Moffsan på er!

Moff och halloj på er alla guldhamstar där ute! Ja tjena även om du är en dvärg eller av annan art och råkar kika in hit. Nu har jag världens bästa...eller busigaste(om du frågar matte) Stuart lyckas finta henne och springa till tangentbordet i förväg. Hon ligger kvar och sprattlar i spenaten &försöker lista ut var hamstern har tagit vägen. Så går det om man försöker få på mig en sele. Just nu finns det alltså inte på min karta så det kan hon tokglömma! Hur skulle hon själv känna sig om hon skulle vara tvungen att sitta fast i ett koppel liksom ? En sak att hon stänger in mig i en hage, för det är kul att försöka forcera och klättra över staketet men att vara fast hos matte nej, hon kanske har blivit tokig ? Vad tror ni ska jag kontakta GRIS (GuldHamstarnas rätt i Samhället)?, eller ska jag finna mig i att hon gör så här? Har ni några goda råd att komma med så här i sommartider ? Dessutom så har jag och Timon haft ett par engendomliga grannar i en veckas tid nu. De är mycket större än oss men riktiga fegisar som dessutom är högljudda. Frågar jag matte säger hon att de är marsvin, men jag har aldrig sett något mer egendomligare djur. Fast så länge de håller sig i sin bur kan de väl få stanna här och bli bortskämda tycker jag för matte är rätt snäll emellanåt med. Det var ju trots allt så att hon räddade mig från den hemska djurbutiken, så elak kan hon inte vara, åtminstone inte med små gnagare även om hon svär en ramsa då jag smiter när hon försöker få på mig selens andra ring!
Här är alltså mina och Timons grannar sedan en vecka. Honung till höger och den till vänster heter visst Lava tror jag, Fast nu åkte de precis hem och jag är lika glad för det, nu får vi tillbaka vår matte på heltid.
Timon måste ha mer koll än mig på var matte är då han är ute och går i spenaten.
Tycker ni att jag gör rätt som kontrollerar så att kopplingarna är hela innan man ska ut och åka ?
Fast jag hade nog behövt ett säkerhetsbälte då så det är ju tur att det inte går så fort.
 
/Stuart "The Great Escapartist"
 
 

Oj!

Hejsan på er alla bloggläsare där ute! Nu märks det verkligen att jag har tagit sommarlov här. Har inte skrivit något på en hel vecka utan faktiskt varit fullt sysselsatt ändå. Utan att sitta online hela tiden. Istället har jag tagit en vecka då jag har gjort andra saker som att vara social med folk runt i kring, passat de mindre syskonbarnen lite och även passat på att njuta en hel del av sommaren bara. Sedan har jag ju alltid något projekt igång även nu då jag har en hemester så det går framåt.Man får ta ett litet steg i taget så ska nog resultatet bli toppenfint då det väl blir klart!
Också har det blivit en hel del djur såklart. Mycket mys med fåren har det blivit i sommar och just nu har päronen passat ett par marsvin några dagar. eller ja det är ju mest jag som byter vatten, städar åt dem och att skämmer bort dem lite extra med maskrosblad,klöver och annat gott. Hur hamstarna mår ? Jo de mår fin, fint och Stuart har börjat kunna lugna ner sig i korta stunder. Så det går sekunder då han kan sitta och lyssna på en ovanpå hustaket men annars gnager han mest. Har provat att ge honom alternativ att ge sig på men nej gallret är tydligen allt för frestande eller så är det en trotsperiod han har just nu. Det är ju klart mycket roligare att vara ute och springa i bollen men det får man helt enkelt försöka låta honom göra då mamma är ute med syrrans vovve som ju också är här. Annars så skulle det lätt kunna bli både hamsterpaté och marsvinsstuvning på menyn. Det är dock inget som händer under det här taket. Hunden får order om att låta bli att gå in i rummet där gnagarna bor och på natten blockeras dörren med hjälp av en stol. Dessutom så har hamstarna varit ute en del i hagen. Stuart ska alltid försöka klättra över staketet, men sätter man in leksaker till honom kan han vara nöjd i fem minuter. Då fokuserar han mer på att leka innan staketet lockar mest. Jag tror han saknar den där roliga skohyllan. Timon är lagomt road av hagen. Han försöker visserligen inte klättra över, men han går längs kanten och undrar om man kan hitta någon gång att krypa ut i. Så det har blivit att han får gå ut i selen istället. Visst avskyr han den och ålar sig fortfarande ut när han kommer åt men samtidigt så tycker han att det är spännande då han får vara ute i spenaten på äventyr!
Nej nu så ska jag avrunda kvällen med lite TV i alla fall. Hade ju tänkt spela lite Sims egentligen men hamnade visst i nerladdningstagen istället. Blir ju så ibland då man har spelet på två ställen men vill ha samma föremål att använda.

Hejsan alla läsare!

Hejsan på er alla sommarlediga bloggläsare där ute som av någon anledning råkat snubbla in just här. Eller så kanske ni helt enkelt brukar kolla in här trots att jag inte är speciellt aktiv på semestern men hej på er alla såklart. Igår var det uppladdat för åska här men det kom bara lite skvitter och muller, inget oväder men man lär väl inte ha samma tur idag då man ska gå på V86. Ja det är ju något som vi brukar försöka göra en gång per sommar åtminstone, att gå på trav. Så det är väl bara att förbereda sig på det sämsta vädret och försöka se det som att det inte finns några dåliga väder.
Sedan måste jag också försöka få dela lite bilder på mina guldgossar som jag har fotat en hel del. Provade lägga ut tidigare men då fungerade inte uppladdningen så nu gör jag ett nytt försök och hoppas att det fungerar bättre! Dessutom så har jag konstaterat att Stuart verkligen är en större utbrytarkung än Meeko någonsin var, det vill inte säga så lite. Stänger man inte transportburen helt kommer han utan problem ut genom att använda tänder och tassar för att bända loss låsanordningen. Smart hamster man har!

Stuart i inspektionstagen.
Fast det är väl klart man måste kolla först, innan man åker med , kolla så att allt fungerar som det ska.
Skönt att få göra premiär ute i hagen. Lite tveksam till det gröna under fötterna i början men sedan tog nyfikenheten allt överhand och man försökte som vanligt klättra över staketet, gräset är visst alltid grönare på andra sidan!
Timon undrar nog vad det här är för något.
Fast det är ändå rätt spännande att få åka med.
Timon njuter fullt ut av att få vara ute då det är bra väder!
 

Hejsan alla glada!

Hejsan på er alla glada bloggläsare. Nu tittar jag in en sväng här igen. Sä här på sommaren blir det ju annars mer sporadiskt som jag gör inlägg och skriver här på bloggen. I alla fall så gör jag det inte lika ofta utan jag passar på att ta lite semester då hamstrarna också har det. Fast idag har jag inte så mycket för mig så då kan jag passa på att dela några enkla rader om vad vi gör så här års. Vissa dagar har bjudit på toppenväder som varit så bra att man undrar vad det är som får vissa att resa iväg på semestern. Visst kan miljöombyten vara nyttiga ibland men jag tror faktiskt att många blir hemmablinda och missar det som finns på nära håll.Eller så tänker man inte efter utan missar det ändå för att man är så fokuserad på ytan och att skryta. Fast jag är väldigt stolt över att bo där jag bor men jag kanske är lite hemmablind jag också men även om jag drömmer om att resa till en del ställen så finns det ändå en röd tråd som går genom dem nämligen naturen och inte minst djuren!
Årets får har kommit till strövområdet som liggen en liten bit från där mina föräldrar bor. Jag har en liten kluven inställning till att de går där men jag kan inte låta bli att gosa med dem och förundras över hur härlig ett av lammena är. Hans mamma är visserligen likadan så han har det han brås på, men idag sov han med huvudet i mitt knä medan mamma tacka låg en bra bit bort. Jag kunde rakt sitta och sjunga vaggvisor för honom och han var totalt oberörd utan bara låg där och mös. Ibland så grymtade han till och en gång kom det ett bä när han blev lite orolig men då sa jag bara att mamma var i närheten och då slappnade han av igen och fortsatte drömma. Flyttade på sig gjorde han först när det kom ett par bilar och körde förbi Han gick dock inte till mamma nu heller utan la sig bara så att han såg henne samtidigt som han var kvar hos mig. Det är rofyllt det och jag satt länge sådär med honom ända tills att jag kände att det var dags för mig att gå hem innan jag blev efterlyst!
Då hade jag redan skött om guldgossarna innan jag gick så de låg och sussade så gott men igår kväll så fick syrrans vovve korn på Timon som tur är står han uppe på en hög byrå så hon kan inte nå buren men det är klart hon var intresserad. Så i fortsättningen blir det till att stänga dörren till rummet där de är då hon kommer på besök för stackars Timmy var livrädd då han  fick komma upp och sitta i fotöljen och det tog en stund innan han lugnade ner sig helt. Inte så att han hade panik men jag har märkt att de blir stela som pinnar när något har skrämt dem.  Annars mår de bara fint av att vara på kollo de med och de får så gott som vara ute en stund varje kväll. Stuart får mestadels springa i bollen för efter en stund i hagen börjar han klättra över och vilja utforska det som finns på andra sidan staketet.  Timon däremot stannar snällt kvar i hagen och han har till och med fått vara ute lite i gröngräset när vädret var som allra finast.  En morgon fick han gå ut i daggen och som hamstern såg ut när han kom in! Brukar ju vänta annars tills det har torkat upp eftersom jag vet hur känsliga de är för att bli blöta men jag tror faktiskt inte att Timon misstyckte just då eftersom det var väldigt varmt just då. Han blev i alla fall inte förkyld  av den utflykten. Så man kan nog säga att jag och hamstrarna mest av allt bara njuter av sommaren just nu!
 
 

God kväll

Hejsan och god kväll på er alla ni bloggläsare där ute!
Hoppas att ni har haft en bra och skön sommar hittills för jag inte klaga med de varma dagar vi haft. Fast när det värmer som mest mår jag så gott av att sitta inne och undvika att stekas bort.Eller så får man i alla fall se till att hinka i sig massor med vatten så man inte får värmeslag. Så det kanske är mer efterlängtat att det här regnet ändå kommer just nu. Ja och eftersom jag inte skriver så mycket här på semestern ska ni såklart få veta hur guldgossarna mår. Timon mår bara gott och just nu sover han. De får regelbundet vara ute växelvis och det går bra eftersom de är vakna på lite olika tider, precis som hemma. Jag tror Timmy njuter mest eftersom han får utforska större ytor då han går i selen. Sedan har jag bestämt mig för att byta namn på Meeko II trots allt. Även om han är busig som hans föregångare var så känns det roligare att han får ett helt eget och valet föll på Stuart Little. Ja visst är det inte så tokigt i alla fall ? Nej nu tänkt jag gå och titta på lite tv och imorgon blir det litet kalas här då man fyller år igen! / Connie

RSS 2.0