Nyår

Snart är det dags att bli 2013.
Just 13 brukar av många vara ansett som ett outrstal men jag tror faktiskt inte så mycket på det där eftersom jag för det mesta brukar ha tur just Fredagen den 13 och så. Så kanske är jag lite tvärtom där och har tur istället.Hoppas i alla fall att det blir så och att jag får slippa mina förkylningar en bra bit framöver.
Är ju fortfrande inte helt kvitt den senaste men jag jobbar i alla fall på att bli av med den men annars firas själva nyåret lungt här, utan raketer och smällare. Visst kan de vara vackra att se på men varje år sker det så många olyckor på grund av dem, folk som blir skadade för livet , nysvenskarna som kommer från krigsområden eller våra vänner djuren så jag tycker faktist att man kan låta bli smällandet&tjutande raketer om man nu inte måste ha dem. eftersom de skapar obehag för så många.
Dessutom så ogillar jag de här thai-lykorna med som blivit så populära att skicka upp för vad händer om de slår ner på exempelvis en balkong eller fastnar i ett träd  om det fattar eld ?
Vidare så blir också mycket skräp liggandes kvar ute i naturen för hur många bryr sig om att samla in raketpinnar, plast &sådant som finns kvar dagen efter firandet ?
Inte speciellt många utan skräpet ligger kvar i någon snödriva. Nu säger jag inte att alla gör så här men många och dessutom finns det  kommunala regler som tydligt talar om hur och var man får skjuta men inte speciellt många brukar ta någon hänsyn till dem om de ens känner till dem utan det kan pågå skjutande från tidigt på kvällen till efter 12 slaget.
Vilket jag tror är det som de flesta reagerar på, i alla fall bland de som har djur. Skulle man begränsa själva smällandet till ett par timmar före 12 & fram till själva 12 slaget så vore problemet mindre men just det där regelbunda skjutandet med smällar, tjutande och knallar på olika håll tror jag är det som upplevs som mest olustigt när man är tvungen att ge hunden lugnande för att den överhuvudtaget ska stå ut i två dygn.
Bara för att vissa andra ska få ha lite roligt.
Fast jag och booniesarna önskar ändå alla läsarna av bloggen Gott nytt år och ha en bra fortsättning inpå det nya året så ses vi igen den sjunde januari om jag inte plitar ner några rader ibland här innan dess, ciao.
 

Lite lågsäsong

Så här års har jag lite lågsäsong på att skriva på bloggen som ni kanske märker men ibland är det rätt skönt att bara koppla av och kunna njuta av julledigheten med& slippa ifrån skärmen ett tag i alla fall.
Fast nu hoppas jag i alla fall att jag ska ha gjort bort min beskärda del av förkylningar för ett tag, även om sviterna hänger kvar med hosta& snuva så vägrar jag att åka på en ny. Nu får det helt enkelt räcka hoppas jag, det kan man ju alltid göra förstås.
Nåja :) nog om detta , nu till något helt annat.
Kunde inte motstå frestelsen igår eftermiddag att ta mig en sparktur med brorsbarnen & det blev en extra promenad med lite senare för det var sådär sagolikt fint ute med en stor fullmåne.
Dessutom kom det en till sällsynt besökare till fågelbordet, nämligen en gråspett och den här gången hade jag tur att få en bättre bild än på nötskrikan.
Att man kan bli mångalen kan jag faktiskt förstå.
För det är verkligen vackert när fullmånen lyser som den gjorde igår.Svårare att fånga det hela på bild men jag stängde av blixten och fick några bilder som i varje fall får duga.
 
Det såg ut som man befann sig på någon helt annan plats. Nästan som i en film.
En lite mer ovanlig gäst,gråspett på besök vid fågelbordet men det är Ångermanlands landskapsfågel
fast den håller sig mest i storskogen.
 
Måste visa den här juliga bilden med :) Har man ingen egen utegran fotar man någon annans.
 
 

Hoppla hejsan

Hejsan på er.
Nu tittar jag in en sväng här så här dagen efter självaste julafton.
I år blev det en lugn tillställning dock utan tomte men det gjorde ju inte så mycket faktiskt. Vi åt gott och såg självklart på Kalle(fasträn det kändes väldigt konstigt med klippen, det blev ju knappt något kvar av Tomtarnas verkstad).
Sedan fick jag bara saker jag önskat i år :) och jag tillbringade den senare delen av kvällen med att börja läsa ur Sagoskeppet:Titanic och jag måste erkänna att det fartyget fascinerar mig lika mycket fortfarande, alltid hittar man någon intressant fakta.
Idag blir det annars bara en lugn dag , ska väl sitta här och fixa lite med Sims som vanligt också försöka fota nötskrikan som varit här igen, men snövallarna framför fågelbordet börjar att bli för höga så det är svårt att få någon bra bild om den inte sitter på talgbollarna eller påsen med jordnötter.
Men helt klart en fin fågel är den så det känns roligt att ha fått se en

Två dagar kvar

Tänk ändå, nu är det bara två dagar kvar till julafton.
Det känns som det går otroligt fort ibland den där sista tiden före även om man inte tänker på det.
Vissa kanske passar på att göra de sista inköpen av julklappar så här dagarna före men jag tycker det är skönt att redan ha det bortgjort och klart. Några trängs ju till och med i affärerna på självaste julafton men jag tycker inte om att vara ute i sista minuten, blir så stressigt ändå med allt som ska hinnas.
Nog för att jag är hos päronen över helgerna men i alla fall, det blir ju mer att man får hjälpa till då och så med justöket, klä granen och så.
Idag hade de en fin besökare vid fågelbordet, tyvärr skrämde skatorna iväg den innan jag hann ta ett kort men det var en fin nötskrika, får se om den återkommer så att jag kan fota den imorgon men senaste besöket av en sådan hade de för tio år sedan så det är ju inte en direkt ofta sedd fågel här men den är ju mer vanlig i skogsmark och den var mycket större än vad jag hade trott men det är väl svårt att riktigt bedömma storlek på något utifrån bara en bild eller beskrivning med.

Tjenixen

Tjenixen och god dag på er alla.
Idag tänkte jag börja med att skriva en liten fundering som jag har gått och grunnat lite på den senaste tiden.
Jag undrar helt enkelt varför det är så tyst numera på MSP ?
Förut kunde man se folk som samtalade i chattrummen , nu ser man knappt att någon säger något.
Det här tycker jag är en väldig trist utveckling om folk inte kan prata med varandra i ett vanligt samtal utan att för den skull gå in på privata saker.
Finns ju så mycket annat man kan prata om, mer än msp utan att man för den skull bryter mot reglerna och avslöjar något för personligt. Man kan alltid prata intressen,film ,musik m.m
Till exempel var det en tjej som skrev ett meddelande till mig där det stod att hon inte visste vad att prata var.Det kan inte jag tycka kändes så vidare bra faktiskt om det har gått så långt att man glömmer bort hur man ska bemöta folk som vill föra ett vanligt samtal.Ni ska få se bilder sedan på mitt pyssel som jag lovade igår, ska bara arrangera det lite först och ta kort men jag lovar det kommer att bli så fint :)

Städat

Idag har jag hat en städdag här hemma.
Eftersom jag fortfarande snörvlar och har slemhosta tar jag mig inte ut men det kanske är lika så bra i den här kylan.
Vill jag se snö kan jag titta ut genom fönsret och spana in högarna som mer börjar likna små berg nu.
Hur som helst hade jag en rätt intressant expedition för mig nämligen städa bokhyllan. Hade samlats mycket mer där än böcker kan sägas, papper, pysselsaker med mera.
Så nu fick jag helt enkelt nog och tog fram några kartonger och rensade undan en del böcker som jag sällan läser som ska ner i förrådet sedan. Det fanns en hylla där bakom alla sakerna faktiskt :)
Lite skönt att få väck en del och lägga det på sin plats, allt för lätthänt att man slarvar och stoppar in saker i bokhyllan för att det är enklast men nu ska jaf försöka hålla ordning och reda ett tag.
Ska ta en bild på mitt senaste pyssel sedan och visa här, lagom till jul och allt men först såa kajg röja undan det sista fråån govlet och roa mig med att jaga bort dammråttorna.

SVTs Julkalender

Nu tänker jag som så att den kanske riktar sig mer till lite större barn som också såg Greveholm när det gick förra gången men jag undrar samtidigt vad ni tycker om den ni som ser den första gången ?
Själv så är jag ju ett inbitet Greveholm -fan och jag kan inte gilla annat än att de dammat av den igen.
Jag tycker att det är en av de mer fantasifulla kalendrar som de har gjort som inte blir tråkig utan som faktiskt rakt är så spännande att den kan fänglsa nästan hela familjen.
Fast tänk er själv att bo på ett gammalt 1700 tals slott där det finns två snälla spöken som heter Sean &Staffan *skratt*
Sedan tycker jag att den här övriga debatten som finns kring den är så överdriven..jag menar det är liksom en julkalender, tror de som klagar på den att man sväljer hela historien med hull&hår eller ?
Nej nog tror jag dagens barn , i alla fall de som nu kalendern främst vänder sig till är så pass stora att de vet vad som är saga och inte dessutom tror jag att de yngre som ser den inte riktigt tänker på de här sakerna heller.Utan det är de vuxna som i själva verket skapar moralpanik, dessutom måste ju barnen få lära sig eller hur ?
Se bara inte ens Kalle Anka på julafton får vara ifred längre, SLUTA har jag lust att säga. Tänk på att den filmern gjordes i en helt annan tidsepok när det var riktigt samma strömmar i samhället som vi har idag och snälla låt barn vara barn, de tänker inte på sådana saker utan de vill bara se en tecknad film!

Insnöade-Insnorade

Pratade med mina kära päron i förrgår och de hade då visst blivit alldeles insnöade , eller åtminstone nästan.
Det har i alla fall kommit väldigt mycket vitt på bara några dagar så pappa hade fått gå ut en annan väg och skotta upp framför bron så att de skulle kunna ta sig ut.
Här i stan har jag snö långt upp på fönsternischen med och jag ser drivorna efter snöröjaren torna upp sig som små berg men jag tänkte inte ta mig ut än på ett par dagar.
Eller jag tänkte ge mig ut idag egentligen men min snuva säger stopp för den tanken. och egentligen så borde jag hålla mig inne så att jag inte smittar någon men man blir rätt trött på att bara sitta inne med.
Förra helgen började jag i alla fall med vinterns skidåkning , blev åtminstone 2,5 km till att börja med :), har ju som mål i vinter att. försöka skrapa ihop min första tiomilare
Men något har jag i alla fall kunnat göra även om orken tryter. Har tagit det första steget mot att börja lära mig göra kläder till mina simmar igen. Har ju hållitpå med det lite tidigare också men jag fick en del inspiration till att göra lite mer "normala" kläder.
Tycker nämligen att många kläder som görs är så sexistiska även om jag vet att många tjejer spelar så tror jag det är fler killar som ger sig in i designandet. Det känns i alla fal lså när man kollar runt och ska försöka hitta bra, gratis nerladdningsbara kläder.
Kanske är det så att många tjejer slutar spela eller har bytt till Sims 3 men jag hör till sorten som håller mig fast vid Sims 2 eftersom jag tycker många av funktionerna funkar bättre i det medan 3 an mer känns rörig.
Här är i alla fall bild på några av klänningarna som jag har gjort hitills :) men det kommer garanterat mera eftersom jag blev väldigt nöjd med i alla fall ett par av dem.
De första två kanske blev mer basic men det tar ju ett tag innan man kommer igång med alla lagren igen också.
Mne vad tycker ni ska jag göra en kategori här på bloggen för enbart Sims 2 där jag kan lägga ut lite material &kläder ibland som ni kan hämta till erat eget spel om ni har Sims 2 installerat det vill säga ?
I sådana fall behöver jag ett förslag på vad ni tycker att kagegorin ska heta, enda kravet är att det är något som har med Sims att göra...lånade Simplicity för bilden men jag tror det finns en sida som heter så redan, eller så har det i alla fall gjort det tidigare.

Tänder ett ljus

Idag tänker jag tända ett värmeljus.
Dels är det tredje advent men också börjar världen att vakna upp efter det som hände i Sandy Hook.
Det känns svårt att förstå hur man kan gå in på en skola och skjuta massor med små oskyldiga barn som inte hade något annat än hela livet framför sig.
Min första tanke dock när jag hörde omdet hela på nyheterna var; Inte igen.
I vilket slags samhälle kan dessa psykiskt störda personer få tag på vapen och planera sina illdåd utan att bli upptäcka innan de sätter planerna i verket ?
Det är en fråga man kan fundera mycket över. Dessutom hörde jag på radion att i USAs grannland Kanada finns det långt fler vapen eftersom många är jägare men varför förekommer inte samma fenomen med skolskjutningar där då ?
För det är inte första gången vi hör talas om en sådan här tragedi och knappast sista heller så länge NRA(National Rifle Association) får fortsätta propagera för de liberala vapenlagarna.
Dessutom hörde jag en liten tjej de frågade på nyheterna säga hur rädd hon var för att det skullr kunnna hända något liknande på hennes skola här i Svergie men då ska hon veta att risken för det är väldigt,väldigt liten även om vansinnensdåd har hänt också i båda våra grannländer , men även här så ska man inte behöva vara rädd för att leva sitt liv och man ska veta att i det stora landet i väst kan man få sig ett vapen bara man tecknar ett konto hos en bank & så går det ju tack och lov inte till här.

Atjoo

Verkligen typiskt.
Började ju kunna av halsen för några dagar sedan och trodde inte det skulle bryta ut.
Snarare att det kunde vara katarren som var tillbaka men nu har jag åkt på en förkylning igen. Hostar, snörvlar och har mig + att jag har så himla ont i halsen igen.
Så det börjar precis som det gjorde förra gången, med samma symptom och jag börjar verkligen bli less på dessa förkylningar nu eller vad det kan vara.
Orkar ju inte göra så mycket heller mer än att sitta och slöa framför tvn, för sova kan jag knappt heller pga halsen o snuvan men jag hoppas att det inte ska bli lika segt denna gång men nu vet ni varför jag inte har uppdaterat min kalender på MSP.
Orkar helt enkelt inte, får göra delarna efteråt sedan istället när orken återvänder.
Nu ska jag bara försöka vila och kurera mig helt enkelt så återkmomer jag när jag är piggare igen.

Utställning på jobbet

 
Jag måste ha världens bästa arbetsplats :)
Om man nu får säga så ,jag trivs i alla fall äntligen som fisken i vattnet på ett ställe och det ska gudarna veta har varit en slingrig väg att ta sig hit.
Hur som helst så startade em spännande utställning hos oss i helgen som var. Nämligen en utställning med Eva Nordangård som skulpterar hästar, kor och renar i trä.
Jo ni läste rätt men nu ska jag visa er lite foton jag tagit istället för att jag bara tänkte skriva om hur fantastiska jag tycker hennes skapelser är,så passa på att njuta för jag tycker faktiskt man ser djurens själ i hennes verk.Synd bara att man har så lite plats hemmavid annars hade jag nog tingat på en tinker av henne , det finns viss risk för det *skratt*

 
 
 
 
 

Fånga autos.

Någon mer än jag som har problem med att spela fånga autos i chattrummen ?
Jag klickar på pennan och blocket men inget händer och det hinner försvinna utan att jag hinner klicka.
Har provat det på en annan dator och då funkade det fint så vad kan det här bero på? om jag inte har rört några inställningar vilket jag inte har, så det är därför jag tycker det är så knepigt eller är det sidan som laggar ?

Fotat

Nu ska ni få se vad jag har fångat på bild.
Tyckte jag hörde något svirr i en av parkerna idag närjag gick på jobbet lite senare än vanligt för alla anställda skulle iväg och äta jullunch.
Eller ja i alla fall nästan alla .
Hur som helst tittade jag upp och mycket riktigt en stor flock sidensvansar hade ockuperat inte bara träd utan de fanns överallt i buskarna.
Fast jag trodde ju inte att de skulle vara kvar när vi kom tillbaka sedan men de var de så jag tömde in frysvarorna &tog med mig kameran ut för att se om jag skulle lyckas med att fånga några på bild innan de hann flyga iväg och jaga mat någon annanstans.
 
 
Några  kort hann jag i alla fall med att få innan flocken flög iväg men jag såg att de återvände när jag gick tillbaka fast det var lite för kallt för att jag skulle vilja vara ute och försöka någon längre stund. 
Här är resultatet.
 

Iskallt projekt

Skönt att vara tillbaka inne i värmen.
Det är verkligen kallt ute nu.
Drog åtminstone på mig jackan, mössan och handskarna.
Varför ?
Jo jag var tvungen att kolla om ett litet expriment jag ska göra i helgen kommer att fungera men jag får nog ta lite hjälp av frysen också då för det kmomer att behövas kuber och jag har bara två formar.Inser att jag skulle ha skaffat mig fler eller så får det verkkligen bli mini-igloos helt enkelt.
Hoppas i alla fall att kommer att bli lite bättre temperatur imorgon , ananrs vet jag ett par som kommer att hacka tänder helt klart.
Men jag tror på det lilla jag sett av effekten som blir av karamellfärg :)
 
Tog den här läckra bilden på en av kuberna innan jag gick ut.
De höll ju inte ihop direkt men man får ge dem lite mer tid att frysa ihop så kommer det här verkligen att bli kanonbra. Blir det så bra återkommer jag med fler bilder men ni får hålla till godo med exprimentet så länge men jag har en liten fin tanke som kan gå vägen att göra om det håller sig på minusgrader nu.

Äntligen vinter

Äntligen känns det som att det är vinter på riktigt.
Det snöar ute och kylan har nog kommit för att stanna som det ser ut.
Naturligtvis tycker jag synd om alla som blir insnöade men det blir ju ändå betydligt ljusare nu när naturen har lagt sitt vita täcke över marken och även om det är kallt ute så mår man gott när man får sitta inne i värmen eller ser ljus i fönstren.
Det om något ger väl den bär känslan av äkta hemtrevnad och det är rentav lite mysigt att gå på jobbet innan staden riktigt hunnit vakna till liv, det är riktigt härligt det.

Tillbaka

Det blev en liten frånvaro.
I alla fall som det ser ut just nu, fick den andra datorn igår.
Har visserligen inget ljud på den än men allt annat fungerar som det ska och den är snabbare än min gamla.
Så nu är jag alltså på banan igen.
Får visserligen göra om Sims men jag behöver i alla fall inte börja ända från början och det kanske är en liten tröst.
Dessutom vet jag ju var sakerna finns så jag ska börja med det idag har jag tänkt mig så jag kommer igång helt enkelt.
Dessutom undrar jag varför folk ska envisas med att göra kort filmer forfarande ?
Man tjänar ändå inget på det utan det gör bara den som har gjort dem som faktiskt får fame, för hur kan jag annars ha tjänat så mycket mer än tex Tim95 som är högre lvl än mig ?
Jo svaret: Jag har samlat.
Undrar ni vad jag menar och hur det kan ha sig så har jag skrivit en gång om det förut här och då la jag också ut bilder som visar vad jag menar men jag lägger upp dem igen så hoppas jag att ni förstår bättre hur det hänger ihop.Men för att se vad ni verkligen har tjänat ska ni kolla under Highscores, tjänat.Dessutom tänkte jag fråga om ni också är besvikna på kalendern ?

Nej inte

Nej jag har intr försvunnit om ni undrar över var jag håller hus och varför jag inte har skrivit på ett par dagar igen.
Dels så har jag inte haft så mycket att uppdatera er om men dessutom har jag råkat ut för det värsta igen.
Visserligen så kan man säkert vara med om betydligt värre saker än en datakrasch men det känns inte alls bra med tanke på att det blev samam fel på den förra.
Det vill säga datorn går men den piper inte vid uppstart som den ska och skärmen förblir svart.
Om jag har otur ? jag vet inte men den enda fördelen är väl möjligen att jag förmodligen ska få ta päronens dator eftersom jag har sims&photoshop där med och deras är egentligen bättre men det känn ju ändå surt såklart För fram tills att den kan flyttas så får jag sitta vid en gammal bärbar som tar minst en kvart att starta upp ..visst duger den till att kolla vissa sidor med och hålla sig lite uppdaterad via men spela MSP på den nej det är ingen bra idé helt enkelt.
Så nu vet ni i alal fall var jag håller hus och jag kommer ju tillbaka , vi får bara se när det kan bli helt enkelt.

Jobbat

Har pysslat lite med min resturang i Sims 2
Eller rättare sagt då med den omkrinliggande tomten som hör till och sist men inte minst så har jag fått dit en toalettbyggnad,
Fast jag vet inte om yttertapeten känns rätt men det får visa sig
I värsta fall får jag tapetsera om men det är ju lätt att ordna men jsut nu när jag hålelr på med omgviningen så får den i alla fall se ut så här.
Just nu ser det i alla fall ut som på bilden. Håller på att fundera ut vad mer som ska finnas på plats men just nu vet jag inte vad som fattas , kanske någonting framför altanen men i sådana fall vad ?
Tänkte mig ju ett parkområde så det ska väl vara om jag letar upp några fler djurstatyer som besökarna kan sitta och titta på medan de äter ;)
Det är egentligen det enda som får mig att bli nyfiken på Sims 3 men jag har provat och tyckte det första intrycket av spelet var för rörigt för att jag skulle vilja fortsätta på det, allt till och med att byta tapet var ju svårt samt att det är mycket lättare att lägga in eget innehåll i tvåan så därför håller jag fast vid det än så länge,
Det skulle möjligen vara att jag lär mig trean mer men just nu känns det inte aktuellt utan jag klarar mig fint med föregångaren som synes,
 

Hejsan

Hejsan på er igen,
Så var det äntligen December månad och dags för julafton om 23 dagar, Inte för att det är riktigt samma när man blivit stor men det är ju fortfarande roligt att få julklappar fast det är mer tanken som räknas,
Fast det är ju fortfarande roligt när man får det man har önskat sig,
Jag har ju redan gett mig ett par julklappar själv i förskott men det är lätt hänt :P
Dessutom vet jag redan vad jag ska ge till alla i familjen så det är skönt , att bara kunna vänta på att få pyssla och slå in klapparna.
Dessutom såg man på avsnitt 1 av årets julkalender och eftersom jag är ett inbitet Greveholm fan(har till och med kvar mitt gamla dataspel) så känner jag för att ge årets Grevens återkomst betyget fem booniesar av fem möjliga :)
Bara det bådar riktigt gott inför fortsättningen och jag tycker jag känner mige en smula mer engagerad i att se den än vad jag gjort de senaste åren även om kalendrarna bitvis då har varit underhållande med.
Var ut en stväng och gick ner på stan i snövädret , kollade lite julskylning och handlade lite fika som jag ska smaska på nu när jag ska se på skidåkningen på tv,

RSS 2.0