Äntligen!

Efter denna långvariga, tropiska värme var det då dags. Idag kom så nådde äntligen ett livgivande svalkande regn Örnsköldsvik och de gråa molnen hänger fortfarande kvar på himlen Så nu finns det kanske en liten förhoppning om att alla bönder och hästägare till sist ska kunna få tag på det foder som behövs åt djuren. Fast värmen lär ju visst komma tillbaka men ett par dagars uppehåll i solskenet skulle verkligen behövas, det tror jag faktiskt att de flesta börjar tycka. Att nu får det räcka för vi har verkligen varit bortskämda i sommar, ändå tycker en del att det alltid gnälls för mycket på vädret men man måste ju tänka mer på konsekvenserna av det också. Solen innebär inte bara perfekt bad och väder för grillning som vissa forfarande verkar tro. Nej det är verkligen illa när björkarnas blad börjar gulna och gräset färgas brunt samtidigt som köerna hos slakterierna bara växer.
Nu skulle jag dock inte bara avhandla extremvädret i dagens inlägg utan jag ville även passa på att visa upp något som jag var ute och fotade häromnatten nämligen blodmånen.
Lyckades trots allt ändå med att få en del av den på bild. Hade läst när den skulle synas i de södra delarna av landet och antog att det skulle dröja ett tag till innan vi fick se den här uppe. Försva vändan ut såg jag ingenting på himlavalvet så jag tog mig en liten promenad istället. Det var det värt för jag fick både se tranor som flög hem efter att ha varit ute och födosökt samt hörde hornugglans ungar som satt i skogsbryunet och tiggde i skymningen. Sedan gick jag in och la mig för att sova men hade svårt att riktgit komma till ro. Tills jag tittade ut genom fönstret och såg det svaga skenet från en gigantisk strålkastare utanför sovrumsfönstret. Hade som tur var hängt mjukisbyxorna på stolen och ställt kameran på skrivbordet så det var ju bara att klä på sig och gå ut igen. Fick dessutom leta en stund bland inställningarna innan jag fick till det helt men man lär sig hela tiden någoting nytt. fast egentligen visste jag sedan förut att de två nattlägena som finns i menyn är usla alternativ då jag försökt fota månen förut. Hemmligheten är tydligen att välja närbildsalternativet istället! Önskar så att jag hade kommit på de redan tidigare på kvällen när tranorna kom flygande över den ljusrosa natthimlen.
 

Naturmorgon

Idag tog jag mig ut på en liten promenad över naturområdet som ligger bara en liten bit från mitt föräldrahem. Är så glad som har tillgång till denna lilla fina gröna oas nära staden. Knappt hade jag hunnit få upp kameran förän jag tyckte att jag såg något rödbrunt som skuttade ut från en dunge och en liten stund senare travade dena fina räv iväg snett ner mot skogen till.Antar att den var ute på jakt, men när den fick syn på mig så vände den tvärt och skuttade in bland snåren.
Nötväckorna höll mig sällskap medan spillkråkan höll sig i bakgrunden men jag fick ju i alla fall höra den så jo de är alltså kvar i reviret.
Jag tror att det går lite dåligt att segl i sommar, i alla fall om man försöker att göra det i ån. Nog märksd det att det råder torka alltid.
 
Den större hackspetten signalerade då jag närmade mig trädet men den satt lungt kvar och passade till och med på att putsa fjädrarna.
 Sedan njöt jag av den fortsatta promenaden och fick syn på en humla som hade satt sig på en tistel., kan det bli en mer somrig bild?
 

Hejsan och nej

Värme och jag går absolut inte ihop. Det är visserligen någonting jag vet med mig från förut & jag försöker alltid att hålla mig undan solen om det går. Fast igår var mamma och jag en kort sväng på staden för att göra bort ett par ärenden . När vi skulle handla började jag gäspa och kanske borde jag ha anat vad som var på gång redan då. Fast det är alltid lätt att vara efterklok. När vi kom hem så fick jag först ont i huvudet också drog hela köret med värmeutlöst migrän igång. Tänk, ändå tycker pappa att jag ska göra annat än att sitta vid datorn på dagarna, men vad mer kan man göra när det blir sådär tryckande varmt ute? Nej jag har inte alls dåligt samvete kan jag säga utan jag flyr alltså inomhus med någon annan syssla bara jag slipper vara ute för det blir ju varmt även i skuggan. Sedan såg jag på fotbollen, fast när det var dags för förlängning gick jag och la mig och lyssnade på radion istället. Grattis Kroatien till er första VM-final! 
Att Svergie åkte ut mot England kanske inte känns så snopet längre ändå, jag tycker faktiskt vi  hängde i bra långt när vi överlevde gruppspelet & 2-0  behöver inte betyda en kross som vissa rubriker löd. Om de tror att lagsport är så lätt kan de ju pröva på det själva, det brukar jag också tycka åt alla som skriker åt den idividuella då en ryttare tar hem Jerringpriset!
Fotat lite 
olika molnformationer.
Försöker fota tornseglarna och svalorna ovanför föräldrarnas hus men det går ju sådär kan jag säga.
Ingen tvekan den här gången om att det är en ruggande korp som jag fångat på det här fotot, men jämfört med den första bilden så tycker jag inte att det är speciellt likt heller. Den andra fågeln har bredare stjärt, kraftigare näbb och var så mycket större än en korp då den kom ner på lägre höjd.Så nej möjligheterna finns ju fortfarande att det var en havsörn för nog har vi sett mycket korp här och i fält liknade den inte alls en sådan.
 
De fyra talgoxungarna växer så det knakar, men det tror jag det då de får så god resurangmat varje dag, kanske ska man egentligen inte mata fåglarna så här på sommaren men pappas Pippi har nog behövt all hjälp med ungarna som hon har kunnat få då vi inte har sett till hennes hane på ett tag. Dessutom är det roligt att se hur nyfikna de små mesarna är.Man ser verkligen deras olika personligheter när man börjar studera dem på nära håll.
Sedan trodde vi att någoting hade hänt hos flugsnapparna för det har blivit alldeles tyst i holken och vi var oroliga över att ekorren hade varit där och plundrat boet. Fast papap klättrade upp och öppnade holken och det var helt rent och urstädadat , tänk så duktiga fåglarna är! Så det blev inte mindre än två kullar svart/vita här i sommar eftersom ett annat par bodde uppe i parken.Så trots att det har varit ont om flygfän på grund av torkan så verkar det ju ändå som om det har gått bra för fåglarna och jag fick min bild på hanen till sist!
 
 
 
 
 

Hallojsan!

Hejsan på er alla ni läsare som har vägarna förbi & har klickat er in hit för att läsa min lilla blogg idag. Nu har det visst gått en hel vecka igen sedan jag kom med den senaste uppdateringen men bli inte oroliga. Jag sitter ju mindre framför skärmen sommartid, eller i varje fall så kanske jag mestadels har spelat Sims på sistone. Fast jag är ju även ute en hel del nu på dagarna och bevakar flugsnapparnas holk. I morse fick jag se hur ruskigt effektivt försvar de har, då en ekorre hoppade förbi utanför.Hann tyvärr inte gå in och hämta kameran dock då den var här, men den var mer rädd för fåglarna än för mig tror jag. Den satt i allla fall kvar i buskaget medan jag pratade med den utan att visa några tecken på aggression då den varken smällde med tänderna eller viftade på svansen. Svansen som förövrigt såg ut att vara något luggsliten men kanske var det en hona som bäddat i boet åt sina ungar.
Skam den som ger sig, jag fick så äntligen min fin, fina bild på hanen i paret också. Det har bara tagit mig en stor del av sommarenatt överlista honom!
Sedan fick pappa och jag en näpen liten promnadkompis efter vägen .När vi var på hemväg så fick vi sällskap en bit av den här Mindre Strandpiparen som kanske hade byggt sitt bo någostans  där i diket efter landsvägen eller vid ån.
Korpen dök upp som på beställning och måsarna tyckte inte alls om den, fast den flög samtidigt på rått låg höjd så nej även om det är svårt att se det på bild så var det INTE en korp som flög över föräldrarnas hus för ett tag sedan, det var något mycket större
 
 
 

RSS 2.0