Då var den lilla snö som kom igår borta.
Fast idag är det kallare i luften rentav kyligt med några få minusgrader men det är väl så här det ska vara ett tag innan vintern sätter sig och kommer på riktigt.
Annars tar jag det nog mestadels lungt just idag. Fast man kan säga att jag ska göra en sak för tigern dock så det känns bra. Nej jag ska inte skänka några pengar själv för bevarandet även om jag skulle ha god lust att kunna göra det men jag ska gå med som sällskap åt mitt ena syskonbarn som är PANDA-säljare.Hon ringde själv igår kväll och frågade om jag ville göra det och det har jag ju absolut inget emot.
Vissa tycker kanske att man borde lägga slantar på viktigare saker som Rädda barnen, Läkare utan gränser eller något annat av de många biståndsprojekt som finns men för mig känns det minst lika viktigt att värna om djur och den natur vi lever i.För hur tror ni att det skulle gå om vi slutade bry oss om jorden ?
Inte så bra har jag en känsla av.Det ser man väl också i takt med att konsumsionsamhället ökar och det blir mer slit&släng. Alla ska ha det senaste modet och så bra tekniska prylar i hemmen som möjligt och det slängs allt mer som skulle kunna återvinnas. I längden är det inte alls hållbart.
Dessutom så tycker jag att fokus måste läggas på fler områden än bara på hur mycket flyget smutsar ner. Det är fullkomligt vidrigt om vi ser på nedskärpningen ute i skogar och inte minst i havet.
Visste ni att det kan ta flera 100 år för en plastmugg som slängs över bord att brytas ner eller hur många fiskar som dör årligen efter att ha fastnat i de så kallade spökgarnen?
Det gott folk kan jag säga, när man får se sifforna är riktigt vidrigt och skrämmande.
Alla kanske inte kan göra allt, men alla kan vi göra någonting för att ändra på den bilden.Man måste tro att det är möjligt för när det kommer till kritan så sitter vi alla ändå i samma båt och lever på samma planet.
Om vi inte ens kan ta hand om den enda jorden så varför lägga ner en massa pengar på rymdforskning som går i den riktningen att kunna kolonisera andra planeter ?
 Som sagt det är bara några av mina funderingar kring ämnet. Sedan måste vi hitta bättre energikällor i framtiden, 
Personligen så tycker jag inte om vindkraften eftersom den dödar allt för många av våra stora rovfåglar. Att dämma upp älvarna är inte heller svaret och det finns andra risker med metoder som torvbrytning men jag är övertygad om att det ändå måste finnas mer hållbara sätt.
Så nej nu får det räcka med ämnet för idag. Nu till något helt annat.
Connie , min sim föll pladask för sin granne Logan igår. Det gick så bra att hon ska få flytta in med katten hos honom nu när de dessutom väntar smått. Måste däremot adoptera bort hästarna fast de skulle ändå inte hinna med dem och nu kan de odla andra intressen istället.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0