Hallojsan hejsan!

Hejsan på er alla ni läsare som har klickat er hit och hittat vägen in till min lilla blogg.
Nu så har jag inte  varit in här och skrivit någoting igen på ett par dagar ,men nu så tänkte jag att det skulle bli ändring på det och jag hade tänkt försöka med att få till några rader i ett inlägg.
Redan då jag var ut imorse för att byta vatten åt fåglarna och se till att de hade fått rent i  båda sina fat så kände jag det på mig, att det här var på väg att bli just en sådan där toppenfin försommardag
Solen den hade börjat skina  så smått och det var  faktiskt snudd på, att det inte blåste någoting till skillnad mot hur väderleken har sett ut  här tidigare under veckan. 
Fast nu ska jag kanske inte hålla på att klaga för mycket , men det har ju inte varit helt skönt att vara ute och gå när vinndbyarna har tagit i, så därför måste jag då säga att det kändes SÅ härligt idag.
Taz fick alltså lov till  att nöja sig med att bara få gå ut och springa  en liten stund i hallen, medan jag höll på med att packa ryggsäcken för att jag skulle kunna stanna ute en längre stund.
Han var inte helt nöjd kan jag säga med att behöva bli infångad men så fick det helt enkelt bli, får kanske kompensera honom ikväll med att han får vara ute mer.
Hur som haver så tog jag mig iväg ner mot kajen någon gång  där vid halv åttasnåret men det är en bra tid för att komma sig dit om man vill hinna titta på fåglar innan staden har hunnit med att riktigt vakna. Fast jag måste få lov till att  börja med, att visa upp några foton från igår när jag också var ute och gick , fast då blåste det ju kanske  en 6-7/ sekundmeter...
Nej det är inte helt lätt att få komma kråkfåglarna inpå livet, de flyger oftast iväg när de ser att man kommer gåendes med kameran men nere vid småbåthamnen så finns det ett par som jag tror börjar att känna igen mig, för den ena fågeln i paret har då blivit mer och mer orädd med tiden. 
Nu var den visserligen upptagen med någoting när jag kom, fast på det här avståndet brukar jag  verkligen inte få komma  men jag kunde stå  där ett par meter ifrån den utan att den flög sin väg.
 
Sedan säger jag bara som så, skam den som ger sig men äntligen så har jag lyckats med den svåra konsten igen, att få till eyy par fina kort på stenskvättorna men de gör ju verkligen skäl för sitt namn när de hoppar omkring nere bland sprängstenen men nog är det fina fåglar att få syn på alltid!
Sedan så fick jag syn på någoting helt annat med igår nämligen en ny kemtanker som hade lagt till vid kajen nedanför cisternerna men jag kanske börjar att bli lite haj på båtar nu också då jag börjar på att mer eller mindre  kunna känna igen dem. Fast den här gången blev det alltså en ny tanker från Norge med hemmahamn i Bergen som var på på besök.
 
Idag när jag kom ner  så var det bara Halland som låg kvar där borta, inne vid industrikajen men jag tycker ju fortfarande att det är en trevlig syn med dessa fartyg.
 
Ja jag kanske har fått pippi på storskrakar, men de är så trevliga sjöfåglar att få lära känna så här på  lite närmare håll och det är ju långt ifrån alla av dem som tycker om att visa upp sig så här framför kameran med. Fst eftersom jag brukar gå samam runda, nästan varje dag så tror jag att den här honan och jag har börjat med att lära känna varandra på riktigt nu då hon kan komma och simma alldeles invid strandkanten fastän attj ag står där med kameran. Ibland så händer det dock att hon skrockar till lite varnande men då brukar jag backa tillbaka ett par steg  också fortsätter hon att fiska som att ingenting har hänt.
 
Sedan så kan jag ju inte få nog av tärnorna utan jag passade på att gå förbi det andra stället där jag vet att de brukar kunna sitta sig och mycket riktigt  så var  det upptaget, fast borden bredvid var lediga så jag slog mig ner där och åt min frukost .
Fast jag kände mig ju lite uttittad men jag tror faktiskt  att silvertärnan föredrar nyfångad fisk som helst även ska sprattla när man ska till att svölja ner den.
 
Så här går det vanligtvis med mina försök till att fota den skygga storskarven som jodå ibland går ända in till kajen  här för att fiska, det vill säga kanske inte fullt så bra. För så fort att de får syn på mig, så brukar de dra iväg fortare än att man hinner zooma in dem med kameran.
Idag när jag kom gåendes mot trädäcket så satt ett par med fisktärnor där och vilade sig, de verkade må rätt så gott i solskenet de med.
Lite längre ut , uppe på räcket så satt  som vanligt min lills kompis Silvertärnan och väntade på att få nyfångad strömming till frukost. Hanen kom förbi och  han släppte av fisk ett par gånger till henne men det roligaste var nog ändå den lilla gråsparvshonan som efter en stund kom flygandes . Hon började med att landa på räcket bredvid tärnan som inte verkade vara sådär jätteförtjust över att ha fått en  ny granne  , men för sparven var det bara en mellanlandning. För sedan så tog hon sikte på mig och landadade  under bordet där jag satt och efter ännu en liten stund när hon hade konstaterat att det kunde vankas smulor av muffins  som rmlade ner ja då kom även hennes fina make dit. Så nu kanske jag har fått mig två nya små fans här :) men nästa gång så får jag kanske  plocka med mig någoting som är nyttigare för dem att äta.
 
 
/Silvertärnan
 
 
 
 
 

RSS 2.0