Filmtips!

Nu tänkte jag komma in här med ett litet filmtips.
Såg på en film för andra gången igår.
Den första gången så tänkte jag kanske inte på den så mycket men efter att ha satt mig in mer i handlingen måste jag erkänna att även jag föll för The Nanny Diaries.
Visst en del av den blir kanske en typisk tillrättalagd hollywoodhistoria men det finns fortfarande ämnen som den berör som är bra. I synnerhet idag när många föräldrar verkar vara så stressade att de kanske glömmer bort att stanna upp och faktiskt reflektera över vad som är viktigt och att umgås med sina barn. Fast vad vet jag ? Visst finns det många som gör det motsatta med men det känns ändå som att färre barn idag leker på samma sätt som man gjorde för bara 15 år sedan. Den tekniska utvecklingen har liksom skenat iväg och beteendet har gått hand i hand med det.
Fast det kanske har skett allt för snart och det har ju på senare tid visat sig att många inte är mogna för ansvaret att vistas ute på nätet heller. Visst finns det vuxna också som missköter sig, de som borde veta bättre men jag tycker det är skrämmande att se vad som skrivs på vissa sk. barn& ungdomsajter.
Men för att koppla tillbaka till filmen så tyckte jag att en viss mamma var klockren...jag säger bara oboy och lycka till , till den som tror att det går till på det viset. Då har man mycket kvar att lära sig. Sedan gillar jag inte heller hur vissa kändismammor verkar behandla sina barn, som små assocesarer som man kan visa upp och spöka ut hur som helst. Snälla..visst kan jag hålla med på att småflickor tycker om att leka utklädning och att sminka sig men det är något man gjorde/gör HEMMA med kompisar och inget man går ut och skyltar med. Alla kan inte heller se ut som modedockor och det finns faktiskt tjejer som inte alls är intresserade av smink odyligt. Jag har personligen aldrig  varit det utan hellre föredragit att leka häst eller bygga kojor. Ändå så känns det som allt mindre utrymme ges i samhället för den där andra sorten som vågar vara mer självständig. Varför är det så ?
Och ska man verkligen behöva göra sig till och gömma sig bakom en mask för att hitta en partner ? Nej det tycker då inte jag. Det viktigaste borde väl ändå vara hur man är som person och inte hur man ser ut. För oftast är det just ytan och bilden som trollen angriper. Varför?
Jo jag tror att det i grunden handlar om att de själva mår dåligt och måste försöka få bekräftelse på något sätt men det ger dem ju ändå ingen rätt att trycka ner andra i dyn istället. För visst är det komiskt att vissa säger att jag låter kaxig när de läser vad jag skrivit men samtidigt så säger de som träffar mig irl att jag är väldigt snäll. Kanske är det faktiskt mitt största problem med egentligen att jag varit för snäll genom åren och inte vågat säga ifrån mer. Så egentligen är det väl som de säger att man lär så länge man lever och man måste lära sig att säga ifrån någon gång för att ta på sig för mycket är inte alls bra.  Fast det tar ju ett tag att lära sig känna igen signalerna och att bromsa i tid innan men det bir väldigt viktigt att man gör det.
Sedan tror jag att man får mycket tillbaka också om man ser till att behandla andra så som man själv vill bli bhandlad.

Det är segt

Hejsan.
Nej det är inte uppkopplingen till nätet som är seg utan det är min förkylning.Jag verkligen avskyr att vara förkyld men speciellt så här på sommaren när det är fint väder :/
Det blir liksom så jobbigt att man inte orkar göra någoting heller. Alla är väl olika där med men för mig räcker det med lite feber, snuva och hosta så ligger jag pall. Normalt brukar det ta en vecka innan jag är på benen igen, ibland mer och dessutom brukar jag inte sällan dra på mig infektioner efter själva förkylningen.
Visst låter det lagom roligt ?
Nåja just nu kan jag inte göra så mycket mer än att ta det lugnt och ligga..nej sitta i fotöljen och se TV. för annars slammar näsan igen. Ja det gör den visserligen i alla fall men att sitta är klart bättre de stunder jag nu orkar göra det. Meeko har lekt en stund i bollen både igår och idag, fast idag var hamn mer intresserad av att snusa men det är kul att se att han faktiskt undersöker omgivningarna med och visst vill han se sig om i världen men just nu är bollen den frihet jag vågar ge honom förutom mysstunderna i knät men eftersom jag är förkyld försöker jag att inte ta i honom så mycket. Vill ju inte riskera något i onödan.
Sedan tänkte jag passa på att visa upp lite fina sommarbilder som jag fotat eftersom jag var dålig när det var midsommar och inte hann med det,
så nu kommer några hästaktiga kort här men för mig är det sommar att höra hästar gå på betet och tugga i sig av gräset som växer så frodigt just den här årstiden.
 
 
 
 
 

Hallojsan på er!

 
 
Nu har det gått en vecka sedan ni hörde något från mig senast.
Tror det slår alla rekord i på hur lång tid jag inte skrivit ett inlägg men det beror på att jag har fått semester. Sitter just nu i soffan och ser på fotbolls Vm då jag inte ägnar mig åt att nysa.
Mjo jag är förkyld igen. Typiskt mig.
Fast jag passar på att bli lite bortskämd då jag är hos päronen såklart :). Meeko är också här och han gör det han oftast gör så här dags, sover en liten lur. Själv så vilade jag några timmar tidigare. Annars så har jag varit social och ägnat tiden åt några av alla mina småprojekt. Med andra ord har jag inte hunnit sitta framför skärmen så mycket. Fast nu kände jag att jag hade lite ork över för att ta mig hit trots allt. Så nu vet ni vad jag pysslar med om jag inte skriver här så ofta som jag kanske gör annars.
Sedan lovar jag att ni kommer att få se något fint väldigt snart. Tänker inte avslöja för mycket än.Dessutyom så har jag ju saknat att ha min lilla OMalley hemma :).. det är som så tomt där på databordet.
Har dock lärt mig min läxa nu. jag ska inte låta min lilla rackare till tvättbjörn i plast stå i närheten av någon modellhäst i fortsättningen, det kan han glömma!
Min lilla hamster har fått snusa på den ena av dem på avstånd men han var mestadels intresserad av att gnaga så nej jag ska inte utsätta dem för honom heller men det vore ju typiskt om han kom åt eftersom han är döpt efter en viss tvättbjörn :).Visste ju faktiskt inte att namnet skulle passa honom så här bra som det faktiskt har visat sig göra :)
Sedan finns det mycket jag inte vet.Som att får skulle vara så keliga. Har ju berättat om de 18 tackorna tidigare men nu har jag hunnit hälsa på dem ett par gånger till och jag har nog fått några nya ulliga bekantskaper. Två av dem måste man dessutom finta bort för att komma ifrån, annars står de och tittar efter en ända tills man försvunnit ur deras synfält. Det är roligt :). Nog för att jag har hälsat på får tidigare men definitivt så har jag inte stött på några som de här två. Kan tänkas att jag tycker om att gosa lite extra med dem också eftersom jag saknar syrrans vovve men det bjussar jag dem faktiskt på. man kan helt klart undra över vad ett får kan tänka på när man möter deras blick.
 

Morgonstund

Hejsan och god morgon på er alla.
Hoppas att ni har fått en fin start på dagen. Här är det rätt så bra väder även om det växlar lite mellan sol och moln. Det var i alla fall tillräckligt bra väder för att jag skulle kunna ta mig en promenad igen. Tog inte kameran med mig utan gick bara ut och njöt. Fy så skönt det är. Fåglarna var riktigt lugna idag också så jag behövde inte låna någon skyddshjälm mot måsarna heller. Nog för att jag ju klarat mig hitills med men jag har åtminstone varit glad att jag haft keps. Så det blev en liten utflykt idag också men det passar ju fint att ladda så innan midsommar imorgon. Håller tummarna för att det ska bli hyfsat väder då med men de säger ju att det kommer att regna :/ tycker oftast att det gör det just då.Sedan är det så att jag är sista dagen på min sysselsättning som jag haft i fyra år. Hur det känns ? Tror det är lite både och men samtidigt är jag ju inte den sorten som klättrar på väggarna när jag blir hemmavid heller. Har ju alltid en del projekt på gång när jag inte spelar sims eller leker med Meeko så det ska nog funka bra nu med. Så är jag ju ändå större delen av sommaren ute hos päronen på semester så naturligtvis får ju hamstern följa med dit. Flyttlasset går i helgen så jag har börjat städa inför det. Inte för att jag tror han ser så mycket skillnad men jag hade ju faktiskt köpt en ny vattenflaska med blå plast istället för det klassiska knallröda så igår tog jag och bytte ut den.
Sedan hade han i alla fall tack och lov kanske jag ska tillägga med inte vänt upp och ner på asken , nej i natt hade han roat sig med att härja med toalettrullen istället och den låg på sidan av matskålen.Så nog hade han jobbat på för att flytta den dit alltid. Dessutom så är han ju nästan alltid vaken en stund på morgonen så vi hann med att sitta i soffan och mysa lite imorse  också innan han blev för uppstressad och fick gå hem till buren.
När jag skulle gå så hade han såklart gått och lagt sig igen och han brukar mura för öppningarna på huset under dagen.Det är sådan han är min lilla Meekodini.
Också bytte min senaste sim karriär hanbörjade ju som polis men tydligen hade militären fått upp ögonen för honom. När han jobbat ett par dagar fick han dessutom erbjudande om att börja som forskare men nej, nu tror jag han hittat ett yrke som passar.
Hur det går för honom med hästen ? Jo det går jättebra, hon växer så det knakar lilla Indian Mirage och jag tänker faktiskt se om han kan hitta en lämplig kompis åt henne fast hon ser ju på Lee som sin BFE :p alltså som sin Best Friend Forever,

Båda vägarna

Hade egentligen inte alls tänkt skriva ett inlägg till idag . Har ju redan skrivit två men så slog jag på tvn och ramlade över ett intressant program direkt. Typiskt mig med andra ord. Det var från Norge och handlade om ett litet samhälle ute på landet där ungdomarna hade tagit över byrådet helt. I alla fall så kändes det som så.Visst är det roligt att även landsbygden satsar men jag kan samtidigt förstå de som känner med viss oro över det här. Bland annat så ville de här få köra skoter som jag uppfattade det lite hur som helst , de jämförde det med att köra båt på sjön. Det finns ju regler även där sedan att vissa struntar i dem är en annan sak men kör man skoter på fel sätt kan det orsaka skador för mångmiljobnelopp. En annan avanledningarna till att man bör hålla sig på lederna är självfallet att man kan störa djur &fågellivet med men det känns som dagens unga inte hyser så stor respekt för någon av de delarna direkt. Åtrminstone inte de som resonerar som de här gjorde . Kan ju lägga till att de sladdade runt med sinabilar på vintervägarna med bara för att de påstod att det inte fanns några saker att göra. Det var också den främsta anledningen bakom att de tyckte som de gjorde, att de skulle få köra skoter hur som helst. Klart att det alltid finns saker att göra ändå eller har dagens unga så svårt för att komma på grejer ?
Vad är det som skiljer dem mot för hur det var förut ? Jo kanske är det så att de fått så mycket serverat att de har glömt hur det är att tänka själva. Just nu har det ju varit mycket prat om en viss liten tjej i media med. Jag säger inget namn här men ni som äst hennes blogg vet vem hon är. Om jag får säga min åsikt så tycker jag att hon verkar fruktansvärt dryg och borskämd. Åtminstone efter att ha sett en intervju med henne. Nu kan jag säkert låta elak och hård i min framtoning men det är inte min mening. Jag bara ogillar när man använder barn som reklampelare när det inte är tillåtet heller med reklam som är direkt riktad. En sak om man gör det för att få en extra inkomst när man pluggar på gymansiet men snälla vänta med att bli egna företagare tills ni är mogna nog för ansvaret! Det handlar inte alltid om att tjäna pengar och glassa runt med de senaste prylarna. Visst barn kanske alltid har tyckt om att klä ut sig men det känns ändå som något har förändrats när allt yngre tjejer behöver sminka sig för att se äldre ut, eller att allt fler mår dåligt för att de blir it-mobbade pga just utseendet. Rätta mig om jag är helt ute och cyklar men visst har det förändrats ?
Jag menar att klä ut sig är ju en sak men det var mer något man gjorde hemma med kompisar och hade kul. Inte att man gick ut och såg ut som små disney-prinsessor. En del har ju till och med så dålgit självförtroende  längre upp i tonåren att deras eventuella partners kanske inte ens har sett dem osminkade. Jag menar kan man inte acceptera varandra utan yta då tycker jag vi måste vara på väg väldigt mycket åt fel håll. Man ska väl tycka om personer för hur de är ändå, inte för hur någon ser ut ?
För under det där skalet är vi ju alla ändå inte mer än människor när det väl kommer omkring.
Sedan måste man ju kunnaa ccepteraa ndras åsikter med och att man inte alltid kan få det man vill ha utan en del  gånger får man kämpa själv. Min erfarenhet är att resultatet brukar bli mycket bättre om man arbetat för det själv.
Ett rätt roligt råd som jag faktiskt fått själv är att jag ska försöka ta mer kontroll själv på skutan , att inte låta andra styra rodret hela tiden och det är något som jag får jobba med bit för bit. En våg i taget. Egentligen så är jag faktiskt en landkrabba när allt kommer omkring men det finns en sorts båtar som lockar fram min fantasi och det är just segelskepp.
 

Sommarserier

Igår hade jag lite tråkigt när jag låg och såg på tv.
Oftast så går det ju bara filmer man redan sett ett antal gånger eller liknande serier. Visst kan man se en del av dem om och om igen utan att man tröttnar men det är ju alltid roligt att få upptäcka något nytt.
Hur som haver medan jag växlade mellan kanalerna så ramlade jag över en trevlig brittisk miniserie igen. En thriller med Michelle Dockery från Downton Abbey. Får nog erkänna att jag i början hade lite svårt att tvätta bort Mary från henne men till slut så fastnade jag även för Restless. Det är verkligen något specillet med britter och deckare&thrillers. Hur gör de för att få till dem så bra kan man ju alltid undra. De är liksom lika familjära och nära som deras dramaserier men samtidigt med den där kryddan av spänning. Jag tänker inte minst på hur det var när John Nettles spelade med i Morden i Midsummer. En serie som jag älskade från början men nu har tappat tråden på helt. Annars så är jag så totalt såld på den här sortens serier att pappa tycker jag ska akta mig så jag inte blir kriminell men steget dit är ju väldigt långt inte sant ?
Hur som haver för att nämna några andra serier i samma kategori måste jag få lägga till Spooks, Broadchurch och den amerikanska flerfaldigt belönade Brottskod Försvunnen. Om jag ska titta på vad de serierna har gemensamnt så tror jag att det är att den största delen fokuseras på själva utredningen kring brottet. Visst att det förekommer en del otäcka scener men ändå så ligger fokus mer på det psykologiska spelet kring brottet och kanske är det just det som gör att de blir så bra. Andra serier som jag annars tycker om är NAVY CSI och Bones även om handlingen i den senare kan bli lite väl tunn ibland.
Annars så ser jag ju förstås på många andra serier med men den här sorten återkommer jag alltid till. Kan ju säga att jag är en rätt vek och känslig person annars och jag tål inte att se på rysare av just den anledningen men kriminalare är ofast spännande utan att vara för otäcka. Såklart kan jag inte undgå att nämna våra två svenska giganter på området film heller nämligen Beck och Wallander. Har alltid haft mitt fokus på den senare av dem men börjat upptäcka att den första egentligen är bättre. Dessutom kan jag inte se på Wallander utan att känna  saknaden av Johanna Sällström...hon gjorde inte en roll som Linda utan hon var verkligen Linda med oss alla. En sådan begåvad  och mångsidig skådespelerska tar det nog tid innan vi får i det här landet igen. Hon kunde verkligen göra allt och få det att bli trovärdigt.Samtidigt som hon var den lysande skådespelserkan utåt så kände hon samtidigt aldrig riktigt att hon dög och  det var delvis det hårda tempot i branschen som knäckte henne.Må hon vila i frid där uppe i sin himmel. Jag kommer i alla fall aldrig glömma första gången jag såg henne i en film vi såg på högstadiet ..Under ytan. Hur nära hennes roll där berörde kan knappast sägas i ord och kanske borde dagens ungdomar också se den när vi tycks gå mot en allt mer liberal och fri syn på droger &alkohol.
Fast nu ska jag knyta ihop det här med ocjh jag började ju med att nämna alla dessa bra brittiska serier som finns men jag kan ju inte prata deckare utan att nämna Lily Rush och Spårlöst försvunnen. Skulle jag göra det vore det ett stort misstag av mig så nu får ni ännu ett tips på en bra serie!

Det ska tydligen vara

Det ska tydligen vara upp och ner.
I alla fall om ni frågar min lilla trollkonstnär/utbrytarkung Meekodini.
Köpte ju sand igår för att försöka få honom att använda toaletten och vad tror ni jag hittade idag ?
En omkullvält ask och en hamster som såg ut att vara väldigt nöjd med vad han hade åstadkommit under natten. Vet inte om jag är lika förtjust dock. Ingen snad hade hamnat på golvet men i alla fall låg den säkert över halva buren. Städade uppp det lilla jag kunde , resten får helt enkelt vara kvar tills det är dags för storstädning men det är det inte riktigt än. Ska dock kanske göra bort den innan hamstern och jag åker på semester men idag ska jag städa lgh så då får jag ta Meekos lilla lya sedan jag är klar med den gemensamma delen av vårt boende först.
Dessutom så är det ju huvudsaken att han trivs och mår bra vilket han verkar göra i allra högsta grad. Sedan så köpte jag faktiskt en till sak åt honom igår. En liten söt sele men jag tror vi ska vänta innan han får ha den på sig för just nu blir han bara stressad om man håller fast honom då han vill iväg så riktigt avslappnad med att komma upp är han inte riktigt än men jag kan se framför mig vilka äventyr han ska kunna ge sig ut på sedan då han blivit mer handtam i selen. Den glimt han får av friheten nu genom bollen verkar han ju tycka väldigt bra om .

The Great Meekodini Show

Nu har hamstern haft en liten föreställning igen.
Var ju och köpte sand åt honom idag för att se om det passar honom bättre att ha det i toaletten som han annars inte använder. Hur som haver ordnade jag det först åt honom innan jag började städa resten av buren. Han brukar endera sova eller så kommer han ut och snusar runt kanterna eftersom jag måste ta av gallret för att kunna komma åt hans nuvarande kisställe- i ett hörn vid huset.
Hur som haver är jag ju van vid att han gör det, han brukar inte tänka tanken på att hoppa ut. Tills idag Som tur var står buren på en lavoar med kanter så han hade juinte kommit så långt men ändå. Jag fick tag i honom innan han lyckades med sin plan. Sedan var han vaken och pigg när han fick gå tillbaka ner medan jag städade,nu med gallret på. Så han fick komma upp igen, provade selen på honom lite men nej vi ska nog bli mer kompisar först för jag tror han bara blev stressad. Satte ner honom, han fick lite godis och vad gör han ? Jo han slickade på min hand.
och han sprang ihjulet men gick inte och la sig så istället fick han komma upp en tredje vända och springa i bollen medan jag stökade i köket med lunchen. Tror han tyckte det var kul att få vara med för han satt och tittade sig nyfiket omkring. Sedan ville han gå tillbaka till buren och då fick han göra det. Hörde att han var ute och drack för en stund sedan men nu har han gått och lagt sig igen. Tror jag det efter att han hållit igång en så god stund på dagen. Normalt så brukar han ju vakna först sent på kvällen eller tidigt på morgonen när jag måste gå iväg &jobba.
Så det var alltså rätt roligt att få se till honom vid den här tiden på dygnet med och jag hoppas att jag inte lyckades skrämma honom allt för mycket med selen.

Lee Harvey

För er som inte känner till det så bestämde jag mig för att skapa en ny sim. Igen. Jag har ju några stycken nu som jag mest spelar och som jag kommit att gilla mer :)
Tänkte först göra en som var rena motsatsen till hur det annars brukar bli och jag gav honom lite andra egenskaper än vanligt. Ändå så verkar det som om Lee nu blivit ännu ett av mina normala fall. även om han till vissa andra delar skiljer sig från de övriga.
Hur allt detta kommer sig ?
Jo jag hade ju tänkt att han skulle få en hund eftersom han jobbar som polis men det fanns ingen som var lämplig. Utan istället hittade han ett sött litet föl som fick komma hem till honom. Dessutom verkar han road av att sköta om och ta hand om henne så jag bestämde mig för att hon fick stanna när jag såg hur bra det passar ihop. Hade väldiga problem dock att komma på ett bra namn men till sist så fanns det där och nu heter det lilla stoet Indian Mirage.
En sak har jag dock bestämt mig för och det är att han kommer att få fokusera på henne och på jobbet först och främst :). Vidare får jag väl försöka lära känna honom och se om han gillar trädgårdsarbete lika myckrt. Ingen av de simmar jag har gjort tidigare har giillat det, även om de så haft gröna fingrar som egenskap. Så jag undrar verkligen hur man bär sig åt för att få dem att tycka det är roligt. Också tycker jag att de borde kunna bo i lägenheter / korridorer även utanför universitetet utsn att man ska behöva fuska för att göra det alternativet möjligt. Funderar nämligen på att göra ännu ett par simmar och en av dem tänkte jag skulle få bo i lägenhet till att börja med. Får se om jag kan lösa det på något sätt. Jo nu kom jag på ett..man kan ju skaffa rumskompisar men då får man väl tilldela dem separata dörrar för att uppnå idén . Fast det kanske ändå är det bästa sättet att ordna lägenehter eller radhus på.Jo annars brukar ju mina simmar bli rätt bortskämda typer men nu ska jag verkligen försöka att bygga minimalistiskt den här gången så får vi se hur det går. Sedan måste jag ta och klura över familjen Hernandez. Just nu har de ett stort vräkigt hus . De har ju trots allt tre barn men stort och vräkigt känns inte alls som deras stil egentligen. Tror mer de vill ha något litet, rymligt  men ändå smidigt som fungerar bra för allihopa. Det medger jag kan bli en liten utmaning att få till på ett bra sätt. Omöjligt ska det väl ändå inte vara men det tåls att skissa lite på ritningar. Just nu kanske huset de bor i passar dem rätt bra ändå med tanke på att barnen är små men sedan måste jag helt klart göra något åt det. Tror att Lee däremot trivs rätt bra i sitt hus. Det kanske inte är väldens största men det är i alla fall på två plan och innehåller allt som en sim kan tänkas behöva.

Hejsan svejsan

Hej på er allihopa.
Tänkte bara kolla in här lite och se så att alla mår bra.
Vaknade däremot med en hemsk huvudvärk imorse så det blir nog att ta det lilla lugna och hoppas att jag lyckats bromsa eländet innan det blir ett migränanfall. Det är tur att det visas så mycket sport på tv just nu så det finns nästan alltid något att se eller så kan man glutta på någon gammal serie. Dessutom så har jag ju några småprojekt att göra färdigt när jag orkar mer. Kom i alla fall just in från en liten prommis. Var tvungen att gå och handla en del men bara på den lilla korta promenaden blev jag alldeles svettig och färdig igen och ändå skiner inte ens solen. Så då kanske det ligger åskai luften ? Mamsen hade ju ett migränanfall i natt också och vad jag vet har ingen av oss ätit något olämpligt men vi brukar kunna känna av väderväxlingar ibland.Tror att det har med tryckförändringar i luften att göra men nu ska vi inte gå in och analysera det i minsta detalj.Sedan är ju migrän också ärftligt till vissa delar men nej..obehagligt är vad det är.
Fast tack och lov brukar mina anfall i alla fall inte vara så länge, max ett- två dygn men sedan ligger man ju pall och är alldeles färdig och svag efteråt . Det är kanske det värsta med att behöva ha eländet.

Fårskallar ?Sedan har jag gått och blivit kompis med ett par riktiga fårskallar. 18 st till antalet är fåren som går i ett strövområde en bit från päronen i år men två av dem är riktigt kelsjuka.Ser den ena att man håller på med den andra så kommer hon , kilar in sig emellan och riktigt trycker sig upp mot benen på en. Jag undrar om de i självaverket är ulliga hundar ?

En av dem , ett vitt får är däremot utstött av de andra fast förutom de två närgångna tackorna är de andra rätt blyga.

När jag var på väg tillbaka så höll jag på att snubbla över en liten trastunge. Eller ja jag såg dem å håll och gick dit för att försöka fota den. Den skuttade såklart iväg åt fel håll men det blev ett par bilder innan jag hjälpte den att hitta tillbaka till föräldrarna som satt och lockade.


Helgen

Den gågna helgen har verkligen innehållit en rad olika känslor. Jag ska dock försöka sammanfatta dem på något sätt ändå. Sett en del på foboll såklart. Dock inte ägnat 100 % åt det utan mer ögnat om det inte varit något annat att se men först så ställde jag klockan igår morse och gick ut i ottan för att få njuta. Det är ju så härligt att vara ute i naturen så här års. Man brukar få sådan energi och jag tänkte att fler verkligen borde passa på att uppleva det. Hur som haver var det naturligtvis så att det var fåglarna som lockade.Har ju varit dålig på att vara ute i fält som jag tänkte den här våren men man kan faktiskt se dem under hela året även om man kanske får ha lite mer tålamod.
Gulärlan kom med mat åt sina små.
Den satt stilla ett tag på taket och lät sin fotograferas.
Sedan såg det ödsligt ut och jag tänkte att jag inte skulle få syn på några men bäst vad det var
likt en struts stack ett huvud upp bakom krönet på backen. och snart dök det upp ännu ett.Där ca 20 meter ner på  åkern gick två tranor och letade föda i godan ro.
De noterade att jag stod där uppe vid ladan men verkade inte nämnvärt störda.
Inte ens tornfalken som svischade förbi orskade någon uppståndelse hos dem , men jag hann inte fokusera om på den,.
Sedan när jag skulle gå hem satt den här lilla filuren och tittade nyfiket på mig en lång stund.
Artbestämde den först när jag kommit hem till grå flugsnappare men det måste i alla fall ha varit en unge.
Stannnde till i början av sjön och fick se såväl  vigg som gräsänder, en tärna och familjen grågås innan jag  slutligen gick hemöver. En bra promenad men ja jag blev rätt så färdig.
Såg lite mer på fobollen innan jag såg på film senare på kvälle då pappa kom in med ett jobbigt besked: En tysk landslagsryttare hade förolyckats under en tävling. Inte för att jag kände killen men det känns ändå ledsamt när olyckan är framme sådär. Risken finns ju alltid när man jobbar med stora djur som hästar är och ändå fastän man försöker förebygga olyckor så tror jag det är väldigt svårt att ta bort den helt.

 
 

Intressant

Nu ska jag skriva om ett ämne som är synnerligen intressant.
Flippade mellan kanalerna innan fotbollen igår och ramlade över ett debattprogram som gick på förmiddagen. Brukar ju oftast hoppa över de här annars för att jag tycker de är så jobbiga. Folk brukar ju ändå bara prata i mun på varandra men själva upplägget på det här var bra. Var och en fick säga sitt utan att bli störd.
Hur som haver var också ämnet intressant, annars så hade jag bytt kanal. Det handlade nämligen om Internet-mobbning. Fast det lyftes fram väldigt mycket statistik och pratades onödigt mycket om olika forskningsiffror tyckte jag. Klart att den mesta statistiken finns på tonåringar eftersom det är de som kanske använder datorer mest men det är inget fenomen som uppjör efter gymnasiet tyvärr. Jag tycker man måste fråga sig vad man ska göra för att vända den trenden. En av talarna påstod också att det inte alls hade blivit vanligare men varför är det fler som säger sig bli trakasserade på nätet då och säger att de mår dåligt just på grund av internet-mobbning. Det tycker jag att man kan fundera en hel del över.Sedan så tror jag, visst att en del av skolornas åtgärds-program mot vanlig traditionell mobbning så att säga säkert kan få ner sifforna på nätet med men det går nog inte att komma åt allt den vägen heller. För det krävs mer gemensamma insatser fråmn både skolor och hemman om det ska fungera att lös problemen i tid innan de eskalerar.
Eftersom jag varit utsatt för just den där mer psykiska mobbningen under större delen av min skolgång så känner jag dessutom igen mönstret i de berättelser som kommer fram allt för väl och jag vet vilka spår det kan sätta. Även om jag har kunnat gå vidare så finns det ju ändå kvar någonstans i det undermedvetna och ja , det kan ta år att börja lita på folk igen om man någonsin kommer att göra det helt igen.
Smma forskare som jag nämnde tidigare pratade också om att han trodde att mobbarna väljer att tänka över innan de trakasserar någon på näter. Lustigt nog skulle jag säga att det är precis tvärtom, att de inte alls tänker efter utan att de gör folk illa mer på grund av grupptryck i stundens hetta. Det tycker jag det omtalade INSTAGRAM-målet bevisade om inte annat. För det började ju som lösa rykten men spred sig väldigt fort och det blev i det närmaste en kaosartat situation till sist. Det är klart det här är ju bara mina egna personliga tankar om saken och jag kan lika gärna vara ute och cykla helt men jag borde ju ha lite erfarenhet i et jag snackar om. För hur ska forskare som inte råkat ut för något själva i skolan kunna sätta sig in i ämnet och lära sig först mekanismerna bakom ? Tror att det åtminstone är väldigt, väldigt svårt att göra det på ett bra sätt och det visade sig ju inte minst igår delvis då ha bitvis stakade sig igenom anförandet och det var väl bara ett fakum att informationen inte ens fanns på svenska utan bara på norska och engelska. Också ska vi nog inte ens gå in på hur fegt jag tycker det är att skriva elaka &taskiga saker till någon på nätet som man varken känner eller har träffat. Kanske är det just därför vissa tror att detta beteendet också är okej men jag är faktiskt rätt övertygad om att de inte skulle vilja att någon pratade illa om dem heller.

Fin gest

Visst var det en fin gest av Brasilien.
Att skicka upp tre vita duvor för världsfreden innan matchen.
Fast det var egentligen totalt onödigt eftersom man väl kunde begripa att det inte skulle gå så bra. Två av dem kom inte ens ut från arenan utan kraschade in i läktaren och dog. Den tredje överlevaren hade i natt flugit in och sökt skydd i ett pressrum. Ni kan ju tänka er hur hög stressnivån för fåglarna hade blivit med allt folk. Det borde man ha tagit reda på redan innan man bestämde sig för att göra något sådant. Visst som sagt tanken är fin men snälla låt det stanna vid en tanke och utsätt inte fåglarna för det här mer. I dag hade jag i alla fall med mig kameran ut.
Tror till och med måsarna hade bestämt sig för att ta sovmorgon så jag kunde passera dem utan risk.
Somliga av dem var däremot mer i farten och villiga att posera.
Dessutom passade jag på att studera ett visst gäng som låg ute och guppade på vattnet.
Har trott att det varit skrakhonor men nu visade det sig att , nej det är tydligen en samling knipor som bestämt sig för att hålla ihop.Sex stycken är de i alla fall totalt.
 
 
 

Morgon måsen

 
 
 
 
Morgon på er alla glada människor där ute!
För jag hoppat att ni känner er positiva idag. Det gör i alla fall jag.
Här skiner solen så jag tänkte försöka hinna med en promenad innan jobbet och den här gången så ska jag inte glömma kameran hemma heller. För man vet ju faktiskt alrig vad man får syn på. Ibland händer det ju inte så mycket även då man drar den med sig men vissa gånger kan man ju faktiskt ha tur.
Hur som haver så har jag gjort bort frukosten och de andra morgonrutinerrna däriubland att störa Meeko. Fast han fick ju fräscht i buren och en bit gurka+ ett maskrosblad så jag hoppas att han är nöjd ändå. Han har ju i alla fall inte kissat ner mig än vilket får ses som ett framsteg. Ikväll drar fotbolls VM igång dessutom . Vet inte hur mycket jag kommer att titta men det finns ju en del lag man kan följa även om vi inte kom med.Annars blir det nog en lugn dag p det stora hela . Ska försöka städa upp lite i röran som blivit vid bokhyllan. Inte i bokhyllan den här gången utan vid. Blir lätt en sådan då man måste flytta på saker för att komma åt vissa böcker.För även om mitt egna skrivande ligger lite på is för tillfället så tycker jag ju om att läsa för att försöka få inspiration igen.Fast så är det ju alltid när man skapar något att lusten kan komma och gå.
Hur som haver så kom jag just in på jobbet. Hade turen att bli insläppt av en annan tjej som kom samtidigt. Lite bökigt är det att behöva ringa på en portelefon men annars trivs jag som fisken i vattnet.
I alla fall upptäckte jag ett klassiskt misstag för sent. Jag hade glömt att stoppa tillbaka minneskortet i kameran. Typiskt.Fast då var det ju en himla tur att jag inte såg något fint motiv. Eller jo trutarna seglade på vindarna men det var för långt ut, men småskrakehonorna låg i samlad trupp närmare och flöt på vattnet.Har upptäckt att de har den lilla taktiken när  det gäller vila eller att söka mat. Dessutom så hade jag faktiskt på två stöllen fullt schå att se upp för boförsvarande fiskmåsar. Tycker de får skylla sig själva som häckar mitt i stan. Och ändå hör jag att folk klagar mer på tärnorna men dem har jag inte alls haft några problem med. Nu såg jag faktiskt inte heller till själva boet på något av ställena men jag antar att jag passerade för nära eftersom de bestämde sig för att jag störde. Med andra ord är jag glad att jag hade kepsen på huvudet. Dock så är jag väldigt glad över att de nog mer markerade att de ogillade min närvaro för de gjorde bara attackflyg utan att bomba men ändå.Dessutom så vet jag ett tak där det brukar häcka just tärnor men inte i år för nu är platsen upptagen av ett par fiskmåsar, Så visst kan jag förstå dem som faktiskt är rädda för fåglar i det läget när måsen får för sig att attackera men samtidigt så tror jag inte att man ska få panik utan istället ska man gå lungt därifrån om man kan. 
Fiskmåsar är fina och de brukar inte ta någon större notis när man fotar dem men samtidigt så är de
väldiga försvarare av boplatserna.
Det kan ju te sig asom en dum idé att gå över en bro där det sitter en tärna på vardera räcket fast jag var tvungen att gå den vägen. Inte blev jag attackerad för det, tvärtom. Den ena satt istället kvar länge och kollade in mig. Var nästan mitt för innan den bestämde sig för att det fick räcka och den ropade efter sin partner  innan den flög iväg helt fredligt.Så det är verkligen olika på hur de reagerar med. Vet ju att även tärnor kan vara rätt jobbiga boförsvarare men den här gången hade jag verkligen tur och fick mig en bra bild istället.Sedan tycker jag att tärnorna är trevliga att titta på in action-dvs när de fiskar.
 
 

Fotboll&annat

Det är väldigt sällan som jag brukar förbereda mina inläggg på bloggen. Fast efter att jag såg ett program på TV igår kväll känner jag ändå att jag måste göra det. Varför?
Ja det kanske jag kommer fram till lite allt eftersom jag ligger här och skriver på gammeldags sätt med penna och papper.
Av en slump så ramalde jag över för mig, ett väldigt optypiskt program. Ingen mindre än David Beckham reste till en avlägsen stam i Amazonas tillsammans med tre kompisar, Kan ju sedan erkänna att jag egentligen aldrig har fastnat för fotbollen som så. Dock så tenderar en del av den ändå att gå in när man hör alla dessa referat. Sedan så är det ju alltid rolgit att se när svergie spelar fast på sistone har det ju inte varit så muntert.
Nåja nu var det om programmet mitt inlägg skulle handla om och inte om min relation till fotboll. Hur som haver blev jag verkligen positiv överraskad. Man fick se en helt ny sida av honom. En som sträckte sig bortanför bollen och planerna. Dn har man inte fått se tidigare, åtminstone inte vi som följer sporten fanatiskt.
Egentligen så är vi människor bra festliga på det viset. Klart att det är bra med idoler och förebilder . Samtidigt kan man undra var gränsen verkligen går. Som David själv sa var det nytt för honom men väldigt skönt att befinna sig på en plats där ingen kände igen honom. Han pratade också om hur jobbigt det var att inte kunna skaffa nya vänner hur som helst i den övriga världen på grund av kändisskapet utan att behöva oroa sig för anledningen till att folk vill lära känna honom. Ändå så är det allt fler barn i vårt land som säger att de vill bli det.
KÄNDISAR.
Fast jag tror att mångaav dem inte riktigt förstår baksidan av det heller. Tänk hur jobbigt det måste vara att ständigt bli bevakad av både media&allmänheten. Tror egentligen att vetskapen om detta räcker och gör att de allra flesta människor drar lättnadens suck över att de inte behöver vara i deras skor. Visst så kan drömmar om rikedom och pengar hägra men samtidigt kan man också vara rik på fler än ett sätt. Vi människor är ju bra på att samla på oss saker men när det kommer till kritan , vad är det som egenligen betyder något ?
Sedan finns det ju såklart de där av oss som är mer priviligerade och kan resa runt i världen för att finna sig själva men egentligen behöver man ju bara gå ut i naturen hemma för att hitta sig själv. Nu är jag verkligen ingen expert på området men det kanske är just det som är det fina med att bo i en småstad. Dessutom tror jag att det sitter lite i hur vi också väljer att hantera och vilka prioriteringar vi gör. Visst älskar jag djur men jag skulle inte gärna ge mig ut i djungeln med alla de där ormarna + alla läskiga småkryp men nej jaguarerna skrämmer mig fakiskt inte Det tror jag inte att den där lilla grodan hade gjort heller som skrämde den ena av dem. från början. Man ska passa på att njuta av naturens underverk när man är mitt i den och jag tivlar på att de vill bli upplysta om att det förmodligen var en pilgiftsgroda som egentligen var minst lika farlig som korallormen de såg, eller vad tror ni ?

Fråga

Nu råkar det vara så att jag har en liten fråga gällande Sims 3.
Har goooglat runt lite men konstigt nog har jag inte lyckats med att hitta något bra svar på den. Min fråga lyder: Hur i hela friden gör jag en sim som faktiskt tycker om att odla i trädgården ?
Ja den kanske låter enkel men jag lovar, det är den inte. Har provat att ge dem egenskapen gröna fingrar i Skapa-en-sim läget men tji fick jag. Ingen av dem verkar tycka att det här med växter är speciellt kul...så ja hur bär man sig helt enkelt åt ?
Dessutom så har jag ett återkommande problem med zombies som äter mina växter. Vet att häxor kan skrämma iväg dem med förbannelser men hur får man iväg dem om man har en vanlig dödlig sim ?
Också har jag en häxa med helt andra problem. Hon är tillsammans med en kille som jobbar som receptionist i elexirbutiken. De är jättekära men jag kan inte få dem att bli mer än på G hur jag än försöker så att han kan flytta in hos henne. Någon som har ett bra tips här ?
Det roliga med Penny är i alla fall att hon blivit kompis med en hemlös katt så det verkar med andra ord som hon är på väg att få ett husdjur och det är väl klart, ingen häxa utan minst en katt i hushållet. Från början när hon klappade den fick hon loppor ett antal gånger innan hon till sist kunde ge den ett välbehövligt bad utan att den ens klöste henne så jag tror de gör vissa framsteg. Ungefär som jag och Meeko då men jag gillar ju att göra simmar som är lite lika mig trots allt. I alla fall så brukar de dela åtminstone någon eller ett par av mina intressen fast jag kan då inte säga att jag är bra på blommor!
För även om jag tycker om att plantera ibland så tar jag oftast död på dem istället då det där med att prata med växter helt enkelt inte riktigt är min grej utan djuren är mer det jag brinner för helt enkelt. Fast det är väl också det som är så bra, att alla är olika. Tänk hur trist det skulle bli annars om man aldrig hade delade åsikter om saker.
Nej verkligen hemska tanke. Sedan är väl det svåra att kunna acceptera att andra kan vara av en annan åsikt , trosuppfattning osv men de måste ändå får vara det och få stå fast vid vad de tycker är viktigt utan att för den skull bli pådyvlade något  annat.
Förstår ni mig nu eller är mia tankar helt ute och snurrar igen som vanligt ?
Också får man ju såklart lära sig att kompromissa i vissa fall. och man kan alltid lära sig nya saker med om man ger folk en  chans från början.

Tjenamoss

Hejsan på er allihopa.
Då var det en ny dag igen. Natten var visserligen lite jobbig.
Först glömde jag att sluta läsa boken jag håller på med,. Trots att jag läst den är den fortfarande lika bra och det är svårt att släppa den. Sedan hade jag magknip men jag lyckades härleda det till att jag åt majs igår. Nu är det alltså avgjort, jag ska inte äta majs på burk eller så får jag se till att det blir mindre mängd. Annars så får min mage tydligen problem med att bearbeta den men jag läste att det var ett rätt vanligt problem hos vissa laktosintoleranta. Hur som haver så tänkte jag bara berätta att Meeko äntligen börjat slappna av kortare stunder när jag har honom uppe. Igår satt vi i soffan utan problem och såg på en bit av Once Upon A Time ihop innan han blev stressad och ville tillbaka nere i buren.Så det är helt klart så att vi gör framsteg min lilla hamster och jag. Detta även fast han kan få för sig att provsmaka på mattew ibland också springer han fortfarande helst in i huset när man ska fiska upp honom. Kan dock förstå varför man helst ska ha en bur med öppning på sidan, så att de kan komma mer frivilligt och inte behöver de känna sig som bytesdjur då heller men det är för dyrt att köpa en ny så jag kollar efter en bättre begagnad i sådana fall. För tilllfället får dock min gamla duga och jag tror ändå att han trivs rätt bra i den förutom det där med öppningen just. Sedan så har han kommit på att det är roligt att kissa I fel hörn. Tydligen blev han sur då jag tog ut kritaksen för att han gnagde loss bitar av den och satte in en toalett i hårdplast istället. Mjo lilla hamstern kan då verkligen demonstera saker väldigt tydllgt. Tänker prova att fylla toaletten med sand istället för spån så får jag se om han börjar använda den eller om hanenvisas med att hörnet vid huset helt enkelt ändå är bäst
 

Morgonstund

Hejsan svejsan på alla er glada bubblare där ute.
Ja hej på alla er andra med som råkat snubbla in här.
Vad jag gör just nu ?
Den frågan kan jag i alla fall besvara. Sitter och äter frukost. Även om jag aldrig varit någon större frukostfantast måste jag ändå få i mig något i början av dagen.Likaså måste jag få i mig lunchen annars får jag ont i huvudet. Middagen är inte lika viktig fast jag försöker hålla på rutinerna men ibland händer det ju såklart att det blir något lite lättare på kvällen. Det beror helt enkelt på om jag har någon matlust eller om jag fastnat i något projekt ibland och glömt av tiden. För det händer..i alla fall om jag spelar eller sitter och skriver,
Nej det var det om detta. Hur Meeko mår?
Han mår prima. För er som inte sett det än så har jag blivit hambo med en liten svart/vit hamsterkille.
När jag klev upp så var han vaken och som alltid får jag ett skratt när jag synar hans bur på morgonsidan. Spånet låg omkringspritt och toalettasken(den nya i hårplast) var såklart tom. Tror han älskar att göra det nästan enbart i protest faktiskt men den andra asken har han ju gnagt på. Ska prova köpa hem lite sand åt honom och se om det fungerar bättre. För även om spånet är lättare at sopa upp så vill jag att han går på toa idet andra hörnet, inte där han känner för att göra det just nu(bredvid huset). Nog för att jag kan byta på honom när han sover men bäst vore det ju om han inte valde det trånga hörnet från början.
Fast det blir nog ingen promenad ner på djurbutiken idag(det regnar) så det blir att göra bort en del andra små ärenden istället. Annars händer det faktiskt inte så mycket men det är skönt att få ta det lungt också efter helgen.
Nog för att jag för det mesta träffar systerns barn då jag är hos päronen nästan varje helg faktiskt men det blir ändå väldigt intensivt och ibland mer än vad mitt huvud klarar av. Hur som haver så känns det alright igen idag men jag ska nog varva ner ändå och göra så lite som möjligt och drica mycket vatten för även om det är mulet så är det sådär varmt i luften,.

FOTON

 
Den 1 maj fick min syster ena kasst en kull med tre små ungar. Hade egentligen fel objektiv med mig i helgen för att få till några bra bilder också blir det ju sådär då syskonbarnen tjatar och tycker att man är tråkig med men några bilder lyckades jag allt få till på de små sötnosarna. Hanen som syns övers hade dessutom fräckheten att försöka anfalla min ena fot.
De två grå honorna var lite mer blyga och höll sig mer i bakgrunden.
 
Kunde inte motstå att fota lilla shetlandsdamen Silvia , 38 år.
Sedan har de en härlig hoper med Hedermora kycklingar just nu-
Finns det någon goare katt än Disa ? tror inte det Kanske vilade hon extra skönt efter att ha slickat i sig den kvarvarande marinaden som stod i en skål ute.
Fast den här lilla kattungen såg ju också ut att ha det rätt skönt där den låg och mös.
 
 

Halljosan

Hejsan svejsan på er alla.
Dåså var jag här igen efter några dagars uppehåll i skrivandet.
I helgen har jag gjort en del andra saker och inte haft någon tid över till att sitta här.Fast ibland är det ju ett medvetet val från min sida också att koppla av och stänga ner ibland. För annars tror jag det är lättare att det blir sådana där tråkiga inlägg som ingen vill läsa.I Fredags firades ju nationaldagen lite, gjorde pappa sällskap på torget men i övrigt var nog helgen rätt så lugn, fast det har varit himla varmt och idag fick jag känningar av huvudet igen.
Inte vet jag om jag härjat för myckert med syrrans töser eller om det är värmen, kanske lite av båda delarna och då är det skönast att kunna varva ner också ska jag se på en av mina favoritfilmer ikväll. Jag vet den kanske är lite full av klicheér men jag älskar Kärlek på Menyn. Tycker att den är lite av en sådan där feel good film som man mår bra av att se helt enkelt. Vidare har jag ju förstås pysslat en del med och det går framåt med renoveringen så Meeko ska nog kunna följa med hem till päronen då jag har semester i alla fall. Om inte annat får dockhuset stå på golvet så länge  men det börjar likna något i rummen nu ändå.
 

Simsat

Nu verkar äntligen allt fungera igen.
Fast jag vågar inte tro på något då det gäller Sims 3 för mycket
Kanske inte helt konstigt heller efter alla problem som varit men jag har ändå svårt att tro att det bara berott på Windows Vista.Utan jag tror mer att felet uppstått i samband med någon uppdatering som EA gjort . Det uppstod ju trots allt efter en uppdatering så det vore konstigt om felet bara låg på en plats. Fast registermapparna är ju olika i Vista och i Win 7 men nåja.
Nu ska vi inte gå in på det mer. Jag är glad att jag fått det att fungera även om jag måste spara var 5 minut för att inte få de förgrymmade felkoderna.
Min senaste sim har dock ställt till det för sig, eller ja hon börjar få ordning på pusslet igen. Först var hon ihop med Albert men de kom inte längre i sin relation så hon gjorde slut, sedan blev de sams men han var otrogen och då tog deras relation verkligen helt slut. Hon blev kompis samtidigt med Gérard Morel och ur det växte ett nytt förhållande fram. Så nu bor de två tillsammans på gården jag byggde från början. Dessutom så har de en häst , ett litet föl som Cassie& Albert adopterade för även om Cassie inte verkar road av skötseln så tycker hon om att umgås med det och att leka med honom. Att han fick stanna hos Cassie var inte heller ett så svårt val att göra. Det enda problemet jag egentligen hat är zombiesarna som äter upp alla plantor i trädgården. Jag hade inga planer på att göra Cassie till en häxa egentligen men hur ska man annars få ha sina grödor ifred ?

Hur tänker de ?

Ibland undrar jag hur beslutsfattarna i vårt land tänker.
Nu ska de spara in på kustbevakningen också och stationen vi har här uppe läggs ner. Somliga tycker ju inte att de behövs men jag tycker att det är en verksamhet som fyller en mycket viktig funktion.
För vilka ska nu ta över deras arbetsuppgifter tänkte de och se till att folk uppför sig som folk även på sjön ? Det är ju en himla bra fråga då besparingar även sker inom de alternativa organisationerna som man skulle kunna lägga ut en viss del av arbetet på. Dessutom om jag förstod det hela rätt blir det ju inte klart förän i höst om de får pengarna de begärt för att kunna fortsätta sin verksamhet. Varför varsla folk nu när vi går mot en högsäsong bevakningsmässigt sätt ?
Visserligen så kommer de att finnas kvar i Umeå och i Härnösand men det handlar ju ändå om stora avstånd om olyckan skulle vara framme, man kan inte kumpa ihop hela den södra delen av Norrland och tro att det ska funka utan att det blir konsekvenser av det.. Nu kan det ju visserligen gå åt pipsvängen ändå som det faktiskt har gjort vid ett par tillfällen på senare år men sannorlikeheten att bli räddad av dem vid ett motorhaveri måste ju ändå vara bättre om varje kustnära stad har en enhet.
Vem ska sedan annars se till så att öar där fåglar häckar får förbli skyddade som lagen faktiskt säger och vlika ska bevaka yrkestrafiken med alla dess fraktbåtar ?
Dessutom så undrar jag hur de har tänkt sig stoppa all smuggling av olagliga varor, djur m.m in i landet ? Nej de kanske säger: vi tänkte inte så långt när vi bestämde oss för att slopa flertalet av landets tullstationer. Det tror jag vi får betala priset av nu. då vi ser rekordstora beslag och att djursjukdommar vi så gott som hade utrotat innan kommer tillbaka. Tänk om en liknande situation hade uppstått där det är mer trafik, ja då hade vi verkligen kunnat tala om en kris men det är det även nu för alla berörda parter.
Nej tack jag vill då inte att havet förvandlas till ett laglöst vilda västern för det gagnar ingen.
Visste ni till exempel att om man dumpar plast i vattnet så tar det 100 år innan till exempelvis muggen är borta.
Nog för att jag var intresserad redan innan i frågan men förra sommaren då Briggen Tre Kronor gjorde ett strandhugg här  så hade de med sig en utställning som verkligen var en ögonöppnare på många sätt. Fast jag tror att allt för få fick ta del av den men vet ni att det är ruskigt hur mycket skräp som dumpas i Östersjön varje år ? Nu kan ju en del av problemet skyllas på industrier , deras utsläpp och gamla dumpningar av giftavfall men det som får mig att må mest illa är de så kallade  spökgranen som kan fiska i många år på bottnen utan att någon ser dem.Vetskapen om dessa tror jag kan ge många mardrömmar. Nu kan vi ju inte ensamma ta hela ansvaret utan alla länderna runt om måste hjälpas åt för det handlar trots allt om att vi ska ta hand om vårat innanhav!

TOMHET

Det är så jag vill beskriva tillvaron på ett sätt numera. Jag trodde aldrig att det skulle kännas så här. Att det skulle bli jobbigt det visste jag redan. Fast det går som i ett slags berg och dalbana. Ena stunden är man glad och klarar av att hålla fasaden uppe utåt. Andra stunden sitter man hemma, gråter och saknar syrrans underbaraste vovve något så frukstansvärt.Även om han är borta så kommer han ju alltid ändå att finnas med en i hjärtat. För försvinner därifrån gör de aldrig.Men det är just det ,så tomt att komma hem till päronen då ingen ligger i hallen, ingen kommer in tittar förebrående på en när man sitter vid datorn och vill gå ut på promenad och ingen mer svartvarg som sitter och myser i knät på en. Tusan också , vad jag saknar hela honom. Ändå så hade jag så svårt för honom innan vi lärde känna varandra och jag tyckte mest att han var stor och hemsk som skällde. Inte hade jag vågat drömma om att jag en tid senare skulle sitta med samma hund i knät!
Det var just dock precis så underbar som han var. Dessutom så påminde han också om sin mamma eftersom han hade ärvt hennes talang för att hitta ekorrar och det var han som fick trösta oss då vi sörjde henne.Vem ska trösta oss i sorgen den här gången ? Ibland blir det bara för mycket helt enkelt och alla känslorna som bubblat under ytan väller fram. Jag antar att det kommer att kännas bättre om ett tag när det gått mer tid och han fick ju trots allt somna in hemma med sin flock men ändå känns det samtidigt..men vi då ..vi hörde ju faktiskt också dit. Dessutom har jag svårt..så oerhört svårt för att visa känslor öppet för folk. Även om jag försöker så tar det emot...han ligger begravd under sin syrenbuske hemma på gården, på ett litet svalare ställe sådär som han alltid letade efter men jag känner inte att de är läge ändå att stå där och storlipa.Senast vi var där på besök gick jag istället och gjorde ngpt jag borde gjort för länge sedan egentligen, jag gick och klappade på syrrans hästar. Det kändes så bra att få krama om kallblodet just då bara att få känna den där lukten av häst och att inte tänka på att hon snart också kanske är borta pga fång. Sedan så ska man samtidigt försöka vara öppen mot de andra i familjen men nej..jag klarar inte av att visa hur ledsen jag blev när jag fick reda på att Skrottis var borta, De dåliga erfarenheterna jag har av hor folk agerat tidgare när jag visat känslor har satt sådana djupa spår i mig.
Visst kalrar jag av att släppa på kontrollen då ja är med päronen men minasyskon har jag liksom svårt att släppa in helt och fullt. Det är som om det fanns en osynlig spärr för vad de får se eller inte och det spelar ingen roll om de så säger att känslorna är okej det bara går inte. 
Nej så långt ville jag inte tänka just då utan jag bara slappnade av och kunde hålla de andra tankarna i styr för den kvällen. Sedan grubblar jag ju inte på det jämt. Jag har ju mina projekt som får mg att må bra men det är klart man funderar över livet i stort när det sker förändringar.
Om man reagerar så här mycket för en hund, hur ska det inte då bli i framtiden ?
Samtidigt så vill jag ju inte leva utan djur det skulle jag aldrig kunna tänka mig och det var mycket därför min lilla Meeko fick flytta in men hålet efter Skrottis finns ju forfarande kvar där precis lika mycket för det.
Pavarotti 1998 -2014
Silverdocka 2000 -
(Hoppet är det sista som överger en sägs det )
 

Härligt

Nu så har jag varit ute i solskenet.
Men jag kände att det fick räcka till sist då värmen blev lite för tryckande för att jag skulle fortsätta tycka att det bara var skönt. Hade som tur var smort in mig imorse innan jag gick hemifrån men hade glömt en fläck på benen där leggingsen slutar, innan sockarna börjar.Det märks direkt kan jag säga så nu får jag komma ihåg att smörja där med nästa gång man ska ut i solskenet.
Fast jag har nog fått tillräckligt med luft idag så nu tänkte jag försöka göra bort en del andra saker istället så att de blir fixade.Annars är det ju väldigt lätt att man säger att man ska fixa saker men att de ändå tycks hamna i malpåsen.
 
 
Tror det var en havstrut som cirkulerade runt och oroade samtliga av områdets andra måsfåglar.
Stor var den i varje fall.
När jag studerade bilderna mer så visade den rätta truten sig. Det är en silltrut.
 
 
Sedan passerade ett par minde motorbåtar och orsakade mindre svallvågor innan den här lastbåten stånkade på in till kaj.
Avslutade fotandet för dagen  med denna , Blev inte helt missnöjd med färgerna kan jag säga.

 
 
 
 
 
 

Småskraken

 
 
Är det någon sjöfågel som har blivit en liten favorit för mig så antar jag att jag får svara småskraken. Ju mer jag
de är personligheter i allra högsta grad  och de är inte längre bara anspråkslösa sjöfåglar som guppar där ute på vattnet. Visst händer de att de ligger och vilar ibland då jag passerar men alla har vi väl rätt till att ta en paus?
Om jag någonsin är rädd för att fåglarna ska attackera mig när jag är ute och fotar?
Nej faktiskt int,. Har aldrig varit med om det trots att jag gått på en bro där ett par tärnor satt på varsitt räcke . Om de kan så väljer de hellre att flyga då de inte har boet eller ungar i direkt närhet. Så nej jag har aldrig råkat ut för det men däremot har jag hört och sett varningsläten från dem så man ska alltid hålla sig på sin strandkant speciellt viktigt är det ju den här tiden på året också.
 
Imorse var den en av hanarna som inte hade sett mig när han kom inflygandes. När han fick syn på mig så bröstade han upp sig, lät höra sitt skrak också simmade han iväg.
 
 
Han lät sig dock fotas först.
 
Dessutom så stötte jag på en liten skrattmås som hade problem av det mer kliande slaget.
 
Fast jag förstår att det kan bli problem med måsfåglar just inne i stan. Men egentligen tycker jag vi människor får skylla oss själva där lite som bygger byggnader med platta tak som är väldigt lämpade som häckningsplatser för är det något som just denna typ av fåglar är sä är det att vara anpassningbara.
 
 

Vatten , Vatten bara vanligt vatten


 
Nu så har jag passat på att fånga dagen.
Även om fåglarna verkligen lös med sin frånvaro så har jag varit ute på ännu en runda och mest passat på att njuta av vädret. Fick visst bli en sen lunch men så härligt det var att sitta där nere vid vattnet och höra vågornas kluckanden in mot stranden. Det räknar jag som lyxigt att kunna göra det medan man ser alla stackare som stressar iväg för att äta lunch. Nej nu börjar jag känna att det kan vara dags för att köpa med sig mat och sitta där nere i några timmar. Får kanske bli av med den planen imorgon då det ju visst också ska bli fint väder. Helt sysslolös var jag ju inte i alla fall då jag spanade efter stenskvättan men den heter ju verkligen som den gör inte för inte.Minsta lilla ljud och den flygert iväg så åter igen gick jag bet :/ tror det är bättre att försöka på morgonkvisten då mindre folk är i rörelse. Nåja får gå tidigare helt enkelt och sätta mig där nere så jag hinner njuta lite innan jobbet med. På tal om vatten ja...inget är väl så svårt att fota tror jag som just vanligt vatten.
Eftersom fåglarna var lite frånvarande passade jag på att göra några försök.
 
 
 
 

Morgonstund

 
 
Hejsan.
Nu har jag passat på att njuta av den härliga försommarmorgonen.
Solen skiner och det lär den ska göra imorgon också innan det blir regn ett par dagar igen. Så vädret är minst sagt växlande får man lov att säga men det är ju faktiskt bara Juni än och det är fortfarande tidigt på sommaren.Så det gäller ju att man tar vara på de här dagarna när det är som allra finast ute och passar på att suga in dem så att man kan njuta av dem också långt senare.
Hur som haver passade jag på att göra det första rundan imorse. Kunde inte låta bli att gå en sväng och bara mysa i solskenet. Fjärden låg spegelblank och till och med fåglarna såg ut att njuta
Passade på att få en bild av storskrakshonan när hon lyfte efter ett morgondopp.
Sedan kunde jag inte låta bli att fota lite vyer när jag ändå passerade där nere heller.
Maskrosbollarna börjar bli många
Vy över inloppet till fjärden.
Björktrasten jagade mat i godan ro när jag passerade.
Höll formligen på att snubbla över en liten sädesärla med som satt där helt orädd.
 
 
 
 
 

Undrar varför

Idag sitter jag och undrar varför vissa tycks tro att man måste ha så bråttom här i livet med vissa saker. Den största orsaken till det är att jag såg en blogg glimta förbi igår som hette 18 år och snart 3 barnsmamma. Visst att det är upp till var och en och göra de valen men kandet inte vara bättre att skaffa en färdig utbildninmg och jobb först även om man har fast sällskap ? Föresten hur många är dessutom säkra i den åldern ? Kanske något fler än de yngre tonåringarna är men jag tror ändå att det är få som verkligen är beredda för att ta hela ansvaret. Tycker mig se av bilden i media att det mest handlar om att måla upp allt på rosa moln utan att man lyfter fram den andra sidan och det är väl egentligen bara fel att göra så kan jag tycka. Folk tenderar dessutom att skylla för mycket på olyckor och lägga över ansvaret på någon annan som till exempelvis skolan men jag menar hur svårt är det att nå kunskap idag då allting finns tillgängligt via klösbrädor och smarta telefoner ?
Nej jag tycker inte att det riktigt håller. Visst att olyckan kan vara framme men man bär ändå alltid själv ansvaret i slutänden och enligt vad jag sett på TV från Danmark så saknar väldigt många unga mammor stöd från sin egen familj. har varken utbildning eller fast sällskap. Det kan inte jag tycka är så bra förutsättningar. En del kanske skärper till sig men många klarar inte heller ansvaret utan endera lämpar över barnet på andra eller får det omhändertaget av sociala myndigheter. Då kan man verkligen fundera på varför man gör valet att sätta sig i den sitsen ens från början om man ändå kan se att det inte kommer att fungera. Handlar det möjligtvis om trots ? Isådana fall tror jag inte att man växt klart själv om man inte kommit ur den fasen och då är man långt ifrån redo att bli någons föräldrer. Dessutom så undrar jag vad det är som säger att man måste ha ALLT vid en viss ålder. Vad eller vem är det egentligen som sitter och bestämmer de där normerna i ett samhälle? För det finns faktiskt somliga som av olika anledningar väljer bort barn , ska de bli kallade egoister för det eller få höra att de borde växa upp?
Nej det kan jag verkligen inte tycka.

Familjen Hemingway

Egentligen hade jag inte alls någon vidare lust attbörja om efter det att Sims 3 kraschade förrra gången. Eller ja det kraschar ju inte utan det envisas med att bli felkoder när jag ska spara.Så jag får stänga ner, starta om datorn och börja om. Nu hade jag i alla fall varit lite smart senaste gången det betedde sig på det viset. Så jag behövde inte börja om helt från början men det kändes ju ändå drygt när man hade kommit så långt. Nåja jag bestämde mig i alla fall för att än en gång ta tjuren vid hornen och göra om familjen Hemigngway eftersom jag ju var så nöjd med dem innan allt hände.
Nu är jag sakta på väg igen och den här gången tror jag faktiskt jag kan lyckas utan att få upp felkoderna. Jag måste bara komma ihåg att spara var femte minut också får jag bara spela ett begränsat antal timmar sedan måste jag spara, avsluta spelet och starta om datorn. Nåja det fungerar ju i alla fall, än så länge. Fast en sak är då säker och jag tar inte ut något i förskott den här gången. Det vågar jag helt enkelt inte efter allt krångel som varit. Nu har i alla fall Cassie fått tillbaka sin gård, hon och Albert har flyttat ihop också har  det lilla fölet Crimson Tide tillkommit till familjen.Känner jag Hemingways rätt så kommer han att bli väldigtt, väldigt bortskämd.
Har dessutom beslutat mig, efter mycket funderande på att ge Sims 4 en chans när det kommer ut i höst. Jag vet att jag sagt tidigare att simmarna sett plastiga ut på vissa bilder och det står jag för men samtidigt så tycker jag att de ser mycket mer levande ut på en del andra. Så det vore ju dumt att avfärda det helt och hållet innan man ens har provat. Det borde ju jag veta, sådana fördommar jag hade mot trean i början när det just hadee  kommit ut, jag till och med avinstallerade ju det från datorn och nu är jag ändå fast :P

Hoppla hejsan!

Hejsan på er allihopa.
Så var det fint väder idag igen. Igår kom det ett sådant där riktigt regnväder och man var gladast som fick stanna inomhus när det öste ner. Det är lite så här varannandagsväder tydligen, åtminstone för en period så verkar det inte bättre. Men som sagt regnet behövs ju det också och dessutom tycker jag bara att det är jobbigt med för mycket sol och värme. Hur som haver så har jag nog annars bara tagit det lilla lugna om man inte räknar med det improviserade cirkusbesöket i Fredags på Braxil Jack som blev bestämt verkligen i sista minuten.
Förut var jag rätt mycket på cirkusarna och främst Maximum då de rullade in i stan men på ett par år nu så hade jag inte haft tillfälle att gå. Mina förväntningar var väl inte helt på topp eftersom jag vet att Brazil Jack är en mindre cirkus men jag bestämde mig i alla fall för att följa med och ha öppet sinne,
Det var långt ifrån att jag behövde ångra mig! Undrar faktiskt hur Maximum ska lyckas övertrumfa det här.Visst var kanske något av clownernas nummer lite för långt men annars säger jag bara oj. Verkligen klassisk cirkus när den är som bäst! Visst behövde jonglörens slipalite på kontrollen av käglorna med men resten ar verkligen cirkuskonster på högre nivå. Man fick hjärtat i halsgropen av att se familjen Donnert med sina hästar men den där lukten av sågspån är det helt klart något magiskt  med,skrattet lockades fram av familjen Saabel med sina hundar och hakan åkte defentivit ner till marken vid åsynen av det kubanerna Leosvel och Diosmani ådstadkom i mangegen.Jag tror att jag med andra ord kan säga att jag inte ångrar att jag följde med. Hade dock ingen kamera med mig så det blev ju inga kort men jag kan ju berätta så här istället.
Många tycker ju dessutom synd om djuren på våra cirkusar i onödan. Visst kan det förekomma missförhållanden men jag tror faktiskt på det stora hela att de har de väldigt bra. I varje stad cirkusen anländer till ska ju en veterinär gå igenom alla djur. Det är väl därför vi inte har några mini-cirkusar längre, för att kraven har blivit för höga.På ett sätt är det bra men samtidigt är jag så glad som fick uppleva den perioden också när jag var liten. De gav oss en glimt av världen på en liten ort.När det gäller elefeanter så förstår jag kritiken men snälla hundar och hästar har alltid förekommit på cirkus och hur mycket betyder de inte för oss annars med ?   Har under alla mina år på cirkusbesök och djurstallsvisister under pausarna aldrig sett ett djur som farit illa, inte ett. Tror dessutom inte att de som jobbar med djuren daglien skulle vinna något på att behandla dem illa för en cirkushäst ska hålla länge , den är tex inte färdigutbildad före tio års ålder ens. Såg att Donnerts hade fem hästar som samtliga såg ut att vara väldigt friska, krya och välmående. En kille bakom oss kommenterade dem med att de såg feta ut och han oroade sig för att de fick för lite motion och för mycket mat. Sådana anklagelser kan bli väldigt tokiga som nu i det här fallet. Hästarna var kallblod, det såg jag på en gång förmodligen av italiensk eller spansk härkomst och de har ju en helt annan fysik än vad vi är vana vid att se på hästar här uppe men ja..att slänga anklagelser kring sig kanske man ska tänka sig för innan man gör sådär.
Dessutom så har det ju visat sig att hälften av alla anmälningar om djurplågeri som kommer in årligen sker på falska grunder. Tänk om folk kunde prata mer med varandra och ta reda på bakgrunden till saker innan de tar till med storsläggan för jag förstår att man blir ledsen om man blir falsk anklagad för något man inte har gjort. Det måste kännas hemskt och man kan ju förvissa sig om situationen som sagt innan man gör några uttalanden eller något annat åt läget. Ja ni förstår säker var jag vill komma med det här. Och jo det går bra att vara djurvän samtidigt som man gillar cirkus.
 

RSS 2.0