Nej nu ni

Hejsan och god morgon på er.
Vilken strålande vacker dag det är idag.
Nej jag tänkte inte börja med att klaga över vädret för det kan man verkligen inte eller jo.
Visst det är skönt med sommarvärmen som kommit nu men håller det i sig så kan det bli FÖR varmt. Det kan det faktiskt bli.
Så det gäller att dricka mycket vätska och hålla sig undan den värsta värmen & solen.Vem behöver egentligen åka på semester utomlands när det finns tillräckligt många platser att se och upptäcka i vårt avlånga land ?
Även fler&fler börjat tänka på det så känns det fortfarande som om vi har en lång väg kvar att gå där. Man behöver inte göra så långa utflykter utan det går faktiskt jättebra att göra fler kortare istället.
Det är så man kan hitta de där små smultronställena.
Har man dessutom tur så ligger ställena mitt inne i skogen, långt borta från alla ligister som annars verkar tycka att det är roligt att förstöra både för sig själv och för andra. Riktigt vad det går ut på har jag svårt för att förstå. Jag tror ju inte att de själva skulle tycka om heller om någon annan hade sönder något som är deras.

Om jag..

Om jag sagt tidigare i veckan att jag hållit på att smälta bort i värmen så är det inget mot för vad jag gör idag.
Det är verkligen hetaste dagen så här långt.Gick just och tittade på termometern och jo i skuggan där den sitter är det 30 grader. Hur hett ska det så inte vara i solen ?
Nej jag förstår mig helt enkelt inte på de som kan ligga och steka sig i solen med dessa larmrapporter om hur skadlig solen är ekandes i huvudet.
Nej jag håller mig istället inne med persiennerna för fönsterna och ett glas vatten ständigt till handa.
Dessutom hade jag tänkt försöka städa upp lite mer här vilket jag är expert på att skjuta upp till sedan. Kan hända att det också är värmen som gör en mer lat än vanligt.
Fast en sak har jag lyckats med att göra klar.
Skam den som ger sig helt enkelt men jag blev faktiskt nöjd med den :)
Har inte riktigt bestämt mig för om jag ska färglägga vingarna på den lilla åsnepegasen eller inte men den får i alla fall duga medan jag klurar vidare. Har ju dessutom ett par projekt till på gång på papper så det får ta den tid det tar innan jag ramar in den.
 

Smygtitt

Nu ska ni få se en liten smygtitt på en liten bit av mitt ena teckningsprojekt som jag håller på med just nu. Vill ju inte avslöja allt för mycket innan det är helt klart.Vet bara att jag kommer att slutföra båda projekten innan jag börjar på något nytt. Om jag gått någon utbildning?
Nej jag är självlärd inom tecknandets ädla konst även om jag såklart hämtat inspiration från min duktiga syster och Lena Furberg som är en av mina riktigt stora förebilder.Från början var det streckhästar som gällde och sedan har det utvecklats allt eftersom fast det är först de två senaste åren som jag kanske håller på att hitta min egna stil.Tro mig så är det något man måste ha om man ska lyckas så är det tålamod pch dessutom så är ingen annan förutom en själv alltid den värsta kritikern.

Pappervändare igen

suck så less..träffade min LSS handläggare idag, som vämntat säger hon att det inte finns ekonomi för anställning där jag är nu..men frågan är vad som händer då aktivitestersättningen bara gäller till året man fyller 30..ska det bli sjukersättning ist och frågan är hur mkt..är det värt att ha en arbetsplats och tjäna mindre än vad man har nu eller baraa gå hemma med mer pengar.
Så skulle det kanske bli fast det beror ju på vad man kan få ut för ersättning med men det vet man ju vad fk brukar hitta på så
;P känns som pest lr kolera ungefär,men nu förstår man delvis vfarför det finns så många unga förtidspensinärer,.Visst kan man ha någon arbetsförmåga men man ska helst egentligen hävda att man inte har det får att få ut skälig erättning. Det är verkligen skamligt att det är så när dessutom regeringen mestadels pratar om att jaga bidragsfuskare så glömmer de bort att deras åtgärder får väldiga konsekvenser för andra gupper.i samhället.
Eller när man pratar om lata unga vuxna, jag tror att de allra flesta vill känna sig uppskattade och att man är värd något. Varför är det då allt fler som till exempel tvingas bo hemma allt längre ?
Det finns en del frågor man skulle vilja ha svar på bland annat varför vissa gnäller på låg ingångslön när det finns de som ska klara sig på låt oss säga 6000 i månaden ?
Visst kanske det funkar för de som har ett gott socialt nätverk men vad händer då med resten som lever på existensminimum och under det ?

Guldkusten

Idag känns det som om man bor efter Guldkusten.
I alla fall är det väldigt nära till att tänka så. Vi har haft jättefint väder här nu i några dagar med strålande solsken och 20+. Igår köpte jag med mig en sallad till lunch och bara passade på att njuta.
Visst det blåste ju lite nere vid kajen men det var inget som bekom mig Satt och ritade istället och tyckte synd om hockeykillarna som tränade för fullt i värmen.
Nåja så fick jag ju ett ärende jag måste gå idag med nämligen på apoteket och köpa solskyddsfaktor 30. Visserligen har jag bara blivit lite röd på armarna då jag haft T-shirt på mig men det är ju väldigt onödigt att bränna upp sig när man har blek hud.
Fast man kanske måste göra skäl för sitt stjärntecken ibland när man är en kräfta *skratt*.
Annars så ska jag nog bara ta det lungt, roa mig med lite städning , försöka göra teckningen jag höll på med igår klar och flytta in två familjer till i mitt kvarter i Sims 3.
Sedan blir det Efterlyst ikväll och Chicago Fire förstås.
Dessutom är jag så glad :) nu är det klart att Rödluvan eller Sussi som hon också kallas får leva, åminstone ett tag till.Kammarätten har nämligen överklagat naturvårdsverkets tidigare beslut om skyddsjakt och fått rätt.
Dock är det tragiskt att de hann skjuta hennes hane innan beskedet kom.Tänk om man hade tagit ett riktigt beslut redan från början istället för att hålla på så här. 
Också undrar man ju hur det egentligen ska gå med försöket att sätta ut djurparksvalpar till vilda fosterföräldrar.
Problemet är ju att valparna måste vara i exakt eller nära lika gamla när det sker. Så jag tror mer på att man måste underlätta den naturliga invandringen norrifrån.
För er som inte har sett den än så rekomenderar jag dokumentären Vargen-Hatad,Älskad och Buggad som visats på SVT.

Nä nu älgar...


Antar att många av er redan har sett den här filmen på aftonbladets webb-tv. Om inte så tycker jag att ni ska kolla för det är ett bra exempel på hur man INTE ska göra om man hittar en djurunge i det vilda. Fint att de stannade och hjälpte den, den första gången och den andra men vad hände efter den tredje när de åkte trots att mamman inte hade kommit tillbaka ?
Dessutom kan det bli svårt för den att få mamman att acceptera den igen om de tagit i den om den fått mänsklig lukt på sig för det verkade inte vara något som människorna tänkte på. Dessutom var den väldigt liten och hade tydligen fortfarande navelsträngen kvar så mycket kan ju ha hänt..tänk om mamman tex dött under födseln eller råkat ut för något annat ?
Visst ..att låta naturen ha sin gång är kanske det bästa men den klarar sig inte länge om det är så att mamman dött eller övergivit den. Om så är fallet kan man alltid kontakta http://www.kfv-riks.se/ eller närmsta djurpark.

Gnägg

Hejsan och gnägg på er allihopa.
Idag är det en sådan där strålande dag igen. Solen skiner och himlen är nästintill klarblå. Bara någon liten molntuss här och var, fast det är helt enkelt väldigt skönt att vara ute nu.
Hade jag inte andra ärenden att göra så hade jag köpt med mig en sallad och suttit ute och ätit lunch men nu måste jag köpa lite andra saker också :/ fast i och för sig så kan jag gå förbi affären en vända till sedan när jag går hem.
Nu tänkte jag inte underhålla er med att säga mer om vad jag ska äta idag utan istället ska jag berätta om en sak som hände i helgen.Var hos min syster på kalas då hennes man fyllde år,
Hur som helst så står jag ute och pratar med något av syskonbarnen när vi får för oss att titta ner mot ridbanan där hästarna går. Vi hinner se hur deras lilla shettis nogrannt kalkylerar på risken innan hon plötsligt spränger tråden till den stora hagen efter att först ha tagit sig ut från ridbanan, eller kryper ut under.
Ja ni vet , gräset är ju alltid grönare på andra sidan staket eller ?
Hur som helst så blev barnet bredvid mig lite pafft och säger; Ponnyn är lös.
Jo tack jag ser det och går dit och klappar om om den lite och gosar en stund innan syrrans karl också kommer ner till hagen för att försöka få in henne.
Till en början går det ju inte så bra och ponnyn springer fram och tillbaka,de små benen går som trumpinnar. Sedan går han igen och tycker att det inte gör så mycket om hon är lös, hon brukar smita ibland men går ju aldrig från tomten. Bara någon enstaka gång har de hittat henne nere hos grannen.
I alla fall så går hon där på åkern och betar en stund innan hon till sist kommer på hur hon ska ta sig in till ligghallen som hon nog hade tänkt göra från början.
Kan tillägga också att ponnyn ifråga är 30+ så nog har hon hunnit samla på sig en massa livserfarenhet vid det här laget men det såg bara så roligt ut. För det såg precis ut som om hon retades lite när hon travade sådär fram och tillbaka& jag fick mig ett riktigt hästgarv kan man säga.

Foton från helgen

Här kommer lite foton som jag plåtat i helgen när jag varit iväg på kalas.
Blev förstås mestadels djurfoton som vanligt men det kan inte hjälpas :P, speciellt inte när det finns underhållande kattungar i närheten och en leksugen border collie.
 
Lyckades få rätt fina bilder tror jag på körsbärsträden som står i blom, trots blåsvädret
Otroligt fin regnbåge som visade sig mellan skurarna som var innan helgen
Vet inte om man kan ha så mycket större ögon än så här, men visst är den söt ?
Perfekt posering framför kameran
Alltid lika fina Misse-Måns.
Nej nu vill jag inte vara med på bild längre, ta bort kameran.
Till sist fick han i alla fall upp flåset efter att jag kastat bollen till honom i en kvart.
Helt klart roligt och man blir på så bra humör av att få leka men en trevlig unghund.
Vet ni att så fort han hade kommit ur bilen och sluppit kopplet så sprang han& hämtade bollen och la ner den vid mina fötter. Det kan man ju inte motstå eller hur ? 

Inte enbart kul..

Nej det var inte enbart ett leende på mina läppar i helgen som var.
Jag blev såklart riktigt ledsen när banveterinären igår på elitloppet tillät Commander Crowe att starta. Hästen borde givetvis ha strukits när han visade så tydlig hälta. Han är normalt en av de vackraste hästar som finns att se på en travbana men igår gjorde det helt enkelt bara ont att se honom äntra den.
Det var ju helt uppenbart att han inte fungerade optimalt och han borde aldrig ha fått starta när han inte ens kunde genomföra provstarten som beordrades av veterinären . Så nej , det gjorde bara ont att se honom nu. Tror helt enkelt att ägaren/tränaren maskade genom att säga att det var ett hovtramp i hagen, alltså en mindre skada hästen hade drabbats av för det har ju tyvärr nog inte gått så bra på sistone med honom och det gör ont att se när pengarna verkar vara viktigare än hästens långsiktiga väl och ve.

Hoppla hejsan

Då var man här igen efter en rolig helg.
Varit jättefint väder dessutom också har det både blivit kalas i Lördags hos syrran och firande av mamma på morsdag idag.
Fast jag satt lite klistrad vid TVn istället och följde travet från Solvalla.
Elitloppet är för mig en av årets höjdpunkter och det blev ju verkligen spännande till sist, trots det ihållande regnet de hade.
Ett stort GRATTIS vill jag passa på att framföra till vinnande Nahar,körd av Robert Bergh och ägd av Daniel&Henrik Sedin.
Vilket lopp alltså. han fullkomligen flög ju fram på upploppet, tack igen för en bra show. önskar jag hade kunnat skicka ner lite sol norrifrån men det snöade ju i alla fall inte :P
Dessutom så har jag hunnit pyssla lite med också såg jag på en väldigt bra film också nämligen P.S I Love You, den har så fin handling tycker jag. Sorglig men samtidigt finstämd och varm på något sätt med en känsla av härlighet och jo jag gillar ju Irland och soundtracket med.
Inget hjälper så bra som att lyssna på en jig när man är nere och man blir genast sugen på att stampa takten.
Nautrligtvis så tycker jag ju även om vår egna folkmusik och visor men det är något visst ändå med de mer nertonade irländska/skotska folkvisorna, kanske hörs vemodet mer i dem.
Det är nog ingen slump att mina tre absoluta favoriter är skotska. De hag verkligen gillar är Amazing Grace, Auld Lang Syne och Loch Lomond. Ska jag nämna en irländsk låt som jag tycker om så blir det Carrickfergus, fast det finns ju såklart många som är bra och det är svårt att riktigt rangordna någon sådär. Ja det finns till och med gamla IRA visor som jag kan sitta och digga&tycka är bra.
Om jag ska våga mig på att gissa vad det är som gör just att den sortens musik blir så bra så svarar jag att det beror på enkelheten. En flöjt en gitarr och ett piano+ en bra melodi kan man komma väldigt långt på.
Och jo jag tänkte lägga till ännu en mening, ni som inte gillar bloggen strunta i att läsa den då istället för att ge mig en massa taskiga kommentarer. Jag skriver för att jag gillar det så låt bli att racka ner på någon annans intresse, jag tror inte ni skulle vilja att någon var så elaka mot er.

Lite på krigstigen

Hejsan på er alla Bubblare där ute och god morgon på er andra.
Idag känner jag mig lite på krigsstigen trots att det är strålande sol ute.Hur det kan komma sig?
Jo jag fick en kommentar i ett av chattrummen på MSP.Har råkat ut för att få liknande kommentarer förut men nu känner jag att kanten på bägaren är nådd, Hur hon uttryckte sig?
Jo hon sa att min gubbe inte var speciellt fin för att vara i lvl 17. Vad är det liksom som får vissa att säga sådana saker?
Det måste jag undra för vem bestämmer egentligen hur man ska se ut när man nått en viss nivå?
Huvudsaken är väl ändå att man klär ut sin sin figur i kläder som man gillar & jag utgår dessutom lite ifrån vad jag tycker om irl.
Hur skulle hon liksom reagera om någon sa samma sak till henne?
Visst jag kanske borde kyla ner mig lite, det är ju trots allt bara ett spel men jag blir ändå arg eftersom det beteendet kanske visar på att det skulle vara ok att vara taskig mot någon för att de vågar klä sig annorlunda irl med.När ska man då lära sig att våga stå på sig själv och faktiskt kunna vara nöjd med den man är och sluta att bara följa med den stora strömmen ?
Men framför allt så tror jag att jag inte är den enda som fått liknande kommentarer av folk men det känns som att det är få som faktiskt vågar säga ifrån men nu gör jag det och hoppas att fler ska börja göra det.För det är så många som mår dåligt pga mobbing, inte bara i skolan utan på nätet också.
Visst kan de som gör sådana saker många gånger ha det tufft hemma men de har ju för den skull ingen rätt att utsätta andra för ett helvete men det krävs att alla vågar stå upp mot det och säga ifrån när det räcker.
Sedan tror jag också att det är farligt på det sättet att många som är yngre inte vägar för att det är så mycket enklare att bara flyta med och blir man utsatt så vågar man inte.
Så var det åtminstone för mig i skolan,  dessutom hade jag en fd kompis som var precis tvärtom att hon käftade emot när de retade hemme men jag tror hennes resa var sju gånger värre än min på det sättet. Jag lät dem helt enkelt hållas. Även om orden killarna i klassen sa och blickarna tjejerna gav mig gjorde ont, så mycket att jag spelade sjuk vissa dagar för att slippa gå till skolan så tror jag att det ändå var bättre för de slutade när de märkte att det bara rann av mig, att jag inte reagerade och blev arg.
Fast visst har det kostat med, det ska jag inte ljuga om, för det har det gjort men det är väl just därför på grund av de här erfarenheterna som jag har väldigt svårt att lita på folk, till och med mina egna syskon har svårt att komma mig riktigt nära för det är mycket de inte vet som jag inte har berättat eller velat prata om helt enkelt. Så det kanske är först nu som jag har börjat kunna tackla alla de där svårigheterna och känslorna, släppa taget och gå vidare. Också hoppas jag att jag kan hjälpa någon genom attt berätta om det så här.
Blir någon utsatt så sträck ut en hand eller be någon vuxen om hjälp.
 

Efterlyst

Ursäkta.
Jag börjar dagens inlägg med att be om ursäkt.
Det gör jag i fall att jag skriver något jag tänker, nämligen grodor.
Orsaken till det är att jag såg gårdagens Efterlyst. Brukar se på det eftersom jag tycker det är ett spännande&lärorikt program att se. Man förvånas dessutom alltid över en sak, nämligen vilka människor det finns där ute men att kalla vissa av dem människor kanske är väl snällt. Gårddagens program rörde i alla fall upp en massa känslor.
Ja jag pratar om fallen i Skåne med de skurna hästarna.
Fattar inte hur man kan utsätta ett försvarslöst, dessutom troligen drogat djur för något så sadistiskt och kallblodigt. Djurplågeri är visserligen i alla fall hemska men det här är rent ut sagt förjäkligt på rena norrländskan.
Visst ,de som begår sådana här handlingar har oftast en historia av annan kriminalitet eller övergrepp bakom sig samt ofta även en pykisk diagnos av något slag men det rättfärdigar ändå inte på något sätt deras vidriga brott.
Istället så känner jag starkt med de drabbade hästarna och deras ägare. De hästar som sedan trots allt klarar livhanken har ändå gått igenom ett trauma och hur bygger man upp det där förtroendet & får dem att lita på människor igen?
För djur kan faktiskt känna de med, de kanske inte kan prata med ord men de kan ha känslor på sitt sätt.
En sak som gör det här tydligt för oss är väl elefanterna som kan stå i dagar vid en död kamrat och faktiskt sörja.
Vad säger det här till oss?
Jag tycker åtminstone att det tyder på att de kan tänka&känna på sitt sätt och det finns ju också dessutom en sak som heter hästminne.
Dessutom så måste man ju kunna ha sina djur fritt gåendes i hage utomhus på dagarna, det är inget liv för en häst att stå inspärrad i ett stall 24h/dygnet, det vore också djurplågeri.
En känga i baken vill jag också passa på att ge till den sortens ungdommar som ser det som en sport att tjuvrida på andras hästar. Vet inte hur vanligt det är i Svergie men har sett på youtube att det är ett fenomen som förekommer också i en del andra länder. Snälla tänk efter för man ska ALDRIG gå in i en hage till okända hästar &dessutom vad tror ni händer om ni skulle råka ut för en skada när ni blir avkastade eller om hästen blir skadad, vem tar ansvaret då ?
Om ni så gärna vill lära er , varför inte prata med hästägaren istället eller gå till en ridskola och anmäl er för en lektion.

Solsken

Det är verkligen strålande väder här idag igen.
Hörde visserligen att det kanske skulle regna senare i eftermiddag men vad gör det när man får så här fina stunder?
Inte så mycket faktiskt. Så jag tänkte passa på att göra en liten fotorunda sedan medan solen förhoppningsvis är framme :)
Måste ju gå och kolla om skrakarna har kommit än, hittills har de ju onekligen lyst med sin frånvaro men nu kanske de börjar känna att sommaren är på gång. Nåja jag kommer ju att märka om de är där eller inte, annars får jag försöka ta några fina bilder på tärnorna när de fångar fisk.Det är ju inte det lättaste heller eftersom de är så snabba men man får knäppa en massa och hoppas på att man lyckas få åtminstone något som är bra.
Det är så man lär sig att fota tycker jag med, genom att man provar sig fram en massa tills man hittar inställningar som fungerar. För er som undrar vilken kamera jag tar mina foton med så har jag en Nikon D60 numera, haft D40 förut och har en D50 i reserv.
Visst, D60 det kanske inte är den allra modernaste digtala systemkameran men jag tycker den är praktisk och smidig att ta med trots objektivbyten.
Har två telezoom orginal Nikkor 18-200 mm och 70-300 mm + attj ag även har ett ljusstarkare objektiv samt orginalobjektivet i ryggsäcken.

Läskigt varmt

Nu när jag skulle gå hem hade solen tittat fram såklart.
Visst nu ska jag inte klaga för det är betydligt bättre väderläge än vad det var imorse fast det är ju ändå lite jobbigt när det blir FÖR varmt.
Fattar inte varför alls varför den stora massan verkar vara sådana soldyrkare när man vet hur farlig den faktiskt är.Apoteket o dylikt går ju ut med sina varningar&rapporter varje år ändå tycks folk strunta i det både på hemmaplan och när de reser utomlands.
Jag tycker det är självklart att undvika solen mitt på dagen och jag tar hellre på mig en tshirt, smörjer in armarna med skolskyddfaktor och sätter på mig en keps eller solhatt än att behöva få hudcancer.
Det tror jag faktiskt egentligen att de flesta skulle göra men trots all upplysning känns det inte som speciellt många unga tänker på det här, tror de kan få sig en väldigt dyrköpt läxa i framtiden och ändå är inte jag så lastgammal heller men tänker ändå så här redan.
Ska snart gå och slänga tvätten i maskinerna nere i tvättstugan men efter det så ska jag jobba på ett litet projekt igen. Har ännu en teckning som jag tänkte rama in men jag vill ha lite råd från er först.
ilken färg tycker ni passar bäst på ramen till en blyertsteckning? Har ljusblå tapet i lgh och svart eller vit ram kan jag använda(eller om jag målar den ljusblå) fast det kanske blir lite tårta på tårta?
Dessutom måste jag också klura på hur jag ska sätta upp dem. Vill inte hålla på att borra &plugga eftersom jag har betongvägg så jag klurar helt enkelt på om sådana där tavelkrokar med tre spikar kan fungera eller något slags fästkudde(om man kan ta bort dem lätt utan att det blir märken på tapeten efter).

Grått

Idag är det absolut igengrått här. Helt mulet och det skulle eventuellt bli skurar också. Tyckte jag kände lite stänk i luften nu när jag gick ut.
Fast och andra sidan är det rätt härligt med regn också då det rensar luften.Visserligen sägs ju pollenhalterna bli låga i år trots värmen men det brukar ändå kännas klarare när naturen har fått sig en dusch.
Började på en ny familj i Sims igår men när jag var nära på klar hängde sig spelet typiskt nog och gick inte att ladda om :/ så idag ska jag skapa om dem & jag flyttar nog faktiskt in dem i Hillside ändå.Som tur är kommer jag i alla fall ihåg grunderna till familjen så jag har något att utgå ifrån.
Annars så rullar det mesta bara på idag och jag såg att körbärsträden börjat blomma så det blir defentivit så attj ag ska ta kort på dem sedan och dessutom har jag ett ärende som jag ska försöka göra bort innan jag traskar hemåt för att roa mig med tvätten.

Island

För alla er som gillade årets Isländska bidrag i ESC så kommer här två till godingar som varit med i tidigare upplagor av tävlingen.
Ni kanske har hört dem& glömt bort dem eller så blir det första gången ni lyssnar till dem.
Hur som helst är det här två riktigt bara låtar också.

http://www.youtube.com/watch?v=rY2l00PC0JA
http://www.youtube.com/watch?v=qqE69feyEOU

VM Guld

Idag känns ord nära på lite överflödiga.
Varför inte bara njuta av själva känslan istället.
Svergie har tagit VM guld i hemma-VM i hockeyn som första lag att göra det på 27 år. Så länge sedan var det alltså som en värdnatiton vann.Det är inte lite man måste få känna sig stolt över hela laget som lyft sig på ett helt oroligt sätt. Fast några spelare utmärker sig ju kanske speciellt såklart. Då tänker jag på Enroth, vilken otrolig målvakt han är och Sedinarna.
De är otroligt grymma, mer behöver man inte säga, vilka killar och det känns roligt att en liten stad lyckas få fram så stora stjärnor. Det känns förstås extra roligt :)
Dessutom så skrattade jag gott åt en kommentator som liknade tvillingarna med två rödhåriga möss :P och folkkära har de väl alltid varit, åtminstone här på hemmaplan även om de fått stå i skuggan av andra stora spelare många gånger.Så det är väl kanske därför det är just speciellt roligt nu när de till sist får kliva fram i rampljuset.
Fast nu ska jag väl inte bara skriva om hockey VM idag då det finns många andra som är bra och bättre än mig på att sätta ord på känslan och lyckoruset.
Blev klar med ett till kvarter till Sims 3 i helgen fast jag hann tyvärr inte ladda upp det eftersom sidan där jag måste göra det hade tekniska problem men jag kan i alla fall säga som så att jag blev väldigt nöjd med det.
 

Dagen efter..

Idag hade jag sovmorgon och det var skönt.
Hade först tänkt gå och lägga mig igår men så hörde jag Sarah Dawn Finer sjunga Thank you for the music på radion så då var jag tvungen att gå upp och kolla på det.
Annars kändes nog ESC igår lite avslagen på et viset att det inte gick så bra för vår del..eller Irland som kom sist.
Visserligen är ju smaken som baken men jag tycker inte deras låt var så dålig att den var värd det ödet :/ och angående Robin så har You aldrig varit någon personlig favorit, den saknar helt enkelt udd.
Sedan måste jag fundera över Rumänien som många andra Är nog lite rädd för att jag måste skriva att jag undrar var ESC egentligen är på väg i och med det här..och Grekland ska jag nog inte ens försöka mig på att säga något om.
Nej mina favoriter igår var Storbritannien och Island som kom med fina ballader båda två. Vidare tror jag fortfarande att Yohio eller State Of Drama hade klarat sig bättre än plats 15 för deras låtar var bättre.
Ikväll håller jag i alla fall tummarna för Tre Kronor som spelar VM final i hockeyn på hemmaplan i Globen, med den form hela laget har visat sedan Sedinarna kom in så ser det så mycket ljusare ut men man vet ju aldrig hur det ska  gå. Det kanske är just det som är tjusningen med sport.

Hejsan på er

 
Hej på er alla glada Bubblare där ute i det strålande försommarvädret.
Solen skiner & fåglarna kvittrar, kan det bli så mycket bättre ?
Jag tror i alla fall att det blir svårt att överträffa.
Fast det kan ju bli på tok för varmt med så just nu sitter jag inomhus &försöker göra bort lite saker vid datan så jag ska slippa det sedan för i eftermiddag ska man göra som många andra och se på hockeyn också blir det eurovisionsfinalen ikväll.Inte för att jag har någon speciell favorit i år utan jag ser det mer bara för nöjes skulle i år även om jag tycker det blir spännande att se Bonnie Tyler.
Till råge på allt så har ett par flugsnappare bestämt sig för att flytta in i en av holkarna ute. Allt vore frid och fröjd om inte det fanns två hanar till med i bilden så den revirhävdande hanen får kämpa för att behålla både holken och sin fru.
Mer fredliga av sig är då talgoxparet som flyttat in i en annan holk en bit bort och man kan kan både se och höra hur honan sitter &tigger mat av hanen.Så visst händer det saker i naturen med om man väl börjar studera den och kan se de små tingen.Dessutom är det riktigt skönt att bara kunna njuta ibland, njuta av att bara få sitta , lyssna på fåglarna och göra ingenting.
 
Talgoxen visar upp sig från sin bästa sida när han sitter och sjunger utanför holken.
Flugsnapparen har det hett om öronen och de bråkar så fjädrarna nära på ryker
 
 
Vitsipporna lyser vita i all grönska, så vita att det nästan gör ont i ögonen om man tittar på dem för länge

En sak att fundera kring

Idag känner jag mig inspirerad, kanske var det vinsten i går i hockey Vm som satte igång allt , men förmodligen är det solen som piggar upp mig med lite mer energi än vanligt.
Dessutom så har vi en helt otrolig utställning på museet nu som är ovanlig på sitt lilla sätt. Ja ovanlig till den positiva bemärkelsen att fotona sitter ute på stora anslagstavlor.Ja ni läste rätt ute i parken men det är faktiskt bara passande för jag saknar ord för att beskriva hur underbara vissa av dem är.
Vem som fotat ?
Ingen annan än Mattias Klum. Har alltid gillat honom och visst kan man brinna för naturen även fast man är vuxen. Det är verkligen inget barnsligt i det faktiskt utan snarare långt ifrån.Speciellt när man studerar människans rovdrift på vissa ställen. Då kan man verkligen bli mörkrädd och undra varför vi ställer till det så på vår planet.Nej vi borde bli bättre på att ta hand om den . Hur vore det om man la alla pengar som går till krig och vapen på hjälp till självhjälp istället för det räcker ju inte med att man ger bort en massa medel när man inte vet var de hamnar eller hur?
Visst har människan i alla tider utrotat djur&förstört växter men det känns som om det nu har råare gränser. Förut gjorde man det för att överleva, idag sker det mer på grund av brist på utrymme samtidigt finns den mer traditionella jakten också kvar men det är det är ändå vi som måste lära oss att samexistera med de andra djuren&naturen om allt ska finnas kvar i framtiden. För gör vi inget åt att vissa nyckelarter i ekosystemen runt om i världen faktiskt är på väg att försvinna , ja då har vi problem.Så jag tror att det handlar minst lika mycket om att vårda naturen&ta hand om djuren än att bara hjälpa människor som har det svårt för tar man inte han om jorden ja då kommer vi ju faktiskt till sist inte att ha någon värld att leva i men det här är trots allt bara mina tankar.
Vidare så tror jag också att man ska börja redan från början. När jag var liten tog min pappa alltid med mig ut på äventyr och vi utforskade skogarna tillsammans och gjorde spännande upptäckter på irrfärderna som det blev ibland  så jag har ju fått med mig den biten just kärleken till naturen därifrån . För jag tror att det är något som lätt glöms bort i dagens stressade samhälle där föräldrar knappt har någon tid att umgås med sina barn & barnen i sin tur spenderar mer&mer tid vid datorn eller knappandes på mobilen eller surfplattan.
Gå istället ut i skogen en vacker vår eller sommardag när solen kanske skiner , titta vid sidan av den upptrampade stigen ni vandrar på och se att det finns så mycket mer här i livet som faktiskt är viktigt än bara teknologin och stressen över att man inte ska duga som man är.
Det finns ett par låt som jag tycket illusterar det här så bra och det är:
 http://www.youtube.com/watch?v=lyfaKhQoq9I
 
Som alltid underbara Färger i en vind också med Sofia Källgren:http://www.youtube.com/watch?v=Qerz_P3r71A

Nytt hushåll

Nu har snart ännu ett hushåll flyttat in i mitt Sims 3 kvarter.
Började spåna lite på det tidigare idag men kom igång lite sent så det blev inget hus , men det får bli efter helgen nu är i alla fall familjen skapad. Den består av Connie och hennes två älskade hundar Marwil& tiken Eden.
Vardagsklädd
Finkläderna på
Den sportiga stilen
Badmode
Pyjamasparty
Som ni ser har Eden en lite mer ovanlig färg men visst passar hon bra i sin vaniljgula päls ?

STOLT

Nu är jag stolt över att kunna presentera en hel sida om mina modellhästar för er. Har en del kort kvar att fota men de flesta av dem syns redan på sidan för stuteriet.
Gillar du dem så passa på att gå in och kolla :)
http://norrskenet.webs.com/
Har du frågor om någon häst så ställ dem gärna via en kommentar i kommentarsfältet här så besvarar jag den så snart jag bara kan.

Inte VIP längre

Dåså då var jag inte VIP på MSP längre efter att ha varit det stora delar av tiden jag varit medlem på sidan.
Det kanske känns lite konstigt att inte inte vara det men samtidigt så är det också lite skönt.
Hoppas att det ska bli lite färre som tjatar på mig om olika saker för det är just det som har gjort att jag har måstat upprepa vissa saker här på bloggen ibland.För att andra har tjatat på mig och inte kunnat acceptera när jag sagt NEJ fast det är något som alla måste lära sig att göra.Att faktiskt lyssna när någon annan säger ifrån och inte bara tjata vidare för jag tror att det är det här som gör att många slutar på MSP. För hur man än bär sig åt så blir det bara jobbigt i slutänden att höra samma saker om och om igen eller att ständigt få samma frågor.
Dessutom kan jag bli ledsen&sårad när vissa säger att jag kan verka kall och hård efter att de pratat med mig för är det något jag har fått lära mig med tiden så är det , det att man måste våga stå på sig själv och våga vara den man är.
Jag har liksom ingen större lust att börja bråka med någon eller sitta här och försvara mig själv något som jag har fått göra inte allt för sällan. Visst att jag kan ha överseende med en del saker men inte när det i vissa fall handlar om rena personangrepp med tendens till mobbing eller ibland rena översittarfasonerna men svårast har jag nog med de som försöker sprida ut rykten.
Kanske kommer det sig av att jag råkat ut för det irl och vet att det är sådant där som tär på en, speciellt om det är personer man litat på som går bakom ryggen på en.
Då gör det ännu mer ont men att till exempel gå bakom ryggen och försöka sprida ut illvilliga rykten om folk man faktiskt inte känner det är bara ännu mer fegt.
Hoppas i alla fall att ni ska läsa det här inlägget och att det ska kunna göra lite skillnad eller att fler börjar tänka efter på vad de faktiskt säger på nätet. Dessutom så tycker jag en sak till är rätt onödig. Varför lägger så många ut personlig info om sig själva på MSP med när det står tydligt i reglerna vad man inte får dela ?

Logan Kennedy

Så här ser han alltså ut min senaste sim som har flyttat in i kvarteret.
Hade samma familj i tvåan och eftersom jag käbde att jag gillade den så bestämde jag mig för att återskapa densamma. Fast det är klart, det blir så mycket bättre nu i trean förstås.
Dessutom delar han hus med två djur som ser till att vardagen aldrig blir tråkig.
Det är påhittiga katten Mr Muffins, som ni ser kan han få för sig att ha kul genom att leka i badkaret ibland.
Den som styr upp det hela är möjligtvis hans andra husdjur, den lite lugnare bordercolliehanen Blue som är väldigt social och dessutom läraktig med.Då det gäller lekfullheten passar han och husse bra ihop.
 

Äntligen

 
 
Nu har jag äntligen fått ram på den ena av mina teckningar som jag har arbetat med under en tid.
Känner ni igen honom ?
Jo jag tror det blev en  lite busig Mulle tillsammans med en tjejkompis på bete så här alldeles lagom innan sommaren.Tycker om Lena Furbergs sätt att teckna så ibland hämtar jag lite inspiration från henne&bitvis börjar jag kunna få bitarna på plats. Dessutom är det skojigt att teckna Mulle och man lär sig alltid något av det.
Tänk en gång gjorde jag streckhästar :P
Som vanlgit tror jag dock att man själv alltid är den värsta kritikern men ibland får man försöka nöja sig och faktiskt vara glad för vad man lyckats göra.
Vet en sak som jag ska önska mig när jag fyller år i sommar och det är riktiga färgpennor från Letraset.
Nog för att det fungerar med dem jag har nu men man får sitta i en evighet för att kunna fylla ett större område och dessutom går de andra att blanda så man kan få fler nyanser.
 Nej nu var det dags att faktiskt försöka få något nyttigt bortgjort också. Jag kan ju inte bara pyssla och sitta vid datorn :P

Morgon

Goder morgon på er alla som råkat ramla in här och såklart hej på er alla underbara Bubblare där ute.
Nu kanske ni undrar vad jag har för mig en strålande dag som denna ?
Jo visst är så fallet att solen skiner här fast det är fortfarande lite kyligt i luften vilket märks av på att det drar lite kallt ibland när man är ute och går. Fast det är ju bra mycket bättre väder ändå än vad det till exempel var igår och nog blir det en promenad sedan.
Den här gången har jag förberett kameran med men det skulle ju inte förvåna mig om det blir så att jag inte kommer att få syn på något just bara därför att den är med.
Det brukar i alla fall oftast bli så att motiven försvinner då men man kan ju hoppas att jag i alla fall lyckas fånga något på linsen.
Annars måste jag få skratta. Flyttade in en ny familj i mitt kvarter igår & gissa vad det första killen gör när han ser att det har kommit snö är?
För det första så lägger karln sig ner och gör en snöängel och för det andra så bygger han en igloo helt på eget initiativ.
Jag hade visserligen gett honom barnslig som en av egenskap men jag tror det här är första gången jag ser en sim som bygger en igloo på tomten innan han har fått ett hus.
Nej jag lovar, han är ingen eskimå och jo han heter Logan Kennedy och bor ihop med sina två husdjur, katten Mr Muffin och hunden Blue

Stallet.se

Då var det snart färdigspelat på stallet.se.
Alla åren man varit med sedan starten är över den 31/5 och det är inte alls konstigt om det känns aningens kluvet.
Visst att sidan gått dåligt länge och att det varit mycket problem men man trodde ju ändå inte att det skulle gå så här illa faktiskt.
Har kunnat hålla mig ifrån att blogga om det men nu känner jag att någonting måste jag få säga.
Jag tror inte att enbart sidans ägare Egmont har varit problemet även om de haft det yttersta ansvaret. Nu tänker jag inte nämna några namn här, för att ingen ska behöva känna sig utpekad men jag kan säga att vissa personer som suttit/sitter i CREW inte direkt skött sina jobb utan både varit dryga&oförskämda mot oss övriga medlemmar.Dessutom har det känts som att man bara tagit in personer internt, ja ni vet vänners vänner och så vidare vilket har lett till att det var omöjligt för nya att komma in. I alla fall om man haft en egen åsikt och vågat säga ifrån när något börjat gå för långt med vissa saker.
Den lilla kontakt jag haft med SUPPORT har för det mesta varit bra men också där har meningarna varit delade om en del saker men nu tänker jag främst på en sak. Om sidan riktat sig mot barn i åldern 7-16 främst varför då tillåta allt snack om graviditeter,alkohol,bantning &sex?
Jag bara undrar och ställer mig väldigt frågande. Visst ska man få säga vad man vill då vi har yttrandefrihet i landet men har en sida regler&avtal där det står att sådana ämnen bör undvikas då ska man väl hålla sig till det?
Vet inte om jag är gammalmodig av mig men så tycker jag i alla fall och snälla låt barn få leka och vara just det barn.Vissa ämnen är man helt enkelt inte mogen att prata om innan 15 års ålder minst och visst jag kanske är lite trångsynt nu. Det kan finnas de som klarar av att prata om sådana ämnen tidigare med men jag tror ändå att den storra massan faktiskt inte gör det och allt ska man inte behöva bli matad med via nätet heller, dessutom är all sexuell kontakt förbjuden om man är under 15 år men var går egentligen gränsen?
Det är just sådana ämnen som man dessutom ska kunna prata privat med kompisar&föräldrar om, man behöver inte skylta med hela privatlivet och har man många sådana funderingar finns det gott om andra sidor att vara på om man inte vill gå till ungdomsmottagningen där det finns kunnig personal istället.
Fast nu är det bara som jag känner men funderingarna känns väldigt relevanta då jag sett liknande beteenden på fler sk "barnsidor". Gå ut i skogen och bygg kojor istället, passa på att vara barn medan ni kan ni kommer ändå att växa upp en vacker dag.
 
 

Tjenixen

Hejsan , halloj och god morgon på er alla.
Sitter just nu här med frukosten och ser ut genom fönstret.
Ser ut att bli disig& regnigt väder idag men det kanske inte gör allt för mycket.Då kan jag helt enkelt bygga hus åt familjen som flyttade in i mitt kvarter igår. Jag tror ni kommer att känna igen den..men det blev ett tillskott också som jag tänkte visa upp nu.
Älskar ju border collie annars också så jag uppskattar verkligen versionen av den som förekommer i Sims 3.
Så jag kommer nog att göra en borderkennel snart :P men familjen jag flyttade in igår har bara en.
Än så länge är han dessutom namnlös...har ni några förslag så lämna gärna ett litet tassavtryck men så här ser han i alla fall ut.

Serie

Har ett problem.
Såg på en bra serie i när jag låg och slötittade på TVn i Söndags.
Fast jag har ingen aning om vad den heter. Har försökt att hitta den i någon tablå men jag hittar inte ens någon ledtråd till vad det skulle ha kunnat varit,
Vet att jag bytte mellan en massa olika kanaler men den gick endera på 3,5 an,7 an eller på kanal 9 det är jag rätt säker på.
Samt att det var på förmiddagen, någon gång före lunch men det är allt jag vet.
Någon som har en blekaste om vad det skulle kunna vara?
Tror den handlade om en advokatbyrå där bland annat en lite kraftigare tjej jobbade, hon kan ha varit olyckligt kär i en kollega med men de gick inte in så djupt på det utan fortsatte med fallet.
Någon som är bra på TV serier och känner för att hjälpa mig ?

God morgon!

God morgon på er alla kära Bubblare och hejsan på alla er andra som kollar in här med. Jag hoppas att ni har kollat in mitt inlägg från igår..om inte så kan ni göra det nu. Det finns med foton från helgens V75 under kategorin Skogstokan.Perfekt sjusovarväder, så kan man beskriva vädret här idag, grått och dis är ännu ett sätt men jag tror alternativ ett passar bäst med tanke på att jag försov mig imorse.
Visserligen blir jag inte halshuggen om jag kommer fem över åtta till jobbet, börjar åtta i vanliga fall men man blir ju ändå stressad såklart.Så det var bara på med kläderna och iväg. Hann inte ens få i mig någon frukost utan fick köpa en macka på Pressbyrån som ligger på vägen ner.
För är det något mål jag inte kan hoppa över så är det frukost , även om jag bara får i mig en macka, som mest en tallrik fil eller cornflakes men vanligast en macka och ett glas mjölk eller en mugg oboy.
Jag måste i alla fall ha den där frukosten.
Fast det är väl också det fina med att vi faktiskt är olika men jag har alltid varit sådan att jag inte brukar få i mig så mycket då men jag har i alla fall lärt mig att man ska äta på bestämda tider.
Visst kan det hända att det blir lite si och så ibland men jag försöker i alla fall att hålla det.
Nu tänkte jag inte bara skriva om mina matvanor idag. Det tror jag skulle bli lite tråkigt för er att läsa om utan jag ska också passa på att säga att jag snart gjort ett till kvarter till Sims 3 klart.
Har inte riktgit bestämt mig för vad det ska heta dock så har ni förslag kan ni lämna in dem i en kommentar här.
Dessutom så fortsätter jag ju också bygga och planera hur Hillside ska se ut :)
Så för det mesta händer det ju alltid något också har jag ett par nya teckningar på gång med varav den ena ska ramas in ..och den andra måste jag göra en till version på.
 

Hejsan på er!

Hallojsan på er alla Bubblare.
Nu har det visst gått några dagar sedan jag skrev här igen, fast jag har bara varit upptagen med en del annat så ni ska inte oroa er.
Jag har nämligen var på V75 bland annat och det blev en hel del fotat också trots vädret kanske inte var det allra bästa.
Fast så här i efterhand är jag himla glad över att det åtminstone var uppehåll.Trots det bitvis usla vädret så hamnade publiksiffran på ca 3100 personer och det får man ju ändå lov att säga var bra.
Jag kanske bara var glad också att man inte behövde trängas vid staketet eller få känningar av värmeslag...och mjo jag hade ju spanat in mig på en viss häst

Så jag blev tokglad när jag hittade den här på kameran,. Hade inte väntat mig att få en så bra bild men visst är han läcker ..Farmbaron. Kan säga att bodde jag närmare Hagmyren skulle jag springa dit och fota en hel del då jag tycker att både han och Farmfurir är hur fina som helst.
 
Dessutom spanade jag in ett till läckert kallblod, naturligtvis också bork och efter Slogum Björn med Atom Vinter som farfar nämligen Björn Pelle.
Segraren av årets upplaga av Säterbests minne blev en norsk gäst nämligen Pondus som såg rätt så fin ut med :)
Jag gillar kallblod, men det kanske ni redan har märkt :P
 
Årets vinnare av Silverörnen, banans största lopp blev Elitloppsaktuelle ? Panne De Moteur men tyvärr så skymde de andra fotograferna honom så jag lyckades inte få någon bra bild men jag kan säga att han vägrade ha på sig lagerkransen när de skulle trä den över huvudet på honom så den fick finnas bredvid istället.
 
En av de mer bildsköna hästarna var som vanligt Real De Rabut. även om han kanske har varit bättre i form så är han forfarande fin att se på.
Man kunde riktigt se hur det kom ånga från hästarna efter loppen då det låg fukt i luften . Dessutom var det ju inte allt för varmt heller men..ja det regnade i alla fall inte som det hade gjort från början när vi kom dit.
Förridare på samtliga sju lopp som tillhörde V75 var Malin Nordin på välväxta,fina skimmelvalacken Mighty Bouncer.
Lite synd var det att många i publiken redan hade börjat dra sig hemåt inför kvällens sista lopp som blev en riktig rysare in på mållinjen. Till sist blev det i alla fall en hemmaseger genom Tangen Haap, körd av Björn Karlsson och ägd av bröderna Sedin(Daniel&Henrik) men vi som var där jublade i alla fall och passade på att gratuelera Björn som dessutom fyllde år.

Morgonstund

God morgon på er alla kära Bubblare och hejsan till er andra som råkat kika in här.
Idag hade jag verkligen ingen lust alls att kliva upp ur sängen när jag tittade ut genom fönstret.Grått&regnigt väder är det, med andra ord en perfekt innesittardag och en utmärkt dag för att spela Sims 3 fast jag ska försöka bygga färdigt lite kvarter sedan. Har ju nämligen några på gång :)
Annars så nlir det nog mestadels en lugn dag idag känns det som förutom att jag ska göra iordning kameran inför helgen också hoppas jag ju på att det åtminstone blir uppehåll då så att man kan fota lite.

Håll truten!

Nej ursäkta mig det skulle snarare stå hallå truten.
Vad är då anledningen till att jag skriver detta något tilltrutade, ja ni läste rätt inte tilltufsade inlägg?
Jo idag när jag gick hem efter jobbet så tog jag mig en promenad i det fina vädret. Bestämde mig för att gå och kolla skrakarna men de hade inte kommit än så jag styre kosan hemåt istället.
När jag går där längs kajkanten får jag syn på två vita fåglar på håll. jaja fina fiskmåsar tänker jag var på den ena av dem flyger iväg.
När jag kommer närmare ser jag att fågeln blir allt större , den ena sitter kvar på kajkanten.
Jag tror först att det är en gråtrut men jag tycker inte den här är lika stor.Även om den är större än en fiskmås. Hinner lägga märke till den gula näbben , de rosa benen och den så karakteristiska röda fläcken på undernäbben och då går det upp för mig. Det här är ju ingen fiskmås eller gråtrut utan faktiskt en silltrut(laurus fuscus), de är lite mer ovanliga här uppe i norr.En skata hoppar iväg och då ser jag att de fikade efter några påsar som låg under en bänk. Till sist bestämmer sig truten att jag kommit alldeles för nära. Den flyger iväg mot sin kompis som ligger och guppar på vattenytan en bit bort. Det är sådana här dagar man önskar att kameran var med men :P klart som korvspad hade jag den hemma, man kan inte lyckas med allt och jag trodde ju inte att jag skulle få stå så nära en levande silltrut. Förövrigt var det riktigt passande då vi har en uppstoppad dito i en av utställningarna som pågår på museet nu men i förminskad skala för den här var helt klart ingebn liten pippifågel.

Fundering

En sak med MSP tycker jag är lite konstig.
Hur kan en person som spelat MSP i inte ens ett år plötsligt tjäna jättemycket starcoins, ja nästan 4 miljoner snart och dessutom också levla i samma takt?
Jag vill inte anklaga någon för fusk men man kan ju undra och ifrågasätta det eftersom jag har varit medlem sedan 2010 och fått kämpa hårt för att nå dit, där jag är idag.
Dessutom vill jag också tillägga att det tar tid att dra in så mycket som jag gjort på att gå runt och samla, det är inget man gör i en handvändning sådär om man inte sitter dygnet runt och man måste ju samtidigt leva livet eller hur ?
Vidare så tjänar man inte heller så mycket på boostarna att det faktiskt skulle vara värt att utnyttja dem mer :/ och dessutom så kostar de ju.
Det kan hända att jag har en liten partisk bild av det här men faktum är att de allra flesta som klättrat så snabbt på listorna har visat sig vara fuskare& blivit borttagna när de blivit påkomna ändå är det så få som verkar bry sig och reagerar på det här,
Min fråga till er Bubblare som spelar blir därför, varför är det så ?

Gården

Efter den händelserika gårdagen kände jag för att ta det lite lungt, kanske till Caseys stora lättnad men främst även till min.
Lugnt på det sättet att jag inte ställde till med några större olyckor i hennes liv just nu och nej den här gången brann hon inte heller inne utan det flyter på.
Hon har fullt upp med att träna hästarna även fast Raven är den som får mest uppmärksamhet men jag tror det fungerar bra i alla fall verkar det som så. Desutom har ju hästarna sällskap av varandra ute när regnet öser ner. Till synes springer de runt helt oberörda även om de skuttar till ibland på grund av åskan och då har de ju alltid stallet som de kan gå in i.
Dessutom byggde jag om hennes hus en hel del innan jag flyttade in kopian men nu blev jag så nöjd att jag får bygga om resten av byggnaderna i kvarteret med.
Tur att jag bara hade hunnit göra några få, men jag tror det lutar åt att western-temat kommer att vara den stil som dominerar, helt otippat (nej kanske inte).
 Valde att bygga ett engelskt utestall som ni ser, med tre boxar så jag får se om hon ska adoptera en till häst, det får tiden utvisa men jag tycker det är mycket bättre att göra ett stall helt själv sådär, mycket bättre än att använda de färdiga båsen för dem kan man ju inte variera på samma sätt som om man gör en box själv.
 
 

Fick mig..


Igår när jag spelade Sims 3 fick jag mig ett litet gott skratt och själva anledningen till det ser ni här nedanför.Det såg inte lite lustigt ut när Raven lekte med sin aktiveringboll.
Samtidigt får jag säga att det är tur att man kan ha kopior på en familj :/ oj vad det gick snett med Casey igår..först förlorade hon djuren för att hon inte tog hand om dem och sedan dog hon i en eldsvåda orsakad av en traskig tvättmaskin..
Ja det var bara lite av det som hände så jag fick ta fram en kopia och börja om med men jag märkte rätt snart att det inte höll att ha två katter i hushållet om hon skulel hinna med Raven så hon fick adoptera bort dem också har hon adopterat en till häst istället Ett sto som är åldrat och heter Amoretta men hon är det perfekta sällskapet till honom.
 
 
 
 
 
 
 

Varför?

Varför var min första tanke i helgen när jag kollade lite på tv och såg ett avsnitt av Shamwari på animal planet.
För er som inte har kanalen så handlar det om livet i ett naturreservat i Afrika. Man får följa med personalen som jobbar och se bakom kulisserna så att säga. Vissa säger ju att rovdjuren är kallblodiga men de följer ju bara sina instinkter. Något som fick min mage att vända sig vända en och två gånger var när de visade en stackars noshörningskalv som kommit in till djurskjukhusdelen av reservatet efter att ha fått sitt horn avkapat av tjuvjägare.
Visst har jag sett bilder på vuxna djur tidigare som råkat ut för samma hemska öde men det var första gången jag såg en kalv som hade blivit drabbad
Visst det är säkert stora pengar i det men hur ... tänker de som utsätter ett stackars djur för den plågsamma död som går dem till mötes om de inte blir omhändertagna på direkten ?
Tro vad tjuvjägarna skulle tycka om att få sina näsor kapade på ett så rått och brutalt sätt att det är skrämmande?
Dessutom är det här bara ändå ett exempel på människans rovdrift av naturen..för att nämna ett par andra kan vi ta skogsskövlingen på Borneo eller det faktumet att tigern kanske snart är borta från det vilda på grund sina ben som inte alls har några magiska superkrafter vilket är en stark kult i asien.
Jag tror dock att det är svårt att ändra folks attityder på kortare sikt men hinner man göra det innan detta mangefika djur är borta ?
För det är precis som med vargen här för oss i Svergie, man an inte bara utrota en art,radera det utan att ett helt ekosystem blir lidande och det är väl det jag tycker är skrämmande när dagens samhälle bara fokuserar på ytan utan att så många verkar bry sig om vad som egentligen är viktigt.

Solsken

Idag skiner solen faktiskt här och bitvis börjar värmen komma allt mer också tror det skulle bli 12-17 grader även om det är lite disigt så det känns skönt. Tänkte faktiskt passa på och gå och se efter om skakarna har anlänt ännu eller om det fortfarande är lite för tidigt.
Dessutom är det härligt att komma ut lite och få en del sol på sig även om jag inte tillhör den mest soldyrkande sorten.
Annars så ska jag nog inte göra så mycket idag, mer än att spela Sims när jag laddat in lite mer saker också ska jag göra iordning kamerautrustningen inför helgens V75. Läste igenom startlistorna och i storloppet var det lite klent startfält enligt mitt tycke men vi har ändå fått ett av försöken till Diamantstoet också kommer tyvå snyggingar hit nämligen "hemmahästen" Real De Rebut och underbara Farmbaron så det blir nog en omgång att se fram emot i alla fall.Nu håller jag bara tummarna för att vädret ska hålla i sig med då kan det bli den bästa dagen på länge,Så jag hoppas att det får bli en liten folkfest då banan dessutom bjuder på gratis buss både dit och hem vilket jag tror kan öka plubliksiffran åtminstone med några till.
För är det något jag saknar på vardagarna när jag varit ledig och varit där och fotat ibland så är det en buss som går ända fram till storvägen så det blir lätt att ta sig till &från ridskolan/travet för de som inte har tillgång till bil/skjuts eller kan cykla. Jag ser det här också som en anledning till varför man måste anställa personal på ridklubben för att sköta insläpp/utsläpp och inte längre kan använda sig av frivilliga krafter som kan ta på sig de uppgifterna och då tänker jag mig närmast alla hästskötare osv.
Fast det här är bara som jag ser det, dessutom förstår jag inte varför allt ska handla om tävling?
Tycker man tappar bort mycket kring hanteringen av själva hästen när man till exempel bara spänner för trådar och låter hästarna springa in själv till stallet. Visserligen så leds väl hästarna mycket ändå men en möjlighet till kontakt som  egentligen är A och O försvinner ju på det viset.
Dessutom vill jag också fråga varför man delar upp så stona och valackerna får gå i två hagar?
Om det är större skaderisk att de går tillsammans vet jag inget om men jag tänker som så att en hästflock i det vilda ju också består av flera individer med många personligheter så begränsar man inte hästarna lite om man delar upp efter kön?
Okej om man nu har en hingstig valack i hagen, då kanske man inte ska låta honom gå med ston men han kan ju gå tillsammans med ett par andra hästar han trivs med i en lite mindre hage .
Så det kanske vore något att låta 3-4 hästar som trivs bra och fungerar ihop dela på en mindre hage och låta skötarna få mer ansvar för att ta hand om hästarna mer än före och efter ridningen?
Dessutom är ju ridksolan egentligen öppen dagtid för alla men ibland kan jag uppleva att om man kommer dit för att ex fota kan vissa titta snett på en, som om de undrar vad man egentligen gör där en känsla som inte alls märks av på samma sätt på stallbacken på travet där jag bara mötts av positivitet istället och nyfikna människor som frågat om ens intresse för foto eller hästar.
 

Riktiga sötnosar

I helgen som gick var jag iväg och fotade några riktiga sötnosar då min syster ena katt fåt tre härliga små ungar och det är ju aldrig fel att få tillfälle att fota bedårande kattungar med sina stora blå ögon.
Synd att de växer upp allt för fort bara fast de är ju såklart fina då med.
Hade helt klar kattnappat den här lilla söta honan om jag inte vore allergisk.
Ibland blir man lite trött och vill helst sova tycks "Bosse-Bus" tänka.
 
Så här ser man ut när man inte har en gäspning på gång.
 
Kan man ha större blå ögon ?
 
Kattungarna var en fin kontrast till helgens lite mer makabra fynd av ett helt älgkranium med skalle och allt.
Fast det var riktigt intressant på ett sätt att kunna studera tänderna in på bara roten.

Lite nya foton

Hejsan på er alla glada Bubblare där ute.
Jag hoppas att ni passar på att gå ut och njuter av naturen om ni har fint väder och inte bara sitter inne vid datorn.
Har i alla fall varit ute en stund nu på morgonen och studerat fåglarna.
Det är full fart på de små liven och de flesta sjunger så fint , utom möjligen kråkor och björktrastarna då men det är ju trots allt deras språk. Vad de egentligen säger till varandra kan man alltid gå och fundera på.
Fick dessutom se en större hackspett på närmare håll när vi satt ute och fikade & den kom fram till brädan där pappa brukar lägga ost så jo nog är de läraktiga alltid.
Såg dessutom årets första humla som nyvaket surrade omkring.
 
Den här fotade jag förra helgen, nu har snön försvunnit mer och jag tror kanadagässen är tacksamma över
det. För de behöver inte sjunka ner längre när de ska undvika närgångna fotografer.
Idag blev det visserligen inga foton på fåglar men jag hittade annat istället.
Jag skrev ju att jag sett krokusar tidigare så nu tänkte jag visa upp den här.
Det ser säkert lite lustigt ut när man kryper omkring med näsan nere i marken men höjer man blicken lite så kan man få syn på något så här fint.
Blåsippan ute i backarna står niger och säger att nu är det vår.

Morgon

God morgon på er allihopa.
Idag skiner solen här men det är fortfarande småkyligt när man går ut på morgnarna fast sedan värmer det fort. Nästan all snö är borta med , men visst finns det fortfarande kvar högar på sina håll.
Fast det är åtminstone betydligt mer vår än vinter & bara det är ju ett framsteg, för värmen lär ju komma så småningom.
Var så härligt förra helgen att vara ute och lyssna på alla fåglarna som börjar med sin sångperiod nu, försöker lära mig känna igen dem på sången med och inte bara utseendet.
Så det är läget här just nu att jag spelar lite mindre MSP och mer Sims 3 också men det är inte så roligt att vara inne längre när de flesta bara bryr sig om leveln eller tigger saker numera .
Dessutom så råkade jag ut för tre saker igår som kändes mindre trevliga men jag väljer att skriva om dem här för att ni ska få veta hur vissa kan bete sig.
Sak ett som hände var att en tjej gissade min ålder, sedan skrev hon något i stil med jag måste vara liten på grund av att jag inte sätter ut punkt i chatten.
Så vitt jag vet sätter man dock inte ut punkt när man samtalar med någon i skrift, så vida man inte gör väldigt långa meningar då.Delar man upp varje mening med punkt tycker jag att språket blir mer upphackat och det flyter inte på lika bra.
Visst kan det hända att jag borde använda stor bokstav i början av meningarna men det är lite samma där att jag tycker att det är en sak om man samtal med någon, eller när man skriver så här.
Sak två som inträffade var att en tjej som jag pratat med förut och blivit osams med då skrev till mig och jag undrade varför.
Då började hon att hålla på med att säga samma ord som mig , jag bad henne vänligen att sluta men hon fortsatte och försökte mena på att hon hade skärpt sig sedan förra gången.
Till sist fick jag i alla fall nog av dem båda två och blockade bägge men jag vill inte att folk ska tro på rykten , för det kan hända att det finns de som försöker sprida sådana om mig.Vet en tjej som till och med erkände att hon hade skrivit ett taskigt meddelande till mig bara för att jag var känd.
Jag trodde MSP var till för att man skulle ha roligt eller är jag helt ute och cyklar då jag säger att folk bara verkar bry sig om sig själva och att bli något eller snarare någon ?
För själva kändisskapet är något som jag aldrig brytt mig speciellt mycket om eller satt i första hand utan jag vill helst ha kul, prata med vänner, sköta boonies med mera som man kan göra och man kan faktiskt ta sig fram av sig självt utan att behöva tjata&tigga saker av andra jämt!
Till sist hade jag fått ett inlägg på min vägg som bara kändes onödigt och fel att skriva. Det stod hur ful och tråkig jag var så min fråga är varför vissa inte kan låta bli att såra andra människor av ren avundsjuka ?

Chickadee

Här är hästen som jag blev så nöjd med, riktigt vad han är för ras vet jag inte men jag tänkte mig i alla fall en quarter horse.Dessutom så gillar jag ju borkfärgade(gulbruna) hästar så det var kanske inte så konstigt att han fick bli det.Tanken på att göra en borkskäck uppstod när jag tänkte tillbaka på ett magiskt möte jag haft med just en sådan.Visserligen var den hästen av en helt annan ras men inspiration kan man ju hämta ändå och lite lika kanske de trots allt är förutom manen då..men jag lovar jag ska göra en borkfärgad tinker med *skratt*.
Hade jag bott närmare så hade jag nog satt upp ett tält utanför hagen och bara haft en massa foton på Dellis i kameran.Fast det kanske hade sett litet tokigt ut med ett tält på vintern och det hade nog blivit lite kallt men visst...vissa hästar behöver man bara träffa en gång för att de ska hinna göra ett intryck på en.
Visst jag gillade rasen tinker redan innan men efter två fotobesök hos stuteriet är jag fullkomligt fast :P men jag har inte ekonomin att ha häst så jag får nöja mig med att snutta på några dem när jag är ute och fotar helt enkelt och jag vill passa på att göra lite smygreklam för Nolbackens Tinkerstuterii Östansjö när jag liks är i farten. Vet att det finns vissa som liknar skäckar som tinkerhästarna oftast är vid kor men då kan jag bara säga att de förmodligen aldrig har träffat någon irl och de har då rakt inte fått träffa någon som Dellis  och sett hans underbara personlighet så då tycker jag att det bara är elakt att säga en sådan sak.
Inget ont om kor heller, de kan vara lika underbara de och ha sina personligheter men jag ser verkligen ingen som helst likhet på en häst o en ko.
Visst har det hänt att jag har haft fördommar mot vissa hästraser , som araber med men så träffade jag Grodan och han påminde mig om något viktigt, nämligen det att man aldrig ska dömma hunden efter håren fast i det här fallet kanske vi får säga hästen snarare.

Hejkon bäjkon

Nej men hejsan på er allihopa.
Vad trevligt att ni tittar in en liten stund och nu är jag också här igen efter några dagars skön ledighet så här i vårsolen.
Jo nu kan jag säga att våren har kommit hit på riktigt med även om det tog sin lilla tid men nu är det full fart på fåglarna och idag såg jag både blåsippor och krokusar hemma hos föräldrarna så jag tror jag vågar mig på att säga att vintern har töat bort till sist.
Så nu kommer väl pollensäsongen igång snart men det är bara att utrusta sig med nässprayen så ska det nog gå bra, det gick ju i alla fall hyfsat bra ifjol.Annars blir det som värst några veckor med nästäppa och rinnande ögon men det kunde faktiskt varit mycket värre för jag tål ju häst,hund,kanin,marsvin, hamster och fåglar..bara inte katt av någon anledning så nej det är inte astma bara diverse allergier och ändå kommer jag från ett hem där vi hade katt när jag var liten.
Fast nu var det ju inte om det här jag hade tänkt blogga riktigt utan jag tänkte fråga vad alla pysslade med igår när det var sista april ?
Själv så åt jag gott &umgicks med syrrans ena tös. Vi spelade Sim och vad tror ni att hon sa ? Jo hon sa: Vet du att man kan fastna i det här.
*Skratt* Det visste jag inte *nej då*, inte efter att ha provat Sims 3 igen och blivit kvar spelandes värld några timmar *absolut inte*.
Om jag inte har något bättre & mer vuxet för mig ?
Vad är egentligen vuxet eller fel med att vara kreativ och tycka om att skapa, hellre det än att gå ut på korgen och supa sig stupfull(det tycker inte jag är så moget heller) snarare väldigt mycket tvärtom faktiskt för hur ska man kunna ha roligt om man inte ens är medveten om vad man gör och dessutom vaknar upp med baksmälla dagen efter?
Nej måste säga att jag hellre spelar Sims eller ligger i buskagen och spanar efter fåglar, finner ron &tryggheten i naturen. Var föresten ut på promenad imorse och hörde spillkråkans omisskännliga genomträngande ljud så nog är det vår alltid.
Nu ska jag i alla fall försöka ta mig till duschen men senare så kommer jag kanske att lägga in bilder här på min senaste Sims husdjur.Dessutom så har jag kommit på en till häst jag måste skapa, eller jag gjorde den hemma på päronens dator men det enda felet var att den blev så fin att jag måste göra den här med, eller en variation på den i alla fall.

RSS 2.0