Lever på hoppet och håller tummarna

Så ser min dag ut  då jag följer hästhoppningen från Tryon hemma från TV-soffan med spänning. Ibland blir det nära på värre än en rysare så då vågar jag faktiskt inte titta men efter gårdagens omgång så får vi ju vara glada att vi fortfarande har en chans på medalj och att inte fler bommar föll. Oj vad många ekipage det var som hade problem alltsts! Nog för att det handlar om stora hinder som säkerligen påminner mer att rida mot en vägg men ibland måste känns det även finnas någon annan bakomliggande orsak till utslaget än vad ryttarna säger själva efter sina ritter. Malin verkar till exempel ha en väldigt lovande häst i Indiana men samtidigt är hon nog ingen picknick att rida så där kom kanske inte bommarna ner med sådan överraskning. De behöver bara mer rutin tillsammans men vad hände med Henrik och Mary-Lou egentligen som brukar vara lite som Peder & All In nämligen säkerheten själv?
Nu blev det inte alls så igår utan det blev istället en osäker häst som tittade på vattnet!Såklart tyckte en av kommentatorerna genast att vatten på en hoppbana var någoting omodernt och borde tas bort men samtidigt ska ju hästarna vara tränade för det men de är ju individer & har olika dagar så vad gör det då om man tränar ? De är ju trots allt levande jur och inga maskiner men ibland känns det som om man glömmer bort det. Nåja det var väl lite det Henrik sa själv med efter sin ritt att det var upp till honom att hålla koll på allt men jag vet inte, för det känns ju som att värmen också tar ut sin rätt. Det sa ju till och med dressyryttarna att det var väldigt varmt men jag tycker mer man har hört det från andra ekipage än våra svenska fast de måste ju helt klart också bli påverkade av det.
 
Sedan som om det inte räckte med Box Quites olycka så blev det inget mästerskap alls för vår duktiga pararyttare då hennes häst hade fått en inflammation i hovarna& att det skulle handla om en lättare konvalecens.
Det var i alla fall så första rapporten lät i media under kvällen, sedan när mer utökade fakta framkom så stod det klart att det rörde sig om akut fång någoting som är långt mycket mer allvarligt än det som sades från början. Ibland så borde de faktiskt kanke vänta med att gå ut med vissa saker. För fång innebär kronisk smärta och är defenitivt ingenting som man leker med utan det kan bli en väldigt lång tid av konvalecens som de har framför sig men jag hoppas verkligen att allting kommer att gå bra för dem.Nu får det räcka med elände,låt oss få den där så efterlängtade medaljen ikväll nu!
Annars så lyckades jag äntligen tummen ur och började på en ombyggnation i Sims 4 bara för att inse att jag nog i slutänden kommer att få göra om hela kvarteret men så kan det gå när inspirationen infaller sig.
Tycker ju om det här gamla huset som finns i stan och tänkte att jag skulle försöka med att bygga något liknande i Sims 4 och med lite mer jobb så tror jag att det kommer att bli ett jättefint litet bilblitoek av det hela. Det känns i alla fall som jag är på god väg.
 
 
 

Blåsigt värre

Hejsan på er alla läsare där ute som harkat klicka er in hit på min lilla blogg idag, eller ni kanske bara blåser förbi. För blåser gör det i trädkronorna samtidigt som solen skiner och det egenligen är en väldigt fin höstdag men vinden gör ju så att man drar sig lite för att gå ut.Fast jag har ändå varit ute på en liten besträckare men det var verkligen lungt då till och med stdens småfåglar verkr undvika att vara ute och flyga.Såg bara till några kajor som trotsade stormen och flocken med stadsduvor som satt och kurade uppe på ett av hustaken.Så det blev ingen längre promenad men jag gick i alla fall över gamla smedjebacken för att kolla om ringduvan var hemma men hen lyste med sin frånvaro och då bestämde jag mig för att vända tillbaka hemåt.
Men NEJ  då jag kom just in och läser jag den här oerhört tråkiga nyheten: https://www.msn.com/…/freskgårds-vm-häst-box-qu…/ar-BBNzN3k…, samtidigt så finns det alltid risker i sporten men det känns så ledsamt och dämpat idag men det gäller ju att tänka på djurets bästa och sätta det framför allting annat. Det är jag säker på att de har gjort i detta svåra läge som verkar ha uppstått, komplikationer går faktiskt inte att förutse.Det tråkiga är väl nu att bara aktivisterna säkerligen kommer att börja skriva en massa, men då ska de veta vilket lagarbete som ligger bakom & detta var verkligen inget annat än en olycka.
Allting såg ju trots allt ändå relativit bra ut direkt efter när det hade hänt, men även om det pekade mot en allvarligare senskada så var ju utgången ändå oviss och nu slutade det alltså i djupaste sorg för alla de som stod ekipaget nära. Då tycker jag att man ska respektera det och alltså inte sitta och spekulera en massa i hästsportens vara eller icke vara men det är ju bara min åsikt kring det hela men den har jag delat med mig av förut.
Fast det är kanske lika viktigt att även den godansidan av näringen får synas för vad händer om alla travbanor och ridskolor runt omkring i landet skulle tvingas lägga ner ? Nej så långt känns det inte som alla de där som sitter och skriver en massa negatvia saker har tänkt utan de väljer att bara se enkelddpårigt på en sak men  hur ska man då kunna sysselsätta alla de som arbetar med djurn undrar jag & hur ska landsbygden kunna hållas levande men det är ju en helt annan fundering. Fast för att lätta upp dagens annars tunga inlägg så kanske jag kn få skriva ett par rader till om travet. Jag blev rakt varm i hjärtat när jag var på V75 senast och stod där vid staketet och tittade på alla de fina hästarna samtidigt som det strömmade countrymusik ur högtalarna.  Ja jag blev så glad av någoting så enkelt, framför allt när jag fick höra den här låten: 
https://www.youtube.com/watch?v=CgTmrv9630c
 
Alltså kolla in den där manen som flyger på Nordby Kuling!
 
 
 

Se upp!

Eller snarare titta ner på marken innan du sätter ner fötterna.
Den uppmaningen vill jag framföra till alla idag. Den bakomliggande orsaken till varför är att jag var ut och promenerade en liten sväng innan lunchen i det fina höstvädret och jag höll faktiskt bosktavligt talat på att snubbla över en liten vän som nära på satt kvar helt obekymrat när jag kom och gick längs med trottaren innan den till sist hoppade iväg just som jag skulle sätta ner ena skon där men den stanande liksom upp och tittade sådär förvånat på mig men jag hade inte väntat mig att stöta på en flock pilfinkar just där så det var nog därför jag var så oförberedd på det.Visst brukar de hoppa omkring i buskarna men nu var de till och med ute helt synligt på trottaren!
 
Passerade även över backen där stadens gamla smedja låg och ja, jag hade lite svårt för att räkna alla de där små siskorna som satt på marken och letade efter smarriga björkfrön.
 Det märks att det börjar gå mot höst trots allt då träden har börjat skifta i färg.
 
 

Halljosan på er!

Hejsan på er alla ni morgonpigga läsare som klickat er hit och hittat vägen in till min lilla blogg. 
Igår kväll så hade jag något av en pysselafton här hemma& jag satte mig vid köksbordet och sydde på maskin för första gången på länge. Kände ju att min fina tonnerdocka som jag har behövde en ny look. Hon kunde ju inte sitta där som hon gjorde, nken framför tvn och jag måste få säga att so far, so good nu ska jag bara jobba på detaljerna med så kanske det blir någoting av det här till sist.
Just nu tror jag dock att Francine vore ett mer passande namn för henne , men jag måste bara kolla upp om jag har tillräckligt med materiak för att kunna göra ett bälte med bara nitar på också sedan så ska hon ju även få en jeanskjol men riktigt där är vi inte ännu. De små fröknarna i bkrunden råkade bara få följa med hem då jag inte kunde bestämma mig riktigt för vem av dem som var finast men jag lovar, det ska inte hända igen har ju haft ögonen på dem ett bra tag innan jag till sist bestämde mig nu för att införskaffa alla tre. Behövde ju ändå en docka som kunde ta över min Irländska dress som blivit liggande i bokhyllan sedan Orla åkte i soporna. Ja jag tvingaes ju kasta henen eftersom hon hade fått fel i plasten, ni vet det där fenomnenet med prickar och klet som lker ut. men kläderna var det ju absolut inget fel på när jag synade dem och nu har jag alltså hittat någon som kan få låna dem tillfälligt tills jag hittar en annan rödhättamen för nu så känner jag att det åtminstone får duga så här.
Sedan så kanske några av er undrar hur det är med Theodor och då kan jag få avslöja att han mår alldeles förträffligt i all sin hamstriskhet vilken ni även kan se på det här videklippet från min facebook som jag hoppas att ni kan komma åt att titta på om ni kopierar adressen och klistrar in i sökrutan. Min hall är lite som ett bootcamp för en guldhamster:
https://www.facebook.com/100009251966820/videos/2134241773560867/
 
 

Oj vilken kväll!

 
Det kan man verkligen säga att det blev för suveräne Ulf Ohlsson som inte tog mindre än tre segrar under helgens rysare till V75 omgång på Solänget. För nog var det som vanlgit spännande att stå där vid staket och se ett samlat fält på 15 hästar som kommer in över upploppet. Trav är utan tvekan en sport som helst ska upplevas live , det säger jag även om det händer att även jag sitter och ser det på TV ibland men det är ju inte alltid man har möjligheten att få vara på plats på banan, men då gäller det kanske att ta till vara på just de tillfällena mer för vem vet hur länge de mindre säsongsbetonade banorna som till exempel just Solänget blir kvar med den utveckling som råder idag. Visserligen  så var gårdagens pubiliksiffra med dryga 3000 fullt godkänd men samtidigt långt ifrån det en eventuell sommaromgång kan dra så det är lite synd att banorna som ligger längre norrut inte får förträde till V75 under sommaren för det skulle gynna sporten mer här uppe där det annars går mer och mer åt andra hållet&en del tränare väljer att flytta. Det är trist även i det sammanhanget att hästarna faktiskt gör mycket för landsbygden när lantbruken blir färre och korna försvinner. Vi behöver betande djur för att kunna hålla den brukande marken öppen och för att kunna bevara den så viktiga biologiska mångfalden!
Nu gled jag visst in på ett litet annat spår men det har ju också med saken att göra och därför  så vill jag rikta en liten känga till alla aktivister som sitter och skriver negativa saker i trådar på nätet. Visst finns det gott om hästskojare men det innebär inte för den sakens skull att man kan såga av en hel näring vid fotknölarna. Har ni någon gång tänkt kring alll sysselsättning som skapas med hästägrare,kuskar,tränare , hästskötare och banans egna personal samt alla frivillig arbetskraft som också finns ? Nej jag skulle inte tro det men jag kan försäkra er om att tävlingsreglementet är en hel liten nyttig bok som det går utmärkt att läsa och vidare skulle flera av dessa hästar kanske må sämre av att bra gå i hagen och skrota. Vi har trots allt avlat fram dem för främst en sak och det är att de ska springa fort!
Sofia Adolfsson vann enkelt kvällens enda montélöp tillsammans med Assult, så bra hon rider just nu!
I lopp två som gick utanför  V75 så segrade faktiskt en hemmahäst nämligen Unceratin When med Heidi Hiltunen i sulkyn, äg Pernilla Nordlund.
I lopp tre som också var utanför v75 spelet så satte Ulf Ohlssson dit Bear Bahare så han tog egentligen fyra segrar under eftermiddagen!
I sista loppet innan V75:an började så segrade Erik Adielsson med Amiral Weah
I femte löpet, V75:ans första avdelning så kunde inte Espirit Sisu stå still så det gäldde att vara snabb med kameran. Ulf Ohlssons andra vinst för kvällen.
Sedan så plockade han även hem avdelning tre på V75, nu tillsammans med gigantiska Roheryn som tog mäktiga kliv förbi de andra, däribland hemmahoppet Super Ariel som inte hade någon lyckad dag.
I fjärde avdelningen segrade All Star med Peter G Norman i sulkyn.
Det blev ännu en norsk seger i Säterbests Minne genom Kaksen, för oss som var på plats kanske det kändes lite konstigt när stall Karlsson  i Moliden inte hade någon häst med.
I femte avdelningen så var det dags för en seger signerad Ulf Ohlsson igen, den här gången tillsammans med Disco Volante.
Så blev det äntligen dags för  årets höjdpunkt nämligen anrika Silverörnen. Alla förhandstips handlade om Diamanten och Makethemark men på upploppet tittade trollgubben Peter Ingves fram och satte dit Timokosonen Dreamoko som var så ståtlig. Fantastisk kul att ha fått se honom, en topphäst som verkade vara så lugn med allt.Som Peter Ingves sa i segerintervjun: Hästen är som min mamma hemma i Finland.
 
I sista och sjunde avdelningen så vann en inte helt kry Sign Me Up Too, på den imponerande tiden 1,10,6,körde gjorde duktiga Emilia Leo som verkar ha topptrim på hästen ändå.
I sista loppet för kvällen så vann Nordby Kuling, vilken läcker häst alltså ! 
Fast i samma lopp var det en häst som onekligen stack ut med sin gulbruna färg och yviga hårsvall nämligen Blixten E.S. Jag tror att jag på plats bakom kameran inte blev så lite kär <3, kallblod när de är som bäst!
 
 
 
 
 
 

God morgon!

Hejsan på er alla ni morgonpigga läsare som klickar in hit idag för att kolla om jag har hunnit uppdatera med några nya rader ännu. Ja jag brukar ju försöka att skriva några små ord åtminstone varannan dag om jag inte har någoting annat för mig. Idag så hade jag väl planerat att gå ner på stan och ta kort till ett nytt leg som jag måste beställa då mitt gamla gått ut men så fanns det en tid ledig så då fick det bli tvättstugan istället. Behövde ju göra bort den också då korgen var full och jag hade slut på pyjamaser. Ja så kan det gå!
Så då kände jag att det fick räcka med den promenaden just nu, eller ja jag gick ju ut en liten sväng i närheten här på överstan med för att se om jag kunde hitta några fjäderfän igen som ville vara med på kort och tur nog för mig så  fanns det åtminstone ett par arter som ställde upp. Så det var värt att få skorna våta av daggen som fortfarande låg kvar i gräset. Nej nu ska jag gå ner och fortsätta med tvätten så kanske , kanske att jag blir klar lagom tills lunchen.
För andra gången  så fick jag syn på ringduvan mitt inne i staden. Den satt högt uppe i en björk och kollade in omgivningarna men när jag kom närmare, eller om det var skatan som kom för nära , ja då flög den.
Kajor fanns det desto fler som gick på trottaren och de småkivades när de lyckades hitta någoting som de tyckte var ätbart.
 
 

Hejsan hoppsan!

Det kan man verkligen säga idag när solen skiner& det är en sådan där strålande fin höstdag när man egentligen inte har minsta lust att sitta inne fast det börjar ju kännas allt mer höstlikt i luften men det kanske också är skönt att det blir svalare nu efter all denna värme som vi har haft under sommaren.
Nåja , nu skulle jag ju inte skriva en avhandling om vädret igen nej jag tänkte bara passa på att uppdatera er läsare lite om läget här. Varit ute och promenerat ett par dagar och gjort några intressanta iakttagelser på dessa strövtåg.
Trodde ju att jag missat dem helt eftersom jag inte kunde upptäcka dem tidigare i höstas då jag också var ute och letade efter dem men rätt vad det var så dök alltså denna fina nötkråka upp. Först flög den iväg, men sedan när jag vände mig om så satt den nästan framför fötterna på mig
Fast den var ändå llte försiktig av sig , så den kände sig mest trygg med att sitta gömd då den putsade sig. Det fanns ju dessutom ett par bra gömställen i form av stora lärkträd, som såg ut att vara hämtade ur en John Bauer saga.
Skam den som ger sig tänkte jag och fortsatte stå i bakhåll för den och till sist så blev jag belönad med riktigt fin bild då den vågade sig ner på marken medan jag stod där och försökte finna den rätta ryska dialekten att föra en konversation med den på. De har ju trots allt invandrat från Sibirien. Efter en stund flög den i alla fall iväg men jag tror inte att det var mig som den reagerade på.
Sedan idag så sken solen och då tänkte jag också passa på att gå en bit, men det bev bara en liten sväng innan jag kände för att gå hem och försöka fota Harley som äntligen blivit klar, eller om jag ska snygga upp bläsen mer men det är i alla fall otroligt vad några vita tecken kan förändra en hel modellhäst totalt.
Efter det så var det någoting annat som fångade min uppmärksamhet utanför fönstret nämligen hela familjen skata som hade bokat in ett besök vid badet. är faktiskt så glad över att de är tillbaka som stamgäster här efter att deras stora boträd blåste sönder i en storm för några år sedan. Eller ja halva trädet blåste av och andra delen där  själva boet satt fick de ju lov att såga bort för att björken inte skulle orsaka några skador.
När man vänder andra sidan till.
Jag trodde att man brukade prata om ruggugglor, nu är jag inte lika säker längre.
Bäst att kolla om det finns någon god mat nere i den där korgen. 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0