Kurragömma

Nej det blev visst inga foton på några nötkråkor idag. Gick en sväng förbi kyrkogården innan regnet kom nu på morgonen men det verkade som om de sibiriska gästerna hade dragit vidare. De i staden har tydligen inte blivit lika bofasta som paret som flyttat in i grannskapet ute hos mina föräldrar ännu, de stannar ju även på vintern men det är klart då de har så nära till matserveringen året runt. Det fanns i alla fall gott om spår kvar efter dem på marken i form av uppätna, ja vi nackar minst sagt massakrerade kottar. De är verkligen bra på att mosa födan!
Stötte på den här orädda skatan som tycktes vara fullt  upptagen med att äta där den gick och plockade rester av nötkråkornas tidigare kalas.Den hade lite rufsig fjäderdräkt så förmodligen var det en ungfågel.
 
Hörde en välbekant stämma som ljöd uppe i en av de stora lönnarna i allén och mycket ritkgit, där satt det en hungrig liten nötväcka som jobbade på för glatta livet.
 
Sedan har vi tydligen haft en familj med sädesärlor boendes alldeles utanför, eller i varje fall i närheten av huset.För ett par av ungarna är fortfarande kvar och de håller på att lära sig att bli sj'lvständiga men ännu så länge har de ju pappan som vakar över dem och det kan verkligen behövas så här inne i staden. Idag lyckades jag däremot få komma väldigt nära den ena av de små dunbollarna för ett tag. Den satt och kollade in mig tills pappan kom och påminde den om att den faktiskt var ute för att lära sig att leta mat& inte för att försöka umgås med oss konstiga tvåbeningar. Det såg så lustigt ut när den blev tillrättavisad!
 
 

Hur många?

Hur många bra gömställen kan man ha i en liten etta på 32 kvm?
Nej det är inte Theodor som är ute på vift så ni behöver inte vara oroliga för hamstern när ni läser det här. Han mår bara fint och är belåten med att ha återövrat sitt kungadömme här hemma, den där semestern var för läskig.
 
 
Nej det är istället så att jag efter många om och men lyckats påbörja med att måla om min ena modellhäst. Har haft honom ståendes jättelänga på hyllan utan att känna någon inspiration men så en kväll återkom plötsligt lusten. Påbörjade det hela med en bläs och tre vita stumpor men jag tänkte hålla det enkelt eftersom jag tycker att han blir finast i der. Stängde igen tuben ,la ifrån mig den och gick ut i köket för att skölja penslarna. När han hade stått ett par dygn och torkat på köksbordet märkte jag att det nog kommer att krävas ett till varv men tuben gick inte att hitta! Har sökt överallt och den är verkligen helt försvunnen. Så nog verkar det finnas tillräckligt med sådana där bra ställen att lägga ifrån sig saker på även fast man bara har en yta på 32 kvm! Nu får i alla fall Harley väntta på att bli kvar tills jag återfinner den, för någonstans måste den ju ändå vara men den kommer väl fram så småninom när jag inte letar, det brukar vara så.
Sedan så fyllde mamma år i helgen, eller ja det är ju egentligen idag hon fyller år men kalaset var i Söndags så jag åkte dit och stannade över natten. Det blev måhända inte så många bilder alls från festen men jag var ju tvungen att försöka mig på att överlista pappas kråka igen. nej det är inte alls lätt att fota kråkfåglar åtminstone inte den här som verkligen tycks sky kameran.
Nötväckan är en riktig stamgäst.
 
 
 
 

Vilken sommar!

Fast nu är alltså semestern slut för både mig och Theodor.Om man kan ha det när man inte har något jobb att gå till för tillfället. Jag tycker nog det eftersom jag varit bortskämd med att ha all inklusive under hela Juli, det ni! Fast jag tycker ju om att åka ut till föräldrarna med , men det är lika skönt att komma hem till mitt eget igen. Idag fick vi lift in till staden igen och en smält varm lägenhet. Så det blir till att försöka vädra ut så gott det går och frysa in stenarna åt hamstern så att han inte också får värmeslag. Det räcker med att hans matte haft det tre gånger i sommar, men det är på samma gång svårt att lära sig att förebygga och jag har upptäckt det för sent& då har migränen brutit lös. Dessutom räcker det ju med att man bara anstränger sig lite i den här värmen så blir man alldeles dränkt i svett. Nu tänker jag försöka med att ta det lite lugnare framöver och blir det olidligt varmt igen så får jag väl ta en dusch och flytta in Theodor i badrummet sedan men han har ju både tillgång till färskvatten och kylstenen så förhoppningsvis klarar han ju sig men den här värmen har verkligen varit lågt utöver det vanliga. Annars så har vi väl bara haft det skönt under ledighet. Har tagit mina små fågel&naturpromenader och sett på en hel del film när jag inte Simmat runt eller roat mig med Emilys Cooking Game-serien som jag har blivit smått beroende av, plus att jag äntligen har provat Plants&Zombies som EA hade på rea. Jag menar det,vad ska man göra när det är för varmt för att vara ute förutom att spela spel. Jo klart jag har ju även skrivit och ritat en hel del i sommar men mest har jag kanske sett film och serier på tv. Mestadels sett om saker men jag har hittat en ny serie som jag älskar nämligen Good Karma Hospital. Sedan har jag varit hos min bror och kunnat umgås med hans tre översöta små luddtussar till kattungar. Ja det är klart att jag tar min medicin eftersom jag är allergisk och byter ut alla kläder när jag kommer hem men det är ett framsteg ändå att jag har kunnat sitta med den ena i knät utan att bli snuvig!Hon är så söt lilla Lily och så fruktansvärt mysig att det är tur att jag är allergisk, annars hade faktiskt nog inte Theodor uppskattat att få kattsällskap heller här hemma utan han är nog rätt nöjd med att få hela mattes odelade uppmärksamhet men jag tror ju även att pappa är bra fäst vid de små liven men ska jag kunna vara där ibland så fungerar det ju tyvärr inte :/ och han har ju sina kära småfåglar & kråkan som fortsatt kommer när han visslar på henne. Vissa tycker ju att man inte ska mata fåglarna på sommaren och nej egentligen så kanske man ska låta bli men har man under flera år vant dem vid det då är det inte bara att sluta tvärt heller. Dessutom så har vi ju sett att de letar efter sin naturliga föda med För under en period på sensommaren blir det alldeles tyst ute i syrenen på morgnarna och det känns så konstigt när man blivit van vid mesungarnas ihärdiga tiggande. 
Nu är vi i varje fall hemma igen så nu kommer det kanskke att bli lite mer som vanligt även här på bloggen :)

RSS 2.0