer och nu på morgonen var han mest ute för att jag väckte honom. De andra två mår bra och är full fart på såklart, jag tror Stuart hade haft disco i natt.Så de blir ju en liten tröst att ha nu men det kommer ändå att bli tomt i hallen då mitt garnnystan och dammråtta vandrar vidare. Jag skaffade ju honom direkt i ssorgearbetet efter Meeko men nu kommer det att dröja ett tag sedan innan det blir en ny hamster här. Troligtvis blir det först till hösten i sådana fall och jag kommer att sakna min lilla Columbus, kanske mer än jag trodde! Han har liksom vunnit mitt hjärta mer och mer för varje dag. Somliga kanske tycker det är barnsligt att bli så fäst vid en liten hamster men jag lovar er att om man vågar öppna upp sitt hjärta och lär känna dem ordentligt då får man se deras unika personligheter. Tror dock att det är allt för vanligt att de blir sittandes bortglömda i en bur, ratade för att de misstolkas för att vara elaka.Det är klart hamstern bits om den känner sig rädd eller hotad men då får man inte straffa den utan det handlar om att ha tålamod istället.

Hejsan svejsan

Hallojsan på er alla morgonpigga läsare där ute, ja hej till alla ni som gjort valet att titta in här en dag till för att se om jag skrivit några nya rader åt er att läsa. Jodå om ni väntar så kan det faktiskt hända att det blir några då jag har vaknat till lite. Egentligen så var det ett tag sedan jag kom upp ur sängen men det kanske tar ett tag innan man kommer igång. Det har dock sina fördelar att ha tre guldkorn som man ska sköta om på morgonkvisten. En ny sak de fått för sig är att Ariel och Timon vaknar samtidigt, gnager på gallret eller går i taket så de bara måste få komma ut, men det är ju metoder som fungerar för att få upp matte ur sängen också. Fast det är ju så mysigt att få umgås med dem. En stunds gos också får de sina lekstunder i hallen.Stuart då , vad gör han ? Jo han går ut gör sina behov och passar på att dricka&hämta mat sedan går han in och lägger sig igen. En stund senare när de andra två gått och lagt sig kan han komma ut och vilja gå upp. Så på det viset går de oftast om varandra men det är klart ibland är et fullt liv på kvällen om alla tre är uppe men då är jag ju ändå noga med att ge dem varsin stund ute också. Det är under dagtid då de sover som jag får passa på att göra andra saker och jag skulle inte vilja vara utan någon av dem nu faktiskt . För det är ju så att varje liten guldhamster är sin egen personlighet och de har sina unika egenheter men jag tror allt för många , kanske i synnerhet förstagångsägare har för bråttom och stannar inte upp och lyssnar på hamstern tillräckligt som man borde göra. Det vet jag ju själv hur det var då jag hade min första. Sedan så har Ariel lärt mig något mer viktigt, att leta efter nycklar för när man hittar vägen till hamsterns hjärta då har man en verklig liten vän. Och varje liten stund man får tillsammans blir något som man ska sätta stort värde på för sedan en vacker dag har man bara bilderna och minnena av hamstern kvar.
Fast det gör ju kanske just så att man får uppskatta de där små stunderna så mycket mer. Så man ska helt enkelt se till att ta sig den tiden med dem. En sak som gjort mig lite fundersam är att jag sett åtminstone ett par inlägg på ett forum där det stått saker liknande med: Hjälp , jag städar min hamsters bur en gång i veckan varför luktar det ?
Jag har alltså tre hamstrar , två hanar& en hona och jag städar varje dag. Det är i alla fall ett måste att ta bort kisset för annars börjar et snabbt att stinka om det får ligga. Honorna luktar dessutom mer då de brunstar var fjärde dag  Trots att det finns så mycket bra att läsa i både böcker och på internet verkar vissa ändå ha missat den här viktiga detaljen. Jag säger bara en sak : Läs på INNAN ni skaffar ett litet djur, för bara på grund av sin ringa storlek innebär det inte att man kan strunta i dem. Det är ett liv och även som smådjursägare har man ett ansvar för att se till deras välbefinnande och välmående. Dessutom är de stunder man ägnar sig åt städningen ytterligare ett tillfälle att få umgås med dem om de är vakna!

Morsning korsning!

God morgon på er alla läsare där ute som bara råkat klicka er in hit eller ja såklart hejsan till er som regelbundet brukar kolla om jag skrivit något nytt. Det lättast är egentligen att heja på alla som har surfat er hit. Som alltid börjar mina dagar med en guldstund tillsammans med hamstrarna. Imorse var inget undantag , städade åt alla tre och både Tiomn&Ariel fick gå ut varsin stund i hallen. Stuart går däremot bara ut, gör det han måste och sedan går han in och lägger sig igen. Han kanske är mattes lilla sömntuta på morgonen men det brukar han ta igen på kvällen. Hur som helst så gick Ariel och la sig vid halv tio och då tyckte jag det var hög tid att försöka smyga iväg på en promenad neråt hamnen. För det var fint väder,solsken och inte för varmt heller utan alldeles lagom.
Såg hur mycket som isen försvunnit på bara ett par veckor, Annars dp an kollat neröver på morgnarna har den ju legat kvar men nu är de största delearna faktiskt borta och en ensam liten mås låg ut och guppade på vågorna.
Solen glittrade så vackert få fjärden och det var en sådan dag då man bara njuter av att få vara ute, man vill nästan inte gå in.
Vem kollar egentligen in vem här ?
Ännu har vintern faktiskt inte lossat sitt grepp helt.
Fast nu har paret Storskrake alltså anlänt och till min stora glädje fick jag även se att tre rastande strandskator fanns på plast mand måsar och trutar ute på isen.
Fast jag tror det var mest mås på plats eftrsom de var så lugna, kommer trutarna brukar det bli mer livat, men fiskmåsarna gjorde sitt bästa för att sjunga in våren medan skrattmåsarna tog det mer lungt.
Sedan då jag skulle gå hem så sa jag för mig själv att jag tyckte det vr konstigt att jag inte hade sett någon rödhake i stan än eftersom jag sett på annat håll. Så jag visste ju att de kommit och vem sitter där i en buske då och sjunger för fulla muggar ?

Hallojsan!

Hejsan hallå på er alla glada läsare där ute i den stora vida världen eller ja hej till er som tittat in hit av en eller annan anledning.
Idag så skiner solen ute och det är fint väder, ja det var rätt så bra även igår med. Ni kanske undrar varför jag skriver om väderleken men jag tycker det är en bra sak att börja prata om innan man riktigt vet hur resten av inlägget kommer att gestalta sig. För det är ju inte alltid man har koll på orden från början. Ibland kan meningarna komma till en lite allt eftersom och visst återanvänder jag vissa fraser ibland men det är nog väldigt svårt att inte göra det även om man tycker om att skriva.
Jag skulle egentligen inte rita men kunde ändå inte motstå frestelsen till att skissa lite på ett papper. Allt eftersom växte det här landskapet fram och jag är väl rätt nöjd. Eventullet ska jag fylla i konturerna men jag vet inte eftersom ifyllsningspennan kan ändra den totala känslan i bilden. Så jag vet inte , ibland är det bättre att inöte överarbeta saker heller men det kanske är självkritiken som kommer fram igen. Hur man än gör går det ju alltid att hitta någon som har större kunskaper om man googlar men frågan är ju varför man ritar och skapar med ? Jag gör det för att jag tycker det är roligt och jag tror det är livsfarligt att förlora den känslan. Det kanske är roten till att jag sätter in alla mina teckningar jag gör i pärmar som jag drar runt på ibland. För även om jag vet att jag utvecklats enormt från mina första saker jag gjorde på papper så vet jag fortfarande inte om någon skulle vilja ha mina alster. utan jag fördrar att rita som avkoppling och hobby även om det vore kul att få något sålt någon gång.
Sedan tog jag ut några av mina minde modellhästar igår på en fotosession eftersom stenen nu töat fram här utanför fönstret efter att i vintras leagt under ett tjockt lager med vit snö. Så här är de nu, två av mina senaste tillskott, nåja de är inte större än att de ryms i vitrinskåpet. Som ni ser föll jag pladask för två skäckar, till vänster lilla ponnystoet Penny Lane och till höger i bild står en hingst som ännu inte fått något namn, någon som har ett förslag att komma med ?

Hallojsan!

Hejsan på er alla läsare där ute som kollar in här denna dag. Vissa av er kanske just har vaknat medan andra kanske har varit i farten ett bra tag. Själv så tillhör jag nog mer den andra kategorin fast egentligen har jag alltid varit mer av en kvällsmänniska än att kliva upp på morgonen. Fast nu har jag ju tre guldkorn inneboendes som måste skötas och då är det enklast att göra bort det just på morgonen. Nej jag skulle ju inte låta dem ta över hela inlägget idag också. Så nu till det ämnet jag egentligen tänkte skriva om idag. Ni som följt mig ända från början vet att jag spelar Moviestarplanet. Hela bloggen har ju en design som skvallrar om det ändå så var det väldigt länge sedan jag berättade vad som händer där.Fast jag spelar ju fortfarande även om jag inte är så aktiv som jag har varit tidigare. Anledningarna till det är många men i huvudsak är det egentligen en stor orsak och det är alla taskiga kommentarer man får. Helt random människor som skriver väldigt elaka saker, ibland rena trakasserierna. Även om sidans regler&villkor tydligt förbjuder sådana saker så förekommer det alltså. Min fråga är så enkel varför skriver man de där sakerna till någon man inte känner ? Är det kanske därför man tror att det är mer ok, men även bakom ett tangentbord sitter det ju faktiskt en människa. Sedan tror jag att vissa bara är ute efter att försöka förstöra för andra, åtminstone de som inte lägger av trots upprepade varningar från support. Då tror jag mer på något annat nämligen att de är troll.Och hur blir man av med sådana på en sida som ska anses vara trygg&säker ?
Det får någon annan svara på, den som kan det.

Guldstund!

Hallojsan på er alla små och stora bloggläsare där ute i den vida världen eller i det gigantiska universumet. Ja hej alla ni som bara fått för er att ni ville kolla in här och välkomna till alla er andra också.
Nej idag är det inget vidare väder ute, grått och igen mulet. Var lite fuktigt i luften då jag var ut. Ja ibland måste man ju faktiskt ta sig iväg trots att vädret inte alltid är det bästa. Behövde köpa mat åt guldkornen för det går ju trots allt en del då man har tre stycken inneboendes. Sedan följde det med lite godis i påsen också inhandlade jag en koja åt Stuart Little. år se vad han tycker om sin nya övervåning ikväll. På tal om Stuart..så kikade jag på hamstrarna i butiken för skojs skull. Än så länge har jag ju Timon kvar, tidigast i höst blir det en ny. Fast hanen som kikade ut var jättefin men han var för lik Stuart .å jag kanske är partisk och inte ska uttala mig mer. Han hade i alla fall nästintill samma färgnyans på kroppen, enda skillnaden mellan dem var egentligen att den här hade djupare cremefärg i sin teckning. Dessutom har jag bestämt mig att en svart/vit hane har förtur..eller en med samma hårlag som Timon, men vi få ju se vad som kommer att finnas då det blir aktuellt. Hur som haver när jag kom hem tittade lilla Ariel ut, hon fick en godbit och sedan har hon vägrat gå och lägga sig igen. Sömn är alltså överskattat, det är mycket roligare att vara ute och leka med den nya leksaken i hallen.
Fick ju för mig att prova ge småttingarna Timons gamla lekrulle eftersom han inte använder den numera och det blev tydligen väldigt lyckat! Så nu har hon en rulle som hon kan köra workoutpass med också då hon är vaken!
Det är dock roligt då hon för för sig att göra så här, killarna sover alltså i godan ro på dagtid, men nej Ariel kan lika gärna få för sig att hon vill komma upp och gå ut.
 
 
 

God kväll!

Hejsan på er alla läsare där ute som bara råkat ramla in här för att kolla om jag skrivit något nytt. Såklart hejsan även på ni som brukar kolla in för att se efter vad jag skriver och är intresserade av vad jag hittar på eller tar mig för. Att säga hej till alla låter bara så tråkigt.
Idag har jag hur som haver inte haft så mycket skärmtid för mig. Nej jag har varit på kalas, umgåtts och varit åtminstone lite social. Kan ju vara bra att träffa lite folk ibland också så man inte bara umgås med guldkoren& pratar om karakräter i Sims 3 *skratt*. Fast jag har samtidigt också haft en toppendag i naturens tecken. Skulle låna föräldrarnas dumburk men kom mig inte för att sitta där riktigt.Stod istället och tittade på livet vid fågelbordet som sitter uppe än. Tre större hackspettar (alla honor) upptog varsin matstation och koltrastarna turades om att gå lös på äppelhalvorna som fanns serverade. Mitt i alllt detta dök en liten rödhake upp, funderade på att gå och hämta kameran men gjorde det inte. Gick tillbaka mot datorn då jag ser något på marken vid maten, tror först att jag ser i syne eller ja papap hade ju sagt att han hade sett dem i veckan men nu var den allltså där, steglitsen!
Vi är ju inte heller direkt borskämda med att få njuta av dem så jag hämtade kameran och tog några kort på rent måfo för att se om jag knude fånga något av dem ändå på bild. När jag tagit ett par bilder säger min mor att hon ser en till och ja: Två steglitser sitter alltså i buskaget.Vi hinner studera dem en bra stund innan de flyger vidare och visst ser det ut som den ena är i bobyggartagen med dun i näbben. Tidigare har vi ju alltså bara sett dessa små fina fåglar sporadiskt här uppe efter den norrländska kusten men nu kanske de är på väg att etablera fast bostad och inte bara letar efter en sommarstuga längre. Det skulle i alla fall vara ytterst välkommet i sådana fall för fina är de :) med alla sina färger.
Och som om det inte vore nog så fick jag skjuts av min bror hemöver , vad dyker inte upp då på en åker jo tre rådjur som går och betar. Gissa vem som muttrade i baksätet över det där objektivet som inte kom med men man kan ju inte veta vad som dyker upp om man inte är ute och letar aktivt efter motiv!Hur som helst är jag väldigt glad över att ha fått se fina fåglar och jag fick ju åtminstone en av dem på kort i varje fall.
 
 

God morgon!

Morgon på er alla bloggläsare där ute i den stora vida världen eller ja hej var ni än befinner er. Förmodligen så är ni åtminstone på planeten jorden. Idag så skiner solen igen här och det är ett vackert vårväder ute så det kanske blir en promenad senare under dagen. Det förutsätter ju förstås att en viss guldprinsessa går och lägger sig innan klockan halv elva också för , förmiddagen är ändå härligast att få komma ut i naturen på. Just nu håller hon dock igång rätt bra och verkar inte ha minsta insikt om att hamstrar ska sova på dagtid. Killarna däremot sussar så sött i sina hus men tidigare imorse var de ute alla tre och det är så skönt att se Timon nu. Emellanåt är han riktigt pigg &följer Ariels exempel att klättra över brädan.Visst har han det kämpigare att ta sig upp mren han ger sig inte förän han kommit upp på kartongen och tagit sig över. Orkar han inte hela vägen så händer det att han får lift av matte så att han i alla fall ska få komma ut en stund för sniffa runt vill han fortfarande göra.Så just nu verkar han alltså fått en nytändning ibland så det blir nog så att matte kommer att få ha kvar sin Dammtuss ett tag till :) även om det inte alls såg ut så för någon vecka sedan. Det är väl just därför man blir så bra på att uppskatta varje minut man får tillsammans med de små liven och man får ju ta vara på alla små stunder man kan ha ihop. För man vet ju aldrig när deras tid är över, det har jag lärt mig hur fort det kan gå. Då får man helt enkelt passa på att leka och mysa med dem då de är vakna.Dessutom känner jag mer och mer hur underskattade de små djuren är av många och trots att det finns så mycket bra att läsa så verkar en del alltså fortfarande inte tänka efter innan de köper dem. För visst kan guldhamstrar vara det underbara husdjuret , som jag gärna talar om men samtidigt så kräver de mycket tid för att de ska bli så tillgivna som mina tre guldkorn blivit.Bara för att de är små så innebär det inte att de går med på att bli bhandlade hur som helst och jag tror många misstar bitska hamstrar för att vara elaka men det är deras naturliga sätt att försvara sig på! och även den snällaste och raraste hamstern har fortfarande ett vilt inslag kvar i sig som de bytesdjur de är, det är något som är väldigt viktigt att komma ihåg!
Ännu hänger alltså mattes Timon med, även kallad Yetin,Timmymolnmannen eller Columbus
Kär hamster har många namn..nu har Ariel fått sig ett till smeknamn också efter det lilla äventyret hon gjorde. Förutom Prinsessan, Busfröken,Guldrumpan och Lara Croft så kallas hon numera även för Göteborgskexet eller bara kexet. Delvis så beror det på att det ser ut som hon stoppat in ett mariekex i kindpåsarna då hon bär med sig sitt portabla skafferi runt i buren. Sedan tillverkas just Mariekex som de älskar av Göteborgskex, och det passar ju verkligen eftersom hon kommer därifrån från början.Fast egentligen borde hon kanske kallas GuldAriel, då det står GuldMarie på paketen.
Hur Stuart mår? Fint tror jag, han hade problem med ett öga ett tag men det verkar ha försvunnit så jag vet inte om det var morgonklet eller en lättare infektion. Läste ju att de kunde få det på vintern, borta är den i alla fall.
Annars är han som vanligt min lilla Guldrumpa,Gladiator,Soffpotatis och Äggobert :). Om ni funderar på varför han fått just det sista smeknamnet så beror det på att han ser ut som ägget i Looney Tunes då han sover också har han ju en så busig uppsyn.

RSS 2.0