Timon har ordet

 
Moff moff på er!
Nu är jag här igen och har lyckats sno tangentbordet en stund från matte. Föresten så var hon redan färdig med det hon skulle skriva så då kanske det inte gör så mycket om jag tar över ordet ibland.Hon kan dessutom må bra av att få en paus från de sociala medierna eller vad säger ni om den saken ? Såklart hon ska ju göra andra saker istället som att umgås med oss som ingår i guldgänget. Jag har dessutom lärt mig ett par nya saker i sommar. Som ni kanske vet började matte bli lite frustrerad över mitt ständiga kissande över bur kanten. Hon fick till sist nog och installerade en ny, fin toppmodern hörntoalett med tak hos mig. Det har dock visat sig att taket på den är en utmärkt utkiksplats också! Fast det håller ju matte inte med om eftersom den har en tendens att välta då jag hoppar ner så sanden rinner ur. Fast det roar jag mig bara med på nätterna då matte inte ser som den duktiga hamster jag är.Sedan har jag till mattes stora förtret lärt mig en till sak som gör att hon börjat fundera över om jag verkligen är någon pensionär, har ni hört på den! Men något måste jag ju roa mig med eftersom jag inte får ha något hjul inne hos mig längre. Det gamla tog hon bort eftersom jag bara fastnade i det men jag skulle kanske behöva ett sådant där flashigt trähjul istället som båda småttingarna fått, fast då tycker matte att jag är så skröplig och kan roa mig med andra saker istället.Får jag säga det själv tror jag att det är hon som inbillar sig...fast det är klart lite tröttare börjar jag nog bli på kvällarna men jag har ju alltid föredragit ensamtiden med matte varje morgon istället.
Först börjar man alltså kolla efter svaga ställen på staketet.
Sedan hittar man ett bra hörn där man ser ut att kunna ta sig upp.
Ta det sakta, steg för steg när du ska klättra så att du inte råkar ramla ner!
Ta tag i kanten när du börjar närma dig toppen och...
Häv dig långsamt upp mot kanten.
Här har ni en stilstudie från sidan.Var envis och ge inte upp!
Till sist är det bara att klättra över kanten som återstår, landa säkert och ni är färdiga att börja utforska världen på egen hand(alternativt läs smita ut)
 

Hallojsan!

Hejsan svejsan på er alla ni läsare som klickat er in just på min blogg idag.Som ni ser har det gått ett par dagar igen sedan jag författade någonting som liknar ett inlägg men det är skönt att få koppla av lite från uppdateringarna så här på sommaren. Jag lär ju ändå bättra mig sedan då semestern är slut, när jag och guldkornen ska flytta hem till stan igen men just nu är mitt skrivande här alltså fortfarande i viloläge. Vad jag gör istället ? Jo jag sitter ju visserligen vid datorn men det har blivit mycket Sims 4 och en del knåpande på historier.Sedan plockar jag bär , umgås med guldkornen, ritar och passar pappas halvtama talgoxar. Det går mycket ost nu så här då de har ungar som ska födas upp och alltid kan man hjälpa några fler att klara livhanken av våra små vänner. En del säger att man inte ska mata på våren/sommaren men de hittar ju massor av mat själva ute i naturen med så de hänger inte bara runt restaurangen : Flyg In
Och det brukar lugna ner sig under en period på hösten när de inte alls kommer men sedan återvänder de lagom till vintern och allting börjar om igen. Sedan är småfåglarna i synnerhet just mesarna ett trevligt sällskap och jag tror pappa har börjat så här med dem istället för att ha husdjur.
Hela dagarna sitter de alltså och skriker efter mat, talgoxens dunbollar. Fastän de bara verkar vara tre stycken så är de otroligt högljudda!Man skulle lätt kunna tro att hela träden är fulla av dem.
Äntligen lyckades jag igår med att få en fin bild på det nya tillskottet på brädan.Vi såg dem ju här i vintras och nu har alltså paret gråsparv bestämt sig för att stanna. I staden ser jag dem betydligt oftare men här är det alltså bara ett enda bofast par. Så det är mitt mål, att försöka lära känna dem lite mer. Än så länge är det bara honan som vågar sig fram på brädan då man står ute men vi har sett hanen också, fast han tycks vara blygare och vågar inte riktigt komma fram. Ungefär som hos talgoxarna, där är det bara honan, Pippi som kommer och hämtar ost ur handen. Hanen som vi kallar Putte sitter oftast inne i syrenens grönska och trycker men går man in så är han snabbt på plats. Det är så man märker hur olika individer småfåglarna också är och ja vi har ju inte bara små fåglar här utan pappas kråkor kommer som vanligt då man visslar på dem. Fast de får mat en länge bit ner på tomten så de inte ska få för sig att kolla på fel ställe och äta upp småfåglarnas ost istället. för potatisskalet som serveras åt dem. Så här är det alltså att brinna för något och leva med naturen alldeles inpå knuten ibland.Det är något som jag tycker att fler borde lära sig uppskatta och tycka om istället för att bara bry sig om ytan och uppdateringar på sociala medier!

I väntan

Hejsan på er alla ni små och stora läsare som bestämt er för att kolla in just hit på min lilla blogg. Nu har det gått ett par dagar sedan jag skrev något igen men som jag skrivit förut är det lätt hänt på sommaren att man gör andra saker först innan man tycker att det är dags att sätta sig vid datorn. Dessutom så tycks det bli så att jag har en tendens till att spela mer Sims 4 just nu och vara kreativ på en massa andra sätt så då blir aktiviteten här mindre på grund av det med. Fast jag har ju fortfarande tillgång till en dator, semestern till trots så ibland blir det alltså något litet inlägg ändå om jag känner mig manad till att uppdatera er med några rader. Hade en sådan där fin morgon i naturen igen men fick tyävrr inte med mig några foton hemöver. Kameran var visserligen med men det blev mer bärplockning än korpspaning. Det väsnades för mycket på en närbelägen åker där en bonde höll på att ta in sin skörd. Nåja det blir bara att gå ut igen och hoppas på bättre tur nästa gång. Fick mig dessutom en smärre chock då jag tittade in i rummet där hamstrarnas burar står. Nej, ni kan vara lugna ingen av dem hade rymt men killarna hade haft disco i natt. Timon hade lyckats få in sin leksaksboll på toaletten som han sedan hade vält så den låg upp och ner. Stuart hade bäddat ihop en bobal bredvid huset men han låg inne och sov+ att matskålen hans var totalt övergrävt och leksakerna låg huller om buller.Det var alltså bara Ariel som hade ordning och reda idag! Jag undrar allt hur det hade gått till för normal är det ju hon som brukar kunna hitta på saker men imorse var det alltså killarna som stod för det roliga. Jag tror de njuter i fulla drag av att ha semester! Så nu vet ni lite om vad som händer och sker här när jag inte sitter ute och passar för att se om jag ska få fota talgoxarnas små ungar. Glädjande nog så har också ett par gråsparvar tydligen stannat kvar och de hämtar också mat på restaurangen så de måste ju ha boet någonstans i närheten de med. Sedan har jag alltid något litet projekt igång som vanligt men nu har jag åtminstone lyckats få någon ordning på alla mina teckningar och skisser vilket känns skönt. Slängde en hel del men vissa går ju inte att göra sig av med men det är ändå härligt att se resultatet i pärmarna.Nu ska jag bara försöka att inte samla på mig en massa nya men det är nog lättare sagt än gjort skulle jag tro. Nej nu ska jag gå ut en stund igen och försöka få fåglarna på kornet dessutom så verkar det inte bättre än att det kanske tänker bli åskoväder här sedan och då vågar jag absolut inte riskera något i onödan !

Hejsan

Hade först inte tänkt skriva något inlägg idag eftersom jag ju postade en liten uppdatering igår men nu känner jag ändå att jag blivit tvungen.
Jag blev nästan rörd till tårar idag då jag läste vad Krister Henriksson sagt till nöjesbladet om Johanna. Så himla fint ..bara man tänker det får man en klump i halsen. Hon var ju så en så lysande skådespelerska också gick allt så fel men därför tror jag att det är viktigt att kunna prata med nära&kära om allt med. Efteråt brukar allting lätta men när man står mitt upp i skiten är det ibland lättare att man håller tillbaka .Fast det leder ju sällan till något konstruktivt, bättre då att man är öppen och till de personer som kritiserar någon ni inte känner via nätet säger jag bara en sak: Lägg av eller vill ni bli bemötta på det sättet själva kanske?
Jag tror att allting faktiskt i grunden bottnar i respekt med. För även dfet skrivna ordet har kraften att såra och det gör inte mindre ont för att det bara syns på en skräm. Så tänk er för helt enkelt och försök att fokusera på något annat än ytan.För det som egentligen spelar roll är väl ändå hur personen ÄR inte hur någon ser ut?
Nåja nu var det inte bara det jag hade tänkt skriva idag. Utan jag har äntligen blivit klar med mitt största projekt någonsin.
Länge och väl har det tagit kan man säga men nu är det alltså så färsig som jag orkar få till det just nu.Visst skulle jag kunna hitta ett par förbättringar till som borde göras men eftersom det är så gott som redo så får det bli så att jag säljer det nu. Har ju inte rum för det hemmavid och päronen har tröttnat på att det står och tar upp plats hos dem med. Fast oj så roligt jag har haft det med allt knåpande men vi ska nog inte räkna antalet  grodor som kommit flygandes hur min mun på grund av alla sneda vinklar. Det ser så rakt ut , men ack så fel man kan ha. Sedan är det väl så man ska lära sig saker, genom att själv ge sig i kast med dem. Nu har jag ju provat på att renovera dockhus med och allt spillmaterial kan jag säkert ha användning för sedan med i några mindre projekt.

Hallojsan!

 
 
Hejsan hoppsan på er alla glada läsare där ute i det fina sommarvädret. Ja nu tittar jag in här igen en liten sväng efter en vecka av lugn och ro då det inte har hänt så mycket. Klart, det beror ju på vad man tycker är spännande att läsa om också. Tar det mest bara lugnt i värmen faktiskt och orkar inte göra så mycket mer på dagarna nu än att göra det, att bra ta det lugnt. Det är ju sommar det med.Sedan har det såklart blivit några fina filmer man sett på TV. Ett exempel blev Away and Back vilket att fick mig att fundera på varför jag gillar djur&natur så mycket som jag faktiskt gör.Svaret tycker jag går att hitta i naturens egen storslagenhet.Den borde vara något som angår oss alla och hur magiskt är det inte att sitta där på en strandkant någonstans och bara betrakta sina omgivningar ?
Fast det är klart för att riktigt kunna uppskatta det måste man ju klara av att koppla ner sig och lyssna till naturens egna ljud inte bara till en massa konstgjorda,fabricerade läten. Jag kanske låter mossig som säger så men då är jag hellre övervuxen av lavar än att befinna mig mitt inne i en djungel av betong. Eller så sitter jag mycket hellre vid en sjö och tittar på fåglarna istället för att springa omkring i staden och shoppa. Nej trängsel är inget som passar mig utan jag är mer av en naturmänniska i själen.
Bara man inte tränger sig på djuren så går det bra att ändå få fina bilder. Man behöver inte försöka ta den där selfien, för glöm inte det är vilda djur och de kan försvara sig & gör det om de tycker att något är allt för hotfullt. Tänk er själva hur det skulle kännas att få en kamera så nära inpå. Så gör alltid jag innan jag tar upp kameran och kollar av läget först. Man vill ju inte bli attackerad av en ilsken silvertärna.
I alla fall har ni inte sett den så tycker jag definitivt ni ska se Away and Back för den gav mig en liten tankeställare helt klart. Det gjorde även den tecknade/animerade filmen Epic som gick senare på kvällen. Hur ska det gå om vi inte börjar ta hand om vår jord mer än vad vi gör? Ja den frågan tror jag inte att det går att svara enkelt på utan det kan nog bara framtiden utvisa men någonstans måste vi ju börja förstå vad vi håller på med. Det är viktigt istället för att skrika om att vissa arter inte har en plats och att de bör utrotas. Om vi människor nu är det enda djur som kan tänka, varför har vi då inte kommit längre än så ? Ja det är en fråga som jag tycker är högst relevant och den tåls att funderas över. Det är i alla fall också inte bara upp till oss att förändra världen heller utan mer press borde läggas på de stora länderna som verkligen är bovarna då det gäller utsläpp.För även om vi gör en del så kan vi inte göra allt på egen hand.Sedan kan jag berätta att jag har efter ett långt uppehåll börjat om med mandolinen. Ja egentligen vet jag inte varför jag slutade spela för nu när jag väl har satt tänderna i noterna igen så tycker jag att det är riktigt skojigt att kunna några låtar! Hade ju ändå lärt mig en hel del så nu kan jag bara hoppas att det sitter kvar i fingrarna ju mer jag kommer igång. Också har jag lyckats städa bland alla mina skisser och färdigställt några av dem som jag faktiskt blev rätt nöjd med ändå.
 
 

Hejsan!


 
Hej och hallå på er alla ni läsare där ute i den stora vida världen som tittar in just hit till min lilla enkla blogg. Nu har det ju gått ett par dagar sedan jag uppdaterade och då kan det ju vara dags att göra ett inlägg igen. Jag hoppas att ni har hunnit vakna ordentligt Själv har jag varit igång sedan sjusnåret men det gäller ju att börja dagen vid den tiden om man ska hinna ut och få syn på något. Annars brukar jag ju hellre ligga och dra mig men så här på sommaren är det för härligt att vara ute i naturen. Det räcker ju egentligen med att man går en liten bit så finns det jättemycket att titta på om man kollar lite mer noga. Sedan är det ju inte alltid man får syn på de vilda djuren heller då man går ut på de där lite mer udda tiderna utan det är faktiskt rena lyckträffarna om man får det, men det finns ju annat man kan titta på också.
Hörde en fnysning då jag var ute och gick igår kväll. Höll på att hoppa till, så rädd blev jag tills jag såg vem den skyldige till lätet var nämligen en stor tjur.. Dimman hade hunnit lägga sig och bäddade in åkrarna så därför hade man något begränsad sikt neröver dalen dit jag styrde kosan.
Sedan fick jag bråka en stund med den nya kameran som jag håller på att lära mig inställningarna på men till sist lyckades jag få den att fokusera så jag kunde få med mig den här fina bilden hem. Tänk så vacker naturen kan vara! Jag som dessutom först inte ens tänkte gå ut men bestämde mig för att göra en tur i den svala sommarnatten ändå.
Sedan styrde jag kosan mot tranornas hemvist nu på morgonen då jag hörde dem ropa väldigt igår. Jo mycket riktigt, de var båda två plats. Dessutom så var de ganska trygga med att jag stod där och tittade på dem medans en ilsken skrattmås försökte skrämma dem på flykten. Troligen hade den sitt bo i närheten och varken om att ha de stora fåglarna så nära inpå sig eller min närvaro. När jag satte mig lugnade den sig dock men såg hela tiden till att vara i närheten av sitt bo.
På sommaren är det emellertid väldigt svårt att tro på att det finns något vatten alls i tjärnen som den har växt igen men på våren svämmar den fortfarande över sina bräddar och då blir det omöjligt att ta sig dit. Så det är väl därför man får passa på att njuta av en sådan stadsnära oas just den här årstiden.
Här och var i allt det gröna kan man dock fortfarande skymta att det faktiskt finns vatten i den fortfarande men änderna lever nog verkligen ett toppenliv i det fördolda. Däremot så hör man ibland deras läten som avslöjar att de finns någonstans där mitt i spenaten.

Hejsan!

Hej och god morgon på er alla ni läsare som kollar in hit idag. Man kan faktiskt säga att just nu har jag varit uppe lite med tuppen . Ja ibland händer det ju att jag brukar trava iväg tidigt med ryggsäck, vattenflaska och kameran i högsta hugg. Åtminstone en gång varje sommar brukar jag försöka att gå upp i ottan. För även om jag inte är någon morgonmänniska egentligen så kan jag tycka att vissa delar av dygnet är väldigt härliga att vara ute i skogen på. Tänk er då det blir alldeles lugnt och tyst fastän du befinner dig bara några kilometer utanför stan. Allt som hörs är mesungarnas kvitter från den prunkande grönskan och vindens sus i trädtopparna. Då kan man inte göra så mycket annat tycker jag än att passa på att njuta av lugnet och tänka bort allt annat för en stund.Man vill nästan inte gå in, så vackert är det och man funderar verkligen på varför vissa säger att det här med naturen är barnsligt eller mossigt. Hur som helst tycker jag tvärtom, naturen är något som angår oss alla och fåglarna är en så bra indikator på hur den mår.
Tänk så mäktig det är att se tranorna komma flygande,. Ljudlöst glidande över trädtopparna och först när man kommer dem så nära ser man hur stora och imponerande de faktiskt är.
Jag verkligen älskar att gå i strövområdet en bit bortanför mitt föräldrarhem. Det finns konstverk överallt där till och med om man tittar på marken så kan man hitta dem så ibland kanske man får akta så man inte snubblar sig förbi dem.
Sedan blev jag glatt överraskad om än lite förvånad över hur nära storspoven jag fick stå trots allt.De brukar ju vara så rädda av sig så här års men nu hade jag tur att hitta ett par i närheten av några hästar som går på bete.
Klart man måste se sig för då man väljer att trippa efter vägen.
Sedan såg jag också en flock med duvor som sökte mat på en plöjd åker i närheten men de hann flyga upp innaj jag fick in dem i bild. Fast det är sådant som lätt händer då man fotar djur. Ibland får man knäppa och hoppas på det bästa för det är de där ögonblicksbilderna som brukar bli de mest lyckade som man sedan behåller då man väl sätter sig och ska tömma minneskortet.
Sedan såg jag glädjande nog denna ungfågel med sina föräldrar på åkern idag. Alltså har viporna varit duktiga föräldrar och lyckats försvara åtminstone en unge från måsarnas flygräder. Så det kändes extra roligt att få se hur stor den här hade blivit. För en kväll tidigare i veckan var det ett fasligt liv på dem och jag trodde inte viporna skulle få lyckas i år.
Sedan avslutningsvis vill jag visa upp den här fina bilden som jag lyckats med att fota tidigare en morgon på en korp som kom flygandes över nejderna. Många avskyr dem men jag vet faktiskt inte varför då de är otrolgit intelligenta och hemskt underskattade som fåglar. 

Hallojsan!

Hejsan på er alla ni morgonpigga bloggläsare där ute. Ja nu har det gått några dagar igen sedan jag senast skrev något här.Fast jag har ju sagt det förut att det är lätt hänt att det blir så på sommaren då man har semester. Man gör andra saker och det blir inte lika viktigt att hålla bloggen uppdaterad men då och då går jag ju in och skriver. Klart jag sitter ju mycket vid datorn ändå på grund av värmen men det blir mest då att jag spelar och utforskar Sims 4. Har inte riktigt kommit över det där med att jag först ratade det men det var ju likadant att ta steget över från tvåan till trean. Sedan är det ju så med alla nya saker, det tar tid innan man blir van. Det var dock inte Sims jag skulle skriva om idag. Nej igår hade vi världens oväder här med allt på en och samma gång, regn,hagel och åska. Då var man glad över att få vara inomhus kan jag säga för jag tror inte jag har sett det vräka
ner på det viset förut. Det var som om hela himlen hade öppnat sig. De varnade för åska även idag men än har den peppar, peppar inte rullat in över oss så därför passar jag på att uppdatera med några rader här. Ni kanske är nyfikna på hur guldkornen mår ? De har det bara bra på semestern alla tre och de blir så bortskämda med vattenmelon och andra godsaker. Vidare så försöker jag också hålla rutinerna kvar det vill säga två uterundor per dag och hamster.Fast det blir ju kanske mer sporadiskt och som de har lust att komma ut helt enkelt. Däremot så är de nyfikna på omgivningen och Timon har redan gjort sig en mindre karta över huset så han hittar lätt tillbaka till rummet där burarna står.Han är helt enkelt utan att tveka min lilla Columbus, upptäckaren.Stuart är som alltid mer försiktig och minsta lilla ljud kan få både honom och Ariel att reagera som de bytesdjur de faktiskt är. Sedan har ju Ariel kommit på hur roligt det är att försöka rymma ur hagen när den står inne så hon får bara springa i bollen eftersom hon vägrar ha på sig selen.Hon kanske är lite som matte ändå och inte tycker om när andra försöker bestämma över henne med den skillnaden att matten inte bits då såklart. Fast samtidigt har hon ju blivit så social av sig att jag inte ens kan småstäda buren om hon är vaken för då klättrar hon upp i handen och vill komma upp. Så de är verkligen härliga och underbara alla mina tre små guldkorn.
Ariel njuter av semestern och trivs allra bäst då hon får vara ute i hagen och samla in ett fint litet skafferi som hon sedan kan ligga inne i huset och njuta av regniga dagar.
Stuart är som vanligt den mest försiktiga av dem, men efter ett tag kommer han fram ur sitt skal och jag tycker nog han har blivit mycket mer modig.
Timon tycktes vara i behov av att kolla in matchvikten. Han hade faktiskt gått upp ett helt gram men han är ändå fjäderviktaren av dem vilket förstärker bilden av honom som ett moln eller en dammtuss. Hela han är verkligen både lätt och underbart, underbart luddig & mjuk att ta i. Nog är det otroligt hur man kan fästa sig vid de små liven så mycket men det gäller ju kanske att man tar vara mer på varje ögonblick man får tillsammans med dem eftersom man vet att de har så begränsad tid här på jorden med oss.För visst är det så att även om de är små till växten så är var och en av dem en stor personlighet med sina unika särdrag.Ja somliga kanske tycker att jag har en tendens till att snöa in på vissa områden men är det inte så för alla egentligen att var och en ju har saker som ligger oss varmast om hjärtat ? Och så länge man mår bra av sina intressen och inte skadar sig själv eller någon annan genom dem då tycker jag att det ska vara fritt att göra precis vad man vill utan att någon annan ska lägga sig i . För vi alla är olika och var och en har sina preferenser men jag vet inte varför vissa säger som de gör för det är tyvärr något jag fått höra mycket , att det är barnsligt att brinna för djur och natur men varför skulle det vara det ?
 
 

Hejsan !

Halljosan på er alla ni läsare där ute som kanske fått för er att bara titta in just hit till min lilla blogg och hej till er andra som kanske mer regelbundet följer vad jag skriver. Nu har det gått ett par dagar igen sedan det blev något inlägg fast det har ju sina orsaker med. Jag har nämligen fyllt år :). Fast det var ju kanske roligast när man var mindre att göra det men det är en sak man inte kan komma ifrån att man gör, fast jag tänker faktiskt inte på det så ofta utan jag försöker leva i nuet med mina guldkorn och allt. Ni kanske är nyfikna på att få veta vad jag fick i present ? Jodå fick en del små saker men mestadels tror jag att jag uppskattade att få pengar så jag själv kan köpa det jag vill ha eller behöver samt att jag fick en bok som ska bli intressant att läsa, ett ritblock,godis och lite annat. Sedan fick jag ju förstås god mat i form av lasagne och en god windsorkaka också. Så jag tror att det blev en väldigt bra dag trots allt för det var ju faktiskt sagt att det skulle regna men det kom inte en droppe utan vi kunde sitta ute hela kvällen. Det får man ju lov att säga var skönt även fast det i slutet blev lite för varmt så några av oss flyttade in i stället. Vidare så jobbar jag ju också på mina projekt och försöker få färdigt några av teckningarna som jag påbörjat men såklart är det svårt att inte börja skissa på något nytt med. Sedan så tar jag ju hand om mina små guldkorn som verkar stortrivas på semestern så här långt. Timon vaknar som vanligt först av dem på morgonkvisten och vill komma ut. Småttingarna däremot har börjat ta sovmorgon men de kommer i alla fall ut som vanlgit på kvällen vid middagtid och vill umgås. Dessutom så har Ariel fått en ny vana eller ovana kanske man hellre ska säga. Hon kutar runt full fart i hagen och försöker hoppa över staketet. Kan säga att det inte fungerar så bra men man kan ju alltid lyckas skrämma slag på matten. Fast det är bara då hagen står inne som hon gör det, ananr då hon får vara ute i den är det aldrig några problem men då är hon nog för upptagen med att smaska i sig groblad och annat godis.
Den här gynnaren hittade jag ute på en gammal stubbe då jag egentligen skulle fotografera min ena modellhäst. Plötsligt satt den bara där och fångade min uppmärksamhet, tycker den ser ut som en tiger i miniatyr.
Nej vadå matte ser du inte hur upptagen jag är med att samla in mat inför ..den stundande svältperioden ? Ariel är verkligen för härlig på det sättet att då hon kommer ut i hagen har hon bara ett mål: Att äta!
Pappas lilla tama talgoxe blev nyfiken och kunde inte låta bli att kolla in vad det var för konstig sak som kilade runt där på gräsmattan eller så var det mestadels så att hon var hungrig och ville ha mat.
Så nu har jag alltså fått några bilder som blev bra på min lilla gobit Penny Lane, de andra två som ska fotas får dock vänta på sin tur för det är helt enkelt FÖR  varmt!

Hallojsan!

Hejsan på er alla ni trevliga bloggläsare där ute som kikat in just hit på min lilla blogg. Tänkte försöka skriva några rader igen idag. Hade ju planerat att fota modellhästar nu då jag är hos päronen fast den senaste tidens blåsväder har tyvärr satt stopp för de planerna. Fast jag hittar på andra saker att göra istället, men någon gång kan man ju tycka att det borde sluta ta i så. Eller åtminstone så att man ska kunna gå ut men det är ju inte så trevligt det heller.
Fast det var inte vädret jag skulle skriva om idag eller det faktumet att jag fyller år, nej igår gick jag på konsert med mamma och såg Takida spela. Hela timmen gick verkligen för fort men SÅ bra de var. Fick rysningar när de körde Forever alone,Always alone och det vill inte säga lite det.Och jag sjöng med i monsterhiten Curly Sue som fortfarande är precis lika bra.
Och vilken publiksiffra det var med , hörde siffran 5000 nämnas :) men det kan ha varit ännu fler  på plats, det tror jag det då vädret var så perfekt, lagom varmt med lite blåst bara. Tänk vilken toppen kväll det var trots att man undrade hur det skulle gå eftersom det var mulet på morgonen och såg mer ut att bli regn. Kanske var det Runaway som skrämde bort det dåliga vädret ?Det kändes i varje fall magiskt och peppar, peppar så känner jag inget i händerna idag men det kanske kommer träningsvärk av allt applåderande och klappande i takt med musiken. De har helt grymma bastoner! men jag måste ju erkänna att jag tycker bäst om den där finstämda symfonirocken som de behärskar så bra! Vilken röst han har Robert!
 
https://www.youtube.com/watch?v=jWfstondD4c

Hejsan svejsan!

Hallojsan på er alla ni läsare där ute som kollar in just hit och hittat fram till min lilla blogg. Idag är det snudd på att man blåser bort då vindarna bitvis friskar i riktigt. Så just därför håller man sig helst inomhus om man inte nödvändigtvis måste gå ut då. Fast jag har ingen lust att gå ut när det tar i så här. Så fåren får alltså lov att vänta tills det mojnar.Man vill ju inte riskera att få ett träd över sig heller då man är ute. Alltså så blir det inte heller något jobb med teckningarna eller fotande av modellhästarna men någon gång måste ju vinden upphöra. Det var dagens lilla avhandling om vädret nu till ett av mina andra projekt. Dockhuset är nästintill färdigt nu. Ska bara putsa på lite smådetaljer så får jag räkna det som klart. Har ju hållit på med det så länge nu att det känns nästintill overkligt att jag har kommit så här långt med det. Fast det är ju klart det blev ju en hel del mer jobb eftersom jag fick lov att byta ut stilen mitt på hållet. Den första renoveringen hade blivit fin den också men stuket blev allt för personligt och jag får inte plats med ett dockhus hemma i lägenheten. Så därför fick jag börja om men det blir ju fint till slut och det värsta är att jag lätt skulle kunna ta på mig ett skåp till men då tror jag mina päron skulle bli tokiga så det lägger jag på is så länge även om jag tycker det är förskräckligt roligt. För det finns en stor nackdel och det är att det tar upp sådan stor plats men tänker jag efter kanske jag har material för att göra ett litet tittskåp hemma.Så det finns hela tiden något som är på gång ändå. Sedan spelar jag ju en hel del Sims 4. Har kostat på de där packen jag nämnde från början och laddat ner en del saker så jag börjar få några hushåll som jag trivs med att spela. Tycker dessutom att det är roligt att se de nya laddningskärmarna men framför allt så gillar jag en av meningarna som förekommer där eller vad sägs om : Infall är något som din sim kan få för sig att den vill göra, men som du inte behöver göra.
Det sammanfattar spelet så väldigt mycket för ibland gör ju simmarna verkligen inte som man har planerat även om man har skapat sina karaktärer från början.För det är treots allt mycket roligare att spela då de får ha egen vilja än om man skulle kontrollera dem helt men visst kan man diskutera infallen som att gå in genom bakdörren eller då de sätter sig på toaletten med en tallrik mat. Då kan man prata om det där med infall och fri vilja.
Sedan provade jag spela igår sedan jag installerat Dags att jobba och det blev riktigt skoj att få följa med simmen på arbetet så mycket mer än förut, så det blev helt klart en trevlig överraskning men jag saknar ju husdjuren!
Så nej jag tänker inte lämna Sims 3 helt utan det blir ju att köra på båda spelen för en period så får man se vad som händer beroende på vilka expansioner som kommer att komma och inte. För alla är långt ifrån nödvändiga att ha den här gången!
Och ikväll håller jag tummarna för att Wales lyckas vinna över Portugal som jag inte tycker har imponerat så mycket i detta mästerskap. Visst att det kan bli en svår uppgift men det är så härligt då det kommer lag och överraskar ibland och sedan Island gick på pumpen tycker jag att åtminstone en av nykomlingarna i sammanhangen kan få gå vidare! Eventuellt kanske jag är lite mer partisk sedan eftersom jag gillar England och Wales har ju lugnt en av de snyggaste flaggorna med den där röda draken i mitten!

Hejsan svejsan

Hallojsan på er alla ni läsare där ute som tittar in just hit och god morgon på er. Ja tänk, det är faktiskt morgonstund än och klockan är inte mer än halv nio. Vad jag har för mig vid den här tidpunkten på dygnet? Jo jag har ätit frukost, plockat in sallad också har jag städat åt guldkornen och killarna har fått vara ute, inne i hagen varsin liten stund.Sedan har de ju förstås fått massor av gos med allt medan Ariel är den lilla prinsessa hon är och passar på att ta sovmorgon. Något som inte brukar hända så ofta då vi är hemmavid men jag menar, har man semester så har man. Hörde dessutom ett surrande inifrån hamsterummet och då jag kom dit fick jag syn på en geting som snurrade runt Timons bur. Eftersom jag har svårt för vissa flygfän&insekter blev det pappa som fick ta hand om den. Jag har mig veterligen bara blivit stucken en gång i mitt liv men då reagerade jag inte på den utan märkte bara svullnaden efteråt, fast det blev aldrig mer än ett bromsbett i storlek så ag kanske inte är så känslig mot dem. Ändå tycker jag att de är obehagliga när man vet hur känsliga andra är. Så nej det blir till att kolla flygfän mer nu då vädringsfönstret står öppet för jag vill ju inte att guldkornen ska råka ut för någon jobbig insekt heller. Hur som haver så har jag hälsat mer på årets får.Det gjorde jag igår och nog märks det att de behöver soicaliseras. Några är nyfikna men den stora massan är hopplöst rädda precis som de brukar vara innan man lär känna dem och innan de känner en annan. Varför jag gör det här? Jo för att jag tycker det är roligt med djur och då de går i ett område där det kan passera människor så tycker jag att det är roligare om de är lite klappvänliga.Så tama som ifjol kanske de inte blir men åtminstone att de inte springer när man kommer.
Vidare så höll jag på att få ett raseriutbrott på Sims 4. Hade lagt mina sparade filer i en mapp och flyttat över dem dit. Fastän jag var säker på att de låg kvar då jag stängde av så var de bara borta nästa gång jag startade upp. Inga sparade spel fanns alltså kvar! Fick för mig att kolla in galleriet och till min stora, stora lättnad låg de flesta av de hushåll jag gjort tidigare kvar där men det veta fåglarna vad som hade hänt!
 

Hallojsan!

Hejsan svejsan på er alla morgonpigga bloggläsare där ute . Ni kanske just har klivit upp när ni råkar snubbla in här eller så har ni precis som mig redan varit igång ett tag. Idag skiner visserligen solen ute men vinden tar bitvis i ordentligt så nej jag tror guldkornen får stanna inne eller så får de möjligen känna på gräset senare om det mojnar. Annars så har vi ju semester just nu och det märks faktiskt. Visserligen håller de sina dagsrutiner rätt bra men Ariel har tagit sovmorgon. Det händer ju som ni kanske vet inte allt för ofta då vi är hemmavid att hon gör det men nu sussar hon alltså så gott. Fast hon brukar ju kunna variera sina tider rätt bra med och kanske är hon inne i en tillväxtfas för hon är redan ikapp och snart om Stuart! Så det går ingen nöd på henne tror jag och Timon, ja han hänger med än och det blir en faslig fart på honom då han får gå i selen. Alltså motbevisar han mig ännu en gång och han tänker nog vara med åtminstone ett tag till vilket jag är väldigt glad och tacksam för speciellt eftersom jag trodde det var på gång ett tag då han blev stelare i kroppen men han har återhämtat sig bra och anpassat sig till de nya förhållandena. Han har ju lite svårare att klättra nu men annars är det som sagt så gott gry i honom som det bara kan vara.
 
Ariel har fått en ny hobby då hon är i hagen inne fast det kanske är typiskt liten nyfiken hamster att försöka bryta sig ut. Hon har dock sina egna metoder då hon inte lärt sig klättra över än som Stuart gör utan hon försöker mer lyfta upp det eländiga staketet  för att krypa ut under.
Stuart är som vanligt nyfiken& social av sig fast någon längre stund i hagen vill han inte vara utan efter ett tag försöker han klättra ut och man får fånga in honom. Däremot så går det kanonbra att gå med båda killarna i sele och det gör vi nu på morgnarna när vi är borta(hemma har de ju hallen) men här får de inte gå lösa inomhus utan jag måste ha lite mer koll på dem.
Fick i alla fall en bild som blev bra imorse på den ena av pappas två halvtama kråkor.De är fortfarande lite vaksamma men de kommer så fort han går ut och visslar. Så kan det alltså gå om man får bli bekant med en kråkunge. Vidare så blev jag nervös igår då Sims 4 bestämde sig för att läsa från fel mapp så allt jag laddat ner och alla sparade filer var borta. Snabbtänkt som jag var kollade jag inställningarna och det visade sig att den börjat läsa spelet från Huvudmappen istället för att läsa in från Mina dokument så jag behövde bara flytta över alla filer dit istället. Ja tänk så det kan hända.Dessutom har jag hittat ett litet fiffigt program så nu ska jag lära mig att färga om vissa saker för en del kläder/föremål har man saknat att inte kunna ändra till det färgschema man egentligen vill ha.

RSS 2.0