Inte ofta..

Det är inte ofta det händer att internet försvinner här hemma. Fast man ska aldrig säga aldrig det är tydligt det. För igår kväll la nätet ner utan att jag gjorde något speciellt. *POFF* så var det bara väck och jag kunde inte mig ut,inte ens på en liten spindeltråd. Nåja stängde ner rasket med förhoppningen att jag skulle kunna få igång det i morse. Nej felet kvarstod. Provade att systemåterställa men det fungerade inte heller utan gjorde saken bara värre egentligen eftersom datorn på första försöket fick lov att starta om. Något hade gått fel, så jag var tvungen att ångra systemåterställningen. Fick igång maskinen till sist, dock så fungerade inte nätet hur jag än väntade och gjorde. Tills nu, vips så är det bara där igen helt enkelt. Undrar om de hållit på med något underhållsarbete på ledningarna kanske. Huvudsaken är väl ändå att allt rullar på som det ska igen. Så slipper jag bli tokig och slita mitt hår som matadoren på julafton i Tjuren Ferdinand.
Det kanske faktiskt var bra också så fick jag gå igenom lite hushåll i Sims 3 medan och jag hittade igen några som jag tänker försöka återuppta spelandet mer på.
 
Nu börjar Connies gård sakta men säkert ta form fast jag måste bygga stall,ridbana,hagar och en zombiesäker trädgård också!Undrar ni hur guldgossarna mår ?
De mår utmärkt. Stuart har kommit på att det är roligt att försöka hjälpa till att städa ibland men när man stökat ner får man bråttom därifrån.
Dags för en liten närmare inspektion..
Tjaba här är jag,Stuart den förskräcklige. Enligt matte är jag så söt att man skulle kunna äta upp mig, har ni hört på maken så hon säger..men sedan kom hon på att det skulle bli så tomt utan världens goaste lilla jag!
 

Storstädning!

Hejsan på er alla glada bloggläsare där ute, ja varmt välkommen in både till er som brukar kolla in här ofta och till er som kommer in för första gången. I ett par dagar nu har jag blivit väckt av durrande ljud i väggen, eller nej jag har redan varit vaken då jag hört borrandet men det har liksom varit lite mening att somna om när de börjar. Så jag har trots förkylningen fått kliva upp och börja dagen men det innebär ju att man kanske får en del saker bortgjorda. Som nu då jag hade storstädning. Nej ni behöver inte bli förskräckta, jag städade åt hamstrarna! Gör det ju visserligen dagligen men nu fick jag för mig att göra riktigt fint åt båda gossarna. Stuart fick gå ner i transportburen , han blev dock störd av att bli väckt men han hade varken en mordisk blick eller försökte bitas. Han bara pratade med sin lilla söta dialekt och försökte säga åt mig att jag skulle låta honom sova.Såg till att han fick rent också silade jag upp sanden, har ju sagt att han är värst på att sprätta ut den men vete tusan nu. För när jag städade åt Timon som fick gå ut en stund i hallen medan hittade jag en hel liten yoghurtburk med överbliven sand! Bara genom att gå igenom bobalen. Försöker ju att inte störa dem så mycket i husen men någon gång i veckan behöver man i alla fall göra det! Annars så är det faktiskt lättsamt att ha guldhamster. Städar man lite varje dag åt dem blir det inte så mycket jobb i slutänden utan den där riktiga storstädningen behöver man kanske max göra ett par gånger om året. Sedan har jag såklart plockat lite här hemma med, men jag trivs ju egentligen bäst i ett organiserat kaos.Finns dock alltid lådor som behöver gås igenom...man vet aldrig vad man kan hitta för roligt i dem!

Hejsan på er alla!

Hej på er alla läsare där ute. Ja hej till alla er som av någon okänd anledning ramlat in här. Ja såklart även till er som brukar kolla in här för att se om det har hänt något nytt. Idag så är det grått och regnigt ute. det ska faktiskt eventuellt också komma åska. Fast då är jag glad som bor i stan och brukar kunna sitta vid datorn ändå. Även om det åskar. Det kan verka lite mindre klokt men det finns bra åskledare och många höga hus så risken att blixten slår ner är liten. Hos mina päron som bor i villa har jag däremot varit med om att blixten slog ner utanför rummet där datorn står. Poff sa det , en ljusboll for genom kontakten och så var det moderkortet grillat. Så när jag är hos dem tar jag absolut inga risker utan då det drar ihop sig åker kontakterna ut. Dessutom så behövs det här regnet verkligen om det nu kommer efter den senaste tidens värmebölja som varit. Tänkte dock hålla mig inomhus idag eftersom jag känner av förkylning lite igen. Typiskt men det är ju höst och i regel brukar jag alltid suga åt mig åtminstone en omgång som en tvättsvamp. Fast nu ska vi inte gräva ner oss bacillvärlden. Nej jag tänkte bjussa på lite bilder på en viss liten Stuart istället. Han har full show varje kväll och nog vet Timon att det numera bor en till hamster här för ibland sätter han sig på bakbenen i buren och bara lyssnar på när "Lillrumpan"har oljud för sig.
Stuart tyckte om att få glass, den första glufsade han i sig helt och hållet. Det är glassen till vänster och Stuart till höger.
Han är verkligen nyfiken den lilla guldgossen.
Tittut säger Stuart!
Mums, mus , kallt och gott med yoghurtglass när det är varmt, fast den andra var man lite mer tveksam till.
Den bästa leksaken är helt klart gamla kartonger.
Tro vad som finns där uppe ?
Det är av den här anledningen man ständigt måste ha uppsyn på lilla hamstern när han är ute. Han klättarar visserligen mindre i buren nu sedan han har fått hjulet men när han är ute i hallen då sätter han igång att leka bergsbestigare.

Nej inte än!

Idag kan man verkligen säga att det varit mer som högsommar än höst här. Solen har lyst hela dagen och det har varit varmt i luften, riktigt varmt. Fast man ska ju inte klaga på finvädret när det äntligen är här säger många, men det är just vad jag tänker göra nu! Tillhör den där sorten som är känslig för värmen och jag får lätt värmeslag om jag anstränger mig då det är varmt. Fastän jag brukar försöka tänka på det och dricker mer vatten de dagarna. Det kan räcka med att jag sitter vid datorn och gör ingenting. På en liten stund så blir jag alldeles genomsvettig. Så det är verkligen mer jobbigt än vad det är roligt. Dessutom blir jag inte heller brun utan efter ett tag om jag går ut utan att ha smörjt in mig så ser jag ut som en kräfta men det kanske passar eftersom jag är född i Juli. Man måste ju försöka se saker positivt. Försöka var det ja. Försöker i alla fall att hålla mig inomhus så mycket jag kan just nu och går jag ut blir det på morgonen eller små utestunder på eftermiddagarna/kvällarna med guldgossarna. Det går ju sådär att få dem att gå i selen men igår var faktiskt Stuart riktigt duktig. Sedan har jag varit och inhandlat en del saker. Bland annat så läste jag att man kunde frysa in kuber med laktosfri youghurt och ge dem varma dagar så de inte får värmeslag. Lite som glass för oss antar jag, så det tänkte jag prova. Lillen verkade i alla fall uppskatta att smaka yoghurt för han slickade i sig det jag hade på fingertoppen. Timon däremot var inte lika förtjust eller så var han bara nyvaken eftersom han istället nöps. Ska i alla fall bli spännande att se vad de hittar på med varsin bit. Annars blir det mycket idrott just nu, på TVn vill säga också håller jag ju på att pyssla med mitt hmm lilla hemmaprojekt. Riktigt vad det är tänker jag inte visa förrän det börjar likna något.Just nu är det väldigt mycket mer lik flyttlådan som jag började med än något annat men det artar sig och går åtminstone framåt, sakta bit för bit.Så till sist ska det nog se ut som något helt annat men tills dess dröjer det ju ett tag.
Försöker göra en liten bit i sänder, bit nu var jag allt bra rolig eftersom det flyger glasspinnsrester överallt. Den som inte är pysslig av sig skulle nog lätt kunna bli tokig om den såg min lgh när jag haft en kreativ stund just nu. Men jag föredrar att ha det så här lite ordnat kaos med andra ord. Om man städar riskerar man ju bara att saker försvinner eller att man lägger dem på något smart ställe där de är omöjliga att hitta. Ja känner ni kanske igen er ?
Nej nu ska jag börja klura ut vad jag ska äta till middag också kanske jag ska prova att limma ihop en del av projektgrunden så åtminstone väggarna sitter där de ska.

Nej

Nej nu har jag faktiskt varit duktig. Jag har lyckats hålla mig ifrån att göra ännu en ny karaktär till Sims 3. Kände att jag hade gjort lite väl många sådana på sistone. Så därför återupptog jag spelandet i ett kvarter som jag redan hade börjat på. Ni har ju fått se en del av hur det går förut. Även om det var trögt att komma igång så gör hon framsteg Connie nu när jag äntligen har fått fason på hennes hus. I alla fall planritningen. Själva inredningen är dock rätt sparsam än så länge men hon har i alla fall möblerat upp så hon kan bo där. Byta ut golv & sätta tapeter på väggarna kan hon göra sedan då hon får stadigare ekonomi.Hon är i alla fall på rätt spår rent yrkesmässigt också då hon jobbar hemmavid med hästarna. Problemet är bara hur hon ska kunna sälja någon av dem sedan  då hon blivit bästis med alla fölen. Ja till och med aggressive Redrummer har ju utsett henne till sin BFE.Vi får se hur det kommer att gå beroende på hur det kommer att se ut med utbildningen av dem, än dröjer det ju lite innan de kan ridas. Sedan så tänker jag mig också att hon kan få försöka bli vän med vildhästarna då hon får en bättre kunskapsnivå. Just nu ligger hon på steg sju som ryttare så det är nära där jag vill att hon ska vara.
Fullt upp på morgonkvisten med att mata fölen. Från vänster är det Foxhunter, Redrummer i mitten också det första fölet hon räddade, den mörka Tempest. Det är en fin liten hjord hon har.Som synes har jag också byggt ett litet utestall åt dem så de har någonstans att ta vägen då det regnar.
Den första häst hon skaffade var ju faktiskt en äldre häst som heter Belle. Visst kanske hon inte ser så mycket ut för världen utan proportionerna på henne är rätt udda så jag misstänker någon konstig korsning mellan arab och något annat. Fast hon har ändå gått från klarhet till klarhet och är idag Connies tävlingshäst. Hon tycker det är roligt med kapplöpningar men framför allt älskar hon att hoppa och de har tillsammans plockat en del priser. Hemmavid är hon en lugn och trygg punkt för fölen som tillkommit sedan.
 

Moffsan på er!

Moff moff på er alla kära medhamstar där ute, ja okej hej till era små mattar eller hussar också. Jag får ju inte missa den hälsningen eftersom jag antar att de har en stor del av era liv i sina händer. Som Stuarts och min matte har. Jag har fortfarande svårt att fatta varför hon skaffade den där illaluktande rackaren! Fast han kanske kan lära sig en del bra saker av mig ändå. Får försöka utöva lite telepati för träffa honom vill jag då rakt inte göra, men lukten av stinkbomben som jag hör att matte själv kallar honom känner jag ju i hallen då jag oftast får gå ut efter honom. Tycker att han ska lära sig att det är min hall! Föresten så har matte kommit på en ny idé också. Vi har ju flyttat hem igen efter kollot vi varit på i sommar så nu har vi blivit cityhamstar. Som de äkta stadsbor vi är har hon fått för sig att ta ut oss i grönskan på innergården. En stund kanske det är kul att gräva tunnlar i gräset och känna luften blåsa i håret.Sedan vill jag dock helst gå in igen.I morse hade jag turen att få gå ut en stund eftersom jag vaknade då matte städade i min bur. Passade på att muta in hallen till mitt område igen fast det bästa av allt var ju att jag fick mumsig majs när jag fick gå tillbaka. Hade ju helst varit ute mycket längre men då hade inte matte fått äta någon frukost själv och det kanske är bäst att hålla henne på bra humör eller vad tror ni?
Nej..nu tror jag att allt det här skrivandet har gjort mig öite sömning så jag tänker gå och knyta mig igen men på återseende eller vad man nu säger/ Timon "The Escapartist".
Hade turen att få gå ut i morse då matte hade städat i mitt hem.
Klart man måste lukta in korgen, den kan ju inte dofta Stuart.
På väg ur självserveringen ?
Majs är så mumsigt!

Nu så !

Det visade sig tydligen att jag bara behövde lite inspiration för att komma igång med byggandet av fröken McKays hus.Ibland blir det så att man behöver lite mer tid på sig att planera ritningen så att det faktiskt blir bra. Nu tror jag att det kommer att bli väldigt bra i slutänden men vägen dit har varit lång så jag tänkte passa på att ge er lite byggtips också.
Sitter ni och sliter erat hår för att ni inte kan få kanterna på era gångar raka ? Ingen fara lägg ut golv där gångarna ska vara, ta önskat underlag och ta sedan bort golvet när ni är klara!
Den nya planritningen visar sig vara mer än lyckad.
Fast plan II fick jag modifiera lite för att det skulle passa simmarna bättre.
Connie börjar dessutom bli riktigt duktig på att måla.
Dessutom har hon träffat en eventuelll framtida pojkvän, åtminstone så verkar hon och Benjamin ha samma humor.
Hon har blivit en riktig fena på att åka skridskor dessutom.
Hon är mycket duktigare än vad jag är!
Sedan har hon fått prova på att åka snowboard med.
Så här bor Benjamin, tillsammans med sin hund, schäfern Ramses.
Dessutom har hon adopterat en äldre häst som nog inte alltid har haft det så lätt. Belle heter hon och är av okänd härkomst.
 

Halloj!

Hejsan och god dag på er alla ni läsare som tittar förbi här. Idag har dagen börjat lite småsegt än så länge. Började egentligen känna av snuvan redan igår kväll men då ignorerade jag den och tänkte inte mer på det. Tidigare kändes allt bra men så blev tvärsnuvig imorse igen och det gör ont i halsen samt att jag har hostat. Nej hösten är helt klart ingen rolig period för mig men det är och andra sidan inte våren heller eller sommaren då det är för varmt. Fast nu ska vi inte klaga utan vi ska återgå till att vara positiva av oss för det underlättar alltid om man kan försöka behålla en optimistisk syn på saker. Fast ibland är det ju verkligen lättare sagt än gjort.I alla fall så pysslar jag på lite här hemma med en del saker. Trodde jag hade förstört min sax helt då jag klippte glasspinnar till ett golv men tjiho jag tror att jag lyckades limma ihop den igen med hjälp av lite superlim. Tur att brottytorna var raka. Dock kanske jag ska ta det lite lugnare med den framöver. Måste ändå vänta på att blåsorna jag fick på strategiska ställen på händerna ska läka ut först. Så det får bli lite mindre träjobb helt enkelt så länge och mer av annat istället. Som att spela Sims 3. Riktigt kul att komma hem och återupptäcka karaktärerna man har här. En av dem har dock gett mig vissa problem.
Nog för att jag gillade Connies hus men det kändes inte riktigt som det var hennes stil ändå. Eller jo själva stilen var nog bra men placeringen på tomten var inte bra.
Hittade det här lilla huset bredvid så hon fick köpa det istället. Planritningen var bra från början, men jag kände ändå att den behövde ändras en del.
Problemet var bara att när jag var klar är inte huset den lilla stuga jag vill att hon ska bo i längre.
Jag gillar ju egentligen planlösningen både här på plan ett
Och på plan två men det känns inte som att det är hon heller..så vad ska jag göra , det är ju frågan..men det blir väl att bygga om igen,. Det svåra med att få det litet är att simmarna minst måste ha två rutor för att kunna gå och stå på. Dessutom måste jag klura hur man bygger en L formad trappa utan att fuska om det alls går, för fusk kan ju ställa till så att allt blir galet.
 
 

Hejsan!

God eftermiddag på er alla bloggläsare där ute. Ja hej både till er som regelbundet läser och till er som nyligen råkat ramla in här av någon anledning. Idag , Söndag så har jag ingenting särskilt för mig faktiskt utan jag har mestadels tagit det lugnt hemmavid.Var ute på en kort promenad bara men jag har i alla fall varit ut och hämtat luft. Sedan har jag tillbringat tiden med att pyssla med ett kul projekt som jag påbörjat då jag fick sådan inspiration då jag ramlade över en bra video på youtube. Ja tänk så det kan bli ibland. Visserligen har jag ju haft de här tankebanorna förut och gjort några mindre lyckade försök. Nu har jag dock fått en bra grund att börja från. Sedan blir det ju alltid olika beroende på vilken stil man gillar och det går alltid att slipa på detaljer men att bara komma igång är en början.
Så här ser alltså början  till stallet ut. Har inte bestämt mig om det blir med fyra eller sex boxar än, får helt enkelt se hur långt pinnarna räcker då det egentligen bara var tänkt att jag skulle bygga en provvariant först.Det märks i alla fall och lite beror det också på om jag kan hitta en lämplig kartongplatta att ha som botten eller om jag faktiskt ska kika på vad tunna plywoodskivor kan kosta. Mest störande fann jag att det var då en del av glasspinnarna var felbockade och skeva så att jag inte alls kunde använda dem. Vet inte hur många jag fick sortera ut och slänga! Endera var de sneda, klyvna eller böjda..så visst ska man ha tålamod då man ger sig på ett sådant här projekt.Dock så är det bra att ha visioner och jag har en del tankar redan nu om hur det kommer att se ut då det väl blir färdigt!
Så här ser det alltså ut efter att man har pysslat, som ett bombnedslag.Glad att jag åtminstone valde att limma ihop med ett trälim som är vattenlösligt så det går bort om det hamnar på fel ställe.
 
 
 

Härlig dag!

Hejsan igen på er alla morgonpigga läsare som ramlat in här. Som jag skrev inledningen av mitt första inlägg idag så har det blivit lite mycket luddsnack här på sistone. Så nu tänkte jag försöka hålla alla små hamstrar utanför det här inlägget. Dock så blir det inte helt tomt på djur i alla fall eller blåbär. Igår var jag förbi hos päronen på en till skogsrunda. Fick lite sällskap av ena systerdottern . dock var hon till och med bättre än jag på att prata den här gången. Fast det är ju precis det man ska göra. det blev ändå plockat fyra liter till så ii år har jag plockat åtta liter totalt! Man ska ju helt enkelt passa på då det finns och det finns ju så mycket smaskigt man kan använda dem till...muffins,sylt, blåbärskaka m.m ja allt det är verkligen gott! Eller varför inte bara njuta av en tallrik blåbär och mjölk ? När vi gick där började vi i alla fall och spåna lite på en idé men vi kan återkomma till den sedan om det blir av..för det lär bli roligt. Hur som haver när vi gick hem från skogen så såg tösen plötsligt en kråka ovanför trädtopparna men den flög så konstigt. Altt eftersom hon började studera den blev hon mindre säker på att det var en kråkfågel och hon bad mig titta. När vi stått ett tag och studerat den så kom vi fram till att det var en rovfågel av något slag.Den var orange på ovansidan och hade vita tvärband på vingarna samt ett ljust huvud. Den var för stor för att vara en falk och hade fransiga vingar, inte spetsiga. Både fel färg och storlek för att kunna vara en vråk eller hök Dessutom hade den en mycket karakteristisk flykt. Glidflygning på hög höjd för att i nästa stund göra plötsliga störtdykningar.När vi kom hem och slog upp det i fågelboken så tyder det mesta på att det var en ungörn eller möjligen en ovanlig glada vi såg! Det kändes positiv och som en bra nyhet.Dessutom så var systerns tös lika uppslukad som jag i att ha fått sett en så stor rovfågel på så nära håll ca 100 meter ifrån. Enda gången man skulle ha haft kameran med sig också hade man inte haft orken att släpa på den! Verkligen typiskt kan man ju säga men jag tror att ett frö av intresse för de vilda djuren är planterat ! Klart örn är ju kanske lite önsketänkande men dock ingen omöjlighet eftersom vi har både kungsörn och havsörn här vid kusten. Att en röd glada skulle kunna ha tagit sig upp är ingen omöjlighet heller men det var i alla fall en väldigt stor rovfågel!
När man får studera dem på sådär nära håll förstår man plötsligt varför vindkraften är ett problem. Rätt så nyligen blev också en ung örn dödad här av ett kraftverk. Änåd verkar många miljöorganisationer tycka att det är okej .Visst fåglar dör ändå i det vilda men vad händer då varje kraftverk dödar fem fåglar per år?
Tänk er de siffrorna så blir det plötsligt väldigt skrämmande. I USA var det visst ett företag som fått böta mångmjlonbelopp för de skador som orsakades på deras fågelbestånd. Pengarna gick naturligtvis tillbaka till olika naturvårdsprojekt men här ska vi väl vara glada om polisanmälan leder vidare! Jag tycker man måste fundera på varför vindkraftverken oftast sätts upp i dessa känsliga områden utan visad hänsyn. För fåglarna flyger sina invanda rutter och de kan inte lära om på några få generationer. Det kan ta flera år, men hur många av dem ska behöva sätta livet till innan fler får upp ögonen för vad som händer ! Somliga kanske skyr dem men rovfåglarna har ju också sin roll i naturen och de har precis lika mycket där att göra som våra stora rovdjur! För med handen på hjärtat hur ofta är det, det sker en oprovocerad attack på en fredlig bärplockare här i landet ? Nej just det och jag är då mer rädd för vissa människor än vad jag är för att gå i skogen.

God morgon på er alla!

Hejsan på er alla glada bloggläsare där ute! Om ni har kollat in här på bloggen på sistone har ni kanske märkt av att det blivit lite mycket snack om mina luddiga små varelser. Fast det är ju förstås väldigt lätt hänt att det blir så eftersom de är mina husdjur . Fastän de är små så tycker jag ju om dem väldigt mycket och då blir det något som är roligt att skriva om och att fota. Här några av de nyaste korten.
Så här helt bedårande söta Pringles har jag hemmavid :)
Tänka sig, första gången han såg röret flög han skrämt upp på alla fyra, rakt upp i luften men nu är han så avslappnad med det att han kan sitta där i och putsa sig.
Stuarts nya leksak som han fick häromdagen.
Men det gick nog inte så bra för honom att lära sig köra den . Dessutom tror matte att den mer är gjord för möss eller dvärghamstrar eftersom hon måste förvandla den till en cabriolet om han ska få ha den kvar, men vad gör man inte för att hamsterplutten ska kunna leka säkert ?
Tyckte det var dags att Timon fick en riktig kam&borste men det var ju klart att Stuart skulle försöka hjälpa till han också.
Lekhuset är nog det båda två uppskattar mest.
Timon var lite mer skeptisk till borsten.
Ja titta du på mig matte. Stuart ska verkligen vara överallt då han är ute.
Nyfiken Stuart på väg att kolla in omgivningarna eller så försöker han klura ut ett nytt sätt att ta sig ur selen.Vilket han är expert på. Nästan i klass med Timon så nu har matte inhandlat en ny modell av sele som förhoppningsvis ska vara bättre och mindre risker med.

Tog mig en liten promenad

Idag så tog jag mig alltså en liten promenad för att göra några ärenden.Det visade sig bara att min lilla promenad snabbt blev lite längre än vad jag hade tänkt mig från början. Har ju alltid en extra påse mat åt hamstrarna hemma men det hade jag inte köpt än så det var det första som skulle bockas av. Fick lov att gå ner på Djurmagasinet som är den ena butik här i stan som har allt man kan tänkas behöva. Köpte en DOGMAN PROFESSIONAL hamsterdinner som vanligt eftersom jag vet att de äter upp den. Förra gången när jag handlade i somras på en matbutik fanns den inte utan jag kom hem med en annan sort istället som inte alls är lika uppskattad men nu får de äta upp den först i alla fall. Tycker det är synd att många matvarubutiker som har brett utbud då det gäller hund och katt inte kan ha mer alternativ då det gäller mat till smådjur. Visst kan de inte ta hem allt men ett par sorter borde man ju kunna ha att välja på ändå. Hur som helst så när plockat med mig maten så kom jag på att Timon äntligen kanske behövde få en riktig kam och borste, så det har han nu fått. tror föresten att Stuart kommer att gilla att bli lite mer ompysslad också även om han är korthårig. Sedan blev det gnagarstänger och en liten överraskning till Stu som han kommer att få ikväll då han vaknar. Kollade selarna men de hade slut nu också , så det blev ingen ny blå till Stuart idag heller. Sedan tänkte jag faktiskt efter lite då jag kom hem och beställde två nya via Teddytassen istället. Det blev en annan modell än Living World selarna jag har nu, men det är ju sådant man kommer på efter hand. För Timon bara backar ur sin gång på gång och i förrgår var Stuart nära att skada sig då han försökte ta sig ur. Så nu ska vi prova tvångströjor på dem istället men jag tror den sorten faktiskt är bättre. Så får vi se hur det går när de lärt sig ha dem på sig.
Häromsistens började jag ju på ett hinder till dem också, idag brände jag till stöden som jag gjort av fimolera. Fast vad tror ni har försvunnit jo mycket riktigt min lilla flaska superlim. Så nu får jag vänta tills den dyker upp igen för att leta brukar inte hjälpa. Det händer alltid något!

Alessandra Martinez

Ja nu har jag gjort det igen. Kom ju på ett par karaktärer till sim jag blev sugen på att göra i Sims 3. Valde mellan dem båda men till sist så bestämde jag mig ändå för att flytta in den ena.
Här har ni alltså fröken Alessandra Martinez. Tycker ni att hon påminner om Maya ? Ja kanske fast det är helt omedvetet som det har blivit på det viset. Hon pluggar just konst på universitetet och har snart lyckats få ihop de 48 poäng som behövs för en examen. Sedan är planen att hon ska få arbeta som frilansande konstnär, faktiskt så är hon bara min andra sim som har det yrket.
Hon har under studietiden bott i Frodes Koja. Jag vet inte vad det är men jag älskar det här huset.
Med ett par ändringar så skulle planlösningen vara perfekt.
På det personliga planet är det en annan femma . Hon blev blixtförälskad i Ciro så de gifte sig, sedan började hon med studierna och planerna blev plötsligt omkastade då hon träffade Scott och föll pladask för hans charm. Man kan verkligen säga att han är hennes klippa och han har redan räddat livet på henne en gång då han hade råkat sätta eld på spisen. Så jag tror det är bäst de två får hålla ihop nu.
Det finns tydligen ingen körskola i Sims ...

Det gäller..

Det gäller att ständigt vara beredd på allt. Så är det om man har en liten guldgosse hemmavid. Timon och jag vi har ju våra fasta rutiner men Stuart han har inte riktigt lärt sig hur man ska vara en hamster än. Eller så är det precis en sådan han är, matte måste bara lära sig hantera ett riktigt yrväder som helst skulle vara överallt om han fick. Han börjar i alla fall lära sig att springa i hjulet utan att bli helt slutkörd men han får nog kondination av att gå armgång i taket också. Än så länge får han dock inte ha det helt och hållet utan bara när jag kan passa honom. Det är något man måste göra hela tiden då han är ute. Ikväll var det nära att något hände då han tog sig ur selen på sitt eget lilla vis . Han försökte krypa bakåt och det höll på att ge på tok men som tur var såg jag det och kunde assistera honom att komma loss.
Sedan kröp han ner i transportburen självmant med selen på innan han backade ur den på nytt och då fick han gå ut i hallen ett tag innan han fick komma hem till buren. Så nej jag skulle inte säga att en guldhamster är ett tråkigt husdjur, snarare tvärtom med en liten hamsterunge får man vara beredd på allt och det mesta. Sedan kan det ju hända att jag är dubbelt så ängslig av mig efter olyckan med Meeko men jag har ju mina skäl till det också. Dock så verkar det vara lugna puckar för han beter sig som vanligt i buren, möjligen att han saknar hjulet men armgång får han gärna gå , då vet matte att han mår bra . Just nu sitter han i alla fall och putsar sig så matte kan skriva några rader här medan hon gluttar på SOS Djurr innan Hawaii 5-0 börjar. Imorgon är planen att försöka fixa nya färgpennor till päronen också har den ljusblåa nyansen tagit slut här hemma, oftast när jag färglägger teckningar så använder jag ju dem ändå.
Även om man får jobba ihjäl sig för att få dem att täcka något så när så tycker jag faktiskt att det blir riktigt fina färger av dem. Jo jag har PRO-markers med som jag nyttjar ibland men de stinker så hemskt att jag ändå föredrar de gamla färgpennorna och nyanserna blir mjukare. Nej ..nu kanske ni är lite mer nyfikna på vad som händer.
 

Det blir sällan..

Det blir sällan som man har tänkt sig, det är ju något som jag borde vara mycket väl medveten om men tydligen inte. Nej även fast man styr över sina karaktärer i Sims 3 så har de fortfarande till hälften en egen vilja. Det är något som jag fått känna av en hel del gånger vid det här laget. Nu senast igår då jag kom på ytterligare ett par simmar jag måste skapa typiskt nog. Fast det kanske betyder att jag har bra inspiration till att göra saker också. Hur som helst så började jag med att bolla tankar med mig själv om den ena. Hon skulle vara blondin, modern häxa och tycka om katter. När jag var klar med henne i CAS var verkligheten en annan. Hur tror ni hon såg ut ? Jo precis som jag kämpat för att hon inte skulle bli nämligen..
Ja just det hon blev rödhårig med fräknar och favoritfärg blå istället! Nåja blev ju ändå rätt nöjd så jag lät henne se ut så här, eventuellt ska jag ändra frisyren senare.
Hennes hus kommer att kräva en del renovering.
Fast lite nöjd är jag med planlösningen ändå, nu är bara nästa fråga om jag ska bygga en källare också där hon kan ha elexirum, vardagsrum och ett till sovrum samt om jag måste flytta hela huset till en större tomt.
Här har ni Fiona som flyger runt på sin kvast
Det bästa av allt var att jag gjorde henne till en kattmänniska , hade inte den minsta tanke på att hon skulle bli ryttare men själv bestämde hon sig för att bli bästa vän med fölet Balin. Så nu får jag lösa det på bästa sätt och låta henne få försöka adoptera honom helt enkelt men först måste jag ju ordna med hennes hus. När allt kommer omkring så tycker jag det verkar bli lite som att simmarna gör precis tvärtemot det man har tänkt. Visst kan man ändra på nivån de har av självbestämmande med men det är ju inte roligt heller att inruta deras liv helt och hållet. Nej lite måste de få ha att säga till om, annars kanske de blir tokiga vad vet jag ?
Sedan tror jag faktiskt att hon är den av mina simmar här hemma som liknar mig allra mest i alla fall till utseendet. Färdigheterna stämmer väl inte helt överens men vad gör det ? också utövar jag ju inte trollkonst heller!
 

Landat

Jaha då var semestern över för i år, eller jag kanske borde höra till de som säger hemester istället. För det känns ju fortfarande hemma hos mina föräldrar. Stundtals mer än det gör i lägenheten trots att jag bott själv i drygt fyra år nu. Fast det kanske är helt naturligt också då jag trivs bättre hos dem eftersom de bor närmare naturen. Nu finns det ju fina stråk man kan gå här i staden med men det blir ändå inte samma sak. Nu ska vi inte fördjupa oss mer i det ämnet mer. Nej nu har alltså då jag och guldgossarna kommit hem till stan igen och vi håller på att komma till rätta i vardagen här. Jag tror de tar det hela med ro eftersom de fort kommer in i sina vanliga rutiner. Stuart var ute i hallen igår kväll på inspektionsrunda och han stolpade såklart iväg till skohyllan bland det första han gjorde. Sedan var Timon ute en sväng imorse och såklart var han tvungen att markera över där Stuart hade satt sina spår.Då har de något intressant att göra varje gång de får komma ut, förutom att leka med alla leksaker såklart. ´Vidare blev jag glad igår. Kände ju inte riktigt för att gå på BIO trots att ena systerdottern sa att vi kunde gå och se den men jag lyckades hitta Jurassic World på nätet. Som den sanna dinosaurienörd jag är uppskattade jag den verkligen men historien håller nog inte hur länge som helst heller En sak kanske man kan lära sig av den dock...hur farligt det kan vara med hybrider! och jag är då glad att vi inte delar vår planet med en flock dresserade raptorer Fast visst de är fascinerande varelser men det finns det så många nutida djur som också är! Synd bara att vissa människor inte begriper bättre än att de tror att jakt är svaret på allt. Om människan är det enda djuret som kan tänka varför är det så svårt att hitta kompromisser ibland ? Ja det finns många spännande tankar på det området men jag tror det viktigaste vi kan lära oss är att allt faktiskt ingår i ett kretslopp, om man tar bort en nyckelart får det konsekvenser för alla andra och naturen kan inte länge fungera som den borde. Efter att jag hade sett filmen fick jag i alla fall sådan lust att skissa...
Det blev passande nog en dinosaurie av något slag. Riktigt vad vet jag inte eftersom det råder delade meningar om hur de verkligen såg ut men jag tippar mest på att det är en charmig raptor av något slag. Nöjd blev jag ju i alla fall så idag tänkte jag fortsätta på skissen och se vad det kan bli medan jag väntar på laddningstiderna i Sims 3.

Hejsan hoppsan!

Hejsan på er alla glada bloggläsare där ute. Jo hej till alla er som av någon okänd anledning råkat snubbla in här. För skaran som brukar läsa mina inlägg är inte stor men ni är trots allt några tappra nätsurfare. Nu har det alltså gått en vecka utan uppdatering om läget igen. Fast det är ju som jag tidigare har nämnt inte ovanligt alls att det blir så sommartid. Inte då man brukar skriva rätt flitigt annars. Då ärr det rätt skönt att få ett break ibland och bara ta det lugnt. Som igår kväll..eller jag kanske borde skriva natt eftersom klockan var närmare elva innan systerdottern och jag var tillbaka efter en härlig skogspromenad. Visst är det kanske lite läskigt att ge sig ut vid den tiden men samtidigt är det så skönt eftersom man riktigt kan få höra lugnet och ta på tystnaden. Vi gick och pratade, såg ett par märkliga skattletare, transpår och en spillkråka som flög iväg då vi kom gåendes efter vägen och nog tänkte man kanske en extra gång på att prata vid minnet av björnspåren som pappa och jag upptäckte i området i påskas. På tal om djur så mår hamstrarna utmärkt båda två. Stuart har fått börja prova att ha hjulet inne kortare stunder i buren nu. Dessutom så har han lärt sig stänga för öppningarna på huset ordentligt, med både leksaksbollarna och massor av spån. Det är äkta guldhamstertakter det! Timon blev överlycklig tidigare idag då han fick en ny kräcker , den gamla var slut och han kunde inte låta bli att ta med sig några bitar in i skafferiet. Sedan lyckas de ju alltid se sådär oskyldiga ut då de har kindpåsarna fulla! Stuart försöker ofta göra så för att få lite extra godis..den lilla rackaren. Annars så är läget alltså bara lugnt. Har ju Simmat runt en hel del i sommar och ritat lite. Har ju även ett större projekt kvar men även det går framåt, bit för bit så kanske..kanske att jag ska vara klar med det innan jul men jag har ju lärt mig att ha tålamod med mitt skapande och att inte försöka stressa fram något halvdant!
Visst kan det fungera för mig ibland att faktiskt planera in vad jag ska teckna med men oftast blir det bara pannkaka då jag försöker med det. Vet inte varför det går så, men det kanske är någon form av prestationsångest som sätter in och den kan man ju helst klara sig utan!
Vidare kanske jag inte borde ta upp det här men det känns som att många bara klagar på vädret nuförtiden, kanske skulle det ha varit fint med att få ett par dagars solsken till men samtidigt så är det ju inte roligt heller på de platser där solen ständigt tycks skina och torkan förstör grödorna så både människor och djur får svälta. Nej då är jag faktiskt löjligt tacksam över att vi får ha alla fyra årstiderna och att vi kan få förmånen att se de vackra växlingarna mellan dem!

RSS 2.0