Gott nytt år på er alla!

Tänker börja dagen med att önska alla läsare ett riktigt gott nytt år!
Hoppas att ni får en bra & lugn kväll med trevligt sällskap och en massa god mat. Som om man inte ätit nog av det i jul men man får ju passa på när det ändå är storhelg. Har faktiskt lyckats utöka julbordet med en rätt jag äter nämligen rödbetsallad. Annars är favoriterna nog rätt stående så som kötbullar, råkostsallad, skinka,äppelmos och blana men det är ju lite att variera mellan i varje fall. Ikväll ska jag i alla fall till min kära syster yster och fira in ett ryskt nyår. Alltså firar vi mellan 5-9 men det känns bra med tanke på att man inte är riktigt frisk än heller...fast och andra sidan så har vi bacillerna allihopa så därför har jag valt att följa med ändå.
Igår satt jag och såg på Peter Jöbacks musikalshow på TV. Känns faktiskt stort att ha fått se den live också :).
Kan inte förstå det här med varför många tycker att det är skämmigt att gilla musikallåtar när det finnns så mycket sådan musik som faktiskt är väldigt bra. Varför ska det anses så hemskt då?
Kanske är det en liten generationsfråga också men jag vet inte. Har alltid gillat Peter eftersom han har sjungit in så många av disneys låtar på svenska också så jag tror faktiskt att alla läger kan tycka om honom.
Missade tyvärr den första delen av showen men fick däremot se godbitarna ur den andra. Så som Guldet blev till sand och jag fick rysningar nu med av Come What May från Moulin Rouge som är en av de allra bästa musikallåtarna jag vet....och Nicole&Ewan är perfekta för de rollerna....de borde sjunga mer.
Fast nu kanske jag är lite nördig, okej men jag tycker ju om Nicole Kidman som skådespelerska också.Första gången jag såg en film med henne tror jag var när jag fick en DVD av brorsan som han inte ville ha för att han inte tyckte om den. The Others heter den. Alright storyn bakom kanske är lite tunn men ju mer jag tittar på den desto mer har den växt i mitt tycke. Sedan så har jag ju förstås sett Australia.
Fast nu var det inte musikaler jag hade tänkt skriva om idag. Inte enbart i alla fall.
Skapade en ny sim igår men blev inte riktigt nöjd med henne eller huset så jag måste gå in idag och försöka ändra så det blir bra.

Colin McGregor

Nu har jag gjort det omöjliga möjligt. Jag har skapat en Sim som är mer tokig i att fiska än Youssef. Han heter Colin och bor i en gammal övergiven fyr på Piratön. Att han gillade att fiska upptäckte jag redan från början så nu håller han som bäst på att utforska sina omgivningar.
 
Från början bodde han i en husbåt och hade en liten hund. En westie vid namn Mozart.
 
Men han var mer intresserad av fisket så Mozart fick flytta ut och husbåten gick för sakta när han skulle ta sig någonstans.
Så han fick flytta in här istället. Ett lagomt stort litet hus och närmare havet än så här vet jag inte om man kan komma om man samtidigt vill bo på land.
Dessutom hittade han en till hobby på direkten, nämligen vindsurfning.
 
 
 

Tjenamoss på er

Idag var första gången på länge som jag var fri från snuvan. Fast det varade såklart inte inte mer än en stund utan nu är jag tätt igen.
Typiskt nog kan man säga men det kanske börjar gå åt rätt håll i alla fall. Får väl tro på det så länge. För något måste man ju tro på åtminstone och jag är rätt less på att svara sjuk :/
När jag tänker efter så kanske det egentligen inte gör så mycket dock för vi har ju inte fått någon snö än här så jag kan ju inte åka skidor än.
Hur som helst så hade jag tänkt skriva ett pyssel &simsinlägg idag men det kommer kanske senare då det dykt upp en annan sak.
Hade två otrevliga meddelanden idag på MSP . Att det var från samma tjej är jag rätt så säker på då hon hade skrivit samma/liknande i båda. Dessutom skrev hon att hon var ute efter att förstöra för mig. Varför gör man så här då det tydligt strider mot sidans regler ? Är det så svårt att förstå? Vad skulle de själva tycka om någon skrev sådana saker till dem ?
Jag tror inte de skulle bli så glada de heller men nu funderar jag verkligen på att kliva av igen men samtidigt vill jag inte att det spårar ur totalt för vissa verkar tro att man kan bete sig hur som helst på nätet. Visst är det lättare att gömma sig bakom ett alias/en figur men det är defenitivt inte omöjligt att spåra och ställa folk till svars för rena dumheterna. Tycker det är rent ut sagt skrämmande när man ser hur vissa skriver på forum. Är det liksom mer ok att mobba ngn på nätet med ord för att man inte känner den personen?
Kanske är det just för att man inte känner personen i den andra änden som man beter sig så här med men fundera då istället på vad folk som inte känner dig tror om de får reda på vad du gör?
Tänk er för i sådana fall. För även det skrivna ordet kan såra&kränka, rentav driva personer till självmord.
Jag vet att det är svårt att sätta sig in i det läget själv men tänk er..hur skulle eran familj reagera ? 
Hoppas att ni som brukar häva ur er saker kanske tänker er för innan ni säger något mer taskigt nästa gång.
För det kan faktiskt såra och göra illa en annan människa i grunden &människor är vi väl ändå allihopa inte sant ?
 

Downton Abbey

Jag anade någonstans när jag började se den hur mycket jag skulle gilla den serien.Sedan fick jag min mamma att börja titta och nu sitter vi bänkade framför tvn vid varje avsnitt. Tror faktiskt inte det finns ett som vi har missat.
Försöker fundera på vad det är som gör den så bra men jag har inget enkelt&självklart svar på den frågan.Om jag ändå ska försöka beskriva den med ett enda ord så får det nog bli att den har allt.Det säger jag inte minst efter att ha sett julavsnittet igår som också var avslutet på säsong 4. Höll till och med på att vika mig dubbel när mrs Baxter tackade Mosely för att hans styrka hade gjort henne stark nog att våga säga ifrån åt hemske Thomas Barrow.
Mosley undrade vad ens styrka var men han måste ju verkligen besitta den egenskapen som gått igenom alla turer han har gjort under seriens gång. Dessutom visste jag inte att Carson var så rädd för vatten& havet.
Dessutom så undrar jag hur Mary kommer att välja framöver. Charles har visserligen mycket pengar. Kanske för mycket & vilka känslor har han egentligen för henne när den där första förälskelsen har lagt sig  och har han inte nog med sitt eget avlägsna storgods som han inte ens talade om för Mary att han hade?
Tycker att Tony verkar så mycket stabilare på något sätt och han är i alla fall ärlig med sina känslor gentemot Mary som håller honom på halster. Får se om hon tinar upp lite i säsog fem.
Sedan är ju också frågan hur det ska gå för Edith &hennes tös och vad var det egentligen för papper som hon fick skriva på innan Gregson försvann och kommer Tom att finna en ny kärlek?
Frågorna är verkligen många fler än svaren just nu men det ska verkligen bli spännande att följa fortsättningen och jag ångrar inte att jag gjorde valet att se på det där första avsnittet.
Sedan är det alltid roligt att se fantastiska Maggie Smith som Violet Crawley. Hon lyckas alltid med att säga små underfundiga saker också är hon verkligen säker på sig själv.
 

Läget med mig...

Läget blir bättre tror jag åtminstone eller så går det åt det andra hållet för jag känner mig lite slöare än vad jag gjorde igår.
Fast någon feber att tala om har jag ju inte haft än, peppar peppar.
Däremot så biter sig både hostan och snuvan fast fortfarande. Så nu är jag inne på min andra vecka med berget av kuddar i sängen när jag ska sova.Så jag tror jag tänker säga att det är den jobbigaste biten med den här flunsan. Att snuvan endera rinner eller så korkar den igen så totalt att man knappast får luft utan man får lov att andas genom munnen istället.Fy säger jag bara. Den brännande känslan i halsen har i varje fall försvunnit men jag låter fortfararande som en hes kråka när jag pratar så i år får inte den här veckan några toppbetyg alls. Inte så här långt i varje fall.Borde kanske gå och lägga mig och vila igen egentlligen men samtidigt så känner jag att jag vill försöka sitta uppe lite så det får klarna i näsan med.
Också får jag sysselsätta mig med lite saker så jag inte tänker på hur jobbigt det är att vara sjuk helt enkelt.
Fick för mig att prova på att göra en julgranskula tillexempel. Hade inga stora flörtkulor hemma men väl liknande av papp så de var mer hårda men och andra sidan hade jag inte heller några knappnålar att fästa knapparna med så det fick bli att fästa dem med miraklet RX lim istället. Har provat många sorters lim när jag pysslar men inget som är lika bra. Tyvärr är en av nackdelarna att det luktar en hel del men man får arbeta i omgångar eller stå under fläkten om man inte kan ha ett fönster öppet medan.
Hur som helst så blev jag nöjd med den :). Tog ett lite suddigt foto med mobilkameran. Det är defenitivt något jag måste arbeta vidare med. Roligt sätt att göra nytt pynt utan att man lägger ner för mykcet pengar i det utan faktiskt återanvänder saker man ändå har liggandes.För jag har många idéer på vad man skulle kunna dekorera sin julgranskula med.
 
 
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1453458_10151823886551994_901939938_n.jpg
 
 
Nej nu ska jag hälsa på lite hos Maya&Youssef med.
Igår fick de göra en blixtvisit i Kina för att få lite miljöombyte mellan varven när de sover i skift för att kunna ta hand om sina tre flickor.Både Farah och Fay har lärt sig gå på pottan tack och lov men alla tre ska ändå ha lika mycket uppmärksamhet med matning& umgänge så de håller på att lära sig lägga pusslet just nu.
Så här såg det ut när Farah satt och lekte i köket med en dinosaurieleksak häromdagen.
 
 
 

Atjoo minst sagt

Alright. Nu är jag tillbaka. Åtminstone för att skriva några rader innan jag tänkte spela lite Sims igen. Har inte alls orkat sitta vid datorn faktiskt. Mestadels försökt variera sovplats eller suttit och slötittat i fotöljen på någon av alla dessa julfilmer.Med andra ord, NEJ det är ingen höjdare att åka på flunsan, i synnerhet inte över jul heller.
Först nu börjar jag få tillbaka någon orka att prata om känna att jag kan sitta uppe lite mer men näsan är fortfarande tätt och hostattackerna kommer &går.Så det tar nog ytterligare ett par dagar innan man hunnit kurera sig helt efter en sådan här omgång. Hoppas dock att man ska få vara bra igen åtminstone till nyår. Men det blir såklart att man inte vågar ta ut något i förskott heller med tanke på att man ju fungerar lite som en tvättsvamp.Så jag vågar inte ta ut något i förskott men nu tar jag vara på den energi jag har för tillfället istället och försöker göra bort lite saker som inte har blivit avklarade förän nu.
Hoppas att alla ni andra har haft en skön jul i alla fall :).
Fick några av de sakerna jag önskade mig i julklapp också så det är jag nöjd med även om jag hade kostat på mig själv ett par julklappar med i år.Ett paket kom faktiskt med posten den 24/12 så det ligger och väntar på att jag ska hämta ut det..eller ja det kom redan den 13 på lucia men kunde hämtas ut tidigast den 24 : och då var ju allt stängt + att jag blev sjuk.Fast det är bara roligt att ha något att få se fram emot. Ni behöver inte heller oroa er, ni kommer att få se vad som är i då jag landat hemma igen. Skulle ju eg börja jobba den 3 som ä en fredag och jag funderar faktiskt på att fara hem då så jag hinner vara hemma lite också ligger ju paketet bara kvar i två veckor efter ankomst till utlämningstället.Fast jag hade ju inte räknat med att åka på flunsan heller såklart då.
Sedan har vi inte fått någon snö alls än. Det känns trist faktiskt speciellt som man vill komma igång med skidåkningen men den kommer får vi ju hoppas.Bättre sent än aldrig. Fast nog är det konstigt att det är December och inget vitt alls på marken.Nej nu ska jag nog lägga mig och vila en stund medan spelet laddar upp tror jag, för även om jag känner mig piggare så är det ju fortfarande en bit kvar innan jag är riktigt frisk igen.
(PS. Ni som vet när man ska vara i farten för att köpa ett SYNAS här på blogg.se kan väl tala om det för mig..snälla? DS)

Sista rycket

 
 
 
Då var det dags för sista rycket innan man går på ledighet över jul&nyår.Det känns på något sätt väldigt välkommet just nu. Är faktiskt ledig ända till den sjunde januari så jag kan absolut inte klaga utan snarare tvärtom. Ska passa på att vila en del men såklart så kommer jag ju även att pyssla på en hel del såklart.Har ju bland annat ett hus som ska bli klart, ett par teckningar och två överraskningar som jag inte vill visa här än förrän de är klara, så alltid händer det något litet.I går så fick jag dessutom en julklapp som jag unnat mig själv helt. Nämligen det första seriealbumet från Mulles mamma( ni vet hon som tecknar åt min häst) Lena Furberg.
Kunde inte hålla mig utan började läsa det direkt och när jag var klar så rann tårarna längs mina kinder. Ingen annan skriver hästserier som berör en på samma sätt. Om ni inte läst Född fri som handlar om mustanghingsten Soldier Blue så tycker jag ni ska skynda er att göra det nu! Eller varför inte Svarta Björn eller Trollhästen. Jag skulle kunna fortsätta prisa hennes serier i all evighet egentligen men mest av allt så vill jag tacka henne för att hon låste upp mitt minne av ett möte med en för mig alldeles speciell häst. Har i perioder tänkt på Gazette även förut men nu blev mitt minne väldigt starkt helt plötsligt. Hon är definitivt en av de där hästarna som jag aldrig kommer att glömma trots att alla andra som faktiskt minns henne bara kommer ihåg en bild av en sur gammal kärring. Är övertygad om att hon egentligen under den där tuffa fasaden som visade tänderna och kunde måtta mot en med hoven när man skulle gå in till henne i spiltan i själva verket var en klippa.För det visade hon åtminstone mig när jag prata de vänligt med henne och inte trängde mig på utan lät henne bestämma om jag fick komma in.För bland de finaste häststunderna jag minns är när jag står och stryker henne över nosryggen och hon blåser ett moln av varm luft över mina små händer.När jag var tvungen att gå för att min syster ropade på mig fast jag inte ville så sa jag: Vi ses någon gång.
Men vid det nästa besöket på ridskolan så var hennes spilta tom och jag hörde att hon hade åkt hem igen till sin ägare för att hon inte trivdes, Jag kan bara hoppas på att hon fick det bra den sista tiden i livet och jag kommer då aldrig att glömma det stora, innerst inne vänliga fuxstoet med den lite tuffa fasaden.
Tack igen Gazette.
(Fick den här ritad till mig av en tjej på stallet.se)
 
Så här minns jag henne. med stora, varma ögon men ändå med en vaksam blick. Hade bara en minnesbild av henne och inga kort. Fast som tur var fanns det ett kort på hennes son Zebastian som hon kunde gå efter när hon ritade och han var ändå rätt så lik sin mamma förutom att han hade bläs.Men just den där blicken hade Zettan också.
 
Måste avslutningsvis på detta inlägg få återge ett citat i början av Född fri som faktiskt satte igång allt hos mig.
"En örn som berövats sin frihet, ett lejon som förlorat sin styrka,en duva som saknar sin äkta hälft-Alla dör sägs det av brustet hjärta"/Ernst Thompson Seaton,
 
 
 

Nära på klar

Det går framåt med min lilla skiss som jag ju påbörjade för några dagar sedan.Fast riktigt klar är jag ju inte än som ni kanske ser. Får jag säga min personliga åsikt så är jag väldigt nöjd med hur den artar sig.Har dock hört en annan åsikt.Att jag aldrig skulle ha färglagt den, fast då hade den nog blivit lite tråkig att titta på tror jag.
Visst är det så att vissa teckningar/skisser gör isg bäst i blyerts men det är så olika &det måste man i sådana fall känna från början när man gör dem. Nu visste jag ju redan från början när jag satte igång med denna att jag tänkte använda färgpennorna som ger mjukare färger än till exempel promarkers.Vill man prova andra tekniker kan man alltid använda sig av vattenfärg,pastellkritor,ritkol eller oljefärger.
Fast jag gillar färgpennorna  även om man får ha en stor portion tålamod för att få dem att täcka ytan.
 
 
åbörjade

Nej jag...

Nej jag har inte försovit mig idag och inte igår heller.
Har blivit hemma ett par dagar nu på grund av ont och illamående.
Toppen men det är skönt att få göra bort det innan jul åtminstone.
Hur som helst så är det i alla fall bättre än det var igår så idag ska jag försöka göra bort lite saker. Dessutom så försöker jag använda mitt humör till något bra.
Fast jag blev mer än förbannad över en sak jag hörde på nyheterna igår. Visserligen så äter jag inte häst och det skulle aldrig falla mig in att ens provsmaka det. Visst har jag hört om svartslakten i vårt land förut och om alla hästar som försvinner spårlöst. Det var inget nytt men det som sker i övriga EU är verkligen under all kritik. I många länder saknar de den ID kontroll vi har i Svergie & många gånger ses det dessutom mellan fingrarna med hästpassen. Nej tack för det fusket.Dessutom känns det som om vissa inte förstår allvaret i det här med medicinering heller men jag skulle inte vilja knapra på en pålle som fått i sig fenylbutason.Nog för att någon försökte säga att det krävs stora mängder för att man ska bli dålig men varför är det livstidskarens på det ?
Fast det som ändå gjorde mig mest ledsen&arg var vetskapen om att man i EU importerar hästkött från bland annat USA. Hur kan detta ske när man vet att BLM säljer mustanger till köttindustrin?
Det är för mig ofattbart när vi är så noga med att prata om djurens väl&ve. Hade jag bott i USA hade jag säkert brunnit för dem , vildhästarna mer än vad jag gör nu men jag tror att vi alla ändå kan försöka göra något för att rädda denna symbol för frihet.
Mer än att utnyttja dem, försöka kontrollera antalet genom Psprutor och splittra hjordar och på de viset förstöra väl fungerande familjeenheter.Tror de inte att vildhästarna har nog med fiender i vildmarken som gallrar hjordarna på ett naturligt sätt ändå?
Vill ni se en bra film så rekommenderar jag varmt att ni söker på youtube efter Cloud: Wild Stallion of the rockies. 
Den handlar om en naturfilmare som under flera år följt en hjord mustanger i Montana.Man får följa dem på ett intimt och nära sätt och man lär sig förstå att naturen är mer komplex än vad vissa tror ibland men det finns gott om små underverk bara man tar sig tid och  tittar tillräckligt noga.
 

Morgon på er!

Morgon på er allihopa.
Nej jag blåste inte bort förra veckan även om det var nära.
Dock så blev det en ofrivillig sovmorgon ena dagen för att Ivar hade slagit ut min klockradio. Typiskt men det var också det enda som hände turligt nog. Hörde ju hur han på andra ställen orsakat stora skador och fortfarande är många här i norr utan ström.
Är väl inte helt förvånad över det då man sett hur tätt träden står efter vissa ledningsgator och det kan ju vara farligt att vara ute och röja om det blåser fortfarande.
Annars har jag nog inte haft så mycket för mig i helgen. Pysslat på som vanlgit till största delen , varit lite social med min omgivning och sett en del på vintersporten som dragit igång.

Blåsväder

Det är visst ett vädigt blåsväder som eventuellt kommer att ta vägen förbi här i natt. Fast jag är inte så orolig då jag bor i hyreshus men ändå. Hörde päronen hade problem med strömmen så jag vet inte om det var lugnet innan. Får se imorgon då jag ska dit hur det har gått för dem om det kommer att gå några bussar förstås ,annars vore det ju synd att missa då pappa fyller år.
Fast ställer vädret till det kan man bara gilla läget och hoppas att det lugnar ner sig så småningom.Just nu känns det ändå rätt så lungt här i området men det kan ju dra över i natt och man blir väckt.Brukar ju sova gott när jag väl somnat men har vaknat en gång förut av vinden som ven i ventilen.
Då kändes det gott att kunna dra upp täcket ska ni veta fast det var svårt att somna om.
Tror i alla fall att myndigheterna gör rätt när de går ut och varnar så här öppet på radion med tanke på allt som kan komma flygande.Inte för att jag hade tänkt ge mig ut men ändå.
Har suttit och ritat lite istället och resultatet blev denna måsliknande fågel. Har inte bestämt mig än för vilken sort det är men den kommer eventuellt att leta efter ett nytt hem sedan när den är klar :).
 

Visste ni detta om mig?

Jag har egentligen aldrig varit speciellt intresserad av att laga mat.
Vet inte varför men så ligger det till. Jag ser maten mer som något nödvändigt man behöver för att överleva men inget mer än så. Hur som helst så såg jag på tv igår. Växlade lite mellan kanalerna och fastnade för när Gordon Ramsey gjorde italiensk fritatta i stekpnannan. Tyckte det verkade vara en smidig rätt att göra fast den påminner ju en hel del i grunden om en vanlig hederlig svensk bondomelett. Nåja får se om jag ska våga mig på att göra en framöver. Det är ju aldrig fel att lära sig laga något nytt. För även om man inte tänkte bli västa stjärnkocken så är det ju roligt att kunna variera sig lite.
Sedan kan det ju också vara så att man inte blir så motiverad till att laga något när man bara äter själv men man kan alltid lägga saker i frysen och äta av senare eller göra matlådor till jobbet.Fast nu jobbar jag bara halva dagarna så det blir mer att jag fryser in saker om det blir över.
Tycker dock att det är roligt att se matlagningsprogram på tv och ibland snappar man ju upp något litet tips sådär.
Dessutom så förvånas man aldrig över vilket folk det finns i Kniven på strupen....vet inte hur mycket som är tillgjort i produktionen men om vissa människor kan ha den oredan o köket ja då börjar man ju undra,

Var tog snön vägen?

Tala om märklgit väder.
För ett par dagar sedan var det kallt och alldeles vitt på marken.
I morse när jag skulle gå på jobbet och kom ut så var all snö borta och asfalten hade kommit fram plus att mörkret var tillbaka. Trist.
Det kändes betydligt mer som en något kylig höstdag än vinter faktiskt.Nåja hoppas det hinner ordna till sig så vi får en vit jul i alla fall.För det sägs ju att det sista som lämnar en ska vara just hoppet.Försökte spela Sims 3 igår men det kraschade, uppdaterade dock filerna och får tro att det är lösningen på problemet. Hur som helst så kom jag i alla fall ihåg att spara efter att jag hade gjort en ny familj så den lär ju finnas kvar åtminstone i familjekorgen. Sedan skissade jag upp en ritning på ett nytt hus åt dem som jag ska börja bygga idag,Tror det kommer att bli väldigt fint i alla fall när jag fått ordning på kvarteret.Håller på att välja ut vilka familjer jag vill ha kvar och vilka som ska skrotas med.Det här gjorde i alla fall att jag slapp tänka på en jobbig sak. Fick pappren från FK igår om sjukersättning och det är inte konstigt om folk knäcks totalt.Dels kan man gå in i väggen av stress på jobbet, av personliga orsaker men man kan sänkas totalt av en enda rad i ett formulär. Det stod: Beskriv varför du inte kan jobba.
Borde de inte redan veta det då det redan finnas en hög läkarutlåtanden eller vad sitter det i? Brukar inte säga så mycket om in situation men nu tände jag verkligen till. Jag har funktionsnedsättning som det inte ens finns någon enkel diagnos på, drabbades av syrebrist när jag var två veckor gammal . Det är bara en sifferkombination som beskriver det hela. Fast det här innebär inte att jag för den skull ser mig som SJUK. Visst har jag mina svårigheter med vissa saler men har inte alla det ?
För vi är ju trots allt ändå inget mer än människor när det kommer till kritan.Det är ju inte heller så att jag INTE vill jobba men jag har ju mina föutsättningar att tänka på. Tål inte stress eller osäkerhet kring arbetsuppgifterna+ att jag har svårt att lita på folk. Försöker ändå trots detta att se på livet från den ljusa sidan och göra saker jag tycker är roliga.Det måste man nog kunna göra för att orka ta sig vidare och se framåt. Man får ta ett steg i taget och försöka lyssna på vad ens egen inre röst säger.För att enbart gräva ner sig i mörker hjälper ju ingen allra minst en själv.

Borde

Jag borde verkligen ha lärt mig en läxa för länge sedan.
Den att jag aldrig ska säga en viss sak innan jag går och lägger mig nämligen: Jag ska bara skissa lite.
Igår kväll blev jag så sugen på att rita helt plötsligt. Får ju sådana där infall av kreativitet ibland innan jag ska krypa till kojs. Tänkte först rita en örn men ju längre jag kom med projektet desto mer såg det ut som någon sorts hök så det fick helt enkelt bli en sådan.
Det var också vad en kollega sa när hon såg skissen på jobbet idag Vad är det för en sorts hök?
Jag klurade lite till och bestämde mig för att det skulle bli en liten sparvhök eftersom den var lite rund i formerna .Så här långt har jag kommit på teckningen av den hitills. Måste fila lite mer på fågeln och träden men än så länge är jag faktiskt väldigt nöjd med den och det är ju inte alltid man är det själv. Visste inte riktigt från början hur jag skulle få till en jämt grå yta på vingen då jag inte har någon stomper men till sist kom jag på att jag kunde ta lite plastfolie och dra ut med också :).
 
 

Äntligen!

Säger som Gert Fylking sa en gång, äntligen!
Nu har snön kommit. Fast det var rätt behagligt i luften idag &det skulle visst bli varmare så frågan är om den får ligga kvar. Jag håller åtminstone mina tummar för det.Så nu kanske man kan börja få någon känsla av att det väldigt snart är jul med.
Började i alla fall att lyssna på julmusik på riktigt igår.Fast jag gillar ju en del låtar som man mer kanske kan lyssna på hela året än bara på just julen. Till exempel så älskar jag Fairytale Of New York, kanske bor det en liten irländska i min själ. De hästar eller ponnyer som jag oftast har fallit för har i alla fall kommit därifrån.
Vidare så tycker jag även om Bryan Adams låt Christmas Time och The Pougees Christmas In The Harbour.Klart att även klassiker som Amazing Grace,Auld Lang Syne och Stilla natt är himla fina. Dessutom får vi inte glömma våra svenska låtar heller...Hej mitt Vinterland, Mössens Julafton,Gläns över Sjö&Strand...När Juldagsmorgon glimmar. Jag skulle kunna fortsätta länge och räkna upp mina favoriter bland julmusiken men det skulle kanske bli lite tråkigt för er att läsa om.
Istället så kan jag meddela att jag flyttade in en gammal familj igår i mitt nya kvarter i Sims.Det gick bara fint att spara så nu kommer jag att satsa på att flytta in några till gamla familjer så länge fast jag kom på två nygamla igår med.Har bland annat hittat den perfekta platsen för att bosätta en häxa på.Ni kommer att förstå varför just den platsen är så bra sedan när ni får se en skärmdump på den. Kan i alla fall än så länge avslöja två saker med den tomten.Den ligger mitt ute i ingenting och alldeles bredvid finns det en damm med ett vattenfall. Tror att det räcker med att säga så. Ni vet ju också att jag gillade min sim Casey som jag gjorde så planen jag har är att återskapa henne.

Kallt och kallt

Glömde att titta på termometern innan jag gick ut imorse.
Fast jag var åtminstone förberedd på att det hade blivit kalllare i luften eftersom jag hör på radion så gott som varje morgon. Även om det i själva verket bara var runt 10-15 minus så bet det lite i kinderna när jag gick ner på jobbet.
Så gissa att jag är glad som tog mina yllevantar. Måste verkligen leta fram handskarna nu.Fast det finns ett ställe jag är glad att jag inte bor på.Inget ont om fjällvärlden nu men i Nikkaluokta hade det häromdagen varit -40 grader.
Det kan man verkligen kalla för svinkallt.Blev det så extremt kallt så tror jag att de allra flesta av oss skulle protestera mot att behöva gå ut.Hemska tanke.Vad jag ska göra idag?
Tja måste göra bort de sista ärendena innan jul så jag hinner slå in alla klappar i tid. Dessutom så har jag en pappa som snart fyller år så jag ska knåpa på en present åt honom också måste jag komma på ett rim till stundande tredje advent.Eftersom det inte är något Hjem ikväll då de sänder Musikhjälpen istället så planerar jag att försöka få ordning på mitt kvarter i Sims 3 till sist.

Howdy

Hejsan på er allihopa.
I helgen har jag inte suttit så mycket framför datorn alls faktiskt.
Mer varit social av mig &pysslat. Kan säga att så här långt är jag verkligen nöjd med mitt lilla hus.Det såg ut som en jorbävning hade drabbat det i början men nuu kanske det börjar arta sig.Fast det återstår fortfarande en del jobb med tapet, golv och såklart möblemang.Fast nu kan man i alla fall ana hur det kommer att se ut :) och det är ett framsteg bara det. Lite jul har de också fått också ska det in med lite glitter också.
Så det är i stort sett min helg. Började på en annan sak också men det kan vi återkomma till sedan när den är klar.
Har sett en del skidåkning på tv med också såklart och Downton Abbey förstås.
Kommer att ha abstinens nu med när säsonen av det tar slut..man vill ju veta hur det ska gå för dem alla.Idag blev det att jag tittade på filmen som gick på kanal fem, Christmas Hope. Hade visserligen sett den förut men jag tycker det är en mysig film med en sorglig men fin historia bakom.
Det finns ju några filmer med jultema som är bra som jag tycker man kan se mer än en gång, Medan du sov med Sanda Bullock är en annan som blivit en av mina personliga favoriter.
Vidare sp stör jag mig på en bugg i Sims 3 så till den milda grad nu. Kubnde inte spara mitt senaste spel. Det är ju kanske ingen egentlig fara eftersom alal familjerna finns kvar men det är lite jobbigt att måsta börja om i ett nytt kvarter. Fast nu ska jag verkligen satsa på att bygga fina hus åt dem :)

Märkligt

Jag tycker att MSPs policy är lite märklig. Minst sagt. Har blivit avstängd x antal timmar bara för att jag skrev i vgd rutan att jag hade gjort ett nytt inlägg här på bloggen. Vet att man inte får länka men nog måste man ändå få säga att man har en blogg eller vad den heter. Det är inte att länka. För att göra en länk tycker jag att man måste skriva ut webbadressen också.
Eller har jag helt fel i mina tankebanor? Jag tycker inte att det är att länka bara för att man säger att man har en blogg eller vad den heter.Fast det är ju min åsikt.
Däremot så kom också en bra nyhet igår. Spår efter revirmarkerande vargar har hittats öster om Junsele.
Man har ännu inte funnit någon spillning så man kan ta prover men det verkar som om Sussi har gått och skaffat en nu kavaljer.Det vore i sådana fall roligt :) om vi ska få ett vargpar här i norr med.
Om de nu får vara ifred men man borde ju ha lärt sig något av tidigare försök att flytta henne.För vad gör ett par vargar mot flera tu

Vaknade upp

Idag vaknade världen upp till vetskapen om att en mycket stor människa gått ur tiden. Nämligen Nelson Mandela. Även om det var väntat så tror jag att tomheten för sydafrikanerna kommer att bli stor.
Kanske också för världen eftersom han verkligen var en mäktig ledare.
Min bild av honom är att han trots denna makt var en väldigt ödmjuk och jordnära person som brann för sin övertygelse om allas lika värde. Det kan man inte komma ifrån.Det som slog mig också när jag tittade på livesändningen på aftonbladet var folkets glädje och sång. Fast jag tror också att det är denna bild som kommer att bestå länge, väldigt länge och han fick ändå uppnå den aktningsvärda åldern av 95 år vilket inte är dåligt.
Tror att det är svårt att förbli oberörd en sådan här stor världhändelse. Konstigt vore väl annars när han var den han var.Han var verkligen en sådan person som var älskad av alla.
 

Tänkte försöka

Tänkte försöka hålla tyst den här gången.
Fast jag känner ändå att jag måste få säga några rader om det senaste som kommit fram i media. En utredning som gjorts visar att antalet får som blivit dödade av hund är långt fler än man tidigare har trott. Dessutom så är dessa attacker också långt mer vanliga.
Ändå så får vargen oftast bära hundhuvdet för saker som den faktiskt inte ligger bakom. Det är märkligt hur hatet mot detta fantastiskt vackra djur kan ligga så ingrott hos vissa att man måste sänka sig till dagisnivå för framhärda sin åsikt.Sådant beteende får mig att må illa rent ut sagt. Nu säger jag inte att det enbart är lätt att dela på utrymmet med rovdjuren men vi har ändå en viktig roll att förvalta naturen och dess mångfald på ett bra sätt för framtiden.Den stora skillnaden är också att vi som människor har förmågan att kunna tänka, för djuren handlar det i mycket högre grad om rena instinkterna. Vi behöver inte längre jaga för att överleva till skillnad från dem.
Vidare så bör man också kunna dra lärdom av hur det har gått på andra ställen. Som i Yellowstone Natinoalpark i USA.Idag är det ett av världens allra bästa ställen att studera just varg på men så har det inte alltid sett ut.
Ett tag saknade parken helt vargar på grund av människans rovdrift och man trodde att det skulle fungera ändå eftersom det fanns både björn och puma.Det framkom däremot snart att situationen blev ohållbar då stammarna av de stora växtätarna fullkomligen exploderade i brist på sin främsta naturliga fiende.
Så allting hänger verkligen ihop i ett kretslopp.Ser man det så , så har vi fortfarande mycket att lära.
Sedan tror jag att kunskapen måste in mer i skolan. Man pratar gärna om djur och natur på lågstadiet men sedan går ämnet på något vis förlorat och man glömmer bort att lära ut viktiga kunskaper,
En del av konsekvensen med detta tror jag är att allt fler unga blir rädda för att ge sig ut i skog och mark, fast jag kan säga att jag snarare är rädd för att gå ut i stan när det är mörkt , mer rädd än vad jag är för att ge mig ut på en sen skogspromenad.För så länge vi visar djuren respekt så tror jag att vi får samma sak tillbaka och man har oftast väldigt tur om man ens får syn på dem.

Modeoraklet Connie

Tänkte bara visa upp min helt fantastiska tröja som jag köpte på Kappahl för ett tag sedan. Har ju skrivit om hur underbar den är förut så nu vill jag kunna visa den för er också. Måste dock erkänna att min egen har blivit smutsig efter det flitiga användandet sedan inköpet så den ligger just nu i tvätten fast det är väl samtidigt ett bra tecken på hur härlig den är.Både mjuk och härlig att riktigt bo in sig i*skratt*.

http://www.kappahl.se/article/troja_561969

Sedan hittade jag ju denna till:
http://www.kappahl.se/article/scarves_531566
Kom på att den passar till min ena mjukisdress med.

Här har ni dessutom tshirten jag inhandlade vid samma tillfälle:
http://www.kappahl.se/article/tshirt_600007
 
Det är sällan jag shoppar kläder verkligen utan jag brukar nöta på gamla endera tills jag inte kan ha dem längre eller tills att de är utnötta så det kanske är därför jag är så glad över mina senaste fynd än.Hade dock otur att komma för sent när det gällde vinterskorna. Alla svarta , fodrade dr Martens i strlk 38 var slut i stan.Så nu får jag se hur jag gör med vinterkängor men jag antar att man kanske kan kolla på nätet om man inte hittar dem i butik.

Tips

Eftersom en del av er skickar meddelanden till mig på MSP och undrar hur man bär sig åt för att tjäna fame&sc så tänkte jag bara lämna några små och korta tips.En del av er kanske känner igen dem sedan förut, andra kanske lär er något nytt.
  • Det viktigaste är att ha tålamod.Har tyvärr sett allt för många som går runt och bara verkar förvänta sig att andra ska ge saker utan att de själva ska behöva ge något tillbaka.Den metoden funkar dåligt i längden eftersom folk till sist lessnar på allt tjat.
  •  
  • Spara.Man behöver inte köpa saker från varje nytt tema som kommer. Variera hellre gamla kläder som finns om man gillar dem.
  • Samla sc genom att samla mynt&fånga stjärnor i chattrummen. Spela spel, snurra på hjul.
  • Tjäna fame genom att spela skriv autografer i chattrummen, hitta någon att byta auto med och spela spel.
 
 
Visst kan det ta tid att komma någonstans och att skapa sig ett namn men  jag tror att i regel så tjänar man mer på att ärligt skrapa ihop sina sc&fame. Än om man bara förvänta sig att andra ska ställa upp hela tiden.Fast sedan så är ju grundtanken bakom MSP att man ska hjälpas åt. Ändå är det många som inte alls ger tillbaka när man gett dem saker och då blir det ju kanske inte så kul att spela heller.
 

Hejsan och god morgon!

Hejsan hoppsan på er alla morgonpigga människor där ute.
I går såg jag förstås på Hjem och jag kan bara säga att jag för varje avsnitt gillar serien mer och mer. Är det någon som vet vad titelåten heter eller vem som framför den?
Okej..jag kanske är lite lätt beroende av country ändå men jag har ingen aning varifrån min förkärlek för stilen kommer ifrån. Har en pappa som är ett stort fan av Elvis och en mamma som tycker om Beatles. Hur som helst så kunde jag ju inte hålla mig..så jag visste vad som skulle hända igår, ändå var det faktiskt lika spännande.
Äntligen är det Olav och Oda. Tycker de två hör ihop så jag vet inte vad Ellen trodde för det märks ju åt vilket håll han har haft sitt intresse.Dessutom så kände jag igen mig i Christians tivel om konfirmationen. Jodå jag är konfirmerad men det var mer för andras förväntningar man gjorde det och för presenterna. Inte för att man själv tyckte att det gjorde någon skillnad. Jag kan inte säga att jag tror på gud direkt heller även om jag tror på att det finns något där. Sedan kan ju gud finnas i många saker och inte bara vara på ett sätt där alla ska rätta in sig i ledet. Vet inte när jag började tänka så här men ett annat synsätt som alltid har inspirerat mig är indianernas syn på naturen med djur som totem. De vördar och förstår kretsloppet på ett helt annat sätt än vissa av oss mer moderna människor.Därför är det så tragiskt att se hur de har blivit behandlade genom åren och hur många av dem tyvärr går ner sig i missbruk och rotlöshet när deras synsätt krockar med omvärlden.
Tänk om man tog bra saker från olika religioner och satte samman till en, Det skulle vara spännande att se resultatet av det i alla fall.

Hej hopp

Jag vet inte varför.
Fast det har alltid varit så att jag tänker speciellt mycket på den saken varje år. Åtminstone när det går mot jul är det som om känslorna kommer tillbaka, biter sig fast och vägrar att släppa. Hur jag än bär mig åt så finns de alltid där. Tror att julen samtidigt som den är förknippad med många glada minnen för mig också har en viss sorg över sig.Detta på grund av att jag förlorade en god vän mellan jul och nyår 95.Visst går man vidare i livet men man slutar ju inte upp att minnas för det och man bär ju dem med sig i hjärtat vad som än händer.Skrev den här lilla texten om honom:

Redan första gången möttes jag av en varm blick.
Av honom jag den där speciella kärleken från ett djur fick.
Han var verkligen min fasta klippa i livet.
Om allting bara annorlunda hade blivit.
Jag minns så väl att skoj vi hade ihop, alla gånger jag hade det motigt
så fanns han där, ja jag var verkligen kär.
Men ödet ville annorlunda. Han skulle bort ifrån jordelivet vandra.
Den dagen hans saga tog slut, jag ville bara bort och ut.
Jag minns hur jag tänkte , varför kunde inte jag ta honom och rymma?
Inga känslor jag heller kunde visa.
Jag ville att alla skulle tro att jag var stark och jag vet att han hellre hade
velat se mig glad. Det började efter en tid att talas om en ny.
Hoppet började för dem att gry men jag var kvar i saknadens mörker.
Det hette då i andras ögon att jag tappat intresset men sanningen var ju den att jag
fortfarande sörjde min vän.
Det kanske jag gör än. Fast det är först nu jag börjar hitta orden och kraften
till att en vers i hans minne & ära kunna skriva.
För jag vill att alla ska få veta hur underbar han var. Minnet och fotona finns ju kvar. Fast jag släppte ut allt den gången jag upptäckte att små vita hår på hans träns där var.
Hans doft nästan i rummet kunde kännas och tårarna trillade istället för
att bakom ögonlocken bara brännas.
Jag vet att jag hade turen att honom få känna, för han var en riktigt god vän.
Även om han inte finns på jorden längre så kan det ibland kännas som han vakar över mig och ser mig än. Tanken på det gör mig märkligt trygg och visst minns jag den glädje jag kände när jag satt där på hans rygg.
Han kanske inte var så särdeles snygg men om ras säger man ju något som så väl passar in på hans sätt. Att avsluta denna vers är faktiskt inte alls så lätt men jag gör det med orden.

”Den lilla hästen med det stora hjärtat”

Till dig D var du nu än är.

Hallojsan på er alla!

Hejsan på er!
Idag har jag bara tagit det lugnt och slappat framför TVn.
Det var spännande att se skidåkningen och som Charlotte Kalla åkte, det var såklart riktigt skoj.Det var kanske lite väntat att det skulle gå sämre för herrarna men ändå fullt godkänd insats tycker jag av Marcus och Kalle.
Sedan var det lite snopet att skidskyttet blåste bort men så kan det bli ibland med vädrets makter. Det är i alla fall något som ryttarna i Globen slipper att oroa sig för. Stolpe ut blev det för Angelica och MicMac men ändå kanonbra verkligen att de blev tvåa. Synd att de ska gå skilda vägar nu då de passar så bra ihop.Nu sitter jag och tittar på dressyren :) så vi får se hur det går där men vi har många svenska ekipage som är bra och det är kul.
Dessutom så har jag spelat en del Sims 3 såklart. Kan meddela att Youssef och Maya fick en liten Fiona. Så nu är det triss i töser hos familjen Hernandez. Det känns faktiskt riktigt spännande att se hur de ska utvecklas.

RSS 2.0