En dag som kändis på MSP

Många undrar säkert hur det känns att vara en  kändis på Moviestarplanet.
Tänkte att jag skulle försöka skriva lite om hur en dag kan se ut när jag är online.
Brukar försöka logga in tidigt på morgonen när de flesta sover eller är upptagna med att kanske göra iordning sig för skolan.
Helt enkelt när jag bedömmer att det är som minst risk för att sidan ska lagga och vara seg.Vilket den oftast blir på kvällarna när fler än online.
Det första jag gör är att tvätta mina boonies om det behöva, har ju ganska många som alla vet :P nämligen 31st.
Fast jag brukar vänta med att mata dem tills på eftermiddagen om det inte är ett nödfall, så de får i alla fall fast föda en gång om dagen.
När det är avklarat så brukar jag vara ute och samla starcoins i chattrummen och det är nog där de flesta av er sett till mig :)

Om ni undrar varför jag inte svarar om ni försöker fråga mig något då så beror det helt enkelt på att jag inte vill bli störd men vill ni ändå komma i kontakt med mig så föredrar jag att ni mejlar framför att ni blir irriterade och kallar mig en massa dumma saker.
Dessutom så påminner jag er om att läsa min biografi innan ni frågar om att bli vän.
Detta på grund av att allt för många lovar att de ska chatta med mig men när man väl godkänner dem och de blir ens vänner ja då säger de ett hej på sin höjd och sedanhör man aldrig något mer från dem.
Så det är därför jag så sällan godkänner folk att bli vänner INTE  för att jag är snorkig,taskig eller dum som vissa har skrivit i sina mejl och påstått att jag sårat dem med mera.
När folk säger sådana saker om mig och kommer mer anklagelser då blir jag ju i min tur sårad och känner mig kanske rentav kränkt. Så tänk efter nästa gång INNAN ni skickar en vänförfrågan om varför ni verkligen vill bli vän med mig. Är det för att jag verkar snäll och att ni verkligen har ett intresse av att prata med mig eller är det bara därför att  jag är höglevel och ni vill tigga presenter?
Ha en bra Halloween

Tänkte bara att jag skulle passa på att önska er alla en bra Halloween i fall att ni firar det vill säga, den 31 Oktober. Jag firar det inte eftersom det aldrig har varit någon tradition i våran familj att göra det. Däremot så är det Alla Helgona också och jag tycker det är tråkigt att så många glömmer bort den och tror att allt bara handlar om Bus eller godis under helgen men det handlar om något helt annat.
Alla helgona som firas den 1 november är en gammal kristen högtid som är till för att minnas våra döda, så det är en helg för mer stillhet och eftertanke känns det som.Traditionen att tända ljus på gravarna kom hit med Italienska invandrare under 40-talet.
Halloween däremot kommer ursprungligen ur den keltiska skördefesten Samhain då druiderna tände stora eldar och man gick från hus till hus med lyktor gjorda av rovor som hade utskurna ansikten.
Pumporna kom först in i bilden på 1800- talet när många Irländare emigrerade till USA och tog med sig en del av sina seder och bruk.Pumporna kunde dessutom odlas lättare i Amerika än rovorna.
Fast det är inte bara därifrån som Halloween har hämtat sina influenser utan i England firas till exempel varje år Guy Fawkes dag som också är något snarlikt med att tända  eldar.
Så det finns inget egentligt samband mellan Halloween och Alla helgona, vilket många inte verkar veta utan de blandar helt enkelt ihop de olika högtiderna och det tycker jag känns lite fel att göra.
Man ska defenitivt inte skratta åt de som inte firar och om man nu ska busa så kan man ju hitta på snälla bus, inte elaka.

I alla fall ha en bra Halloween och se upp för alla skumma typer därute i mörkret!/

Nej..

Nej den här gången blir det igen veckans boonie.
Känner inte riktigt för det nu när jag råkat dra på mig en höstförkylning igen.
En höst utan dem vore underbart men det är knappast troligt att det kommer att hända på ett tag.
Började med snuva och idag har jag känt mig frusen, seg och nysig.
Det var med andra ord rena turen att jag hann ut igår för att fota, någraav korten jag tog då kommer att komma upp på skogstokan.blogg.se när jag har gått igenom och redigerat lite så jag hoppas att ni kommer ihåg att kika in där med ibland och kommentera gärna fotona.
Fast det blev ju i alla fall något, alla symptom till trots så har jag blivit klar med en ny film till förra temat som var resturang.
The Dining Out heter den och alla mina vänner och fans är välkomna att titta på den :) Hoppas ni är med på att rösta när jag lägger ut den i tävlingen. Tänkte försöka vänta så länge jag kan den här gången eftersom jag var så tidig med skördefilmen och då fick jag inget pris :/ trots att många både tittade  och att jag tjänade in bra på den.Så nej nu har jag bestämt mig för att ha mer is i magen helt enkelt, en stor isbit kanske rentaven bit av ett isberg eller varför inte en hel glaciär men jag tror att ni ändå förstår.
Annars ska jag bara slappa, vila och se på tv eller kanske ger jag mig på att rita lite så jag får vila en stund från skärmen med.

Veckans Boonie

Igår så hamnade jag i något annat som gjorde att jag inte hann med mig riktigt som jag hade tänkt.
Gjorde en del grafik för en annan sida som jag är på. Nu var det ju dock inte det som det här inlägget skulle handla om utan Veckans Boonie.
För er som läser min blogg för första gången så utser jag varje vecka en boonie som under just den veckan får ha en speciell status och bli lite extra bortskämd med klappar&kel.
Eftersom jag har många själv så väljer jag i första hand bland dessa men jag kommer efter hand att utse andras med men det återkommer vi till då.
Den här veckan är det dock........Limetz som får stå i centrum.

*Krasch* hörs det utifrån köket en sen höstkväll och när du går ut för att titta vad som hänt ser du en grön, lurvig liten boonie som sitter på bordet och mumsar på frukt ur en skål.
Det är just en sådan där sak som bara Limetz kan komma på för han älskar nämligen frukt och gör nästan vad som helst för att få tag i ett glas limejuice.
Får han tag i ett kluckar han sådär förnöjt  också blir han så mätt sedan att han kryper upp i ens knä för att mysa och han tycker om när någon kliar honom under halsbandet.

Försvara sig

Känner att det är dags för mig att försvara mig själv sedan jag känt att jag blivit falskt anklagad för något i chat.
Något som inte alls stämmer och något som gör mig ledsen att folk säger utan att veta orsakerna bakom varför jag nekar de flesta att bli vänner med mig.
För att ni kanske ska förstå det här bättre väljer jag att skriva ett inlägg här och förtydliga att jag visst tycker om folk och att bli vänner MEN en del har en tendens att utnyttja mig. De lovar till exempel att de ska chatta med mig om vi väl blir vänner men hålls det löftet ?
Nej istället ignorerar de mig bara och säger inget eller så är en del rent ut sagt elaka och oförskämda, tar upp ämen som jag inte alls vill prata om eller påstår saker som inte alls stämmer och försöker sprida rykten om mig.
Det gör mig arg så det är av ren ilska jag väljer att skriva det här, dessutom vill jag säga till er
att jag INTE lägger till folk som vän för levelns skull så sluta upp att påstå att jag skulle vara taskig mot de med lägre level. För är ni bara trevliga och flitiga chattare så kan det hända att jag lägger till er om ni frågar snällt :)
Skicka dock hellre ett mejl om ni verkligen vill bli vän med mig eftersom ni annars riskerar att hamna bland den där stora massan som tydligen inte har läst vare sig bloggen eller min biografi.Fast två punkter känns som jag måste förtydliga igen:

NEJ jag vill INTE ha någon bästis på MSP
NEJ jag vill INTE bli ihop


En helt vanlig dag

En del av er kanske funderar på vad Connie , ja alltså jag pysslar med när jag inte sitter vid datan (vilket jag ändå för det mesta gör) och nu tänkte jag avslöja till en viss del i alla fall vad som händer och sker runt omkring mig.
Jag tycker ju som ni kanske redan vet om att rita så det lägger jag ner en hel del tid på.Mestadels så ritar jag i tecknad stil och mest djur då, det kanske inte är så konstigt eftersom jag är väldigt djurintresserad annars ockå.Ibland händer det att jag läser någon god bok, ser någon bra film på tv eller pysslar med mina modellhästar :).
Dessutom syr jag dockkläder till barbiesar :P , nej inte i någon stor skala bara på hobbynivå än så länge men man vet ju aldrig.Det är lite som andan faller på helt enkelt vad jag känner för att göra-
Fast det som kanske intresserar mig mest är nog foto :)
Nästan jämt när jag är ute och promenerar har jag kameraryggsäcken med mig och lite av det jag fotat kan ni se på
http://www.skogstokan.blogg.se , välkomna in och kika!

Drama-Tiskt

ågot som få av er eller ingen känner till men ni kanske får upp ögonen för det nu är att det har bildats en ny klubb här på Moviestarplanet. Klubben är till för oss som vill se ett renare MSP.
Helt enkelt får bort snusket ur forum-rummena och få ordning på tävlingarna bland annat men vi vill också försöka stötta folk att våga anmäla när någon är taskig till admin.
Vad klubben heter ? Dramatiskt!
Är du sugen på att gå med så tveka inte att mejla mig Connie eller hör av er till Adras så kan han också hjälpa till.
Något som få av er eller ingen känner till men ni kanske får upp ögonen för det nu är att det har bildats en ny klubb här på Moviestarplanet. Klubben är till för oss som vill se ett renare MSP.
Helt enkelt får bort snusket ur forum-rummena och få ordning på tävlingarna bland annat men vi vill också försöka stötta folk att våga anmäla när någon är taskig till admin.
Vad klubben heter ? Dramatiskt!
Är du sugen på att gå med så tveka inte att mejla mig Connie eller hör av er till Adras så kan han också hjälpa till.

Veckans Boonie

Igår var den vnaliga dagen för den här nomineringen men eftersom jag mådde helt tjyvens då och hade ont i huvudet så blev det inget då. Mår sådär idag men det är i alla fall tillräckligt bra för att jag ska kunna göra Veckans Boonie åt er som har längtat och sett fram emot veckans nominering.
Idag drog jag bara ett namn ur kepsen och den boonie som år leva lite i lyx resten av veckan är ingen mindre än....*tadam*
Lilla Sparven. Lilla Sparven som för det mesta bara kallas för Sparven hemma är en av de booniesarna som har en av de mest orginella och ovanliga bakgrundshistorierna av alla mina booniesar. Han kom faktiskt till mig i ett ägg och nu ljuger jag inte , han låg verkligen i ett ägg. Hittade ägget när jag var ute och gick. Kunde inte hitta något bo så det fick följa med hem och jag la det i kylskåpet men bäst vad det var så sprack det och Sparven tittade ut.
Han tycker om att bli bjuden på godisäggulor och alla sorters chokladägg, utom de med alkohol i för de blir han lite prillig av. Får han dessutom dricka en 7-up till ja då hörs ett lustigt kvitter över hela huset. Annars tycker han om att hjälpa till att städa..*hmmm* fast det blri nog snarare mer dammigt när han hoppar runt.

Rösta ärligt

Får jag be om er uppmärksamhetför en liten stund?
Jag skulle vilja be er som skickar in filmer till tävlingen att göra riktiga filmer innan ni skickar in.
Alltså gör inte bara en kortfilm med frsaerna som måste vara med det blir så tråkigt när man ska kolla igenom då. Sedan ber jag er också att rösta ärligt, alltså rösta på själva filmen och inte på den som har gjort den.
För det är ju inte rättvist att en kort dålig film utan handling får en femma medan en två minuters film som man har slitit och jobbat med kanske bara får en trea eller är det, det ?
Dessutom har jag sett att vissa bara slänger ihop en look och skickar in oavsett tema , men snälla sluta med det, det blir bara jobbigt när man ska gå igenom alla och rösta dessutom är det SKÖRDETEMA inte HÄSTEMA som vissa tycks tro.
Dessutom till er som säger att man tjänar pengar på att se kortfilmer , visst gör man men tittar man på listan med intjänade så visas de inte där, så varför ska man då se en massa filmer när starcoinsen ändå inte kommer med i det man har tjänat ?
Får jag be om er uppmärksamhetför en liten stund?
Jag skulle vilja be er som skickar in filmer till tävlingen att göra riktiga filmer innan ni skickar in.
Alltså gör inte bara en kortfilm med fraserna som måste vara med det blir så tråkigt när man ska kolla igenom då. Sedan ber jag er också att rösta ärligt, alltså rösta på själva filmen och inte på den som har gjort den.
För det är ju inte rättvist att en kort dålig film utan handling får en femma medan en två minuters film som man har slitit och jobbat med kanske bara får en trea eller är det, det ?
Dessutom har jag sett att vissa bara slänger ihop en look och skickar in oavsett tema , men snälla sluta med det, det blir bara jobbigt när man ska gå igenom alla och rösta dessutom är det SKÖRDETEMA inte HÄSTEMA som vissa tycks tro.
Dessutom till er som säger att man tjänar pengar på att se kortfilmer , visst gör man men tittar man på listan med intjänade så visas de inte där, så varför ska man då se en massa filmer när starcoinsen ändå inte kommer med i det man har tjänat ?

Fler djur i rummet

Tänkte vara snäll idag och posta ett inlägg till som jag vet att några av er har väntat på det och några av er har mejlat och frågat hur man får in alla sina husdjur i rummet . Det är inte så svårt som man kanske kan tro utan rätt enkelt, man lurar helt enkelt MSP att tro att man bara har 10 djur. Så här går det till;
1.Placera ut de tio första djuren i rummet
2.Mata dem.
3.Tryck X välj att inte spara ändringar
4.Öppna rummet
5.Avmarkera nu djuren du satte in i steg 1.
6.Placera ut de djur du har kvar på lämpliga ställen.
7.Mata dem
8.Tryck X igen
9.Spara inga ändringar
10.Nu borde du ha alla djuren i rummet om du har gjort rätt,GRATTIS!

Svårare än så är det inte men det kanske tar ett tag innan man lär sig och kommer på hur det fungerar eftersom alla stegen är lite bökiga att komma på. Vill man ha fler möbler i rummet än det antal MSP satt gränsen på så tror jag att det här sättet fungerar där med.
Är det något som ni inte förstår så kommentera här eller mejla mig på mspså kan jag försöka förklara lite bättre för den som vill där.
1.Placera ut de tio första djuren i rummet
2.Mata dem.
3.Tryck X välj att inte spara ändringar
4.Öppna rummet
5.Avmarkera nu djuren du satte in i steg 1.
6.Placera ut de djur du har kvar på lämpliga ställen.
7.Mata dem
8.Tryck X igen
9.Spara inga ändringar
10.Nu borde du ha alla djuren i rummet om du har gjort rätt,GRATTIS!

Veckans Boonie

Den här veckan har det varit mer spännande än någonsin att avgöra vem som skulle få den stora äran att bli utnämnd till Veckans Boonie.Det var länge väldigt osäkert om det alls skulle bli någon nominering men till sist så bestämde jag mig för att göra en i alla fall :)
Här kommer den nu, valet föll till sist på:
Kira är en blyg och tillbakadragen boonie som helst av allt sitter och myser i knäet på en under en filt.
Hon var  övergiven i en park också liftade hon hem i fickan helt enkelt. Tyckte det var något luddigt när jag skulle tömma den också såg två par stora , skämda ögon på mig.
Inte kunde jag köra ut henne utan hon fick stanna och det är lite sådan Kira är, försiktig av sig.
Fast hon kommer gärna fram när det vankas godis och vill smaka. Får hon inte en bit kladdkakan blir hon sur och börjar störtgråta och slutar inte förän hon har fått en bit.
Ställer du fram ett glas hallonsaft så får du garanterat sätta ner ett sugrör, annars hörs snart ett plask och ett krasch över hela huset och en nöjd, kladdig boonie sitter på golvet och slickar i sig resterna.av saften.ja ni kan gissa vem.

Bild från MSP till bloggen

Det är många av mina läsare som undrat eller mailat mig på moviestarplanet och frågat hur man lägger in bilder på sig själv därifrån på bloggen. Nu tänkte jag förklara lite kort här hur man kan bära sig åt men det är bara grunden jag lär ut. Resten kan vi komma tillbaka till sedan om ni vill lära er mer :)
Nå då börjat vi:
STEG 1:
Öppna ditt program för bilderedingering, ex paint,pohotshop,gimp, mfl.
Jag visar med Paint eftersom de flesta datorer har det installerat.STEG 2:Öppna din webbläsare så som Internet Explorer, Firefox,Chrome, Opera eller vad du nu kan tänkas använda till att surfa med


STEG 3: Logga in på MSP.STEG 4: Öppna Art Books under Kreativitet på MSP, Ny ArtBook ska ni välja också fixar ni till bilden som ni vill ha den när du är klar leta upp knappen Prt Sc på tangentbordet, tryck ner den.Skärmen kopieras då och det blir vad vi kallar en skärmdump.

STEG 5: Öppna Paint igen och tryck CTRL V för att klistra in skärmdumpen du nyss gjorde, den bör se ut som du ville ha den, gör de sista ändringarna på bilden.


STEG 5:Redigera bilden och gör den klar för bloggen, ni ser som jag har gjort här , tagit bort allt jag inte velat ha med.


STEG 6:Spara den på lämplig plats på datorn.Förslagsvis under Mina dokuent i en egen mapp som ni kan döpa till MSP så hittar ni den enkelt sedan

STEG 7:
Logga in på bloggen, i det här fallet använde jag blogg.se eftersom jag har mina bloggar där.

STEG 8: Välj blogg i den övre menyn och bild i sidomenyn så borde du komma till nästa steg.


STEG 9: Du bör få upp en sida som ser ut så här. Kom ihåg var du sparade din bild och bläddra fram den. OBS! Det är viktigt att du har rätt storlek i förhållande till varandra. Om du gör en bild som är 250 px bred , välj då 300 som storlek innan du laddar upp bilden.


STEG 10: Ladda upp bilden
STEG 11: Grattis du har nu lagt in en bild från MSP på din blogg!


Lycka till och kontakta mig om du har några övriga funderingar eller om du kör fast så kan jag försöka hjälpa dig genom ovanstående guide.
RSS 2.0