Första...

Nu snart har min första familj flyttat in i mitt kvarter.
Ja de är åtminstone på god väg att få göra det.
Jag måste först se ut en lämplig tomt bara att bygga ett litet hus på som kan passa dem.
Man kan säga att det är en familj som skiljer sig lite från mängden...
Casey har i hela sitt liv försökt smälta in och vara normal men inget kan ändra på att hon egentligen är ättad från en gammal släkt av häxor. Just det faktumet har lett till att hon dragit sig undan mer &mer när folk har skrattat när hon praktiserat sin örtmedicin och hennes helande läkekrafter skrämmer folk som själva saknar kunskap inom området..
Så nu bor Casey tillsammans med sin häst den kolsvarta (nästan helt) tinkerhingsten Raven som hon räddat undan den före detta ägaren som misshandlade honom, därav är han lite som Casey att han inte litar på främlingar och speciellt inte på män. I hushållet ingår också de två katterna, den lekfulla Yoda och råttjägaren Smilla
 

Fler än jag ?

Fler än jag som börjat tröttna på MSPs lagg?
Så fort det blir lite mer trafik på sidan känns det som om den blir onaturligt seg av någon konstig anledning,.
Hur jag vet att det inte är datorn som är seg ? Jo alla andra sidor går bra utom just moviestarplanet som hackar.
Nu har jag visserligen inte varit inne på några dagar även om jag har suttit vid datorn utan jag har spelat Sims 3 mestadels istället men jag menar det vem vill vara på en sida som knappt fungerar ?
Dessutom kan jag tycka att då MSP har en support &en ADMIN så borde ju någon av dem ta tag i det och försöka lösa problemet eftersom det förekommer så gott som jämt när det är lite mer trafik på sidan eller när ett nytt tema är inlagt.
Det tycker jag är det minsta man ska kunna kräva som betalande VIP medlem, att sidan faktiskt ska fungera oavsett vilken trafik det är på den för sker ingen ändring så tror jag att de bara kommer att tappa fler och fler medlemmar.
Åtminstone delvis så är det det här krånglet som har lett til latt jag har bestämt mig för att inte betala in en ny omgång av VIP och då har jag ändå varit det nästan hela tiden jag varit här.
Jag tänker dock inte sluta helt utan loggar in för att sköta mina boonies, prata med vänner och göra en och annan AB. Fast på helgerna kommer jag nog inte vara inne så mycket om lagget fortsätter men jag tror de flesta av er märkt att jag varit inne mer sällan redan.
Om någon mot förmodan vill hålla kontakten med mig utanför MSP och ni råkar ha msn eller skype  så skicka er kontaktadress och varför ni vill prata med mig i en kommentar här så hörs vi!
Efter det här kommer jag att skriva mer om Sims 3 och lägga in mer bilder här på bloggen bara så att ni vet att den förändringen också kommer att ske, men det är fortfarande jag Connie som skriver som vanligt!
Kramen på er/Ha det så kanske vi hörs , ses eller vad man nu ska säga.

Nybygge

Här ser ni mitt allra senaste byggprojekt. Kände att jag ville bygga en liten gård sedan jag skissat upp en ritning på ett litet farmhus tidigare under dagen. Visst återstår en del jobb att fixa till en del detaljer men annars så blev jag väldigt nöjd :)
Känner mig faktiskt mer nöjd med den här lilla gården än ridcentret jag gjorde tidigare så nu vet jag inte om jag får planera om det lite helt enkelt men så kan det gå när man får inspiration :)
Fast det är ju roligt att bygga med även om jag saknar att inte kunna göra runda byggnader, fast och andra sidan får man jobba med hörn istället så kan man fortfarande få det att se rätt bra ut :) trot allt.
Det blir bara lite mer utmaning att få till så man blir riktigt nöjd men det här projektet måste jag spåna över; Hillsides Hästsportcenter.
Gillar mer stilen på det lilla helt enkelt men man kan ju inte göra helt samma sak tycker jag.
Nåja får klura på det i helgen då ajg ska bygga ett hus åt familjen som jag gjorde på päronens dator och spm blev själva starten till att jag egentligen ville bygga en gård från början.
 

GRATTIS MSP

Idag fyller MSP år så först vill jag börja med att säga ett stort grattis.
Trots att jag har haft mer funderingar på att lägga ner på sistone så har jag ändå gjort valet att fortsätta spela än så länge mycket tack vare att jag fortfarande tycker det är bitvis roligt.
Det som gjort det jobbigt tror jag är alla dessa som *jagar* en för att man är i högre level eller mer känd. Helt enkelt de som kan skicka fem-sex och ibland fler vänförfrågningar till en i rad och inte verkar förstå varför man säger nej upprepade gånger. Samt alla dessa som börjat tigga saker, jag menar vill man ha något jättegärna så får man väl jobba lite för att få det själv också , inte bara tro att man ska få allt serverat på silverfat genom tjat.
Glöm inte bort att vi som är höglvl har jobbat oss upp och faktiskt varit lvl 0 en gång vi också . De allra flesta av oss har kämpat på i det tysta för att nå framgång och inte tagit till dessa smådesperata knep för att bli något så som att tjata eller ljuga om saker bara för att få uppmärksamhet.
Den främsta anledningen också till att tjat sällan funkar är att de allra flesta förr eller senare tröttnar på en då det blir väldigt jobbigt att lyssna på samma sak i längden och när det gäller att ljuga om något bara för att få uppmärksamhet , hur långt är egentligen ok att gå ?
Jag tänker främst på de som ljuger om cancer eller att någon närstående har dött bara för att man ska tycka synd om dem och kanske ge autos&presenter. Vad hjälper det att man får det om man nu faktiskt pratar sanning ?
Förr eller senare kommer vi alla i kontakt med det ändå och då, först då kanske det klarnar vad som verkligen är viktigt här i livet.
Om jag skulle komma med ett råd om hur man blir känd på MSP ?
Gör filmer och ARTBooks för att DU själv tycker det är roligt,hitta en egen stil som du själv gillar och våga stå på dig för den men mitt bästa råd är nog helt enkelt något som man kan komma rätt långt på annars också:Gör dig inte till så mycket för att andra tycker du ska se ut på något visst sätt utan, stå på dig och våga vara dig själv!

Nu var jag igång

Jodå nu har jag kommit igång med att bygga i mitt kvarter i Sims 3. Fick en hel del gjort mellan varven när jag städade faktiskt.Först så började jag med att göra mitt Stadshus färdigt , eller nästan i alla fall(ska bara inreda det lite mer men så här blev det:
 

När jag var klar med det kände jag för att bygga ett ridsportcentra och så här långt kom jag :) på det innan jag kände att det var dags att avbryta för kvällen om jag inte ska försova mig men det är ju ingen bra idé direkt och dessutom ska jag se på tv vid nio så det var lika bra att avbryta, får fortsätta mer sedan.
 

Halloj, hejsan!

Hejsan på er alla :)
Idag skiner solen och det verkar bli en sådan där fin vårdag som man egentligen skulle vilja vara ute på.
Men nåja får se om jag går en sväng i eftermiddag, efteratt jag har gjort bort städningen och sökandet efter USB minnet.
Kollade ju bara lite snabbt efter det igår men gick förstås bet, fast någonstans ligger det ju , hoppas jag måste be mamsen kolla hemma hos dem med för säkerhetskull.
Fast nu hade jag tänkt skriva om en annan sak nämligen om varför jag tackar nej till de flesta vänförfrågningar på MSP.
Vissa tycker säkert att jag tjatar nu men fundera istället på varför jag behöver upprepa vissa saker. Jo helt enkelt för att några inte lyssnar.
Jag är helt enkelt INTE intresserad av att bli vän mot autos, presenter eller för att ni vill ha vänner i hög lvl utan jag vill ha vänner som man kan prata med allt om, allt mellan himmel&jord och inte bara MSP.
Så säg inte att jag är otrevlig om ni aldrig har pratat med mig , för då har ni gjort fel från början och sådana vänner som förolämpar mig på ett eller annat sätt accepterar jag givetvis inte.
Dessutom blir jag fortfarande INTE ihop med någon heller så killar , sluta tjata. Varför?
Jo helt enkelt för att jag inte vill då detta bara är ett spel som ska handla om att ha roligt , inte för att andra ska tjata på en så man känner sig mer eller mindre tvingad till saker och bara för att jag säger nej så innebär det inte att jag är elak eller vill såra någon medvetet på samma sätt vissa gör när de väljer att skriva taskigheter till mig.
Vidare vill jag också tillägga att oftast när jag går runt i chattrummen och samlar så svarjar jag inte om man försöker prata med mig, en del gånger är folk direkt oförskämda och skriver att jag är både elak, snobbig osv men jag har helt tydligt upplyst flera gånger om att det är bättre om ni skickar iväg ett meddelande för dem går jag igenom regelbundet & svarar på allt eftersom.
Också säger vissa att det inte angår mig vad andra gör men jag tycker man ska följa reglerna på sidan och inte ge ut någon privat information alls och det är väldigt barnsligt att ifrågasätta de här reglerna.
För kunde det hända i Kumla kan det hända var som helst för det är ju tyvärr långt ifrån alla som är ärliga på nätet och verkligen är den de säger så visst ska man tänka på det och  vara mer försiktig med vad man säger!

Hemmkommen

Då var man hemma igen då.
Lite att se på tvn faktiskt så då sätter jag mig en stund till här istället,
Bättre det så kan jag bygga lite mer i Sims 3 nu när jag fått massor av inspiration...egentligen till att skriva men jag måste kolla in min historia jag tänk mig imorgon..vill inte börja på den nu för då är jag rädd att jag kommer ligga halva natten men nu har jag i alla fall en titel att gå på...vad den blir vill jag inte riktigt säga än utan jag måste komma igång mer med projektet. En bok gör ju trots allt inte sig själv, den ska ju skrivas med och det brukar inte fungera om man tänker allt för mycket faktiskt utan det måste få komma av sig själv.
Visst kan man ha en grundtanke men man ska samtidigt inte vara allr för låst vid den, finjusteringar på stadshuset kan jag dock göra utan problem tror jag.Vad jag har haft för mig idag som fått sådan energi?
Jo var och lyssnade på Mikael Niemi när han pratade om sin nya bok också pratade han om en del andra saker med bland annat om hur han började skriva så en dröm vaknade hos mig igen. Jag kanske borde våga..jag skrev ju en bok och la ut den via nätet men ju mer jag tänker på det, desto mer ofärdig känns den faktiktiskt fast gjort är ändå gjort &dessutom har jag en annan historia istället jag kan damma av och jobba riktigt med.
Allt som behövdes var kanske att få tilllbaka det där drivet för att skriva som jag inte haft på ett tag men nu känner jag att det börjar klia lite i fingrarna på mig igen men vi får se..hoppas att det inte går i baklås igen bara.
Tror dessutom att det var länge sedan jag skrattat så mycket att jag nästan fick ont i magen och jag tror övriga åhörare (medelålder hög)höll med på den punkten faktiskt, tyckte kanske att det var lite synd att inte fler yngre hade hittat dit men dagens bredd på underhållning är ju just det, bred.
Så det kanske är lätt att missa att en vinnare av Augustpriset som också skrivit som han sa själv: en viss ful gul bok kommer till stan ;)
Har inte läst den själv men jag ska kika om jag hittar den på second hand också tänker jag önska mig Fallvatten när jag fyller år :P 
Dessutom så tycker jag att människan, om man får kalla honom det, jo han är ju faktiskt en människa , han har så mysig dialekt. Ni vet den där äkta norrländskan uppifrån Pajala och tornedalskan.
Visst kan det vara svårt att förstå om de pratar riktgit på dialekt men då är det ju lika svårt att förstå dem från Skåne :P i alla fall om man inte bor i någon av landsändarna.

Hillside

 
 
Får jag glatt visa upp Hillside för er ?
Pysslat med det här kvarteret ett tag nu i CAW (Skapa en värld) verktyget . Det efter att först ha provat mig fram lite hur verktygen fungerade. Började egentligen på mitt andra kvarter innan men det kan jag ju bara jobba med på helgerna så därför valde jag att göra det här klart före. Hoppas bara att jag kan få till det nu , fast det svåraste var egentligen att placera ut tomterna och bestämma var allt skullle ligga men nu tror jag att det ser bra ut:) 
I alla fall så bra som jag kan få det att se ut :).
Såklart syns ju inte alla linjer och detaljer i spelet utan de är bara där när man har kvarteret öppet i CAW som för övrigt var en liten utmaning att klara av men jag lyckades i alla fall lära mig att man ska länka vägar med varandra och detsamma gäller trottarer så simmarna kan ta sig runt på ett säkert sätt.
Har placerat ut tomterna som synes men jag undrar hur man gör sedan, för när man ska börja bygga är det ju inte alla typer av byggnader som står med i listan över vilka alternativ man har. Årminstone så kollade jag efter stadshus men det stod inte med där :/ men det finns i tomtlistan i CAW, så hur gör man då ?
Dessutom saknar jag att inte kunna bygga runda byggnader men jag började i alla fall snickra lite smått på ett stadshus(av någon anledning kom inte taket lr detaljerna på tomten med här men det är i alla fall en början tror jag)
 
 

Hallojsan!

God morgon på er alla.
Jag måste börja med att säga att vi har tråkigt väder här idag grått och regn fast och andra sidan är det skönt när regnet rensar luften från pollen för alla oss som är pollenallergiker.
Hann inte riktigt klart med kvarteret till Sims 3 igår men nära på så det kommer nog in bilder på det här senare idag.
Fast nu var det inte om det jag tänkte blogga utan jag vill skriva några rader om ett par saker. Idag är det världsbokdagen så via jobbet var vi på ett besök på biblioteket, fick god smörgåstårta och många boktips men två stack ut bland annat boken Fallvatten så nu funderar jag på att gå och lyssna på Mikael Nemi som ska prata där ikväll.Dessutom så diskuterade vi lite , vid mitt bord om vad som egentligen skiljer en ungdomsbok ifrån en vuxenbok för många böcker som egentligen är för ungdomar kan fungera att läsa som vuxen med. Se bara på Astrid Lindgrens böcker till exempel, eller varför inte Maria Gripes Skuggserie?
Så vad är det som egentligen säger i vilken ålder man ska vara för att läsa en bok ?
Jag snubblade faktiskt på en bra sådan bok som överraskade mig, visserligen var den kanske lite mer åt fantasyhållet nämligen Taint Lees Piratika.Om ni inte redan har gjort det så läs den!
Dessutom var jag tvungen att stanna till och titta på en utställning som tre tjejer från en skola här på orten hade gjort efter att de hade varit till Auschwitz. Jag var rätt inne på området tidigare och gjorde bland annat en utställning med en kompis om det när jag gick på högstadiet eftersom jag tyckte läroboken hade bristfällig information.
Dessutom så har jag läst en hel del böcker på ämnet men jag tyckte ändå att den här lilla utställningen väckte många känslor och stor eftertanke. Kanske för att det var många bilder som kändes nya, på saker som man inte hade sett och språket i den lilla foldern som fanns till kändes fräscht och nytt vilket gjorde att den just här lilla utställningen blev väldigt bra.
För att nämna en bok som jag tycker alla borde läsa, kanske när ni lär er om förintelsen i skolan så vill jag nämna Eldens Barn om Joseph Mengele som var lägerläkare. Få böcker har gripit tagit i mig lika mycket som just den eller fått mig att rysa lika mycket som just den.Vill ni läsa något lättare så föreslår jag den engelska versionen av Om detta må ni berätta, If Ye Tell Your Children som jag tycker återberättar bättre än den översatta.

God morgon

God morgon och hejsan igen på er allihopa.
Hoppas att ni har haft en bra helg för det har i alla fall jag haft.
Inte suttit så mycket vid datorn dock utan varit ute och njutit av vårsolen och alla fåglarna.
För mig är det då vår när man ser den första tussilagon och får höra de första ropen från svanarna så nu börjar vi gå mot ljusare tider och det märks faktiskt på hela naturen som börjar vakna till liv igen efter vintern.
Dessutom när jag väl sitter vid datorn så blir det mest att jag jobbar med mina kvarter till Sims 3. Är nästan klar med ett och håller på med ytterligare två men som jag inte hunnit lika långt på än då jag jobbar på dem hos päronen, på deras dator.
Fast de är i alla fall på G och förhoppningsvis blir det jag arbetar på hemma klart idag så då kommer jag såklart att visa upp det här.Fast sedan ska jag ju börja bygga alla offentliga byggnader så som polishus, brandstation, skola , stadshus m.m innan jag kan börja med att flytta in någon familj.
Gjorde dock en familj hos päronen i helgen som jag faktiskt blev nöjd med typiskt nog så jag får se om jag ska packa ihop dem i en rarfil och ta hem dem helt enkelt.
Men jag hann aldrig börja bygga deras hus så det får jag klura på , dessutom undrar jag om någon vet om man kan låsa in hästarna i hagen ?
För det är ju inte direkt så irl att hästar springer lösa på tomten när ägarna jobbar, fast jag kanske är lite petig nu ? men det hade varit kul att få veta om det är möjligt.


Skriva av mig

Nu känner jag att jag måste få skriva av mig lite.
Först tänkte jag bara passa på att gratta Skellefteå AIK till SM-guldet i ishockey. Såg matchen igår på tv och nog för att jag håller på ett annat lag som redan åkt ur slutspelet men det var vackert lirat. Det är så roligt att ett så spelande lag vinner :) och där ser man hur mycket det lönar sig att inte hamna för ofta i utvisningsbåset så grattis igen killar och tillbaka till det jag egentligen skulle skriva om.
Lyssnade på radion igår som vanligt. Oftast lyssnar jag på P4 Västernorrland för jag tycker de varvar nyheter, musik och prat bra men nu till saken. Visst berör olika historier oss lika mycket beroende på vem man är och vilka intressen vi har men den här historien engagerade i varje fall mig.Jag ska försöka återberätta den så gott jag kan.
För snart två år sedan så var två män ute på skoter&skidor i skogen för att spåra varg. De lyckades skrämma upp tre stycken men de kunde bara följa efter den ena av dem och hetsa den. Det här var en en tik som skoterföraren av dem sedan körde på medvetet tre-fyra gånger så att hon blev allvarligt skadad innan de slutligen slog ihjäl henne med en träpåk. Jag tänker inte skriva något nedsättande om dessa individer men jag undrar i vilket tillstånd de var när detta hände. mycket eftersom det framkom i åklagarens material att det fanns DNA bevisning i närheten av platsen där vargen hittades från en av dem så undrar jag hur deras advokat kan ha mage att säga att det bara är indicier.
Visst det är dennes jobb att försvara sin klient men ändå, människor som plågar ihjäl ett stackars djur på det här sättet borde verkligen få stå sitt kast och ta sitt straff!
För det är dessutom allt för sällan som någon faktiskt fälls för jaktbrott i Sverige så det kanske vore dags att se efter den lagstiftningen för hur många gånger skjuts det inte till exempel varg i så kallat nödvärn och hur ska man egentligen bedömma det ?
Dessutom tror jag också att det är farligt att göra som man gjort på radion att ställa frågan om de vilda djuren börjar komma oss för nära in på knuten. För det är trots allt så att vi människor har en förmåga som skiljer oss från övriga däggdjur nämligen förmågan att kunna tänka men då kan vi använda oss bättre utav den med.
Det är ju trots allt så att det är vi människor som måste ta ansvaret och kunna leva i samförstånd med djuren som mer går på instinkt men börjar man resonera på samma sätt som de två männen och tar saken i egna händer vilka är då mest kallblodiga, vi eller djuren ?
Till sist så vill jag också säga till de som vill ha bort vargen , men inte bara den utan de andra rovdjuren med, har ni tänkt på vilka konsekvenser det skulle bli för naturen runt oss och ekosystemet ?
Nej jag tror inte att ni har gjort det men ni ska veta att man inte bara kan gå in och ta bort en A -art som vi kan kalla det utan att det får konsekvenser för flera andra djur då allting hänger ihop i ett evigt kretslopp.
Som en indianhövding sa en gång i tiden "Det är inte naturen som ska lära sig av oss utan vi som ska lära oss av naturen"
 
http://www.youtube.com/watch?v=4wVGdB0wEDg

Morsning

God morgon på er alla glada Bubblare där ute i vårt avlånga land.
Börjar det bli vår hos er än ? Här är det fortfarande like kylslaget ute men jag tror att det ska vara på gång ändå men det liknar mer höst får jag säga än mitten på april.
Har inte heller sett några vårtecken än heller, jo möjligen att trottoaren har töat fram och det är första dagen idag som jag kan ha träningsskorna på fötterna.Det är lustigt vad allting känns lätt helt plötsligt. Fast den bästa nyheten blir nog att päronen har fått tillbaka sin stationära dator, pappa var och hämtade ut den igår och mjo det verkade vara som vi trodde, raminnet hade lossnat . Hur det nu ska ha gått till har jag ingen aning om eller så kanske det inte var ordentligt isatt från början. Hur som helst är datorn i alla fall tillbaka så mitt kvarter jag hade börjat på där är räddat skönt nog :) , nu får jag ju två kvarter att skriva om.

Hejsan på er

Igår gjorde jag klart en serie köksbänkar till Sims.
Har redan visat er den första bänken i serien och nu har det blivit dags för att lägga upp resten med :)
Blev dock så inspirerad när jag hade hållit på att skapa dem så det blev att jag gjorde två bord i serien med av bara farten :)
Får se vad jag kan lyckas skapa idag , det märks helt enkelt vad jag får för mig att spåna fram men när jag tänker mig helheten på serien så tror jag den kommer att bli riktigt bra när den blir klar för jag känner mig så inspirerad till att skapa mer till spelet.
Dessutom så känns det ju rolgit att kunna dela med mig av sakerna här :)
För er som undrar hur ni ska få in dem i spelet så ska ni helt enkelt bara behöva klicka på nerladdningslänken för respektive fil och sedan installera dem direkt, ville inte blanda in winrar eller winzip då det bara blir ett extra steg för er som inte är vana med att ta ner saker till spelet.Ni som har gjort det förut vet vad jag pratar om. Därför tyckte jag att det var lättast att använda mig av Sims3pack formatet.
Här är de i alla fall nu och jag hoppas att ni ska gilla dem :) kom gärna med förslag på något som ni vill att jag gör så kanske jag kan göra ett försök om det inte är för komplicerat.
 
 
LADDA NER GENOM ATT KOPIERA IN LÄNKARNA I ADRESSFÄLTET:
 
http://rapidshare.com/files/3149197753/HopeOfSeas2.sims3pack
http://rapidshare.com/files/3513975414/HopeOfSeas3.sims3pack
http://rapidshare.com/files/2643651537/HeartOfSeas8.sims3pack

Segar MSP för dig med ?

Laggar MSP fortfarande för dig med? Det gör det periodvis här än, åtminstone blir sidan långsam när det är hög belastning så det är delvis därför ni inte har sett så mycket av mig inne på sistone. Dessutom har jag fortfarande en del av förkylningen kvar så jag vilar mer fast den värsta tröttheten börjar trots allt att släppa så jag är förhoppningsvis på bättringsvägen.Dessutom så vill jag veta en sak.
Varför reagerar inte fler över de som klättrar snabbt på topplistorna i intjänat och lvl ?
Tänk efter nu vad som verkligen är möjligt att tjäna på kort tid för även om man använder sig av de så kallade boostarna så tycker jag att man får jobba en hel del för att man faktiskt ska vinna något på det.
Det har hänt att vissa anklagat mig för fusk med men sanningen är den att jag slitit i snart tre år för att nå dit jag kommit idag.Visst kan man tjäna in 5000 sc på en bra dag om man verkligen lägger manken till och inte gör så mycket mer än att samla men jag tror det mer vanliga är runt 2-3000 och då är det fortfarande väldigt bra för det är jobbigt att sitta och samla med i ett så jag tror ingen håller för.
 

Nu så

 
 
Tillbaka
Eller nåja lite orkar jag åtminstone sitta här nu men jag är fortfarande inte helt fri från min förkylning än utan snörvlar,hostar och känner mig bitvis riktigt seg.
Fast jag har i alla fall inte ont i halsen just nu och det får trots allt räknas som ett steg åt rätt håll. Dessutom har jag bara sovit en massa pga att jag haft ont i huvudet till och från men än så länge känns det rätt så ok idag så jag tänker försöka göra bort lite saker medan det känns bra.
Lovade ju er en bild på min nyaste skapelse till Sims 3 också så här kommer den:
Jag skulle lätt kunna tänka mig att ha en sådan här köksbänk själv :) så jag passade på att göra en serie på temat marint. Mer bilder kommer sedan och för er som blir sugna på att ladda ner hoppas jag snart kunna länka till en sida där mina filer kommer att finnas :)
http://rapidshare.com/files/2015865410/HopeOfSeas.sims3pack
 
 

Snörvel

Då har man åkt på en igen.
Jag pratar naturligtvis om en förkylning.
Varför ska de vara så svåra att undvika ?
Åtminstone vid vissa tidpunkter på året tycks det omöjligt att komma undan.Fast nu anade jag ju kanske att det var på G lite ändå eftersom jag varit snuvig i några dagar men det hade lika gärna kunnat vara vårsnuvan men nejdå så nu är man förkyld igen och snörvlar som en ....gnu.
Hade egentligen tänkt försöka visa upp en av mina skapelser till Sims 3 här. Gjorde en serie bänkar igår som jag blev väldigt nöjd mer men nu orkar jag inte ladda upp dem och fixa bilder.Ska gå och lägga mig igen så ni får vänta med att se dem tills jag mår bättre.
Kramen på er alla i alla fall och jag hoppas att ni slipper vårförkylningar!

Det finns...

Det finns en mängd olika hästfärger och de mest udda kombinationer. Har själv sett en ponny som snarare såg smutsig ut men hon var brunskimmel fast en av de absolut finaste färgerna tycker jag är bork, eller gulbrun som vi säger på svenska. Gjorde därför ett härligt hästigt kollage av några bilder som jag fotat på kusar med denna underbart vackra färg. Kan man göra annat än att vilja hästnappa någon av dem?
Nej jag tänkte just det.fast det skulle nog gå lite dåligt att försöka smuggla in en häst i lägenheten,kojan eller garaget. Fast fina är de verkligen och deras ägare kan vara mycket stolta över sina guldklimpar(tack för att jag har fått fota dem om någon av er läser det här).
Förutom borkfärgade gillar jag också rödskäckar o rödskimlar men det som egentligen spelar roll är personligheten. Då är helt enkelt ras och färg inte så viktgia om det väl säger klick men visst får man lov att ha sina favoriter ändå.Dessutom älskar jag verkligen kallblod vilket kanske synd på bilderna också, så kan man förena de båda två då är det klart att det <3och jag förvandlas till den där drömmande hästtjejen igen.

TSR Workshop

Igår när jag satt och laddade ner saker till Sims 3 hittade jag en bra sak. Ett program för att göra eget material i. Nu kanske vissa av er tänker..bara det inte är som Sims PE som finns till tvåan och jag måste erkänna att jag tänkte något liknande.
För hur många av er som spelat och provat det har inte suttit och slitit ert hår i ren frustration. Endera på grund av den långa laddningstiden eller för alla kraschar.
Nåja bestämde mig i alla fall för att prova att ladda ner det här nya då jag tycker det är kul att kunna göra en del egna saker till spelet och man kan ju alltid avinstallera program annars om man inte är nöjd.
Oj säger jag bara,, har visserligen inte hunnit prova det så mycket än men det verkar verkligen mycket bättre. Även om det bygger lite på samma idé så var det här betydligt mer snabbladdat och översikten var också bättre indelat i kategorier och underkategorier så det känns faktiskt spännande och kul att få utforska det mer sedan :). Har redan nu en idé faktiskt om en sak som jag vill göra så vi får se hur jag lyckas med utförandet. Ska kolla igenom beskrivningarna som finns och se hur pass jag kan lyckas.
Programmet som verkar lovande heter i alla fall TSR Workshop och finns att ladda ner för alla som är medlemmar på http://www.thesimsresource.com, kolla under Fetured Items för Sims 3 och bläddra ner på sidan under Studio Spotlights ska det finnas en liten grön ruta ni ska klicka på eller gå in här http://thesimsresource.com/workshop/ 
Dessutom så har jag kommit på mig själv lite med att mest ha skrivit på sistone här på bloggen fast sedan idag ska jag allt lägga in några riktiga godbitar till bilder här :)Lite matnyttigt tips

I går så hade jag en laddning köttfärs som jag behövde bli av med.
Hade sett på Hela England bakar när de gjorde pajer och blev inspirerad till att försöka mig på att göra minipajer i muffinsformar.
Köpte mördeg och satte igång.
Förgräddade bottnarna i tio minuter innan jag la i fyllningen bestående av gurka, parika, majs och philadelphiaost+köttfärsen då. Sedan la jag på locken och hade dem i ugnen på ytterligare 10 minuter på 200 grader.
Måste säga att jag blev riktigt nöjd med dem eftersom det trots allt var första gången jag försökte mig på att göra något sådant här även om jag hade kunnat grädda bottnarna längre för nu blev de lite degigt sega trots att jag tittade till dem med jämna mellanrum men färgen på ytan lurar en så mitt råd blir att göra ett tunnare lager först som man gräddar innan man bygger på.
Fast det var enkelt att göra dem så därför tipsar jag också om dem, dessutom kan man ju variera fyllningen i degknytena lite som man vill vilket gör att variationen kan bli näst intill oändlig och man kan göra så väl som mer matiga minipajer som mer efterättsliknande.
Kom sedan också ihåg att vara försiktiga när ni använder ugnen så att ni inte bränner er & fråga någon vuxen om hjälp om ni känner att det blir för svårt att klara det här på egen hand.
Provar ni det så skriv gärna i en kommentar här hur ni tyckte att det gick och hur resultatet blev.
Till min fyllning använde jag 1 parika, en bit gurka, lite majs , några klickar philadelphia och 250 g köttfärs(som jag gjorde sås av först).
Men som sagt behöver ni inte göra samma utan variera som ni själva vill och ha i saker som ni tycker är goda.
Lycka till!
Sedan har jag en fråga som gäller MSP. Varför blir så många sura om man säger till dem att följa regler när de bryter mot dem?
Det är ju trots allt så att det är support som satt upp reglerna för att alla ska kunna trivas &känna sig säkra på sidan , alltså är regler inte till för som en del verkar tro att ifrågasättas och brytas.

För er alla

 
 
Det här är för er alla som inte har mig som vän på facebook.
Vill inte avslöja mitt namn eller var jag bor för folk jag inte känner för man vet faktiskt aldrig vem som döljer sig bakom tangetbordet och skärmen irl numera.
Fast nåja det var inte det som jag skulle skriva om.
Har kommit igång riktigt nu med mitt kvarter i Sims 3, Hillsidee.

Så här ser det ut för tillfället :) fått till alla korsningar så vägarna är länkade och det var inte det lättaste kan jag säga men till sist så satt vägnätet ihop. Har börjat placera ut lite allmänna tomter och några köpbara så folk kan flytta in sedan :P men jag är speciellt nöjd med den lilla viken & det blivande fiskeläget.
Hur jag lägger upp resten av staden får jag se men nu har de fått tomter för sjukhus,polissation,brandstation,skola,bibliotek,en park, en liten butik och ett labb.

Morgon

God morgon på er alla vakna Bubblare där ute. ja hejsan på er andra med för den delen.
Då var det alltså vardag igen och jag är tillbaka hemma igen.
Började med ett kvarter i Sims 3 som jag skrev igår och jag tror att det kommer att bli riktigt bra om jag får koll på allt så det ser bra ut :)
Fast jag har redan gjort framsteg och listat ut hur man ska koppla vägarna vid korsningarna.Idag ska jag börja lägga in trottoarer också vidare.Så nu vet ni varför jag är inne mindre på MSP just nu men det beror delvis också på lagget. Senast igår kväll fick jag upp ett fönster om att det inte gick att logga in på servern så nej det är inte era datorer som laggar utan MSP som har fel på sidan.
Dessutom har jag svårt att förstå varför de säger att det har med webbläsaren att göra . Kan säga attj ag inte använder Internet explorer alls på MSP just nu för attt det har laggat så med den efter att den hade fungerat prickfritt väldigt länge.
Numera kör jag på Chrome och ändå så händer det att sidan forfarande laggar.Visst har det förekommit mindre problem på andra sidor med men de har ändå löst sig fast inte problemet med lagg på MSP och jag undrar varför.
Också vill jag undra varför det knappt går att spela fånga autografer i chattrummen längre ?
Förut kunde jag på en gång ta omkring 20 autografer, nu är det ett under om jag ens lyckas med hälften.
Och man tjänar fortfarande INGET på kortisar Det är bra de som har dem som tjänar fame. Kolla själv vad ni har på intjänat under Highscores, se sedan några kortisar. Märker ni nu att det inte ändras ?
Gå sedan runt en stund i chattrummen och samla mynt, kolla igen under Highscores och se , summan på vad ni faktiskt har tjänat in har ändrats.
Fast ett annat spartips man kan tjäna mycket på är att man kanske inte behöver köpa saker från varje nytt tema som kommer. Hittar ni ett ni gillar, prova byta färger på kläderna och ni kan hitta en helt ny känsla med en annan färg.

Tillbaka

Hejsan på er alla och god eftermiddag.
Nu är jag här igen efter en helg utan tekniska maskiner , eller jo jag har suttit lite framför TVn men det är också det enda. Jo det går bara fint att klara sig utan internet med.
Det känns som om man blir lite mer kreativ och social sådana gånger men nu är päronens dator i alla fall på verkstan så vi får se hur det går.
Håller tummarna för att den ska gå att åtgärda mest för mammas skull då hon har massor av bilder på den men också för egen skull då jag ju hade börjat på ett fint kvarter åt mina Simmar.
Nåja får börja på ett här hemma också :) men det är ju lite mer pyssel innan det blir klart, nåja skam den som ger sig, det börjar ju åtminstone arta sig nu när jag börjar lista ut hur verktyget fungerar.
Dessutom tror jag att vi börjar få vinter här igen eller man kan ju åtminstone fundera när det kommit 1-2 dm nysnö hitills och våren lär bli 1- veckor försenad. Man kan kanske säga att den har snöat inne.


Sant eller inte ?

God morgon på er alla bubblare där ute.
Ja tjenixen på er andra med såklart vill inte glömma bort att hälsa på någon av er som snubblar in här.
Tänkte börja med att ställa en liten fråga, är det sant att man tjänar mer starcoins på MSP om man är inne via ipad ?
Såg en tjej i ett chattrum som sa det men jag tycker att det verkar inte så lite orättvist mot oss som inte har råd med den senaste tekniken så därför ville jag kolla om det verkligen stämmer eller om det bara är ett nytt försök att luras kring.
Det är också därför jag ogillar när MSP lanserar sina appar, de kan ju inte bara anta att alla numera har en IPHONE eller liknande.Utan det är faktiskt många som inte har råd till det senaste,flashigaste och nyaste hela tiden men det känns som det ständigt sker en jakt efter status och på att vara* inne*.
Nej nog om detta nu och till något helt annat.
Känner mig en aning fusterad just nu och inte är det konstigt. Lämnade in mitt busskort som inte fungerade för ett par veckor sedan(jag hade då registerat det hos dintur). Då Turistbyrån inte kunde ordna det var det precis det som jag blev tillsagd att göra. Inget kort dök upp så efter en vecka ringde jag till DT och fick veta att det skulle vara på gång, bra tänkte jag . Så gick det ännu en vecka men fortfarande inget kort så då mailade jag och jo kortet ligger hos DT men nu skulle det krävas ett kvitto med kortnummer för att bevisa att det verkligen är mitt kort.
*Morr* Varifrån skulle jag liksom fått det då de inte kunde göra något åt kortet på det första stället jag var till eftersom kortet inte ens gick att läsa , ska det inte räcka med att man ringer ?
Mailade i alla fall tillbaka till dem och beskrev att jag skickat in mina uppgifter men inte skrivit upp kortnumret eftersom jag hade trott att registeringen skulle fungera bättre än så här samt att jag krävde ersättning för de bussturer jag nu utan kort får betala och att jag tyckte de kunde tillhandahålla lite bättre service.
Så jag får se vad de svarar eller om jag ska behöva ringa igen och skälla på dem.
 

Stenvall

Här bor min nya famil i Sims 3.
Stenvall heter de i efternamn och består av mamma Rebecca, pappa Rickard, de två tonåringarna Caroline & Cornelia, lillan Felicia och katten Snövit.Okej jag erkänner att jag fuskade så jag kunde bygga huset klart åt dem men jag tänkte inte missbruka det mer nu så nu får de jobba ihop sina egna tillgångar.
Fast jag är nöjd med huset så här långt :) får dock se hur övervåningen ska bli men de har i alla fall tre badrum ,ett stort nere och två mindre uppe till tonåringarnas sovrum. Kan kanske verka lite lyxigt att ge dem det men jag vet vilket kaos det brukar bli på morgonen annars om alla ska på toaletten samtidigt.
Nej ingen bra lösning så då gör jag fler bad&wc istället för att undvika olyckor.
Riktigt klar med huset är jag dock inte utan jag får se hur det kmomer att se ut invändigt när det är klart också kommer ni att få lära känna familjen med :
Mamman är en snobb så hon tog nyss ett jobb inom modeindustrin, barnen går ju i skolan så jag funderar på om pappan ska få vara hemma, kanske bäst det för att undvika kaos eller så får han ta ett jobb inom en hobby så han kan arbeta hemifrån.
 

Tjenamoss på er!

Hejsan alla glada Bubblare.
Tänkte bara börja med att höra hur er morgon har varit ..min dag har i alla fall varit lugn och den ser ut att fortsätta så förutom att jag ska försöka göra bort lite måsten.
Känns fortfarande skönt att jag hittade telefonen igår, vet inte vad jag hade gjort annars om den hade varit borta :/
Ruskigt vad beroende man är av teknik ibland och visst det kanske vore en idé att skaffa en fast hemtelefon men sakerna kostar ju också så då får man nöja sig med mobilen tills vidare.
Dessutom har jag ju klarat mig bra med den så här långt, det är väl bara det att jag har en förmåga att förlägga saker ibland . Fast det kan nog hända vem som helst att man kan lägga saker på andra ställen än där de borde ligga men just nu har jag hyffsad koll på allt.
Vet fortfarande inte hur det blir med päronens dator men igår ritade jag i alla fall en skiss på en ritning till ett hus så idag ska jag starta en ny familj på datorn hemma och bygga lite :)
Så nog får jag äta upp allt jag sagt om Sims 3 förut fast alla spelen har nog lite sin charm när jag tänker efter och det har ju inte utvecklats lite sedan det första The Sims kom.
För den som är kreativ och tycker om  att skapa egna världar finns inget bättre spel& man kan hela tiden lära sig nya saker. Till exempel så måste jag lista ut hur man bygger stall för som det är nu går ju hästarna ut av sig själva och det kanske inte riktigt var tanken ändå.
 
 
 

Ibland ska man då ha tur

Var ute och åkte UFO med brorsbarnen tidigare i eftermiddag.
Först när jag kom tillbaka in märkte jag att min telefon saknades så det var bara att gå till backen igen eftersom jag visste att jag hade tagit den med mig den här gången.
Pappa följde med och ringde till den men inget hördes så det såg inte så bra ut men jag gick ner och han slog en till signal.
Då hörde jag den och hittade den liggandes under ett tunt lager snö, visserligen var den småfuktig då den hade legat just under men pappa hade en trasa med sig och torkade av den och den funkar ju så :)
Det är till att ha tur ibland och det kan man säga att ena brorsdottern också hade sedan då hon tog en kamera under lek i tron att det var en leksakskamera. För det var det inte utan det var mammas gamla analoga som hon fotar med ibland :P men nu glömde tösen att dra fram den så inga bilder blev tagna annars hade det nog resulterat i en råd synnerligen intressanta lite knasiga lekfoton,
Har i alla fall lyckats göra klart teckningen jag pratat om ett par dagar nu så nu ska jag bara scanna in den så ska ni få se :)
 
Så här fin blev den till sist och jag är så nöjd :) det blev ett litet rådjur i blyerts.
 

Trots att..

Trots att jag ordagrant bett vissa att inte skriva kommentarer på den här bloggen hände det igår. Jag fick en kommentar som gjorde att jag ifrågasatte varför jag gör det här och svaret är enkelt.
För att jag vill att ni ska ha något att läsa som inte bara innehåller en massa tomma ord. Då ska inga kommentarer om hur usel bloggen är kunna sticka hål på det faktum att jag alltid älskat att skriva för det vore fel av mig att låta det påverka mig även om jag irriteras av det. Nej det vore direkt fel av mig utan istället så fortsätter jag för att jag tycker det är roligt :)
Hann inte göra färdigt teckningen igår men visst hopp finns om att den ska bli klar idag istället men jag hoppas att jag kunnat visa er på den hårda attityd som finns bland barn&unga på nätet idag.
Tänkte fråga om det var någon mer än jag som såg film i påsk ?
Gick två riktigt bra filmer tyckte jag. Hade visserligen redan sett En riddares historia ett par gånger innan men den är alltid lika bra. Inte minst för insatsen av den sedan några år allt för tidigt, bortgågne Heath Ledgers lysande porträtt av den unga riddaren William.Jag älskar ju den här tidseran med så det kanske inte är så konstigt att jag 
För att byta lite genre såg jag sedan äventyrskomedin Fools Gold och bitvis funkade det så bra att både mamma och jag satt där och drog på smilbanden även om rollerna var lite väl stereotypa fast det blir väl lätt så i vissa typer av filmer.Fast den här gick i alla fall att titta på ändå vilket är rätt ovanligt då jag vanligen föredrar filmer med lite mer innehåll men nu passade den in, kanske för att skådespelarna var bra också ville jag se något som var lite lättsammare.
Sedan är jag grymt besviken på en person. Jag tänker inte säga vad hon heter på MSP men om hon läser det här vet hon varför. Hon gjorde som en annan gjort före henne hade i alla fall en massa olika gubbar , några som hon var elak ifrån och jag hade blockat henne sedan var hon en av mina vänner från en annan.
Varför gör man så då man bara förlorar på ett sådant beteende i längden själv?
Det hela gör det dessutom inte lättare för att man ska våga lita på folk och vilja vara vänner med allt för många och ändå ska MSP vara en sida man ska ha roligt på och jag kan inte tycka att man ska behöva vara med om sådana här saker om maxåldern för sidan är 15.

God morgon

God morgon på er alla glada bubblare där ute.
Nu börjar en ny dag igen.
Var det någon mer än jag som kände sig lite tröttare än vanligt när ni klev upp i morse ?
Inte så konstigt när vi faktiskt har tappat en timme och det tar väl lite tid innan man hunnit ställa in klockan rätt.
Gick igenom pärmen där jag har mina färdiga teckningar i helgen och gjorde faktiskt ett riktigt fynd som jag ska försöka göra klart idag så ni får se det här :)
Dessutom så vill jag påmnina er om varför jag INTE godkänner några vänförfrågningar mer än i undantagsfall.
Jag vill helt enkelt prata med folk ett tag innan för att jag ska känna mig säker på att ni verkligen bryr er och inte bara försöker utnyttja det faktum att jag råkar vara i hög level för egen vinning.
Dessutom vill jag också lägga till att jag INTE heller gillar när folk tjatar på mig så snälla sluta med det, för det blir jättejobbigt i längden när vissa frågar samma sak kanske 10 gånger i rad.
Det tror jag vem som helst skulle tycka blev väldigt störande i längden och inte bara jag men jag har ett råd att komma med till alla er som tigger presenter.
Glöm inte att vi som är höglevel nu varit lvl 0 en gång vi med och fått kämpa oss upp själva och vill man verkligen ha något kan man spara ihop till det själva och inte bara förvänta sig att få det av andra.
Fast det här är bara vad jag tycker och min mening men jag tror faktiskt också att det här är en av anledningarna till att så många har slutat på sistone. Endera lessnar man på allt tigg om saker eller så får man ta emot så mycket skit att man helt enkelt inte vill stanna kvar på sidan eftersom det mår man ju bara dåligt av.
Har skrivit det förut men nu tar jag upp det igen, det är bland det fulaste man kan göra och fegaste för den delen, att snacka skit om någon man inte ens känner eller har träffat via nätet.
Visst kan det ibland hända att jag har överilat mig men de allra flesta gånger när jag postat prt screens på meddelanden här på bloggen så är det faktiskt inte jag som har börjat tjafsa utan jag har blivit beskylld för att vara både det ena och det andra som jag verkligen INTE är.
Om allt i grund och botten sedan handlar om folks dåliga självkänsla så SLUTA, det blir inte bättre av att ni är taskiga mot andra som kanske redan mår dåligt ochd dessutom har jag svårt att tro att ni vill att andra skriver liknande saker om er .
För det år något man också ska känna till att man faktiskt inte är så anonym på nätet som många verkar tro när de gömmer sig bakom flera alias osv.Det mesta går ändå att spåra via till exempel genom datorns IP nummer det vill säga adressen på nätet som fungerar som ett tumavtryck, man lämnar efter sig det på de sidor man besökt.
Så i längden tror jag inte att någon tjänar på ett sådant beteende och till er som sitter och ljuger om sjukdommar, döden (olyckor) osv bara för att få lite uppmärksmhet säger jag också SLUTA!
Det är respektlöst det ni gör och folk som har någon anhörig som tex har cancer eller har det själva kan ta väldigt illa upp av det sättet själva ordet behandlas på.Så lägg ner, det kommer bara fram i slutänden när det visar sig vara en lögn.
Nej det här blev visst lite längre än vad jag tänkte mig men jag tror jag har fått sagt det jag ville säga. I alla fall de viktigaste delarna och ni som inte tycker om att läsa behöver ju inte titta in här och kommentera för den här bloggen gör jag för de som gillar text &att få lite mer innehåll.
 

Min nya

Tog några kort på min nya modellhäst i helgen, eller ny och ny men jag tror jag lyckats hålla på honom rätt så förbra även om jag visat upp honom redan så var det först nu jag kunde ta bättre bilder på honom.
Här är han i alla fall nu :) och åter igen många tack Sofie för att du målat honom så underbart likt orginalet.
Jag är meganöjd :P och nu ska jag bara sätta mig och knåpa ihop lite information om honom, en stamtavla och lite till så här är han nu :)
 
 
 

Typiskt-Ledig

Hade sett fram emot en lugn ledighet och jo då den har varit skön ända fram tills i förrgår. Vad som hände då ?
Päronens dator fick för sig att lägga ner . Ja den startade i varje fall inte utan bara stod och pep så nu är den inlämnad på service men jag tycker det är dåligt att det händer på en dator som inte gått
längre än ett ½ år men samtidigt tur att det hände medan garantin fanns kvar. Hoppas dock att det är ram-minnet eller geafikkortet i alla fall, annars ryker allt jobb jag lagt ner på simskvarteret och en massa bilder som mamma hade.Så det är därför jag inte har varit inne något här och skrivit också har jag gjort mer pyssel i veckan men nu hoppas jag att jag ska kunna vara mer tillbaka mer som vanlig.tHar inte bara varit mer social när jag inte suttit vid datan så mycket utan jag har hunnit vara lite mer kreativ också.
Det kanske stämmer med att inget ont som inte har något gott med sig.
Uppdaterar bloggandet med lite bilder nu istället för före påsk som jag tänkte, men ni kanske kan få lite inspiration till nästa år istället

Så här fint arrangemang blev det gjort när påsktårtan var klar
Drog mig lite för att sätta tänderna i den här söta marsipan kycklingen


Inte undra på om man blir lite trött efter allt påskfirande.
 

RSS 2.0