Vilken morgon

Vaknade imorse av signalen på klockradion.
Tänkte att jag skulle ligga kvar tio minuter till men det ska man tydligen aldrig tänka. Somnade om men vaknade när klockan visade tio i sju. Jaha , det var bar att kliva upp och göra sig klar. Som tur var hade jag lite kvar av youghurten jag ätit till mellanmål ett par dagar så nu fick den duga som frukost.
Packade väskan och gick iväg men jag hann inte göra någon macka till förmiddagsfikat.
Så jag gick in på pressbyrån och fick stå där minst en kvart -halvtimme i kön för att den som var före mig skulle skicka en större summa pengar men det fungerade inte. Till sist fick jag ändå komma fram och kunde köpa mitt fika, men jag visste att jag skulle bli sen på jobbet,
Skyndade i alla fall iväg och strax utanför var jag nära att halka på en isfläck men som tur var lyckades jag hålla balansen och på fötterna. Men just nu känns det som att nu kan det väl inte hända något mer idag, eller jo det är klart att det kan så jag ska inte säga för mycket mer än att jag är helt färdig.
Blev inte så mycket fixat med Sims igår dock , eller rättare sagt inget så jag får ta tag i det idag istället, för igår så fastnade jag i en teckning istället.
Ni ska såklart få se den när den blir klar men jag törs redan nu säga att jag är jättenöjd, ibland behöver man bara bli lite inspirerad för att kunna göra fina saker :)

En liten fundering

Jag har en fråga idag som jag tror att många fler än jag skulle önska sig ett svar på ifrån supporten. Varför blir Moviestarplanet alltid så segt efter att uppdateringar har gjorts?
De måste ju bero på något i systemet, någon server eller så för nästan alltid blir det problem och man blir gusterad för att man inte kan komma in och mata djuren. Eller jo ibland kommer man in men det är segt som knäck eller kolla. Dessutom så kan det vara så i några dagar, det gjorde det för mig efter Designstudion var inlagd.
Jag kunde komma in men inget funkade, varken chattrum, mata boonies eller att skicka meddelanden..
Så jag loggade ut till sist och väntade med att logga in till jag kom hem igen efter lunchen &nu funkgerar allt igen eller ja nästan allt. Jag kan fortfarande inte samla fame hemifrån eftersom att autografblocken i chattrummen inte reagerar mer än 1 gång när jag klickar på dem så det är därför jag provat från jobbets dator och då har det funkat fint.
Varför är det så olika, från olika datorer då jag inte ändrat på ngra inställningar och varför ska det spela någon roll vilken webbläsare man använder när man i varje fall kunnat göra på IE utan sådant här krångel förut?
Nej vissa saker övergår helt enkelt i alla fall miss förstånd så jag tror jag får fortsätta så länge att bara göra det nödvändigaste, mata boonies, samla så gott jag kan och svara på era meddelanden när det fungerar..
Tycker att det minsta man borde kunna begära om man betalar vip är att sidan faktiskt ska fungera så jag hålelr inte med er som säger att man gnäller om det här, tänk er själva att lägga era pengar på något som inte fungerar som det borde. Har två förslag till supporten för att underlätta för oss medlemmar :
 
1. Skicka mejl till alla när uppdateringar är på gång, eller skriv det i forumen så man vet och slipper undra varför sidan krångar.
2.Om det första inte går att ordna så lägg till en uppdateringsikon uppe i menyn som leder till en sida där man ser när kommande uppdateringar sker, så man vet och elt enkelt kan undvika att gå in just  då för man blir bara less när det ska krångla.
 
Annars så är det jag ska roa mig med idag att städa och fortsätta dona med sims. Strulade ju bort ett dokument som jag glömde spara, i alla fall så finns det inte där jag tyckte att jag lagt det så jag måste leta upp alla dessa trappor igen fast den här gången tänkte jag i alla fall spara filen i word så den inte försvinner för mig igen.

Bokrea

Då har man hunnit göra bort årets bokrea på väg hem efter jobbet.
Det kan ju tänka sig att det blir någon mer sväng men jag tänkte faktiskt inte köpa så många böcker i år. Har ju nyligen sorterat ut mina nöcker och ställer ner allt jag sällan läser i lådor som får stå i förrådet,
Har mycket av John Grisham och Nora Roberts som är två av mina favoriter men hur mycket som helst kan man ju inte ha när man bor på liten yta för det gäller ju att man ska få plats själv med också samlingarna förstås men de står i skåp, förutom modellhästarna som är lite överallt men tanken är att de ska in i skåp med när jag hittar något annat litet väggvitrin som jag kan ha in mina my little ponys i eller om jag ska köpa material &pappa och jag snickrar ett specialkonstruerat. Jag får med andra ord se men nu tillbaka till nokrean. Lyckades nöja mig med en Nora Roberts som jag inte hade sedan förut. Läste på baksidan och den verkade lovande så, visserligen var den ju inte på rea men det var en pocket så den kostade inte så farligt ändå.
På det andra stället jag kikade in på hittade jag inte mindre än tre böcker. En handbok i att teckna som enligt framsidan ska vara den fullständiga handboken, får se när jag börjar studera den närmare om jag lär mig något mer.
Sedan tycker jag ju om att baka cupcakes så därför köpte jag en bok som heter 1001 cupcakes, kakor och förföriska frestelser.
Kan ju vara kul att bjuda den övriga familjen på något eller kanske ta med och till fikat på jobbet.
Sist och minst så ögnade jag lite snabbt igenom en bok när jag stod i kön nämligen Nordsteds nya Våra fåglar&deras läten så den köpte jag också med tanke på att jag gillar att vara ute och spana och den är precis lagomt stor att stoppa ner och ha med i ryggsäcken.
Dessutom så måste jag bara få visa upp mitt tidigare impulsköp i veckan, nu ett av mina blivande projekt kanske med för jag har inte bestämt mig för om jag ska måla om honom då han har en massa färgskrap eller inte.
Om jag inte gör det så ska han få heta Meeko och vara en husky, målar jag om honom i vitt får han behålla både ras och namn men om jag gör honom svart/vit så kommer han att likna en karelare mer  eller kanske en border för jag kommer att försöka  behålla både ögon, nos och tungan på honom så frågan är ju hur jag ska göra helt enkelt.Så därför har jag valt att presentera alternativen här och ni kanske kan rösta på det ni tycker låter bäst/finast för enda alternativet skulle väl vara om man kan köpa två till och göra en av varje men de hade bara den här enda kvar, i alla fall när jag var in.
 

Insändare

Hade tänkt akicka in en insändare till ortstidningen då jag blivit upprörd över den senaste tidens debatt i media men oturligt nog blev den för lång så nu lägger jag ut den här istället för alla som vill och känner att de orkar läsa. Sedan undrar jag om det är någon mer som har stora problem nu med MSP ?
Det har krånglat i ett par dagar för mig, har knappt kunnat samla lr mata booniesarna och att skriva meddelanden lr chatta har också krånglat.
Någon som eg vet vad som händer?


Jag hade aldrig kunnat ana att ett ämne eller ett ord skulle väcka så många känslor. Ni som följt debatten i media på sistone kan nog gissa er till vilket ord det är nämligen ,hästkött. Såg någonstans en bra fråga kring ämnet :Varför blir det en sådan debatt kring att äta det?
Visserligen så känner jag bara till en del av argumenten för jag är en av alla de där ”små” hästtjejerna som aldrig skulle kunna tänka mig att knapra på en kompis men grundstenarna tror jag är dels att folk vill veta vad de faktiskt stoppar i sig. Sedan så är det inte alla länder i världen som har så stränga regler som oss när det gäller vilka mediciner & i vilken mängd det får förekomma i kött som ska bli mänsklig föda. Antibiotika brukar ju ha en viss karenstid innan det går ur djurkroppen men har en häst regelbundet blivit medicinerad som till exempel travarna så finns det alltid spår kvar. Vidare så är det också därför så många hästar går till förbränning istället, för att de faktiskt inte får bli mat på grund av just detta. Nu ska jag inte trassla in mig mer i vilka olika sorters antibiotika och mediciner det här gäller men fenylbutason är bara en av dem. Dessutom så har det ju kommit fram att det fuskas med hästpassen med men jag tror ingen vill äta kött som man kan bli sjuk av överhuvudtaget. Sedan har vi den andra aspekten på det , som kanske ändå är den som innehåller mest känslor. Samma person jag pratade om tidigare utan att peka ut någon speciell sa också att många hästar grävs ner och där kände jag att min gräns gick. Låt folk helt enkelt få begrava sin vän, kompis och trotjänare ifred utan att komma med en massa dumma kommentarer för den sakens skull. Vissa tycker tydligen att man kan jämföra hästarna med kor och visst kan man ha en relation med vilket djur som helst, i Kina äter man ju till exempel hund och katt & i Peru är marsvin en delikatess men de har en helt annan kultur än oss och så har det alltid varit. Dessutom har aldrig marknaden varit speciellt stor för hästkött här i Svergie, visserligen åts det en hel del under kriget och i efterkrigstiden när det var fattigt men samtidigt så var hästen en trogen arbetskamrat också på gårdarna& i skogen som man fick en mycket nära relation till. Många gånger var faktiskt hästen det viktigaste djuret på gården när man väl hade råd att ha en. Dessutom så går det inte att se på ett djur som en sak, en livlös tingest som man kan behandla hur som helst. I USA pågår också en liknande debatt kring mustangen som länge varit en symbol för Amerika och deras frihet. Bönderna tycker de är ett plågoris och BLM (Bureau Of Land Management) utför så kallade Round-ups som är oerhört stressande för djuren för att få ner antalet som man hävdar är för stort samt att det har gått så långt att man utarmar hjordarna på lång sikt genom att ge stona preventivmedel för att de inte ska föla varje år. Som att en vildhäst inte skulle ha nog med naturliga fiender. Dessutom kom det också fram där rätt nyligen att man exploaterade dräktiga ston som tappades på urin , bara för att framställa ett visst P-piller till oss människor. Man hade specialiserade gårdar där stonas enda syfte var det här, annars sågs de som värdelösa och det tycker jag om något är riktigt skrämmande. Sedan visade det sig dock att pillret hade en mängd farliga biverkningar och plötsligt så stod mängder med hästar där utan att någon visste vad som skulle hända med dem. Tack vare en mängd frivilliga insatser fick de allra flesta nya hem men jag tycker ändå att det visar på ett bitvis skrämmande sätt hur långt människors egen girighet kan gå i vissa fall. Man kan inte se på djur som döda saker och produktionsenheter alltid heller utan de kan faktiskt prata på sitt sätt och visa känslor med. Visst man kanske ska akta sig för att förmänskliga dem allt för mycket men samtidigt är vi de enda som kan tänka för dem och försvara deras rättigheter till att ha ett bra liv. För om de liknade oss på den punkten och hade samma förmåga, vad skulle de då tänka om oss när de ser hur vissa av oss behandlar dem ?

Kul med poker

Det är kul att spela poker.
I alla fall medan man gör det på en lekfull nivå och det bara handlar om poäng och inget annat. Visst blir det lite prestige ändå emellanåt men det är mer ändå värme det handlar mest om och en stunds trevlig samvar, kanske över lite fika samtidigt.
Fast i helgen så hände det en sak aom inte händer så ofta, jag hade ett fyrtal i sjuor. Visst förekommer triss då och då men ett fyrtal, det är inte ofta det händer. Dessutom så brukar jag och päronen köra flera gånger i rad, där vi har så kallade etapper om tio och jag vann den här med 10 vinster mot mammas 4 och stackars pappa som inte alls fick vinna.,
Han försökte skylla på kortleken så vi provade med en annan och vi körde tre omgångar där det blev 1-1.
Slutligen stod det 11-11 i den sista, han vann och fick 2 poäng men då satt jag där med ett triss.Jag ska nog inte säga att han kallade mig för kortoxe, men jag är tacksam över att de lärt mig spel, fast lite tur är det ju också och jag har världens sämsta pokerface.
Igår körde jag 7 km på skidor och nu är jag uppe i 3 mil i alla fall i vinter fast nu har det börjat töa men det kanske hinner vända igen.
Det brukar ju kunna göra det åtminstone. Annars har jag pysslat på och jo jag har gjort lite av ett impulsköp som jag ska ta tag i ..måste bara köpa bra färg först så och göra det klart sedan ska ni få se något riktigt fint.Om jag är bra på att börja på saker ?
Jo men det är värre att göra dem färdiga fast nu har jag i alla fall gett mig den på att jag ska bli färdig med en del av de saker jag hållit på med länge i alla fall.och inte påbörja några nya.
Ni får säga skäms på mig om jag börjar med något utan att göra något annat klart. Men nu är jag i alla fall hemma igen men jag är forfarande mestadeös inne på MSP på förmiddagarna eller sent på kvällarna när det inte är så många som bombarderar mig med vänförfrågningar lr tigger, helt enkelt för båda de sakerna är rätt jobbiga,
Visserligen tycker jag om att ha vänner men det är inte kul att få 30 förfrågningar /dag när majoriteten bara tycks bry sig om lvl och inte vara så intresserade av att prata med en.

Morgon

Morgon på er alla :)
Idag känner jag mig ganska glad&positiv trots jobbigt illamående men just nu vet jag i alla fall att det kommer att gå över så småningom.
Försöker tänka på bra saker helt enkelt men jag blev så förbaskad igår när jag fick se ett par saker på MSP igen.
För det första var det en tjej som kallade mig fett jobbig för att jag tog allt i chattrummen, men alla har faktiskt samma chans till att samla saker där så jag förstår inte varför vissa måstr gå runt och sprida en dålig stämning på det viset.
Dessutom undrar jag också varför vissa påpekar att man står på dem då hela spelet är uppbyggt på det viset så att man gör det så fort man passerar någon eller samlar saker.
Det känns onödigt att snedtända då för en sådan sak då. Fast det som gjort mig mest upprörd är en sak som X har gjort.
Det hela började med att jag skrev en tråd om att jag ogillade när folk bröt mot reglerna och skrev noveller med snusk i innehållet unfer forumet. X sa att hon inte riktigt höll med och vi började en lång disskution där jag hela tiden har hänvisat till sidans regler. Ändå tyckte X att jag var någon himla besserwisser m.m
Sedan så kom det fram att X hade massor av gubbar vilket jag fick veta från annat håll, från vissa av dessa gubbar var hon snäll från andra elak. Varför gör man något sådant ?
Det är väl bättre att bara ha en gubbe och vara sig själv helt och hållet eller tänker jag tokigt nu ?
Sedan tycker jag att det är väldigt fel att gå runt och vara elak med, man vinner ju absolut inget på det själv utan man riskerar bara att få gubbarna spärrade&raderade.
Så varför vara på sidan alls då när de inte kan hålla sig till reglerna?
Ja det kan man ju undra.
Nåja idag ska jag fortsätta leta efter mina förrymda sockar och mjo var på rean igår men det blev inga nya tumhandskar som jag egentligen var ute efter. Hittade två fina mössor istället :)
Också hörde jag Takidas nya låt på radion imorse +++++ får den av mig :P vet att det är lite sent kanske att börja digga dem men självklart att man håller på ett norrlandsband.
Fast det är en annan låt jag lyssnar på just nu för att avreagera mig lite nämligen Bachelor Girls gamla hit Busses&trains.

Poff

Så sa det imorse när jag skulle tända lampan i hallen.
Igen. Det var med andra ord långt ifrån första gången en lampa går sönder hos mig och knappast den sista heller.
Vet inte riktigt vad det beror på heller. Endera är det fel på kontakterna , dålig kvalité´på lamporna eller så har jag någon liten osynlig inneboende som ogillar när det blir för ljust.
Jo jag har provat att byta sort men det fungerar oftast bara ett tag för att senare just det *poff*.
Dessutom gillar jag inte riktigt de här long-life lamporna riktigt heller, för dels så tar det ju lite tid innan de tänder upp men det blir inte alls samma ljus också sägs det att de innehåller fler farliga ämnen än en vanlig.
Såg dock i alla fall tillräckligt för att kunna snöra på mig kängorna men visst blir man less när lamporna går sönder så där stup i ett.
Funderar på att höra med vicevärden om det fortsätter så här för man kan ju inte slösa pengar på att köpa nya hela tiden så fort de gamla går sönder.
Fast det var i alla fall länge sedan jag såg någon silverfisk nu så dosorna verkar fungera men jag ska väl inte säga för mycket antar jag.
Dessutom fick jag en fråga här på bloggen häromdagen som jag tyckte var lite fräck, nämligen hur många besökare jag har här.
Vad spelar det för roll ?
Klart att jag kan önska ibland att fler läste, men jag tappade många på grund av att MSP ändrade i sina regler så man inte får länka till bloggen via deras sida längre. Också skriver jag främst för min egen skull , för att jag tycker det är roligt helt enkelt .Ibland går det ett par dagar mellan inläggen med det är oftast för att jag är upptagen med livet eller funderar över vad jag kan dela med mig av och ibland känner jag kanske inte för att skriva&sitta vid datan eller så men i största mån försöker jag i sådana fall meddela er Bubblare det.

Snökonst

 
Nu ska ni få se vad jag ådstadkom i helgen.Brukar ju inte allt för sällan ge upp att görasaker i klibbsnön eftersom det sällan blir som jag har tänkt mig men nu var det verkligen ett undantag.
Kan ni gissa vad det här är ?
Jo tanken var att det skulle bli en my little pony i snö. Sådär nöjd med huvudet men kroppen blev ju faktiskt bara för lik, kunde säkert gjort det mer porträttlikt med men systerns ena tös ville gå in och spela dataspel så då fick det bli så istället.
Men det är åtminstone den bästa ponny/häst jag gjort i snö så här långt :) så vem vet mer vad det kan bli i vinter.
Tror jag kom på en listig plan till men den kan vi återkomma till sedan´när jag sett hur den fungerar men det händer helt klart vissa saker nu.
 
 
 

Hejsan på er.

Nu så är jag tillbaka på banan igen.
Visserligen var jag hemma igår med men jag mådde ju illa till&från så jag satt aldrig någon längre stund vid datan. Känner av det mindre idag så det kanske börjar gå åt rätt håll, får i alla fall tro på det för man blir så less på att bara ligga i soffan, må tjyvens och se på gamla repriser hela tiden.
Så det känns helt enkelt skönt att det är bättre idag för då kanske jag kan få lite gjort :)
Är ju fortfarande inte riktigt klar med att ta ner tapeter, golv och möbler till Sims 2 men det går i alla fall framåt, en liten bit i taget.
Dessutom så ska ni få se vad jag gjorde i helgen så snart jag lagt in bilderna här :)
Allt jag tänker säga just nu är i alla fall att det var klibbsnö och att jag ar inspirerad så jag gladde mina syskonbarn genom att vara ute med dem & leka.
Eller de härjade mest medan jag gjorde något helt annat.
Skapligt nöjd blev jag också med resultatet som enlgit rapport står kvar idag för det blev lagomt nog minusgrader dagarna efter.

Tillbaka

Hejsan alla glada Bubblare, nu är jag tillbaka efter helgen.
Har för ovanlighetens skull kanske inte suttit så mycket här utan istället så har jag gjort andra saker som att vara social och pysslat.
Först tar vi de tråkiga nyheterna dock. Vi tror att pappas tama talgoxe blivit uppäten, hon har varit borta ett tag nu också hittade han rester av en fågel (troligen talgoxe)på uteplatsen :/
Fast hanen som hon var tillsammans med är i alla fall kvar och han är pratglad och kommer som vanligt när man går ut med mat åt dem och visslar men jag tror att han har fågelkoppor för han har ett öga som är nästan igenmurat.
Dessutom så har de haft en sjuk siska vid matningen ett par dagar tills den försvann men jag hittade dem invid husväggem där den hade somnat in med huvudet så fint instoppat under vingen.
Det var de tråkiga nyheterna, nu till de mer positiva.
Körde 5 km på skidor så hitills i vinter har jag kört 2½ mil :), ligger kanske lite efter i planeringen men jag var ju förkyld så pass länge.
Höll dessutom på att bli nerhoppad av en glad vorsther som kom springande utan att någon ägare syntes till men troligen så var de ute på skoter eller om han hade sprungit från gården.
Vi hälsade i alla fall på honom innan pappa sa åt honom att gå hem och det verkade han lyssna på för han sprang iväg lika snabbt som han hade kommit.
Sedan träffade jag på områdets senaste tillskott, i form av en söt liten snömullvad och trädkramare. Nej men nära på , helt klart en pratglad och mycket social puli. Jo jag ska fråga hans matte om jag får ta kort på honom vid tillfälle så nu får se vad fin han är.
Dessutom är det kul att få se en sådan ovanlig ras med men vi såg ingen strömstare trots att vi smög oss upp längs ån.
Också har jag ju som sagt ägnat helgen åt en del pyssel och tvtittande med.Såg på Melodifestivalen bland annat och hejade på tre artister som jag tyckte hade bra låtar nämligen State of Drama, Caroline Af Ugglas och Martin Rolinski så jag tror att det kommer att bli en spännande final i år.

Sen och Lagg

Hejsan alla Bubblare som läser bloggen för ögonblicket och tjenixen till er andra med för den delen. Helt enkelt hej med andra ord till alla er som brukar kolla in min blogg.
Idag började min dag på ett något märkligt vis.
Kom som vanligt ner på jobbet men fick stå och vänta i en halvtimme innan det kom någon och öppnade &släppte in oss som hade kommit(jag och två praktikanter). Ingen som kom sedan visste något om var resten av alla människor hade tagit vägen och det var verkligen öde i huset till fikat när det droppade in några till.
Inte för att vi är så många här heller i normala fall men nu var det verkligen folktomt imorse. så jag undrar om det är influensan som härjar.
Nåja kom ju i alla fall in till sist och kunde starta upp.
Sedan har jag en fundering, är det någon mer än jag som tycker att MSP har laggat ovanligt mycket den senaste tiden ?
Nog för att det alltid brukar vara lite ibland men nu blir det ju segt efter 5-10 minuter och man måste relogga hela tiden.Jag menar är man betalande  VIP ska man väl i alla fall kunna kräva att de löser det här eller hur för det känns ju inte så rolgit att betala på en sida som inte fungerar som den ska alltid.

Nu så :)

Nu börjar jag komma iordning med första huset i Sims 2 igen.
Det vill säga att det i alla fall har börjat arta sig.
Gjorde om utsidan idag också bestämde jag mig för att det fick bli en trådgårdsdamm på tomten. Nu ska jag bara skaffa mer saker som kan finnas ute i den så som mer träd, buskar , blommor och statyer innan Logan&Mr Muffin får flytta in i sitt nya hus. Jo, jag tänker återskapa dem eftersom jag blev så nöjd med just familjen Kennedy.
Också måste jag såklart göra något åt trapporna som försvann med :) men sakta, bit för bit börjar pusslet att bli helt och det blir mer och mer dags för mig att plocka fram pappret där jag skrivit upp de familjer jag tänkte skapa, jag ska bara hitta det också.
Så det går framåt, sakta men säkert.


Hejsan

 
Hejsan svejsan på er alla Bubblare.
Ja alla ni andra morgonpigga människor med.
Känner att jag måste få skriva några rader om gårdagskvällen.
Var ju och såg på film nämligen Svinalängorna.
Den var otroligt bra och jag ska försöka att inte avslöja för mycket om ni inte redan har sett den vill jag bara säga: Se den!
Vissa filmer är verkligen obegripliga trots att de får toppbetyg men den här berörde verkligen mig, konstigt vore väl annars.
Tyckte att Noomi gjorde en mycket bra tolkning men samtidigt tyckte jag att hon var lite svår på något sätt, distanserad och avtrubbad fast det ingick ju såklart i rollen men man undrar ju hur Leena som hon heter i filmen klarar sig sedan för slutet kom lite väl plötsligt.(efter en och en halv timme) så kändes det ändå som så.
Den roll som istället fångade mig mest var hennes bror Saakari.
Fast jag undrar samtidigt hur de som kommer från likande uppväxter som skildras i filmen, både dåtidens och nutidens överhuvudtaget kan bli hela som människor ?
Tror de får väldigt svårt med just tilliten till andra, något som jag själv ändå har nog svårt med fast jag kommer från ett bra hem men andra orsaker har lett till det.
Så visst kände man igen sig i vissa känslor .Även om den genomgående för filmen mestadels var sorg &svårmod så fanns där sol och glädje med stundals precis som det gör i livet men det var kanske det som gjorde den så bra.
Dessutom så tyckte jag också att den skildrade alkohol& baksidan av det på ett mycket trovärdigt och naket  sätt vilket bara är bra i ett samhälle av i dag som annars kryllar av reklam om olika sorters sprit både i tidningar, på tv och i affärerna.Vi är så väl medvetna om problemet ändå händer det så skrämmande lite och drickandet börjar istället allt lägre ner i åldrarna , varför är det så  och varför ska man behöva bli ifrågasatt om man faktiskt vågar stå emot grupptrycket och säga nej för vad är det för roligt med att vara så full att man vaknar upp dagen efter och inte ens vet vad man har gjort ?

Hejsan hoppsan

Hejsan alla glada Bubblare eller ni som bara har råkat snubbla in här av någon annan anledning.
Idag har jag bestämt mig för att ta mig ut lite bland andra och försöka vara lite social om möjligheten ges. Ska gå ikväll och se film som församlinghemmet ordnar. De visar Svinalängorna som jag egentligen ville se när den gick på bion men då fick jag aldrig chansen att gå så nu tar jag den istället.
Angeånde fågeln som päronen såg iförrgår så vet de inte säkert att det var en snösiska , kan också ha varit en hämpling men helt klart är att det blir en till art att lägga till listan :)
De börjar ju komma upp i ett respektabelt antal nu för att vara amatörskådare :P, jag har ju sett en hel del arter jag med när jag varit ute. Såklart många är samma men det finns vissa olikheter när man sedan jämför listorna men det är bara kul och päronens intresse för fåglar har ju bidragit till mitt eget.
Det är kul :) men visst kan jag förstå att de kan upplevas som otäcka i alla fall om man har sett vissa gamla rysare som Hitchkocks Fåglarna eller den Isländska När Korpen flyger men jag tycker inte man ska låta sådana uppdiktade historier styra ens verklighet så till den milda grad att man inte kan korsa ett torg av rädsla för duvorna.
Dessutom så har ju allt levande sin funktion att fylla här i världen och det brukar inte bli så bra när man går in och rubbar på den naturliga balansen.
Men nog om detta nu :) för annars skulle jag nog kunna prata om djur&natur i all evighet då båda dessa är områden som ligger mig varmt om hjärtat och det gör ju även Sims 2, fast det visste ni ju redan.
Är ju äntligen igång med mitt byggande igen fast jag såg allt en sak jag måste fixa mer av som alltid, golv och tapeter. Dessutom så fick jag rensa föremålen för en del saker som jag laddat ner kom av någon anledning inte in i spelet utan syntes bara som blåa formar.
Känner ni som som spelar Sims 2 själva igen det ?
Visst blir man lite fusterad när objekt man vill ha inte kommer in av någon anledning men det är enklast att bara ta bort dem trots allt. Fast det knostigaste jag varit med om var när en brödrost som skulle fungera blev en väckarklocka.

Jag skulle vilja...

Jag skulle vilja veta varför vissa tycker att jag levlar snabbt på MSP.
Klart det kanske beror på vad eller vem man jämför med också men faktum är att jag kan tycka att det inte går så speciellt snabbt längre som det gjorde när jag började.
Det är flera nya som jag inte ens hört talas om som gått om mig på båda listorna och det tycker jag är lite märkligt.
Jag menar så mycket tycker jag inte att boostarna ger när man väl har haft tillfälle att prova dem. Det tar tid i alla fall.
Så då är ju frågan hur de bär sig åt ?
Tror inte det finns ett enkelt svar på den men faktorerna är nog många, men det känns mer nu som att en del bara bryr sig om vilken level man har. Många är inte ens intresserade av att prata med en längre. Märker det tydligt tyvärr pga alla som tigger saker eller fortfarande undrar vad jag har gjort av alla mina djur så nu säger jag det en gång för alla:
TIGG INTE SAKER AV MIG, jag ger till de jag vill och jag tog bort djuren därför att det laggade och många som besökte mitt rum var inte så snälla mot mig heller utan sa taskiga saker när den trodde att jag inte såg. Numera kan man dessutom inte ha fler än tio djur ute men jag har ju givetvis alla kvar i väskan eller vad man ska kalla stället där allt man inte använder ligger. Men jag sköter ju dem alla såklart ändå.Så nu vet alal det och jag hoppas att det leder till färre funderingar hos er Bubblare, både nya och gamla.

Sims 2

Idag har jag haft inspiration


Bjällerklang, bjällerklang

 
Så här mysigt såg det ut i helgen när kyrkan ute hos mamma och pappa hade Barngudstjänst med fika i församlingshemmet efteråt. Dessutom bjöds det på gratis ansiktsmålning men höjdaren var ju att barnen fick åka släde. Som ni ser föll snön rätt ymnigt och det förvånade mig lite att jag verkade vara den enda  av de med kamera som tänkte att gå ner och ta kort på ekipaget när de kom vid de gamla kyrkstallarna.
För det var verkligen magiskt att se den trygga nordsvensken komma lunkande genom snöfallet och i traven fick hon upp farten rätt hyffsat :)
Men visst kände man historiens vingslag och för den som sett insidan av en kyrkstall, jo jag undrar hur hästarna i hela friden gick in där förut.Visserligen var de mindre men hur små egentligen jämfört med dagens hästar ?
Sedan skrattade jag lite åt min systers ena tös som tyckte att hästen liknade en stor ponny , detta trots att de har tre egna pållar där hemma för jag tyckte snarare hon såg ut som en lurvig teddybjörn i den där fina vinterpälsen hon hade. Jag hade säkert kunnat fått åka med en vända om jag hade frågat men nu var jag ju ute för att fota men det var klart man ändå
 
passade på att klappa om damen som hade hunnit nå en ålder av 19 år.
 
Dessutom så fick jag syn på fden här lilla julgranskulan som hängde i en gren.
Lilla..nja snarare tvätom för det var helt kalrt den största jag har sett.
 

Tjuvstart

Idag har jag tjuvstartat med att äta semla.
Det blir säkerligen en till på Tisdag och troligen även någon efter det.
Egentligen hade jag tänkt hålla mig och vänta till rätt dag men eftersom jag följde med på gudstjänst i kyrkan idag så serverades fika i församlinghemmet efteråt.
Nej , jag har inte gått och blivit troende för det men det är mysigt att gå när de ordnar något speciellt som "Fastlagskul".också var ju systerns två äldsta barn med.Fast ananrs tycler jag kyrkan ute hos päronen är rätt så mysig att vara i med om en kyrka nu kan vara det.
Den är gammal, byggd i slutet på 1700 talet och man riktigt känner hur den andas historia men nu var det inte enbart om en gamma byggnad jag tänkte skriva idag, även om jag tycker att de är intressanta att lära sig om och kanske för att de tillhör en tid som håller på att glömmas bort i dagens stress.
Glömmas bort att den faktiskt har existerat men nu ska jag skriva om något annat fast lite på samma tema ändå.
Det är magiskt att  höra äkta klang av bjällror, det finns inget ljud som är som hovarnas läte mot snön.
Det insåg jag idag när jag skickat iväg syskonbarnen på en gratis slädtur, givetvis med häst&slade, ingen fyrhjuling som på midsommar här inte.
Att sedan få se dem komma genom snön där på vägen vidde gamla kyrkstallarna och Carmensitas frustande ja det är den injektion av lugn som  man kan behöva ibland.
Jag lovar ni ska få se bilder här som jag tog trots det stundtals ymniga snöfallet när jag har gått igenom dem imorgon men nu ska jag krypa ner i soffan, dra upp filten och se om jag hittar något att se på tvn.
 

Morgon igen

Morgon på er alla :)
Nej jag frös inte till en isbit när jag gick ut imorse men nära var det för det var verkligen kyligt igen i luften.
Det går väl an för oss som kan byta kläder rätt så lätt men de stackars djuren har det nog inte så roligt när det svänger så här i gradtalet tror jag.
Lär väl bli lite varmare under dagen men det är ju fortfarande ändå kallt.
Nåja får bli en dag för att pyssla inne helt enkelt också får jag se om det blir någon skidåkning senare i helgen istället.
 
 

Ritat

Nu tänkte jag visa upp mitt senaste lilla projekt som jag hållit på med i ett par veckor. Har gjort bit för bit på den när jag haft stunder över, Tänkte först rita något helt annat men när jag hade gjort grunden stod det klart vad det skullr bli.Nej nu ska jag inte tråka ut er med mer text utan nu visar jag den istället.
 
Det blev ingen galopperande enhörning i snöfall, det blev en tinker på en sommargrön äng med grönskande kullar i bakgrunden istället. Blev nog lite inspirerad av mitt möte i somras men så kan det gå ibland.
Dessutom blir det ju oftast som bäst när man inte tänker ut innan vad man ska rita, försöker man tänka ut ut det i förväg blir det oftast pannkaka.

Howrse

Jag var fast i det spelet ett tag och hade byggt upp två stuterier, ett med connemaror och ett annat med shetlandsponnysar men av någon anledning tyckte jag i en period att det inte var lika roligt att spela det längre.
Det blir ju så med vissa saker att det går i vågor helt enkelt men så kan det där suget komma tillbaka.
Försökte logga in men jag hade glömt all info och när jag kollade fanns inte min epost reggad längre.
Så jag bestämde mig för att skapa ett nytt stall helt enkelt eftersom jag ändå vill ge spelet en till chans och nu känner jag mig mer motiverad att spela det än på länge.
Nu kanske ni undrar varför men jag ska visa er orsaken här.
Bestämde mig för att börja med frieser eftersom jag tycker det är en underbart fin ras och jag skaffade mig en första häst, en hingst och se vad det blivit av honom på så kort tid:
Tänker försöka hålla temat i stallet och döpa hästarna till namn med vintriga teman eftersom jag tycker det passar så bra in. Nu har jag hur som helst 3 frieser och 3 arabiska fullblod(fick ett sto gratis när jag klarade uppdrag) och har tagit två föl efter henne. Lite olika raser tänkte jag dock försöka ha men det här är en bra början tror jag och jag är mer motiverad att försöka hålla mig kvar på sidan än på länge.
 

Hejsan alla Bubblare

Hejsan på er ala bubblare som läser den här bloggen.
Jag vet, egentligen ska man kanske inte klumpa ihop folk i en massa men jag kände att jag ville ge er ett smeknamn!
Hoppas att ni gillar det.
Kom just innanför dörren faktiskt och lyckades undika att snöa över.
Det har kommit säkert 5 cm eller mer ändå här sedan imorse.
Fast det gick åtminstone att ta sig hem men jag kan tro att snöröjarna kommer att få jobb så att det räcker.
Sedan så är det ju faktiskt bara Februari än så våren är ju åtminstone en månad eller mer än så bortåt i tiden.
För mig får den faktiskt komma igång sent helst då jag är pollenallergiker.
Kanske därför jag tycker bäst om just höst och vinter även om åren och sommaren har sina bra sidor med men så är det ju varje årstid har sin tjusning.
Annars så ska jag bara ta det lungt idag. Försöker få Sims 2 klart och det går framåt :)
Snart avverkat möbler och sådant med men först och främst ska jag försöka göra bort lite trist nytta som att tvätta.

Diamanter är en flickas bästa vän

Det sägs ju så och ibland kan man faktiskt få fundera på om det är sant.Fast det beror ju på lite vad det är för diamanter med och hur man ser på saker En diamant kan ju faktiskt betyda så mycket mer än bara den vackraste ädelstenen i världen. Fast om jag ska säga det själv så tycker jag egentligen mer om safirer och bergskristall :P
Men nu tänkte jag inte göra någon vidare utläggning om sådana här :)
Tänkte bra visa upp mitt senaste fynd från Swarowski.
Som jag ju tidigare har avslöjat lite smått..
Fick ett paket i postboxen och blev så glad när jag öppnade och hittade denna lilla fina ask.
Kunde helt enkelt inte hålla fingrarna bora utan öppnade det, fast ok jag lyckades i alla fall hinna fota innan.
 
Här är det, jubileumssmycket som gavs ut 2012 då det var 100 år sedan Titanic sjönk.
Visserligen är historien om Heart of The Ocean bara en myt, åtminstone berättelsen som förekommer i James Camerons film från 1997, den verkliga historien finns att läsa i Sagoskeppet av Claes-Göran Wetterholm.
Fast jag kunde ändå inte motstå att köpa den här helt enkelt eftersom jag tycker om både den blåa färgen och silver.
 
 

Godbitarna

 
Här kommer godbitarna från helgen, eller åtminstone några av dem
Tänk att snö kan se så härligt kall ut och gnistra så vackert i solens sken.
 
Mamma bjöd på mumsiga chokladmuffins gjorda efter recept från Leila och de blev helt perfekta.
 

Hejsan svejsan

Hejsan på er alla.
Jo nu är jag här igen och för er som undrart var jag har hållit hus kan jag berätta att jag varit social med syskonbarnen i helgen+ att jag har haft lite känningar av huvudvärk så det är därför som ni kanske sett till mig mindre än vanligt här och på MPS.
Har helt enkelt passat på att vila mellan varven.
Såg på Melodifestivalen i Lördags och blev glatt överraskad av YOHIO från Sundsvall. Säga vad man vill om hans stil men låten var bara + i alla fall. Kul.
Sedan hann det också bli 5 km på skidor och nog märktes det att man inte åkt på ett tag men skönt att vara igång igen men jag får ändå se om rekordet ryker med tanke på att förkylningen/katarren höll i sig så länge som den gjorde.
Fast nu tänkte jag allt lyckas med att hålla mig frisk och jo jag har ju en hel del projekt på gång med.
Lyckades komma igång med ännu ett i helgen efter några försök men nu ser det riktigt lovande ut.
Återkommer till det sedan. Just nu ska jag bara mata bonnies och duscha. Sedan ska ni få se på några av helgens godbitar :)

Hackförsök ?

Satt i godan ro och chattade med en vän som jag inte träffat på länge på MSP. Hur som helst så avbröts plötsligt vår dialog av att det kom ett inlägg från mig där det stod hej.
Det var bara ett problem att det hände mitt i samtalet och jag hade absolut inte skickat det.
Funderade lite till på saken och kollade upp mina skickade presenter och vad hittar jag där tror ni ?
Jo jag ska ha skickat en present till mig själv den 3 december ifjol , men man kan ju inte skicka och ta emot något från samma gubbe.För speciellt rolgit är det inte.
Kollade i listen nu och det fanns flera poster där som såg likadana ut så jag lägger upp en prt screen här så ni får se hur det ser ut så att ni kan vara uppmärksamma på era egna listor.
För även om användaren man skickat till blivit raderad eller avstängd så borde det väl ändå synas och framför allt så ska det inte komma ett inlägg i en chatt som man själv inte skrivit.

RSS 2.0