Lösningen!

Hallojsan på er alla ni små läsare som ramlat eller klickat er in hit för att se efter om det har blivit några nya rader. På sistone så har jag ju spelat en hel del Sims 4 som ni säkert har märkt av också här på bloggen. Fast jag måste ändå få skriva av mig lite till om alla dessa buggar i spelet som har en förmåga att dyka upp när man som minst vill det, jag avskyr dem! Senast igår la spisen av hos Hailey och Björn så de kunde inte laga mat, bara göra snabbmåltider. Provade verkligen med allt men det gick inte att reparera eller rensa filerna, inget hjälpte. Så till sist flyttade jag över dem till ett annat hus och då fungerade det plötsligt igen.Så det blev till att bygga upp deras gamla hus igen på en annan tomt ett annat kvarter men nu hoppas jag att det ska fungera. Det blir dock en massa merjobb för mig idag då jag måste börja göra om all inredning och så åt dem men alla möbler fanns åtminstone kvar i familjens hushållskatalog. Man blir dock väldigt fundersam över varför det verkar vara så här mycket problem med spelet och jag et inte om någon annan lagt märke till att det kraschar väldigt ofta när man ska avsluta med.Åtminstone om man väljer Spara och avsluta, tar man något av de andra alternativen så fungerar det mer som vanligt. Så nu undrar jag om det är så att det är någon ny uppdatering som orsakar de här problemen ?
Nej konstigt är vad det är, men det är ju tur att jag inte tappade hushållet helt enkelt utan att det trots allt krångel gick bra. Fast jag kanske inte ska våga tro för mycket heller när jag ska starta upp det igen idag men jag kan alltid hålla tummarna så jag kan börja fixa till gården igen.
Nåja det var Sims 4 det nu till helt ndra ämnen. Har börjar följa med på "Det Stora Hoppet" i TV3 och jag förstår inte varför de måste försöka skapa underhållning av allt? För det skulle inte skada om man drog ner på tempot och såg till att alla hästpapporna kändes ig bekväma i sadeln först innan man börjar tävla.Dwt måste väl experterna ändå inse med all sin erfarenhet ändå..att de ens ställer upp i en sådan roll har jag svårt för att förstå, men det knske bara är jag det. Sedan vill jag ge alla mina creds till pappan som fick en för pigg häst och som ramlade av men vågade sätta sig i sadeln igen.Dock måste jag säga att hans dotter verkade hemskt osympatisk men jag hoppas att han inte har blivit hästrädd av äventyret! Fast det var ändå lite synd för hans skull att de åkte ut, men de kanske borde ha blvit tilldeleade en annan häst redan från början för det såg ju ut som den där hade lite väl mycket energi att kunna hantera om man är ovan.Jag tror faktiskt inte ens att jag skulle ha velat prova rida på den, ändå så har jag suttit på några hästryggar i mina dagar för den verkade ju bli lite väl pigg i mösssan vid högre farter &varför ska man haså bråttom in på hoppningen när det viktigaste väl ändå måste vara att de kan kontrollera hästen först ? Då kanske de borde nöta dressyr lite längre först innan man börjar skutta runt men det ska ju var underhållning så då kanske man inte kan göra allting på rätt sätt heler men tyvärr tycker jag att det skapar fel bild av sporten.För även om du ska hoppa eller rida fälttävlan så krävs det ju att du nöter dressyr med för att få en så lydig häst som möjligt och då tyckte jag man tappade bort den biten. Sedan behöver man kanske inte alltid traggla dressyrövningar på en bna i flera timmar heller utan mycket kan mn faktiskt träna in i vardagen på uteritterna.De där finsjusteringarna på bana kan man alltid göra sedan om man nu vill tävla men det bästa är att det finns en nivå för alla.
 
 
 
 
 

Småsaker som jag saknar med Sims

Hejsan på er alla läsare där ute som klickat er in igen på min lilla blogg för att se vad som hänt på sistone. vet ju att jag kanske inte skriver lika mycket numera men jag hoppas att det ska få bli bättre med mig framöver så jag kan hitta tillbaka mer hit och göra fler uppdateringar som vanligt. Fast nu tänkte jag i alla fall ändå skriva ett litet inlägg då jag kommit på at det fortfarande finns en del saker jag saknar som inte finns i Sims 4. Nu kommer ju visserligen husdjuren tillbaka med hundarna och katterna men när dyker hästarna upp igen? Fast det är ju inte det enda heller som känns konstigt utan varför kör bilar på vägarna när man inte ens kan äga sin egen längre? Blir ju lite svårt med att bygga hus efter ritningar då, men jag brukar vanligtvis försöka omvandla garaget till ett rum istället men det hade ju varit lite coolt att kunna göra en separat lägenhet ovanpå som man kunde i trean. Det jag saknar mest är dock en helt annan sak nämligen lite av de sociala interaktionerna mellan simmarna. Numera går de ju bara och lägger sig i sängen rakt upp och ner på kvällarna utan att få en enda mardröm &de gosar ju knappt ens längre i soffan,vad har eg hänt med spelet?. Hur har spelkreatörerna tänkt där då de valt att ploka bort sådana små men ack så viktiga saker?Jag vet faktiskt inte längre men jag börjar märka av det nu efter att ha spelat ett tag.Också saknar jag förstås att vrken ha tillgång till polisen eller brandkåren med, oj vad man kan råka sätta eld på hus i fyran , fastän brandlarmet tjuter högt så kommer det ingen hjälp utan man tvingas utsätta sig själv för livsfara och släcka eldsvådan!
 
Hailey har äntligen fått sin Björn. det blev ett litet rätt så intimt bröllopp på det lokala museumet som var den lokal jag tyckte passade bäst idet här fallet
Hr syns det väl ändå lite av den där tillgivenheten som jag saknar och efterlyser, men det är långt ifrån samma stil på närheten som Maya&Youssef hade till varandra.
 
Andra gången bara som det hät mig, att mina simmar fått tvillingar.Det blev en Nathaniel och en liten Vilda så nu måste jag fundera på om de verkligen ska bo kvar i sitt ökenhus eller om de fktiskt ska få flytta. Så kan det gå när jag hade planerat på att be Björns äldsta dotter att flytta in.
 

Hejsan. eller moff på er!

Tror ni att jag har lyckats med konsten att finta bort matte för en stund ? Ja egentligen är det inte så svårt, man manipulerar henne för en liten stund och får henne att tänka på något annat. Sedan har man fritt fram och kan springa runt och försöka hitta något bra gömställe där man kan sitta och vänta sedan i godan ro medan hon söker efter en. Sedan kan man dyka upp lite lagom när hon börjar rycka sitt hår och det kanske är bäst innan hon drar in på alla godsakerna som man får dagligen och det  vill man ju inte riskera, fast kan ni tänka er matte säger att jag är det största busfröet hon hitills har stött på. Ibland så kan jag ju däremot vara väldigt hjälpsam också, som ikväll då jag försökte ge mig på att säga vilka rd som fattades i korsordet, då hade hon redan löst det!
Sedan kom hon på mig just som jag tänkte skapa en profil på Guldtassen, den nya nätverker för oss små, härligt håriga syriska underverk.Attans varför skulel hon konna på mig just i ögonblicket när jag skulle tassa mig in ?
Sedan blev jag tvungen att snygga till mig lite men då sa matte att jag behöve kammas, kan ni tänka er ..hon vet ju att jag avskyr den där muggen där hon har de där otäcka redskapen.
Fast okej då , ibland kanske det är bra när hon får kamma igenom hela min ostyriga päls, elelr vad tycker ni  om hela härliga hårigheten ?
Vad tror ni, kan jag impa på några fina tjejer om jag lär mig speöa madolin ?
 
 

Hallojsan på er!

Hejsan på er alla ni läsare som klickar er in just hit på min lilla blogg ikväll. Ja nu har verkligen höstmörkret börjat lägga sig allt mer , redan på eftermiddagarna märker man av det. Hur hela naturen förändras och går in för vinter, ja länge norrut har det ju faktiskt redan snöat men här lär det väl dröja ett tag till. Idag så känner jag att jag vill dema med mig om mina tankar efter att ha sett Mitt i naturens så kallade fotoskola. Kan säga att jag nästan på ett sätt blev arg på dem, eller ja helt enkelt jag blev arg,Visst är det roligt att fota djur i det vilda MEN det gäller ju fortfarande att man gör det på djurens villkor och det är stor skillnad på fåglar i park som matas in, eller de som inte gör det. Det var ju ett fall uppe med en man som matade in en ovanlig form av uggla men det sltuade med att han blev bötfälld efterom det hade stört fågelns naturliga beteendemönster, så snälla tänk efter innan ni ger er ut!
Man kan få otroligt fina bilder på dem också i deras naturliga miljö om de får vara opåverkade av oss människor. För parkfåglar vänjer sig ju i regel vid matningen och somliga upplever ju svanar som en aggresv fågel, de kanske tvingas bli det i jakten på föda då vi skapar en konstgjord konkurenssituation ?
Det är magiskt när en vild fågel känner sådan tillit att man kan få ha den på 1+-15 meters håll och de fortfarande är avslappnade med att man sitter och pratar med dem. Jag har aldrig upplevt en argsint fågel, men jag vet däremot då man kommer för nära och då får man såklart backa tills de lugnar ner sig igen, sedan finns det ji bissa rter som tycker om att leva i vår närhet och de blir ju givetvis lättare att börja träna sig på men det innebär ju inte att det är ok att gå ut i naturen och blrja göra så med andra vilda djur, det är olagligt att lägga ut åtlar för jakt så då borde man inte alls få utfodra jdjuren om det förstör deras naturliga beteendemönster.
 
Mesar är tacksamma att lära sig att fota fåglar på, de trivs i vår närhet och verkar uppksatta sällskapet.
 
j
Sedan handlar så mykcet om att de rätta tillfällena ska dyka upp också, till viss del är det ju turen som styr vad man får uppleva och nej man behöver inte gå så nära  dem att man riskerar att provocera fram en attack, det är bara onödigt. Djuren brukar visa om de tycker att det är okej att man är där och de gör det med ett tydligt kroppspråk som alltid ska respekteras. För det är så himla trist när det går som i Japan där en delfiunge dog för att en turist ville ha en selfie och drog upp den på standen, eller alla dessa närgångna älgar som blir ett*problem*.
Varför bilr de ens det då vilda djur inte brukar attackera oprovocerat. Ja oftast så söker klövviltet mat i vårda trädgårdar eller så kan det röra sig om nyfikna ungdjur med som inte lärt sig att människan kan vara farlig ännu.Jag tror det är bra om folk fick upp mer förståelse för det här och ser man en älg i ett villaområde så SKA man INTE gå fram till den för att  filma som en kille gjorde.
D
De här rådjuren fotade jag när de kom springande i skogbrynet, jagade av en stor hun dsom hade smitit från matte och husse, pappa skrek åt den och attacken avvärjdes men vad händer om ingen dyker upp & vovven faktiskt skulle lyckas skada/döda ett av dem?
 
Man ser nästan inte kidet alls i det höga gräset och det är just därför de har så bra kamouflage, för att kunna gömma sig medan mamman söker mat.
Såg något brunt , stort som kom springadnes nere på åkern när jag tittade i ena ögonvrå, först när den kom sådär på 50 meters håll såg jag ju att det vr en älg. Vi stod länge och bara tittade på varandra men när jag började prata så blev den rädd och gav sig iväg. men det visar väl ocksp på att de flesta möten med skogens konung faktiskt går bra , visar man dem respekt får man det regel tillbaka och det blir fina minnen.
Så nej den biten tyckte jag att de missade helt att ta upp i programmet men det hade ju givetvis varit bra om de ville påminna folk om det också.
 
 
 

Hejsan igen!

Hejsan på er alla ni läsare som klickar in hit för att se efter om jag har gjort något nytt inlägg och skrivit några rader som kanske har blivit ett inlägg ändå. Idag var faktiskt solen framme för en stund men sedan drog molnen in på himlen igen och kanske får det ange tonen på dagens inlägg med för jag är så arg över en sak. Många vet tydligen inte om vilken viktig nyckelfunktion de stora rovdjuren har i natuen. Eller ja visst kan många av oss tänka sig att stödja tigrarna till exempel och misstolka mig inte nu för jag gillar dem jag med, så biten som jag blivit av mitt underbara möte med Samba uppe i Junsele som var helt oförglömligt.men nu skulle det här inte handla om de stora kattdjuren.Nej det skulle snarare handla om vikten av att värna om våra egna huvudrollsinnehavare nämligen björn,lodjur,varg och järv. För medan vi värnar om djur som lever på andra sidan jorden långt ifrån oss så händer något mycket mer allvarligare på hemmaplan och jag tycker det är dags att den breda allmänheten får upp ögonen för det istället för att tro på en gammal saga som är flera hundra år gammal. För 100 år sedan var det kanske sant att vargen tog barn och ja den kan vara farlig i trängda situationer men det kan även andra djur som finns i skogen och det är betydligt större risk att man blir sparkad av en ilsken älg när man går ut. På sikt skadar dessutom de vilda djuren dessutom ändå färre människor än vad som sker inom till exempel jordbruket, eller antalet som dör i trafikolyckor. Så jag vet egentligen inte vad saken handlar om...och nej det är inte vargen som rår för att landsbygden håller på att dö ut på sina håll, försök att skylla det på de ansvariga politikerna istället så vore det mer korrekt! Dessutom tycker jag detta ingrodda hat som verkar finnas mot just vargen är så konstigt...för utan den skulle vi ju inte heller ha hunden i vår absoluta närhet idag och ny forskning visar ju på att det lever kvar långt mer av dess vilda anfader i dem än vad man kanske kan tro. Därför känns det mig så fjärran med då jägare går ut med sina snyfthistorier i media eller som den här gången då Rialavargen sköts i skyddsjakt sedan den hade tagit hundar. I åtminstone två av fallen rörde det sig faktiskt om lösa jyckar utan tillsyn, en hemma på gården och en var tydligen ute i skogen .Om man kan djur är det inte så svårt att säga hur de agerar efter sina naturliga instinkter och vet vi om att de finns där viket media ofta hjälper till med helt frivilligt ja men då får vi rätta oss efter det och inte lämna våra husdjur obevakade ute, eller så kan de villaägare som har möjlighet börja sätta upp staket och stängsel runt trädgårdarna också. Hur som helst så borde det inte vara så svårt att få till en samexistens, det funkar ju uppenbarligen bättre på andra håll i världen så varför inte också här, för som människa har man en skyldighet att lära sig fakta för att vi ska kunna få behålla livet i våra skogar. För paradoxalt nog klagas det varje vinter över hur stora betesskadorna på träden är, alltså kan det omöjligen åtminstone inom ett visst område vara så att det finns för lite älg kvar. Om det finns för svag stam har jag dessutom fått lära mig något viktigt från en klok älgfarmare i Västerbotten som sa att det är jägarna själva som rår för det då de skjuter bort tjurarna som ska gå till avel i sin jakt på troféer att hänga på väggen. Det där spillmaterialet brukar inte vara så bra att bygga vidare på. Sedan undrar jag hur regeringen tänker lösa frågan om en vandringskorridor för var längs ner efter den norrländska kusten ? Längs med kusten bor inte bara flest med människor utan vi tillhör också renbetesland, när ska man sluta ge renägarna rätten att bestämma över halva rikets yta ? De får väl anpassa sig och göra som andra och börja använda RAS och hägna in sina kritter om de nu är så rädda om dem men ibland undrar man ju då de till och med försökte skylla svältdöden på några oskyldiga fåglar. Klåpare som är ute på en lång cykeltur säger jag bara! Sedan finns det såklart även jägare som är vettiga och har en bra åsikt som det faktiskt går att prata med men de törs ju inte opponera sig då den lilla klicken inom förbundet kör med rena gangstermetoderna. Det konstaterade ju bland annat Leif GW Persson när han granskade just tjuvjakt i Veckans Brott och det var i mina ögon ett mycket skrämmande reportage om en väldigt kallsinnig värld som jag tror saknar motstycke. även Kalla Fakta gick in med dold kamera och gjorde ett bra repotage men det är faktiskt konstigt att det här ens händer då man verkar ha känt till det i flera år! Detsamma gäller ju även problemet med de så kallade äggsamlarna som härjat land och rike runt men nej föresten det är ju inte så konstigt att sådana här verksamheter kan gynnas. Vi har ju knappt några poliser kvar som vill verka här uppe sedan den där senaste omorganisationen genomfördes och nej vi får ju inte heller ha något tullverk som kan förhindra en del av den där illegala handeln vilket tyvärr nog har varit en bidragande faktor där de här oseriösa affärsmännen sett sin chans att idka en verksamhet. En kan väl dock inte göra något annat än att hoppas på att det ändå ska bli bättre nu när man väl har fått upp ögonen och sett att problemen faktiskt existerar, för annars tror jag att vi i framtiden inte kan vänta oss något annat än en tyst och död skog när vi går ut i naturen.

Hallojsan!

Hejsan på er alla ni läsare som klickat er in hit mörkret. Ja för visst känns det som att ljuset försvinner allt mer nu på dagarna och det går mer & mer mot vinter. Man märker det så tydligt när kylan börjar göra sig påmind och de där höststormarna drar in. Ja inget ont om just hösten heller utan det kan tvärsom vara fint med då trädkronorna skiftar färg och går i alla nyanser. Ja jag är faktiskt glad att vi har alla årstider i naturen. Både växter och naturen behöver ju de här olika perioderna och vi får försöka anpassa oss så gott vi kan, ändå tycker jag att man hör många som gnäller fast då ska man ju se till hur de har på andra platser i världen med där vädret ställer till med både det enda och det andra. Alltså är jag väldigt glad över det svenska klimatet än så länge, även om vissa skillnader gör sig påminda här med. Fast nu tänkte jag inte enbart skriva om det idag. Måste ju också få dela med mig och visa upp mitt allra nyaste verk som jag gjort. Så här kan det gå om jag får en idé från något håll på vad jag skra rita. Verkar lite riskabelt att försöka sig på att generera fram indiannamn ibland, men kul kan det ju verkligen vara när det blir helfestliga resultat. Själv blev jag något så tokigt men ändå passande som en Hjulande Örnkråka...men den här ska systerns ena tös få, eller jag kanske skulle ha gjort en i ballerinakjol istället :P men formen syntes bättre så här tyckte jag.
Dessutom har jag en hel del jobb som väntar framöver, upptäckte nämligen idag att flera av mina hushåll hade försvunnit från Sims 4. Ändå så är jag säker på att jag sparade en version så jag skulle kunna spela de där omgångarna jag lagt ner mest arbeta på. Tydligen så hade jag ändå inte gjort det , eller så har något konstigt hänt för det var ju inte bara en som var borta heller :/ men jag tycker ju att Origin har uppfört sig konstigt igen. Ja det har laddat upp men varit fullt av spam för casinon& virus så jag vet inte om någon åter hackat sig in på servrarna men då vore det ju bra om de gick ut med den informationen så att man slipper oroa sig på det här viset. Nåja har i alla fall börjat med att göra om en del hushåll också märker jag vad som händer.

Tinkertokig

Eftersom jag har kommit att älska denna underbara hästras så känner jag att jag vill skriva av mig lite om ett program jag såg på TV för ett par dagar sedan. Det handlade om en 17 årig tjej som bodde i en liten by på Irland och ville bli hovslagare. Tydligen så var det något ovanligt att kvinnor utbildade sig till det där, vilket jag tycker ändå verkar lite märkligt i ett land som har sådana rika hästtraditioner och med flera raser som har sitt ursprung där på den gröna ön. Har inte utvecklingen nått längre där än så kan man ju undra, då är jag glad över att bo där jag gör. Dessutom så blev jag nog än mer fundersam på hur det egentligen står till när de visade gamla bilder på hästar som betade på en gräsplätt mitt inne i stan samt hennes skrämmande berättelse om hur de hade tagit in en häst i lägenheten uppför trapporna. Det får mig att fundera över om hon verkligen var seriös och jag är väldigt tacksam över vårt djurskydd som vi har här. Visst finns det alltid några som missköter sig men man vill ju tro att de förr eller senare ändå blir avslöjade och åker dit men det här programmet fick mig att må dåligt...inte minst sedan jag såg hur många av barnen verkade behandla sina ponnyer. Det var en minst sagt skrämmande syn, men det kanske är så det går om man saknar kunskapen att ta hand om ett djur från början ? Såg någon nyligen med som tyckte att vissa köper häst allt för tidigt åt sina ungar och det kanske är sant i en del fall. För bara för att man får djur tidigt är det inget som säger att det blir ett sådant där brinnande intresse som man bär med sig resten av livet. och även en liten shetlandsponny ska ju ha daglig skötsel & det känns det tyvärr inte som om alla riktigt förstått. Att även en liten shettis faktiskt är en häst.. Utan somliga verkar behandla djur som saker, när man lessnat på dem efter en kort tid ja då ska de kanske säljas vidare för att barnet tröttnat också har du en ponny som åker runt mellan flera olika hem och förvandlas till en vandringspokal bara för att folk inte är intresserade längre. Nej det är inte rättvist för något djur att bli behandlad på det viset. Fast för att återgå då till programmet så verkade ju tjejen ändå ha tur , hon hade en guda snäll häst får man säga som stod ut med hennes sätt att rida men jag tycker inte det var så klokt att visa upp bilden utan hjälm med conversskor på fötterna och en gren till piska. Nej det kändes bara onödigt att visa upp då hon galopperade på asfalten så det hade ju inte varit fel av SVT att lägga in en kort text efteråt eller innan för att påminna folk om just det här. Det som jag tyckte var bra kom när hon berättade att myndigheterna hade stramat åt reglerna så flera familjer faktiskt hade fått lov att göra sig av med hästarna. Alldeles rätt det kostar faktiskt att ha djur och jag har för mig att när ekonomin kraschade så kom det flera skräckhistorier från just Irland om hur folk släppte ut sina hästar vind för våg med& det är lika galet.
 
Har man inte pengarna varför skaffar man då ett så stort djur som en häst från första början och nog är det vettigare att man försöker sälja den , eller omplacerar den på något annat vis innan man bara släpper ut den vind för våg i tron att den ska klara sig själv ? Det måste man ju ändå begripa att så ansvarslöst kan man inte agera. Samtidigt så uppdagades det nyligen med att många av de hästar som räddas hit till Sverige av privatpersoner genom olika förmedlingar av slakthästar kanske varit i ett allt för dåligt skick för att kunna räddas redan från början. Fast det pratas det lite om ändå i media mot för den där andra biten som man ständigt ser på Facebook med alal dessa annonser. Om man nu ska rädda en häst, varför inte vända sig till SHV iställlet som faktiskt försöker göra skillnad för hstar som farit iilla inrikes för vanvård finns ääven här på hemmaplan men ibland verkar det precis som man glömt bort att det ens existerar och det gör mig ....fundersam.
För det finns hästar här som skulel behöva de där resurserna precis lika mycket och varför kalgas det alltid på trav och galoppsporten när det gäller till exempel åldersomshem för äldre hästar? Har man en riktig kompis så tror jag att de flestta hästägare som har möjligheten faktiskt anstränger sig och gör allt för att deras fyrbenta vänner ska få ha ett så långt liv som det är möjligt. Efter avslutad karriär går många indivder dessutom till avel och vissa kanske bär på skador som gör att det kanske inte är helt rätt att fortsätta dem leva vidare, Ska man då bli kallad grym och hjärtös om man väljer att ta bort sin trotjänare istället för att de ska ha ont och plågas ? Nej det kan jag långt ifrån tycka och det finns nog redan många hem som tar hand om sina gamllingar 
 

Halloj på er!

Hejsa på er alla ni läsare där ute som ramlar in just hit idag för att se efter om det har blivit något nytt inlägg på sistone. Vet att jag brukar vara ganska så flitig på att skriva åtminstone i perioder men just nu har jag kanske tagit det lite lugnare än vanligt med uppdateringarna.Fast det blir ju så ibland att man måste prioritera en del saker och jag vill kanske inte heller skriva allt för mycket om det här ännu heller eftersom ingen verkar rikligt veta vad det är för fel på mig ännu. För visst är mina värden bra och allting borde vara tipp topp som vanligt men det är det alltså inte och mina symptom pekar mot någonting sällsynt som inte är allt för roligt heller, men det räcker att jag skriver så tills vidare. Så kommer jag att göra en påfyllning när jag vet mer någon gång framöver. Nåja försöker att fokusera på de bra stunderna trots allt, man måste ju göra det om man ska orka ta sig igenom eländet med. Då är det tur man har Theo som piggar upp en med sina upptåg och ser till att man tar sig upp ur sängen på morgonen, för ibland är det inte lätt när fötterna gör ont. Han är alltid lika glad och vill komma upp men han har ändrat sina tider lite och kommer nu oftast ut vid sjusnåret på morgonen eller runt elva på kvällen. Endera så har han fått vintertid eller så har väl mattes lilla guldkorn blivit vuxen.Något är det i alla fall men det kanske har fått honom att bli lite mysigare med och ibland kan han faktiskt sitta stilla hos mig och mysa också, men för det mesta är det fortfarande full fart framåt som gäller i synnerhet på de sena kvällarna men så är han ju faktiskt också ett nattdjur. Dessutom är det ändå sällan jag går och lägger mig före 11 så jag är ju ändå vaken och då vet han att det finns alla chanser till att få komma upp om man bara sätter sig och ser söt ut, gnager lite eller börjar springa runt och pipa.Då kan matte helt enkelt inte motstå en så  liten ljuvlig pälsboll. Fast så liten han inte heller med sina 154 gram men nog ser han till att hålla sig i trim med allt klättrande! Det behövs kanske ocskså sedan han äter upp en kräcker på  femton minuter, elelr om han bara drar in allt i skafferiet?
Nej alltså matte vet inte så noga för ibland ligger han ju och knaprar i huset om dagarna så det sprakar och hon brukar faktiskt inte hitta några rester då hon storstädar så han kanske tömmer förrådet allt eftersmom ändå.
Han är fprecis ortfarande lika förtjust i fingermarie och tycker att man ska ge honom hela biten på en gång.
En del oroar sig över sladdar när guldkornen är ute, jag vet inte om jag bara haft tur trots att det blir lite tilltrasslade situationer ibland men på min åtta hamstrar som jag hitills har haft har inte en enda av dem gått lös på kablarna än, tror det beror på att sladdar helt enkelt inte luktar mat så alltså är det inget som de ska jaga efter men visst man får ju ändå inte släppa dem ur sikte då de springer över golvet.För de är experter på att hitta alla hål och får de chansen, tar de den garanterat och smiter iväg!
Försök göra om det här, den som kan...ni kanske tycker det ser lite avigt ut.
Nej ...altså vadå, vem jag?
30 cm stoppar ingen hamster från att klättra, nej det är snarare ett fint inslag i hinderbanan som man tränar upp konditionen på.
Var har traktorn tagit vägen?
Nu har jag inte tid att sitta still längre, så nu drar jag, adjöss!
 

RSS 2.0