Hejsan!

Hejsan på er alla ni morgonpigga läsare där ute som klickat er in hit idag. Ni kanske inte är så många men vad gör det? Huvudsaken är väl att man åtminstone har några som är intresserade av att läsa det man skriver om eller vill titta på ens foton. Fast det hade ju alltid varit roligt om det ramlar in några till men det är inte därför jag skriver. Nej jag gör det för att jag tycker det är roligt!
Egentligen så var planen att låta dagens inlägg handla om något helt annat än naturen men en liten avstickare dit tänker jag nog göra i alla fall. Anledningen till det var att jag såg ett så bra program på Kunskapskanalen igår kväll som handlade om de stora Djurvandringarna som sker över hela jorden. De följde framför allt en hjord med zebror och det var faktiskt riktigt intressant. Sedan tyckte jag däremot att de tappade bort en viktig bit då de skulle göra en kort presentation av innehållet i nästa program. Varför då kanske ni undrar nu.. jo presentatören sa : Och de stora promenaderna som djuren måste göra. Jag tyckte det ordvalet blev så tokigt i det fallet för det lät så vardagligt och det är ju faktiskt inte varje dag djuren gör de där stora migrationerna heller för att söka sig nya betesmarker. Frånsett det och att man inte heller fick komma varje medlem i hjorden speciellt nära så var det nog ändå ett bra program för det skulle ju trots allt handla om vandringarna och inte om zebrorna. Fast de är ju en viktig kugge i hur allt fungerar på savannen liksom lejonen och alla andra djur. Sedan var det kul att se inslaget från Montana om präriehundarna och det kan ju bero på att jag känner igen en del av deras beteende från mina egna guldkorn som jo också är gnagare. Så visst har de en hel del gemensamma dar ändå trots att de tillhör olika familjer och det är häftigt att se det.
Ibland måste man stanna upp och putsa sig, speciellt om man har mer behåring som Timon, man måste ju hålla pälsen i topptrim.
Vissa påstår att hamstrar är markbundna djur och att man därför inte ska låta dem klättra eftersom de inte har någon avståndsbedömning. Jag skulle säga att det mer har med deras dåliga syn på dagarna att göra för får de bara lära sig från början så kan de ta sig över berg(minst)!. Fast det gäller såklart att man har tid att sitta och passa dem också då de är ute på äventyr. Hur skulle de annars klara sig i det vilda då de kan gå flera kilometer i sin jakt på föda?
Vidare så varnar också många för gallerburar men jag måste säga att jag aldrig haft några problem med mina, snarare tvärtom då mina två hanar jag har nu gärna går armgång i taket sedan de fått vara ute i hallen och sprungit med. Man ska däremot inte ha för höga med olika våningar på olika höjder utan max 20 cm är det som gäller sedan är det inte bra med  galler som är för tätt eller för glest, och av vad jag läst mig till är det många som också har problem med det ska DUNA-burarna i plast. Varför, jo hamstrar är ju gnagare och kan de inte klättra ut kan de börja använda tänderna. Råkat ut för det två gånger själv så nu är det inget annat än galler som gäller här hemma. Om de gnager? Jo det händer ibland men då vet jag ju vad de sysslar med och det känns tryggt. Såklart har de tillgång till både kräckers och andra bättre saker att nöta ner tänderna på men ibland så föredrar de ändå ribborna. Endera vill de komma ut eller så är de bara upp lite till eller så är de bara ute efter att gnaga, det märker man på dem helt enkelt. Men de får vara ute MINST 30 minuter vardera om dagen, ibland blir det säkerligen mer och jag märker ju då de fått tillräckligt med motion för då går de in i sitt hus på en gång när de får komma tillbaka till och lägger sig och sover så nöjt. Sedan kan det såklart hända att de får komma ut om de vaknar till för att gå och dricka ibland men det beror på hur pigga de är då, annars så ska man ju låta dem sova dagtid.
 

Halloj!

Hejsan på er alla ni morgonpigga bloggläsare där ute i den stora vida världen. Fast nog är det så att några av er kanske redan har varit igång ett tag & inte kommer upp ur sängen precis i detta nu ?
Jag har i alla fall hunnit vaknat till, städat åt mina guldkorn som jag kallar hamstrarna och ätit frukost. Så jag har kommit en bit på vägen av början på dagen. Nu först börjar hösten också att landa här med sitt väder. Så man får börja ta till vara mer på varje tillfälle då solen orkar tränga igenom det där grådisiga regnrusket. Samtidigt finns det någonting vackert med löven som sprakar i alla dessa färger och luften känns hög och klar om än lite småkylig. Så visst finns det tjusningar med alla våra årstider och varför säger en del att man är mossig om man är intresserac av naturen. Det har jag svårt att förstå eftersom det är en sak som vi alla har runt omkring oss och kanske borde sätta större värde på än vad en del verkar göra. Fast nu var det här inte det ämne som jag hade tänkt skriva om idag men det är ändå lätt hänt att jag glider in på det spåret eftersom det är något som verkligen kommit att intressera mig. och jag tänker då hålla fast vid att naturen alltid är lika magisk vare sig man hittar djur  när man är ute eller inte. Det finns alltid något att upptäcka och som fler borde öppna ögonen för istället för att bara jaga Pokemons! Sedan hörde jag någonstans att vi importerar allt mer livsmedel tex kött men varför gör vi det samtidigt som våra egna bönder går på knäna och många gårdar tvingas lägga ner ? För bönderna bidrar ju inte bara till att hålla landsbygden levande utan kreaturen ser ju till att landskapen också hålls öppna. Hur skulle det se ut om vi inte hade några stora växtätare betandes  för samtidigt så håller ju älgstammen också på sina håll att minska. Man skyller ifrån sig på rovdjuren som också får ta skulden för att folk flyttar när det egentligen finns andra orsaker som mer är troliga anledningar. Bland annat så skjuter jägarkåren bort djur som ska verka i avel och på lång sikt så utarmar det stammen fast det vill man inte riktigt ta ansvaret för. Det måste ju ändå gå att hitta hållbara lösningar på de allra flesta problem som uppstår men för det krävs ju också att viljan finns där från alla parter som är inblandade men grundtanken hos politikerna borde vara att hela landet ska leva!
En förtrollande vacker flugsvamp. Jo visst är de vackra att beskåda men ej ätbara!
Höstfärger!
Soldis en kall höstmorgon
En typisk höstsyn med nedfallna löv vars yta kläs av regndroppar
Här och var står de där som gråa skelett, ladorna på landet.
Vad tuggar du på om då tycks denna ko stå och fundera på eller så räcker hon ut tungan åt fotografen.
Ibland har man turen att få se djur av mer vilt inslag då man är ute
Det gäller att komma i precis rätt ögonblick, räven blev distraherad för en stund och sorken försökte smita.
Låt rådjuren löpa  går texten i Evert Taubes välkända visa Änglamark men den låt jag tycker säger mest är ändå Färger I En Vind från Disneys Pocahontas ; https://www.youtube.com/watch?v=CfrfXSsp0wY
 

Hallojsan!

Hejsan på er alla ni trevliga små läsare där ute. Nu har det gått några dagar sedan jag skrev här igen så jag känner att det kanske börjar bli dags att göra en liten uppdatering så ni har något att läsa och så ni slipper oroa er. För jag är ju aktiv med lite andra saker emellanåt och då blir det lätt så att bloggen glöms bort eller ja den prioriteras åtminstone ner då det finns grejer som måste gå före. Fast jag försöker ju hålla mig någorlunda aktiv ändå sedan bestämmer ni ju själva om ni vill klicka er in hit och kolla vad jag pysslar med för det blir mycket prat om mina intressen men det är så jag fungerar. Visst kanske jag är lite självisk ibland men samtidigt är det viktigt för mig att vara det till viss del för att jag ska kunna fokusera på saker som gör mig glad och som gör att jag mår bra. Försökte intala mig själv häromkvällen att jag inte skulle göra en till teckning, jag har ju så många skisser i pärmarna som egentligen bara väntar på att jag ska sätta mig ner med dem men det gick ju sådär kan jag säga är jag inne i en mer kreativ fas så är jag och då blir det nästan alltid någon skiss hur mycket jag än anstränger mig för att låta bli. Just nu jobbar jag mest med färgpennorna även om jag gillar promarkers fast de stinker ju så och nu kan man snart inte sitta ute längre heller så ska jag använda dem måste jag sitta under fläkten i köket.
Sedan så har jag ju såklart mina tre små guldkorn som håller mig sysselsatt en stund på morgonkvisten och på kvällen då de är vakna.
Så här nyfiken kan man vara då man lyckas klättra över på andra sidan brädan. Stuart Little på äventyr!
Framåt marsch är det som gäller för lilla Ariel också då hon går i selen. Har fått en del reaktioner från omgivningen tidigare i somras då vi var ute men visst fungerar det utmärkt att även lära en guldhamster gå i sele. Sedan får man ju komma ihåg att det är en hamster man är ute med och inte en hund! Det vill säga hamstern bestämmer alltid var man ska gå och man får inte göra några plötsliga rörelser.  Dessutom får man ha en stor dos tålamod är man ska lära dem , för visst vissa gör allt för att slippa ha den på sig..
Fast varierar man så brukar det går bra men de ska dock inte vara ute i den någon längre stund , 10 minuter kan räcka men vill man inte eller inte kan släppa dem lösa eller kan ha dem i hage då tycker jag det det är ett bra alternativ till motion förutom boll och hjul. Sedan finns det ju olika teorier och vissa säger att man inte bör ha dem i sele heller men jag kan inte se några problem med det så länge man inte har dem i den för länge elelrdrar åt för hårt.
För tro mig vill hamstern ut och loss så hittar de alltid en utväg själva som min Timon. Han är visserligen van att ha selen på sig men han tycker inte alls om den så han lyckas alltid på något sätt backa sig ur den eller krångla sig loss med hjälp av tassarna. Fast jag försöker ändå att låta honom ha den på sig ibland för det är en trygghet om de är ute och snusar i spenaten.

Inspiration

Ibland låter jag mina små guldkorn få inspirera mig då jag ritar som ni kanske har sett förut. Just nu är jag väldigt inne på att få till fler sporthamstrar men ibland får jag ju göra lite variation på dem och inte bara låsa mig fast vid ett tema. Nej jag satt och klurade lite på vad jag skulle göra men för ett par kvällar sedan kom jag på det. Jag skulle helt enkelt rita något som var kriminellt sött för de är ju det och man kan inte annat än att bli inspirerad heller då Ariel sitter där med sitt portabla skafferi i kindpåsarna och låtsas som att det regnar. Så lita på att det kommer att dyka upp fler teckningar på bloggen framöver som föreställer små guldhamstrar i olika roller.  Sedan har jag inte bestämt mig än för om jag ska fylla i mer med ina promarkers heller, för de stinker ju så och just nu har vädret för att sitta ute och färglägga inte varit det bästa så då får jag nöja mig med att bara ta färgpennorna så länge. Visst är det lite likt Stuart Little trots allt ? Ja det kanske inte är så konstigt att man snöar in på dem ibland då de sitter där och ser sådär helt bedårande söta ut. Jag tror faktiskt att det skulle vara svårt att sätta en hamster i finkan också, för de är ju inte bara söta och att samla mat, nej de är himla bra på att hitta alla små öppningar och smita ut igenom också!
 

Trav!


 
Hejsan på er allihopa.Jag kanske har råkat säga något i förbifarten om att jag skulle visa en massa kort här från igår. Hade egentligen tänkt fota mindre än vad jag bukar göra men det gick ju bara sådär. Fick ändå med mig över 200 bilder hem på minneskortet men det är ju klart, är det V75 en gång vartannat år på banan så är det nog lätt hänt att det blir så :). Ni som brukar läsa min blogg regelbundet kanske har lagt märke till att jag gillar hästar och vi brukar försöka gå på travet åtminstone en gång om året. Annars har jag väl rent personligt egentligen haft mer anknytning till ridningen men jag måste säga att när man står där på plats vid staketet inser man hur häftig sport travet faktiskt är! Det är både farten och hästarna som bildar den där speciella magin och den gör sig utan tvekan bäst live. Även fast jag tycker det är kul att se på lopp på TV ibland med så är det inget emot den där känslan av att få stå på upploppet ändå.
Första loppet för kvällen var monté, vanns av Blits Buitenzorg riden av Nina Stene
Fine Shadow Woodland vann årets upplaga av Silverörnen på ett enkelt sätt, det var som kattens lek med råttan i ett annars rätt mediokert startfält.
Säterbests Minne vanns av Pave Faks (N) i ett startfält som jag också tyckte saknade det där absoluta toppskiktet i år.
Fast ibland är det ju inte alltid de bästa hästarna som hamnar i blickfånget, en som jag fastnade för under kvällen var hemmahästen Fräcke Vicke. Annars gick det ju lite sådär för dem men det blev i alla fall en seger genom Global Teardrop (Kenneth Thelin) och både High Roller(Nils Elfving) och Lord Rocket( Lennart Frölander) plockade ju fina placeringar till banan. Så jag håller inte med den i publiken som sa något om att man inte kunde spela på hemmahästarna.
High Roller var nära att vinna men IMPORTEDFROMDETROIT hann förbi.
Lord Rocket plockade hem en tredje plats i sista V75-loppet. Visst är han maffig att titta på ?
Kvällens mode plockade Hot Pride hem med sin fina huva
Annars gillar jag ju kallblod och fastnade för två som stack ut nämligen Alm Kasper
Och fina Lome Jarl, vilken häst.
Fast den som plockade hem priset som kvällens finaste var nog ändå Casper W.F, okej då jag kanske är lite svag för just fuxar.
Kvällens gnägg gick till den lilla ponnyn som fick leda defileringen inför ett av loppen , ja en bättre kategori kan jag nog inte hitta på eftersom den sprang och pratade med de andra hästarna!
Sedan var det kul och vad kan passa mer än att få se vad en travare gör efter avslutad karriär på banan. Här närmast kameran är det alltså duktiga hemmahästen Zac Seabrook med matte Catrin Pettersson i sadeln som syns bredvid Camilla Granberg och hästen Landromera.
 
 
 
 

Hallojsan!

Hejsan svejsan på er alla ni morgonpigga läsare där ute som precis kanske just har tagit er upp ur sängen, nätt och jämt eller ja såklart hallå på er andra också. Oavsett anledning till att ni klickat er in just hit så är det kanske enklast att jag bara skriver hej men det känns så kortfattat att börja så. Själv så har jag ju varit igång ett bra tag och hunnit med både att äta frukost och sköta om guldkornen. Så ser mina morgonrutiner ut, annars så tänkte jag nog mestadels ta det lugnt idag och förbereda mig inför morgondagen men det tänkte jag återkomma till sedan. Nu ska ni får veta hur det går för mina simmar. Det var ju ett tag sedan jag skrev här om dem så jag tänkte att det kunde vara dags för en uppdatering kring läget med dem igen.
Så här ser alltså familjen MacKenzies hus ut till exteriören.
 
En av döttrarna, Connie hon som är konstnär/författare har äntligen tagit modet till sig och flyttat hemifrån till ett eget litet ställe.
Det är ju inte helt klart än men så här ser i alla fall övre plan ut, sedan är det en del jobb kvar nere i källaren men jag tror att det kommer att bli riktigt fint till sist.
Hon försöker sig även på att lära sig fotografera.
 

Morgonstund!

Hallojsan på er alla ni morgonpiggas läsare där ute, kanske så har en del av er precis kommit upp ur sängen medan några andra har varit igång ett tag. Jag tillhör nog själv mer den andra gruppen även fast jag vaknade tidigt oh inte kunde somna om riktigt på en gång. När jag väl tog mig upp var det mycket tack vare att jag hade en liten guldhamster som hängde och gnagde frenetiskt på sitt galler. Förmodligen så tyckte hon att det var en dum idé av matte att ta sovmorgon sådär. Hon gav i varje fall inte upp utan det var bara att ta sig ur sängen, börja med att städa åt dem och se till att de två som var vakna fick sig varsin stund ute i hallen. Sedan försöker de ju alltid att smita över brädan efter ett tag så då gäller det att man har vaknat ordentligt.Annars har man snart en guldhamster bakom frysen! Det är helt enkelt så hon är lilla Ariel, full av upptåg och ständigt på jakt efter äventyr så fort hon bara kommer åt. Sedan kanske det är så att matte skämmer bort henne lite extra ibland, ja egentligen gör hon nog det med alla tre guldkornen men det kanske är så att man vill göra det mesta av den tid man har ihop med dem så det är därför det är så lätt hänt att det blir så. Och det är värt att lägga ner all den tiden på dem för då får man en unik kontakt och ser hur fina små djur det kan vara MEN de är definitivt inga leksaker som vissa verkar tro och nej jag skulle inte rekommendera dem som första gångs djur heller som många gör för de är både nattaktiva och kräver en stor dos tålamod! Är man däremot säker på sitt djurintresse och vill ha ett nyfiket, piggt litet husdjur som sällskap då är guldhamster ett bra val förutsatt att man förstår sig på deras ekologi och låter dem sova då de ska.
 
 
Attans matte såg mig visst trots att jag försökte gömma mig bakom kartongen!
Ariel på väg in i röret.
Spegel...Spegel på väggen där säg vem som den sötaste hamstern i världen är
Matte har konstiga dammråttor under sängen ibland, är det en norrländsk art tror ni  eller är det Timon som har tagit en karta och gått på en liten utflykt ?
Stuart Little ser sig visst noga för, det är ju kalrt man måste kolla vart matte håller hus innan man sticker iväg över golvet
 
 

Hallå truten!

Hejsan på er alla ni läsare där ute som av en eller annan anledning haft den goda smaken att titta in just hit på min lilla blogg. Somliga av er kanske klickat er in hit för första gången och vissa andra av er kanske brukar läsa mer regelbundet om vad jag har för mig. Hur som haver nej nu får allt sluta upp att vara så rolig men i alla fall så är det strålande höstväder här idag Solen skiner nämligen och det är en sådan där dag då man egentligen bara ska vara ute och ta vara på det fina i naturen. Sedan är det ju såklart alltid lite lättare om man har ett mål som man är på väg till. Har man ingen bestämd slutdestination är det alltid svårare att komma igång fast till sist får det ju lov att gå ändå. Fast idag hade jag inga problem med att leta efter ett fint motiv att fota för nere vid kajen låg en av våra finaste segelskutor här i landet. Hon är inte speciellt stor Tre Kronor, det är hon inte men hon är helt klart precis lika fin för det. Storleken har ingen betydelse åtminstone inte i det här fallet och det var magiskt att stå på kajen och känna den där doften av tjära&olja. Jag vet inte varför det är så men den lukten talar verkligen till mina sinnen , kanske är det för att det helt enkelt doftar hav. Det går inte att jämföra med den plåtburk till Finlandsfärja som jag åkt med utan att bara stå på land och titta på briggen så här är något helt annat. Sedan är det ju synd att man inte har några sjöben att tala om för hade man haft det då tror jag det här hade varit en kul hobby men nu tillhör jag alltså kategorin landkrabbor helt klart fast jag uppskattar ändå besöken av segelfartygen väldigt mycket.
Tre Kronor av Stockholm vid gästhamnen i Örnsköldsvik 2016
Ordentliga doningar till ankare
Nej jag lovar, jag blev inte mer sugen på att klättra upp i masten i år.

Solsken på havet.
 
Såg några fåglar som låg ute och guppade på havsytan, som tur var hade jag kameran uppe för bäst vad det var kom den här gråtruten flygande på perfekt avstånd annars är de inte så lätta att få korn på trutarna. De är ju trots allt lite mer skygga än de mindre måsfåglarna som mer än gärna söker upp oss människor. Nu är de ju inte ovanliga, tvärtom det är våran vanligaste trutart men det var ändå kul att få se en på det här avståndet. Ja hamnen är helt klart verkligen en oas mitt i staden för den som vill få uppleva naturen men visst det krävs ju kanske att man är lite påläst med för att man ska kunna se alla de där fågelarterna som finns där och mjo ibland kan man ju få syn på andra djur med men fåglarna är faktiskt nog så intressanta.

Familjen MacKenzie/MacEverly

Som så många gånger förut hade jag inga planer egentligen på att göra ett nytt hushåll till mitt kvarter i Sims 4. Visst hade jag små frön till idéer men samtidigt så hade jag tänkt nöja mig med de nya som jag hittills har hunnit med att påbörja sedan jag bestämde mig att starta om från början. Den planen såg ut att fungera bra tills tankarna på familjen MacEverly började poppa upp i mitt huvud. Fast jag var bara säker över hur de skulle se ut och vara på ett ungefär alltså egentligen långt ifrån säker. Satte i alla fall igång med att skapa dem och till sist var hushållet färdigt och bestod av mamma Kate, pappa Felix också tonåringarna Ariel och Connie. Hur som helst så spelade jag ett tag med dem och de började hitta sina intressen men jag var fortfarande inte helt nöjd. Så jag lät mamma Kate flytta ut men hon bor numera ändå granne med sina flickor som hunnit växa upp och bli ungdomar vid det här laget efter att ha gått ut gymnasiet med A i betyg. Connie är den som brås mest på pappa och hon är både konstnärlig, tycker om att laga mat också hjälper hon gärna till med trädgården. Dessutom så är hon en lovande författare och har redan skrivit ett par böcker som hon har gett ut. Hennes tvillingsyster Ariel däremot hon har visst ärvt den andra sidan av familjen mer för hon tycker om rackartyg. Ja hon är helt enkelt bra på att busa och sitter gärna vid datorn och hittar på saker även om hon också gillar att måla och påta i jorden. Så nu har jag fått två karaktärer jag gillar :) frågan är bara om jag ska låta dem bo kvar hemma med pappa Felix , om de ska flytta till ett gemensamt hus eller om de ska köpa varsin liten lya. Det tåls att funderas på. Sedan så träffade ju deras mamma en ny kille med, det var mycket därför som hon valde att flytta eller som jag gjorde valet åt henne men ett problem är att hon och Felix har börjat hitta tillbaka till varandra igen. Fast de kanske ska nöja sig med att vara vänner ändå och börja om på ny kula helt enkelt för de båda verkar ju lyckligare så här ändå. Så kan det alltså gå då jag spelar Sims 4, att det blir tre eller fyra hushåll då jag i själva verket hade tänkt nöja mig med ett men så kan det alltså gå!
Så här såg huset ut från början.

Halloj!

Hejsan på er alla ni läsare där ute som valt att klicka er in hit, kanske kollar ni in här för allra första gången eller så är det möjligtvis så att ni brukar titta in här för att se vad jag skriver om. Hej på er i alla fall , oavsett anledning till att ni tagit er in just hit på min lilla blogg. Idag så tänkte jag försöka mig på att skriva några rader igen. Såg ju på SVT i veckan bland annat och blev alldeles tagen av Djävulsdansen med Sanna Lundelll. Jag vet inte riktigt hur jag ska kunna sammanfatta hela programmet kortfattat så att ni förstår men intrycken av Roberts (sångare i Takida&Stiftelsen) berättelse var verkligen starka. Hade ju läst lite om hans bakgrund innan men jag visste inte att det hade varit så illa. Då tänker jag tillbaka på sommarens livespelning med just Takida och förundras över hur han har energin att gå upp och ställa sig på scen och det blir så mycket mer otroligt och ännu mer magiskt. Samtidigt var det skrämmande att höra den där andra bilden av hur vården inte verkar ge de anhöriga något större stöd, varför är det fortfarande så i dagens läge när vi börjar lära oss mer och mer om hur anhöriga också påverkas ? Konstigt är det. Fast nu kanske vi inte ska låsa fast os vid de jobbiga tankarna utan man ska ju försöka se livet från den ljusa sidan.
Eftersom de andra sakerna jag tänkte skriva om idag inte alls hör ihop med det här så får det bli ett till inlägg så får ni lite mer att läsa istället.

God morgon!

Morgon på er alla ni läsare som kanske just har klivit upp och är i färd med att äta frukost eller så kanske ni har kommit lite längre in på början av eran dag. Själv så vaknade jag egentligen för tidigt och kunde inte somna om. Klev upp vid halv sju och eftersom Ariel kom ut var det lika bra att sätta igång med rutinerna det vill säga byta åt guldkornen och rasta dem innan man själv kan äta frukost och hitta på något annat. Det är så det oftast brukar bli om jag inte sköter om dem och går och lägger mig igen efteråt. Det har hänt det också. Hur som haver så kände jag mig lite otålig och eftersom det var bra väder när jag tittade ut genom fönstret bestämde jag mig att det var dags för en liten promenad ner längs kajen igen. Nog för att det börjar bli höst nu och det var lite småkyligt i luften då jag kom ner men allt eftersom jag gick fick jag ju upp värmen. Fast det såg fågeltomt ut till och med på torget och jag trodde det skulle bli en sådan där tom dag...men oj så fe jag hade. Såg ju visserligen inte till minken men än finns de talltså fjäderfän som dröjer sig kvar här .

Paret gräsand var alltså kvar än så länge trots kylan men jag antar att de inte har några bekymmer med att hitta mat och så länge det finns öppet vatten för dem kan de nog stanna kvar. Jag blir i alla fall alltid lika glad över att se dem då de är bland de första sjöfåglarna som kommer på våren och bland de sista som flyttar söderut.
Sedan blev jag så glad när jag sprang på fru Storskrake med alla barnen för det var så jag tolkade situationen då hon lockade på barnen om de kom för nära mig. Så det har klart och tydligt gått bra för åtminstone ett par i år med nio ungar som jag räknade till på en annan bild, men det var lite omöjligt att få med alla samtidigt.
Fast den första fågel jag fick syn på var en liten näpen sädesärla som flög omkring i vattenbrynet. Annars verkar de flesta insektsätare ha flyttat.
Sedan hade jag tur..eller borde jag kanske snarare säga lur eller flax som äntligen kom så nära att jag kunde få bra bilder på storskarven. De är faktiskt rätt så mäktiga fåglar att få se på nära håll men samtidigt förstår man hur omtvistade de är då man ser de kala öarna de lämnar efter sig.
Det är väl nackdelen med dem samt att de dödar mer fisk än vad de tydligen äter och förstör redskapen för yrkesfiskarna men samtidigt har de väl sin roll att fylla i naturen men man kan ju undra om de inte blivit lite för många ändå ?
Kan ni räkna antalet fåglar på den här bilden ? Det vimlade av mesar och finkar i en av stadsparkerna.
En nyfiken kråka som verkar ha fullständig koll på fotografen!
 

Hallojsan!

Hejsan hoppsan på er alla ni läsare där ute som ramlar in här ikväll, Nu har det gått några dagar igen sedan jag skrev något här senast men det är ju inte alltid det händer saker heller som jag tycker är värda att skriva om. Eftersom det har varit några dagar med dåligt väder har jag faktiskt inte gjort så mycket alls. Mest suttit och sett diverse serier men såklart såg jag även på Finnkampen. Stort grattis i efterskott till både Sveriges damlag och såklart även till herrlaget som vann efter en spännande tävling! Extra speciellt kändes det såklart med Kim Ambs vinst i spjut och vilken snygg volt sedan ;). Fast nu kanske jag inte ska skriva mer om idrott eftersom jag antar att alla av er kanske inte är fullt lika intresserade som...jag ändå visat mig vara. Visst jag tycker om att titta på blandad sport på TV men jag är inte speciellt bra på att utöva någon själv om hamstermys inte räknas som en gren då ?
Nehej inte det...jag misstänkte nästan det, attans annars hade jag i alla fall varit bra på något. Idag så gjorde jag åtminstone bort att gå och handla men sedan så var jag ute och mös med två av guldkornen som fick njuta av varsin liten stund ute i spenaten, Det var faktiskt härligt att kunna gå ut med dem så här sent på året. Ariel utforskade världen ivrigt och Timon skulle som vanligt visa att han minsann kan gå utan sele. Stuart då ? Han gjorde som han brukar och sov bort dagen men han fick komma ut och bli lite extra bortskämd ikväll istället. Vidare så fick jag för mig också att försöka få till en bra bild till en tävling där man kan vinna ett badlakan som ser ut som en gigantisk flasketikett. Hade trott att jag skulle få ett bra kort på någon av killarna men den som levererade var istället min lilla tös. Hon är verkligen obotligt nyfiken på allt! Fast det är samtidigt det som gör henen till en så härlig individ också  och jag är så glad att hon hittade sin väg hit! Bättre tjej hade jag inte kunnat fått tag i men visst var det en rejäl chansning från första början men när jag ser henne så här idag, så nej jag ångrar verkligen inte mitt beslut.
 

God morgon!

Morgon på er alla ni läsare där ute som kanske precis har kastat undan täcket och klivit upp ur sängen. Somliga av er kanske redan hunnit vara igång ett tag precis som jag. Här börjar morgonstunderna oftast vid sju-åttasnåret då jag till sist brukar försöka ta mig upp ur sängen. Egentligen är jag ju inte så morgonpigg av mig men guldkornen måste ju skötas också tycker jag ibland att det är rätt härligt att gå ut vid den tiden på morgonen. Innan staden riktigt hunnit vakna och innan alla andra börjar röra på sig. Fast idag ser det än så länge ut att bli en lite gråmulen dag så då blir det nog mest att jag håller mig inomhus och gör en del andra saker. Borde egentligen sortera bilder från alla dessa mappar jag har överallt och lägga dem på min externa hårddisk men det är sådant man tänker att man kan göra sedan. Det är bara så att det där sedan skjuts upp på obestämd tid allt som oftast.
Fast jag ska åtminstone försöka ta tag i det tänkte jag, sedan har jag nog inre hämtat mig riktigt från chocken än att Kate ja min Sim blev uppäten så nu måste jag klura på en trevlig familj som kan flytta in i grannhuset så Cassie slipper känna sig så ensam som hon gör just nu.Visst har hon vänner men det blev samtidigt väldigt tomt utan hennes syster där så jag ska fundera lite så får vi se vad jag kommer på för några.Sedan så vet jag inte om jag kan säga att jag inte ska rita längre för det blir nästan alltid något numera då jag sätter mig och bara tänker skissa lite. Häromdagen blev jag klar med ännu en påbörjad teckning som jag egentligen hade tänkt ge bort men den närmaste kretsen börjar ju att ha fått så mycket också så nu tror jag att den här lilla sötnosen ändå får stanna! Det verkar som om guldkornen inspirerar sin matte ibland till att utföra helt underbara konstverk.

RSS 2.0