Får igen!

Hallojsan på er alla mi små läsare där ute som kikar in just här på min lilla blogg. Ja hejsan till er andra med för den delen eller helt enkelt bara hej till alla oavsett om ni brukar kolla in hit eller inte. Idag så är det lite gråmulet väder ute och det väntas kunna bli regn senare i eftermiddag. Fast det gör faktiskt inget för jag har redan hunnit vara ute på en promenad. Blivit ombedd att vara hundvakt ett par timmar eller så ute hos päronen då syrrans vovve är där. Det ska nog gå bra för vi ska nog ändå bara vara inne och ta det lugnt. Alltså händer det inte så mycket här men åter till promenaden. Jag gick med pappa så han fick passa hunden medan jag gick upp för att inventera årets fårflock som är på plats. Hjälp var faktiskt min första tanke då jag såg dem, de är så många! Räknade till ca 30 men såg jag ju inte alla heller eftersom de låg med ryggen mot mig i högt gräs och idisslade. Ett par bekantingar från ifjol lyckades jag åtminstone se så kelgrisen kanske är där någonstans trots allt. Nu hade jag inte kameran med mig heller fast jag kan ju bjuda er på en del av fjolårets skörd. Mest magiskt var det ändå när jag gick upp ensam en gång då de skulle vila. Fick då sitta och ha ett sovande lamm i knät, som dessutom somnade medan jag sjöng Bä bä svarta lamm(ja kunde inte sjunga vita som det egentligen skulle vara för hen var faktiskt svart). Vad mamman hade för sig ? Jo hon låg en bra bit bort och var inte minsta bekymrad med var ungen var, hon snarare njöt av att ha barnvakt på plats.Kan ju inte säga att jag haft den bilden av får förut, visserligen inte stött på så många heller men den sommaren öppnades verkligen mina ögon för att se att de också är personligheter! Inget får är det andra likt..eller jo kanske till utseendet att de är lika ulliga men de har sina egna egenheter och inget får beter sig exakt som det andra.Så det ska bli kul att göra sig mer bekant med årets flock och återknyta bandet med de som är gamla bekanta.
 
 

Hallojsan!

 
 
Hejsan på er alla ni glada bloggläsare där ute, ja hej till åtminstone ni som tittar in här. Solen skiner ute och det är egentligen strålande promenadväder idag.Fast istället så håller jag mig inne och försöker städa bort lite infö helgen då jag och guldkornen tar semester. Ja vi ska ju inte resa så långt, bara till päronen men det innebär ju ändå att jag kommer att vara inne lite mer sporadiskt här på bloggen ett tag framöver. Ja, det är klart jag har ju tillgång till dator fortfarande men det brukar vara rätt så skönt att tillbringa semestertiden med att göra andra saker istället. Har ju en del projekt att jobba med så det kan ju vara fint att få dem avklarade. Sedan har jag långsamt snöat in i Sims 4 träsket ändå och har redan ett par nya hushåll som jag tänkt göra. Brukar alltid bli så att jag har några bra här hemma och några ute på päronens apparat. Det är hopplöst att försöka samla dem på ett ställe också måste jag ju kanske hälsa på hos Maya&Youssef med.
Här har ni ett hus som jag har byggt i Sims 4 och blivit väldigt nöjd över.
Det ser faktiskt riktigt hemtrevligt ut . Ändå så känner sig Penny och Noah inte riktigt bekväma med varandra så jag har planer på att ändra hushållet lite för att se om det kan ändra något mellan dem. Visst, de delar många intressen men är inte alls speciellt sugna på att umgås med varandra utan var och en gör mer sin egen grej så det kanske är bättre att dela på dem?
Här bor min senast inflyttade sim. Det kanske inte ser ut som ett hem där en häxa skulle kunna trivas men det tycker jag ändå att Wysteria verkar göra. Åtminstone rätt så bra fast lite ensam kanske hon känner sig ibland.Fast då är det bara att hon ger sig ut i kvarteret för det finns alltid spännande plantor att hitta eller fossil som hon kan hitta.
Dessutom fick jag till sist fason på planlösningen fast när jag började bygget så var det rent hopplöst. Visst huset kanske inte är så stort så vi får se vad som händer framöver om hon skulle träffa någon. Just nu trivs hon dock bäst själv och hon håller på att utforska omgivningarna.Sedan är hon en fena på trädgårdsskötsel och att måla tavlor så något fast jobb kanske hon inte behöver heller då hon ska få fördjupa sig i örtkunskapen. Så det är rätt roligt att spela det i varje falll sedan man lärt sig inställningarna mer och ja, det är praktiskt att kunna flytta hela hus och justera grunden på dem när man vil! Sedan saknar man andra saker och det är ju det som gör att man får köra på båda spelen ett tag fast jag har inte hört att de ska göra djur till fyran ens men det vore ju konstigt om det inte kommer. Ja det var simset det. Vidare tog jag faktiskt tag i ett par saker igår,
Nästan färdig med alla konturer ifyllda, nu ska jag bara lista ut vad jag ska ha där det är vitt. Så här kan det dock alltså gå om jag sätter mig  med ett vitt papper och tänker att jag INTE ska skissa. Det blir för det allra mesta någonting i alla fall. Och det är mycket lättare att skissa fram teckningar ibland än att faktiskt slutföra dem!

Hejsan svejsan!

Hejsan på er alla läsare där ute som råkat titta in just hit av en eller annan anledning idag. Är det så att ni kanske brukar läsa min blogg ? eller är det första gången ni hittat hit. Ja oavsett orsak till att ni klickat er in säger jag hej till er alla. Idag skiner solen här och det är egentligen perfekt att sitta ute och måla med promarkers-pennorna om det inte vore så att uteplatsen är tingad av familjen Fiskmås.men det är ju så att de bara har en unge i år så då tycker jag man får vara lite bussig mot dem och låta dem vara ifred. Visst tolererar de att man sitter där om man håller sig på behörigt avstånd men jag menar det varför utmana dem i onödan? Nej det blir istället så att jag får försöka jobba lite på mina andra projekt istället. Dessutom tänkte jag se på lite fotboll också håller jag på att bygga ett intressant hus i Sims 4. Sedan kanske ni är lite nyfikna på hur guldkornen mår för det var ju ett tag sedan de fick vara med här igen men det kan ju vara dags att de får några rader .
Äntligen fått en bild på Timon&Timon. Den till höger var dock lagom road, sniffade bara lite på den märkliga varelsen innan han gick därifrån.  Han tyckte väl att det var en fräck typ som höll ut handen men inte gav honom något ätbart!
Då var Stuart betydligt mer nyfiken och skulle kolla vad det var för något som stod där men han är ju som alltid lite försiktig av sig och måste snusa på allting först för att kolla så det inte är något farligt.
Mest självförtroende har utan tvekan Ariel. Efter en stunds snusande var hon klar och ville attackera honom så då fick matte säga nej och lyfte bort Timon så att han inte skulle få några märken. Fast det är ju så naturligt att hon tror att allt är mat och går att stoppa in i kindpåsarna, det är så hamstrar löser alla värdsliga problem.

Hejsan!

Hejsan svejsan på er alla ni läsare som tittar in just hit idag. Först får jag börja med att säga glad midsommar i efterskott till er allihopa. Det hanns inte riktigt med igår, eller jo jag hade nog hunnit eftersom jag satt lite vid datorn ändå men jag gjorde andra saker iställlet när jag var online. Några av er fick ju kanske en liten hälsning via Facebook men till er andra säger jag det alltså i efterhand. Vad jag hade för mig ? Nej jag gjorde inget speciellt mer än att umgås med familjen och ha det skönt. Spelade en rad sällskapsspel också insåg jag att det var länge sedan jag kastade hästsko! Vidare blev det ju en del godsaker med som slank ner men det bästa var min fågelradar. Jag hittade inte mindre än två holkar med häckande svart/vit flugsnappare. I den första hade de nog inte kommit lika långt för där flög hanen fram och tillbaka , in med mat också snabbt ut igen. I den andra så mätkte jag hur de båda vuxna fåglarna flög utanför holken i början av kvällen. Jag ville inte lägga fokus för att inte störa fåglarna och mot slutet av kvällen då lät det i hela talldungen där holken sitter. De hade alltså passat på att ta ut sina små medan vi var där! Så det var kul att den traditionen håller i sig, för oftast då vi varit där just till midsommar har det varit fåglar i den holken som endera hållit på att mata sina små för fullt eller så har de var på gång att få ut dem. Sedan tycker jag förstås att det är lite extra roligt med flugsnapparna. Visst de har ett hemskt sätt egentligen som kan ha två partners men de är fina att se på och dessutom sjunger de vackert! Så jag tror att det gått bra för dem trots den där tidiga köldknäppen som kom. Det måste det ju ha gjort eftersom det blivit kullar i båda holkarna i år.
På tal om mås så ja , paret Fiskmås har ju bara en unge i år men de verkligen vakar över den lilla som två hökar fast det går ju bra så länge man håller sig på sin kant men det är alltid bäst att se sig för var de är innan man går ut. Står man på visst avstånd går det bra att man får studera dem och visst kan man få sig ett gott skratt då den jagar grässtrån!
 
 

Hallojsan!

Hejsan på er alla ni läsare där ute i den stora vida världen. Eller ja åtminstone hej till alla ni som valt att kika in just här på min lilla blogg, Idag så skiner solen men det känns ändå lagom vart ute, inte för varmt och inte för kallt heller. . Från början så sa jag ju att jag inte tänkte börja spela Sims 4. Ni som följer min blogg vet kanske att det har gått åt pipan. Det var egentligen precis som när trean kom, det tar bara tid att vänja sig vid allt det nya och sedan är man fast. Sedan är det ju klart att man saknar vissa saker så därför har jag båda spelen installerade just nu, man har ju liksom sina bästa karaktärer fortfarande ändå i trean.
Nåja som sagt har jag ändå börjat med fyran och jag lär mig mer &mer om det för varje gång jag spelar det men det nya byggläget är guld värt och det har blivit så mycket enklare att ta ner CC nu då man slipper gå igenom något program för att installera de sakerna, man helt enkelt bara lägger dem i Mods mappen under Mina dokument osv. Ja ni som spelar vet säkerligen vad jag pratar om nu, så mycket enklare.Genom att det blivit så mycket enklare att ta ner av användare skapa material så behöver man ju inte alla prylpaketen eller expansionerna till heller. Jag tänkte satsa på att köpa fem av dem bara för att jag ska få något så när likvärdiga saker som finns i trean och det fick alltså bli Vildmarken, Coola Köksgrejor, Läskiga Prylar och Trevligt tillsammans. Har bockat av tre på den listan och får ta de andra två sedan då jag får råd men då känns alltså spelet komplett så när som på djuren förstås men man behöver inte köpa till en massa paket som på originalet, tvåan eller trean heller utan man kan istället klara sig med några få eller helt utan för den delen men lite extra vill man ju kanske ändå ha.
Så det är vad delar av min tid går åt till när jag inte umgås med guldkornen, ritar, fotar eller gör något helt annat men för det allra mesta har jag ju något på gång om jag inte bara slappar framför någon bra serie på TVn.. Hittade ju ännu en bra ungdomsserie på barnkanalen då jag låg och zappade nämligen Blue Water High. Föga förvånande såg jag att den såklart var från Australien men det har jag kanske sagt tidigare, de är helt fenomenala på att göra sådana serier där! Jag skulle kunna räkna upp fem stycken utan problem men en stor sak jag stör mig på är dubbningen! Varför måste alla serier dubbas numera? Förut fick man ju koncentrera sig på att läsa texten men då kanske man lärde sig engelska bättre och om inte annat så fick man ju bättre läsförståelse av det .Det är ju en kunskap som håller på att försämras i skolorna. Vidare går också mina funderingar som så att om man dubbar dessa program innebär det ju att de också når ut till en yngre målgrupp än som det kanske egentligen var tänkt från första början,vad vet jag men det känns lite tokigt om ´låt oss säga tioåringar sitter och ser på program där skådespelarna och handlingen är så mycket äldre som 15,16,17.
Fast det kanske bara är jag som tänker galet nu men så drömmer jag mig tillbaka till tiden med Spegel,Spegel som visats flera gånger i svensk TV. Det är en av de där serierna som håller ännu och jag kan se den hur många gånger som helst utan att bli less.Dessutom är introt fortfarande så magiskt bra!
https://www.youtube.com/watch?v=uA5kGwb9uIo
Andra bra ungdomsserier serier från Down under är tex Neri Flickan från Havet och Ocean Star sedan finns det ju ett par bra *vanliga*serier därifrån med som Doktorn Kan Komma och McLeods Döttrar.

Dramatik!

Ibland så behöver man inte ens gå utanför dörren för att få uppleva lite dramatik &spänning på nära håll i vardagen. Nej ingen av guldkornen har rymt, de är säkert inlåsta alla tre i sina burar och dessutom sussar de sött vid den här tidpunkten på dagen. Om inte Ariel fått en av sina infall och är vaken. Fast då är alltså inte fallet nu, nej jag hörde ju fiskmåsen ropa igår kväll då jag skulle lägga mig.Kollade ut och då satt den där på en av lamporna vid uteplatsen på innergården som vanligt. Misstänkte att de kanske hade fått ut ungarna men den lugnade ner sig så fort partnern återkom. Tänkte inte mer på det förrän jag hörde den igen imorse. Kollade ut och den var kvar. Gick ut en vända och hämtade in sallad till hamstrarna under måsens bevakande blick. Då jag var på väg in kom det två äldre damer och satte sig på uteplatsen och försökte prata.Det gick inte så bra för måsparet lät fortfarande. Precis åd jag var på väg in fick jag syn på den där den kom farandes över bouleplanen,så nu vet jag att de åtminstone har en unge i år. Om den är ensam eller om något hänt resten av kullen vet jag inte men med tanke på hur det gick ifjol så blir jag överraskad om den här klarar sig fast de är goda föräldrar. Dramatik var det ja....
Allt var lugnt och fridfullt då de tillfälliga besökarna gjorde valet att gå in igen. Har man bofasta måsar är det något man lär sig. Att vid häckningstid så blir de ilskna som bin och mer där till ibland.
Hörde plötsligt ett väldigt oväsen och då jag tittade ut så hade det kommit en tredje mås på plats, det blev en för mycket tyckte de bofasta och den ena av dem gav sig på nykomlingen med full kraft. De slogs så man hörde ljudet av vingarna och jag trodde någon av dem skulle göra illa sig.
En till granne stod och filmade det hela i dörröppningen och jag satte in batteriet som var på laddning i kameran så jag kunde ta några bilder på deras slagsmål. Hur som helst så verkade det ha gått bra eller om de blev störda av oss men det kanske var bra också, för efter en stund gav de upp och inkräktaren flög iväg. Efter det verkade de vuxna fåglarna fortfarande lite skärrade för ungen kom fram efter en stund och tiggde och ville ha mat, men det fick den ingen. Fast det tror jag det, att föräldrarna kanske var chockade efter attacken och ytterst ovilliga till att någon av dem skulle ge sig iväg för att söka mat. Så vi får se hur det ska gå för dem i år men jag tycker det är en ynnest att få studera dem på så här nära håll. Man kan ju lära sig nya saker även om måsar och det är i alla fall första gången jag blivit vittne till kampen på liv och död.
 

Hallojsan!

Hejsan på er alla läsare där ute som kollar in just här. Ja hej både till mina regelbundna följare och er som valt att kolla in hör för första gången. Idag skiner solen ute så jag ska försöka gå en lite sväng innan det blir allt för varmt men det skulle ju kanske inte bli det heller. Igår eftermiddag blev det ju också fint väder men det blåste ordentligt så det gick inte att sitta ute. Alltså har jag kvar mina promarkerprojekt ett tag till för jag vill ju inte direkt sitta inne med dem då de pennorna luktar så. Nej istället så har jag börjat på ett par nya blyerts/färgpennsprojekt bara därför att jag gillar att rita. Ni kanske får de något av dem här då jag börjar bli färdig. Vidare såg jag på fotbollen igår Frankrike-Schweiz och vilken match! Fastän det inte blev några mål så var den faktiskt underhållande En fransman gick på händer, tre tröjor som gick sönder och till sist fick bollen nog och luften gick ur den. Alltsammans berodde troligen på att planen inte höll måttet men ändå. I en annars målfattig match så gjorde dessa små händelser så att man kunde se på alla 90 minuterna. Jag som inte brukar se på fotboll annars men när det är större mästerskap tycker jag faktiskt det blir kul. Annars ser jag ju mestadels på friidrott eller hästsport men ibland slinker något annat emellan men någon sportnörd är jag inte heller även fast jag kan minnas vissa resultat men jag är inte en sådan där som lusläser den biten av tidningen eller ser på allt på TV som går att se. Då gör jag hellre andra saker som är mer intressanta. Sedan tror jag att jag är inne i en kreativ period igen, inte bara för att jag skissar på något nästan hela tiden utan igår innan jag skulle gå och lägga mig knåpade jag ihop en liten text som jag tänkte dela med mig av.

En sen sommarkväll där aftonen sakta går mot natt. Morgonens gryningsljus har sedan länge falnat. Flytt för dagen, sedan för kvällen och slutligen för nattens mörker. Hör hur stillheten sänker sig. Tänk att det faktiskt kan bli så här tyst också i staden. Lugnet infinner sig långsamt. Någonstans lyser det en lampa. Den skiner med ett vagt sken. Någon annanstans skriar en ensam fiskmås, kanske säger den god natt. Eller så ropar den för att någon annan ska hitta hem.Då hör man verkligen hur rofylld timmen innan sömnen sänker sig är. En sen sommarkväll i Juni där aftonen sakta går mot, just det, det går mot natt.

Otroligt!

Hejsan hoppsan på er alla läsare som tittar in just hit. Idag kanske det inte är så inspirerande väder ute utan det är faktiskt rätt tråkigt. Mulet och småregnigt. Egentligen så började det redan igår eftermiddag med dimma. Fast jag hann ju i alla fall ut men sedan låg jag däckad i värmeslag istället eftersom solen trots allt hade varit för varm men man kanske inte får klaga på de dagarna då den skiner?
Är man känslig för värmen kan det dock bli jobbigt och man behöver inte vara äldre heller för att drabbas av sådana saker. Men nu har jag skrivit nog om detta. Nu till något helt annat som egentligen var den stora händelsen igår.Jag idrottar visserligen inget själv numera fast jag tycker det är jättekul att titta på en del sporter både live och på TV. Så jag ser väldigt mycket på fotboll nu under EM. eller så låter jag matcherna stå på i bakgrunden medan jag gör andra saker under tiden. Hur som helst så lyckades jag slå över igår så jag fick se lite från friidrottsgalan på Stockholms Stadion. Det såg ut att vara en lagom munter tillställning men det är väl så att utövarna får gilla rådande väderlek då de tävlar utomhus! Hur som haver så brukar jag inte bli nervös men det var jag då jag såg Susanna Kallur på startlinjen. Funderade på om jag verkligen skulle våga se loppet men jag utmanade mig själv och gjorde det i alla fall. Så otrolig hon är att trots sin väldigt långa frånvaro från tävlingsbanorna lyckas placera sig femma och på en sådan kanontid dessutom! Alltså ...jag tror inte det är någon fara för att hon inte ska klara OS-gränsen men samtidigt så får hon nog skynda väldigt långsamt med så det inte kommer något annat bakslag. Fast som någon TV-expert sa igår :Det borde inte ens vara möjligt och nej jag tillhör faktiskt den skaran som har tvivlat på om vi skulle få se Super-Sanna tävla igen på den nivån hon var förut. för samtidigt som man är jätteglad idag för hennes skulle kan man undra om det verkligen är värt det och jag tror man ska passa sig för den här träningshetsen som finns så utbrett i samhället. För mycket idrott i för tidiga år är nog inte så bra det heller utan det kan nog medföra onödigt slitage på kroppen. Man kanske inte ska jämföra djur med människor men jag vill ändå dra pararellen till kallblodsstoet Lannem Silje. Hon var redan tidigt en stjärna inom travet och tävlades med hårt. Till sist ådrog hon sig en skada som var på väg att läka ut när hon slog upp den på nytt hemmavid under ett träningspass. När skadan på Silje var ett faktum pratades det från början om avel eller det skrevs i alla fall mycket i media om att det var meningen till att bli hennes framtid. Dock tror jag inte på att den tanken är speciellt god sedan Siljes mamma också hade problem med samma typ av skada som sin dotter, så det kan ju ligga något i genetiken som gör dem mer känsliga för påfrestning också då. Nu kanske några av er blir fundersamma och undrar vad jag vill säga med det här men jag ska försöka sammanfatta det något så när begripligt. Både Sanna och Silje började tävla som unga och utsattes för påfrestningar som kanske var mer än deras kroppar egentligen stoppade för. Båda två tävlade i fartgrenar häcklöpning repektive travsport. Båda två fick bekymmer med skador. Sanna har haft en lång, lång väg till reahbilitering och Silje kanske aldrig mer blir sig själv, hon kan i varje fall inte tävla trav längre som hon var uppfödd till att göra från början. Så min slutsats blir därför den att visst är träning nyttigt men då ska det vara i lagom dos!

God morgon!

God morgon på er alla trevliga läsare där ute i den stora vida världen. Ja hejsan på er alla som hittat in just hit till min lilla blogg. Somliga av er kanske återvänder och några av er kanske är nya besökare. Hur som haver så hoppas jag på att ni ska hitta något som ni gillat här och att jag inte skrämmer bort er med min kreativitet. Om ni inte känner er lockade av att läsa vidare så är det ju bara för er att klicka er in på någon annan sida som ni kanske gillar mer. Nej nog om det nu till dagens promenad. Fick faktiskt för mig att gå ut tidigt idag så när jag hade gjort bort åt guldkornen och två av dem hade fått varsin utestund i hallen gjorde jag mig klar , tog med mig kameran och gick ner mot hamnen.På vägen ner så stannande jag och köpte frukost men sedan bar det alltså iväg.
Solens strålar glittrade så fint i vattnet. Havet låg dessutom precis sådär kav lugnt så det var en toppen härlig morgon verkligen att sitta där nere och njuta på
Tänkte ge upp med att fota stenskvättorna .De brukar flyga iväg så fort man närmar sig men idag fick jag faktiskt några bra bilder på honor som vaktade sina bon då jag kom gåendes. Man ska ju störa dem så lite som möjligt och det försöker jag med, dessutom så är det ju rätt mycket annat folk som är i rörelse där nere.
Den här verkade dessutom nyfiken och ville kanske kolla in mig lite närmare.
Kniphonan är som vanligt på plats . undrar hur många ungar de får i år ?
Såklart ville en silvertärna också vara med på bild.När man får studera dem på så nära håll kan man inte låta bli att tycka de är fina ändå.Fast alla måsfåglar är ju ruskiga boförsvarare men egentligen är det inte så konstigt att de är så heller men idag höll sig tärnorna i skinnet.Det var mer fiskmåsarna som ville ha bort mig men då gör jag som jag brukar, står på mig och pratar med dem så efter en stund ger de ju sig om man inte står allt för nära deras bo.  
 

Hejsan hoppsan!

 
Hallojsan på er alla läsare där ute. Ja hej till alla ni som haft den goda smaken att titta in just hit. Idag så skiner solen men det är lagom varmt i luften. Faktiskt så kan man till och med ana lite kyla ibland då det kommer en vindpust. Det är med andra ord toppen och just därför så passade jag på att ta ut Timon en stund i skuggan. Kunde sitta på huk med honom i gräset och ha honom lös. Han är så behändig i det fallet eftersom han inte går så långt från mig eller transportburen. När han kommit lite för långt bort stannar han upp, lyssnar och vänder tillbaka. Fast det här med att få gå utan sele eller slippa hagen tillhör den lilla pensionärsförmånen som han får.Han verkar alltså lita på att matte motar bort alla eventuella faror som maskletande skator och skriande fiskmåsar &idag syntes ingen av dem till. Så just därför kunde jag passa på att unna Dammtussen den här stunden ute i gräset. Han såg ut att njuta!
Sedan så tycker Ariel att det blivit dags att visa upp sina färdigheter på fotbollsplanen . Så här i EM tider blir hon lite inspirerad då hon hör TV:n  stå på men hon är alltså rätt duktig på att både täcka boll och finta bort matte.
Stuart  Little gör sitt bästa för att inte synas eller kolla så kusten är klar då han klättrat över brädan men matte hör ju ljudet av klorna och kan ta honom på bar gärning innan han hinner med att hitta på något rackartyg!
 
 
 

Sims 4

Ja eftersom jag lät guldkornen ta över det förra inlägget helt ska jag försöka hålla mig till ett helt annat ämne nu. Nämligen Sims 4. Jag har inte lämnat Sims 3 bakom mig helt och hållet ännu och det är tveksamt om det kommer att bli så. Fast jag har gett Sims 4 en ny chans efter ett par år och börjat spela det aktivt igen. Egentligen var det precis samma sak att ta steget från tvåan till trean men jag tycker fortfarande mest om grafiken i trean.Så därför kommer jag att hålla fast vid den också har jag ju alla mina roliga karaktärer där. Hur som helst så håller jag alltså på att sätta mig in i hur Sims 4 fungerar men nu börjar jag komma igång lite mer. Har hunnit göra några hushåll förutom de som jag gjorde då jag provade det första gången.Det är faktiskt rätt kul att se hur man tänkte från början. I alla fall har jag ett som jag gillar att spela mer nämligen hushållet Mackenzie/Miller. Där bor numera nämligen Noah och Penny. I ett hus som jag har byggt själv efter en av alla dessa sparade ritningar jag har liggandes i mappen. där jag samlar dessa Noah tycker om att fiska, måla och är lite småkreativ samtidigt som han även är atletisk. Han har humor och är tokkär i sin fru.
Penny som utgör den andra delen av hushållet är lika kreativ hon och de försöker få ihop en stabil hushållsekonomi genom att sälja de mästerverk som hon målar. Annars så har hon gröna fingrar och tycker om att påta i odlingarna fast samtidigt så är hon också den mest händiga av dem och lagar hushållsapparaterna när de går sönder. Fast det har inte varit en dans på rosor för dem heller från början, minst sagt. Penny bodde ju ensam först innan hon blev tillsammans med Taylor. De två trodde de var lyckliga ihop men så började något att förändras mellan dem. Under tiden hade Penny redan träffat Noah och blivit god vän med honom. Så han fanns där för henne då hennes första äktenskap sprack och utan att jag gjorde något var han jättegullig & försökte trösta henne. Uppenbarligen gjorde han i alla fall något som fungerade för Penny återfick sin självsäkerhet och vågade så småningom ge sig in i något nytt. Skillnaden den här gången var att nu finns Noah där , vad hon än tar sig för. Det tror jag är en del av varför det blev de två. De gör oftast saker tillsammans, eller befinner sig i samma rum. Så gjorde aldrig Penny och Taylor utan där var det mer så att var och en körde på sitt eget race. Dessutom så tror jag Penny ville ha barn redan från början medan Taylor kanske inte var lika sugen och det blir ju kanske aldrig samma med adopterade som med egna? Fast vad vet jag, det här är ju ändå simmarnas värld. så då kan det mesta säkert hända! Sedan tänkte jag skriva en rad om varför jag ändå gillar Sims 4. Så mycket lättare att ta ner CC!
Undrar allt vad Penny får på kroken den här gången ?

Hejsan hoppsan!

Hejsan på er alla trevliga bloggläsare där ute. Nu så har det gått några dagar igen sedan jag skrev här. Ni behöver alltså inte bli oroliga för ni som brukar följa med vet att det blir så här ibland för mig på sommaren. Jag känner liksom mindre behov av att uppdatera och ett större behov av att ligga ute i någon buske och spana efter fåglar (när det inte är för varmt) ska också läggas till. Just nu tittar jag däremot in en liten stund för att skriva några rader så ni inte tappar intresset för att kola in hit helt och hållet. Tänkte precis gå ut och plocka in lite sallad åt guldkornen. Timon är först vaken som vanligt och väcker en vid sjusnåret genom att gnaga på gallret.Då tycker han att matte ska kliva upp. Sedan får han sin stund i hallen och lagom när han gått in i sin bur igen ja då har Ariel vaknat&hon måste få komma upp, annars blir hon halvgalen!
Sedan är hon ute och härjar en god stund innan matte lyckas fånga in henne igen. Efter det kan hon ändå sitta och titta på en med de där pepparkornsögonen och Stuart, vad gör han? Jo han sover sig igenom morgonrutinerna helt men är i gasen på kvällen.
Nu var det ju dock inte så att guldkornen skulle ta över hela inlägget ändå är det så lätt hänt att de gör det men då får jag kanske skriva ett till idag. Ja det måste jag för jag har en del annat att berätta också.
Jag gör ju en del andra saker ibland med, andra saker än att bara umgås med hamstrarna. Fast det är ju så roligt att se deras olika personligheter och varje gång jag leker eller myser med Ariel så kan jag inte låta bli att tänka på vilken tur det var ändå att jag såg den där annonsen på blocket. Tänk er det kanske var meningen att det lilla busiga Göteborgkexet som jag kallar henne för skulle komma just hit. Åtminstone så tror jag att så var fallet för hon är verkligen " one of a kind",alltså av en alldeles speciell sort.  Visserligen så tycker jag ju om mina två killar också, oerhört mycket. Timon kom in och vände mina negativa tankar efter olyckan med Meeko, han lever alltså efter sitt ledmotiv som är Hakuna Matata. Sedan tyckte jag att jag hade kört fast och inte kom längre med honom och Stuart flyttade in. Lillkillen, Gladiatorn eller Soffpotatisen som är mattes myskille nummer ett. Vi hade kanske börjat bli stabila men ändå kände jag att något fattades igen..och då kom hon yrvädret Ariel &drog in som en virvelvind.
Piggare hamster tror jag man får leta efter för att hitta och då är ju egentligen hela hon ett stort under som lever efter den start hon fick här i livet. Ja jag kan ju egentligen inte säga hur hon hade det då hon var unge, men jag vet hur det gick sedan då hon bytte hem första gången. Nu har hon ändå haft turen att få komma vidare till mig och killarna . Det utnyttjar hon till fullo och hon tycker att matte inte kan skämma bort henne nog mycket heller! men man vill ju passa på den tid man får ha dem hos sig och ju mer man lär känna dem desto er tittar deras olika personligheter fram.
 
Timon är en nyfiken herre som tycker att matte kan slappna av och låta honom springa fritt i lägenheten, inte bara hallen duger här inte. På äldre dagar får han också göra det ibland som en extra pensionärsförmån men han kommer alltid då hon ropar eller prasslar med godispåsen. Dock så är han fortfarande en riktig liten Columbus som helst inte vill sitta still i soffan. Nej varför då äventyret kan vänta nedanför eller vad finns det för spännande under sängen?
Man ska inte impulsköpa en hamster men det var kanske på den vägen Stuart flyttade till mig. Jag kände ett tag att jag hade fastnat och inte kom längre med Timon och då kom den här lilla Marshmellowen in i mitt liv. Kunde inte lämna honom ensam där i buren på zoobutiken. Han är en härlig liten soffpotatis, gladiator och bland det bästa han vet är att släpa in alla sina leksaker i sitt hus! Tar jag ut dem så börjar han bara om igen och han ger sig inte förän det är städat som han själv vill. Det är verkligen mattes gosse det! Han är annars rätt blyg av sig och kan flyga i luften om han får syn på nya konstiga föremål. Fast han har samtidigt börjat ta för sig allt mer och idag skulle jag inte vilja vara utan honom.
Sedan började vi rota oss jag och killarna men så kände jag ändå att det fattades något. Tänkte att jag kanske hade rum för ett tredje guldkorn & kunde ta hand om en omplacering också. Precis då jag gick i de tankarna kom annonsen upp en kväll då jag som vanligt satt och kollade på blocket. Inte kunde jag lämna henne där hon var på något sätt. Nej jag tänkte efter och började istället pussla ihop något.En vecka senare landade hon här i norr, efter en lång resa som hade kunnat sluta så väldigt annorlunda.  Hon är i alla fall en väldigt pigg, glad och framåt hamstertös då hon är vaken. Ja och vaken det är hon ju ibland tills lunchtid. Varför ska man sova då matte är vaken ? Sömn är överskattat sedan måste man komma ut och kolla då matte har varit och handlat.Det kan ju finnas något gott åt hamstrarna i väskan eller påsen.  Också älskar hon att gå på äventyr. På två sekunder klättrar hon över brädan och försvinner in under sängen men allra helst far hon in bakom frysen för att kolla in boet som vore lagom åt henne& någon av gossarna. Visst skulle matte kunna flytta kartongen så de inte kommer över men samtidigt så är det ju bra att de får träna och vara så aktiva de stunder som de små liven får vara ute. Jag tror det är rena friskvården då de får träna på det här sättet faktiskt eller så har jag bara haft tur helt enkelt.  Som ni kanske märker har de verkligen tagit över hela inlägget nu. Ger man dem lillfingret så tar de hela handen, så är det absolut speciellt Ariel så modig som hon är! Efter den start hon hade också så tycker jag kanske att hon är värd det där lilla extra...
 
 
 

Hallojsan!

Hejsan på er alla ni härliga läsare som tittar in hit och offrar en liten del av er tid för att kolla in vad jag har för mig. Idag så är det gråmulet väder och regnigt med vädret till trots så har jag redan varit ute på en liten promenad. Gjorde guldkornen färdiga i morse,åt frukost och snyggade till mig innan jag tog bussen till mina föräldrar. Sedan blev det alltså en promenad ut med syrrans vovve i gråvädret men vad är väl lite regnstänk? Har man hund så finns det inga dåliga väder, bara dåliga kläder säger man ju och det är jag beredd att hålla med på för när man går ut med en hund kan det lika gärna spöregna utan att man bryr sig! Tyvärr så har jag inte råd att ha en egen men jag snyltar gärna på syrrans ibland & just nu har jag ändå fullt hus med hamstrarna.
 
 Hur som helst så fick jag syn på något fint som stack upp i gräset. Kollade bladen och de var inte prickiga, så nej det var ingen fridlyst orkidée. Fast det tog två ändå genombläddringar av Floran för att hitta den men efter en mer noggrann koll så lutar det åt att jag hittat en Kärrbräsma. Visserligen ska de finnas här, men det är mig veterligen första gången jag hittat en.  Så det är inte bara fåglar jag håller koll på utan ibland så försöker jag krypa ner i spenaten med för att se vad man kan hitta där.
 

Hejsan!

 
 
Hejsan hoppsan på er alla ni läsare där ute i blåsvädret. Ja det fortsätter storma här idag med och temperaturen har gått ner betydligt. Trotsade ändå vädret lite och gick en sväng men det kändes faktiskt nära på kallt i luften nu. Fast hellre sådant här väder egentligen än den där stekande hettan som var ett tag men vinden hade ju inte behövt ta i så. Nog om detta nu till en helt annan sak nämligen mina guldkorn. De har ju faktiskt inte varit med här på ett tag så det kanske är dags för dem att sno er uppmärksamhet en stund. Fast just nu sover de gott alla tre efter att ha fått varsin liten bit osaltad pannkaka.
Nog syns det att de tycker om det. Timon brydde sig inte ens om att kliva upp då han fick sin bit, nej han låg kvar och snaskade i sig den. Så det kanske märks att han börjar bli gammal i alla fall då han gör så men sedan var han ut och fyllde på vätskedepåerna &i morse var det han som var vaken först av dem.
Lilla tösen Ariel hade sovmorgon
Hon klev inte upp förrän vid halv tio vilket är sent även om man mäter med hennes mått, Sedan höll hon igång tills nästan lunchtid innan hon gick tillbaka in, innan hon gick in i huset la hon sig först i kojan efter att ha fått lekt i hallen en lång stund och försökt smita från matte med raketfart in i köket. Som sagt, en pigg fröken är hon verkligen och full av upptåg.
Vad Stuart pysslar med ? Han ligger och sover såklart men det där med sovmorgon är ju hans vanliga stil så där är jag inte minsta nervös, han lär komma fram och härja på ikväll!
 
 

Halloj!

God morgon på er alla läsare där ute , ja hej till alla er som endera brukar kolla in om jag skrivit något nytt inlägg på sistone men också halloj till er som tittar in här för första gången. Ni kanske hittar något som ni gillar att läsa om och gör valet att stanna kvar och fortsätt kolla igenom inläggen eller så kanske ni bara vill titta på foton. Oavsett anledning så hejsan på er. Jag har redan varit igång ett tag med små morgonbestyr här. Städat åt guldkornen och både Stuart och Timon har varit ute. Ariel ligger just nu i sin koja och försöker morna sig eller om hon gömmer sig för durrandet i väggen då en granne renoverar,kanske lite både och. Annars så kan man säga att det verkligen blåser här idag. Var ut och plockade in lite sallad åt oss oj vad det tog i i träden. Jag tror till och med talgoxarna funderade på om de skulle bli tvungna att skaffa mat åt ungarna idag, men det var i alla fall fullt kvitter i holken på bakgården. Blir spännande att få följa dem också får jag se om man hinner tajma in då de flyger ut. För mig som gillar fåglar är det ju kul att hitta mesar så nära också inne i stan. Fast det är kanske just därför det är lättast att man förälskar sig först i de små liven. De är så orädda och tycker om att vistas i vår närhet ändå är det få som tänker på att de finns där. Därför tycke jag också att fåglar är en så bra indikator för att se hur naturen runt om oss mår och man behöver ju inte titta efter den största hela tiden. Ibland räcker det att man tittar ut i busken mitt i stan!

Morsning!

Hallojsan hejsan på er alla läsare där ute. Jag hoppas att ni inte har smält bort i värmen. Den har alltså kommit tillbaka här, åtminstone för en dag. Och jag gör mitt allra bästa för att gömma mig undan den stekande solen med nedfällda persienner. Får se om jag ska ta ut någon av guldkornen efter lunch på eftermiddagen som jag brukar göra de dagar då det är lagom varmt för det vill säga. Det är faktiskt en av fördelarna med att jag trots allt bor där jag gör :), jag har en bakgård med lagom mycket gräs och skugga på där man kan rasta sin hamster! Eller sitta och rita med promarkers. Jodå jag jobbar på med mitt projekt fast jag har inte kunnat slutföra det än på grund av att det samtidigt har blåst för mycket. Man vill ju inte riskera något i onödan då man ska sitta där vid bordet och jobba och även fast jag är ute blir det bara kortare stunder eftersom man fortfarande känner av delar av lukten. Så är det med dessa alkoholbaserade pennor men de är helt enkelt klart bäst på att täcka stora ytor med. Ska kanske försöka jobba med ett av mina andra projekt idag, ett av många med färgpennor eller blyerts som jag har liggande just nu. Sedan tänkte jag också avslöja att jag har börjat lite smått igen att spela Sims 4.Senast jag provade det var för ett par år sedan då det nyss hade kommit ut. Nej ni behöver inte oroa er, jag tänker inte gå över helt för även om jag ger det en chans nu så gillar jag ändå trean mer eftersom valmöjligheterna är större där.Dock så har jag gjort några nya hushåll och försöker sätta mig in i alla funktioner och genvägar. Ja det kan hända att jag fått en nytändning kring det men jag har ju ändå alla mina spännande karaktärer i trean som jag ju älskar att hålla på med. Så någon hel övergång blir det alltså inte men på datorn hemma har jag alltså nu båda spelen installerade men inte så mycket mer, jo klart jag har ju Photoshop men inga andra spel än Sims finns det och det kan ju tyda på att jag är en liten nörd fortfarande.
Så bli inte förvånade nu om ni kollar in här och hittar en del bilder från Sims 4. Också säger jag kanske som Mattis sa en gång till Lovis i Ronja: Man måste ju få ha lite kul ibland
Och alla de här andra sakerna jag gör är egentligen för att jag ska slippa grubbla för mycket över andra saker. Det är ju så lätt att man börjar med det till sist om man inte har något annat att göra.
Igår gick jag igenom en del gamla historier jag hade skrivit och det lossnade faktiskt lite på vissa av dem. Sedan misstänker jag att jag kanske kommer att få ändra igen då jag får tillbaka det där flytet som jag har ibland men det får jag ta hand om då. Det är ju i alla fall klart mycket lättare att radera sidor på datorn än att sitta och sudda eller ta bort dem ur ett skrivblock. För annars är jag ju egentligen lite gammalmodig av mig och vill helst skriva för hand fortfarande men visst har WORD sina klara fördelar också.
 

Underbar dag

Halloj hejsan på er alla trevliga läsare där ute i den stora vida världen och god morgon på er. Eller kanske borde jag snarare säga god dag så här dags ? De senaste dagarna har vi ju haft värmebölja här. Någon dag så toppade vi till och med rekordet. Så jag har inte gjort så mycket mer de dagarna än att sitta inne och fly från den värsta hettan. Ibland känns det ju inte som att man får klaga på vädret heller men alla kan inte älska solen! Åtminstone inte då den steker på som den har gjort. Hur som helst så är det betydligt svalare i luften idag men jag tänkte ändå att det ar bäst att gå ut i god tid om nu värmen tänkte komma idag med.Den gjorde det så sent som igår med fast de hade sagt att det inte skulle bli så varmt men meteorologerna kan ju ha fel de med. De är ju trots allt inte mer än människor de också! I alla fall passade jag på att gå en sväng nere vid kajen igen för att kolla om jag såg till smålommen. Inga lommar syntes dock till men jag tror det blev en del fina bilder ändå
Ett par fiskmåsar var lite morgontrötta så de låg på kajen och värmde sig i solskenet eller så ville de bara inte ge sig ut och söka mat just då. De reagerade inte utan jag kunde stå på ett par meters håll och få några fina foton.
Jag tror jag börjar bli kompis med äkta paret kanadagås. Jag gick där längs proemandvägen och vd gjorde de, jo de simmade efter. När jag hade gått och satt mig en bit längre fram så var de snabbt ikapp & de var inte ens rädda då jag pratade med dem.
Sedan lyckades jag lokalisera en stor del av stadens silvertärnor. När man försöker skrämma bort dem från hustaken så hittar de ändå alltid ställen att bilda koloni på.
På ett annat ställe längre ut där jag brukar sitta så låg den här småskrakshanen och fiskade. Satte mig pch försökte vara så tyst jag bara knude & det verkade gå bra för honom att få napp där.
 
Sedan hade jag tur då jag skulle gå hem att den här småskrakshanen landade nästinill invid kajen.Det var bara för mig att försöka se så lite hotfull ut som möjligt och passa på att studera den & ta så många bilder jag kunde.För det är annars inte vanligtatt de kommer så nära som den här gjorde. Fast jag tror de har sitt bo någonstans under kajen.
För ibland visade den upp sitt ogillande över att jag var så nära så då gjorde jag den mer tillfreds och tog ett par steg bakåt. När jag hade gjort det så lugnade den snabbt ner sig och stoppade huvudet under vattnet igen efter att ha skakat lite på rumpan också.
Så jag måste ju verkligen få säga att av alla fåglar där nere är det inte frågan om småskrakarna är mina bsoluta favorit. Ju mer jag får se dem och stifta deras bekanskap desto mer fäster jag mig vid dem och jag börjar kunna se skillnaderna i deras beteenden.Vissa som denna hane kan man få komma nära medan andra är så rädda att de sticker på en gång.
Sedan blev det ett foto på en kråka också som snudd på satt mitt på gångvägen då jag kom promenerande.
 

Hallojsan hejsan!

Hejsan på er alla läsare där ute. Ja hej än en gång till alla er som bara råkat klicka er in här eller också till den lilla skara som är trogna följare. Nu har det snart gått en vecka utan inlägg igen men det blir lätt så sommartid då man gör andra saker istället. Fast jag har suttit en hel del vid datorn ändå. Speciellt den senaste tiden då det stundtals har varit otäckt varmt men nu ska det i alla fall bli bättre säger de och temperaturen ska gå ner lite.Fast man får väl inte klaga på vädret men det bryr jag mig inte et minsta om då det faktiskt kan bli FÖR varmt. Och andra sidan så vill jag inte ha översvämning heller som de har på andra håll i Europa men har man lätt för att få värmeslag är inte stekande sol någon större hit. Nej nog om vädret. nu till något mycket roligare. Åkte ut på en liten utfärd igår till mina föräldrar.De bor utanför staden och eftersom det just då var lite svalare i luften tog jag mig en promenad till fågeltjärnen för att kolla läget. Till att börja med såg jag inte så mycket och jag funderade på om jag skulle vända om. Vips fick jag dock syn på något i det långa gräset som gjorde att det var värt att ignorera måskolonins protester. Mycket riktigt så var tranparet där men svanarna syntes inte till.
Fotade några bilder på dem och passade på att riktigt njuta. När jag hade stått en stund hördes ett fasligt trumpetande i luften och på nära håll kom en tredje, ensam trana inseglandes.
 
 
Detta besök uppskattades inte av det bofasta paret och de gav sig till att försöka jaga bort nykomlingen.De flög runt och jag satt alldeles tyst &betraktade jakten. De flög så nära mig stundtals att jag hörde vingslagen och högljudda trumpetandet gjorde nog så att det slog lite lock för mina öron. Så man kan verkligen säga att jag fick uppleva dem på nära håll. När  paret sedan var nöjda och tyckte de skrämt iväg den ensamma fågeln tillräckligt långt ja då dök måsarna på den.Så lite synd om den var det, det tyckte jag alltNär jag zoomade in på de bofasta fåglarna igen så stod de och var så här fina med varandra:
Visst ser de ut att vara nöjda ? Sedan tog blåsten i och jag bestämde mig för att lämna dem i fred.
När jag skulle gå så såg jag det här lilla boet uppe i ett träd, dock så var det inga  innehavare hemma , åtminstone inga som jag fick syn på just då.

 
 
 

RSS 2.0