Duvslag

 
 
 
 
I dag sken solen när jag tittade ut så jag bestämde mig för att ta en liten omväg innan jag gick till jobbet. Hade först tänkt fota duvorna som brukar spankulera på gågatan i centrum. Det började dock med att inte en av dem syntes till. Den enda fågel jag såg var en ensam gråsparv som pickade i sig av smulorna.Valde då att gå förbi torget där jag vet att de alltid är och jo jag hittade en liten flock som var ute och sökte efter frukost. Fotade dem lite utan att egentligen ta den där perfekta bilden, kände mig lite stressad eftersom jag skulle till jobbet.Lyckades dock åstadkomma en bra bild. Fast den blev dock tagen på en väldigt orädd kaja. Den var faktiskt nästan ända framme vid mina fötter när jag satt på huk och fotade. Jag gav dem absolut ingen mat utan de hittade smulor ändå. Tycker ju om fåglar men kajor är jag ändå lite kluven till fast den här var faktiskt fin med sina isblå ögon.
Kanske väldigt passande med tanke på att det är halloween imorgon också för de ser alltid lite spöklika ut.
Ni ska få se bilden sedan när jag har lagt in den och jag har inte gett upp mina försök att fota duvorna än :P 
Nu ville jag börja med att lära känna dem helt enkelt fast på deras egna villkor.Vilket alltid är mina ramar när jag fotar djur för det är så tråkigt att se arrangerade bilder där djuren inte ser bekväma ut.
 
 
 
 
 

Ursäkta mig

Förlåt om jag trampar någon på tårna nu så här tidigt på morgonkvisten.
Känner bara att jag måste få fundera över hur vissa tänker som.
Tror ni att jag är en nybörjare på MSP som ni lätt kan lura av gubben.Fick följande fråga igen nu på morgonkvisten i ett meddelande: Vill du bli VIP?
Mitt svar på den frågan är som alltid: NEJ tack.
De flesta som frågar det är bara ute efter att lura av folk logininfon så att de kan hacka sig in på andras konton & gå in och förstöra för andra,Tror faktiskt aldrig att jag hört om någon som varit ärlig och haft goda avsikter med det.
Så ni kan rapportera folk som skickar sådana frågor med gott samvete, det gör i alla fall jag. Skulle aldrig riskera Connie på ett sådant sätt. Speciellt inte när jag slitit länge för att nå dit jag är med henne idag.För det vore verkligen att riskera att mycket slängs bort och då prata rjag inte bara om fame eller starcoins.
Vidare så hör jag också till den skaran som tycker att VIP har blivit onödigt dyrt och det behövdes långt ifrån ett till svindyrt paket :/
Även om det säkert blir billigare i längden med dessa paket så tror jag inte att det verkligen är så många som har råd till dem och det känns på något sätt fel när man börjar ta betalt av barn då inte direktreklam ens är tillåtet.
Dessutom så undrar jag varför man inte kan tjäna diamanter på andra sätt än att bara köpa utan allt ska tydligen kretsa kring pengar.Om man nu inte kan driva sidan utan VIP så varför inte sänka priset så att fler kan ha råd istället för att göra det dyrare samtidigt som sidan laggar mer ?
Det får åtminstone inte jag att gå ihop riktigt utan det är också enav orsakerna till att jag inte är inne fullt lika mycket nu som jag varit tidigare.
 

Det går mot jul

 
 
 
Att det går mot jul märks inte allra minst på att företagen börjar annonsera för kommande julbord eller så sker denna aktivitet redan nu.
Jag är nöjd bara det finns lite på det som skinka,köttbullar, äppelmos och sist men inte minst blana såklart :P
Fast nu var det ju inte mat eller jul et här inlägget var tänkt att handla om, eller jo indirekt så kanske det ena ämnet vävs in.Nu när jag äntligen har en bra symaskin att jobba med som jag klarar av att hantera så har jag satt igång med en julutstyrsel till min andra shirehingst. Jag menar..jag kan inte låta honom vara utan när hans kompis är så fin. Nej det går bara inte. Har knåpat några dagar på täcket men börjar känna mig nöjd med det nu.Om någon undrar så har jag använt kardborre till bogspännen och till gjorden så tog jag helt enkelt hjälp av korsettöglor. Man lär sig att bli påhittig. Funderar eventuellt på att ge täcktet pälskrage men jag vet inte, tycker det ser rätt bra ut så här med. Sedan var det ju självklart att jag sluööe böi tvungen att fixa ett träns med. Flätat och tvinnat ihop större delen av det. Nu ska jag bara klura ut hur jag ska fixa så att det både går att ta av och på.
 

Lovtider

Idag är det höstlov för vissa. Själv så är jag tillbaka i vardagen igen efter helgen fast jag minns hur skönt det var med ledighet när man gick i skolan.Och även om jag alltid var mer av en kvällsmänniska så är det ändå härligt att kliva upp tidigt och gå ut innan allting vaknar till liv i staden. Nåja så jag ska alltså jobba på hela veckan eller om jag kanske tar ett par dagar ledigt så jag kan gå ut med kameran just sådär tidigt som jag pratar om. Naturen är helt enkel härlig att vistas i och det finns gröna oaser mitt i bruset med.Måste försöka ordna upp lite i röran hemma just nu. Lätt att det blir en sådan när man pysslar.
Såg på Alla tiders hits och tyckte att Andreas skulle ha vunnit med Vintersaga, fast så kanske jag är lite partisk som norrlänning fast Timo var också bra.Annars har väl helgen som sagt varit mestadels lugn som jag skrev i mitt tidigare inlägg..inte gjort så mycket fast idag ska jag pyssla och spela Sims. Hittade till min stora glädje vissa saker som jag behövde till mitt ena projekt , jo jag hade sakerna hemma hos päronen.Så det jag påbörjade innan helgen hoppas jag kunna slutföra idag. Om inte så kommer jag i alla fall att komma en bra bit på väg. Allt som saknas är några vita kantband och ett par gjordar samt ett par spännen framtill, låter det här som grekiska ? Nej jag lovar det är inte alls speciellt komplicerat och ni som håller på med hästar själv vet vad jag surrar om.
Även fast den skala jag jobbar med är lite i miniatyr. Som det ser ut nu så kommer det här projektet att se så bra ut när det väl blir klart :)
Kanske rentav får göra ett litet arrangemang med mina tomtar sedan.
Också har jag ju ett par teckningar som jag jobbar på. Fick för mig att jag skulle prova rita lite manga igen och min serie går också framåt. För er som inte vet om det så fick jag för mig att göra en egen variant på Hälge för ett tag sedan.Fast just nu får de andra projekten gå före men jag spånar på fortsättningen med min älg med.
Jo också ska jag ju tvätta men allt det andra får plats medan maskinerna går.Så nej jag är absolut inte sysslolös även om jag fått elaka kommentarer ibland från folk som tycker att jag inte har något liv.
Fast att säga så till någon tycker jag är bland det elakaste man kan göra också tycker jag att det har gått för långt på MSP åtminstone när det förekommer hot.Då känner åtminstone jag mig väldigt illa till mods. Visst en del beror på rent oförstånd men i andra fall måste man ju få undra varför somliga säger sådana saker. Ska inte sidan vara en rolig plats att hänga på utan att man ska behöva ta emot sådant ?
Och alla de som skriver att MSP blivit barnsligt. Varför stannar ni kvar då och tänk er för nu, vad skulle ni säga om någon sagt så till er när ni började ? Nej just det..tror inte att ni hade velat att någon skrev att ni var småglin heller och det är bara otrevligt när folk skriver svordommar eller med enbart VERSALER.
Lite takt och ton eller hövlighet får man faktiskt visa mot andra på nätet också.
 

Hejsan på er!

 
 
Hejsan på er alla glada där ute.
Nu så är det snart halloween. Då åker lyktorna fram och lyser upp lite i höstmörkret.Själv så firar jag visserligen inte är mer för den keltiska ursprungsbetydelsen som var en skördefest.
Fast man kan ändå inte låta bli godiset helt en sådan här helg även om man egentligen borde men det är ju så gott. Nåja man får försöka vara lite nyttig med trots allt eller motionera mera. Nu var det ju inte hälsotips jag skulle komma med idag. Nej jag har bara tagit det lugnt i helgen som gick. Varit social och pysslat på med en del saker som jag ska försöka göra klart nu när jag är tillbaka hemma igen.Dock blev det inte så mycket tid vid datorn eftersom jag kände av huvudvärk igen men ibland måste man ju ta det lite lugnt på skärmfronten med. Istället stod jag en större del av tiden och studerade en nötkråka som arbetade flitigt med en bit svål.Undrar om hon inte brände mer energi på att försöka få i sig maten än vad hon faktiskt fick i sig till sist.
Det var dock intressant att få studera den på så nra håll och så länge då det annars är en doldis i fågelvärlden som kommit hit.
Med det vill sägas att den oftast hörs men inte syns. Lyckades i alla fall få fram kameran och ta några kort, blev kanske lite suddigt genom fönstret men jag fick den i alla fall på bild.
Dessutom så kom den tillbaka och kalasade på resterna dagarna efter så den har nog upptäckt en ny resturang. Sedan är de ju rätt så fina med i sin spräckliga fjäderskrud. 
 

Nyaste kvarteret

Hejsan på er.
Nej jag har inte försvunnit. Har bara inte haft någon ork på ett par dagar att sitta vid datorn eller så har jag varit upptagen med att pyssla men nu är jag i alla fall här.
Tänkte passa på att ge er en liten Simsad uppdatering på vad som händer i kvarteret.Logan och Connie har döpt sin son nu i alla fall. Han heter Noel.Fast ni lär ju ändå få veta hur det går för dem framöver :)

Tänkte passa på nu istället att presentera min nyaste Sim för er. Hon heter Lydia Strallan.Egentligen så kanske det räcker med att ni ser henne för att klura ut vilken personlighet hon har eller ?
Så här bor hon. Tror jag lyckats rätt så bra med att göra ett modernt hus. Inget att bo i för den som inte vill bli sedd.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bra verktyg-.Ritskolan 3

Det är inte bara underlaget man tecknar på som är viktigt.
Utan också vad man använder sig av för pennor, kritor också vidare när man skapar sitt verk. Själv så skissar jag oftast upp motivet med en blyertspenna på pappret innan jag eventuellt börjar fylla i linjer och färglägga. Tycker det är ett bra sätt att jobba på och ibland blir faktiskt skisserna finare utan färg. Det där är någonting som man måste känna efter själv , hur noga man vill vara.
Tillbaka till blyertsen. Tänk på att inte använda en för hård penna framför allt. Vill man ha skarpare linjer så är det bara att trycka i mera. Brukar tycka att upp till 3 ½ duger att rita med men allra bäst resultat ger kanske 2½:orna som funkar till allt. Med allt menar jag så väl skarpa linjer som skuggningar och ifyllning.Vill man skugga mer noggrant bör man dock köpa en riktig teckningspenna för det eller kanske försöka med ritkol.Det finns helt enkelt många metoder& tekniker att välja bland där ute. Tror alla tecknare har sin egen som de tycker funkar bäst.Ibland tycker jag om att planera vad jag ska rita andra gånger ritar jag fritt utan minsta tanke på vad det ska bli för ibland är det så att man blir blockerad av tankarna.
Har lite jobb kvar än på föregående projekt som jag trodde skulle bli klart förut ikväll men här är en ny sak jag börjat på.
 
Brukar tycka att människor är jättesvåra att rita. Fast nu tänte jag att det knude vara dags för ett mer seriöst manga projekt. Så här ser skissen på henne ut än så länge. Tror att jag kommer att fylla i linjerna med en svart tunn ifyllningspenna, endera 0,3 eller 0,5  och sedan satsa på att färglägga med färgpennorna eller  minaa tunnare  tusch som inte flyter ut. till skillnad från promarkerna Enda funderingen jag eg har är väl på bakgrunden men det får komma allt eftersom.Men det lutar åt att jag kommer att försöka få till något höstlikt.
 

Insats

Igår gjorde jag en liten insats av ren välvilja när jag gick hem. Passerar en lågstadieskola längs vägen Barnen var ute på rast och de lekte&stojade.Ett par flickor stod och tvekade lite innan den ena av dem kom fram till stängslet och frågade mig om jag kunde rulla in ett par bollar som hade hamnat utanför. Såklart jag ställde upp och såg till så att bollarna kom till rätta då. Fast det kändes bra att få hjälpa någon med det.Dessutom tänkte jag passa på och säga hur osmart det är att få stearin på fingrarna. Det hände mig i måndags. Har visserligen inga brännblåsor än med det känns lite ömt. Just på de ställen där huden träffades känns det lite skrovligare men det verkar bara vara ytliga skador eftersom de återfår färgen snabbt när man trycker just där.För tillfället tror jag inte att jag behöver uppsöka vårdcentralen för det utan jag smörjer med hydrokortison och kyler ner.Så ska det nog gå bra ändå.
Dessutom så har jag satt som mål för dagen att bli klar med en teckning jag påbörjade för ett ta sedan. Den jag visade upp i första delen av Ritskolan. Kan avslöja att jag hunnit rätt så långt på den och nu är det bara detaljerna kvar innan jag kommer ut med en till del och resultatet.
 

Tokig

Ibland blir jag tokig på mitt sims 3.
Nu hade jag fixat det trodde jag, tills igår.
Skapade en ny Sim. Den utomordentliga snobben Lydia Strallen.
Hittade tyvärr inget hus eller tomt som passade henne direkt så jag placerade ut några fler tomter att bygga på.
Precis när jag skulle flytta in henne händer det igen. Spelet kraschar. Nu har jag kollat upp både grafiken och spelklienten utan att hitta några synbara fel. Vad orsakar då krascharna och hur ska jag hitta om det är problem med något jag har installerat ?
Vill ju inte ta bort allt mitt material och jag har hämtat det mesta på välkända sidor för nerladdning till Sims.
Tycker det är konstigt att det funkar hur bra som helst ett tag innan felet uppstår. Ska försöka starta upp det idag igen också får vi se hur det går. Klart är i alla fall att hon kommer att få ett modernt hus.

Var katten har jag lagt den..

Började på ett till litet projekt idag. Ett som är tidbsbegränsat eventuellt men fick genast en tanke om hur jag ville ha det. Blev nära på klar innan jag gick för att hämta fyllningsmaterialet till fodringen. När jag tittade i hallgarderoben så...puts väck. Den fanns inte där, borta och trots att jag kollade igenom skåpen så kom den inte fram. Vet så väl att jag haft massor..men inte hjälpte det inte. Alltså är det fullkomligt möjligt att förlägga saker även i en liten etta. Men jag lyckades i alla fall göra bort en del andra saker så länge. Ska söka en vända till sedan så får vi se om den dyker upp annars får jag väl gå och köpa det och nya kantband i bomull för de kom inte heller fram. Nej jag har inte blivit totalt virrig men ibland kan man undra fast jag ska kolla om sakerna är hos päronen med. Har ju en del grejor kvar där + att en del åker mellan på helgerna. Det är väl det svåra med att ha tillgång till två ställen. Fast man vet ju i alla fall var man ska leta när något saknas och det är alltid bra :)
Är det inte på det ena stället kan man alltid kolla på det andra.
Nej nu ska jag fika lite innan jag gör bort några måsten innan jag ska hoppa in i duschen och ladda Sims under tiden fast allra först måste jag stöka undan pysselresterna. Inte klokt att det kan bli så mycket tygbitar av så lite klipp*skratt*. Nåja resterna kanske jag kan ha till dockhuset.

Att teckna Tecknarskolan II

Om du är som jag så ska du läsa det här inlägget
Åtminstone om du tycker om att rita /måla och teckna på fritiden.
Hade aldrig tidigare trott att det kunde vara sådan stor skillnad i kvalitén på olika papper som det faktiskt är.
Köpte specialpapper för mina PRO-markers för ett tag sedan.Visst flyter de fortfarande ut om man lägger på för mycket färg men håller man sig till lagom så blir det perfekt. Man får dock alltid komma ihåg att lägga in ett blad till mellan utifall att det blöder igenom, för det är inte riktigt 100 %. Åminstone inte det pappret jag köpte på Claes Ohlson för 49 kr. Fast jag är ändå väldigt nöjd med det och det känns sort skillnad på det mot vanligt papper även när man bara skissar med blyerts och färgpennor.

http://www.clasohlson.com/medias/sys_master/8871912112158.jpg

Känns mycket mer smidigare att jobba på. Det kanske är lite inbillning också men det gör verkligen det I alla fall om man jämför med vanligt DATACopy papper som man köper i buntar.
Så helt kort så tycker jag att man ska satsa på att ha riktigt papper att rita på..I alla fall till mer seriösa projekt. Till vanliga skisser duger dock det andra pappret fint.
 
http://findlogo.net/images/D/datacopy%20105%20logo.jpg
 

Hjem

Igår så var det premiär för en ny serie på SVT 1.
Nämligen den norskproducerade Hjem.
Visste att danskarna är bra på att göra tv sedan förut men vår närmaste granne kan de med.
Det visade det första avsnittet redan. Kände visserligen igen en del av historien med tre systrar som inte vet om varandra men ödet gör att deras liv faller samman med en bok från Nora Roberts där handlingen är snarlik, Montana Skies.
Finns en filmatisering på den också men den står sig platt mot Hjem som verkar mycket mer trovärdig, varm och nära.
Så jag tänker fortsätta se den.Annars har ju mina tv måndagar varit  vigda åt "Det Okända" som går på kanal 7 men nu får jag väl se söndagsreprisen på det istället så jag inte missar något.
Varför kan inte vi göra lika bra tv ? Visst har vi gjort några bra filmer här i landet med men tv serier ..det var länge sedan vi hade en svensk dramaserie av mått.
Fast nu kanske det blir tufft att försöka gå om grannarna.
Man kanske borde leta brittiskt samarbete och göra ett svenskt "Downton Abbbey".
Vad vet jag , det var bara en tanke som dök upp för mig.Visst finns Raskens men att göra något som kretsar kring både dåtid och nutid vore spännande 
För jag lovar..det är inte så dötrist som det låter att gå runt på en gammal kyrkogård.
Där finns så många levnadsöden som bara väntar på att få bli återupptäckta och berättade.
För hur orkar man som familj komma igenom något så här fruktansvärt ?
Det är något man fortfarande kan tänka på och jag tror  också att det var det som gjorde att man nära på snubblade över just den här stenen.Dessutom så brukar inte gravstenar heller ha adressat.
Vad den lärde mig är att jag är väldigt glad över att vi har det så bra nuförtiden &har tillgång till pencillin. på den tiden kunde man dö av något så bagatellartat som en lunginflammation pga att det inte fanns några mediciner.
 

Morgon på er

God morgon på er alla köldslagna personer där ute.
Nu börjar det att bli minst sagt kyligt i luften.
Bäde mössa och vantar har åkt på här men så länge det inte kommer någon snö så känns det bäst att gå i träningskorna.
På tal om skor ja. Köpte ett par kängor, märke vagabond förra vintern..gissa vad som hänt ? Jo, foten böjer ju sig när man går så det har gått hål i dem. Undrar allt om det verkligen var läder..tror knappast det eftersom jag har ett par äkta Klondike vandringskängor i äkta läder som stoppat i x antal år. Hade ett par innan de nya i konstläder och fick höra att sådana inte stoppar mer än en säsong. Om de inte gör det varför är de då så dyra ?
Man har ju knappast råd att köpa nya så ofta och det är svårt att hitta några i äkta vara som inte är svindyra :/
Nåja man får dra på sig de fodrade mockaskorna så länge när det vita börjar falla och ligga kvar men dagens inlägg skulle ju inte bara handla om svårigheten med att hitta kängor.
Nej jag tänkte skriva kort om två underbara hundar förutom syrrans som jag träffade i helgen..en norrbottenspets tik som var hur gosig som helst& ville leka med sitt mjukisrådjur och en liten Australien Shepard valp på åtta veckor. Jag lovar han var inte alls söt..bara lite.
Men när Meja(den första) kom och satte sig nedanför mig och tittade med sina mörka, varma ögon så smälte jag totalt.Fy vad jag saknar hundlivet nu.Det känns som att ju mer underbara vovvar jag träffar desto mer så saknar jag att höra ljudet av tassar mot golvet, någon att gå ut med,någon som viftar på svansen eller kommer och lägger en blöt nos mot ens hand. Planen är väl att jag kommer att skaffa en framöver om det bara löser sig med ekonomin och sysselsättningen först men man kan ju känna mer sug efter det ibland.Dessutom så har jag verkligen gjort min insats för tigern i helgen. Fick reda på det igår kväll att syskonbarnet hade sålt för lite drygt 4000 hitills. Gissa om det kändes bra?Hoppas det blir mycket pengar till tigrarna nu så att de kan få finnas kvar i det vilda och att man inte bara kommer att kunna se dem på djurparker i framtiden.
För är det något jag inte glömmer i första taget så är det hur liten man känner sig när de tittar på en.
Om man dessutom börjar studera en vanlig katt lite mer nära men på deras egna villkor så lovar jag att man kommer att hitta fler likheter än vad man tror. Kattdjur är dessutom mer sina egna och mer självständiga än hunddjuren och att ha en tiger eller ett lejon som husdjur är därför ingen bra idé.Ändå så händer det i USA och de katterna tycker jag bara synd om. Vilda djur ska få vara vilda.Så därför tycker jag att fler länder i Europa borde ta efter oss och åtminstone förbjuda rovdjur på cirkus.
Också hörde jag ett härligt ljud i helgen. Nämligen ljudet av flyttande kanadagäss.Så nog är kallare tider på väg.
Dessutom så hann jag med att spela lite Sims 3 med och nu bor Connie& Logan tillsammans . De fick flytta in hos L då deras lilla pojke föddes. Vad han ska heta har jag inte riktigt bestämt än men det är mycket troligt att det blir något irländskt.Connies katt Wicca verkade också gilla att flytta in i huset, kanske inte så konstigt eftersom det finns en stor tomt för henne att jaga på.

Hemma

Då så var jag hemma igen efter den här helgen.
Tycker att jag har varit riktigt duktig som inte suttit vid datorn någonting. Päronen hade nätverksproblem på sin stationära så då fick jag fixa med andra saker istället.
Så kan det ju gå ibland.Fast det är ju samtidigt skönt att man lyckas vila från skärmen när man sitter så mycket framför den annars.Nu sitter jag och följer sammandraget från världscuppen i hästhoppningen pararellt med att jag ordnar upp lite grejer som jag inte har kunnat göra tidigare.Tänk ändäå vad många fina hästar det finns...och jag skulle aldrig våga hoppa hinder på 1.60, tycker 1.20 ser nog läskigt ut.Nej jag föredrar nog lugna skogsturer eller att köra som också är roligt eller ännu hellre att bara få uppleva den där gemenskapen med dem ibland och pyssla helt enkelt.
De är dessutom så kloka och ibland tror man att de kan se rakt igenom en och verkligen ser en för den man är.
Men det är väl just det som gör djur så unika när man får just den där kontakten med dem. De gillar en helt enkelt för den man är utan att bry sig om hur man ser ut utan mer hur man är.
Det är väl ändå bland det viktigaste och det sägs ju att man inte ska dömma hunden efter håren. Varför gör s många det ändå och bara ser till ytan ?
Inte för att jag är någon expert på just det området, snarare tvärtom men jag tror att de allra flesta skilsmässor inträffar för att folk inte kan prata med varandra längre. En del hävdar ju att man kan prata sönder ett med men jag tror det är viktigt att man kan samtala också och inte bara lägger fokuset på den fysiska kontakten som annars lyfts fram väldigt mycket via media också.Det finns andra saker att fokusera på här i livet med.
 
 

Då var den lilla snö som kom igår borta.
Fast idag är det kallare i luften rentav kyligt med några få minusgrader men det är väl så här det ska vara ett tag innan vintern sätter sig och kommer på riktigt.
Annars tar jag det nog mestadels lungt just idag. Fast man kan säga att jag ska göra en sak för tigern dock så det känns bra. Nej jag ska inte skänka några pengar själv för bevarandet även om jag skulle ha god lust att kunna göra det men jag ska gå med som sällskap åt mitt ena syskonbarn som är PANDA-säljare.Hon ringde själv igår kväll och frågade om jag ville göra det och det har jag ju absolut inget emot.
Vissa tycker kanske att man borde lägga slantar på viktigare saker som Rädda barnen, Läkare utan gränser eller något annat av de många biståndsprojekt som finns men för mig känns det minst lika viktigt att värna om djur och den natur vi lever i.För hur tror ni att det skulle gå om vi slutade bry oss om jorden ?
Inte så bra har jag en känsla av.Det ser man väl också i takt med att konsumsionsamhället ökar och det blir mer slit&släng. Alla ska ha det senaste modet och så bra tekniska prylar i hemmen som möjligt och det slängs allt mer som skulle kunna återvinnas. I längden är det inte alls hållbart.
Dessutom så tycker jag att fokus måste läggas på fler områden än bara på hur mycket flyget smutsar ner. Det är fullkomligt vidrigt om vi ser på nedskärpningen ute i skogar och inte minst i havet.
Visste ni att det kan ta flera 100 år för en plastmugg som slängs över bord att brytas ner eller hur många fiskar som dör årligen efter att ha fastnat i de så kallade spökgarnen?
Det gott folk kan jag säga, när man får se sifforna är riktigt vidrigt och skrämmande.
Alla kanske inte kan göra allt, men alla kan vi göra någonting för att ändra på den bilden.Man måste tro att det är möjligt för när det kommer till kritan så sitter vi alla ändå i samma båt och lever på samma planet.
Om vi inte ens kan ta hand om den enda jorden så varför lägga ner en massa pengar på rymdforskning som går i den riktningen att kunna kolonisera andra planeter ?
 Som sagt det är bara några av mina funderingar kring ämnet. Sedan måste vi hitta bättre energikällor i framtiden, 
Personligen så tycker jag inte om vindkraften eftersom den dödar allt för många av våra stora rovfåglar. Att dämma upp älvarna är inte heller svaret och det finns andra risker med metoder som torvbrytning men jag är övertygad om att det ändå måste finnas mer hållbara sätt.
Så nej nu får det räcka med ämnet för idag. Nu till något helt annat.
Connie , min sim föll pladask för sin granne Logan igår. Det gick så bra att hon ska få flytta in med katten hos honom nu när de dessutom väntar smått. Måste däremot adoptera bort hästarna fast de skulle ändå inte hinna med dem och nu kan de odla andra intressen istället.
 
 

Flyttat in

Nu har Logan fått flytta in i sitt nya hus.
Fixat i ordning det mesta invändigt faktiskt och det är mestadels så att jag måste koncentrera mig på trädgården framöver.
Fast jag har ju börjat med att leka landskapsarkitekt och trädgårdsplanerare.Har en känsla av att det kommer att bli riktigt lyckat.Det kanske inte blir något stort hus eller något skrytbygge men det var faktiskt aldrig tanken.
Dessutom tror jag att ganska många skulle kunna ge väldigt mycket för att få ha den utsikten som Logan har  från uppfartsstigen till huset.
Han blev så inpirerad att han tog med sig gitarren ut för att öva, det ni!
Funderar just nu över vad han sla ha på gräsmattan i förgrunden framför huset men det lutar åt att det kan bli något som kan aktivera folk. Kanske en hästskobana ?
 
 
 
 

Årets första snö

I morse när jag vaknade och tittade ut genom fönstret så var det alldeles vitt på marken. Funderade ett slag på om det kunde vara frost tills jag såg att det kom flister i luften.Årets första snö är här.
Trist nog lär den väl försvinna snabbt på grund av att det är för varmt i luften fortfarande. Det var i alla fall mer snöglopp under fötterna när jag traskade iväg. Fast här och var så hade det blivit mer koncenterat så då knarrade det sådär trevligt under fötterna när man väl passerade sådana fläckar. Jag ser faktiskt fram emot vintern så jag kan få börja åka skidor igen.också håller jag alla tummarna för att dumma förkylningsvirus ska hålla sig borta så jag kan få njuta lite av det vackra vita landskapet som breder ut sig.
Kort sagt så har jag inget emot snön alls, Tur är väl det för tittar jag ut just nu så snöar det än och det blir ju så mycket ljusare överallt.
Tänk vad lite vitt på marken kan göra stor skillnad efter höstmörkret.

Hur ska jag göra-Ritskolan del I

Nu så undrar jag en sak.
Vad tycker ni ska jag fylla i linjerna på denna  med svart ifyllningspenna, eller bara måla i mer med färgpennan.Kanske vissa tycker att jag ska låta den vara som den är när jag färglagt klart men själv så har jag inte deb blekaste. Känns som den skulle kunna bli lika fin med båda alternativen helt enkelt.
 
Tycker faktiskt att färgåennor är riktigt ba att färglägga med emellanåt då de ger mjukare toner i färgerna+ att det går ganska lätt att sudda om man har ett bra radergummi men de är också lätta att göra skuggor med då man kan dra ut med fingrarna. Visst man får tvätta händerna sedan men det är inget som jag är direkt ovan vid heller eftersom jag är vänsterhänt.
Är man det så är det ett tips att man lägger pappret på sinskan när man skapar så man inte behöver riskera att dra ut färg där den inte ska vara.Sedan kan man ju alltid jobba helt digitalt med men jag tycker det är mycket roligare att sitta med penna och papper framför sig på bordet.
Det är ju såklart upp till var och en och man väljer ju den metod som passar en bäst personligen.
Somliga brukar undra var jag får alla mina idéer till motiv  från när jag ritar och det är verkligen olika. Eftersom jag gillar mest djur, framför allt hästar så kanske det blir så att det är vad jag ritar mest. Hämtar inspirationen från andra bra tecknare, bilder jag sett på nätet, filmer, hästar irl osv.
Kort sagt en massa olika sätt men bildernas komposistioner brukar jag komma på allt eftersom om jag inte redan har en färdig bild i huvudet.Dessutom så berot det ju också på vilken stil de ska ha. Om det ska vara i samma stil som bilden ovan eller om jag ska teckna mer serieliknande pållar.
Då jag börjar har jag oftast inte den blekaste om hur slutresultatet ska se ut utan det växer helt enkelt fram allt eftersom. Fast just den här som jag börjat på hade jag rätt klar för mig redan då jag hämtat den största delen av inspirationen från http://www.youtube.com/watch?v=yW1SRBZDz34
Sedan så kan man ju också rita från levande motiv men jag tycker det är enklare att göra det från minnet, eller efter kort och det gäller att öva en massa helt enkelt. Vet inte hur många timmar jag lagt ner genom åren på det och ändå ser jag att det finns många som är så mycket duktigare och ritar/målar bätttre än de enkla bilder jag gör men jag gör det som en kul hobby.Eller är det en släng av den där välbekanta självkritiken som tittar fram igen tro ?

Glada nyheter

I dag har jag glada nyheter åt er trots förlusten i fotbollen igår.
Jo jag följde med på tv och såg matchen. Annars brukar jag inte vara så road av just den sporten men man måste ju se om vi tar oss till VM.
Hur som helst så lyckades jag få ordning på mitt Sims 3 som kraschat en del på sistone. Kollade grafiken och drivrutinerna behövde uppdateras. Hade tydligen den gamla versionen trots att det stod att de skulle vara ok. Knepigt men nu verkade det åtminstone som att det fungerar igen.
 
Passade på att rensa min inkorg på familjer men valde att göra om en sim &byggde ett litet hus åt honom.
Så här fint bor Logan nu vid havet. Mååste lägga ner lite mer jobb på tomten och invändigt fast jag blev riktigt nöjd igen.
 
Dessutom så har jag ju en teckning på gång. Den lär bli klar idag .Ska försöka i alla fall men jag har inte riktigt bestämt mig för om jag ska fylla i kantlinjerna eller inte...så jag kanske lägger upp den här sedan idag för att höra vad ni tycker.

Utan ström

Skönt idag är den tillbaka men igår kväll for strömmen.
Jag märkte det eftersom jag hade sänglampan tänd då jag låg och lyssnade på radion. Allt blev både tyst och ovanligt mörkt.
Fick lov att hämta ficklampan, byta batterier i den och ta på mig mjukisbyxorna så att jag inte skulle frysa.
Tur att man hade dem i fotänden så att man slapp slå i tån i något när man gick upp.
Så det fick bli en tidig kväll då jag bara hann med att lyssna på halva Karlavagnen(P4) som jag annars brukar ligga och höra på innan jag ska sova.
Läste sedan på ortstidningen hemsida idag att halva stan visst hade varit strömlös så det var ju inte bara hos mig det var becksvart.
Det är tack och lov inte så ofta sådant här händer men ändå. När det väl gör det inser man hur bereonde vi är av att elen fungerar som den ska.Nåja så var den i alla fall där igen imorse.Så det första jag gjorde var att rätta alla klockor som inte ställer om sig av sig själva.
Fast nu är det som vanlgit igen men man kan ändå bli lite orolig när sådana saker inträffar.
Hur som helst så jobbade jag på min serie innan det blev mörkt också har jag ett par teckningar till som ska göras färdiga idag,förhoppningsvis blir de klara i alla fall.
Skissade på dem i helgen och är riktigt nöjd med båda två så här långt. Men jag tror att det blir färgpennorna som kommer att åka fram den här gången och inte promarkerna. Vill ha lite mjukare toner och då passar de bättre.
Det är sådana där saker som man kan komma på allt eftersom.
Tänkte dessutom passa på och höra hur många av er läsare som är intresserad av en liten ritskola ?

Äppelfilanfall

Jag ska försöka att inte bli allt för tokig idag.
Anledningen ?
Skivan som håller mitt tangentbord uppe hemma lossnade ..igen.
Som sagt det är inte första gången det händer och inte lär det bli den sista men det är verkligen jobbigt.
Ena skruven som ska in var för kort och den tar inte heller när man försöker dra åt så nu satte jag bara fast den hjälpligt innan jag gick,
Får fixa resten sedan.Fast det är inte det enda. Ena hyllan som man ska kunna lägga saker på är härligt instabil då hålen där stöden ska in har blivit ojämna.Suck visst låter det som jag borde skaffa ett nytt databord.men de flesta jag tycker om är för dyra :/
Varför ska det vara så svårt att hitta något funktionellt i trä som inte är svindyrt ?
Dessutom så hände en sak till i helgen som först oroade en del. Min systers ena häst har gjort illa sig och slagit upp rätt fula sår på huvudet. Förhoppninsvis så kommer de att läka av sig själv ändå eftersom de hade börjat gå ihop och att peta i dem för mycket kan ju bara ställa till det mer. Vi får se hur det går helt enkelt.

Hejsan svejsan på er!

Tjenamoss. Nu är jag tillbaka efter en ytters produktiv helg.
Jag har pysslat på med renoveringen som går framåt med små steg hela tiden.Just nu passar det dessutom väldigt bra att säga att det går med steg eftersom jag har satt tänderna i att göra något åt trappen.
Vad det hela lutar åt kan ni kanske gissa. Annars får ni ju se det hela rum för rum sedan när allt väl är klart. Fast jag jobbar på.
Skaffat mer material och det ena missödet var möjligen när två sladdat till kontakten på badrumsmöbeln släppte. Nåja, skalade av dem lite, lirkade tillbaka och limmade med kontaktlim så nu får vi se om det fungerar&om det håller. Annars får jag tänka om.
Sedan har jag hunnit med att teckna lite förstås också har jag ju påbörjat en serie. Är ni nyfikna?
Vi får se hur den blir när den är klar men den kanske ska skickas in annars kommer den åtminstone att läggas upp här..men jag hoppas en del på den då jag är väldigt nöjd med det jag gjort hitills. Nu väntar bara det roliga jobbet...nja men varje sida ska in digitalt med rutor och text. Sedan tänkte jag roa mig och rita för hand eftersom jag tycker det brukar bli bäst så det lär nog ta sin lilla tid men jag har i alla fall roligt medan jag gör det här.Så jag har faktiskt inte hunnit sitta vid datorn och spela något alls fast nu är det ju vardag igen så då kan det väl inte otippat hända att jag tittar in mer mellan projekten.

Varför

Idag skiner solen. I alla fall än så länge och det ser ut att bli en sådan där fin höstdag som man helt enkelt bara måste försöka med att ta vara på. Fast det är inte om det fina vädret inlägget ska handla idag.Utan om det faktum att jag fick en fråga på MSP igen: Vilken klass går du i ?
Varför ställer vissa närgångna frågor trots att det står tydligt i sidans regler och avtal att man inte ska ge ut personlig information.Vet inte om jag tänker fel nu men det finns väl fler saker man kan prata om för att lära känna varandra utan att man ska behöva avslöja allt för mycket om sig själv eller hur?
Man kan ju alltid prata om musik, filmer, intressen med mera utan att skriva ut vem man är eller hur?
Att säga för mycket kan bara ge tråkiga följder, det ser man ju om inte annat på de fall som hamnar på tidningarnas löpsedlar.Man kan däremot aldrig vara nog försiktig med vilken information man ger ut till folk och inte.
För det är något helt annat att träffas irl för då vet man vem den andra parten är
Fast det här är ju bara mina tankar men det är så jag ser på saken och på något annat sätt än hur jag tänker kan jag ju ändå inte skriva.
Hoppas att ni fårtstår det här och att jag inte trasslar in mig allt för mycket i ordens underbara värld.
Fast nog om detta . Nu till något roligare att läsa.
I somras besökte vi älgfarmen uppe i Bjurholm. Fick lära oss en massa nyttigt om vårat största hjortdjur. En del visste jag ju sedan tidigare men en del nya fakta presenterades också. Hur som haver så fick vi höra en lustig historia i samband med vårat besök som handlade om en älg. Ska försöka återge den lite kort här.
 
" En älgtjur hade i brunsttider stött på en cykel som stod uppställd mot ett träd. Kanske tyckte han han skulle se  tjusig ut inför korna  för på något sätt så lyckades han med konsten att få upp den på hornen."
 
Kan bara föreställa mig hur lustig han måste ha sett ut och det är onekligen en bra historia. Inte helt osökt kom jag att tänka på serien Hälge och en av älgarna i den..nämligen Rubbade Runar fast han har väl för små horn för att något ska kunna fastna där. Hur som haver så gillar jag ju att teckna och ni kan nog räkna ut vad jag  gått och tänkt på en tid. Hoppas faktiskt på att jag ska bli klar med den idag så jag kan visa upp den här. För historien är ju minst sagt lite fråplig i det här fallet och jag undrar vad man säger till polisen om man får sin cykel stulen av en älg. kanske något i stil med.
 
- Kan ni beskriva tjuvens signalement ?
-Ja , det var något älglikt
 

Gården

Som ni redan vet och säkert har sett ni som följer min blogg håller jag på att bygga om en gård i Sims 3.
Var långt ifrån nöjd med hur den såg ut från allra första början. Kommer faktiskt knappt ens ihåg det nu eftersom jag ändrat på så mycket. Eller egentligen kanske jag inte har gjort det. Har ju i själva verket bara bytt plats på stallet men jag har jobbat desto mer med att få till resten av tomten.
 
Det kan minst sagt se lite lustigt ut när man sitter och leker landskapsarkitekt.
 
Fast till sist blir det som man tänkte sig. Hästarna har fått en ö mitt i hagen.
Just nu ser gården ut så här. Det är verkligen inte alla som har en upplyst ridbana.
Det som jag måste jobba på nu är lapplöpningsovalen vid stallet samt trädgården närmast huset.
Fast det blir verkligen ett fint ställe. Snudd på att man skulle vilja bo där själv.
Här har ni en bild på Custer i lilla hagen framför stallet.
 
 
 

Bugg

I går var första dagen jag upptäckte den här buggen på MSP.
Så nu tänkte jag höra om det är några fler som har samma problem som jag med sidan. Jag kan inte komma åt kugghjulet så jag kan inte se några inställningar som ligger under det. Det enda som syns där symbolen ska vara är bakgrunden men alltså ingen ikon.
Provade igår med att både starta om datorn, provade en annan dator och bytte webbläsare men inget fungerade utan buggen fanns kvar.Normalt så använder jag mig av google chrome & tycker att den fungerar bra. Testade med Internet Explorer men där buggade sidan snarare ännu mer.
Varför uppstår så många fel periodvis på sidan ibland? I synnerhet uppkommer de oftast efter temabyte och det tar allt för ofta tid innan de blir åtgärdade.
Kan inte påminna mig om att det var så här när sidan först startade och jag tycker det är riktigt trist att vi som medlemmar får så lite information från support om vad som faktiskt sker bakom kulisserna.
Det är också det här som gör att jag inte är VIP längre som jag alltid varit. I alla fall mer eller mnidre alltid under mina år på spelet. Tycker dessutom att det har blivit på tok för dyrt.Hur ska då barn ha råd att spela ?!
Sedan upptäckte jag en bugg till som många andra pratade om igår. Klockan i MSPs forum går fel. Ja ni vet den tid som anger när man har skrivit ett inlägg och det är inte lite den går fel heller utan med en timme :/
Vidare tycker jag att det på sistone har dykt upp lite för många personer som inte följer sidans regler heller.
Jag menar hur svårt kan det egentligen vara ?
Har man valt att bli medlem från första början så har man ju också gjort valet att acceptera det som står i dem eller ? Visst kan jag kanske hålla med på att de tar i , i en del fall med vissa ord men som jag har skrivit sedan tidigare så kan ord betyda olika saker på andra språk och då blir det inte så lätt att kanske tillåta dem rakt av.
Dessutom har jag väldigt svårt att tro på att så små barn skulle vara intressserade att skriva noveller som innehåller en viss handling utan det är bara onödigt att fortsätta hålla på så.
Vet att det finns många fler som håller med mig i det här men flertalet av dem är faktiskt rädda att våga säga ifrån, rädda för att själva bli attackerade och påhoppade.Så ska det väl ändå inte behöva vara på en sida om den nu främst riktar sig till barn ?
Dessutom händer det också att jag många gånger får bära hundhuvudet, att folk tycker jag är otrevlig och ska skämmas eller rentav sluta på msp men jag är bara ärlig och säger vad jag tycker &vågar stå för det.
Till skillnad från vissa av de som har angripit mig tidigare för allt som oftast vågar dessa inte ta det egna ansvaret utan skyller hela tiden ifrån sig på andra. En del har till och med försökt använda kommentarerna här på bloggen för att hoppa på mig men de personerna blir snabbt spärrade från att skriva kan jag säga. Dessutom försöekr vissa säga hur jag ska utforma bloggen. Att jag inte ska skriva så mycket utan lägga in mer bilder men då säger jag bara som så. Ingen tvingar de som inte gillar att läsa att ta sig igenom raderna. Utan att jag skriver så mycket ibland bygger helt och hållet på att jag alltid varit intresserad av det & dessutom vill jag att folk som läser kanske ska kunna få något mer utav bloggen än att bara bläddra igenom en massa bilder.

Simsat

Blir visst mycket som kommer att handla om Sims idag. Fast så blir det ju ibland. Det är ju inte helt otippat eftersom jag tycker väldigt mycket om att spela det. Åtminstone ibland även om det kan gå i vågor med. Vissa perioder spelar jag mer och vissa nära på inget alls. I dag hade jag i alla fall en tanke om att börja bygga om stall och tomt åt Connie och hennes djurfamilj.
Var ju inte nöjd med det jag hade byggt från början. Det kändes på något vis för stort för dem.
Till storleken kanske det nya inte kommer att skilja sig så mycket från det gamla men till utseendet är det väldigt olikt i och med att jag ändrade läget på stallbyggnaden.
Så här ser huset alltså ut. Må hända att det är lite stort för Connie och Wicca(katt) men alla rum på övervåningen är inte möblerade än och jag lovar, de är inte så många så huset ser större ut än vad det i själva verket är.
Här har vi huset och stallet som nu har hamnat rakt bakom istället.
 
Det här är alltså  det nya stallet som innehåller fyra boxar och sadelkammare.
Foderrummet ligger på övre planet.
Måste fundera på vad jag ska ha bredvid stallet dock.Endera så blir det ett område för att träna kapplöpning
eller en skog..kanske båda. Dessutom så har jag ingen aning om jag ska flytta på hagen och sätta ridbanan där den är istället. Också gör det ju en hel del när man lägger ner lite mer jobb på landskapet runt omkring.
 
 

Gråväder

Det var nog tur att jag ändå tog mig för att ta ut Northern Light och fota honom igår medan solen var framme i korta stunder.
För idag lyser den med sin frånvaro och det är utan tvekan betydligt mer höstlikt väder igen. Fast det är väl så här det kommer att hålla på ett tag nu. Åtminstone tills dess att snön kommer misstänker jag.Nåja än är det väl inte slut på solen hoppas jag :) för jag måste ju fota min minst lika fina Delton också så ni får se honom med.
Hur som helst så spelade jag Sims 3 igår. Det gick bra ända till sista gången jag skulle spara för då kraschade det men jag har kommit på varför med. Man ska tydligen inte växla mellan det och Windows.Så jag ska försöka starta upp igen sedan och bygga om Connies tomt då jag tycker att det hela blev lite för mycket för henne. Hon kommer fortfarande att få ha kvar båda hästarna och huset men jag kommer att skala ner stallet och ändra läget på det.
Så nu vet ni vad jag pysslar med idag om jag inte syns till inne på MSP.

Den ena

Här kommer så några bilder på den ena av mina två nya modelltinkrar.
Hade ju tänkt försöka passa på att fota båda två idag.
Nåja hann i alla fall fota fin fiia Northern Light lite :) innan solen försvann för mig.
Han kom ju egentligen till av en slump men nog kan man säga att han är läcker  med sina blå ögon.
Brukar egentligen tycka att hästar som har det kan se lite spöklika ut men jag tycker att det klär honom.
Så ett STORT tack igen till dig Sophie som inte gav upp att måla dem åt mig trots krånglet från början.
Är verkligen mer än tacksam.
Han blir en perfekt reklampelare för mitt kommande tinkerstuteri. Dessutom så var det inte så svårt att välja ut ett bra namn till honom heller och det är ju väldigt passande då stuteriet kommer att heta Norrskenet..vad annars ?
 

Hejsan på er!

Hejsan hoppsan!
I dag kändes det faktiskt varmt i luften när jag gick på jobbet.
Även om jag borde kasta ett öga på termometern i köket så blir det sällan jag gör det innan jag klär på mig. Vet inte varför eller om det är så att man borde skaffa sig vanan att göra det. I morse kan jag i alla fall säga att det berodde på att jag försov mig. Stängde av väckaren, somnade om men vaknade ändå i tid för att hinna äta frukost och göra mig klar innan det var dags att gå. Fast jag kom ju i alla fall upp ur sängen även om dagen började lite avigt.
Så är det väl ibland antar jag.Planerna är väl annars idag att jag ska göra bort en del ärenden och sedan ska jag försöka mig på det jag inte hann igår eller om jag ska fota killarna. Allt beror på om vädret håller i sig eller inte.Annars så har jag i alla fall två kort tagna med mobilen som jag tänker lägga in här så ni får se hur otroliga de verkligen är. Får se om jag kan locka fler till att börja samla :)
Mjo just det..var in på Claes Ohlson förra veckan och köpte papper till mina promarkerpennor men i samma veva såg jag att de hade fått in ett par hästar från Papo i hyllorna.Tyckte faktiskt att de var finare än schleich som många kanske börjar med så skulle jag börja samla idag hade jag nog satsat på sådana.
Dessutom måste jag klura på vad jag ska göra med mina schleich som jag har kvar och som just nu ligger nerpackade i en plastpåse. Några av dem har jag målat om..andra är i orginal...men jag har ju gått över helt och hållet till breyer.Får fundera lite efter att jag gått igenom dem men eventuellt kommer det att finnas några till salu.

Renoveringen

I helgen som varit har jag faktiskt lyckats att undvika datorn.
Delvis så har jag inte känt för att sitta vid skärmen men till den största delen så har jag varit upptagen. Har jobbat en hel del med renoveringen och det går så sakteliga framåt. Försöker att hålla mig till planeringen att ta rum för rum men har faktiskt något projekt påbörjat i alla just nu. Trro att det är lätt hänt att det blir såmen jag försöker ändå att hålla mig mest till ett rum i taget även om jag kan fixa till andra smågrejer medan.
Fast det är i alla fall roligt att se de smp framstegen som görs.
Hittade perfekta pelarbord i helgen...tänk vad man kan ha några gamla trådrullar av trä till. Tror för övrigt att man blir lite v en exper när man håller på med en sådan här sak att se möjligheter i allt.
Även om det var nära att det hoppade ut några grodor när jag bytte tapten i sovrummet uppe och började klippa till mattan som ska ligga på golvet. Inga vinklar stämmer så jag kom fram till att det går allra bäst om man klipper ltie större än vad det är tänkt. Sedan kan man dra med en blyerts så man ser var man ska klippa av.Det är allra enklast tror jag.Till sist så blev jag i alla fall nöjd med tapeten uppe :) efter ett helt misslyckat första försök men det är väl så att man ska lära sig. Övning ger färdighet heter det ju.Sedan hålller jag också på med att sätta upp en vägg mellan vardagsrummet uppe och det lilla utrymmet där man kommer upp från trappen så tanken är att det ska bli som två rum där istället för ett.
Dessutom så hade min kära pappa en perfekt tapet till vardagsrummet...tyvärr var den dock oöppnad men den var underbart blå med fiskar på och vad kan vara mer lämpligt när ett av temana i skåpen är marint ?
Får se om jag inte kan lyckas övertala honom ändå..för det var ju en hel rulle..jag menar annars kmomer den säkert bara att bli liggandes helt i onöndan.
Så det blev inte att jag spelade Sims men nu är jag ju hemma igen och tänker ordna mer med Connies tomt och hus.
Lite halvtaskig bild(tagen med mobilen) men visst ser sovrumstapeten söt ut ?
 
Provade lite hur möblerna kommer att stå uppe i vardagsrummet och det här tyckte jag blev bra .
 
 

She's all that

I veckan som varit såg jag att det gick en film på TV som jag redan hade sett några gånger nämligen She's all that men eftersom det inte var så mycket annat att se så tänkte jag tja varför inte igen då den fortfarande är en bra film. Den börjar ju att ha några år på nacken och den är full av allt som jag både ogillar och gillar nämligen schablonartade roller.
Ni vet den där snygga killen,prinsessan också tönten. Tyvärr är det något som jag känner igen lite allt för väl från dagens samhälle.
För media matar ständigt ut en bild av att man egentligen inte duger som man är och varför ska så mycket av fokuset hela tiden hamna på ytan. För vem bryr sig i slutänden om hur man ser ut?
Det handlar väl snarare om vad som finns på insidan och hur man är som person eller ?
Tycker det är en rätt så viktig fråga också att ställa sig. Visst vet jag hur annorlunda jag skulle se ut med smink och linser men frågan är ju för vems skull det egentligen skulle vara ?
Vill man snygga till sig innan man ska gå ut är den en sak men till vardags, varför gör man det egentligen då ?
Jag tycker att det mer verkar som att en del sminkar sig för att de är rädda att visa vem de egentligen är också går de och gömmer sig själva bakom en fasad, en mask.Eller så kanske det hela handlar om grupptryck och en sorts rädsla för att inte våga skilja sig från mängden.
Vet inte riktigt var den där känslan bottnar i faktiskt men jag kan bara utgå från mig själv och mina egna tankar och erfarenheter på området. Dessutom så är vi ju alla olika och även om jag samtidigt alltid har varit blyg av mig på ett sätt så är jag väldigt självsäker på ett annat och jag skulle aldrig kunna tämka mig att göra mgi till bara för att en annan person ska bli nöjd. Inte då det är emot mina principer för jag har aldrig varit intresserad av att gömma mig, eller att börja sminka mig för att alla andra tjejer i klassen gjorde det när jag gick i skolan.
Visst händer det att jag har mina  funderingar ibland, det tror jag alla har men när det kommer till kritan så ska man väl ändå kunna vara nöjd med sig själv för den man är och inte hela tiden försöka sträva efter något som någon annan vill att man ska vara ?
Nej nog funderat på den saken nu. Idag ska jag jobba med renoveringen och försöka ådstadkomma något så badrummet blir klart. Sedan är det köket som gäller , måste bara hitta något som jag kan ha till golv där.
Sedan har jag köpt ett par rullar mönstetejp som jag tänker använda i det stora sovrummet på övervåningen. Visst blir det en del knåp att få ihop just mönstret men det är inget som avskräcker mig. Har ju lagt både klinker och trägolv med hjälp av små mini-glasspinnar så då klarar jag nog det mesta i alla fall när det gäller att pyssla och vara kreativ. Dessutom så tror jag att jag ar kommit på ett sätt som jag ska kunna göra mattor på. Fast det kan vi återkomma till sedan. Fick ju hem mina två modelltinkrar igår så jag satt hela kvällen och  riktigt njöt av dem. Det är faktiskt första gången jag egentligen gör det men de blev så otroligt fina. Tyvärr så såg inte vädret ut att bli så bra imorse så ingen av dem kom med för fotografering i helgen , men nu har solen tittat fram igen. Lite typiskt nog men jag får tro att det bra vädret  håller i sig ett tag till.
 

Som ett barn på julafton

Klart det ska vara STORA paket.
Snacka om att bli som ett barn på julafton idag kom de så äntligen mina efterlängtade modelltinkerkillar :)STORT tack Sophie Nordström, de ser verkligen urläckra ut båda två..hehe för ett tag trodde jag att jag skulle börja samla på äggkartonger där *skratt* men jag kan inte sätta ord på hur fina pållarna är. I alla fall så är det väldigt svårt och om Northern Light säger jag bara en sak wow vilken häst han blev! Inte för att Delton går av för hackor han heller fast jag funderar på ett namnbyte där..i stil med Buck Cassidy eller Doc Holliday
De är med andra ord väl värda den tid det tog att bära hem paketet och nu ska jag fota i massor när tillfälle ges. Tyvärr så ligger staden inbäddad i dimma för dagen annars blåser det inte så det hade varit bra tillfälle annars. Nu får de vänta lite istället. Undrar allt vad min Lady Of The Lake tycker om att få sällskap av två så här snygga killar :P. Hade jag varit ett sto så hade jag nog fallit pladask.
Nu ska jag äta lunch men sedan ska jag börja se hur jag ska packa Shamrock och Vincent som ska få göra en liten tripp till Surte de med men de ska bara dit för att fixas till.Älskar egentilgen att fota modellhästarna med men avskyr när vinden är oberäknelig.Ni som själva pysslar med hobbyn vet säkerligen vad jag pratar om.
Man hittar det där perfekta läget , går några steg bort, måttar med kameran och vips så har hästen blåst ner i backen. Har man tur så klarar de sig från större färgskrap och har man otur kan en häst bli helt förstörd.
Fast man får väl bli bättre på att försöka läsa av vädret och inte ta ut dem i någon storm direkt och låta bli rangliga hyllor eller bord inne för den delen.
Får nog räkna hästarna som en för tidig julklapp till mig själv men det är de absolut värda så nu är min lilla lya nära på totalt tinkerfierad också. Eller nära på..har inte mindre än fem st från breyer nu som står framme. Fast nu får jag absolut inte rum med fler stora traditionalsi alla fall *skratt*. Inte om jag ska få plats här själv med vilket onekligen kan vara en fördel. 
Dessutom så håller jag ju på att försöka lära mig måla om en själv med och jag gör hela tiden små framsteg på henne. Om allt går som det ska blir hon en fin, fin palomino med två strumpor bak och bläs. Vad hon ska heta ?
Eftersom det är en Quarter horse så tycker jag att Waltzing Matilda är ett namn som passar ypperligt.
 
 

Simsat värre

Igår så sysselsatte jag mig med att spela lite Sims 3 igen.
Naturligtvis gjorde jag även andra saker mellan varven men först så tänkte jag bara bygga ett litet hus åt Connie :P
Just ja det glömde jag att säga min nyaste Sim i kvarteret heter Connie McCollough. Visst kan det hända att hon påminner om mig i vissa avseenden då hon är både konstnärlig &älskar djur men det blir lätt så att man omedvetet gör simmar som liknar en själv eller personer som man skulle kunna tänka sig att umgås med *skratt*.
Det var bara det att det där lilla huset blev större än vad jag först hade tänkt mig..fast det är ändå ingen lyxvilla.
Dessutom så delar hon huset med katten Wicca. Ja alla häxor av självaktning bör ha åtminstone en katt. Sedan stod jag lite i valet och kvalet på hur jag skulle göra men till sist så fick hon även ett stall med fyra boxar på tomten. Fast bara två är upptagna än så länge av hennes egna hästat, quarterhingstarna Custer och Gravity.
Jag lovar jag ska ta lite screenshots sedan så ni får se :)
Fast jag är åtminstone väldigt nöjd fast det återstår en hel del jobb med trädgården, hagen och ridbanan.
Annars så ska jag försöka röja lite idag också ska jag ha lilla julafton &hämta ut ett väldigt efterlängtat paket innan jag gör två av mina andra killar resklara.
Om höstvädret är med på noterna blir det kanske lite fotografering sedan men det får jag allt lov att se. Tänker inte ta ut de nya modellerna om de bläser i varje fall den saken är klar.

När blir ett nej ett NEJ

Det är en fråga som tåls att funderas över en hel del.
Fastän jag har sagt åt folk flera gånger så fortsätter ändå vänförfrågningarna på MSP att ramla in. Ibland kan jag sitta där med 20 förfrågningar på en dag och jag kan helt enkelt inte bli vän med alla.Inte sällan så händer det dessutom att de kommer från folk som jag redan nekat förfrågan från en gång. Så jag undrar helt enkelt bara vad man ska göra för att folk ska förstå ?
Vissa skriver till och med att man är snobbig och elak för att man nekar men varför ska man vara vänner med sådana ?
Eller varför ska man vara vänner med sådana som tjatar om presenter fast man tydligt har sagt ifrån.Dessutom är det också fortfarande många som pratar om att dela gubbe trots att man inte får det enligt reglerna.
Sedan så förstår jag inte varför vissa säger att reglerna på sidan är barnsliga. Visst kan jag tycka att det är lite konstigt att man inte kan skriva vissa ord men man måste också förstå att det finns orsaker bakom detta.Vissa ord kan till exempel ha flera betydelser, låta snarlikt som något annat eller betyda något helt annat på ett annat språk.
Så då är det enklare att förbjuda alla fula ord helt enkelt än att göra undantag. För jag kan inte tycka det ser så trevligt ut när folk bråkar eller svär i chattrummen.
Vidare så finns ju reglerna där för att alla ska kunna trivas egentligen och inte behöva få dåliga erfarenheter av nätet. Vissa påstår dessutom att det finns en åldersgräns på sidan men jag har läst igenom alla avtal och kan inte hitta någon. Vet att det fanns en förut men den tog de bort och istället står det formulerat om en rekommendation.
Det är dock inte samma som att man MÅSTE vara inom en viss åldersgrupp för att få spela. Såg ett exempel på det häromdagen i ett av chattrummen. En lite äldre kille var inloggad och genast sa en tjej att hon skulle anmäla honom. För vad egentligen ?
Håller man sig bara till reglerna så borde det inte vara något egentligt problem utan folk av vairerande åldergrupper ska väl kunna prata med varandra och umgås eller är folk idag så fixerade och låsta ?
Trist tycker jag i sådana fall.

WIP

Så här långt har jag kommit på teckningen som jag påbörjade igår.Håller som sagt på att finslipa detaljerna men jag tror att den ser ut att kunna bli riktigt fin . En del jobb kvar men man får ta en bit i taget som jag brukar så ska det nog gå vägen. Om inte annat så får jag öva lite till på att både rita och träna tålamodet.
Vi ska nog inte ens räkna upp alla gånger jag muttrat över teckningar som inte blivit riktigt som jag hade tänkt dem från början.Så där har jag ett råd att komma med till er som gillar att teckna, öva!
Öva en himla massa och ge inte upp. Man är dessutom alltid värsta kritikern av sitt egna jobb. Tro mig jag är expert på att hitta alla möjliga fel på det jag gör.Om jag har något råd för att undvika att hamna i den sitsen?
Nej kanske inte riktigt utan det är mer att man fokuserar på ritandet och det som går bra. Positiva tankar helt enkelt.För visst..det finns många som är bättre än mig på att rita där ute men jämför man med hur mina hästar såg ut i början har jag gjort enorma framsteg på det området,Däremot lovar jag er att jag är urusel på att teckna människor. Ska jag teckna människor så blir det oftast i seriefigursformat :P
Men alla har ju sina starka och svaga sidor i tecknandet också. Dessutom så är mitt andra tips att man tittar på någon annan som verkligen kan det här med att rita. Jag har turen och har en syster som lika gärna skulle kunna blivit konstnär. Numera hinner hon dock inte med att rita så ofta och då har jag suttit och ögnat igenom gamla Min häst istället och gjort en djupykning i Lena Furbergs värld eftersom jag tycker att hon ritar fantastiskt bra. Så jag har plockat en bit här och där innan jag har försökt att attackera pappret med blyertsen.Vidare brukar jag fylla i kantlinjerna oftast innan jag eventuellt färglägger men en del teckningar blir ju snyggast i orginal med. Man får prova sig fram vad som blir bäst helt enkelt. Det tredje rådet är att ha ett bra sudd och en bra pennvässare till hands och försök undvika rita med får hårda spetsar som lätt går av.
Om det finns önskemål så kan jag lägga upp lite beskrivningar på hur jag bär mig åt när jag börjar rita saker men annars går det umärkt att hitta beskrivningar på google men den metod jag använder mig mest av är nog tveklöst den med cirklar.Tänk vad man kan komma långt med hjälp av några runda ringar.Eller så är de i varje fall runda på ett ungefär*skratt*.
Tycker man att det är svårt att få dem perfekta kan man alltid ta något som är runt och rita efter, Det duger bra med en kork från en flaska, ett glas eller liknande.
 
 

God morgon

Hejsan och god morgon på er allihopa.
Igår kväll så hände det inte så mycket egentligen.Tog det som brukligt lungt Stökade undan lite saker som låg framme och skräpade eller som jag rättare sagt glömt att lägga undan tidigare.
Hur som helst så hann jag med att göra bort ett par ärenden på stan med innan jag gick hem för dagen och just nu är jag väldigt nöjd. Lyckades få tag i specialpappret för mina promarkerpennor.
Vilken skillnad det var att rita på det mot vanligt papper.
Nog för att färgen blödde ut lite nu med men bara om jag ritade för tjockt också får man nog låta det torka mer än vad jag gjorde.
Fast jag säger ändå wow och vilken kvalitée pappret hade med.
Det märks att det är riktigt bra saker det där. Så jag påbörjade genast ännu en teckning.
Får se vad som blir av den men det är klart jag kommer att visa upp den här i alla fall när den är klar. Har en del jobb kvar att göra som vanligtt först.Det är detaljerna som tar tid att göra men utan dem skulle tecknandet vara så mycket tråkigare och falla rätt platt,
Annars så spelade jag en hel del Sims också såklart. Tror jag har kommit igång riktigt med Melinda och hennes djur nu.Jo hon har adopterat en till katt &en häst. Så nog har hon bättre hand med djur än med övriga simmar.
Det bevisades när hon klappade en tvättbjörn utan att bli biten.
 
 

RSS 2.0